Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-12, 16:12   #1861
Harrods
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
A reszta Mam na jakie wózki sie zdecydowała lub co bierze pod uwagę?
Ja z poprzedniej ciazy mam Mutsy Transporter i Urban Rider i bede używała gondoli. Bo i tak nie tak długo sie używa. Najdłużej przydaje sie dobra spacerówka. Wiec kupie Bugaboo Bee Plus. Miałam Maclarena XT, ale nie przepadam za parasolka. Także właśnie sprzedałam i zbieram na Bugaboo.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 16:30   #1862
agunineczka
Zakorzenienie

Luknęłam sobie w googlach i fajnie wygląda ten bugaboo drogi jest?
Stary 2015-02-12, 16:34   #1863
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Luknęłam sobie w googlach i fajnie wygląda ten bugaboo drogi jest?
nowy bardzo

aczkolwiek nie umiem się do niego przekonać - tzn spisuje się dopiero u dziecka tak około 1,5 roku bo wcześniej za bardzo telepie nim - przy pierwszym nie skusiłam sie...nie wiem czy przy drugim to zrobię? wolę wielkie koła najlepiej takie do joggingu - wtedy żaden chodnik ani śnieg mi nie straszny

U mnie zjedzony pączek - ja mało pączkowa, wolę pizzę
Synek z TŻ za to uwielbiają. Nadrabiają za mnie.
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 16:54   #1864
Harrods
Zadomowienie

No, duże koła sa fajne, dobrze jeżdżą. Ale mnie przeszkadzały szybko. Ja mieszkam w centrum miasta i cieżko mi było manewrować w sklepie, w niektóre drzwi nie mogłam sie zmieścić, do auta cieżko włożyć itp. Także planuje jak najszybciej przesiąść sie na mniejszy wózek. Zeby szybko do auta spakować, wyjąc, rozłożyć, po synka do przedszkola skoczyć itp.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Dzisiaj w samochodzie mój synek usłyszał, ze jest Tłusty Czwartek. Powiedział "Tłusty ... bleee ... ja nie zjem żadnego pączka. Ja nie lubię pączków!" - rzeczywiście moje dziecko nigdy czegoś takiego jak paczek nawet do ust nigdy nie wzięło. Powiedział, ze zje jabłko. I mam kupić trzy i pół jabłka, jedno dla niego, jedno dla mnie, jedno dla tatusia i pół dla dzidziusia. Wchodzimy do przedszkola, dzieci akurat ida umyć ręce przed śniadaniem. Rozmawiam chwile z Panią. A Mati jest bardzo humorzasty, ciagle o cos sie wścieka. I Pani mowi, ze fajnie, ze chociaż na poczatku dnia ma dobry humor. Ake dzisiaj bedzie fajnie, bo na deser beda paczki i dzieci sie cieszą. Wiec jak jej powiedziałam, jakie jest zdanie Matiego na temat pączków, to sie załamała. Na szczescie bedzie tez jabłko, wiec moze nie bedzie tak złe.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 16:58   #1865
elinka21
Zakorzenienie

Harrods no niezle hehe dobry agencior

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 17:11   #1866
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
masz rację my baby za bardzo wszystko analizujemy i przez to same sobie wszystko komplikujemy

ej czy mozliwe że dzieć co chwile w brzuchu się budzi? bo ja co chwile czuję łaskotki i aż mi sie nie chce wierzyć że to to, tak często to czuję...
ja np mam wrazenie ze ten moj maly szkodnik w brzuchu malo co spi;D a najbardziej lubi pore gdy ja sie klade spac i w nocy^^
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 18:08   #1867
Stysia11
Raczkowanie

Tak mi się rzuciło w oczy ostatnio ;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1423760853416.jpg (96,2 KB, 15 załadowań)
Stysia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 19:22   #1868
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
fantastka mocno zaciśnięte!

kurde im bliżej do mojej wizyty tym bardziej zaczynam panikować... ;/ wkręcam sobie, że coś z dzidzią jst nie tak, albo jej serduszko nie bije, a ruchy które czuje to tylko złudzenie... raaaanyyyyy.... chce już wtorek....
wyluzuj bo zwariujesz

tez co chwila czuję ruchy, ale młody wybitnie ruchliwy jakiś jest, bo syn nie wykazywał na początku takich chęci dopiero potem się rozbujał - fajne to było bo cały dzień wiedziałam kiedy mam do niego mówić, co chwila był aktywny, podsypiał...potem czkawka i tak na okrągło, brzuch czasem pół dnia latał
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 19:27   #1869
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Jejku ale mi się dziś dzień dłuuuuuuuuuuży
O 17:30 mam wizytę, a wydaje mi się że to jeszcze cała wieczność
I jak to zwykle ja schizuję się czy wszystko w porządku

Dziewczyny a co sądzicie o monitorach oddechu do łóżeczka?
Niby się nad tym nie zastanawiałam, ale wczoraj się dowidziałam, że dzięki czemuś takiemu u znajomych nie doszło do tragedii (dzieciątko miało bezdech senny)
Tż mocno mnie do tego namawia, żeby zainwestować
od kiedy urodziła się moja młodsza siostra boje się śmierci łóżeczkowej, wieć u mnie monitor oddechu to pozycja obowiązkowa. Używane monitory oddechu z nianią z firmy Angel Care można kupić za ok 300zł.

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
niezalogowana obczaje w takim razie

Nic się nie martw mój śluz od początku jest lekkozoltawy. Gin sprawdziła pH, jest idealne, powiedziała, żeby się nie martwić, bo to nic nie znaczy. I ja się tego trzymam, bo nic nie swędzi, nie piecze ani nie szczypie
ja też miewam żółtawy od początku ciąży i jest wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Elinka wiesz co... przyszedł do mnie dzisiaj ten detektor płodu i oczywiście NIC nie słyszę. Nie muszę chyba wspominać, że się lekko zestresowałam? Ale troche się uspokoiłam, bo własnego serca trochę też musiałam poszukać... Trzeba przyłożyć idealnie w miejsce gdize serce bije.. Z centrymetr w lewo lub prawo i już nie słychać :/ (mówię o moim sercu).
Co prawda w pracy jestem i do pracy mi przyszedł mi ten detektor. Oczywiśice poleciałam do kibelka od razu go wypróbować Ale niestety.... no nie słychać! Ty na leżąco szukasz? Długo czasu Ci to zajmuje? Bierzesz jakąś oliwką lub żel "na poślizg"? Ja niestety nic nie miałam a myślę, że by mi pomogło.....
A i jeszcze mogę się spytać po której stronie masz łożysko? z przodu czy z tyłu?
a też chciałam zamówić, jak przeczytałam, że kupiłas . Może ten detektor działa podobnie jak stetoskop i jak się dziecko pupą odwróci to nic nie słychać? Dodatkowo przy łożysku na przedniej ścianie ciężej jest usłyszeć. Czytałam w internetach, że niektórym przez całą ciąże nic nie udało sie usłyszeć. Zaczekaj na spokojnie do wizyty, zapamiętaj ułożenie dziecka i później staraj się zlokalizować serduszko. Nam się tak udało ze stetoskopem. Mały leń od tygodnia w jednym miejscu siedział.

Cytat:
A reszta Mam na jakie wózki sie zdecydowała lub co bierze pod uwagę?
Ja zdecydowałam się na bebetto silvia w kolorze 230 . Do tego fotelik maxi cosi pebble i baza isofix family fix (od razu na ten następny fotelik).

Znowu popłynełam z ciuszkami dziecięcymi w szmateksie. W dzień dostawy 25zl/kg, to jak nie brac? Dzisiaj wszystko posegregowalam wg wieku i rodzaju ubranka i okazało się, że wcale tego duzo nie ma, bo to jest 10 sztuk body i 11 pajacyków na 0-3msc?

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
wyluzuj bo zwariujesz

tez co chwila czuję ruchy, ale młody wybitnie ruchliwy jakiś jest, bo syn nie wykazywał na początku takich chęci dopiero potem się rozbujał - fajne to było bo cały dzień wiedziałam kiedy mam do niego mówić, co chwila był aktywny, podsypiał...potem czkawka i tak na okrągło, brzuch czasem pół dnia latał
może po pączkach tak szaleje?

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 19:27   #1870
elinka21
Zakorzenienie

Mcdulka pochwal sie lowami

25.03.14
Stary 2015-02-12, 19:50   #1871
Aviskowa
Zadomowienie

Moje najbardziej szaleje po lodach.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 19:55   #1872
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
ja np mam wrazenie ze ten moj maly szkodnik w brzuchu malo co spi;D a najbardziej lubi pore gdy ja sie klade spac i w nocy^^
U mnie dziś tez Maluszek szaleje, co chwile czuje pukanie w brzuszek wczoraj tylko kilka razy a dziś, pewnie po paczkach, jak dzięcioł się zachowuje, puk puk puk puk

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...

Edytowane przez Strobiluska
Czas edycji: 2015-02-12 o 20:01
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 19:55   #1873
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
U mnie dziś tez Małyszek szaleje, co chwile czuje pukanie w brzuszek wczoraj tylko kilka razy a dziś, pewnie po paczkach, jak dzięcioł się zachowuje, puk puk puk puk

Stary 2015-02-12, 19:55   #1874
elinka21
Zakorzenienie

Po zjedzeniu paczka tez sie rozszalal moj Skatb jak nie wiem co

25.03.14
Stary 2015-02-12, 20:01   #1875
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Po zjedzeniu paczka tez sie rozszalal moj Skatb jak nie wiem co
Dawka cukru i Dzidziusie się cieszą.

Stary 2015-02-12, 20:02   #1876
Strobiluska
Zadomowienie

Ja sobie jednego paczka zostawiłam na jutro, zobaczymy czy Maluchowi tez zasmakuje jutro, czy wybredny po Mamusi, ze tylko świeże lubi

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 20:06   #1877
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie jednego paczka zostawiłam na jutro, zobaczymy czy Maluchowi tez zasmakuje jutro, czy wybredny po Mamusi, ze tylko świeże lubi
Ja tez tylko swieze lubie, bardzo wybredna jestem

25.03.14
Stary 2015-02-12, 20:49   #1878
aknaa
Raczkowanie

U mnie też już maluszek puka, ale reaguje inaczej jak u was bo nie na słodkie, a raczej na konkrety, np. kotlet mielony chyba po tatusiu
Czy ktoś jeszcze wymiotuje, czy tylko ja tak mam? Dzisiaj cały obiad zwrocilam. Średnio medytuje przy WC raz w tygodniu mogłoby juz odpuścić...
aknaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 21:25   #1879
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
Czy ktoś jeszcze wymiotuje, czy tylko ja tak mam? Dzisiaj cały obiad zwrocilam. Średnio medytuje przy WC raz w tygodniu mogłoby juz odpuścić...
Współczuję ...
Ja wymiotowałam w ciąży całe .. 0 razy
Stary 2015-02-12, 21:26   #1880
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
U mnie też już maluszek puka, ale reaguje inaczej jak u was bo nie na słodkie, a raczej na konkrety, np. kotlet mielony chyba po tatusiu

Ja czasami mam posiedzenia koło wc bo tak mnie mdli ale nie wymiotuje jak narazie
Monitor oddechu i tak by u mnie sie nie sprawdził bo synek spał ze mną taki leniuch ze mnie
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 22:04   #1881
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Ja. Średnia podobna- raz na tydzień. U mnie 21tc. I zdarzają się już 2-3 dniowe przerwy w mdłościach.

happiness is on the way.
Stary 2015-02-12, 22:09   #1882
niezalogowana
Rozeznanie

czy któraś z mam jest już po usg prenatalnym-połówkowym? czym to się różni od zwykłego połówkowego? co tam sprawdzają?

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 22:12   #1883
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość

Mielismy dzis jechac na podkarpacie do babc i dziadkow,ale chyba jutro pojdziemy rano do naszej pani doktor,zeby Hanie osluchala,bo wprawdzie goraczki nie ma i kaszel w dzien tez sie prawie nie pojawia,ale z rana jest taki mokry,odrywajacy i chce sie przekonac czy to ciagle ten splywajacy katar czy jednak cos sie pojawilo na oskrzelach.
ostatnio jakieś paskudztwo krąży wśród dzieciaków. Mój mały też miał taki mokry, odrywający się kaszel, spływający katar. Osłuchowo czysty, czyli ten katar. Mały kuzyn tak samo. Nasz jakoś to przeszedł, parę dni wciągania gili i witamina c+wapno wystarczyło. A kuzyn antybiotyk i dłużej go trzymało.

Cytat:
szybkie pytanko - kupowała któraś z was leginsy ciążowe na allegro? możecie coś polecić? kupiłam dwie pary i nawet ich wyprać nie zdążyłam, szmaty się zrobiły, po 3 użyciach na udach są przetarcia, materiał się w siatkę zamienił w H&M są podobno dobre jakościowo, ale też i cena mnie poraża....
1c długo się wahałam nad zakupem tych legginsów w hm ze względu na cenę, ale podotykałam i doszłam do wniosku, że gruby, dobry materiał to wzięłam jedną parę. Po paru dniach wróciłam po kolejne Posłużą Ci na długo. Ja chodzę po domu do dzisiaj, do ludzi bym nie wyszła bo trochę musiałam je zacerować ale po domu są boskie... No i chodziłam w nich codziennie dosłownie i w ciąży i po ciąży bo były najwygodniejsze.

Cytat:

aa i pochwale się Wam, że kupiłam dzis w tesco fajne sandałki dla siebie, przecenine z 79 na 22 złote
jak Ty to robisz??? Jutro się wybieram do tesco to pobuszuję, może coś upoluję jak Ty

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Jak będzie drugi chłopak to na 90% spróbuję jeszcze raz, ale jak będzie dziewuszka to mam mieszane odczucia

W ogóle dzisiaj byłam na pobraniu krwi, więc czekam na wyniki awidności cytomegalii (tydzień będę czekać) i dlatego proszę o mocne kciuki Oby to była wtórna infekcja
mam podobne założenia ze staraniami :P za badania oczywiście trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez Stysia11 Pokaż wiadomość
Tak mi się rzuciło w oczy ostatnio ;-)
Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Znowu popłynełam z ciuszkami dziecięcymi w szmateksie. W dzień dostawy 25zl/kg, to jak nie brac? Dzisiaj wszystko posegregowalam wg wieku i rodzaju ubranka i okazało się, że wcale tego duzo nie ma, bo to jest 10 sztuk body i 11 pajacyków na 0-3msc?
25zł/kg w dzień dostawy? Wow, gdzie takie ceny. Odwiedzam jeden, dwa lumpki i tam jest w pierwszy dzień 60zł/kg

I jednak podjadłam pączki - aż 3!!!

Zapomniałam która z Was pisała o pokoiku dla córki w stylu marynistycznym z różem (ja_dalia???) Znalazłam stronę z fajnymi inspiracjami i w ogóle sklep prowadzą, wyszperałam tam kilka czaderskich naklejek na ścianę do pokoiku, wydaje mi się, że ceny są przystępne.

http://www.nietylkona.blogspot.com/2...ersja-dla.html

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 22:32   #1884
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
czy któraś z mam jest już po usg prenatalnym-połówkowym? czym to się różni od zwykłego połówkowego? co tam sprawdzają?
Yyy to mnie zażyłaś tym pytaniem, ja właśnie mam dylemat gdzie iść na połówkowe, czy do zwykłego mojego gin czy do kliniki czy może i tu i tu i nawet nie wiedziałam, że jakaś różnica jest .. w klinice mnie zapraszali na połówkowe pewnie prenatalne, jeśli to jest coś innego niż zwykłe połówkowe to chyba mogę iść i tu i tu na nfz?
Któraś się orientuje w temacie?
Stary 2015-02-12, 22:36   #1885
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiecie coś na temat tego wózka:
http://allegro.pl/roan-marita-torba-...017046619.html

Bardzo odpowiadają mi wózki z dużymi kołami...
Ja go chyba kupię... Jego albo Jedo Bartatina. Jedo podoba mi się bardziej ale jest ciężej dostępna. Ale sama nie wiem czy nie kupię używanego.. w moich okolicach można za pół ceny w dobrym stanie... no zobaczymy w sobotę może pojadę do sklepu go obejrzeć.

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość

W ogóle dzisiaj byłam na pobraniu krwi, więc czekam na wyniki awidności cytomegalii (tydzień będę czekać) i dlatego proszę o mocne kciuki Oby to była wtórna infekcja
fantastka, 3mam kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość

a też chciałam zamówić, jak przeczytałam, że kupiłas . Może ten detektor działa podobnie jak stetoskop i jak się dziecko pupą odwróci to nic nie słychać? Dodatkowo przy łożysku na przedniej ścianie ciężej jest usłyszeć. Czytałam w internetach, że niektórym przez całą ciąże nic nie udało sie usłyszeć. Zaczekaj na spokojnie do wizyty, zapamiętaj ułożenie dziecka i później staraj się zlokalizować serduszko. Nam się tak udało ze stetoskopem. Mały leń od tygodnia w jednym miejscu siedział.
Udało się!!! Znalazłam ale faktycznie łatwo nie było.. i chyba małe się wierciło.. Ale brzmiało super, mocno, jak moje własne serce, tyle że szybciej Nie udało mi się dostać w aptece żelu do usg, więc użyłam oliwki.. no i na leżąco musiałam i trochę mocno docisnąć.

Cytat:
Ja na szczęście miałam wyjęte z życia z powodu wymiotów jedynie 3 tygodnie w 1 trymestrze.. współczuję, że niektórych z Was jeszcze to trzyma.
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 22:50   #1886
ewelina1988_20
Rozeznanie

Dobrej nocki mamusie
Mały spi to wezmę prysznic i pod kołderke
Stary 2015-02-12, 22:53   #1887
elinka21
Zakorzenienie

Sarai suuuper ze sie udalo

25.03.14
Stary 2015-02-12, 22:57   #1888
ewelina1988_20
Rozeznanie

Aj dzidzia sie obudziła i kopie wiec raczej nie zasnę ale chociaż poleze
Stary 2015-02-12, 22:58   #1889
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Aj dzidzia sie obudziła i kopie wiec raczej nie zasnę ale chociaż poleze
Tez chce

25.03.14
Stary 2015-02-13, 07:35   #1890
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jest taka sama różnica jak między prenatalnym w 13tc robiony u lekarza, który ma certyfikat Fetal Medicine Foundation. W przypadku połówkowego obowiazuja rygorystyczne normy- aby zmierzyć i ocenić określony organ musi byc odpowiednie ujęcie, powiększenie no i niestety położenie dziecka. Na podstawie tych pomiarów można wykluczyć wady rozwojowe i genetyczne. FMD na bieżąco kontroluje lekarzy z certyfikatem, a oni muszą posiadac specjalistyczny sprzet polecany przez FMF. Tyle wywnioskowalam ze strony FMF. Oprocz tego na pewno jest różnica w cenie, bo takich certyfikowanych lekarzy jest tylko 29 w Polsce .

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość

25zł/kg w dzień dostawy? Wow, gdzie takie ceny. Odwiedzam jeden, dwa lumpki i tam jest w pierwszy dzień 60zł/kg

I jednak podjadłam pączki - aż 3!!!
W Rzeszowie . Ale dla mnie to tez był szok. W tym akurat normalnie jest wycena, tylko dziecięce są w boksie i 25/kg. W innych lumpkach jest wycena i sztuka jest średnio po 4-6zl, natomiast w jeszcze innej sieci to sztuka od 6 do 18 ( drogo!).
Gratuluję tetna to baaaardzo uspokaja.

happiness is on the way.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości