Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-12, 12:26   #961
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie Ola jeszcze śpi,a ja chcę iść po pączki Ale wczoraj zasnęła po 22:00 to co siędziwić. A ja dzisiaj nieźle spałam, nawet mnie jakoś mocno brzuch nie bolał, za to tż mówi, że sapałam przez sen jak lokomotywa

pewnie że można

Nie martw się na zapas. Moja Ola urodziła się 3 tygodnie po ostatnim usg z taką samą wagą, jaka na nim wyszła, więc niby nic nie przybrała przez 3 tygodnie. To jest wszystko bardzo orientacyjne

Ty chyba chciałaś cc? Czy jednak liczysz, że się obróci? Ja bym zrobiła jednak gbsa, co będzie jak ci wody odejdą przed cc

Kochana nic się nie martw. O ile waga się mieści w centylach, to nie ma powodów do niepokoju, a na pewno łatwiej urodzić mniejsze dziecko niż większe

Ja też nie czytałam Greya, jakoś mnie nie zachęca ta książka, ale może kiedyś. Może zacznę od filmu to się zachęcę
A z tym jedzonkiem biedna ty jesteś

za mieszkanko. Brzmi bardzo dobrze z twojego opisu

Powodzenia na wizytach i zdrówka dla syna

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Ja słyszałam na SR, że waga matki nie przekłada się na wagę dziecka, ani to ile ona je. Gdyby to było takie proste, tonie rodziłyby się za małe dzieci nigdy. Nie martw się na zapas, może nie będzie jednak konieczności wywoływania
wiem dziekuje ale jednak w glowie jest strach ze moze to z mojej winy synek bedzie malutki, czy jak.... naprawde bylam pewna ze bedziemy miec sporego synka a okazuje sie ze duzy nie bedzie

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Ja tez melduje sie po wizycie. To moja ostatnia wizyta przed szpitalem. Lekarz nie moze sie nadziwic, ze mam tak ogromny brzuch i pochwalil mnie, ze bardzo ladnie donosilam te blizniaki.
Szkraby nic nie urosly, a synek wrecz sie "skurczyl" juz nie dowierzam tym pomiarom z usg. Przy porodzie sie okaze ile rzeczywiscie beda mialy. jeszcze tylko 2 tygodnie i zobacze swoje dzieci

Ps. 2 paczki juz zjadlam. Zostaly mi jeszcze 2, ale to dla TZ
heh chcialam napisac to samo co mamusia zjedz dwa i powiedz ze to dla blizniakow to TZ zrozumie pieknie wygladasz!!!!!

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Masakra ale oszustwo... To w biedrze 39 kosztowały najwięcej chyba a tu 60dych masakra.
Powiem wam ze mieszkania nawet nie musimy malować. Stoi dwa lata nie używane zostaja wszystkie meble dwa tv plazmowe lodówka pralka. W łazience wanna trójkątna ogrzewanie podłogowe w WC i łazience (bo są osobne) dywany sofy.. Praktycznie bez śladów użytkowania. Duuuzy balkon drzwi wejściowe wręcz pancerne alarm i kamera od zewnątrz. Ja to nie wiem co tam się działo ale za taką cenę serio to wielka okazja. Babka mówiła ze mieszkanie Opłacone niezadluzone ale teściowa ma nam spr w księgach wieczystych bo w sądzie pracuje. I hit najlepszy - tesciowie dają nam 100tys a my mamy 50 tys swoich wiec praktycznie bez kredytu kupimy, ewentualnie pożyczka jakaś w grę wchodzi. Jutro zabieramy rodziców żeby zerkneli tez na mieszkanie.
takie mieszkania najlepsze, ze nie trzeba remontowac, bo kupic mieszkanie to ciezko a jeszcze w remont wkladac a to tyle kosztuje i milo ze strony rodziny, ze chca pomoc

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
aha, ok, to zadowolę się zwykłymi z powidłami

A macie ostatnio tez taki apetyt? Ja normalnie jem za dwoje, od kilku dni wiecznie czuję głód, a jak wchodzę na wagę to stoję w miejscu od miesiąca, może spalam to jedzenie kiedy jestem tak podekscytowana porodem i tym tematem w ogóle.
apetyt mam, tylko synek nie, bo nawet slodkie zwracam po chwili....
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 12:26   #962
antoxa
Rozeznanie

Cytat:

A macie ostatnio tez taki apetyt? Ja normalnie jem za dwoje, od kilku dni wiecznie czuję głód, a jak wchodzę na wagę to stoję w miejscu od miesiąca, może spalam to jedzenie kiedy jestem tak podekscytowana porodem i tym tematem w ogóle.
Ja od świąt nadrabiam z jedzeniem i waga stoi w miejscu Jak wcześniej nie mogłam jeść słodkiego ani nic ciężkiego to teraz jem za dwoje
Stary 2015-02-12, 12:29   #963
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
glownie tak, no i moze odrobine w pupe i uda
Ewka, Lila, nusiekowa, antoxa, EdithS, mama_d, aaakarolina DZIEKUJE!

Pierwszy raz ogladalam te porody, poryczalam sie i zaczynam sie troche bac znieczulenia do CC juz tak niedlugo
Brzuszek masz śliczny Wcale nie jest taki ogromniasty jak Ci się wydaje- w końcu są tam 2 szkraby
wiesz co ja nie oglądam tych porodów, ani nie czytam za dużo na temat CC bo bym się już posikała ze strachu w sumie to ja nie boję się tego co będzie przed i w trakcie CC- CHOLERNIE BOJĘ SIĘ TEGO CO BĘDZIE PO jak już mi minie znieczulenie i zacznie rana boleć

no już mam niedługo chyba 22 lutego w niedzielę zacznę już panikować a najgorsza ta dieta dzień przed cesarką
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 12:30   #964
kruszynkaa88
Rozeznanie

Hello
Wczorajsze pieczenie pączków i faworków jak najbardziej udane Na pączki już patrzeć nie mogę

Rona- piękny brzusio!!

U mnie dziś słoneczko, aż od razu lepiej na serduszku

Aaaa no i witam się w 36 tygodniu Jeszcze 34 dni do planowanego terminu

Mam pytanie, czy zna któraś firmę przewozową, która wozi paczki z Holandii do Polski? I najważniejsze że jeździ na terenie woj. opolskiego? Bo kurczę co szukam to oczywiście mojego regionu nie obowiązuje, a jak już jest to tylko z Pl do Nl..

Idę zrobić obiadek, a potem będę nadrabiać zaległości
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 12:33   #965
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Hello
Wczorajsze pieczenie pączków i faworków jak najbardziej udane Na pączki już patrzeć nie mogę

Rona- piękny brzusio!!

U mnie dziś słoneczko, aż od razu lepiej na serduszku

Aaaa no i witam się w 36 tygodniu Jeszcze 34 dni do planowanego terminu

Mam pytanie, czy zna któraś firmę przewozową, która wozi paczki z Holandii do Polski? I najważniejsze że jeździ na terenie woj. opolskiego? Bo kurczę co szukam to oczywiście mojego regionu nie obowiązuje, a jak już jest to tylko z Pl do Nl..

Idę zrobić obiadek, a potem będę nadrabiać zaległości

spytam mamy , jesli nikt nic nie napisze oni w te rejony wysylaja czasami paczki z Holandii, bo stamtad jej facet pochodzi tylko ze w pracy sa obydwoje i beda wieczorem
Stary 2015-02-12, 12:37   #966
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
spytam mamy , jesli nikt nic nie napisze oni w te rejony wysylaja czasami paczki z Holandii, bo stamtad jej facet pochodzi tylko ze w pracy sa obydwoje i beda wieczorem
Będę bardzo wdzięczna- bo mam karton ubranek dla synusia od brata
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 12:40   #967
rona1906
Raczkowanie

crystal zlapala mnie zgaga, wiec poki co te 2 paczki TZa sie na mnie tylko patrza

Wspolczuje Ci wymiotow, mnie w calej ciazy ominely i moge sobie tylko wyobrazic jakie to musi byc meczace

kruszynka dziekuje

luzna ja juz nie obejrze i nie przeczytam nic o CC w internecie, bo zaczynam panikowac a PO cesarce dadza nam przeciwbolowe i jakos te pierwsze doby bedzie trzeba wytrzymac. Dzieci nam wszystko wynagrodza
Musze sie pozytywnie nastawiac, bo bym zwariowala prog bolu mam dosc wysoki, wiec licze na to, ze nie bede "umierac" z bolu.

Edytowane przez rona1906
Czas edycji: 2015-02-12 o 12:42
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 12:43   #968
Tepsa
Zakorzenienie

rona piękrzy brzuszek, wcale nie wiadac po Tobie, że nosisz dwójkę dzieciaczków, mam wrażenie, że mój dużo większy
rany wciagnełam dwa pączki choć dziś stanełam na wadze i wyzywałam na czym świat stoi, no ale się złamałam i idę myć okna
Stary 2015-02-12, 12:45   #969
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
rona piękrzy brzuszek, wcale nie wiadac po Tobie, że nosisz dwójkę dzieciaczków, mam wrażenie, że mój dużo większy
rany wciagnełam dwa pączki choć dziś stanełam na wadze i wyzywałam na czym świat stoi, no ale się złamałam i idę myć okna
Cos musi byc na rzeczy, skoro lekarz za kazdym razem patrzy na mnie "z usmiechem"

Dzis tlusty czwartek na dodatek jestesmy w ciazy, wiec odpuscmy sobie wyrzuty sumienia - chociaz na 1 dzien
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 12:46   #970
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Będę bardzo wdzięczna- bo mam karton ubranek dla synusia od brata
to wieczorem sie zapytam
Stary 2015-02-12, 12:47   #971
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
uuuuuuuuu ambitnie...czyżbyśmy zaczynali wykurzanie dzieciaczka z brzucha?
Stary 2015-02-12, 12:50   #972
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
crystal zlapala mnie zgaga, wiec poki co te 2 paczki TZa sie na mnie tylko patrza

Wspolczuje Ci wymiotow, mnie w calej ciazy ominely i moge sobie tylko wyobrazic jakie to musi byc meczace

kruszynka dziekuje

luzna ja juz nie obejrze i nie przeczytam nic o CC w internecie, bo zaczynam panikowac a PO cesarce dadza nam przeciwbolowe i jakos te pierwsze doby bedzie trzeba wytrzymac. Dzieci nam wszystko wynagrodza
Musze sie pozytywnie nastawiac, bo bym zwariowala prog bolu mam dosc wysoki, wiec licze na to, ze nie bede "umierac" z bolu.
no to po paczkach ale warto bylo je zjesc
jeszcze miesiac i sie skoncza wszystkie nasze dolegliwosci ale moj synek to mnie nie lubi, jak mu slodkie nawet nie smakuje
nie boj sie cc sporo o tym czytalam, wiadomo ze lekko nie bedzie, ale jak bedziesz miala dwa swoje serduszka to wszystko inne nie wazne bedzie

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
ja dzisiaj sie wyjatkowa waga nie przejmuje, paczki lepsze
Stary 2015-02-12, 12:53   #973
87marta78
Zadomowienie

Cytat:

Czytalam ze wzmozony apetyt to oznaka zblizajacego sie porodu bo organizm kumuluje energie ktora bedzie nam potrzebna
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 13:00   #974
Lila_17
Rozeznanie

Pączusie dziś rządzą Ja zjadłam jednego, ale jakąś zgagę mam i nie mam ochoty na następnego, a Mąż się postarał, bo stał po nie pół godziny w kolejce i przywiózł cieplutkie, ale jeszcze pewnie się skuszę;P
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 13:01   #975
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Czytalam ze wzmozony apetyt to oznaka zblizajacego sie porodu bo organizm kumuluje energie ktora bedzie nam potrzebna
ciekawe, ciekawe! Ja już bym chciała rodzić, naprawdę, a na porodówce pewnie będę krzyczeć odwrotnie, że już nie chcę
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 13:02   #976
nusiekowa
Wtajemniczenie

Na TLC leci porodówka
Stary 2015-02-12, 13:02   #977
87marta78
Zadomowienie

To tylko ja jeszcze nie jadlam? Odbije sobie,bo niedlugo musze jechac do dentystki zeby podbila mi karte ciazy, to jak wroce napewno wejde do sklepu
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 13:06   #978
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Na TLC leci porodówka
eee tego nie lubię lubię tylko te polskie porody...

ja zjadłam jednego pączka kupnego, ale niedługo jadę do babci na domowe to pewnie jeszcze ze dwa zjem
Stary 2015-02-12, 13:11   #979
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Na TLC leci porodówka

Oglądam
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 13:12   #980
EdithS
Zadomowienie

Obejrzałam Porody w Ipla, bo nie mam Polsat Cafe w domu i nie mogę przestać płakać, dziecko to prawdziwy CUD
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 13:20   #981
Michiru
Zakorzenienie

z wizażem coś się znów dzieje... naklepałam posta i tu zamiast wysłać to mnie wyrzuciło no nic...

gratuluję wizyt widzę, że jedne się martwią, że maleństwa ważą za mało, a drugie, że za dużo. a ja Wam i tak zazdroszczę, że w ogóle wiecie ile ważą i jak są duże, bo u mnie może być jedna wielka niespodzianka, jak się mały pospieszy i tej swojej wizyty za miesiąc już nie zaliczę. zresztą najważniejsze, że z maluchami jest wszystko ok, to ile ważą to sprawa drugorzędna.

crystal, super pokoik dla małego nie przejmuj się tym, że nagle TŻtowi nie podoba się prześcieradełko w paski. moim zdaniem wygląda to pięknie

smv, trzymam kciuki za to mieszkanie fajnie, że i teściowie Wam pomogą, i macie swoje oszczędności, bo teraz wzięcie kredytu jest dość kłopotliwe. nie wiem, jak u Ciebie, czy te 150tys to tak średnio za mieszkanie czy jakaś okazja, ale u mnie za tą kwotę można już coś fajnego też znaleźć

ojustyna, niestety tego czy dane pieluszki uczulą nikt Ci nie zagwarantuje. mój prawdopodobnie też będzie alergikiem, a jak skłonność odziedziczy po mnie to mu już współczuję, bo mnie uczula naprawdę wiele rzeczy. my mamy paczkę newbornów z dady i paczkę newbornów z tesco loves baby i zobaczymy. ja co prawda jest wciąż nastawiona na pieluchowanie wielorazówkami przez większość czasu, ale muszę mieć na podorędziu jakieś sprawdzone jednorazówki.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 13:24   #982
nusiekowa
Wtajemniczenie

czy któras z was zamierza rodzić w wodzie? Bądz chce używać wanny jako łagodzenia bólu....bo tak sie zastanawiam oglądając porodówkę, laska miała strój kąpielowy do wanny.... i zgłupiałam-w czym siedzimy w wannie?nago? czy jednak spakować bikini?
Stary 2015-02-12, 13:25   #983
Michiru
Zakorzenienie

ja dziś zaczęłam dzień od pączka i czekolady, jak mnie potem zemdliło to jest bajka

ha! spakowałam małego już. teraz muszę spakować siebie do drugiej torby

a to łóżeczko w pokoiku juniora. już z pościelą i zabawkami, bo jak wczoraj TŻ to przytaszczył do domu to nie mogłam się powstrzymać i wszystko już pozakładałam jeszcze tylko muszę pozytywkę zawiesić i organizer uszyć. ja się aż boję co to będzie, jak dostaniemy kasę z becikowego i ubezpieczenia. wtedy trochę zaszalejemy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0047dh.jpg (43,2 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0047v.jpg (42,2 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0048b.jpg (51,4 KB, 45 załadowań)
Stary 2015-02-12, 13:26   #984
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze wstyd sie pokazac z takim brzuchem, ale co mi tam, tyle kg szczescia nosic pod sercem to wyczyn dzis na plusie 30 kg, wiec nawet sie nie dziwie, ze taku brzuchol mam zdjecie zrobilam na szybkosci, wiec przepraszam za jakosc
Piękny masz brzuszek
Stary 2015-02-12, 13:28   #985
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
czy któras z was zamierza rodzić w wodzie? Bądz chce używać wanny jako łagodzenia bólu....bo tak sie zastanawiam oglądając porodówkę, laska miała strój kąpielowy do wanny.... i zgłupiałam-w czym siedzimy w wannie?nago? czy jednak spakować bikini?
ja chcialam, ale u nas tego nie ma tam gdzie rodze.... ale widzialam dwa porody w wodzie, to kobiety mialy zwykle koszulki bez dolu....
Stary 2015-02-12, 13:28   #986
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
kurcze wstyd sie pokazac z takim brzuchem, ale co mi tam, tyle kg szczescia nosic pod sercem to wyczyn dzis na plusie 30 kg, wiec nawet sie nie dziwie, ze taku brzuchol mam zdjecie zrobilam na szybkosci, wiec przepraszam za jakosc
wspaniały widok! Dzielna z Ciebie mama!!!
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 13:28   #987
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
ja ale muszę to dograć, jak pójdę wizytować szpital. widziałam kilka filmików i zdjęć z takiego porodu i powiem Ci, że sama nie wiem. czasami babki były zupełnie nago, czasami miały jakiś stanik na sobie. ale myślę, że jakieś ubranie się przyda, nawet jeśli w wodzie będziemy nago, to przecież jakoś do sali trzeba przejść. także ja tak czy owak coś wezmę

rona, pięknie wyglądasz nosisz bliźniaki, więc siłą rzeczy brzuszek jest dużo większy, nie przejmuj się

Edytowane przez Michiru
Czas edycji: 2015-02-12 o 13:30
Stary 2015-02-12, 13:30   #988
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Ja za pierwszym razem miałam rodzić w wodzie ale było mi tam nie wygodnie i zdecydowałam się na łóżko.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 13:30   #989
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
ja dziś zaczęłam dzień od pączka i czekolady, jak mnie potem zemdliło to jest bajka

ha! spakowałam małego już. teraz muszę spakować siebie do drugiej torby

a to łóżeczko w pokoiku juniora. już z pościelą i zabawkami, bo jak wczoraj TŻ to przytaszczył do domu to nie mogłam się powstrzymać i wszystko już pozakładałam jeszcze tylko muszę pozytywkę zawiesić i organizer uszyć. ja się aż boję co to będzie, jak dostaniemy kasę z becikowego i ubezpieczenia. wtedy trochę zaszalejemy

slicznie teraz tylko czekac na malenstwo
Stary 2015-02-12, 13:30   #990
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
dziewczyny zastanawiam sie czy kupic pieluchy dady 150 szt za 50 zl bo teraz w buedrze są, tylko zastanawia mnie szansa uczuenia na nie
Zalezy jaki rozmiar..bo 1 to za duzo tyle kupic.
Ja Dady sobie chwale..uzywamy od 1 do 5

Ogladam porodowke na tlc...ech...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości