|
|
#2941 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
ponieważ jestem wyjadaczem w kwestii bólu głowy i migren spytalam panią dr. 5 apapów na dobę ale można też np dwie jednoczesnie. Ja też mam wyrzuty sumienia bo 5 to trochę dużo i zdarzyło mi się wziąć na maks chyba 3 na dobę ale to miałam ogromną migrenę 3 dniową![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
na pewno się juz za drugim razem podniosło. Nie wiem.. może ja zadzwonie do teściowej żeby mi podniosła?:
|
|
#2942 |
|
Okrutna, podła i zła
|
Was też tak boli głowa?? Mnie do tego robi się słabo i czasem mnie "telepie" jakbym nic nie jadłam od 2 dni
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej ja chce juz do domu dziecko mi tu na wszystko włazi, nawet na sekundę usiąść nie mogę Poza tym zaczęłam dziś 17tc
|
|
#2944 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gosia gratki za córę W końcu nowa baba na wątku
|
|
#2945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja przeczytałam chyba wszystkie... Albo księżniczki nie ? Sama nie wiem... i w sumie to juz średnio pamietam !!
|
|
#2948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tak robiłam w czasie przeziębienia w ciąży
|
|
#2949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ten paracetamol bierze sie najczesciej co 4godz wiec w sumie wychodzi iles tam na dobe.. sandeo ja bralam prenalen 14zl na przeziebienie dla ciezarnych i karmiacych oraz misktura z czosnkiem i do lozka cobys ie dobzre wypocic. matko jak mi brzuchol wywaliło..!
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się wydaje, że mój brzuch jest dzisiaj jakiś mniejszy, chociaż jadłam tyle co wczoraj, jak nie wiecej
aż zmierzyłam go dzisiaj i ma całe 85 cm
|
#2951 |
|
Zadomowienie
|
A mi się straszne zajady zrobiły. Nigdy nie miałam i nie wiem czemu tak. Nawet nie wiem czym posmarować to...
|
|
|
|
#2952 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
jak zaczniesz od razu działać, to powinno przejść
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe dobry pomysł z tą teściową... mogłabym zadzwonić... do tej ,,pierwszej,, teściowej... Kochana kobitka ale ciśnienie też czasem podnieść potrafi w minutkę ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- mnie brało ostatnio, akurat miałam wizytę u mojej gin. Zaproponowała Prenatal Grip Care ... I dała mi taki mini zestaw darmowy 4 tabletki. Po trzech mi przeszło. 1 dziennie brałam... Skład ziołowy naturalny. A gardło bolało bardzo w pierwszy dzień wzięłam 1 Prenatal Grip i Strepsils z miodem i czymś tam. On jest mocny w działaniu ale słaby w składzie. Czytałam chyba wszystkie ulotki i tylko na nim było napisane że można brać za zgodą lekarza a na wszystkich innych że w ciąży zakaz spożywania bo grozi czymś tam nie pamiętam już.
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
>> czyli ci wszyscy nie w ciąży maja nie przekroczyć 8 tabletek na dobę... A w ciąży można 5? Jak dla mnie to chyba bardzo dużo... Tak mi się wydaje. 3 tabletki tylko różnicy.... Ale no nie znam sie lekarzem nie jestem a w wujka google nie wierzę... Więc może faktycznie
|
|
#2957 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jupi i super .
Cytat:
dziwne ja mam w książeczce napisane tez 11 tc i 12 tc a badanie było robione w 11t c także może komputer inny termin podał a miesiączki tez inny. Cytat:
moja szwagierka przy bliźniakach zaryzykowala sn bo były dzieci ładnie ułożone i super się udało. Cytat:
Super udana wizyta jeszcze się dowiesz płeć niedługo Cytat:
Ja dziś dostałam skurczu nagle w dole brzucha masakra bolało bardzo ale minute dosłownie
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie podglądam ubranka w sklepach on-line i znalazłam kilka perełek
http://www.reserved.com/pl/pl/kids/k...p-sleeve-shirt http://www.reserved.com/pl/pl/kids/k...rinted-t-shirt http://coccodrillo.pl/Baby_boy.html http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...dy-5t2812?c=18 http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5t2612?c=3607 Wszystkie, a szczególnie dwa ostatnie, to bym zaraz kupiła, ale nie mam pewności, że to chłopiec... może za 4 tyg... ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- w ogóle zobaczcie sobie na stronkę : http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...goria/komplety są fajne promocje
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Nom śliczne ciuszki
|
#2960 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=SugarbabyLove;50235 74
moja szwagierka przy bliźniakach zaryzykowala sn bo były dzieci ładnie ułożone i super się udało. Ja dziś dostałam skurczu nagle w dole brzucha masakra bolało bardzo ale minute dosłownie[/QUOTE] Właśnie to zależy od ułożenia. Wtedy będę decydować chociaz przyznam że przeraża mnie wizja podwójnego parcia... A ja mam dzisiaj takie jakby klucie w dole brzucha. Co jakis czas mnie tak dziwnie ukluje i tyle. Mam nadzieje że to rozciagajaca sie macica tylko dziwne ze zawsze w tym samym miejscu. SugarbabyLove chyba cos nie umiem zacytowac na tel:\
30.07.2015 - Milenka i Zuzia Edytowane przez springtime Czas edycji: 2015-02-13 o 20:12 |
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=SugarbabyLove;50235 7
Ja dziś dostałam skurczu nagle w dole brzucha masakra bolało bardzo ale minute dosłownie[/QUOTE] jej... a jak się czujesz? minuta to bardzo długo. Ja bym już panikowala i dzwoniła do lekarki swojej... Miałam lekkie bole w podbrzuszu i delikatne kłucia idostałam od razu Luteine dopochwowo. Biorę jedną przed snem. Juz dużo lepiej i nie mam ukłuć. Może zgłos to lekarzowi.
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekaj zobaczysz jak będzie zawsze możesz poprosić o zastrzyk poza tym przy 2 oparciu powinni pomoc bo jak 1 dziecko wyjdzie drugiemu się miejsce zrobi w brzuchu i może się cofnąć dzidzia dlatego pomagają akurat szwagierke pomogli i poszło.
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczne... zaczne kupować jak będę miala pewność że chlopak będzie... po cichu liczę na córeczkę ![]() a na stronkach 5 10 15 wyskakuje newsler i na zdjęciu synek koleżanki z Katowic...
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2015-02-13 o 20:17 |
|
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
sugarbabyLove to właśnie o takich skurczach ostatnio pisałyśmy z Jess, ale trwały kilka sekund, a nie minute, jak u Ciebie.
Jess jak po wizycie ? mms_22 ciuszki są piękne, ale powiem szczerze, że napatrzyłam się na rzeczy w lumpku praktycznie nic nie zniszczone i nie jedne z metką i teraz byłoby mi szkoda wydać na bodziaka 30-40 zł, kiedy tam mogę mieć równie ładnego za max 5 zł. Tak w ogóle kupiłam synkowi spodnie z h&m czarne rurki i spodnie dresowe, ale nie takie zwykle tylko takie odjazdowe( nie wiem jak to ująć ) praktycznie nówki nie rdzewki za 15 zł. Takie zakupy to ja lubię. Mężowi t-shirt nike, nowy z oryginalną metką za 15 zł.
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-02-13 o 20:19 |
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko u nas jest jeden konkretny lumpek, gdzie jest dość drogo, a jak rzucają ofertę za pół ceny lub wszystko po 1zł to jest tak ludzi, że w kolejce do kasy stoi się godzinę... a ja jeszcze nie mam na tyle sił, żeby się przepychać tam z babami...a jak mam kupić używane body za 20zł, to wolę dołożyć i kupić nowe
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-02-13 o 20:23 |
|
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ju ci wrzucam: Działanie : uzupełnia niedobór progesteronu Wskazania: Stany niedoboru endogennego progesteronu pod postacią zaburzeń cyklu miesiączkowego, bolesnego miesiączkowania, cykli bezowulacyjnych, zespołu napięcia przedmiesiączkowego, czynnościowych krwawień macicznych. Endometrioza. Niepłodność związana z niedomogą lutealną. Poronienia nawykowe i zagrażające na tle niedoboru progesteronu. Niewydolność fazy lutealnej okresu przedmenopauzalnego. Hormonalna terapia zastępcza (progesteron jest stosowany u kobiet po menopauzie z zachowaną macicą, otrzymujących hormonalną terapię zastępczą, celem ochrony endometrium). Dawkowanie: Dopochwowo lub podjęzykowo w zależności od postaci leku. Dawkę i częstotliwość przyjmowania leku ustala lekarz. Możliwe skutki uboczne: W pojedynczych przypadkach opisywano senność, zaburzenia koncentracji i uwagi, uczucie lęku, stany depresyjne, ból i zawroty głowy. Może wystąpić lub nasilić się występująca wcześniej depresja. Rzadko mogą wystąpić nieprawidłowe krwawienia z narządu rodnego, brak miesiączki, zaczerwienienie skóry, trądzik, reakcje nadwrażliwości. Progesteron może powodować zwiększenie lub zmniejszenie masy ciała. Poinformuj lekarza: Gdy masz nowotwór sutka, narządu rodnego, niezdiagnozowane krwawienia z dróg rodnych. Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią.
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam skurcze w dole brzucha, aż zginało mnie w pół dosłownie, puszczało po kilku sekundach. Inaczej nie wiem jak to opisać.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

ponieważ jestem wyjadaczem w kwestii bólu głowy i migren spytalam panią dr. 5 apapów na dobę ale można też np dwie jednoczesnie. Ja też mam wyrzuty sumienia bo 5 to trochę dużo i zdarzyło mi się wziąć na maks chyba 3 na dobę ale to miałam ogromną migrenę 3 dniową

dziecko mi tu na wszystko włazi, nawet na sekundę usiąść nie mogę
W końcu nowa baba na wątku 

) praktycznie nówki nie rdzewki za 15 zł. Takie zakupy to ja lubię. Mężowi t-shirt nike, nowy z oryginalną metką za 15 zł.
a ja jeszcze nie mam na tyle sił, żeby się przepychać tam z babami...