|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
nie pytaj...ma strój kościotrupa
no ale niestety...wróciłam ale ciężko coś nie-różowego dostać 6 szt bodziaków na krótki, 2 na długi, 3 razy spodenko-getry (takie cuśko) i sukienka bo nie mogłam się oprzeć.... 9,60 zł za wszystko |
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaa ja :P 06.03 pisalam po wizycie ale wybaczam bo to byl piatek pozne godziny
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
gruby jest czy nie?
|
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Proszę o wytłuszczenie wizyty czy coś, bo mi może coś umknąć
|
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Cos_;50228374
Dziekuje gruby jest czy nie?[/QUOTE]Nooo, taki normalny ![]() Na pewno nie będę małej szczelnie nim owijać bo będzie jej ciepło w lato ale wydaje mi się, że jakoś strasznie się nie zapoci
|
#3516 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Blanka jest bezbłędna. Cytat:
![]() Cytat:
))Cytat:
Nam niektórzy też mówili, żebyśmy się jeszcze może zastanowili z imieniem, ale Markus się tz bardzo podoba, mi nawet też. Co było dla nas ważne, pisze się i wymawia tak samo po polsku jak i po niemiecku. Cytat:
Cytat:
Siedzę dalej w domu, jeszcze tydzień, ale od przedwczoraj mam gorącą linię z pracą i z uczelnią w Polsce i ustalam co z tymi praktykami dla studenta. U mnie w kadrach mają takie problemy, że aż wstyd, że to taka duża i ceniona placówka. Mam nadzieję, że się uda i student będzie mógł się czegoś nauczyć, zawsze to jakiś plus w CV jak się ma choć miesięczną praktykę. Co do walentynek, tz chory, więc będziemy w domu. Dostałam już wczoraj ładny wisiorek, a jemu dwa tygodnie temu kupiłam fajną koszulę, którą może założyć do sweterka albo na t-shirt. |
|||||||
|
|
|
#3517 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale super zakupy i świetna cena! |
|
|
|
|
#3519 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też... Cytat:
Cytat:
![]() polecane przez alkamor to te: http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-6...012541416.html Ja kupiłam to samo tylko większy rozmiar: 70x80 Cytat:
Jak jest ok, to ja wezmę ten sami, tylko beżowy w paseczki czy jakoś tak... Ja mam 19 marca wizytę.
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powinni zrobić z niebieską kokardą |
|
|
|
|
#3523 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wow, to żółte cudeńko rzuca się w oczy, z kubusiem puchatkiem może?
Cytat:
![]() No no co za śniadanie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakby był murazem to może... raczej nie. Ale ja bym chciała coś dostać ![]() Cytat:
W klubie to wiadomo, ze bedzie widoczny dla części z nas.
|
|
#3524 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi ginka też zawsze po wizycie każe umówic od razu kolejny termin bo tak to tzreba by czekać 3tygodnie jak bym sie nie umówiła :/ straszne kolejki
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Cos - dziecko nie wyrasta z recznikow z kapturkiem tylko z rozmiaru recznika. Ja jeszcze wycieram dziecko tym 80x80 ale maly jest. Mysle ze 100x100 to i 3-latek sie wytrze dlatego teraz chce tylko te duze.
|
|
|
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
Ja myślałam, że ten odkurzacz to jakieś takie urządzenie dodatkowe, jakies farmacetyczne a tu sie naprawdę podłącza ten katarek do prawdziwego odkurzacza
to jest moje największe zaskoczenie w ciąży
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam,ale nie czepiaj się słówek. Każda mama wiedziała o co mi chodzi.
|
|
|
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, wstążeczka nie jest taka pieprznięta do ozdoby, wydaje się, że będzie ładnie ściskała, nie powinna strzelić ![]() Cytat:
Będziesz zadowolona![]() Też nad nim myślałam ale tż ten się bardziej podobał ![]() Wstawiam zdjęcie-chciałam uchwycić grubość ...
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja myślałam tak jak Ty
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no a wiadomo o co Cos chodziło Princesika nr 5 http://allegro.pl/rozek-usztywniany-...958022992.html
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Masija cudne wzory - sówki strasznie mi się podobają. Tylko zastanawiam się czy nie zamówić tego bez wkładu kokosowego
|
|
|
|
#3535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana madrala ![]() Kaja możesz mi wpaść wizytę na 03.03 ![]() Odzeyczajam od wczoraj moje prawie półtoraroczne dziecko od smoczka. Najpierw obcielam koncoweczke smoka i juz nie chciał go wziąć do buzi. Wieczorem płakał jak zasypial i trwało to prawie 1.5 godziny ale zasnął. Nocka w miarę, teraz w południe zasypial niecałe pół godziny. A i rano dam wyrzucił brzydki monio do kosza ![]() Szkoda mi go strasznie jak tak płaczę, ale nie mogę odpuścić. tłumacze, opowiadam co się stało z moniem. Mam nadzieje, ze szybko zapomni ![]() A w ogóle nauczył się pokazywać, gdzie mama ma brzuszek i ze w środku siedzi dzidzia. Jak leżę podchodzi, podnosi mi bluzkę do góry, robi mój brzuszek- głaska go, daje buziaka i zakrywa ![]() czasem robi też aty aty, ale leciutko i ostatnio świecił latarka, bo my pokazałam i bardzo mu się podobało
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szybko mu przejdzie, ja się okropnie bałam odstawieni 2letniej Blanki od smoka. Kiedyś dałam Blankę mamie na noc ale zaginął smok.. I mama mówi ze zasnęła bez, i zebym wszystkie wywaliła. Kilka razy wspomniała o mnimni ale nie ciągnęłam tematu że poszedł, zabrała wróżka czy coś. ot nie ma. i nie było problemu aż w szoku byłam
|
|
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chce odstawic smoka tylko poczekam aż trójki wyjda bo to jedyne wybawienie mojego dziecka przy zabkowaniu.
Co do fridy to ja też mówiłam będąc w ciąży że to obrzydliwe, w życiu się nie przemoge itp. Jednak jak mój 3tygodniowy maluch się rozchorowal a ją nie spalam po nocach bo katar splywal mu do gardła a on sie nim dusił i do tego płakałam razem z nim to jak TZ przyniosl fride żadnych oporów nie miałam. Jak którąś się brzydzi to zawsze jest katarek podlaczany do odkurzacza... |
|
|
|
#3538 |
|
Zadomowienie
|
Hehe
![]() Normalnie jestem w szoku, bo tak dziewczyny pisza o tym odkurzaczu to myślę, że sprawdzę i szok
|
|
#3539 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To może jakoś drastycznie brzmi, ale jest delikatneCytat:
Kurcze, gruby się wydaje na tym zdjęciu... Właśnie dlatego myślałam czy by nie poczekać do wiosny, tak marzec-kwiecień. Może wtedy wystawią jakieś cieńsze te rożki ![]() Cytat:
Bratanica męża miała bez żadnych wkładów, cały wiązany i bardzo fajnie się tym dziecię owijało i nosiło. Tyle, ze to jest rożek sprzed jakichś 10 lat, bo szwagierka dostała go od koleżanki... Nie wyglądał może pięknie, ale był bardzo praktycznyCytat:
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

no ale niestety...
ale ciężko coś nie-różowego dostać 

gruby jest czy nie?

Ale nieee... juz kompletnie nie wyobrażam sobie innego imienia