|
|
#2581 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Hej kochane wy moje
Stęskniłam się strasznie , jestem u teściów w górach i nie miałam internetu . Wracam jutro więc znowu bede na bierząco Dzisiaj bylismy z Adasiem na spóźnionym bilansie dwulatka i Młody ma szmery na sercu wiec czeka nas wizyta u kardiologa Z dzidzią ok , codziennie rejestruje koponiaki wiec musi być dobrze, ze mna wszystko ok no i jestesmy juz w 2 trymestrze, niedlugo zacznę 15 tydzien Teście dalej nic nie wiedza , ukrywam jak moge chociaz brzuch mi juz wybiło , Adaś mi sie pare razy prawie wygadał że mama ma dzidziusia w brzuszku ale udalo sie szybko zmienic temat ![]() Bratowa TŻeta jest w 19 tygodniu wiec miedzy dzieciaczkami bedzie tylko 5 tygodni róznicy. ![]() Prośba wielka do was , nie dam rady nadrobić .. Czy coś sie wydarzyło na forum , coś godnego uwagi , cos niezwykłego , coś zaskakującego ???? Która dobra duszyczka streści mi najnowsze newsy ??? ![]() ![]() Buziaczki
|
#2582 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
daj znać po!Cytat:
![]() Mam pytanie. Jakie dokładnie bierzecie witaminy w ciazy? I jaka nazwę wit D? Wczoraj gin zalecił mi zażywanie jakiegoś zestawu witamin ale nie polecił nic konkretnego. Mam tylko zwrócić uwagę na zawartość kwasu foliowego i jodu. Poza tym mam tez kupić witaminę D
|
|
#2583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Faworki zrobione, ale schowałam przed synkiem, bo jak wpadnie z przedszkola i je zobaczy, to już po obiedzie. Piszecie o remontach, a u mnie szykuje się adaptacja poddasza. O matulu z 50 tys będzie trzeba wyłożyć. Teraz mamy zrobione tylko piętro, ale to są tylko dwa pokoje. Jeden synka, a drugi salon, a łóżeczko będzie stało w salonie.
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2585 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ale mam doła właśnie sie dowiedziałam że dziś rano zmarł nasz dobry kolega
miał białaczkę rok temu mniej wiecej o tej porze szukalismy dla niego krwi poruszylismy niebo i ziemie ludzie z całej polski oddawali dla niego krew jednak przegrał tą walkę trochę na własne życzenie... tak się zdenerowowałam że aż mnei brzuch rozbolał ![]()
|
#2586 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu nie chcesz nic powiedzieć teściom ? Fajna różnica wieku będzie między maluchami Odpoczywaj sobie i wracaj do nas Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
|
#2587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojoj duzo zrowka i powodzenia dla synusia aa czemu ukrywasz sie? hihigóryy.. super sprawa jedna strone wcZesniej ktoras wstawiala fotke z gor bo byla ![]() ogolnie u nas OK caly czas gadamy o jedzeniu i rzeczach dla dzieci czesc z nas juz cos pokupowała ![]() badania ogolnie OK rzadna nie pisala ze coś źle. mamy juz nowego chlopczyka tyle pamietam reszta pewnie pisze na 1 stronie ![]() fajnie ze kopniaczki czujesz poka brzucha ![]() Cytat:
|
|
#2588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2589 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej - ja już zjadłam 5 pączków, sąsiadka nam swojskie przyniosła, mamo jakie pyszne!! później zjemy sobie rosół i kotleta - dziś wyjątkowo 2 dania. Zauważyłam że za malo jem i non stop jestem głodna, bo zamiast coś konkretnego jeść to jem jabłko, gruszke a potem mnie ssie w żołądku.
W sobote wyprawiam mężowi urodziny więc jutro zaczynam pichcić, będzie 15 osób plus 8 dzieci także sie narobie trochęsandeo - gratuluje synka! ![]() mnie ciągnie jajnik z którego była owulacja, codziennie, najczęściej wieczorem gdy już jestem padnięta po całym dniu, mam nadzieje że wszystko jest ok, w pon mam wizyte to zobaczymy |
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2591 |
|
Zadomowienie
|
Hejo
![]() Sandeo gratuluję chłopczyka ![]() Roxana ale tam widoki u Ciebie ![]() Niespodziewajka zdrówka dla synusia ! czemu brzuszka przed teściami ukrywasz? A ja od dziwo dziś zjadłam tylko jednego pączka - narazie ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- ja też tak właśnie mam, ale u mnie największym problemem jest to że nie umiem dużo zjeść na raz.
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
mimo tej zgagi zjadłam pączka
ale nie smakował mi ![]() a mnie codziennie boli krok i pupa a najbardziej jak się narobię ![]() Niespodziewajka również życzę zdrówka dla Adasia |
|
|
|
#2593 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Widzę,że codziennie mamy tu newsy wizytowe. trzymam kciuki za dzisiejsze Podczytuje Was z telefonu, ale przyznam szczerze,że dopadł mnie brak weny. Ogólnie znowu wróciły mdłości i czuje się...słabawo. Nawet mięta już nie pomaga. Do tego skończyłam antybiotyk,a ten kaszel nadal jest i mnie męczy(rozważam pójście do internisty). Mieliśmy jechać na weekend do rodziny,ale nie wiem co z tego wyjdzie. Mały od wczoraj zasmarkany. Dziś musiałam ponownie pójść do lekarza od USG ,bo TZ zauważył,że mamy źle wpisane FHR (76),a podczas badania lekarz mowił,że wszystko jest ok. Okazało się,że "machnął się" i nie wpisał 1 z przodu. Dla pewności jednak zrobił mi szybko USG i faktycznie tętno wynosiło 174(także przez moment sobie jeszcze pooglądałam Małego)
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mamusie
Świetny wątek założyłyście, nie przeczytałam wszystkiego bo duuużo tego ale cieszę się że Was znalazłam ![]() Chętnie się do Was przyłączę jeśli pozwolicie Może najpierw coś o sobie byście mnie również lepiej poznały. Mam 31 lat Mam już córcię z pierwszego związku ur lipiec 2008r Jestem w ciąży 14 tydzień - dziś kończę 1 trymestr . Termin porodu 14 sierpień 2015r. W 11 tc miałam badania prenatalne - z dzidziusiem wszystko ok. Prawidłowo się rozwija i na 80% będzie chłopiec. Co do samopoczucia.... Ciąża zupełnie różni się od pierwszej. Z córcią pracowałam do 8go miesiąca i było super. Teraz tragedia. Od 4 tygodnia ciąży czyli od samego początku wymioty dzień w dzień, zmiany nastrojów, płacz, śmiech, kolka, i co <<10 minut>> siusiu ![]() Od tygodnia w miarę dobrze się czuję. Te objawy zanikają.... Prócz kolki i wycieczek do toalety... Brzusio już widoczny, bardzo szybko wyszedł Z witamin biorę PRENATAL CLASIC i chwilowo Luteina dopochwowo z racji lekkich bóli podbrzusza, jajników... takich dziwnych ,,ukłuć,,. Witam Was raz jeszcze
|
#2596 |
|
Zadomowienie
|
Witam nową mamę
|
#2597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2598 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry wszystkim Witam się i uciekam leżeć dalej. Mam jakiś słabszy dzień, jestem mega śpiąca i zmęczona. Pobolewa mnie podbrzusze, takie kłujące coś w środku Mam nadzieję, że to tylko macica się rozciąga, albo bąble się wiercą. Pączki na tapecie widzę Ja zjadłam jednego i moooże zjem drugiego, ale jakoś nie mam ochoty. Jutro 14 tydzień i witaj II trymestrze
|
|
#2599 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Adasia ,oby z serduszkiem wszystko wyszło dobrze. Jejku jak cudnie,że czujesz już kopniaki, bo to jednak wcześnie(dzięki Tobie w sumie liczę,że sama coś szybciej poczuje ).Moj Mały chce aby braciszek miał na imię Adaś ![]() Odpoczywaj i oddychaj górskim powietrzem Cytat:
Cytat:
![]() To faktycznie ten tłusty czwartek jest dla Was naprawdę słodkim świętem . Wyczekany Dzidziuś jak przysłowiowa "wisienka" na torcie.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Widok cuuudny, a te pączusie prezentują się rewelacyjnie!Zaraz sie zbieram na zebranie w przedszkolu. W sumie zastanawiam się o czym można rozmawiać na takim zebraniu ![]() Witam nową mamusie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||
|
|
|
#2600 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie oczywiście dzisiaj wymiary całkiem inne niż wczoraj, mój dziećmi urósł prawie cm od wczoraj... Lekarz masakra, ale cóż zdarzają się takie buraki, prywatnie również. Cytat:
Cytat:
![]() Piękna.pogoda dzisiaj jest, 9 stopni i tak wiosennie. Jak dla mnie może tak być do marca. Zjadłam gorączkę prażynek krewetkowych i rybi smrodek mi nie przeszkadzał, czyli jest dobrze ![]() Ambiwalentna mam nadzieję, że z synkiem wszystko w porządku będzie. Witam nową Mamusie ![]() I czuję jak się w brzuchu rusza moje dziecko. I napewno nie są to jelita. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-02-12 o 16:46 |
|||
|
|
|
#2601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowa mamusie
Mnie zaś gardło boli... Juz mnie cholerka bierze. Jak mi sie podoba ten tekst każdej z nas "i na pewno nie sa to jelita" nie wiem czy sie znajdzie jedna z nas ktora tego nie napisała a cos czuła Ja sie dowiedziałam, ze do wtorku muszę złożyć dokumenty do pracy magisterskiej wraz z podpisem promotora do dziekanatu.
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ... Czytam, czytam.... Robicie już zakupy???
W zabobony nie wierzę...choć chyba z przymrużeniem oka czekam aż niby minie połowa ciąży... Ale jak Was czytam to też już bym coś kupiła ![]() Takie cudne rzeczy poznajdowałam na stronkach ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Też ostatnio się przeziębiłam i bałam się cokolwiek wziąć .... Dopiero moja ginekolog zaproponowała Prenatal GripCare... Po 3 dniach brania przeszło wszystko. Więc chyba skuteczne.
|
#2604 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witaj i gratulacje chłopczyka
|
|
#2605 |
|
Rozeznanie
|
Witam nową mamusie
![]() Ja narazie ciuszków nie kupuje bo mam cale pudło od siostry juz przeglądałam ale tyle tego ze nie mogę się ogarnąć w tym.np 15par czapeczek niektór e śmieszne ale co tam.Narazie co to kupiłam na allegro ręczniczek bawełniany bo tego nie mam i jeszcze jakis kocyk muszę wypatrzec
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które mają niedoczynność tarczycy proszę o pomoc
Odebrałam dzisiaj wyniki i moje TSH to 6,70. Strasznie się wystraszyłam, nigdy nie miałam z tym problemu. Boję się, czy to nie zaszkodzi dziecku skoro do tej pory nie brałam żadnych leków. ![]() Czy ginekolog przepisze mi jakieś leki na to, czy będę musiała iść po nie do endokrynologa
|
#2607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mnie to jakaś czarna magia i nie widzę siebie w tym wszystkim ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- A! I gdzie moje maniery! Witaj Majka
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ginekolog moze Ci dać jakieś leki ale generalnie wizyta u endokrynologa jak najszybciej. Ft3 fr4 badalas ? Ważne, zeby było w normie jedno z nich (teraz nie pamietam które ale chyba ft4)... Jak najszybciej sie umawiaj do endo...
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy nowa mamusie
Wieczór idzie mnie coś plecy bolą. Ahh straszne . Z tarczyca sie nie znam ale też biorę ma nią leki bo niby na początku ciąży jest tarczyca w zagrożeniu czy jakoś tak mi to tłumaczył wiec po co lykam . A nie wiem bo wcześniej mówił ze wyniki oj a teraz ze mam brać
|
#2610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A we wcześniejszych tyg badałam tsh czy to pierwszy raz? Do czasu wizyty u endo zrób dodatkowo ft3 ft4.
Edytowane przez sandeo Czas edycji: 2015-02-12 o 17:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.

Gratuluję z całego serduszka
Piszesz o leczeniu na NFZ - ja też z wizytami na "fundusz" mam tylko nieprzyjemne wspomnienia. Po moim poronieniu przez rok chodziłam normalnie do przychodni i słyszałam tylko że wszystko jest dobrze, tylko się nie stresować i starać się - miesiące mijały a frustracja i niemoc rosły w siłę. W końcu zdecydowałam się zasięgnąć opinii ginekologa - "fachowca" według mojej szwagierki, który delikatnie mówiąc olewał mnie i wszystkie moje sugestie lekceważył, patrząc tylko czy rachunki za wizyty się zgadzają. Na całe szczęście w miarę szybko to dostrzegłam i zdecydowaliśmy z mężem pojechać do jednej z lepszych klinik leczenia niepłodności na śląsku. Gdyby nie ten wybór, po krętej i wyboistej drodze nie nosiłabym teraz pod serduszkiem drugiego małego serduszka
ale przecież głodna nie chodzę, to chyba nie ma się czym przejmować?
brzmi przepysznieeee.....
Powiem Ci, że u nas też to wchodziło w grę ale nie wiem czy psychicznie dałabym radę
rosi:
hihi

Mam nadzieję, że to tylko macica się rozciąga, albo bąble się wiercą. Pączki na tapecie widzę