Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-12, 09:36   #2551
moniska139
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Ja wczoraj przy samej probie zasypiania wstawalam 5 razy! W ciagu nocy tez jeszcze Dobrze, ze w poniedzialek mam wizyte to popytam o wszystko co mnie gnebi

Możemy podać sobie dłoń. Ja się męczyłam do 2 i prawie już spałam to młody przyszedł do nas.

Cytat:
Zaglądam do Was dopiero dzisiaj bo wczoraj z tych emocji najpierw obdzwonilam do wszystkich znajomych a potem padłam i spałam do rana
Wiec z dzidziusiem wszystko bardzo dobrze!! rozwija sie ksiazkowo. Przeziernosc niska, maksymalnie wyszło 1.5. Maleństwo ma juz 5cm, tak radośnie fikał nożkami i raczkami! Tak wesoło machał ze popłakałam sie na fotelu mamy piękne zdjęcia z usg! Dostaliśmy aż 6 ujęć. Serduszko pięknie bije. Usg miałam najpierw dowcipne a potem przez brzuszek. Ogólnie badanie trwało bardzo długo. Myśle ze około 30 minut lezalam
I najważniejsze info! Na 70% to chłopak!!
Cieszę się że wszystko w porządku te usg tyle radości dają.

Zazdroszczę Wam że już znacie płeć. Ale tłumaczę sobie, że jeśli jest siurek to nie odpadnie a jeśli go nie ma to może jeszcze urosnąć. I może nic wczoraj lekarz nie widział i będzie dziewczynka

Kolejny dzień boli mnie głowa, ani kawa ani paracetamol mi nie pomaga

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 09:42   #2552
sandeo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Gratuluję zdrowego dziecka no i znajomości płciza chłopaczka.

Co do ginów na NFZ mam takie samo zdanie tak jak ty. Wielokrotnie się na nich zawiodłam. W tej ciąży poszłam na NFZ najpierw, żeby mieć chociaż część wyników na NFZ. Jednak jak zobaczyłam moją kartę ciąży, to zastanawiałam się czy on był na mojej wizycie czy gdzieś indziej. Wpisał mi 4 ciąże i 2 poronienia, kiedy dwa razy mu powtarzałam, że to jest moja 3 ciąża i raz poroniłam. Zapisał mi też furaginę, na moje pytanie dlaczego mam ją brać, bo dobrze się czuję i nie mam żadnych dolegliwości, odpowiedział, że mam zmiany w moczu. Pytam się jakie? Nie ważne ma pani leki i tyle.
Przy okazji robienia badań do prywatnego, powtórzyłam mocz i wyszło wszystko w porządku.
Wyników oczywiście nie dostałam do ręki. Nie chciało mi się już z nim dyskutować. Pójdę do rejestracji i spróbuję je wydębić.
Teraz chociaż miałabym się zadłużyć na prywatnego gina to na NFZ już nie pójdę.

Pranie się wyprało, muszę je rozwiesić i wziąć się za ogarniani chałupy. Jak mi się nie chce
I to jest właśnie chore... Tobie leczył cos w moczu mi nadzerke a kij im w oko

Wy tak ciagle o paczkach i faworkach a ja mam zamiar dzisiaj zaszaleć z karmelizowanymi jabłkami zapiekanymi pod kruszanką i zeżreć to z dużą ilością lodów i bitej śmietany

A wiecie co... Mam taki sentyment do dzisiejszego dnia bo dokładnie rok temu w tłusty czwartek (wiem ze przypadał w innym dniu ale jakoś tak mi zapadł w głowie ze w tłusty czwartek) zapisaliśmy z sie mężem do in vitro... I tak sie cieszę ze jednak udało sie naturalnie
Jest rok pózniej a ja siedzę z 5cm malenstwem w brzuchu

Edytowane przez sandeo
Czas edycji: 2015-02-12 o 09:44
sandeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 09:51   #2553
hanusia_86
Raczkowanie

Witam się z rana
Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Zaglądam do Was dopiero dzisiaj bo wczoraj z tych emocji najpierw obdzwonilam do wszystkich znajomych a potem padłam i spałam do rana
Wiec z dzidziusiem wszystko bardzo dobrze!! rozwija sie ksiazkowo. Przeziernosc niska, maksymalnie wyszło 1.5. Maleństwo ma juz 5cm, tak radośnie fikał nożkami i raczkami! Tak wesoło machał ze popłakałam sie na fotelu mamy piękne zdjęcia z usg! Dostaliśmy aż 6 ujęć. Serduszko pięknie bije. Usg miałam najpierw dowcipne a potem przez brzuszek. Ogólnie badanie trwało bardzo długo. Myśle ze około 30 minut lezalam

Generalnie można pic ale słabsza i maksymalnie do 2 dziennie. Jeśli pijesz do tego kawę to analogicznie 1kawa i 1herbata

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Ooooo f.ck CHCE!!

Widziałam ze pisaliście o ginach na NFZ. Ja sobie juz teraz nie wyobrażam chodzenia na fundusz. my w staraniach mamy za sobą bardzo długa drogę i jestem pewna że chodząc na fundusz nadal nie byłabym w ciazy! Po roku starań ginekolog nie chciał mi nawet dać skierowania na badanie hormonów! Nawet mówiłam mu ze za nie zapłacę ale niech mi powie jakie mam zbadać! A on mi na to ze to u mnie nie ma sensu! Usg prze rok mialam tylko raz! I leczył mi nieistniejącą nadzerke! Czujecie to?!
Poszłam prywatnie i pierwsze co zaczęliśmy od hormonów! I co wyszło? Oczywiście niedoczynnosc... Także ja gin na NFZ pozdrawiam serdecznie środkowym palcem, moja noga u żadnego z nich nie stanie
Ale superrr ! Gratuluję z całego serduszka kolejny chłopak no no no... przewaga XY nad XX robi się coraz większa Piszesz o leczeniu na NFZ - ja też z wizytami na "fundusz" mam tylko nieprzyjemne wspomnienia. Po moim poronieniu przez rok chodziłam normalnie do przychodni i słyszałam tylko że wszystko jest dobrze, tylko się nie stresować i starać się - miesiące mijały a frustracja i niemoc rosły w siłę. W końcu zdecydowałam się zasięgnąć opinii ginekologa - "fachowca" według mojej szwagierki, który delikatnie mówiąc olewał mnie i wszystkie moje sugestie lekceważył, patrząc tylko czy rachunki za wizyty się zgadzają. Na całe szczęście w miarę szybko to dostrzegłam i zdecydowaliśmy z mężem pojechać do jednej z lepszych klinik leczenia niepłodności na śląsku. Gdyby nie ten wybór, po krętej i wyboistej drodze nie nosiłabym teraz pod serduszkiem drugiego małego serduszka Całą ciążę zamierzam prowadzić właśnie tam, gdyż wiem że zajmują się mną profesjonaliści.

Ja tu gadu-gadu a czas mi ucieka i muszę się iść zbierać na genetyczne ! Trzymajcie kobietki kciuki, bo stress jak cholera ! Dam znać co i jak ale dopiero wieczorkiem, bo jak bedzie wszystko dobrze to idziemy na pierwsze zakupy. Całuję Was i miłego dnia !
hanusia_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 09:55   #2554
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Mi wrócił apetyt z podwójną siłą jem, jem i ciągle jem

a i ważę już 60 kg a zaczynałam z wagą 54/55 kg czyli jakieś + 5/6 kg
a u mnie zupełnie na odwrót.Jem normalnie a chudnę ale przecież głodna nie chodzę, to chyba nie ma się czym przejmować?
Cytat:
gratulacje!!
Cytat:
Wy tak ciagle o paczkach i faworkach a ja mam zamiar dzisiaj zaszaleć z karmelizowanymi jabłkami zapiekanymi pod kruszanką i zeżreć to z dużą ilością lodów i bitej śmietany

A wiecie co... Mam taki sentyment do dzisiejszego dnia bo dokładnie rok temu w tłusty czwartek (wiem ze przypadał w innym dniu ale jakoś tak mi zapadł w głowie ze w tłusty czwartek) zapisaliśmy z sie mężem do in vitro... I tak sie cieszę ze jednak udało sie naturalnie
Jest rok pózniej a ja siedzę z 5cm malenstwem w brzuchu
O jaaaaa brzmi przepysznieeee.....
Cieszę się razem z Tobą Powiem Ci, że u nas też to wchodziło w grę ale nie wiem czy psychicznie dałabym radę miałam dość blisko w rodzinie dziewczynę co podchodziła i nie ma nic gorszego jak nieudana próba Ale za drugim razem się udało

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez hanusia_86 Pokaż wiadomość
Ja tu gadu-gadu a czas mi ucieka i muszę się iść zbierać na genetyczne ! Trzymajcie kobietki kciuki, bo stress jak cholera ! Dam znać co i jak ale dopiero wieczorkiem, bo jak bedzie wszystko dobrze to idziemy na pierwsze zakupy. Całuję Was i miłego dnia !
Stary 2015-02-12, 09:55   #2555
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Witam się z rana

Ale superrr ! Gratuluję z całego serduszka kolejny chłopak no no no... przewaga XY nad XX robi się coraz większa Piszesz o leczeniu na NFZ - ja też z wizytami na "fundusz" mam tylko nieprzyjemne wspomnienia. Po moim poronieniu przez rok chodziłam normalnie do przychodni i słyszałam tylko że wszystko jest dobrze, tylko się nie stresować i starać się - miesiące mijały a frustracja i niemoc rosły w siłę. W końcu zdecydowałam się zasięgnąć opinii ginekologa - "fachowca" według mojej szwagierki, który delikatnie mówiąc olewał mnie i wszystkie moje sugestie lekceważył, patrząc tylko czy rachunki za wizyty się zgadzają. Na całe szczęście w miarę szybko to dostrzegłam i zdecydowaliśmy z mężem pojechać do jednej z lepszych klinik leczenia niepłodności na śląsku. Gdyby nie ten wybór, po krętej i wyboistej drodze nie nosiłabym teraz pod serduszkiem drugiego małego serduszka Całą ciążę zamierzam prowadzić właśnie tam, gdyż wiem że zajmują się mną profesjonaliści.

Fajnie, że w końcu trafiłaś na profesjonalistów i nosisz swój skarb pod sercem. Poronienie to coś najgorszego, co mogło nam się przytrafić.
Teraz zaciskam mocno za twoje badania. Myślę, że wszystko będzie dobrze .

Pranie rozwieszone. Zbieram się do ogarnięcia kuchni, a potem przerwa na II śniadanko
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 10:02   #2556
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Witam się z rana

A co to za klinika ??
za wizytę

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 10:06   #2557
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
A ja z głodu padam Mimo obfitej kolacji
A Ty tu z takim zdjeciem
Właśnie smaki robi takimi fotkami.

Cytat:
Dzien dobry, witam sie po kolejnej nieprzespanej nocy
Nie dosc, ze spac nie umiem to wstaje non stop do toalety

Ahh witaj w klubie my dziś tez nie pisaliśmy. Młody pół nocy sie drapal No mu się goi rana masakra marudzil także.

Cytat:
Napisane przez KALWI23 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
witam Was czwartkowo, aby tradycji stalo sie za dość zjadlam juz jednego pączka do snadania - domowy z konfitura różana pyycha. muszę korzystać, bo nie wiem kiedy znowu dopadna mnie te paskudne mdłości
Aa smaku narobiłaś u nas ciężko dostać takie paczki. W ogóle paczki drogie tu 1.50 euro jak nie więcej . Ja jem faworki do tego kawka .
Stary 2015-02-12, 10:10   #2558
fiona27
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość

Od rana boli mnie głowa i mdliło mnie aż skończyło się na przytulaniu ubikacji. 14 tydzień i żeby tak mnie sponiewierało? Tym bardziej że prędzej tylko mdłości miałam.
Cały dzień latałam po mieście i zastawiałam różne rzeczy. Miałam kupić spodnie i wyszłam z niczym. U mnie są te woskowel. Wzięłam po dwa rozmiary z fasonu a w przymierzalni patrzę a tu cztery różne pary... Te co mi się podobały to 42 takie na już było. Tam jest dziwna rozmiarówka albo mam taki duży tyłek. Spodnie ze szmat noszę 38-40 i sa ok. Mam ciążowe roziar 40 i są o dużo za duże.
Byłam dzisiaj na usg prywatnie przezierność kakrowa 17 mm, kość nosowa, żołądek i po 5 palców u raczek jest, serce prawidłowo działa. Dzidzia ma 6,5 cm i jest bardzo ruchliwa. Płci nie znam, ponieważ powiedział że nie sprawdza u kobiet tak wcześnie żeby nie było pomyłki. Mam takie zdjęcie jak widac dłoń i kostki takie malutkie ponad pół godziny miałam robione.
Jutro idę jeszcze raz na usg i zobaczymy czy się pokryje z dzisiejszym badaniem, choć tam to się nie wysilaja z mierzeniem kilka minut i do widzenia. I pytałam lekarza i nie ma problemów żebym jutro robiła usg bo to jest nieszkodliwe.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Rozmiarówka w h&m jest dziwna, to fakt. Noszę rozmiar 36, a tam 38 były w sam raz. Kupiłam 40 z myślą, że dupka urośnie, a kolejnych kupowała nie będę. Jak na razie leżą w szafie i czekają, jak ich właścicielka powiększy troszkę swoje gabaryty Myslę, że za miesiąc będą już dobre.

Nie za dobrze, Ci ? Dwa dni pod rząd podglądać maluszka ?
Cytat:
Mi wrócił apetyt z podwójną siłą jem, jem i ciągle jem

a i ważę już 60 kg a zaczynałam z wagą 54/55 kg czyli jakieś + 5/6 kg
Ile masz wzrostu ?
Z taką wagą startową, to możesz tyć
Choć nie powiem 5/6 kg to ładnie podjadasz
Tak w ogóle to ja też wskoczyłam na 6 z przodu, ale start był z 58 .

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj miałam mega kolacje, normalnie ślinotok do teraz mi sie włącza na sama myśl a co tam, zobaczcie same
Załącznik 5913048
Wyjątkowo, jak dd1dd to zdjęcie mnie nie ruszyło, bo mięso jest dla mnie bleee ....
Z synkiem jadłam same mięcho, kwaśne, a teraz nie mogę na te rzeczy patrzeć A i wilczy apetyt. Teraz wszystko na odwrót.
Rzeczywiście może będzie ta córa

Cytat:
Dzień dobry

Ja tak sobie dzisiaj rano pomyślałam, że jak do końca będzie rosło w takim tempie, to poród może być ciekawy
Mój dzieć jak na razie to chyba też jeden z tych większych, ale mam nadzieję, że troszkę przystopuje .

Cytat:

Widziałam ze pisaliście o ginach na NFZ. Ja sobie juz teraz nie wyobrażam chodzenia na fundusz. my w staraniach mamy za sobą bardzo długa drogę i jestem pewna że chodząc na fundusz nadal nie byłabym w ciazy! Po roku starań ginekolog nie chciał mi nawet dać skierowania na badanie hormonów! Nawet mówiłam mu ze za nie zapłacę ale niech mi powie jakie mam zbadać! A on mi na to ze to u mnie nie ma sensu! Usg prze rok mialam tylko raz! I leczył mi nieistniejącą nadzerke! Czujecie to?!
Poszłam prywatnie i pierwsze co zaczęliśmy od hormonów! I co wyszło? Oczywiście niedoczynnosc... Także ja gin na NFZ pozdrawiam serdecznie środkowym palcem, moja noga u żadnego z nich nie stanie
I znowu chłopak
Na lipcówkach same chłopy u nas tak samo
Ciesze się, że wszystko dobrze z bąbelkiem

Moja ostatnia wizyta na Nfz wyglądała tak : Poszłam do ginekologa żeby dostać skierowanie na prolaktynę, bo leciała mi siara z piersi. Na co lekarz do mnie, a kto kazał pani zbadać prolaktynę dr google ? Ja oczy w pięć złotych, więc odpowiadam, że przecież zbyt wysoka prolaktyna powoduje takie rzeczy, a że staram się o dziecko to może mi blokować owulację i chcę to sprawdzić. Ten do mnie, a skąd Pani takie rzeczy wie, dr google pani powiedział ? Ręce mi opadły i wyszłam- oczywiście bez skierowania .

Cytat:
Smacznego tłustego czwartku dziewczyny, ja zmykam
Jakie kolorowe

Ja nie ma ciśnienia na słodkie. Zjadłam ledwo jednego pączka i to na raty.
Stary 2015-02-12, 10:13   #2559
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Hej

Rozmiarówka w h&m jest dziwna, to fakt. Noszę rozmiar 36, a tam 38 były w sam raz. Kupiłam 40 z myślą, że dupka urośnie, a kolejnych kupowała nie będę. Jak na razie leżą w szafie i czekają, jak ich właścicielka powiększy troszkę swoje gabaryty Myslę, że za miesiąc będą już dobre.

Nie za dobrze, Ci ? Dwa dni pod rząd podglądać maluszka ?

Ile masz wzrostu ?

Z taką wagą startową, to możesz tyć

Choć nie powiem 5/6 kg to ładnie podjadasz

Tak w ogóle to ja też wskoczyłam na 6 z przodu, ale start był z 58 .

Wyjątkowo, jak dd1dd to zdjęcie mnie nie ruszyło, bo mięso jest dla mnie bleee ....

Z synkiem jadłam same mięcho, kwaśne, a teraz nie mogę na te rzeczy patrzeć A i wilczy apetyt. Teraz wszystko na odwrót.

Rzeczywiście może będzie ta córa

Mój dzieć jak na razie to chyba też jeden z tych większych, ale mam nadzieję, że troszkę przystopuje .

I znowu chłopak

Na lipcówkach same chłopy u nas tak samo

Ciesze się, że wszystko dobrze z bąbelkiem

Moja ostatnia wizyta na Nfz wyglądała tak : Poszłam do ginekologa żeby dostać skierowanie na prolaktynę, bo leciała mi siara z piersi. Na co lekarz do mnie, a kto kazał pani zbadać prolaktynę dr google ? Ja oczy w pięć złotych, więc odpowiadam, że przecież zbyt wysoka prolaktyna powoduje takie rzeczy, a że staram się o dziecko to może mi blokować owulację i chcę to sprawdzić. Ten do mnie, a skąd Pani takie rzeczy wie, dr google pani powiedział ? Ręce mi opadły i wyszłam- oczywiście bez skierowania .

Jakie kolorowe

Ja tez średnio ostatnio za mięsem, na przykład ulubione mielone poszło w odstawke ale to wczorajsze to był obłęd - gotowane, rozpadające sie mięsko

Dobra, cisniemy na spacer w poszukiwaniu pączków

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-12, 10:13   #2560
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z rana

Kciuki
Stary 2015-02-12, 10:15   #2561
Anev0
Zakorzenienie

Hejka

KCIUKI za wizyty

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 10:17   #2562
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

ja dzisiaj raczej nie zjem ani pączka ani tych faworków nie zrobię zgaga mnie chce zamęczyć
Stary 2015-02-12, 10:19   #2563
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez średnio ostatnio za mięsem, na przykład ulubione mielone poszło w odstawke ale to wczorajsze to był obłęd - gotowane, rozpadające sie mięsko :

Dobra, cisniemy na spacer w poszukiwaniu pączków
Ja idę robić zupkę kalafiorową i faworki dla moich chłopaków.
U mnie zero ochoty na słodkie, więc nie wiem czy nawet ich spróbuję.... chociaż cały dzień przede mną i wszystko może się zmienić.

Ale nie mogę się doczekać poniedziałku

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
ja dzisiaj raczej nie zjem ani pączka ani tych faworków nie zrobię zgaga mnie chce zamęczyć
To już masz zgagę ? Szybko. Mnie okropnie męczyła, ale po 20 tc.
I u mnie przesąd się sprawdził, bo synek urodził się z bujną czupryną .
Stary 2015-02-12, 10:35   #2564
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
To już masz zgagę ? Szybko. Mnie okropnie męczyła, ale po 20 tc.
I u mnie przesąd się sprawdził, bo synek urodził się z bujną czupryną .
no ale moja zgaga to przez mojego 'przyjaciela' kamienia po porodzie idę to dziadostwo usunąć
Stary 2015-02-12, 11:31   #2565
SugarbabyLove
Zakorzenienie

huhu ale mi sie nic nie chce przyszedl mi laktator ejj jest fajny mysle ze mi posluzy troche
Stary 2015-02-12, 11:34   #2566
Papusia28
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry

Ja noc całą na szczęście prześpię, ale w ciągu dnia ciągle biegam do toalety... Moja gin mówiła, że dziecko ułożone jest pupą do dołu, dlatego może mi uciskać na pęcherz i mogę też czuć kłucia w tym miejscu, bo jak wierzga nóżkami, to maltretuje mi pęcherz

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Ja tak sobie dzisiaj rano pomyślałam, że jak do końca będzie rosło w takim tempie, to poród może być ciekawy
ja mam podobnie non stop mi sie chce siku i czasem czuje takie coś jak by dzidzia mi po pecherzu skakała chyba jeszcze nie mozliwe ale takie mam dziwne odczucia ;/ i wtedy zaraz musze leciec do wc chodz wcale duzo nie poleci ;/

ja chodze na nfz i nie narzekam w pierwszej ciazy tez chodzilam na nfz ale mam zaufanie do mojej gin chodz tu tez robi duzo kwestia finansowa bo jak bym miala wieksze mozliwosci to bym pewnie chodzila prywatnie
matko juz sie nie moge patrzec na te paczki wczoraj na sama mysl leciala mi slinka a dzis masakra w sklepie myslalam ze padne a moj wspanialy tz kupil uch 25!!! plus mama 10 zjadlam ledwo dwa i mi nie dobrze ;/
Stary 2015-02-12, 11:42   #2567
Acka
Rozeznanie

Witam dziewczynki
Gratuluję wczorajszych udanych wizyt
Kurcze kupiłam sobie pączki2 i jeden bez nadzienia!tylko dziurka że cos tam chcieli włozyc ale nie poszłodo konca jadłam znadzieją że coś bedzie
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 11:50   #2568
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Gratuluję wczorajszych udanych wizyt
Kurcze kupiłam sobie pączki2 i jeden bez nadzienia!tylko dziurka że cos tam chcieli włozyc ale nie poszłodo konca jadłam znadzieją że coś bedzie
ah co za oszukaństwo
a ja ogladam wozki i sie napalam ....

http://www.ebay.de/itm/Kombi-Kinderw...item3cec2287c1
ten sliczny jest opcja tez z fotelikiem od razu
Stary 2015-02-12, 11:51   #2569
roxana_lu
Zakorzenienie

Udało mi sie i my mamy paczki
Zaliczyliśmy do tego cudowny spacer, humorek dopisuje wiec jest cudownie ))))

ImageUploadedByWizaz Forum1423738279.599855.jpgImageUploadedByWizaz Forum1423738294.571502.jpg

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-12, 11:53   #2570
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
ah co za oszukaństwo

Napalaj sie, napalaj bo juz niedługo bedziez musiała zdecydować i cos wybrać

Mi sie osobiście takie "budy" nie podobają wiec Twoj typ mi odpada, mam jeszcze kilka pomysłów ale chyba jednak przy x-landerze zostanę i rym foteliku maxi cosi ... pierwsza myśl zawsze najlepsza !

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-12, 11:57   #2571
Acka
Rozeznanie

Cytat:

Załącznik 5913266Załącznik 5913267
ale zazdroszczę chyba zacznę mojego namawiać na wyjazd w góry...tylko z kasą krucho bo remont trwa:/

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
ah co za oszukaństwo

faaajny!
Stary 2015-02-12, 11:58   #2572
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
ale zazdroszczę chyba zacznę mojego namawiać na wyjazd w góry...tylko z kasą krucho bo remont trwa:/

No my tez niedługo bedziemy musieli sie ogarnac z remontem ale na szczęście planowany był juz w zeszłym roku wiec kasa czeka sobie spokojnie na koncie no i ja jestem spokojniejsza...

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-12, 11:58   #2573
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

Ale pięknie tam u Was
Cytat:
Napalaj sie, napalaj bo juz niedługo bedziez musiała zdecydować i cos wybrać

Mi sie osobiście takie "budy" nie podobają wiec Twoj typ mi odpada, mam jeszcze kilka pomysłów ale chyba jednak przy x-landerze zostanę i rym foteliku maxi cosi ... pierwsza myśl zawsze najlepsza !
U mnie też tak pewnie będzie. Nawet mąż powiedział, że się naoglądamy a i tak stanie na x-landerze a jaki model? my jak coś x-move
Stary 2015-02-12, 12:04   #2574
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Ale pięknie tam u Was

U mnie też tak pewnie będzie. Nawet mąż powiedział, że się naoglądamy a i tak stanie na x-landerze a jaki model? my jak coś x-move

A nam sie x-lander xa spodobał i taki stabilniejszy mi sie wydaje (przynajmniej na zięciach !! Bo na żywo x-movie nie widziałam)

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-12, 12:06   #2575
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:

aaa pieknie gory sa sliczne

aa no wkoncu sie zdecydowac bedzie trzeba mamy pol roku jeszcze gdzies na decyzje ale mysle na wiosne juz kupimy cos
Stary 2015-02-12, 12:07   #2576
beatrix28
Zadomowienie

wy tu o jedzeniu a mnie podbrzusze cos boli, ale jak czlowiek ciagle sie czyms zamartwia,stresuje to tak jest..jeszcze TŻ mnie wkurza ze sexu nie ma..
spodnie nosze juz ciazowe albo jakies szersze..tazke nic mnie nie uciska..
mam jednak nadzieje, ze to macica sie rozrasta..a nie chce wczesniej jechac do gina niz 23go bo znow bede bez kompletu badan w pon przyjezdza mama to chce z nia spedzic czas a nie czekac w kolejce..
i pomyslec ze w 1 ciazy bylo mi tak lekko i przyjemnie..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 12:08   #2577
Acka
Rozeznanie

Cytat:
No my tez niedługo bedziemy musieli sie ogarnac z remontem ale na szczęście planowany był juz w zeszłym roku wiec kasa czeka sobie spokojnie na koncie no i ja jestem spokojniejsza...
my dopiero co kupilismy mieszkanie i robimy wszystko od 0.kucie płytki, panele,meble.jakas masakra.Juz nam kasy brakło a tu malenstwo w drodze...Taki remont daje po kieszeni niema co:/
Stary 2015-02-12, 12:13   #2578
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
aaa pieknie gory sa sliczne

aa no wkoncu sie zdecydowac bedzie trzeba mamy pol roku jeszcze gdzies na decyzje ale mysle na wiosne juz kupimy cos

Tylko, ze niedawno było, ze mamy 8 miesiecy a juz 6 zostało przeleciiiiiii !!

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
wy tu o jedzeniu a mnie podbrzusze cos boli, ale jak czlowiek ciagle sie czyms zamartwia,stresuje to tak jest..jeszcze TŻ mnie wkurza ze sexu nie ma..

spodnie nosze juz ciazowe albo jakies szersze..tazke nic mnie nie uciska..

mam jednak nadzieje, ze to macica sie rozrasta..a nie chce wczesniej jechac do gina niz 23go bo znow bede bez kompletu badan w pon przyjezdza mama to chce z nia spedzic czas a nie czekac w kolejce..

i pomyslec ze w 1 ciazy bylo mi tak lekko i przyjemnie..

Podobno cos jest z ta macica, ze bardziej w kolejnych ciążach boli. Znajoma z która lezalam po porodzie urodziła 2 dziecko i np przy karmieniu macica ja bardziej bolała, podobno to jest całkiem normalne... Ale ja sie tam na tym nie znam. Tez mnie często pobolewa podbrzusze ale nie jest to bol tak silny, ze nie idzie wytrzymać no i przechodzi po chwili wiec lekarz mowil, ze sie nie mam co martwić

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
my dopiero co kupilismy mieszkanie i robimy wszystko od 0.kucie płytki, panele,meble.jakas masakra.Juz nam kasy brakło a tu malenstwo w drodze...Taki remont daje po kieszeni niema co:/

No my dwa lata temu kupiliśmy mieszkanie ale odeszło nam kucie itd bo mieliśmy nowe w stanie deweloperskim ale sam w sobie remont to nic fajnego :P
My teraz bedziemy dopiero robic pokój juniorowi bo po kupieniu tylko pomalowaliśmy, daliśmy podłogi i wstawilismt stare jego meble a teraz bedzie miał zrobiony pokoik od "zera" nie licząc podłóg
No i musimy cos z sypialnia pokombinować, zeby jakos to wszystko upchać

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-12, 12:28   #2579
kasperka
Zakorzenienie

Ja tylko na chwileczke Dodalam zdjecie do K

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:

Pieknie tam u Was
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 12:34   #2580
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, ze niedawno było, ze mamy 8 miesiecy a juz 6 zostało przeleciiiiiii !!

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Podobno cos jest z ta macica, ze bardziej w kolejnych ciążach boli. Znajoma z która lezalam po porodzie urodziła 2 dziecko i np przy karmieniu macica ja bardziej bolała, podobno to jest całkiem normalne... Ale ja sie tam na tym nie znam. Tez mnie często pobolewa podbrzusze ale nie jest to bol tak silny, ze nie idzie wytrzymać no i przechodzi po chwili wiec lekarz mowil, ze sie nie mam co martwić

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

No my dwa lata temu kupiliśmy mieszkanie ale odeszło nam kucie itd bo mieliśmy nowe w stanie deweloperskim ale sam w sobie remont to nic fajnego :P
My teraz bedziemy dopiero robic pokój juniorowi bo po kupieniu tylko pomalowaliśmy, daliśmy podłogi i wstawilismt stare jego meble a teraz bedzie miał zrobiony pokoik od "zera" nie licząc podłóg
No i musimy cos z sypialnia pokombinować, zeby jakos to wszystko upchać
noo leci czas szybko.. bardzo..

haha mnie tez boli podbrzusze to normalne.. a facetem sie nie przejmuj moj tez marudzi
co do remontu my wlasnie nic nie robimy po porodzie poszukamy dopiero mieszkania wiekszego wlasnie ciagnie po kieszeni niestety jak nic.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości