Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-12, 16:47   #2611
Jess922
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ginekolog moze Ci dać jakieś leki ale generalnie wizyta u endokrynologa jak najszybciej.
Ft3 fr4 badalas ? Ważne, zeby było w normie jedno z nich (teraz nie pamietam które ale chyba ft4)...

Jak najszybciej sie umawiaj do endo...
Nie, bo ja nie miałam tego zleconego, tylko dla siebie zrobiłam, żeby sprawdzić i zrobiłam tylko ogólne TSH...
Jutro mam wizytę u ginekologa to zapytam i potem się umówię do endokrynologa.

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-02-12 o 16:49
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 16:49   #2612
sandeo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Nie, bo ja nie miałam tego zleconego, tylko dla siebie zrobiłam, żeby sprawdzić i zrobiłam tylko ogólne TSH...
To i tak super ze zrobiłaś... A gin Ci tego nie zlecił? Aż dziwne tym bardziej ze teraz tyle kobiet ma problemy z tarczyca
Stary 2015-02-12, 16:51   #2613
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
To i tak super ze zrobiłaś... A gin Ci tego nie zlecił? Aż dziwne tym bardziej ze teraz tyle kobiet ma problemy z tarczyca
Nie zleciła bo robiłam przed zajściem w ciążę i było wszystko ok

Czytałam, że to jest ważne w pierwszych 12 tygodniach, a do tego czasu wszystko z dzieckiem było w porządku, więc teraz mu chyba nic większego nie zagraża, ale mimo wszystko jestem zaniepokojona

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-02-12 o 16:54
Stary 2015-02-12, 17:01   #2614
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Witamy nowa mamusie
Wieczór idzie mnie coś plecy bolą. Ahh straszne . Z tarczyca sie nie znam ale też biorę ma nią leki bo niby na początku ciąży jest tarczyca w zagrożeniu czy jakoś tak mi to tłumaczył wiec po co lykam . A nie wiem bo wcześniej mówił ze wyniki oj a teraz ze mam brać

Masz ok wyniki i bierzesz leki na tarczyce ? Pierwsze słysze...

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Nie zleciła bo robiłam przed zajściem w ciążę i było wszystko ok

Czytałam, że to jest ważne w pierwszych 12 tygodniach, a do tego czasu wszystko z dzieckiem było w porządku, więc teraz mu chyba nic większego nie zagraża, ale mimo wszystko jestem zaniepokojona

Z tego co wiem to wszystkie moje znajome, ktore były/sa w ciazy na początku ciazy maja zlecane to badanie, teraz to chyba podstawa ?! To, ze miałas robione przed zajściem w ciąże nic kochana nie zmienia, ja przed ciąża miałam lekko podwyższone TSH a potem w moment skoczyło do ponad 10... Dziecko pobiera od nas ten hormon i jest on bardzo ważny.... Nie czekaj na wizytę u gina bo to nie endokrynolog (a ona nie jest przecież ginekologiem-endokrynologiem) tylko od razu sie zapisuj do endo - podobno kolejki sa spore wiec nie ma co czekac ...

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 17:06   #2615
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Masz ok wyniki i bierzesz leki na tarczyce ? Pierwsze słysze...

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Z tego co wiem to wszystkie moje znajome, ktore były/sa w ciazy na początku ciazy maja zlecane to badanie, teraz to chyba podstawa ?! To, ze miałas robione przed zajściem w ciąże nic kochana nie zmienia, ja przed ciąża miałam lekko podwyższone TSH a potem w moment skoczyło do ponad 10... Dziecko pobiera od nas ten hormon i jest on bardzo ważny.... Nie czekaj na wizytę u gina bo to nie endokrynolog (a ona nie jest przecież ginekologiem-endokrynologiem) tylko od razu sie zapisuj do endo - podobno kolejki sa spore wiec nie ma co czekac ...

Moja siostra miała też robione w trakcie ciąży, a nie na początku, a chodzi do innego lekarza.
Wizytę mam jutro, a wcześniej niż do niej nie zapiszę się do endokrynologa. Jutro z rana się do niego umówię, więc zobaczymy na kiedy uda mi się wcisnąć. Nie straszcie mnie bo mi ciśnienie skoczyło i niedobrze mi się zrobiło
Stary 2015-02-12, 17:11   #2616
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie

Świetny wątek założyłyście, nie przeczytałam wszystkiego bo duuużo tego ale cieszę się że Was znalazłam
Chętnie się do Was przyłączę jeśli pozwolicie

Może najpierw coś o sobie byście mnie również lepiej poznały.

Mam 31 lat
Mam już córcię z pierwszego związku ur lipiec 2008r
Jestem w ciąży 14 tydzień - dziś kończę 1 trymestr . Termin porodu 14 sierpień 2015r.
W 11 tc miałam badania prenatalne - z dzidziusiem wszystko ok. Prawidłowo się rozwija i na 80% będzie chłopiec.

Co do samopoczucia.... Ciąża zupełnie różni się od pierwszej. Z córcią pracowałam do 8go miesiąca i było super.
Teraz tragedia. Od 4 tygodnia ciąży czyli od samego początku wymioty dzień w dzień, zmiany nastrojów, płacz, śmiech, kolka, i co <<10 minut>> siusiu
Od tygodnia w miarę dobrze się czuję. Te objawy zanikają.... Prócz kolki i wycieczek do toalety...
Brzusio już widoczny, bardzo szybko wyszedł też różnica z 1 ciąży... Z córcią brzuszek był widoczny dopiero w 5 miesiącu....

Z witamin biorę PRENATAL CLASIC i chwilowo Luteina dopochwowo z racji lekkich bóli podbrzusza, jajników... takich dziwnych ,,ukłuć,,.

Witam Was raz jeszcze

Witamy
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 17:12   #2617
Jess922
Zakorzenienie

Ja chyba zaraz zjadę z nerwów...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-12, 17:14   #2618
kasperka
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja mialam badania na tarczyce w 12 tyg.robione i wszystko bylo dobrze. Powinnam teraz jeszcze powtorzyc badanie i jesli tak to kiedy???

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Ja chyba zaraz zjadę z nerwów...

Nie denerwuj sie na zapas
Stary 2015-02-12, 17:18   #2619
Papusia28
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, które mają niedoczynność tarczycy proszę o pomoc

Odebrałam dzisiaj wyniki i moje TSH to 6,70.
Strasznie się wystraszyłam, nigdy nie miałam z tym problemu. Boję się, czy to nie zaszkodzi dziecku skoro do tej pory nie brałam żadnych leków.
Czy ginekolog przepisze mi jakieś leki na to, czy będę musiała iść po nie do endokrynologa
tarczy w ciaży powinna być poniżej 2 myśle ze powinnaś jak najszybciej poinformować o tym gina i jak najszybciej iść do endo ja w listopadzie miałam prawie 9 potem spadło początkiem stycznia do 3 a teraz mam juz 1,77 wiec juz ok ale jestem pod opieką endo

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

moj endo powiedział mi że miedzy 11 a 13 tyg c najważniejsza jest nasza tarczyca bo wtedy dzidzi sie wykształca i zaczyna prace na naszej jeszcze jako tako dzidzia na swojej zaczyna prace chyba ok 30 tyg z tego co mi mówił

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

jak powiesz że jesteś w ciązy i ze badania ci zle wyszły to cie szybko przyjma ja jak dzwonila to terminy byly juz na maj a jak powiedzialam ze jestem w ciazy to od razy termin sie znalazł
Stary 2015-02-12, 17:21   #2620
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
tarczy w ciaży powinna być poniżej 2 myśle ze powinnaś jak najszybciej poinformować o tym gina i jak najszybciej iść do endo ja w listopadzie miałam prawie 9 potem spadło początkiem stycznia do 3 a teraz mam juz 1,77 wiec juz ok ale jestem pod opieką endo

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

moj endo powiedział mi że miedzy 11 a 13 tyg c najważniejsza jest nasza tarczyca bo wtedy dzidzi sie wykształca i zaczyna prace na naszej jeszcze jako tako dzidzia na swojej zaczyna prace chyba ok 30 tyg z tego co mi mówił

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

jak powiesz że jesteś w ciązy i ze badania ci zle wyszły to cie szybko przyjma ja jak dzwonila to terminy byly juz na maj a jak powiedzialam ze jestem w ciazy to od razy termin sie znalazł
Jutro idę do ginekologa, a rano spróbuję się umówić do endokrynologa. Nic innego w tej chwili nie zrobię
no to super, też tak powiem. Znalazłam w przychodni, w której mam pakiet medyczny 5 endokrynologów, więc może któryś mnie jutro przyjmie.

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-02-12 o 17:27
Stary 2015-02-12, 17:21   #2621
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie chyba nie czuje jeszcze na siłach żeby robic jakieś zakupy. Nie wiem jak sie odnaleźć w tych rozmiarach, ile czego ma byc dla mnie to jakaś czarna magia i nie widzę siebie w tym wszystkim niby czytam listę wyprawkową... Ale nie czuje tego w ogóle!

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

A! I gdzie moje maniery! Witaj Majka
Ja ogarniam na szczęście 😊 z 2gim dzieckiem łatwiej choć jak czytam książki, czasopisma, to pozmieniało sie trochę.

Dziewczyny czytam że macie aplikacje na telefon. Przeszukałam w sklepie i nie mam... Macie android czy Windows Phone? Bo ja Windows i nie odnajduje mi. Chyba że coś źle wpisuję...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-12, 17:27   #2622
sandeo
Zadomowienie

Cytat:
Ja ogarniam na szczęście 😊 z 2gim dzieckiem łatwiej choć jak czytam książki, czasopisma, to pozmieniało sie trochę.

Dziewczyny czytam że macie aplikacje na telefon. Przeszukałam w sklepie i nie mam... Macie android czy Windows Phone? Bo ja Windows i nie odnajduje mi. Chyba że coś źle wpisuję...
Ja mam na iPhone wiec nie pomogę...

Papusia ja słyszałam ze tsh w ciazy najlepiej jak jest około 1.
Stary 2015-02-12, 17:39   #2623
dd1dd
Zakorzenienie

Jess wysokie to Twoje tsh umawiaj się prędko. Ja na nfz w poradni powiedziałam,że jestem w ciąży i na drugi dzień mnie przyjęli
ja musiałam zrobić teraz ft4 i tsh i na następną wizytę też tylko to.
Nie denerwuj się
Mi ładnie spadło do 1,4 ale w lutym na swoją rękę też skontroluję.

Edytowane przez dd1dd
Czas edycji: 2015-02-12 o 17:42
dd1dd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 17:41   #2624
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Jess wysokie to Twoje tsh umawiaj się prędko. Ja na nfz w poradni powiedziałam,że jestem w ciąży i na drugi dzień mnie przyjęli
ja musiałam zrobić teraz ft4 i tsh i na następną wizytę też tylko to.
Nie denerwuj się
ale skoro ja nie mam zrobionego ft3 i 4 to mi coś pomogą? Czy wyślą z kwitkiem i każą wrócić jak będę miała te wyniki?
Stary 2015-02-12, 17:49   #2625
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie

Świetny wątek założyłyście, nie przeczytałam wszystkiego bo duuużo tego ale cieszę się że Was znalazłam
Chętnie się do Was przyłączę jeśli pozwolicie

Może najpierw coś o sobie byście mnie również lepiej poznały.

Mam 31 lat
Mam już córcię z pierwszego związku ur lipiec 2008r
Jestem w ciąży 14 tydzień - dziś kończę 1 trymestr . Termin porodu 14 sierpień 2015r.
W 11 tc miałam badania prenatalne - z dzidziusiem wszystko ok. Prawidłowo się rozwija i na 80% będzie chłopiec.

Co do samopoczucia.... Ciąża zupełnie różni się od pierwszej. Z córcią pracowałam do 8go miesiąca i było super.
Teraz tragedia. Od 4 tygodnia ciąży czyli od samego początku wymioty dzień w dzień, zmiany nastrojów, płacz, śmiech, kolka, i co <<10 minut>> siusiu
Od tygodnia w miarę dobrze się czuję. Te objawy zanikają.... Prócz kolki i wycieczek do toalety...
Brzusio już widoczny, bardzo szybko wyszedł też różnica z 1 ciąży... Z córcią brzuszek był widoczny dopiero w 5 miesiącu....

Z witamin biorę PRENATAL CLASIC i chwilowo Luteina dopochwowo z racji lekkich bóli podbrzusza, jajników... takich dziwnych ,,ukłuć,,.

Witam Was raz jeszcze
Cytat:
Dziewczyny, które mają niedoczynność tarczycy proszę o pomoc

Odebrałam dzisiaj wyniki i moje TSH to 6,70.
Strasznie się wystraszyłam, nigdy nie miałam z tym problemu. Boję się, czy to nie zaszkodzi dziecku skoro do tej pory nie brałam żadnych leków.
Czy ginekolog przepisze mi jakieś leki na to, czy będę musiała iść po nie do endokrynologa
Witaj

Jess a na którą masz wizytę jutro? Jak po południu, to może zrób ft3 i ft4 jutro rano z zaznaczeniem, że CITO, a wynik można odebrać tego samego dnia - bynajmniej u mnie tak jest.

Ja nie badałam tsh w ciąży, wiec juz wiem, że to zrobię przy najbliższej morfologi.
Stary 2015-02-12, 17:52   #2626
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
ale skoro ja nie mam zrobionego ft3 i 4 to mi coś pomogą? Czy wyślą z kwitkiem i każą wrócić jak będę miała te wyniki?
a jutro nie mozesz z rana na cito zrobić?
Stary 2015-02-12, 17:53   #2627
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Witaj

Jess a na którą masz wizytę jutro? Jak po południu, to może zrób ft3 i ft4 jutro rano z zaznaczeniem, że CITO, a wynik można odebrać tego samego dnia - bynajmniej u mnie tak jest.
Wizytę mam na 17:30. Rano chcę dzownić do enokrynologa. Zadzwoniłam tez teraz do swojego, że ma wziąć na jutro wolne i mnie wszędzie wozić, bo ja jestem bez samochodu jak on jedzie do pracy, a poza tym nie chcę być sama.. I pojade jeszcze jutro z rana do laboratorium i po południu będę miała wyniki.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
a jutro nie mozesz z rana na cito zrobić?
mogę jeśli będę miała samochód, bo mam około 10km do laboratorium
Stary 2015-02-12, 17:53   #2628
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

Ja nie badałam tsh w ciąży, wiec juz wiem, że to zrobię przy najbliższej morfologi.
o to samo pomyślałam
Fiona warto zrobić, skontrolować bo jak widać nigdy nic nie wiadomo
Stary 2015-02-12, 17:54   #2629
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

może to źle zabrzmi, nie obraź się, ale trochę jest mi lepiej, że nie jestem sama, która nie miała tego wcześniej badanego.

jestem tak zestresowana, że nie macie pojęcia, chce mi się płakać

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-02-12 o 17:55

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-12, 17:55   #2630
sandeo
Zadomowienie

Cytat:
Jak nie dasz rady to idź z samym tsh
Stary 2015-02-12, 17:59   #2631
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam androida i normalnie wszystkie aplikacje ciążowe mi wyskakują a co tam wpisujesz?

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
może to źle zabrzmi, nie obraź się, ale trochę jest mi lepiej, że nie jestem sama, która nie miała tego wcześniej badanego.

nie płacz czasem , nie ma co dostaniesz leki , ładnie zbijecie
Cytat:
Jak nie dasz rady to idź z samym tsh
tak też może być, przecież skąd sama mogła wiedzieć, ze trzeba jeszcze coś dodatkowego robić ..
Stary 2015-02-12, 17:59   #2632
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
o to samo pomyślałam
Fiona warto zrobić, skontrolować bo jak widać nigdy nic nie wiadomo
Właśnie widzę, że warto.

Cytat:

No co Ty za co mam się gniewać
Mój lekarz nie wspominał, że mam to zrobić, więc nie robiłam.
Przed ciążą badałam tsh kilka razy i zawsze miałam wręcz idealne, ale jak widać ciąża to co innego.

Nie płacz, jutro może dostaniesz jakieś leki na wyregulowanie, a to dziadostwo dosyć szybko spada
Stary 2015-02-12, 18:05   #2633
12mu05
Rozeznanie

WITAM MAMUSIE i wielkie uffff.... w końcu chwilka dla siebie .... i WAS

nadrobiłam co do posta i GRATULUJĘ udanych wizyt i dużych Dzidziusiów

Witam nowe mamusie

Ja jestem po wizycie wtorkowej i wszystko z Dzidzi OK przeziornosc 0,9 więc superr

Dzidzius z nogami ma juz ok 10cm a jak sobie skakał na USG
hihi

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

aaaa i zapomniałabym!!! chyba znowu będzie CHŁOPAK choć gin ma jeszcze nadzieję na dziewczynkę, bo w sumie jeszcze jest bardzo wczesno i wszystko się może zdarzyć to teraz będę się codzień zastanawiać nad imieniem, bo dla chłopca 0 typów
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 18:06   #2634
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
Ja jestem po wizycie wtorkowej i wszystko z Dzidzi OK przeziornosc 0,9 więc superr

hihi
świetnie,że wszystko dobrze
Stary 2015-02-12, 18:07   #2635
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam androida i normalnie wszystkie aplikacje ciążowe mi wyskakują a co tam wpisujesz?

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

nie płacz czasem , nie ma co dostaniesz leki , ładnie zbijecie

tak też może być, przecież skąd sama mogła wiedzieć, ze trzeba jeszcze coś dodatkowego robić ..
Cytat:
Właśnie widzę, że warto.

No co Ty za co mam się gniewać
Mój lekarz nie wspominał, że mam to zrobić, więc nie robiłam.
Przed ciążą badałam tsh kilka razy i zawsze miałam wręcz idealne, ale jak widać ciąża to co innego.

Nie płacz, jutro może dostaniesz jakieś leki na wyregulowanie, a to dziadostwo dosyć szybko spada
Dziękuję dziewczyny wierzę, że skoro do 13 tygodnia bobas sobie radził to mam nadzieję, że radzi sobie dalej.

Cytat:

Witam nowe mamusie

hihi

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

aaaa i zapomniałabym!!! chyba znowu będzie CHŁOPAK choć gin ma jeszcze nadzieję na dziewczynkę, bo w sumie jeszcze jest bardzo wczesno i wszystko się może zdarzyć to teraz będę się codzień zastanawiać nad imieniem, bo dla chłopca 0 typów
Gratulacje
Stary 2015-02-12, 18:08   #2636
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Cześć dzioszki
Dobrze że dzisiaj nie chciało mi się szybciej wstać i jechać do męża do szpitala, bo o 9 miałam dzwonek do drzwi i wizyte z Zusu. Babka zadała kilka pytań, powpisywała co trzeba na kartę i aby podpis. Bo sprawdzają czy ci co są na dłuższych zwolnieniach nie pracują czasem wtedy dodatkowo. Kobieta nawet nie wiedziała że w ciąży jestem hehe

Kalwi23, Beaciorq witajcie wczoraj jak pisałam wieczorem to mi umknęło

No całe szczęście że go tam zostawili, bo jakby doszło jeszcze do zapalenia żył to by było bardzo nie ciekawie..

Ja się zbieram, jadę do sklepu i do męża.. także milego dzionka
Uuuu to aż tak kontrolują?
Cytat:
To jest na większe dziecko, ale tak mi się podobało, że musiałam mieć
http://allegro.pl/show_item.php?item=5065296912
http://allegro.pl/show_item.php?item=5052939582

To jest bardzo tematyczne, ale zakochałam się w tym
http://allegro.pl/show_item.php?item=5062096692

A dzisiaj wygrałam to
http://allegro.pl/show_item.php?item=5055430718

A i wczoraj w lumpku kupiłam 3 body i jeden pajacyk
A w którym lumpie kupujesz? Jakieś konkretne w Gliwicach polecasz? Ja dziś byłam w jednym w śródmieściu ale było przed dostawą i nic ciekawego już nie było

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 18:08   #2637
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Witam nowe mamusie

hihi

Gratuluje
Duzy juz Twoj dzidzius

Macie juz jakies imiona wstepnie wybrane czy jeszcze kompletnie nic ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-12, 18:12   #2638
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Gratuluje
Duzy juz Twoj dzidzius

Macie juz jakies imiona wstepnie wybrane czy jeszcze kompletnie nic ?
Dzięki

Dzidzius faktycznie znowu będzie "mały BYK " bo to dopiero był 12t6d

Imię dla I synka wybieraliśmy az do 9 miesiąca-takie byly negocjacje i teraz tez lipa będzie z imieniem

a ja dziś kupiłam po 2 pączki dla nashih
choc powiem, że te niemieckie paczki są jakieś całkiem inne....
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 18:12   #2639
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

Witam nowe mamusie

hihi

O jaki duży maluszek.
No i mówisz, że znowu chłopak , oj tam oby zdrowy
Stary 2015-02-12, 18:13   #2640
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Uuuu to aż tak kontrolują?

A w którym lumpie kupujesz? Jakieś konkretne w Gliwicach polecasz? Ja dziś byłam w jednym w śródmieściu ale było przed dostawą i nic ciekawego już nie było
Ja kupuję na allegro. A co do lumpa to na Młyńskiej w Gliwicach jest teraz promocja jak kupisz 1kg dziecięcych to drugi masz za 1grosz, nie byłam tam jednak jeszcze. Może jutro się wybiorę.

Ja mam nadzieję, że jutro poznam płeć już kupiłam sobie colę, żeby maluszka pobudzić przed badaniem

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-02-12 o 18:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości