|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
To już jest temat na inny wątek. Ale zgadzam się ze zachowanie nie do przyjęcia. Czy zwierzęta czy dzieci zasada jest ta sama, nie naruszać przestrzeni osobistej innych ludzi i pilnować swoich żywych dodatkow
#2282 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Naczelna Nastolatka
|
To może z inne strony przykłady. Nie zlicze ile razy mój pies był obmacywany przez dzieci bez pytania o zgodę. A to jest 40 kg bydle, które może dziecko przewrócić samym machnieciem ogona. I pewnie moja wina byłaby gdyby coś się dziecku stało
#2284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystrzelać dzieci i psy,będzie spokój ![]()
![]() |
#2285 | |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50227323]No chyba, że tak.
Moi rodzice mają shih-tzu, mikropsy z mikromózgami ![]() Psa jakiej rasy masz? Ja się boję takich dużych psów. U nas biega taki pies, nie wiem jaka to rasa, ale wygląda jak coś na pograniczu doga niemieckiego (chudszy) i wyżła (ma długi ogon), jest bardzo duży i właściciele czasami go puszczają, ja się go strasznie boję. Już nie mówiąc o wszędobylskich goldenach, które wiem, wiem, są super przyjazne, ale też i super wielkie :/[/QUOTE] nowofundlanda, On nigdy nie biega luzem (generalnie rzadko biega, bo jest energooszczedny). a psy biegajace luzem to moja zmora - zwłaszcza jak ide z psem, albo biegam po parku. Małe dziamgoty doskakują do mojego Aresa (on ma anielska cierpliwość, ale do czasu ![]() a jak biegam to wlasnie rozne goldenowate, labkowate, owczarkowate uwielbiaja biec ze mna, platac się pod nogami i na mnie skakac ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | ||
Holy Crap!
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50227576]To ja tak raz miałam ![]() ![]() Ja mogłabym się przestraszyć a co mówić o dziecku ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50227576]To ja tak raz miałam
![]() ![]() dla mnie niedpouszczalne. wieksze dziecko może się nabawić niezlej traumy. Ja raz dałam ''ciała'' w sytuacji wozkowej. Ares był jeszcze malutki - wazyl jakies 30-40kg, szlismy chodnikiem, jakos sie mi smycz zaplatala, zatrzymalam się, żeby ja odplatac, chwile nie patrzylam na Aresa, przechodziła akurat mama z wózkiem (takim głębokim - dziecko leżalo) - mijala sie z kims na wąskim chodniku (ja stalam już z boku, żeby nie tarasowac przejscia) i zatrzymala, a mój zazwyczaj leniwy pies skorzystal z okazji i dobrał się do reklamówki z zakupami na dolnej półce wózka. i gwizdnął woreczek z drożdżówkami ![]() Przeprosiłam, zaproponowałam zwrot kasy, ale babeczka też się uśmiała z całej sytuacji i podeszła do tego z humorem. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja nie wiem co rodzice mają w głowach. Ja bym do obcego psa dziecka nie puściła bez pytanie o zgodę.
#2289 |
Konto usunięte
|
Mój pies zwraca uwagę dzieci i dorosłych i o ile z dorosłymi problemu nie ma, to dzieci nie lubi. Zawsze ma kaganiec i smycz ale mimo to widzę, jak się jeży kiedy dzieciory podchodzą go głaskać. Zawsze mówię, żeby uważały, bo on dzieci nie lubi, no ale co ja tam wiem, jak to taki misiek może dzieci nie lubić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Konto usunięte
|
Ja mam trochę przerypane w zimę, bo mój jamnik w zimę chodzi w swetrze i dzieci są zachwycone, że taki kolorowy piesio. Ale nie podchodzą, bo znają psa i wiedzą że mogą stracić palce. Ze tak powiem, wychowałam sobie dzieci z osiedla
![]() polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2292 |
Konto usunięte
|
Ja nie znoszę jak mi nieznajomi mówią na ty.
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
wańka wstańka
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50230906]Ja tam się z tego powodu nie cieszę, bo czuję tykający zegar, jak mi mówią dzień dobry :P Tak samo nigdy, praktycznie w żadnej sytuacji nie przeszkadza mi, jak mi mówią na "ty", zwłaszcza bardzo lubię to u lekarzy.[/QUOTE]
Też wolę mniej formalne traktowanie. Swoją drogą jak idę z dzieckiem do szpitala na wizytę czy badanie, idę na spotkanie z dzieckiem do szkoły; to bardzo często mówią do mnie: 'mamo'. Mówią do dziecka: X. teraz przejdziesz tam, a mamę zapraszamy tutaj. Niech mam pójdzie, zrobi, podpisze.; dzień dobry mamo. itd. Jakoś na początku dziwnie się z tym czułam, ale jakoś się przyzwyczaiłam i mi pasuje: nie jest zbyt formalnie, ułatwia komunikację i nie ma wpadek z przekręconym imieniem, nazwiskiem itd.
#2294 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Zakorzeniona
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50230906]Ja tam się z tego powodu nie cieszę, bo czuję tykający zegar, jak mi mówią dzień dobry :P Tak samo nigdy, praktycznie w żadnej sytuacji nie przeszkadza mi, jak mi mówią na "ty", zwłaszcza bardzo lubię to u lekarzy.[/QUOTE]
Ja pamiętam ten moment, kiedy dzieciaki z osiedla zamiast mówić mi "cześć" zaczęły mówić "dzień dobry" ![]() ![]() Cytat:
A co do psów, to mój pies też nie lubił dzieci, czego oczywiście ani rzeczone dzieci, ani ich rodzice nie chcieli zrozumieć. Szlag mnie trafiał, jak dziecko podbiegało znienacka z wyciągniętymi rękami do mojego psa, ja go trzymałam, a mamusia gdzieś hen daleko się cieszy. Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2015-02-13 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2297 | |
Holy Crap!
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To wyobraź sobie jak mnie około 18letnie dziewczyny zaczęły mówić dzień dobry (ja 26lat) po tym, jak zamieszkałam z facetem (36lat). Po prostu jego sąsiadki do niego, jako do dinozaura zawsze "dziendobry", więc i do mnie z automatu zaczęły tak walić. Ale zwróciłam uwagę, że "cześć" wystarczy i jest ok ![]() A z dziećmi też wolę "cześć" i "ty" niż oficjalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Konto usunięte
|
Moi sąsiedzi wychowywali dzieci tak, że do wszystkich mówiły na ty. Co było dziwne, bo o ile u kilkulatka może być problem z rozróżnieniem kto jest "ty" a kto jest "pani" to u ośmiolatka juz powinno być to opanowane. A dzieciaki nie mają problemu z powiedzeniem "ewa, a dasz mi...?" do mojej mamy
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
Pytanko,pisanie na forum per Dziecko to wyraz szacunku jak pisze mama,czy ozm.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
to ja też zaczęłam iść - ona za mną zaczęłam robić kółeczka - ona za mną wzięłam w końcu szczeniaka na ręce - ona dziecko na ręce i do mnie ![]() oczywiście nie było żadnego pytania czy może pogłaskać za to moje psy jeszcze nigdy same nie podbiegły do dziecka/nie wsadziły pyska w wózek etc ale jak mieszkałam w mieście to brałam psy w miejsca gdzie ludzi nie było (co przeważnie wiązało się z codziennymi wycieczkami autem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Z moich obserwacjiwynika, że jak ktoś pisze: Dziecko, to i będzie pisał Mąż, On, Mama, Tata itd. Głupota.
![]() |
#2303 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2305 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Zakorzeniona
|
Uważam tak samo. Dziwi mnie pisanie Dziecko, to dla mnie to samo jak pisanie moja Siostra czy mój Brat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to dziwne,że ktoś tak pisze.Mam na mysli Dziecko z dużej litery.A,może dobrze że nie DZIECKO.To dopiero szacun.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Czasami się zastanawiam czy to coś ze mną jest coś nie tak i za powaznie do kwesti podchodzę, czy może to faktycznie jest jakieś lekkie zdziecinnie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.