Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-13, 13:48   #1321
Michiru
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

crystal, tych wymiotów Ci nie zazdroszczę straszne, że oprócz typowych dolegliwości pod koniec ciąży jeszcze z tym się męczysz.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 13:59   #1322
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
5sztuk?? może to 5 opakowań po 50sztuk a człowiekowi się wydaje, że to zwykła tetra, a to jak złoto

co do tych ludzi na poczcie to mi się już nawet nie chciało wykłócać... nie wiem, taki jakiś dziś dzień mam, że bym się po prostu położyła i skryła się przed ludźmi i niech mi wszyscy spokój dadzą

http://www.toysrus.fr/product/index....uctId=34436101
http://www.toysrus.fr/product/index....uctId=42466581
najtansze jakie znalazlam hihi, a w toyrusie robilam zakupy dla synka bo ceny sa w miare jak u nas, i jakosciowo tez ok
ogolnie jak mowilam TZ o tej tetrze albo szwagierce ( jest pielegniarka z zawodu ) to zdziwili sie i spytali na co mi ona, a ja ze dla synka bo to bedzie potrzebne, co kraj to co innego no to mam troche tetry i sliniaczkow bo Tz mowi ze tutaj to sliniaczki sie uzywa jak po karmieniu na ramie czy cos, a tetre wzielam bo wiem ze do wielu rzeczy mozna ja zastosowac

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Postawiłam lusterko na wannie i pojechałam z koksem.
A ktoś w PL nie może kupić i Ci wysłać? To i tak będzie taniej... Nawet tu z forum mogłybymy. Bo to jest normalnie złodziejstwo w biały dzień takie ceny!!!
nie mam lusterka malego, czas zainwestowac w nie hihihi
no mialam wiekszosc kupowac w Polsce, ale ostatecznie mama tam nie pojechala, a TZ stwierdzil ze jak tu zyjemy, to zeby nie kombinowac.....on tez inaczej patrzy na to niz ja.... dla mnie tu sa ceny kosmiczne dla niego normalne no ale pojedziemy w lipcu albo w sierpniu z dziecmi do Polski na dwa tygodnie to napewno pokupuje to co potrzebne na jakis dluzszy czas, tylko powiem zeby zamontowal taka trumne na dachu auta najpierw bo to sie przyda
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:01   #1323
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
kup tylko fotelik, to potrzebne od razu, u mnie na szpitalnej liście nawet jest, ktoś mi nagadał że bez tego to ze szpitala nawet nie wypuszczą a wózek to później możesz, na początku to szybkie spacery, to równie dobrze na rękach można bo po co ciągać wózek jak na 10 minut?
Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Ehh, większość z Was ma już jakieś objawy przedporodowe, a mnie chyba weźmie z zaskoczenia. Jedyne co to prawie 2tyg. temu obniżył się brzuch. Ale nic nie boli, nie przeszkadza, śpię normalnie, czopa nie widzę:P

Ja też przez joolza jeszcze nie mam kupionego wózka:P tylko, że już zmieniłam model na dużo tańszy- X-lander X-city. Ale zamawiam dopiero w przyszłym tyg. a tp mam 11-16.03. Przecież i tak przez pierwsze 2 tyg. na spacer z maluchami nie wyjdziemy, więc myślę, że na wózek jeszcze mamy sporo czasu Ważne tylko by fotelik mieć, bo inaczej nie będzie jak zabrać maluszka ze szpitala.
Fotelik na szczęście doszedł wczoraj. Ale jak dziś taka piekna pogoda, ja mam mieć zaraz poród to wózek by sie przydal. Ja bym chciało od razu z nia na spacery smigac.

Cytat:
My damy znać jak się zacznie, ale od razu zaznaczymy, że jak coś się będzie działo w szpitalu to zadzwonimy. Żeby nas telefonami nie męczyli. Bo mnie już teraz doprowadza momentami do szału ciągłe dopytywanie, a jakbym zaczęła rodzić to tych pytań byłoby stukrotnie więcej. Moja mam powiedziała, że w szpitalu nie chce siedzieć, przyjedzie jak będzie już po i mam nadzieję, że się tego będzie trzymać
Zazdroszcza nastawienia mamy.

Cytat:
My wczoraj zdecydowaliśmy, że siedzimy w domu, obejrzymy jakiś film i tyle. Tylko jakąś słodkość kupię TŻ, to go zawsze cieszy hehe. Mieliśmy iść do restauracji hinduskiej, organizują taki wieczór walentynkowy ze specjalnym cztero daniowym menu, ale jednak ja zrezygnowałam. Raz bym odpuściła dietę a potem bym tydzień wracała do prawidłowego poziomu cukru.

U mnie jest tak, że mierzą raz, a jak wychodzi źle to na drugiej ręce. Jak też jest coś nie tak to idzie się na wizytę i potem jeszcze raz po wizycie mierzą ciśnienie. Ewentualnie jeszcze chwilę każą odsapnąć na kanapie.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Aaaaa gratulacje dla córki To wyczyn Będzie miał kto Cię do porodu zawieźć hehehe
Asiulek ta restauracja to w wawie, podrzucisz linka, bo ja bym gdzies wyszła.

Ja wróciłam z sąsiadką z 4 godz spaceru, ale jest cudownie na dworzu. Szkoda ze TZ chory.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:02   #1324
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
crystal, tych wymiotów Ci nie zazdroszczę straszne, że oprócz typowych dolegliwości pod koniec ciąży jeszcze z tym się męczysz.
chetnie je oddam nie mam dnia albo nocy zeby mnie one opuscily to samo z jedzeniem i zapachami.....
dobrze ze mnie kregoslup,ani zebra nie bola jak was i nie wiem co to za bol....tyle dobrego ale jeszcze miesiac, i po wszystkim zostana tylko wspomnienia, rozstepy, dodatkowe kg, i nasze najukochansze malenstwa w naszych ramionach
Stary 2015-02-13, 14:02   #1325
aroli
Zadomowienie

Michiru

Współczuję sytuacji to przykre mnie ostatnio ekspedientka w markecie zawołała bez kolejki a było z 10 osób... a ostatnio jak byłam na poczcie to jakaś starsza babka do mnie żebym bez kolejki podeszła, ale akurat mój numerek wskoczył także nie musiałam się "wciskać".
Myślę, że chyba nie musi być specjalnych kartek, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo, to wydaje się raczej logiczne i ludzie powinni inaczej reagować.

crystal cena pieluch kosmiczna

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:07   #1326
crystal25
Zakorzenienie

ja to pewnie jak bede rodzic, bede zdawac relacje mamie smsami jak jej corka cierpi , bo kocham ja denerwowac soba reszta bedzie czekac na telefon od TZ, bo rodzina TZ sama wydzwaniac nie bedzie tylko zaczeka az TZ oglosi wszystkim ze urodzilam , a on to tez nie chetnie sie chwali swojej rodzinie kurcze byl w szpitalu, to jego rodzina o tym nie wiedziala tylko dowiedziala sieode mnie dopiero, bo sie martwilam o niego bardzo.....
a siostra to sie sama nie odezwie dopoki ja nie zadzwonie albo ktos jej nie poinformuje, wiec luzik
Stary 2015-02-13, 14:08   #1327
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Fotelik na szczęście doszedł wczoraj. Ale jak dziś taka piekna pogoda, ja mam mieć zaraz poród to wózek by sie przydal. Ja bym chciało od razu z nia na spacery smigac.

Zazdroszcza nastawienia mamy.

Asiulek ta restauracja to w wawie, podrzucisz linka, bo ja bym gdzies wyszła.

Ja wróciłam z sąsiadką z 4 godz spaceru, ale jest cudownie na dworzu. Szkoda ze TZ chory.
Tak w Wawie, Bombaj Masala, sa dwie. Jedna na mokotowie kolo galerii a druga w samym srodmiesciu. Czailam sie dlugo zeby pojsc i przed porodem juz sie pewnie nie wybierzemy prowadzi to hindus takze jedzenie jest ekstra.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:11   #1328
rona1906
Raczkowanie

papalinka kup jej taka kake

Michiru no domyslam sie, ze bez porownania mieszkac samemu. Dlatego tym bardziej nie moge sie doczekac

A a propo przepuszczania w kolejce to ludzie maja to w dupie. Ostatnio w auchanie moja siostre babka z wykladania towaru wziela do kasy i wcisnela jako pierwsza do kolejki, bo powiedziala ze w ciazy to sie nalezy i koniec. A ludzie za nia prychali i wielce oburzeni, ze sie wciska do kolejki. No tak w koncu ciaza to nie choroba :/
Mnie nikt nie wpuscil do kolejki, a widzialyscie jaki mam brzuch - trudno go nie zauwazyc

Ide zrobic nalesniki na obiad

Edytowane przez rona1906
Czas edycji: 2015-02-13 o 14:14
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:12   #1329
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Michiru

Współczuję sytuacji to przykre mnie ostatnio ekspedientka w markecie zawołała bez kolejki a było z 10 osób... a ostatnio jak byłam na poczcie to jakaś starsza babka do mnie żebym bez kolejki podeszła, ale akurat mój numerek wskoczył także nie musiałam się "wciskać".
Myślę, że chyba nie musi być specjalnych kartek, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo, to wydaje się raczej logiczne i ludzie powinni inaczej reagować.

crystal cena pieluch kosmiczna

no ale trzy sztuki mam i sliniaczkow nakupilam to jak zabraknie bede zamawiac w internecie najwyzej a normalne pieluchy to nie sa az tak drogie, wiadomo ze drozsze niz w Polsce, ale ceny sa ok
mnie to nawet starsza kobieta w kolejce do toalety w duzym centrum handlowym puscila, i krzyczala do wszystkich ze ja mam isc pierwsza bo jestem w ciazy a mi to sie tak glupio zrobilo az albo czesto jak mnie widza z zakupami to obcy ludzie chca mi na sile pomagac je niesc do tego momentu jak idziemy ta sama droga, normalnie masakra..... a przeciez jak sama postanowilam isc po zakupy, to nic mi nie jest ;P kiedys nawet sie samochodem zatrzymali, zeby mi pomoc ale ja podziekowalam, nigdy bym sie nie zgodzila, no i akorat blisko juz do domu bylo
Stary 2015-02-13, 14:15   #1330
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
http://www.toysrus.fr/product/index....uctId=34436101
http://www.toysrus.fr/product/index....uctId=42466581
najtansze jakie znalazlam hihi, a w toyrusie robilam zakupy dla synka bo ceny sa w miare jak u nas, i jakosciowo tez ok
ogolnie jak mowilam TZ o tej tetrze albo szwagierce ( jest pielegniarka z zawodu ) to zdziwili sie i spytali na co mi ona, a ja ze dla synka bo to bedzie potrzebne, co kraj to co innego no to mam troche tetry i sliniaczkow bo Tz mowi ze tutaj to sliniaczki sie uzywa jak po karmieniu na ramie czy cos, a tetre wzielam bo wiem ze do wielu rzeczy mozna ja zastosowac

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

nie mam lusterka malego, czas zainwestowac w nie hihihi
no mialam wiekszosc kupowac w Polsce, ale ostatecznie mama tam nie pojechala, a TZ stwierdzil ze jak tu zyjemy, to zeby nie kombinowac.....on tez inaczej patrzy na to niz ja.... dla mnie tu sa ceny kosmiczne dla niego normalne no ale pojedziemy w lipcu albo w sierpniu z dziecmi do Polski na dwa tygodnie to napewno pokupuje to co potrzebne na jakis dluzszy czas, tylko powiem zeby zamontowal taka trumne na dachu auta najpierw bo to sie przyda
przyjedziesz do PL to się obłowisz wiesz, tetra dobra rzecz, ale skoro u Was jest w cenie złota... ze śliniaczkami też dasz przecież radę, a jakby co to w Polsce pozamawiasz, jak będziesz
ale widzisz, crystal, nas bolą kręgosłupy, a Ciebie meczą wymioty, więc coś za coś

Cytat:
Napisane przez aroli
Michiru

ludzie tak, ale ja ostatnio trafiam na bydło a nie ludzi :/ rozumiałam, jak jeszcze mi brzuszek duży nie wyskoczył, nie było widać pod kurtką itp. ale widzę siebie w lustrze i ciężko nie zauważyć ciąży.
Stary 2015-02-13, 14:17   #1331
87marta78
Zadomowienie

Moja dzisiaj sie wypina dupcia na wszystko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1423833411169.jpg (42,6 KB, 46 załadowań)
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:22   #1332
kruszynkaa88
Rozeznanie

Zabierzcie mi internet znalazłam prześcieradełka do gondoli i znów się zakochałam i muszę je mieć

http://www.mamissima.pl/na_prezent/p...kroliczki.html

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Mój tak się wypinał wczoraj
Uwielbiam kiedy wypycha się w każdą stronę
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:23   #1333
tout-petit-fille
Zadomowienie

crystal25 zobacz np. tu:
http://www.ebay.fr/itm/10-ensemble-d...item3ce321b331

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:24   #1334
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal
ja to pewnie jak bede rodzic, bede zdawac relacje mamie smsami jak jej corka cierpi , bo kocham ja denerwowac soba reszta bedzie czekac na telefon od TZ, bo rodzina TZ sama wydzwaniac nie bedzie tylko zaczeka az TZ oglosi wszystkim ze urodzilam , a on to tez nie chetnie sie chwali swojej rodzinie kurcze byl w szpitalu, to jego rodzina o tym nie wiedziala tylko dowiedziala sieode mnie dopiero, bo sie martwilam o niego bardzo.....
a siostra to sie sama nie odezwie dopoki ja nie zadzwonie albo ktos jej nie poinformuje, wiec luzik
hehe ja ze swoją rodziną od dłuższego czasu mam podobny kontakt co np. Twój TŻ zresztą nie widzę, by im to przeszkadzało. od 20 października mieszkamy tu gdzie mieszkamy, a moje rodzina nawet nas nie odwiedziła. mama czasami zadzwoni, zapyta jak się czuję, a to czasami to może być raz na tydzień, raz na 2tyg. ja już wiem, że dam im znać ze szpitala, jak już będę po porodzie.

rona tego to ja nie rozumiem zupełnie. brzuszek masz naprawdę wielki, w końcu bliźniaki, jakkolwiek być się nie ubrała to ludzie muszą widzieć, że jesteś w zaawansowanej ciąży. i nic?? no mówię, tacy to nie ludzie tylko zwyczajne bydło. "ciąża to nie choroba" mówią albo baby, które nigdy nie były w ciąży, albo baby, które już zdążyły zapomnieć, jak to jest być w ciąży, albo baby, które ciąże znosiły bardzo dobrze i myślą, że wszystkie inne też są takimi szczęściarami, albo faceci, co guzik się znają, bo w ciąży nigdy nie byli i nie będą, ale to powtarzają, bo to ostatnio taki modny slogan.
Stary 2015-02-13, 14:26   #1335
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Słodko moja wieczorem takie harce odprawia

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Zabierzcie mi internet znalazłam prześcieradełka do gondoli i znów się zakochałam i muszę je mieć

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Ja zacznę zamawiać takie cuda jak mi się urodzi. Będę miała co robić w czasie, kiedy będzie spać. Jakbym niby miała mieć tyle siły nie?

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:30   #1336
aroli
Zadomowienie

Cytat:
no ale trzy sztuki mam i sliniaczkow nakupilam to jak zabraknie bede zamawiac w internecie najwyzej a normalne pieluchy to nie sa az tak drogie, wiadomo ze drozsze niz w Polsce, ale ceny sa ok
mnie to nawet starsza kobieta w kolejce do toalety w duzym centrum handlowym puscila, i krzyczala do wszystkich ze ja mam isc pierwsza bo jestem w ciazy a mi to sie tak glupio zrobilo az albo czesto jak mnie widza z zakupami to obcy ludzie chca mi na sile pomagac je niesc do tego momentu jak idziemy ta sama droga, normalnie masakra..... a przeciez jak sama postanowilam isc po zakupy, to nic mi nie jest ;P kiedys nawet sie samochodem zatrzymali, zeby mi pomoc ale ja podziekowalam, nigdy bym sie nie zgodzila, no i akorat blisko juz do domu bylo
Inny kraj i od razu inna kultura, na pewno to dziwne uczucie, ale zarazem niesamowicie miłe, że obcy ludzie chcą pomóc

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:34   #1337
ewka5891
Zakorzenienie

Byliśmy na spacerze ale pogoda niezbyt ciekawa wiec teraz siedzimy w domu.
Zrobiłam sobie tosty z dzemem i relaksuje sie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Nie mam bladego pojęcia....wiem,ze jak zadzwonie w drodze na porodowke to TŻ bedzie zameczany telefonami-a ja sie bede irytować tylko -zamiast mi plecki masować to będzie relacje mamie zdawać.
My poprzednim razem nikomu nie mówiliśmy o tym, że cos sie zaczyna dziać. Chcieliśmy mieć spokój, jednak z dwie godziny przed urodzeniem zadzwoniła siostra do Tzta i sie wydało, ze jestem na porodowce
Tym razem plan jest inny, bo musimy do kogos zawieźć synka a do kogo to wyjdzie w praniu, bo wszystko zależy od tego kiedy i o ktorej cos sie zacznie dziać.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:46   #1338
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

sliczne a ja bede uzywac tylko kocyka do przykrycia i nic wiecej w wozku

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
slicznie

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
przyjedziesz do PL to się obłowisz wiesz, tetra dobra rzecz, ale skoro u Was jest w cenie złota... ze śliniaczkami też dasz przecież radę, a jakby co to w Polsce pozamawiasz, jak będziesz
ale widzisz, crystal, nas bolą kręgosłupy, a Ciebie meczą wymioty, więc coś za coś

ludzie tak, ale ja ostatnio trafiam na bydło a nie ludzi :/ rozumiałam, jak jeszcze mi brzuszek duży nie wyskoczył, nie było widać pod kurtką itp. ale widzę siebie w lustrze i ciężko nie zauważyć ciąży.
ale to juz koncowka wiec damy rade do wakacji nie tak daleko.... nie moge sie ich doczekac....

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
dziekuje nie pomyslalam o ebayu, zapisuje i zamowie wkrotce!
z nieba ty mi spadlas

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
hehe ja ze swoją rodziną od dłuższego czasu mam podobny kontakt co np. Twój TŻ zresztą nie widzę, by im to przeszkadzało. od 20 października mieszkamy tu gdzie mieszkamy, a moje rodzina nawet nas nie odwiedziła. mama czasami zadzwoni, zapyta jak się czuję, a to czasami to może być raz na tydzień, raz na 2tyg. ja już wiem, że dam im znać ze szpitala, jak już będę po porodzie.

rona tego to ja nie rozumiem zupełnie. brzuszek masz naprawdę wielki, w końcu bliźniaki, jakkolwiek być się nie ubrała to ludzie muszą widzieć, że jesteś w zaawansowanej ciąży. i nic?? no mówię, tacy to nie ludzie tylko zwyczajne bydło. "ciąża to nie choroba" mówią albo baby, które nigdy nie były w ciąży, albo baby, które już zdążyły zapomnieć, jak to jest być w ciąży, albo baby, które ciąże znosiły bardzo dobrze i myślą, że wszystkie inne też są takimi szczęściarami, albo faceci, co guzik się znają, bo w ciąży nigdy nie byli i nie będą, ale to powtarzają, bo to ostatnio taki modny slogan.

a z reszta rodziny z Polski to mam np. taki kontakt raz na dwa trzy miesiace jesli ja zadzwonie, a tak to moge dla nikogo chyba nie istniec.... jedynie z mama codziennie rozmawiamy a siostra to ma swoj swiat to tez bardzo rzadko. a rodzina TZ szkoda gadac.... jak sam tez nie zadzwoni na jakis obiad czy cos, to jedynie jego siostra sie odezwie raz na sto lat, zeby zobaczyc ze jeszcze zyje

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Inny kraj i od razu inna kultura, na pewno to dziwne uczucie, ale zarazem niesamowicie miłe, że obcy ludzie chcą pomóc
prawda
Stary 2015-02-13, 15:04   #1339
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
to u Was coś takiego jak zwykłą tetra jest tak drogie mammia mia... ja zdecydowanie wiele rzeczy kupuję po kosztach i używane. i wózek, i wiele ciuszków, i szlafrok, i przewijak, i wanienka - wszystko z drugiej ręki. być może koszulę do szpitala też kupię używaną. czasami to niewielka oszczędność, ale grosz do grosza, za to co zapłacę mniej kupię chustę i następną partie pieluszek

.
Jaka chuste kupujesz to praktycznie ostatnia rzecz jakiej mi brakuje i nie wiem na co sie zdecydowac
A co do pieluszek to mam po starszaku kieszonki z wkładami i ta opcja sie u nas najlepiej sprawdziła a kiedyś chyba pisałas ze tetre chcesz w otulacz ??
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 15:07   #1340
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

Polecam te prześcieradła, mam je tylko w inny wzór i są bardzo dobrej jakości

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 15:08   #1341
antoxa
Rozeznanie

O mamo umyłam dwa okna i zmieniłam firanki w między czasie ugotowałam zupę nie mam już na nic siły dzisiaj, a jeszcze na zakupy trzeba jechać
Stary 2015-02-13, 15:09   #1342
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78
zuch dziewczyna już wie, jak ma się zachowywać w życiu.

co do prześcieradełek do wózka to ja nie wiem, jeszcze nic nie zamawiałam, mozę w ogóle nie zamówię, ale jak kruszynkaa wkleiła tego linka to aż zobaczyłam, co z takich rzeczy jest na allegro i w jakich cenach i coś takiego mi w oko wpadło
http://allegro.pl/4cz-polar-posciel-...076302686.html

Cytat:
Napisane przez crystal
ale to juz koncowka wiec damy rade do wakacji nie tak daleko.... nie moge sie ich doczekac....
wakacje jak wakacje, ja pewnie zauważę, że nadeszły jak dzieciarnia sąsiadów znów będzie cały czas harmider robić ale tak bym chciała już końcówkę maja, czerwiec, żeby już było 25st na plusie lol

Cytat:
Napisane przez crystal
a z reszta rodziny z Polski to mam np. taki kontakt raz na dwa trzy miesiace jesli ja zadzwonie, a tak to moge dla nikogo chyba nie istniec.... jedynie z mama codziennie rozmawiamy a siostra to ma swoj swiat to tez bardzo rzadko. a rodzina TZ szkoda gadac.... jak sam tez nie zadzwoni na jakis obiad czy cos, to jedynie jego siostra sie odezwie raz na sto lat, zeby zobaczyc ze jeszcze zyje
no widzisz, to u mnie bardzo podobnie, tylko moja mama niestety też się zachowuje, jakby ją to wszystko mało obchodziło. wciąż ciężko obrażeni, ze się do ślubu nie szykujemy, aż się wierzyć nie chce, że najbliższa rodzina może się tak zachowywać.
Stary 2015-02-13, 15:16   #1343
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
O mamo umyłam dwa okna i zmieniłam firanki w między czasie ugotowałam zupę nie mam już na nic siły dzisiaj, a jeszcze na zakupy trzeba jechać
Szalejesz kochana, ciekawe czy Maluszek będzie chciał wyjść wcześniej;P Ja nie wiem kto zrobi za mnie porządki, skoro teraz mam leżeć, pewnie, jak pojadę na porodówkę to może mama się tym zajmie, chyba, że doczekam do skończonego 37 tyg i sama zdążę

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Michiru i Rona co za babsztyle, ale niestety tak zachowuje się większość, dobrze, że jeszcze zdarzają się życzliwi, tylko szkoda, że są w mniejszości. Lać tych z poczty i ze sklepu...
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 15:18   #1344
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
zuch dziewczyna już wie, jak ma się zachowywać w życiu.

co do prześcieradełek do wózka to ja nie wiem, jeszcze nic nie zamawiałam, mozę w ogóle nie zamówię, ale jak kruszynkaa wkleiła tego linka to aż zobaczyłam, co z takich rzeczy jest na allegro i w jakich cenach i coś takiego mi w oko wpadło
http://allegro.pl/4cz-polar-posciel-...076302686.html

wakacje jak wakacje, ja pewnie zauważę, że nadeszły jak dzieciarnia sąsiadów znów będzie cały czas harmider robić ale tak bym chciała już końcówkę maja, czerwiec, żeby już było 25st na plusie lol

no widzisz, to u mnie bardzo podobnie, tylko moja mama niestety też się zachowuje, jakby ją to wszystko mało obchodziło. wciąż ciężko obrażeni, ze się do ślubu nie szykujemy, aż się wierzyć nie chce, że najbliższa rodzina może się tak zachowywać.

przykre, ale nie ma co sie przejmowac, jesli komus na nas nie zalezy.....
a u mnie dzis sloneczko tylko za oknem, bo w domu pochmurno wciaz..... ale marzy mi sie zalozyc cos letniego, i poczuc prawdziwe lato ojej....
Stary 2015-02-13, 15:23   #1345
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Jaka chuste kupujesz to praktycznie ostatnia rzecz jakiej mi brakuje i nie wiem na co sie zdecydowac
A co do pieluszek to mam po starszaku kieszonki z wkładami i ta opcja sie u nas najlepiej sprawdziła a kiedyś chyba pisałas ze tetre chcesz w otulacz ??
zastanawiam się nad chustą tkaną i elastyczną i chyba na początek kupię tą elastyczną, mimo że nie nadaje się dla starszych dzieci tylko do 12kg. wydaje się mniej skomplikowana na początek i jest tańsza. tkaną kupię, jeśli kiedyś rzeczywiście uznam, że jest mi potrzebna taka. a Ty ku której się bardziej skłaniasz??

pieluszki też mam kieszonki z wkładami na razie 15szt. takie, co to mają posłużyć na całe pieluchowanie. tetrę plus otulacz wypróbuję, wylicytowałam póki co jeden na allegro, planuję też dokupić ze 2-3 klamerki snappy, zobaczę jak to się sprawdzi, bo boję się na początku użyć tych pieluszek z niezagojonym pępuszkiem i jak dziecko jest bardzo maleńkie, bo chyba pupę będzie miało za wysoko??

Cytat:
Napisane przez antoxa
czy tylko ja pamiętam, że pod koniec ciąży nie powinno się wieszać firan i robić tego typu rzeczy ??
Stary 2015-02-13, 15:25   #1346
debraM
Wtajemniczenie

Hejo

A ja się witam w zaczętym 39tc Jeszcze tylko 2 tygodnie do terminu

Czytacie, macie jakieś poradniki o zajmowaniu się dzidziusiem?

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 15:25   #1347
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
przykre, ale nie ma co sie przejmowac, jesli komus na nas nie zalezy.....
a u mnie dzis sloneczko tylko za oknem, bo w domu pochmurno wciaz..... ale marzy mi sie zalozyc cos letniego, i poczuc prawdziwe lato ojej....
wskakuj w letnią sukienkę, skoro i tak siedzisz w domu może się dzięki temu przejaśni :P
Stary 2015-02-13, 15:31   #1348
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Ujawniam mój brzuszek.

35 tygodni i 5 dni
Do porodu równoiusieńko 30 dni Załącznik 5914389
Super brzuch

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Smv przypomniałaś mi właśnie plakat, który zobaczyłam kilka dni temu na wystawie sklepowej w jakimś lumpku podejrzewam...oto i on:

Nie chcę się czepiać i robić błędy - ludzka rzecz. Ale tak publicznie i każdy to czyta?
Czysto po 'polskiemu'

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo

A ja się witam w zaczętym 39tc Jeszcze tylko 2 tygodnie do terminu

Super, teraz szybko zleci
Ja nie czytam poradników żadnych. Poprzednim razem zdałam sie na intuicję

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 15:32   #1349
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Paplinka, wzięłam już leki i po godzinie trochę spadło ale bez szału 152/96

Smv zazdroszczę, że możesz sprzątać. Ja bym chciała a z tym ciśnieniem nie mogę byle g. ruszę a ono już leci.

Jeszcze do tego brzuch mnie pobolewa jak na @. Ja nie chcę iść tu do szpitala, bo mnie już nie wypuszczą do porodu zwłaszcza, że kończę 38 tc a lekarz powiedział, że jak się nic nie zacznie to do szpitala mam się i tak zgłosić w dniu terminu,więc teraz to na bank by mnie nie wypuścili a ja nie chcę tu rodzić
Brac mi tu leki

Ciśnienoe tak wysokie to nie przelewki. Nie bede tu straszyc co może spowodowac.....
Ja bym nie zważała na szpital itp. w takim wypadku. Urodzic byle w jakim, ważne że szcześliwie.
Ja bym już dawno jechała na ip i tam niech robią co chcą. Wywpływac porodu nie bedą przy wysokim ciśnieniu. Cesarka jedynie.
Prosze, jak ciśnienie nadal tak wysokie nie patrz na nic tylko szoruj na oddział

Cytat:

Nouvelle takie ma podobne tylko w innym kolorze są śliczne.

A a jak zaczełam dzisiaj wymiotowac, jak oglądaałam o pewnej angielce,która miała syf na chacie i zbierała wszystko. I jak pokazali miedzy tym syfem w omu kocie gówna.... to jak wysartowałam do wc to myślałam,że tam wypluje metrznosci
Masakra..... bleeeeeeee
Stary 2015-02-13, 15:42   #1350
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Brac mi tu leki

Ciśnienoe tak wysokie to nie przelewki. Nie bede tu straszyc co może spowodowac.....
Ja bym nie zważała na szpital itp. w takim wypadku. Urodzic byle w jakim, ważne że szcześliwie.
Ja bym już dawno jechała na ip i tam niech robią co chcą. Wywpływac porodu nie bedą przy wysokim ciśnieniu. Cesarka jedynie.
Prosze, jak ciśnienie nadal tak wysokie nie patrz na nic tylko szoruj na oddział

Nouvelle takie ma podobne tylko w innym kolorze są śliczne.

A a jak zaczełam dzisiaj wymiotowac, jak oglądaałam o pewnej angielce,która miała syf na chacie i zbierała wszystko. I jak pokazali miedzy tym syfem w omu kocie gówna.... to jak wysartowałam do wc to myślałam,że tam wypluje metrznosci
Masakra..... bleeeeeeee
dziwne programu oglądasz

Cytat:
Napisane przez debraM
ja mam w domu (aż) 3 poradniki o ciąży ("Ciężaróką przez 9 miesiący", "Ciąża - instrukcja obsługi" i jakiś jeszcze jeden i w każdym z nich jest jak na początek zajmować się dzidziusiem też), z czego nabija się TŻ, i "Język niemowląt". jeśli chodzi o ten ostatni to polecam, napisany przez chyba australijską położną, bardzo przydatny jeśli chodzi o kwestię karmienia piersią
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości