|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Ja rodziłam naturalnie teraz tez. Chyba ze będzie konieczna cesarka
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do ścielenia łózka zagoniłam dzisiaj męża
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
tak zdecydowałyśmy z lekarką...
Bardzo boję się porodu, pierwszy był straszny dla mnie, do końca życia nie zapomnę tego bólu... A w lipcu minie 7 lat. Łącznie z pierwszą fazą rodziłam 27godzin. Pani doktor stwierdziła że w takim razie zrobimy cesarskie cięcie. Myślę, że chodzi tez o moją drobną budowę, jestem niziutka 156cm i zawsze dosyć szczupła... w granicach 42kg. Córcię rodziłam 2800g a okazało się że jest za duża by przejść przez drogi rodne. Zdecydowali się na cesarskie cięcie z racji tego że lekarz mnie w trakcie mierzył takim czymś długim metalowym i wtedy powiedział że dzieciątko 2300g przejdzie, z większym będzie problem. ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- lecę na zakupy... potem was nadrobię
|
#2824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boję się bólu, ale przekonuje mnie to, że po porodzie sn dziecko od razu dają mamie i mogłabym je tulić jeszcze przed przecięciem pępowiny... Po cesarce dziecko pokazują i zabierają... a poród dla mnie to bardzo ważne wydarzenie i chciałabym przez pierwsze sekundy cieszyć się nim razem z mężem i dzieciątkiem... Cytat:
ale dopiero porównując swoje zdj z 12 i 16 tc widzę, jak maleństwo szybko się rozwija
|
|
#2825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie u nas za 1 razem wypaliło może teraz tez będzie ok. W ostateczności będzie cc.
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo chcę urodzić SN ale cholernie boję się komplikacji, tyle się słyszy o zbyt późnym podjęciu decyzji o cesarce i dzieciach niedotlenionych czy z porażeniem mózgowym przez błąd lekarzy
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Oj masz rację przy każdym porodzie jest ryzyko. Decyzja jest nasza co zrobimy
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie musimy być dobrej myśli.
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli u mnie w szpitalu byłaby możliwość znieczulenia to tez chciałabym sn.
Ale nie ma więc będe prosić mojego lekarza o wczesniej zaplanowana cesarkę. W pierwszej ciąży miałam wywoływany poród cewnikiem ale dostałam stanu przedrzucawkowego i zrobili mi na szybko cc którą wspominam super. Pamiętam że po cc powiedziałam ze tak moge rodzić co miesiąc ![]() Mam nadzieje tylko że mój lekarz nie będzie robił problemów już wczoraj chcialam o tym z nim porozmawiać ale stwierdziłam że jeszcze troche za wcześnie na rozmowę o porodzie
|
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się boję bardzo ze poronie. Modlę sie żeby się 2 bezpieczniejszy trymestr zaczął
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba myśleć, że nic złego się nie stanie Ja też mam wiele obaw... Byłabym nienormalna, gdybym ich nie miała... ale staram się o tym nie myśleć i nie mówić... po co się nakręcać zmieniam temat : od rana pochłaniam wszystko, co czekoladowe
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-02-13 o 11:25 |
|
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2840 |
|
Zadomowienie
|
Co do porodu, to chciałabym rodzić naturalnie. Pierwszą ciąża zakończyła się CC z powodu nadciśnienia. Teraz naturalnie, bo w planach jest "chyba" trzecie dziecko, a po CC nie mogłabym zajść szybko w ciążę. Bałabym się.
Mnie też dopadają różne myśli nt. ciąży. Chciałabym obudzić się po 17tyg. i dowiedzieć się, że dziecko nadal jest ze mną. |
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
A ja miałam cc i najpierw mi juniora pokazali, pozniej wzięli pomierzyć itd (był z nim tatuś) a potem mi dali znowu i tak z nim lezalam nawet jak mnie zszywali i potem na sali zanim mnie do sali juz mojej przewieźli to junior ze mna cały czas był
w sumie w nocy tez by mogl zostać u mnie bo pytały czy chce odpoczac czy maja mj zostawić. Zabrali ze względu na to, ze faktycznie byłam taka nieogarnięta przez ta szybka cc, ze obawiałam sie, ze sie nie obudzę jak junior bedzie płakać itd... Wiec tak to u mnie było. No i teraz tez za niedługo zacznę "naciskać" na druga cc... A powiedzcie mi jedna rzecz - powiedzmy, ze zostanie ustalone, ze cc ale mój lekarz nie pracuje w żadnym szpitalu wiec co dalej z takim zaleceniem planowanej cc ? Lekarz mi mowil, ze np w Gliwicach ma zaufana lekarke do ktorej przekierowuje pacjentki z zaleceniem cc ale jakbym chciała mieć ja wykonana np w innym szpitalu ? Orientuje sie któraś ?
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam dziewczyny które twierdzą ,,pierdłam i wyszło nie wiem nawet kiedy,, tak samo nie jest powiedziane że mój drugi poród nie był by ,,milszy,, ... Moja koleżanka ... Może słyszałyście w wiadomościach, pierwsze dziecko rodziła dłuuugo... Z drugim jak zaczęły się bóle powolutku zaczęła zbierać się do szpitala. Mąż poszedł na parking po samochód , ona ubrała kurtkę i z mamą czekała na windę.... Już z niej nie wyszła, urodziła w windzie a cała akcja porodowa trwała 15 minut... Myślę, że nie ma co się nakręcać, stresować i obawiać ... ani tym bardziej sugerować się tym jak inne rodzą. Każda z nas powinna czuć się komfortowo w tej sytuacji, i psychicznie się nastawić i wybrać to co czuje się w środku że będzie dobre.
|
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
heeej!!!
"arabska żona" powiem to co wszyscy choć wiem że to i tak nie działa nie denerwuj się, będzie dobrze ![]() ![]() Vea o kurcze! faktycznie podobne!
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2847 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fakt, że odpuściłam wtedy smarowanie. Co nie ![]() Cytat:
No i zdecydowanie trudniej wszelkie zapalenia układu moczowego łapie - pod tym względem też łatwiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Te ciążowe raczej nie są szkodliwe o ile bierzesz je zgodnie z podaną ilością i nie bierzesz nic ponad. Wieeesz... zwykła wit. C w za dużej dawce może by bardzo niebezpieczna Cytat:
Poród miałam francowaty i męczący, ale byłam praktycznie od razu na chodzie. Po cc tak by nie było Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przy cc też nieraz zdarzają się błędy, i przy opiece po cc... Ale nie ma się co nakręcac i "czarnowidziec", każda ma wybór, każdy wybór ma swoje wady i zalety i tyle.A może się przecież okazac, ze poród sn będzie lajtowy albo po cc się szybciorem zregenerujesz Nigdy nie wiadomo
|
|||||||||
|
|
|
#2848 |
|
Zadomowienie
|
aa ja jestem dobrej mysli i nie dopuszczam ewentualnosci cobym musiała miec cc ,wiadomo jak zaszlaby taka koniecznosc to mowi sie trudno,ale nastawiam sie na sn.
papusia28 tzrymam kciuki za wizyte ja niejeden egzamin zdawałam 13stego i to zerówki ,ktore moglabym sobie odpuscic..zdalam i bylo z glowy a sa tacy co 13tego z domu nie wychodzą. roxana_lu nie mam pojecia wiec nie pomogę w tym temacie. sugarbabylove dobrze bedzie.obie mamy jzu po1 dziecku takze jest czym zając mysli,zamartwianie sie zle wpływa na bobasa. milego dnia! ja uciekam na spacer, szkoda tak pieknej pogody!
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-02-13 o 11:45 |
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie siostra miała cc, ale nasza gin pracuje w szpitalu, w którym rodziła siostra i w którym rodzić będę ja... wydaje mi się, że może być z tym problem, bo cc wykonuje się tylko jeśli są przeciwwskazania do porodu sn... syn mojej siostry akurat położony był pośladkowo, więc nie było mowy o sn... nie wiem dokładnie jak to jest, bo nie chcę mieć cc, ale z tego co się orientuję, to moje koleżanki często wybierały gin nie takich, którzy są dobrzy, ale takich u których da się "załatwić" cc... chyba wiecie co mam na myśli z drugiej strony, jak Ci lekarz da zaświadczenie, że zaleca cc i poda jakiś powód, to w każdym szpitalu powinni to zaakceptować... W końcu lekarz, czy położna, która nie widziała Cię na oczy w czasie całej ciąży ani raz nie podważy decyzji, którą podjął lekarz prowadzący...
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-02-13 o 11:50 |
|
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
A co do samopoczucia, dziewczyny tak się naczytałam i nasłuchałam że drugi trymestr jest super, zanika złe samopoczucie, senność i wszystko, że od wczoraj /od wczoraj mam 2gi trym/ czuję się jak nowo narodzona...
Nie wiem jeszcze czy to moj mały móżdżek tak sobie wkręcił, czy to prawda, czy może to ta pogoda bo od wczoraj u mnie baaaardzo słonecznie i cudownie.... Ale góry przenosić mogę... Jeszcze kilka dni temu z łóżka wychodziłam skoro świt w południe , o 14 ścieliłam , o 15 dzwoniłam do TŻ czy wraca już z pracy jeśli okazywalo się że tak już z Gliwic wyjeżdża to wiedzialam że mam jeszcze dwie godz... Poł godz przed jego przyjściem biegiem obiad wstawialam i ogarnialam trochę twarz i włosy hahaha co by biedny sie nie wystraszyl i nie uciekł. A dziś Łóżko o 9 złożone, po śniadanku już daaawno, obiad w połowie zrobiony, włosy uczesane makijaż piękny , na zakupach już byłam ![]() Wczoraj jak po całym pierwszym trymestrze nieladu na twarzy i wlosach mnie mój luby zobaczył miał uśmiecha jak piętnastolatek widzący piękną niewiaste nawet komplementy się posypały A może... to wasza wina bo od wczoraj jestem z wami na forum
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

naczynia niepozmywane, łóżko niepościelone a ja nie mam ani siły, ani ochoty ruszyć się z łóżka
Boję się bólu, ale przekonuje mnie to, że po porodzie sn dziecko od razu dają mamie i mogłabym je tulić jeszcze przed przecięciem pępowiny... Po cesarce dziecko pokazują i zabierają... a poród dla mnie to bardzo ważne wydarzenie i chciałabym przez pierwsze sekundy cieszyć się nim razem z mężem i dzieciątkiem... 

u mnie siostra miała cc, ale nasza gin pracuje w szpitalu, w którym rodziła siostra i w którym rodzić będę ja... wydaje mi się, że może być z tym problem, bo cc wykonuje się tylko jeśli są przeciwwskazania do porodu sn... syn mojej siostry akurat położony był pośladkowo, więc nie było mowy o sn... nie wiem dokładnie jak to jest, bo nie chcę mieć cc, ale z tego co się orientuję, to moje koleżanki często wybierały gin nie takich, którzy są dobrzy, ale takich u których da się "załatwić" cc... chyba wiecie co mam na myśli