Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-13, 13:04   #1291
asiulek8
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Ujawniam mój brzuszek.

35 tygodni i 5 dni
Do porodu równoiusieńko 30 dni uploadfromtaptalk1423829065874.jpg

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 13:06   #1292
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
no to super niespodzianka wyszła z oświadczynami ja też miałam całkowitą niespodziankę!
A co wymyśłiłaś na walentynki? U mnie pomysłów brak...
Najpierw gokarty, ze względu na to, że ja z nim nie pojeżdżę to wyciągnęłam kumpele z chłopakiem, my sobie pogadamy oni będą szaleć oczywiście TŻ jest przekonany, że jedziemy po odbiór laktatora- zaraz obok jest galeria handlowa a później do restauracji, ma być wieczorek Walentynkowy, udało mi się kupić groupona do tej knajpki więc będzie zdziwienie, bo pomimo, że ja organizuję to ona zawsze chce płacić, więc tym razem nie będzie miał okazji

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 13:07   #1293
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Najpierw gokarty, ze względu na to, że ja z nim nie pojeżdżę to wyciągnęłam kumpele z chłopakiem, my sobie pogadamy oni będą szaleć oczywiście TŻ jest przekonany, że jedziemy po odbiór laktatora- zaraz obok jest galeria handlowa a później do restauracji, ma być wieczorek Walentynkowy, udało mi się kupić groupona do tej knajpki więc będzie zdziwienie, bo pomimo, że ja organizuję to ona zawsze chce płacić, więc tym razem nie będzie miał okazji
bardzo fajny pomysł, tż będzie zachwycony
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 13:08   #1294
smv
Zakorzenienie

U mnie na WALĘ TYNKI miał być sex hehe w sexi koszulce-ale jesten leń i nic nie kupiłam pomysłu brak na wieczór...
Stary 2015-02-13, 13:11   #1295
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Wiesz mam maxi cosi z przed 4 lat to chyba mura... Ale cholera wie... I jest taaaaki duży w aucie. Aż mi smutno ze taka kolubryna.. ;/
Duży i podobno dość ciężki, ale mi się strasznie podoba i podobno jest bardzo wytrzymały, a mi na tym najbardziej zależy
A powiedz mi czy jak zawieszasz torbę na wózku to ona się nie zsuwa na dół ? bo właśnie tego najbardziej się obawiam

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ujawniam mój brzuszek.

35 tygodni i 5 dni
Do porodu równoiusieńko 30 dni Załącznik 5914389
Śliczny brzuszek

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2015-02-13, 13:14   #1296
smv
Zakorzenienie

Kochana pamiętam ze szwagierka jak jeździła nic się nie zsuwalo... Z Resztą jak się zsunie to wrzucasz na dol. No maxi cosi ponoć dobre brat jak sobie wybierał to 4lata temu płaciłam 3.5 tysiąca dla chrzesnicy heh dwie pensje odłożyłam specjalnie
Stary 2015-02-13, 13:15   #1297
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Kochana pamiętam ze szwagierka jak jeździła nic się nie zsuwalo... Z Resztą jak się zsunie to wrzucasz na dol. No maxi cosi ponoć dobre brat jak sobie wybierał to 4lata temu płaciłam 3.5 tysiąca dla chrzesnicy heh dwie pensje odłożyłam specjalnie
No do tanich nie należy, ale jeśli jakość dobra to warto
A jaki masz kolor ?

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2015-02-13, 13:15   #1298
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ujawniam mój brzuszek.

35 tygodni i 5 dni
piękny
Stary 2015-02-13, 13:17   #1299
EdithS
Zadomowienie

Smv przypomniałaś mi właśnie plakat, który zobaczyłam kilka dni temu na wystawie sklepowej w jakimś lumpku podejrzewam...oto i on:

Nie chcę się czepiać i robić błędy - ludzka rzecz. Ale tak publicznie i każdy to czyta?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg walęntynki.jpg (47,2 KB, 28 załadowań)
Stary 2015-02-13, 13:18   #1300
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Ujawniam mój brzuszek.

35 tygodni i 5 dni
piękny brzusio
Stary 2015-02-13, 13:18   #1301
smv
Zakorzenienie

Hehe dobre a może to chwyt marketingowy - zobacz zwrocilas uwagę.. Jakby było napisane dobrze to byś fotki nie cykala
Stary 2015-02-13, 13:20   #1302
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
kupic wszystko najtaniej jak sie da jesli uwazasz ze wszystko jest potrzebne ja kupilam tylko jeden stanik na poczatek a co do koszul i stanikow z odpieciami, wiem od niektorych mamus, ze kupily i wcale nie korzystaja za specjalnie, a przeciez to wygodne, ale mowia ze kupily i tylko do szpitala sie przydalo pieluszki z tetry mam tylko trzy sztuki ;P tutaj sa bardzo drogie, naprawde.... wiec jesli stwierdze ze potrzebuje wiecej to dokupie
to u Was coś takiego jak zwykłą tetra jest tak drogie mammia mia... ja zdecydowanie wiele rzeczy kupuję po kosztach i używane. i wózek, i wiele ciuszków, i szlafrok, i przewijak, i wanienka - wszystko z drugiej ręki. być może koszulę do szpitala też kupię używaną. czasami to niewielka oszczędność, ale grosz do grosza, za to co zapłacę mniej kupię chustę i następną partie pieluszek

Cytat:
Napisane przez DezireOrient
Dziewczyny! Znalazłam mieszkanie! Do wynajęcia oczywiście , ale to wydaje się spełnienie moich marzeń w obecnej sytuacji. Najlepsze jest to że termin mam na około 18 a mamy się tam wprowadzić 16. Aż jestem przerażona. Ale Bogu dziękuję. Teraz właścicielka tego obecnego mieszkania , lata załatwia to ubezpieczenie za szkodę, żeby nam szybko zrobić bo mała niedługo, a my tutaj takiego psikusa jej szykujemy. Ale niestety, tam będziemy mieć mieszkanie w bloku, nie trzeba palić w piecu i bać się sąsiadów którzy są ciągle nietrzeźwi. W dodatku jest tutaj wilgoć...TAK SIĘ CIESZĘ!!!!!!
extra nie będziecie musieli siedzieć w zimnie. a co do tp to bardziej prawdopodobne, że będziesz rodzić bliżej 27marca niż tego 18, więc jeszcze więcej czasu będzie na urządzenie się

Cytat:
Napisane przez rona
Nas "ogarnianie" mieszkania czeka za 2 miesiace, juz nie moge sie doczekac az bedziemy sami, na swoim. Wiadomo z 2 dzieci bedzie ciezko, ale mieszkanie po slubie w 1 malym pokoju i z domem pelnym ludzi ma wiele wad. Chocby nie wiem jak super rodzina byla to Mimochodem kazdy sie wtraca, komentuje itd.
założę się, że będzie Wam lżej na swoim. nawet z 2ką dzieci. wierz mi, mieszkać z rodzicami/teściami, a samemu - ziemia a niebo. spokój, cisza, własne zasady. nikt nie komentuje, nikt się nie wtrąca, nikt nie patrzy. a jak potrzebna Ci będzie pomoc to przecież dziadkowie mogą przyjść

Cytat:
Napisane przez lesyeux
Oddam za darmo

Zgage i bezsenność !

Wysyłka kurierem, natychmiast
nie, dzięki. mam własne egzemplarze i jednego, i drugiego

Cytat:
Napisane przez Magiusa
Ja rowniez sie witam i melduje ze ciagle podczytuje tylko przez ta chorobe oslabiona jestem.
kuruj się

co Wy macie z tymi porodami pamiętam, że kiedyś obejrzałam jeden czy 2 programy na ten temat i dałam sobie spokój. jak na coś trafię na ten temat to czytam, ale jakoś nie chcę mieć traumy po oglądaniu czegoś takiego i się nakręcać

Cytat:
Napisane przez Alunia
Byłam wczoraj na wizycie i niestety nie była taka wesoła jakbym chciała.
Moja taka weroła też nie była. Szyjka się skraca,lekarz powiedział, że zaczyna się coś dziać. Nie dał mi już skierowania na żadne badania, w sumie nie wiem czemu. Na usg sprawdził przepływy i są ok i stan wód, który również jest ok. Nic nie mówił o wadze małej a ja też zapomniałam zapytać a to przez pempowinę. Bo dopytywałam czy nie ma owiniętej szyjki. Powiedział, że teraz to i tak nie ma znaczenia bo mała do porodu albo i przy samym porodzie może się owinąć a jakby tak było to w tedy zrobią cc.
No i jeszcze z tych gorszych wieści to skoczyło mi ciśnienie. Tylko nie jestem pewna na ile się to sprawdzi bo ta pielęgniara mierzyła mi 2 razy ale akurat w momentach gdy byłam zmęczona najpierw jak dopiero co weszłam po schodach i od razu mnie zawołała do gabinetu a drugi raz po badaniu jak zmachałam się ubieraniem.. no i przepisał mi ten lek co któraś z was też brała. Zastanawiam się czy brać, czy najpierw dokonać kilku pomiarów dla sprawdzenia??? Powiedział,że jak by się zdażyło, że będzie takie 150/100 to od razu jechać do szpitala. No i na KTG mam jeździć 2 razy w tygodniu No i kolejna wizyta, jeśli dotrwam, 26.02 .
Dziś mierzyłam ciśnienie już 2 razy z godzinną przerwą i niestety okazało się,że jednak mam wysokie ciśnienie mam wysokie. Górne przekracza 150 ale na szczęście dolne nie przekracza 100.
Dziś znów KTG.
czyli już bliżej jak dalej nie martw się na zapas, wydaje mi się, że lekarz wie co robi. nie przepisał Ci badań, bo pewnie zakłada, ze na dniach urodzisz a z tym mierzeniem ciśnienia to bardzo głupio niektórzy robią, bo z tego co wiem powinno się odczekać ok.kwadransa od wysiłku czy nawet wypicia czegoś gorącego, żeby wynik był miarodajny. ja jestem niskocisnieniowcem, a lekarz mi wmawia, że ciśnienie mam ok, bo zawsze mi mierzy zaraz jak przyjdę. no tak, po przejściu na piechotę 20min z domu do jego gabinetu to się nie dziwię, że jest ok, a nie za niskie. mimo wszystko na Twoim miejscu leki bym brała, tak na wszelki wypadek, bo jeśli rzeczywiście sama z siebie, a nie z wysiłku, masz wysokie ciśnienie to jest to dość niebezpieczne.

smv, mój x lander to masakrycznie duży, taka koza, w porównaniu z tym, co często widuję na mieście. nawet jak ma wpięty fotelik zamiast gondoli to i tak ma spory gabaryt. także nie martw się, nie Ty jedna masz tak duży wózek ale my póki co nie mamy auta, jak będziemy kupować to jednym z wyznaczników będzie to, czy wózek wejdzie do bagażnika jak ten wejdzie to pewnie każdy inny jak w przyszłości byśmy mieli też wejdzie.

ja muszę zamówić taką fajną pogodę, jak jest u mnie dzisiaj, na dzień wyjścia ze szpitala z małym. my mieszkamy 7min od położniczego, więc jakby była tak ładnie i dość ciepło to nie pakowalibyśmy małego do samochodu tylko byśmy się z nim ten kawałek przeszli z wózkiem. zresztą szwagier ma 3drzwiowy samochód, zanim byśmy się tam załadowali to by trwało, a na rodziców nie liczę, bo nie zachowują się tak, jakby w ogóle można było na nich polegać

coraz gorzej mi się wstaje. masakra. od przebudzenia do wstania z wyrka czasami mijają 2-3h a potem chodzę jak taka śnięta ryba.

laktator na mnie czeka na poczcie. ba, nawet tam poszłam, ale kolejka masakryczna i po raz pierwszy w życiu zapytałam, czy mogłabym odebrać przesyłkę poza kolejnością... zapomnijcie no to zabrałam się i przyszłam spowrotem do domu, bo nie miałam siła czekać.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 13:21   #1303
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Smv przypomniałaś mi właśnie plakat, który zobaczyłam kilka dni temu na wystawie sklepowej w jakimś lumpku podejrzewam...oto i on:

Nie chcę się czepiać i robić błędy - ludzka rzecz. Ale tak publicznie i każdy to czyta?
No hmm trochę obciach ciekawe czy ktoś im zwróci/ł uwagę heh
Cytat:
bardzo fajny pomysł, tż będzie zachwycony
Dzięki mam nadzieję, że jemu też się spodoba

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2015-02-13, 13:22   #1304
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Hehe dobre a może to chwyt marketingowy - zobacz zwrocilas uwagę.. Jakby było napisane dobrze to byś fotki nie cykala
oby
Stary 2015-02-13, 13:25   #1305
crystal25
Zakorzenienie

witajcie wstalam o 6 na siusiu, pozniej o 7 zwymiotowac poszlam dalej spac, i wlasnie nie dawno sie obudzilam ale czuje sie jakby mnie cos przejechalo.... ide was ponadrabiac!

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Ujawniam mój brzuszek.

35 tygodni i 5 dni
sliczny brzuszek
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 13:25   #1306
aroli
Zadomowienie

Cytat:

laktator na mnie czeka na poczcie. ba, nawet tam poszłam, ale kolejka masakryczna i po raz pierwszy w życiu zapytałam, czy mogłabym odebrać przesyłkę poza kolejnością... zapomnijcie no to zabrałam się i przyszłam spowrotem do domu, bo nie miałam siła czekać.

a kogo pytałaś ? kobietę z okienka czy kogoś z kolejki ?
no nie wierzę, co za buractwo...

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2015-02-13, 13:27   #1307
Michiru
Zakorzenienie

asiulek
Stary 2015-02-13, 13:28   #1308
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość

whaaaaat?????? co za ludzie beznadziejni!!!!!!!!!
Stary 2015-02-13, 13:32   #1309
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
to u Was coś takiego jak zwykłą tetra jest tak drogie mammia mia... ja zdecydowanie wiele rzeczy kupuję po kosztach i używane. i wózek, i wiele ciuszków, i szlafrok, i przewijak, i wanienka - wszystko z drugiej ręki. być może koszulę do szpitala też kupię używaną. czasami to niewielka oszczędność, ale grosz do grosza, za to co zapłacę mniej kupię chustę i następną partie pieluszek

U nas tetra jest malo znana a do odbijania sie dziecka uzywane sa sliniaczki, one sa tutaj tanie w porownaniu do tetry bodajze 5 sztuk tetry kosztuje do 20 euro. ( ok 80 zl chyba ) , wiec kupilam 3 sztuki ale u mamy w Holandii, bo o polowe taniej a mozna znalesc sliniaczki pakowane po kilkanascie sztuk w cenie do 10 euro czyli wiadomo co sie bardziej oplaca.
kurcze..... ale jak to nikt cie nie przepuscil czy co? do kasy trzeba bylo podejsc ze jestes w ciazy, a jak nie to ze z kierownikiem poczty chcesz rozmawiac.... jak to tak.... masz prawo do tego, zwlaszcza ze jestes na koncowce ciazy, a ludzie zawsze beda komentowac heh wiec olalabym to.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
martwią mnie ruchy małej kurcze;/
są takie jakieś dziwne mało ich;/ eh
w poniedziałek musze powiedzieć lekarzowi nie ma innej opcji..
a jak się wkurzę to pójdę na IP
brak ruchow lub zmniejszona ilosc oznacza nadchodzacy porod.....moze dzis albo jutro sie zacznie?
Moj synek dwa dni prawie wcale sie nie ruszal nawet po paczkach..... gdzies mi w glowie siedzi panika i strach, ale dzis wstalam to juz szalal przez pol godzinki a teraz spi, wiec spokojnie niunia jak czytam jak wasze dzieci sie tyle ruszaja itd, to moj to aniolkiem chyba bedzie.... tez daje matce popalic, ale glownie to nie narzekam nic mnie nie boli, i te jego ruchy sa rzadkie ale takie slodkie, hih
Stary 2015-02-13, 13:33   #1310
nusiekowa
Wtajemniczenie

kurde u mnie gościu czyści wykładzine na antresoli a mi sie tak chce spać po obiedzie ze jakbym przyłożyła głowe do poduszki to bym zasneła...... no niech sie streszcza noooo
Stary 2015-02-13, 13:33   #1311
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
ja się witam i od razu uciekam noc nie wiem kiedy mi minęła położyłam się z książką o 11 i obudziłam się rano o 9 nie pamiętam już kiedy tyle spałam a teraz muszę się uwijać i do ZUSu papiery zawieść a potem jeszcze do gina na chwilę podskoczę bo to ciśnienie wysokie mam średnio 150/85 i niepokoje się tym trochę ciekawe co on na to powie... co prawda miałam iść do niego z tym ciśnieniem 25,02 w środę ale chyba mnie nie wygoni
sprawdz to koniecznie u lekarza.... bo jak cisnienie ci sie zle utrzymuje to nie jest takie dobre.....
Stary 2015-02-13, 13:34   #1312
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
a kogo pytałaś ? kobietę z okienka czy kogoś z kolejki ?
no nie wierzę, co za buractwo...
nie no, ludzi, którzy tam stali w kolejce. jakby była karteczka, że ciężarne obsługiwane poza kolejnością to bym się z tym zwróciła do babki w okienku. zresztą potem stałam tam jeszcze z minutę czy dwie zanim wyszłam i z żadnym z 2óch okienek babki nie zareagowały, także wiesz... ludzie są naprawdę dziwni.
Stary 2015-02-13, 13:34   #1313
asiulek8
Wtajemniczenie

Michiru - co za ludzie. Nic tylko nóż się w kieszeni otwiera

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-02-13, 13:37   #1314
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja rowniez sie witam i melduje ze ciagle podczytuje tylko przez ta chorobe oslabiona jestem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kuruj sie

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Zapraszam na sałatkę: makaron tortellini, makaron rurki, ser żółty, ogórek zielony, pomidor, troszkę szynki, majonez i dużo przypraw

Jakaś dzisiaj pełna energii jestem, to na pewno te piękne słońce Zaraz kąpiel, umyć łepetynkę i może wyjdę sobie na spacerek do pepco

A wieczorem wyjmę po raz kolejny rzeczy z komody małego i poukładam rozmiarami wszystko, bo mam nadzieję, że w tygodniu przyszłym będzie paczka z ubrankami od brata i wtedy tylko poodkładam do już zrobionych kupeczek
uwielbiam ta salatke
a ja dzis gyrosa robilam czekamy na zdiecia ubranek od brata
Stary 2015-02-13, 13:37   #1315
asiulek8
Wtajemniczenie

A tak nawiązując do błędów. Jakoś przed swiętami byłam ma zakupach w realu a tam cos takiego i to często w tym sklepie się zdarza, że takie kwiatki są...uploadfromtaptalk1423830995692.jpg

Misja golenie zakonczona powodzeniem hahaha nawet nie myślałam ze tak sprawnie pójdzie

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-02-13, 13:38   #1316
smv
Zakorzenienie

Kruszynko ale dobra sałatka..

Crystal a jak Twoje zeby znoszą te wymioty biedna?
Stary 2015-02-13, 13:42   #1317
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Byłam wczoraj na wizycie i niestety nie była taka wesoła jakbym chciała.
Moja taka weroła też nie była. Szyjka się skraca,lekarz powiedział, że zaczyna się coś dziać. Nie dał mi już skierowania na żadne badania, w sumie nie wiem czemu. Na usg sprawdził przepływy i są ok i stan wód, który również jest ok. Nic nie mówił o wadze małej a ja też zapomniałam zapytać a to przez pempowinę. Bo dopytywałam czy nie ma owiniętej szyjki. Powiedział, że teraz to i tak nie ma znaczenia bo mała do porodu albo i przy samym porodzie może się owinąć a jakby tak było to w tedy zrobią cc.
No i jeszcze z tych gorszych wieści to skoczyło mi ciśnienie. Tylko nie jestem pewna na ile się to sprawdzi bo ta pielęgniara mierzyła mi 2 razy ale akurat w momentach gdy byłam zmęczona najpierw jak dopiero co weszłam po schodach i od razu mnie zawołała do gabinetu a drugi raz po badaniu jak zmachałam się ubieraniem.. no i przepisał mi ten lek co któraś z was też brała. Zastanawiam się czy brać, czy najpierw dokonać kilku pomiarów dla sprawdzenia??? Powiedział,że jak by się zdażyło, że będzie takie 150/100 to od razu jechać do szpitala. No i na KTG mam jeździć 2 razy w tygodniu No i kolejna wizyta, jeśli dotrwam, 26.02 .
Dziś mierzyłam ciśnienie już 2 razy z godzinną przerwą i niestety okazało się,że jednak mam wysokie ciśnienie mam wysokie. Górne przekracza 150 ale na szczęście dolne nie przekracza 100.
Dziś znów KTG.
jesli lekarz przepisal to bierz i jesli bedziesz musiala to jedz na ip maluszek jest najwazniejszy. dobrze ze masz ktg

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Kruszynko ale dobra sałatka..

Crystal a jak Twoje zeby znoszą te wymioty biedna?

dobrze ale to tylko dlatego ze za nim poznalam mojego TZ, chodzilam tydzien w tydzien na naprawy i robilam wszystkie a mialam strasznie duzo do zrobienia i to prawie wszystkie robilam kanalowo a kanalowe sa martwe na dobra sprawe hehehehehehe ;P
ale wymiotow mam dosc, ledwo zdazylam oczy rano otworzyc i juz do lazienki bieglam a pozniej mi sie tak strasznie zimno robi i sie trzese grrrrr
Stary 2015-02-13, 13:43   #1318
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal
U nas tetra jest malo znana a do odbijania sie dziecka uzywane sa sliniaczki, one sa tutaj tanie w porownaniu do tetry bodajze 5 sztuk tetry kosztuje do 20 euro. ( ok 80 zl chyba ) , wiec kupilam 3 sztuki ale u mamy w Holandii, bo o polowe taniej a mozna znalesc sliniaczki pakowane po kilkanascie sztuk w cenie do 10 euro czyli wiadomo co sie bardziej oplaca.
5sztuk?? może to 5 opakowań po 50sztuk a człowiekowi się wydaje, że to zwykła tetra, a to jak złoto

co do tych ludzi na poczcie to mi się już nawet nie chciało wykłócać... nie wiem, taki jakiś dziś dzień mam, że bym się po prostu położyła i skryła się przed ludźmi i niech mi wszyscy spokój dadzą
Stary 2015-02-13, 13:44   #1319
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
A tak nawiązując do błędów. Jakoś przed swiętami byłam ma zakupach w realu a tam cos takiego i to często w tym sklepie się zdarza, że takie kwiatki są...Załącznik 5914489

Misja golenie zakonczona powodzeniem hahaha nawet nie myślałam ze tak sprawnie pójdzie
ja sie boje golarki, bo nic nie widze tam na dole
Stary 2015-02-13, 13:47   #1320
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ja sie boje golarki, bo nic nie widze tam na dole
Postawiłam lusterko na wannie i pojechałam z koksem.
A ktoś w PL nie może kupić i Ci wysłać? To i tak będzie taniej... Nawet tu z forum mogłybymy. Bo to jest normalnie złodziejstwo w biały dzień takie ceny!!!

03.03.2015 - Jagódka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości