|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Cytat:
___________ wyniki glukozy: na czczo - 80, po 2 godz - 98 |
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
11 sezonu?
za 8 godzin będzie 11 odcinek tego sezonu
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam fazę na Grey's anatomy
Ciekawa jestem co wymyślą z tym dzieckiem April i Avery'ego
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak oglądałam zwiastuny to się kręciło wokół tego właśnie
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie zamówiłam z medicover i zobaczymy. |
|
|
|
|
#3396 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czuję się coraz gorzej ale zawsze tak chyba jest, bliżej wieczoru jest gorzej..:/ Piję mleko, wodę z sokiem z malin od rodziców, jem czosnek, biorę hallsy i wzięłam od wczoraj już 2 tantum verde ale jakoś nic nie pomaga Cytat:
Nawet miałam Was pytać który polecacie
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę się doczekać już, a pewnie napisy będą późno.. Strasznie ciekawa jestem, co zrobią, bo April nie chce przerywać ciąży. Ale mam też przeczucie, że nie zadecydują jeszcze w tym odcinku..
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często jakieś takie sytuacje w GA poważnie wyglądały a jednak dobrze się kończyły. Ja to jestem tylko zszokowana że rozwiedli Arizonę i Callie, tego się nie spodziewałam, myślałam że jakoś to rozwiążą
|
|
|
|
#3400 | |
|
Zadomowienie
|
Ten 11 sezon był podzielony i od jakiegoś czasu jest wznowienie. Ja oglądałam ten pierwszy z tego roku a nie pamiętam który to z kolei sezonu
Cytat:
Jeśli pójdziesz do lekarza, to on Cie osłucha i będzie wiedział co na to poradzić. Mi oprócz antybiotyku zapisała syrop prawoślazowy (na pewno nie pozwoliła nic wykrztuśnego), na gardło albo tantum verde, albo isla lub norda, pozwoliła rutinoscorbin, wodę morską do nosa. EDIT: Zobaczyłam, że jestem jeden odcinek GA do tyłu, więc mam co dzisiaj oglądać nanana
Edytowane przez Selis Czas edycji: 2015-02-12 o 18:15 |
|
|
|
|
#3401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi się wydaje, że one wrócą do siebie ![]() Bardzo podobał mi się moment jak Meredith mówiła o tym, że brakuje jej Dereka, bo wcześniej tylko kłótnie i żadnej bliskości, a teraz widać, że oni są dla siebie stworzeni jednak ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
To oglądajjjjjj, bo już niedługo będzie nowy
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój bada poziom CRP i na jego podstawie stosuje antybiotyk lub nie., inny tego nie sprawdzał i zawsze sam decydował. 2 tantum to chyba niedużo? Nie wiem jak tabletki, spray używam parę razy. Wygrzewaj się w łóżku, ale nie przegrzewaj zrób sobie dzbanek ciepłej herbaty z cytryną i jak jutro nie będzie lepiej to moim zdaniem powinnaś się wybrać do lekarza. Tylko uważaj, żeby nie zmarznąć po drodze ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Ech wy okropne kobiety, powinni ten wątek oznaczyć : uwaga spojlery ![]() Kiedyś oglądałam trochę GA. Teraz szukałam serialu i myślałam na tym, ale boję się, że nie będę nic innego robić, tylko oglądać, bo już dużo odcinków jest póki co czekam na kolejny sezon House of cards.
|
|
|
|
|
#3403 |
|
Konto usunięte
|
Uff wróciłam
|
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do antybiotyku, ja brałam duomox, moja gin mówiła, że lepiej szybciej pokonać chorobę antybiotykiem niż czekać aż całkowicie się rozwinie i będą komplikacje. Do nosa kazała mi kupić nasivin dla noworodków,delikatny lek, bo woda morska nic nie pomagała. psikałam go tylko na noc żebym mogła oddychać Kazała mi brać antybiotyk 7 dni co 12 godzin, a ja po trzech już czułam się zdrowa jak ryba i go odstawiłam. ![]() Jak czujesz się żle, i widzisz że nic nie pomaga, jedź jutro koniecznie do lekarza
|
|
|
#3405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Melduje sie po wizycie. Wszystko ok, parametry książkowe - dokładnie takie jakie powinny być w 21t2d ciąży, idealnie! Waga 409 gram. Jestem bardzo zadowolona :-D Jak zaczynało się badanie to dzieciątko leżało na pleckach, a potem uklękło sobie na moim kręgosłupie i już nie chciało pokazać co ma między nogami. Ale lekarz wcześniej zdążył zauważyć, z tym że nie dał żadnej gwarancji i będzie musiał sprawdzić na kolejnym usg. Najprawdopodobniej jednak będzie to córeczka :-D |
|
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
która kupowała już ręczniki? dla syna miałam z biedronki i jakość fatalna, już po pierwszym praniu wyglądały średnio. drugi raz na pewno bym nie kupiła, ale co w zamian? oglądałam te ze strony smyka w promocji, ciekawe jak z jakością..
|
|
|
|
#3408 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero dogrzebałam się do kompa po wizycie
![]() Generalnie wszystko ok 2,5 kg na plusie od początku ciąży![]() Cytologia zrobiona (teraz trochę plamię i brzuch boli jak na @, ale jutro powinno być lepiej). Szyjka zmierzona i jest wystarczająco długa. Mam zrobić obciążenie glukozą na następny raz. Ale kolejna wizyta dopiero za 5 tyg, więc nie będę sobie na razie psuć humoru tym badaniem
|
#3410 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle to mam taką dużą kulkę na górze wewnątrz pępka i wychodzi na to że mi go po prostu wypycha na zewnątrz ;-) ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Też dostałam glukozę do zrobienia :-( I kolejna wizyta też za 5 tygodni ale we wtorek, a nie w czwartek tym razem ;-) |
||
|
|
|
#3411 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
aaa bo to chodziło o marzec
Ja myślałam, ze chodzi Ci o końcówkę ciąży.Cytat:
Cytat:
boski ![]() też mamy takie kołdry własnie i są ok dla nas ![]() Cytat:
Daj trochę tego ciepełka!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3412 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.smyk.com/babymatex-okryci...t-niemowlaka-p nie wiem czy dobry, ale podobał mi się, a zamawiałam też inne rzeczy więc wzięłam go na próbę...jak będę go miała w domu to opisze jaki jest, ale wiadomo że takie rzeczy muszą wytrzymać kilka prań i to będzie świadczyło o ich jakości. Cytat:
też przy następnej wizycie cytologie będę miała robioną i koleżanka mi mówiła, że też miała plamienia po cyto, ech
|
|||
|
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3414 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja też
![]() Cytat:
Cytat:
Tez jestem dziś zasmarkana, zakichana i kaszląca, ale na razie luuz. Kupiłam syrop Prenalen (ohyda w smaku ) i biorę te pastylki tantum verde. Jak nie przejdzie to pójdę do lekarza, ale najwcześniej w poniedziałek.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3415 | |
|
Zadomowienie
|
Poszalalas
piekne zakupki Cytat:
![]() Ja tez po wizycie u endokrynologa i jest ok poki co ![]() Bylam w tesco zobaczyc ale byla bida i nic ciekawego
|
|
|
#3416 |
|
Zadomowienie
|
Jak już po jednym praniu się takie zrobiły, to faktycznie jakość żadna :/ ja jak byłam kiedyś w sklepie stacjonarnym to nie było już prawie nic z wyprzedażowych rzeczy, a szukałam po całym sklepie...pewnie zależy to od sklepu, ale ja się tam jakoś odnaleźć nie mogłam... :/
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno dokupie dla Maluszka ze dwa ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- O taki: http://allegro.pl/recznik-bawelniany...062031610.html Tylko słaby wybór wzorów, my mamy ten z misiem
|
|
|
|
|
#3418 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3419 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glukoza chyba ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No u mnie jak na razie jest lepiej niż w poprzedniej ciąży. Wtedy po cytologii krew mi dosłownie kapała na podłogę, jak wstałam z samolotu A teraz jest leciutkie plamienie. Tylko brzuch tak nieprzyjemnie boli![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
|
|
#3420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyne do czego bym się przyczepiła to jak dla mnie za mały kosz na zakupy...ale tak to naprawdę super Cytat:
![]() super Cytat:
co do termometru... mam zwykły rtęciowy mąż znowu na noc poszedł idę kolację sobie zrobić
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.

za 8 godzin będzie 11 odcinek tego sezonu
a jak oglądałam zwiastuny to się kręciło wokół tego właśnie
i kończyło się na antybiotyku. Gdy będę następnym razem chora od razu będę śmigać do lekarza...

))
Daj trochę tego ciepełka!

Ostatnio mam fazę na dwie rzeczy - awokado i ryby