|
|
#2551 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
Możemy podać sobie dłoń. Ja się męczyłam do 2 i prawie już spałam to młody przyszedł do nas. Cytat:
te usg tyle radości dają.Zazdroszczę Wam że już znacie płeć. Ale tłumaczę sobie, że jeśli jest siurek to nie odpadnie a jeśli go nie ma to może jeszcze urosnąć. I może nic wczoraj lekarz nie widział i będzie dziewczynka ![]() Kolejny dzień boli mnie głowa, ani kawa ani paracetamol mi nie pomaga Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kij im w oko ![]() Wy tak ciagle o paczkach i faworkach a ja mam zamiar dzisiaj zaszaleć z karmelizowanymi jabłkami zapiekanymi pod kruszanką i zeżreć to z dużą ilością lodów i bitej śmietany A wiecie co... Mam taki sentyment do dzisiejszego dnia bo dokładnie rok temu w tłusty czwartek (wiem ze przypadał w innym dniu ale jakoś tak mi zapadł w głowie ze w tłusty czwartek) zapisaliśmy z sie mężem do in vitro... I tak sie cieszę ze jednak udało sie naturalnie Jest rok pózniej a ja siedzę z 5cm malenstwem w brzuchu
Edytowane przez sandeo Czas edycji: 2015-02-12 o 09:44 |
|
|
|
|
#2553 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana
Cytat:
Gratuluję z całego serduszka Piszesz o leczeniu na NFZ - ja też z wizytami na "fundusz" mam tylko nieprzyjemne wspomnienia. Po moim poronieniu przez rok chodziłam normalnie do przychodni i słyszałam tylko że wszystko jest dobrze, tylko się nie stresować i starać się - miesiące mijały a frustracja i niemoc rosły w siłę. W końcu zdecydowałam się zasięgnąć opinii ginekologa - "fachowca" według mojej szwagierki, który delikatnie mówiąc olewał mnie i wszystkie moje sugestie lekceważył, patrząc tylko czy rachunki za wizyty się zgadzają. Na całe szczęście w miarę szybko to dostrzegłam i zdecydowaliśmy z mężem pojechać do jednej z lepszych klinik leczenia niepłodności na śląsku. Gdyby nie ten wybór, po krętej i wyboistej drodze nie nosiłabym teraz pod serduszkiem drugiego małego serduszka Całą ciążę zamierzam prowadzić właśnie tam, gdyż wiem że zajmują się mną profesjonaliści. Ja tu gadu-gadu a czas mi ucieka i muszę się iść zbierać na genetyczne ! Trzymajcie kobietki kciuki, bo stress jak cholera ! Dam znać co i jak ale dopiero wieczorkiem, bo jak bedzie wszystko dobrze to idziemy na pierwsze zakupy. Całuję Was i miłego dnia ! |
|
|
|
|
#2554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przecież głodna nie chodzę, to chyba nie ma się czym przejmować? Cytat:
Cytat:
brzmi przepysznieeee..... Cieszę się razem z Tobą Powiem Ci, że u nas też to wchodziło w grę ale nie wiem czy psychicznie dałabym radę miałam dość blisko w rodzinie dziewczynę co podchodziła i nie ma nic gorszego jak nieudana próba Ale za drugim razem się udało ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz zaciskam mocno Pranie rozwieszone. Zbieram się do ogarnięcia kuchni, a potem przerwa na II śniadanko
|
|
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
A co to za klinika ?? ![]() za wizytę
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie smaki robi takimi fotkami.
Cytat:
Ahh witaj w klubie my dziś tez nie pisaliśmy. Młody pół nocy sie drapal No mu się goi rana masakra marudzil także. Aa smaku narobiłaś u nas ciężko dostać takie paczki. W ogóle paczki drogie tu 1.50 euro jak nie więcej . Ja jem faworki do tego kawka .
|
|
#2558 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Myslę, że za miesiąc będą już dobre. Nie za dobrze, Ci ? Dwa dni pod rząd podglądać maluszka ? ![]() Cytat:
Z taką wagą startową, to możesz tyć ![]() Choć nie powiem 5/6 kg to ładnie podjadasz Tak w ogóle to ja też wskoczyłam na 6 z przodu, ale start był z 58 . Cytat:
Z synkiem jadłam same mięcho, kwaśne, a teraz nie mogę na te rzeczy patrzeć A i wilczy apetyt. Teraz wszystko na odwrót. Rzeczywiście może będzie ta córa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na lipcówkach same chłopy u nas tak samo ![]() Ciesze się, że wszystko dobrze z bąbelkiem Moja ostatnia wizyta na Nfz wyglądała tak : Poszłam do ginekologa żeby dostać skierowanie na prolaktynę, bo leciała mi siara z piersi. Na co lekarz do mnie, a kto kazał pani zbadać prolaktynę dr google ? Ja oczy w pięć złotych, więc odpowiadam, że przecież zbyt wysoka prolaktyna powoduje takie rzeczy, a że staram się o dziecko to może mi blokować owulację i chcę to sprawdzić. Ten do mnie, a skąd Pani takie rzeczy wie, dr google pani powiedział ? Ręce mi opadły i wyszłam- oczywiście bez skierowania . Jakie kolorowe ![]() Ja nie ma ciśnienia na słodkie. Zjadłam ledwo jednego pączka i to na raty.
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez średnio ostatnio za mięsem, na przykład ulubione mielone poszło w odstawke ale to wczorajsze to był obłęd - gotowane, rozpadające sie mięsko ![]() Dobra, cisniemy na spacer w poszukiwaniu pączków
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() KCIUKI za wizyty
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie zero ochoty na słodkie, więc nie wiem czy nawet ich spróbuję.... chociaż cały dzień przede mną i wszystko może się zmienić. Ale nie mogę się doczekać poniedziałku ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
I u mnie przesąd się sprawdził, bo synek urodził się z bujną czupryną .
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
huhu ale mi sie nic nie chce
przyszedl mi laktator ejj jest fajny mysle ze mi posluzy troche
|
#2566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba jeszcze nie mozliwe ale takie mam dziwne odczucia ;/ i wtedy zaraz musze leciec do wc chodz wcale duzo nie poleci ;/ja chodze na nfz i nie narzekam w pierwszej ciazy tez chodzilam na nfz ale mam zaufanie do mojej gin chodz tu tez robi duzo kwestia finansowa bo jak bym miala wieksze mozliwosci to bym pewnie chodzila prywatnie matko juz sie nie moge patrzec na te paczki wczoraj na sama mysl leciala mi slinka a dzis masakra w sklepie myslalam ze padne a moj wspanialy tz kupil uch 25!!! plus mama 10 zjadlam ledwo dwa i mi nie dobrze ;/
|
|
#2567 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
Gratuluję wczorajszych udanych wizyt ![]() Kurcze kupiłam sobie pączki2 i jeden bez nadzienia!tylko dziurka że cos tam chcieli włozyc ale nie poszło do konca jadłam znadzieją że coś bedzie
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja ogladam wozki i sie napalam .... http://www.ebay.de/itm/Kombi-Kinderw...item3cec2287c1 ten sliczny jest opcja tez z fotelikiem od razu
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi sie
i my mamy paczki Zaliczyliśmy do tego cudowny spacer, humorek dopisuje wiec jest cudownie ))))ImageUploadedByWizaz Forum1423738279.599855.jpgImageUploadedByWizaz Forum1423738294.571502.jpg
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napalaj sie, napalaj bo juz niedługo bedziez musiała zdecydować i cos wybrać ![]() Mi sie osobiście takie "budy" nie podobają wiec Twoj typ mi odpada, mam jeszcze kilka pomysłów ale chyba jednak przy x-landerze zostanę i rym foteliku maxi cosi ...
|
|
#2571 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba zacznę mojego namawiać na wyjazd w góry...tylko z kasą krucho bo remont trwa:/---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No my tez niedługo bedziemy musieli sie ogarnac z remontem ale na szczęście planowany był juz w zeszłym roku wiec kasa czeka sobie spokojnie na koncie no i ja jestem spokojniejsza...
|
|
#2573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nam sie x-lander xa spodobał i taki stabilniejszy mi sie wydaje (przynajmniej na zięciach !! Bo na żywo x-movie nie widziałam)
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gory sa sliczne aa no wkoncu sie zdecydowac bedzie trzeba mamy pol roku jeszcze gdzies na decyzje ale mysle na wiosne juz kupimy cos
|
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
wy tu o jedzeniu a mnie podbrzusze cos boli, ale jak czlowiek ciagle sie czyms zamartwia,stresuje to tak jest..jeszcze TŻ mnie wkurza ze sexu nie ma..
spodnie nosze juz ciazowe albo jakies szersze..tazke nic mnie nie uciska.. mam jednak nadzieje, ze to macica sie rozrasta..a nie chce wczesniej jechac do gina niz 23go bo znow bede bez kompletu badan w pon przyjezdza mama to chce z nia spedzic czas a nie czekac w kolejce.. i pomyslec ze w 1 ciazy bylo mi tak lekko i przyjemnie..
|
#2577 |
|
Rozeznanie
|
my dopiero co kupilismy mieszkanie i robimy wszystko od 0.kucie płytki, panele,meble.jakas masakra.Juz nam kasy brakło a tu malenstwo w drodze...Taki remont daje po kieszeni niema co:/
|
|
|
|
#2578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, ze niedawno było, ze mamy 8 miesiecy a juz 6 zostało przeleciiiiiii !!---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
Podobno cos jest z ta macica, ze bardziej w kolejnych ciążach boli. Znajoma z która lezalam po porodzie urodziła 2 dziecko i np przy karmieniu macica ja bardziej bolała, podobno to jest całkiem normalne... Ale ja sie tam na tym nie znam. Tez mnie często pobolewa podbrzusze ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
No my dwa lata temu kupiliśmy mieszkanie ale odeszło nam kucie itd bo mieliśmy nowe w stanie deweloperskim ale sam w sobie remont to nic fajnego :P My teraz bedziemy dopiero robic pokój juniorowi bo po kupieniu tylko pomalowaliśmy, daliśmy podłogi i wstawilismt stare jego meble a teraz bedzie miał zrobiony pokoik od "zera" nie licząc podłóg ![]() No i musimy cos z sypialnia pokombinować, zeby jakos to wszystko upchać
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwileczke
Dodalam zdjecie do K ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Pieknie tam u Was |
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha mnie tez boli podbrzusze to normalne.. a facetem sie nie przejmuj moj tez marudzi co do remontu my wlasnie nic nie robimy po porodzie poszukamy dopiero mieszkania wiekszego wlasnie ciagnie po kieszeni niestety jak nic.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

Dobrze, ze w poniedzialek mam wizyte to popytam o wszystko co mnie gnebi

za chłopaczka.
a kij im w oko

a zaczynałam z wagą 54/55 kg czyli jakieś + 5/6 kg 
ale przecież głodna nie chodzę, to chyba nie ma się czym przejmować?
Powiem Ci, że u nas też to wchodziło w grę ale nie wiem czy psychicznie dałabym radę