|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII
crystal, tych wymiotów Ci nie zazdroszczę
straszne, że oprócz typowych dolegliwości pod koniec ciąży jeszcze z tym się męczysz.
|
|
|
|
#1322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.toysrus.fr/product/index....uctId=34436101 http://www.toysrus.fr/product/index....uctId=42466581 najtansze jakie znalazlam ![]() ogolnie jak mowilam TZ o tej tetrze albo szwagierce ( jest pielegniarka z zawodu ) to zdziwili sie i spytali na co mi ona, a ja ze dla synka bo to bedzie potrzebne, co kraj to co innego no to mam troche tetry i sliniaczkow bo Tz mowi ze tutaj to sliniaczki sie uzywa jak po karmieniu na ramie czy cos, a tetre wzielam bo wiem ze do wielu rzeczy mozna ja zastosowac ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
no mialam wiekszosc kupowac w Polsce, ale ostatecznie mama tam nie pojechala, a TZ stwierdzil ze jak tu zyjemy, to zeby nie kombinowac.....on tez inaczej patrzy na to niz ja.... dla mnie tu sa ceny kosmiczne dla niego normalne no ale pojedziemy w lipcu albo w sierpniu z dziecmi do Polski na dwa tygodnie to napewno pokupuje to co potrzebne na jakis dluzszy czas, tylko powiem zeby zamontowal taka trumne na dachu auta najpierw bo to sie przyda ![]()
|
||
|
|
|
#1323 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja wróciłam z sąsiadką z 4 godz spaceru, ale jest cudownie na dworzu. Szkoda ze TZ chory.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
||||
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam dnia albo nocy zeby mnie one opuscily dobrze ze mnie kregoslup,ani zebra nie bola jak was i nie wiem co to za bol....tyle dobrego ale jeszcze miesiac, i po wszystkim zostana tylko wspomnienia, rozstepy, dodatkowe kg, i nasze najukochansze malenstwa w naszych ramionach |
|
|
|
|
#1325 |
|
Zadomowienie
|
Michiru
Współczuję sytuacji to przykre Myślę, że chyba nie musi być specjalnych kartek, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo, to wydaje się raczej logiczne i ludzie powinni inaczej reagować. crystal cena pieluch kosmiczna
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
ja to pewnie jak bede rodzic, bede zdawac relacje mamie smsami jak jej corka cierpi , bo kocham ja denerwowac soba
reszta bedzie czekac na telefon od TZ, bo rodzina TZ sama wydzwaniac nie bedzie tylko zaczeka az TZ oglosi wszystkim ze urodzilam , a on to tez nie chetnie sie chwali swojej rodzinie a siostra to sie sama nie odezwie dopoki ja nie zadzwonie albo ktos jej nie poinformuje, wiec luzik |
|
|
|
#1327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1328 |
|
Raczkowanie
|
papalinka kup jej taka kake
Michiru no domyslam sie, ze bez porownania mieszkac samemu. Dlatego tym bardziej nie moge sie doczekac ![]() A a propo przepuszczania w kolejce to ludzie maja to w dupie. Ostatnio w auchanie moja siostre babka z wykladania towaru wziela do kasy i wcisnela jako pierwsza do kolejki, bo powiedziala ze w ciazy to sie nalezy i koniec. A ludzie za nia prychali i wielce oburzeni, ze sie wciska do kolejki. No tak w koncu ciaza to nie choroba :/ Mnie nikt nie wpuscil do kolejki, a widzialyscie jaki mam brzuch - trudno go nie zauwazyc ![]() Ide zrobic nalesniki na obiad
11.10.2014 ![]() 23 LUTY 2015 Alicja i PiotruśEdytowane przez rona1906 Czas edycji: 2015-02-13 o 14:14 |
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale trzy sztuki mam i sliniaczkow nakupilam to jak zabraknie bede zamawiac w internecie najwyzej mnie to nawet starsza kobieta w kolejce do toalety w duzym centrum handlowym puscila, i krzyczala do wszystkich ze ja mam isc pierwsza bo jestem w ciazy a mi to sie tak glupio zrobilo az albo czesto jak mnie widza z zakupami to obcy ludzie chca mi na sile pomagac je niesc do tego momentu jak idziemy ta sama droga, normalnie masakra..... a przeciez jak sama postanowilam isc po zakupy, to nic mi nie jest ;P kiedys nawet sie samochodem zatrzymali, zeby mi pomoc ale ja podziekowalam, nigdy bym sie nie zgodzila, no i akorat blisko juz do domu bylo
|
|
|
|
|
#1330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, tetra dobra rzecz, ale skoro u Was jest w cenie złota... ze śliniaczkami też dasz przecież radę, a jakby co to w Polsce pozamawiasz, jak będziesz ![]() ale widzisz, crystal, nas bolą kręgosłupy, a Ciebie meczą wymioty, więc coś za coś ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
Moja dzisiaj sie wypina dupcia na wszystko
|
|
|
|
#1332 |
|
Rozeznanie
|
Zabierzcie mi internet
znalazłam prześcieradełka do gondoli i znów się zakochałam i muszę je mieć http://www.mamissima.pl/na_prezent/p...kroliczki.html ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Mój tak się wypinał wczoraj Uwielbiam kiedy wypycha się w każdą stronę |
|
|
|
#1333 |
|
Zadomowienie
|
crystal25 zobacz np. tu:
http://www.ebay.fr/itm/10-ensemble-d...item3ce321b331
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą nie widzę, by im to przeszkadzało. od 20 października mieszkamy tu gdzie mieszkamy, a moje rodzina nawet nas nie odwiedziła. mama czasami zadzwoni, zapyta jak się czuję, a to czasami to może być raz na tydzień, raz na 2tyg. ja już wiem, że dam im znać ze szpitala, jak już będę po porodzie.rona tego to ja nie rozumiem zupełnie. brzuszek masz naprawdę wielki, w końcu bliźniaki, jakkolwiek być się nie ubrała to ludzie muszą widzieć, że jesteś w zaawansowanej ciąży. i nic?? no mówię, tacy to nie ludzie tylko zwyczajne bydło. "ciąża to nie choroba" mówią albo baby, które nigdy nie były w ciąży, albo baby, które już zdążyły zapomnieć, jak to jest być w ciąży, albo baby, które ciąże znosiły bardzo dobrze i myślą, że wszystkie inne też są takimi szczęściarami, albo faceci, co guzik się znają, bo w ciąży nigdy nie byli i nie będą, ale to powtarzają, bo to ostatnio taki modny slogan.
|
|
|
|
|
#1335 | |
|
Zadomowienie
|
Słodko
Cytat:
|
|
|
#1336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na spacerze ale pogoda niezbyt ciekawa wiec teraz siedzimy w domu.
Zrobiłam sobie tosty z dzemem i relaksuje sie ![]() Cytat:
![]() Tym razem plan jest inny, bo musimy do kogos zawieźć synka a do kogo to wyjdzie w praniu, bo wszystko zależy od tego kiedy i o ktorej cos sie zacznie dziać.
|
|
#1338 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczne a ja bede uzywac tylko kocyka do przykrycia i nic wiecej w wozku ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- slicznie ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
do wakacji nie tak daleko.... nie moge sie ich doczekac.... ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
nie pomyslalam o ebayu, zapisuje i zamowie wkrotce! z nieba ty mi spadlas ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
a z reszta rodziny z Polski to mam np. taki kontakt raz na dwa trzy miesiace jesli ja zadzwonie, a tak to moge dla nikogo chyba nie istniec.... a siostra to ma swoj swiat to tez bardzo rzadko. a rodzina TZ szkoda gadac.... jak sam tez nie zadzwoni na jakis obiad czy cos, to jedynie jego siostra sie odezwie raz na sto lat, zeby zobaczyc ze jeszcze zyje ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pieluszek to mam po starszaku kieszonki z wkładami i ta opcja sie u nas najlepiej sprawdziła a kiedyś chyba pisałas ze tetre chcesz w otulacz ??
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1341 |
|
Rozeznanie
|
O mamo
umyłam dwa okna i zmieniłam firanki w między czasie ugotowałam zupę nie mam już na nic siły dzisiaj, a jeszcze na zakupy trzeba jechać
|
|
#1342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już wie, jak ma się zachowywać w życiu.co do prześcieradełek do wózka to ja nie wiem, jeszcze nic nie zamawiałam, mozę w ogóle nie zamówię, ale jak kruszynkaa wkleiła tego linka to aż zobaczyłam, co z takich rzeczy jest na allegro i w jakich cenach i coś takiego mi w oko wpadło http://allegro.pl/4cz-polar-posciel-...076302686.html Cytat:
ale tak bym chciała już końcówkę maja, czerwiec, żeby już było 25st na plusie lol ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Michiru i Rona co za babsztyle, ale niestety tak zachowuje się większość, dobrze, że jeszcze zdarzają się życzliwi, tylko szkoda, że są w mniejszości. Lać tych z poczty i ze sklepu... |
|
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykre, ale nie ma co sie przejmowac, jesli komus na nas nie zalezy..... a u mnie dzis sloneczko tylko za oknem, bo w domu pochmurno wciaz..... ale marzy mi sie zalozyc cos letniego, i poczuc prawdziwe lato |
|
|
|
|
#1345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pieluszki też mam kieszonki z wkładami Cytat:
??
|
||
|
|
|
#1346 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
A ja się witam w zaczętym 39tc Jeszcze tylko 2 tygodnie do terminu Czytacie, macie jakieś poradniki o zajmowaniu się dzidziusiem?
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może się dzięki temu przejaśni :P
|
|
|
|
|
#1348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nie czytam poradników żadnych. Poprzednim razem zdałam sie na intuicję
|
|
#1349 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciśnienoe tak wysokie to nie przelewki. Nie bede tu straszyc co może spowodowac..... ![]() Ja bym nie zważała na szpital itp. w takim wypadku. Urodzic byle w jakim, ważne że szcześliwie. Ja bym już dawno jechała na ip i tam niech robią co chcą. Wywpływac porodu nie bedą przy wysokim ciśnieniu. Cesarka jedynie. Prosze, jak ciśnienie nadal tak wysokie nie patrz na nic tylko szoruj na oddział Cytat:
są śliczne.A a jak zaczełam dzisiaj wymiotowac, jak oglądaałam o pewnej angielce,która miała syf na chacie i zbierała wszystko. I jak pokazali miedzy tym syfem w omu kocie gówna.... to jak wysartowałam do wc to myślałam,że tam wypluje metrznosci ![]() Masakra..... bleeeeeeee ![]()
|
|
|
#1350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

straszne, że oprócz typowych dolegliwości pod koniec ciąży jeszcze z tym się męczysz.

5sztuk?? może to 5 opakowań po 50sztuk
no ale pojedziemy w lipcu albo w sierpniu z dziecmi do Polski na dwa tygodnie to napewno pokupuje to co potrzebne na jakis dluzszy czas, tylko powiem zeby zamontowal taka trumne na dachu auta najpierw bo to sie przyda 
a wózek to później możesz, na początku to szybkie spacery, to równie dobrze na rękach można
Ważne tylko by fotelik mieć, bo inaczej nie będzie jak zabrać maluszka ze szpitala.
To wyczyn
zostana tylko wspomnienia, rozstepy, dodatkowe kg, i nasze najukochansze malenstwa w naszych ramionach 

Alicja i Piotruś
wiesz, tetra dobra rzecz, ale skoro u Was jest w cenie złota... ze śliniaczkami też dasz przecież radę, a jakby co to w Polsce pozamawiasz, jak będziesz 

??

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)