Mamusie wrześniowe 2015 cz. II - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-13, 09:53   #2611
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

Moj naturalny kolor to ciemny blond ale odkad farbuje na zloty blond ja juz tez mam spore odrosty nie rzucaja sie az tak mocno ale da sie zauwazyc i tez sie zastanawialam bo farbe uzywam dosyc mocna ale chyba sie w koncu zdecyduje bo tez zaczynam czuc sie nie ladnie

Edytowane przez ania_2019
Czas edycji: 2015-02-13 o 10:02
ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 09:54   #2612
kasiulaaa91
Raczkowanie

no mam własnie dokładnie tak jak Ty..
nie mam ochoty po prostu.
A mój nie naciska więc jest ok

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

My z seksem zakazu nie mamy a od początku ciąży na palcach jednej ręki da się policzyć ile razy wylądowaliśmy w łóżku. Nie mam siły i ochoty.
kasiulaaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 09:56   #2613
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zaraz się popłaczę ze złości... Po podliczeniu ile będą kosztowały mnie badania odezwała się we mnie sknera, bo nie po to płacę składki, aby za wszystko płacić z własnej kieszeni. Zadzwoniłam do przychodni, żeby umówić się na wizytę do internisty- pierwszy wolny termin to połowa marca. Super. Wczoraj zadzwoniłam do ginekologa, do którego kiedyś chodziłam na NFZ, a dwie pierwsze wizyty w ciąży miałam prywatnie, bo na NFZ nie chciał mnie zapisać... Odebrała kobietka w rejestracji i powiedziała, że zapyta. Dzisiaj rano dostałam smsa, że u nich takich skierowań się nie wystawia. Od razu oddzwoniłam do przychodni i pytam o co chodzi, a babka mi mówi, że ona nic nie wysyłała i mnie opieprzyła, że jej zawracam głowę. Po raz kolejny tłumaczę, a ona mi na to, że mam sobie zadzwonić do doktora. Wtedy to już sie na maksa wkurzyłam i powiedziałam, że nigdzie więcej dzwonić nie będę. Podała telefon doktorowi, a ten zaczął szukać w systemie i do mnie z pretensjami czego ja od niego chcę skoro na ostatniej wizycie byłam w październiku. Wtedy mi już ostatecznie ręce opadly, bo w styczniu byłam na dwóch wizytach... Przypomniałam mu, że byłam w styczniu i powiedziałam, że kończę już 9 tydzień ciąży, a nie robiłam nawet morfologii. Powiedział, że mam się zarejestrować na kolejną wizytę, to zobaczy, czy te badania są niezbędne i może mi wypisze. I od razu mnie uprzedził, że to będzie zlecenie, a nie skierowanie, bo jestem jego prywatną pacjentką.... Powiedziałam, że owszem, ale tylko dlatego, że pan doktor mnie nie chciał umówić na NFZ i że na następną wizytę na pewno będę chciała umówić się juz na NFZ. A on mi na to"jak sobie pani chce" i rzucił telefonem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jak ja się cieszę ze ja mam ten pakiet w lux medzie !
ja bym nerwowo nie wytrzymała takiego zachowania z ich strony !
po prostu porażka i co zrobisz ?

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 09:58   #2614
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam na wizycie dostałam skierowanie do szpitala ale na razie nie chce tam iść . Mam luteinę nospę i jeszcze dupka i zastanawiam się czy nie za dużo tego!

Ja mam tak co noc ze snem! nie wiem co się dzieje zawsze spałam jak zabita a teraz d...a
Z seksem też to samo zero chęci jak na razie Może w 2 trymestrze będzie lepiej!
Ja bym nie lekceważyła skierowania do szpitala tylko poszła się położyć. Jak dostałaś i luteinę i dupka to znaczy że ciążę trzeba mocno podtrzymywać. Zastanów się czy nie warto jednak pójść do szpitala, skierowanie się z jakiegoś powodu dostaje.
A ze snem od 2 nocy śpię tragicznie.
Cytat:
Dziewczyny, zaraz się popłaczę ze złości... Po podliczeniu ile będą kosztowały mnie badania odezwała się we mnie sknera, bo nie po to płacę składki, aby za wszystko płacić z własnej kieszeni. Zadzwoniłam do przychodni, żeby umówić się na wizytę do internisty- pierwszy wolny termin to połowa marca. Super. Wczoraj zadzwoniłam do ginekologa, do którego kiedyś chodziłam na NFZ, a dwie pierwsze wizyty w ciąży miałam prywatnie, bo na NFZ nie chciał mnie zapisać... Odebrała kobietka w rejestracji i powiedziała, że zapyta. Dzisiaj rano dostałam smsa, że u nich takich skierowań się nie wystawia. Od razu oddzwoniłam do przychodni i pytam o co chodzi, a babka mi mówi, że ona nic nie wysyłała i mnie opieprzyła, że jej zawracam głowę. Po raz kolejny tłumaczę, a ona mi na to, że mam sobie zadzwonić do doktora. Wtedy to już sie na maksa wkurzyłam i powiedziałam, że nigdzie więcej dzwonić nie będę. Podała telefon doktorowi, a ten zaczął szukać w systemie i do mnie z pretensjami czego ja od niego chcę skoro na ostatniej wizycie byłam w październiku. Wtedy mi już ostatecznie ręce opadly, bo w styczniu byłam na dwóch wizytach... Przypomniałam mu, że byłam w styczniu i powiedziałam, że kończę już 9 tydzień ciąży, a nie robiłam nawet morfologii. Powiedział, że mam się zarejestrować na kolejną wizytę, to zobaczy, czy te badania są niezbędne i może mi wypisze. I od razu mnie uprzedził, że to będzie zlecenie, a nie skierowanie, bo jestem jego prywatną pacjentką.... Powiedziałam, że owszem, ale tylko dlatego, że pan doktor mnie nie chciał umówić na NFZ i że na następną wizytę na pewno będę chciała umówić się juz na NFZ. A on mi na to"jak sobie pani chce" i rzucił telefonem.

Czyli chciałaś normalnie przyjść na wizytę na NFZ na badanie i skierowanie na badania laboratoryjne i taka afera? Przecież lekarz ma obowiązek cię przyjąć nawet jak na wizycie byłaś 10 lat temu, co mu do tego?! Nie poszłabym do gnoja prywatnie i jeszcze mu za to płaciła. I od razu zadzwoniłabym do innej przychodni, gdzie przyjmuje ginekolog na NFZ i się zarejestrowała (możesz sobie zmieniać ginekologa ile razy chcesz).
Stary 2015-02-13, 10:06   #2615
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BeataR89 Pokaż wiadomość
A dlaczego nie pójdziesz do szpitala jak masz skierowanie? Z jakiego powodu do szpitala?
Nie chce isc bo w domu mam Synka i nie chce go zostawiac A dostaam skierowanie bo mam ciagle infekcje drog moczowych a dokladnie pecherza ciagle mnie boli piecze itd a przez i brzch boli a to juz niebezpieczne. Na razie dostalam leki i przez weekend zostane w domu Jak mi nie przejdzie to w poniedzialek zglosze sie do szpitala!
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 10:07   #2616
AaaMarta
Zadomowienie

Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

Aakkzzii, zacznę od wystawienia mu odpowiedniej opinii na portalu znanylekarz.pl. Jak już się poczuję lepiej, to poszukam innego lekarza, który przyjmuje na NFZ.

Owieczka, dokładnie tak. Chciałam się umówić na wizytę na NFZ albo podejść chociaż na 5 minut do niego między innymi wizytami i dostać skierowanie. Tym bardziej, że na wizycie u niego byłam pod koniec stycznia. Okrutny materialista. Dostaje za mnie pieniądze z funduszu, a jeszcze ciągnie prywatnie, bo na NFZ nie chce zapisywać...

Stary 2015-02-13, 10:07   #2617
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce isc bo w domu mam Synka i nie chce go zostawiac A dostaam skierowanie bo mam ciagle infekcje drog moczowych a dokladnie pecherza ciagle mnie boli piecze itd a przez i brzch boli a to juz niebezpieczne. Na razie dostalam leki i przez weekend zostane w domu Jak mi nie przejdzie to w poniedzialek zglosze sie do szpitala!
No nie wiem, żeby to się stratą ciąży nie skończyło. Skoro już dostałaś skierowanie to infekcja jest poważna i niebezpieczna dla płodu.
Stary 2015-02-13, 10:09   #2618
ania_2019
Rozeznanie

AaaMarta ja na Twoim miejscu zmienilabym lekarza co to wogole za podejscie ja sobie nie wyobrazam by mnie ktos tak potraktowal przez tel a pozniej mialabym do tej osoby na wizyte isc. On za kazdego pacjenta dostaje kase i to za przeproszeniem jego zasrany obowiazek Cie przyjac a ze maja burdel i nawet nie wiedza ze bylas w styczniu to ich problem. Ja na Twoim miejscu jak juz ktos powiedzial zadzwonilabym i umowila sie gdzies indziej.
Stary 2015-02-13, 10:09   #2619
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aakkzi, zacznę od wystawienia mu odpowiedniej opinii na portalu znanylekarz.pl. Jak już się poczuję lepiej, to poszukam innego lekarza, który przyjmuje na NFZ.

Owieczka, dokładnie tak. Chciałam się umówić na wizytę na NFZ albo podejść chociaż na 5 minut do niego między innymi wizytami i dostać skierowanie. Tym bardziej, że na wizycie u niego byłam pod koniec stycznia. Okrutny materialista. Dostaje za mnie pieniądze z funduszu, a jeszcze ciągnie prywatnie, bo na NFZ nie chce zapisywać...

Nie można gościa winić, że nie chce wystawić skierowania bez wizyty (chociaż zastanawia mnie czemu nie zażądałaś skierowania na styczniowej wizycie?) bo procedury są takie że musisz przyjść na wizytę i odbębnić badanie żeby to skierowanie dostać. Ale opieprzanie pacjentki i nabijanie sobie własnej kieszeni to jest przegięcie maksymalne. Ja bym powiedziała że albo mnie zapiszą na wizytę na NFZ albo zgłaszam to do funduszu jako odmowa wykonania umowy.
Stary 2015-02-13, 10:10   #2620
mamcia092015
Raczkowanie

Wynik moczu wyszedl duzo lepiej niz 2 tyg temu i mam nadzieje ze to przejdzie w koncu. A z dzidzia wszystko ok serduszko bije dzidzius rosnie tak jak powinien.
Stary 2015-02-13, 10:11   #2621
ania_2019
Rozeznanie

[QUOTE=mamcia092015;502262 76]Hej
Fatal ja malowałam w 1 trymestrze i było wszystko ok!
Namisek a w którym szpitalu w lbn będziesz rodziła?

Ja wczoraj byłam na wizycie dostałam skierowanie do szpitala ale na razie nie chce tam iść . Mam luteinę nospę i jeszcze dupka i zastanawiam się czy nie za dużo tego!

Wczoraj na usg wyszło mi 10t1d czyli dokładnie tak jak wg OM a malutki ma 2,94 ...

Ja wiem ze Ci ciezko bo synek w domu itd ale bez powodu nikogo do szpitala nie kieruja tymbardziej ze dostalas leki ja na Twoim miejscu poszlabym odrazu i nie czekala
Stary 2015-02-13, 10:12   #2622
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Nie można gościa winić, że nie chce wystawić skierowania bez wizyty (chociaż zastanawia mnie czemu nie zażądałaś skierowania na styczniowej wizycie?) bo procedury są takie że musisz przyjść na wizytę i odbębnić badanie żeby to skierowanie dostać. Ale opieprzanie pacjentki i nabijanie sobie własnej kieszeni to jest przegięcie maksymalne. Ja bym powiedziała że albo mnie zapiszą na wizytę na NFZ albo zgłaszam to do funduszu jako odmowa wykonania umowy.

Prosiłam już wtedy o skierowanie, ale usłyszałam, że to za wcześnie i jestem przewrażliwiona.

Stary 2015-02-13, 10:14   #2623
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
Wynik moczu wyszedl duzo lepiej niz 2 tyg temu i mam nadzieje ze to przejdzie w koncu. A z dzidzia wszystko ok serduszko bije dzidzius rosnie tak jak powinien.
A kiedy wypisal Ci gin dupka i inne ? Jesli wczoraj to bym szla sie klasc jak najszybciej bez powodu ich nie dal
Stary 2015-02-13, 10:17   #2624
mamcia092015
Raczkowanie

AaaMarta u nas tez sa tacy mili lekarze. Znajoma chodzila prywatnie 6-mcy do lekarza milutki super facet Raz wypisal jej źle zwolnienie wiec poszla do szpitala zeby poprawil Aon jakby ducha zobaczyl udal ze jej nie zna olał totalnie i z gabinetu wygonil! Dziewczyna przezyla szok i na koniec ciazy zmienila lekarza!!
Stary 2015-02-13, 10:18   #2625
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
Synkiem może ktoś z rodziny się zaopiekować, a Twoje zdrowie jest teraz ważne dla tego maluszka co masz w brzuszku, chyba że to nie jest dla Ciebie tak ważne. Ja bym nie lekceważyła skierowania do szpitala.
Stary 2015-02-13, 10:19   #2626
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Prosiłam już wtedy o skierowanie, ale usłyszałam, że to za wcześnie i jestem przewrażliwiona.

To znaczy że oszust i naciągacz.
Stary 2015-02-13, 10:22   #2627
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
A kiedy wypisal Ci gin dupka i inne ? Jesli wczoraj to bym szla sie klasc jak najszybciej bez powodu ich nie dal
Nospe biore od jakiegos czasu lutke i dupka od wczoraj i cos na pecherz dostalam. Tylko ja sie boje ze przez weekend przeleze i nawet badan nie zrobia pewnie nospe dostane Juz kuedys pojechalam w piatek do szpitala i przez weekend nic nie mialam zrobione. Czekalam do poniedzialju do obchodu .
Stary 2015-02-13, 10:22   #2628
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Dobry

Ja dziś lecę na 15:30 na wizytę. Zobaczymy jak tam

AAkkzzii- ja lubię piątki 13. Dużo dobrych rzeczy się w nie zdarzyło
powodzenia dla mnie 13 tez ok dzidziusia stworzylismy

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak u was z sexem ?
kochacie się ze swoimi TŻ ?
bo mi nie wolno ze wzg na tego krwiaka
Moj by ccial caly czas ale jak mialam mdlosci to nie mialam o hoty o pozniej przez infekcje zakaz a teraz szpital wiec tez zero.
Cytat:

Ja nie rozumiem jak lekarz moze nie cciec cie umowiec na wizyte nfz tylko prywatnie. Na bank bym zmienila lekarza bo to ewidentny naciagacz! Poza tym co za chamstwo!

Po usg wszystko ok. Proby watrobowe coraz nizsze ale pewnie mnie przytrzymaja do samego ich opadniecia. Dzisiaj sie zapomnialam i saczylam sobie kawe zbozowa z mlekiem i cukier wyszedl 127 :/ wczoraj byl 115 ale to chyba jeszcze nie tragedia.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 10:23   #2629
truskafffka91
Wtajemniczenie

Pytanie za milion - może jestem niekumata, ale co to jest ta "dupka"? Czopki?
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 10:23   #2630
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
Nospe biore od jakiegos czasu lutke i dupka od wczoraj i cos na pecherz dostalam. Tylko ja sie boje ze przez weekend przeleze i nawet badan nie zrobia pewnie nospe dostane Juz kuedys pojechalam w piatek do szpitala i przez weekend nic nie mialam zrobione. Czekalam do poniedzialju do obchodu .
Moze i przelezysz ale mimo wszystko uwazam ze bedzie to lepsze bo chcac nie chcac bedziesz tylko lezec a w domu to wiadomo zawsze cos sie znajdzie do roboty.
Stary 2015-02-13, 10:24   #2631
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem od miesiąca przeziębiona więc na palcach jednej ręki bym policzyła stosunki. Katar, gorączka, plus mdłości, wymioty ogólnie nie służą Ale już jest coraz lepiej więc już zaczęliśmy nadrabiać

A co do tych lekarzy to brak słów, cieszę się, że nie mam takich doświadczeń. Może powinnaś jakąś skargę wystosować?
Stary 2015-02-13, 10:25   #2632
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
powodzenia dla mnie 13 tez ok dzidziusia stworzylismy

Moj by ccial caly czas ale jak mialam mdlosci to nie mialam o hoty o pozniej przez infekcje zakaz a teraz szpital wiec tez zero.
Ja nie rozumiem jak lekarz moze nie cciec cie umowiec na wizyte nfz tylko prywatnie. Na bank bym zmienila lekarza bo to ewidentny naciagacz! Poza tym co za chamstwo!

Po usg wszystko ok. Proby watrobowe coraz nizsze ale pewnie mnie przytrzymaja do samego ich opadniecia. Dzisiaj sie zapomnialam i saczylam sobie kawe zbozowa z mlekiem i cukier wyszedl 127 :/ wczoraj byl 115 ale to chyba jeszcze nie tragedia.
A jaki jest prawidłowy wynik cukru?
Stary 2015-02-13, 10:28   #2633
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Fatal ja malowałam w 1 trymestrze i było wszystko ok!
Namisek a w którym szpitalu w lbn będziesz rodziła?

Wczoraj na usg wyszło mi 10t1d czyli dokładnie tak jak wg OM a malutki ma 2,94 cm.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Ja mam tak co noc ze snem! nie wiem co się dzieje zawsze spałam jak zabita a teraz d...a
Z seksem też to samo zero chęci jak na razie Może w 2 trymestrze będzie lepiej!
Ja bym tego nie bagatelizowala. Po ilosci twoich lekow mozna powiedziec ze za dobrze nie jest. Poza tym jesli nie skorzystasz z tego skiefowania to lekarz nie bedzie mogl ci chyba wystawic kolejnego na ta sama dolegliwosc. Ja tez nie mialam ochoty isc ale jestem tu i nie jest zle. Wolisz sobie pozniej pluc w brode jak cos sie stanie?

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 10:35   #2634
ania_2019
Rozeznanie

Ja dzis ostatni dzien moge byc w domku bez zwolnienia niestety przeziebienie nie przeszlo a nawet jest gorzej dzwonilam do przychodni i mam podjechac by wypelnic papierek ze chce zwolnienie i niby lekarz mi podpisze i nie musze miec nawet wizyty nie wiem na ile ale mam nadzieje ze uda mi sie przyszly tydzien spedzic w domku i sie wykurowac. Wogole to siedze w domu od srody a we wtorek w pracy to czulam sie beznadziejnie oczy mialam az przekrwione z tego przeziebienia i moja team leaderka tak mnie wkurzyla ze stwierdzilam ze na pewno od srody nie pojde dlatego siedze w domu a mianowicie widziala ze ledwo mowie i sama mowila ze nie wygladam dobrze i wygladam przez chorobe jak bym plakala bo oczy mam zaczerwienione a potem na przerwie do mnie z tekstem bo widziala ze biore paracetamol w twoim stanie nie powinmas brac zadnych lekow wiec ja do niej ze akurat paracetamol mozna tylko szkoda ze nie powiedziala ze w moim stanie z takim przeziebieniem i goraczka to powinnam wygrzewac sie w domu ... w srode jak zadzwonilam ze nie przyjde bo czuje sie coraz gorzej to tylko uslyszalam ok ale pamietaj ze nie ma kto cie zastapic ... i to mnie juz tak wyprowadzilo z rownowagi ze stwierdzilam ze dzis idac do przychodni postaram sie aby kolejny tydzien spedzic w domu

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
A jaki jest prawidłowy wynik cukru?
Jako ze moja mama jest cukrzykiem i musi ladowac w siebie mega dawki insuliny moge powiedziec ze prawidlowy to 80-120 bynajmniej u mojej mamy oznaczaja taki jako normalny

Ja z kolei mam niski okolo 49 na czczo i zdarza mi sie budzic w nocy z trzesacymi rekami wtedy odruchowo ide zjesc cos slodkiego i przechodzi. Niski cukier tez nie kjest dobry niestety.

Edytowane przez ania_2019
Czas edycji: 2015-02-13 o 10:39
Stary 2015-02-13, 10:35   #2635
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Też mam super ciepłą kołdrę, ale niestety odkąd jestem w ciąży to marznę strasznie i muszę się jeszcze kocem okrywać. Ile by stopni nie było... (a dla mnie idealna temperatura do spania to 16 stopni)
Mi właśnie w nocy jest gorąco, w dzień chłodno ale to mieszkanie mega zimne jest, okna nieszczelne i wyłączone grzejniki.
Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Party, ja się starałam udzielać, ale czułam się jak udzielacz - widmo i zostałam podczytywaczem
Czemu? Udzielaj się może nie da się na każdy post odpowiedzieć, ale się nie zniechęcaj, chyba każda z nas ma na koncie choć jeden post bez odp
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Pytanie za 100 pkt.....kto farbowal włosy w 1 trymestrze.
Wygladam jak no comment a dziś impreza walentynkowa.Jestem zapisana do fryzjera ale się naczytalam opinii i nie wiem co zrobić.
Moja koleżanka farbowała w II i III i nic nie było. Mama moja chyba też farbowała, bo na zdj nie ma odrostów. Ja zaczekam do II ale bardziej ze względu na finanse
Cytat:
ja farbowałam już dwa razy.
tylko założyłam czepek na głowę by tego nie wdychać

POZATYM DZIŚ PIĄTEK 13 boicie się , ja taaakkk
Ja się nie boję tylko czekam na 20.00 na usg ten dzień zawsze jest dobry
Cytat:
My to robimy teraz dużo rzadziej, jako młode małżeństwo szaleliśmy po ślubie często teraz oprócz ciąży mam jeszcze tą cystę na jajniku i muszę na nią uważać, ale raz na 2 tygodnie się nam zdarzy czasem nawet 2x dziennie
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Też mam "ombre", ale to samo tak wyszło. Od półtora roku nie farbuję włosów i mam piękny mój brązowy odrost i blond końce po dekoloryzacji. Ale w przyszłym tygodniu zamierzam iść do fryzjera i pozbyć się farbowańców na dobre
Tzn co, ścinasz?

Cytat:
Ja bym nie lekceważyła skierowania do szpitala tylko poszła się położyć. Jak dostałaś i luteinę i dupka to znaczy że ciążę trzeba mocno podtrzymywać. Zastanów się czy nie warto jednak pójść do szpitala, skierowanie się z jakiegoś powodu dostaje.
A ze snem od 2 nocy śpię tragicznie.

Czyli chciałaś normalnie przyjść na wizytę na NFZ na badanie i skierowanie na badania laboratoryjne i taka afera? Przecież lekarz ma obowiązek cię przyjąć nawet jak na wizycie byłaś 10 lat temu, co mu do tego?! Nie poszłabym do gnoja prywatnie i jeszcze mu za to płaciła. I od razu zadzwoniłabym do innej przychodni, gdzie przyjmuje ginekolog na NFZ i się zarejestrowała (możesz sobie zmieniać ginekologa ile razy chcesz).
Dokładnie to samo chciałam napisać
Cytat:

Cham i prostak, a nie lekarz! Nie nabijaj mu już portfela...
Cytat:
Pytanie za milion - może jestem niekumata, ale co to jest ta "dupka"? Czopki?
Duphaston czy jakoś tak, skrót od jakiegoś leku

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 10:44   #2636
mamcia092015
Raczkowanie

Oczywiście niczego nie lekceważę i ciąża najważniejsza! Pewnie że małym ktoś się zajmie w końcu ma 2 babcie i tatę i 3 ciotki. po prostu umówiłam się tak z moją gin Mówiłam że nie chce do szpitala ona że to rozumie ale na w razie co! daje i tak skierowanie! Dostałam te leki i mam odpoczywać ale jeśli ból nie przejdzie to zgłosić się do szpitala! leki wzięłam i dzisiaj leżę jutro i w niedziele mąż w domu więc też przeleżę cały dzień Babcie coś nam ugotują!
Nie wiem może sobie wmawiam ale pęcherz mnie nie boli dzisiaj dlatego jestem dobrej myśli. Brzuch może troszeczkę ale to takie naprawdę lekkie delikatne ciągnięcie więc moze macica się powiększa!
Jak tylko wróci ból pęcherza albo nasili się ból brzucha to biorę torbę i jadę do szpitala nie będę czekałą!
Stary 2015-02-13, 10:45   #2637
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Mi właśnie w nocy jest gorąco, w dzień chłodno ale to mieszkanie mega zimne jest, okna nieszczelne i wyłączone grzejniki.

Czemu? Udzielaj się może nie da się na każdy post odpowiedzieć, ale się nie zniechęcaj, chyba każda z nas ma na koncie choć jeden post bez odp

Moja koleżanka farbowała w II i III i nic nie było. Mama moja chyba też farbowała, bo na zdj nie ma odrostów. Ja zaczekam do II ale bardziej ze względu na finanse

Ja się nie boję tylko czekam na 20.00 na usg ten dzień zawsze jest dobry

My to robimy teraz dużo rzadziej, jako młode małżeństwo szaleliśmy po ślubie często teraz oprócz ciąży mam jeszcze tą cystę na jajniku i muszę na nią uważać, ale raz na 2 tygodnie się nam zdarzy czasem nawet 2x dziennie

Tzn co, ścinasz?

Dokładnie to samo chciałam napisać

Cham i prostak, a nie lekarz! Nie nabijaj mu już portfela...

Duphaston czy jakoś tak, skrót od jakiegoś leku

A Myślałam, że tylko ja tam mam.... W nocy jest dla mnie za gorąco

Wczoraj "wysikalam" tylko 2l. To źle?
Stary 2015-02-13, 10:48   #2638
Martika_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Party, ja się starałam udzielać, ale czułam się jak udzielacz - widmo i zostałam podczytywaczem
Ja też na początku się tak cułam, to normalne, że po czasie ciężko się wbić, nie zniechęcaj się

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Pytanie za 100 pkt.....kto farbowal włosy w 1 trymestrze.
Wygladam jak no comment a dziś impreza walentynkowa.Jestem zapisana do fryzjera ale się naczytalam opinii i nie wiem co zrobić.
Ja bym nie ryzykowała, to nie chodzi tylko o wdychanie, ale przez skórę też wnikają substancje do organizmu.

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Dobry

Ja dziś lecę na 15:30 na wizytę. Zobaczymy jak tam

AAkkzzii- ja lubię piątki 13. Dużo dobrych rzeczy się w nie zdarzyło
Powodzenia!

Cytat:

Buc nad bucami, więcej by mnie na pewno nie zobaczył. I NFZ też bym powiadomiła. To jego zasrany obowiązek przyjmować pacjentów.
Stary 2015-02-13, 10:52   #2639
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
A Myślałam, że tylko ja tam mam.... W nocy jest dla mnie za gorąco

Wczoraj "wysikalam" tylko 2l. To źle?
Chyba nie, czemu miałoby być źle? I po co liczysz siki?

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 10:59   #2640
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Tzn co, ścinasz?
Tak. Mam za ramiona teraz, a chcę ściąć odrobinę za uszy.

Ja dzisiaj też wizyta. Ale u dietetyka
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości