|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Musze spytać lekarza . Ale zakładam ze w Niemczech aż tak tanie to nie jest .
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie chyba chodzi o to że jest to progesteron...
ale czytam teraz uboczne i : W pojedynczych przypadkach opisywano senność, zaburzenia koncentracji i uwagi, uczucie lęku, stany depresyjne, ból i zawroty głowy. hmmm... a to w sumie glowa mnie boli odkąd ja biorę... albo już się nakręcam... Tak... chyba się nakręcam... hmmm weźcie mną wstrząśnijcie
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
skurcze skurczom nierówne, dlatego jak masz wizytę w odległym terminie, to zadzwoń (jeśli masz taką możliwość) do lekarza
ja bym nie czekała do kolejnego skurczu, ale ja jestem straszną panikarą ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Mowie w 1 ciąży miałam ale dopiero kolo 6. 7 miesiąca . Może Mąż rację może zadzwonię w pon i spytam
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nie zawsze są też takie fajne sh. Ja mam farta u mnie są, dlatego piszę z własnej perspektywy ![]() O kolejkach to nawet nie wspomnę, gdzie jest fajny towar to i pełno ludzi ![]() Masz jeszcze sporo czasu i jak będziesz się dobrze czuła zawsze możesz iść na polowanie
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2980 |
|
Raczkowanie
|
pytalam sie gin o witaminy i mi powiedziała że badania mam dobre i ze moge sobie kupic ale zebym nie brala codziennie bo nie mam takiej potrzeby a wy jak bierzecie codziennie co 2 dzien?
aa i zapytalam o wspolzycie bo moj to juz na glowie chodzi to mi powiedziała ze tak tylko delikatniutko wiec moze jutro maz dostanie jakis prezent na walentynki mamy jechac na jakas kolacje ale co to bedzie za kolacja jak jutro o 13 pogrzeb kolegi
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie na każdej wizycie lekarka pyta czy witaminy biorę, i gada żeby nie zapominać... Trochę dziwnie że tak ci przepisała....
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
spadam dziewczyny, do jutra
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo wszystko uważam, że powinnaś stosować się do zaleceń lekarza... Ja swojej słucham, chociażby wszyscy w około mówili mi co innego
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj od gina dostałam opakowanie witamin dla ciężarnych, ale nie pamiętam nazwy, mam je w domu a jestem u mamusi na żurku
kosztują niedużo bo 18 zł ale zastanawiam się czy je brać bo dała mi je asystentka lekarza a lekarz o dodatkowym suplemencie nic nie mówił...
|
#2987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do przytulanek to możemy jak najbardziej byle nie na bandżi ani w F16 moj gin ma specyficzne poczucie humoru ![]() Paaaa Zrobiłam sobie miksturę z czosnku i modlę sie by zadziałała wypije ją na noc zionę na kilometr ale mam to w poważaniu. Byle tylko mnie nie wzięło to zloooo! A i wypiłam tez sok z buraków bo wyczytałam ze tez moze pomoc. Na chwile obecna przestało mnie bolec gardło, myślicie ze to moze tak natychmiastowo działać? maż leży w łożku cały dzień i ledwo żyje. Pierwszy raz cos tak bardzo go rozłożyło. Zanoszę mu tylko co trzeba i staramy sie do siebie nawet nie zbliżać.. Oby jutro było lepiej.. Mieliśmy takie fajne plany walentynkowe
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez biorę codziennie. Teraz stosuje femibion natal 2... Tam jest i kwas w mniejszej juz dawcę i wit D i jod, który przy tarczycy w ciazy stosować muszę.
A swoja droga sie ostatnio w aptece wkurzylam bo chciałam wlasnie kupic te tabletki a facet do mnie wyskakuje, ze po co ja to biorę, ze takie drogie a sie nie różnią od innych i to i tamto... No to ja jak to ja - wkurzylam sie, odwróciłam na pięcie i wyszłam bez słowa. Co to kogo obchodzi czy ja je chce czy nie ?! Widze ile kosztują, mam świadomość, ze sa inne zamienniki ale chce wlasnie TE a ktoś mi bedzie wmawiać cos innego... Wkurzylam sie tak, ze poszłam i kupiłam w innej aptece :P A co do SH to ja szczęścia nie mam a jak juz cos kupie używanego nawet na Allegro czy cos to nigdy tego nie użyje bo jakies to takie bleee jest, ale to zalezy od człowieka, mam znajoma co wszystko wyłapie w SH ale ja sie do tego nie nadaje wiec kupować bede nowe ...
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po takiej miksturze to zadziałać musi Zdrowia !
|
|
#2991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze zrobiłaś! Tez bym wyszła. Zreszta juz raz kłóciłam sie w aptece o zwrot recept bo babka zaczęła mi wydawać jakieś zamienniki bo nie miała akurat zapisanych przez endo leków! No jak tak można?! Wyszarpalam i wyszłam ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Oby bo śmierdzę tak, że aż pies sie do mnie odsuwa
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to wlasnie irytuje... Nie wiem co to sie dzieje w dzisiejszym świecie ale np ostatnio stoję w warzywniaku i podchodzi starsza babcia i prosi o pomidory.. To jej babka podaje tego pomidora z najniższej półki cenowej na co babcia cichutkim głosikiem mowi ze chce ten smaczniejszy i droższy a sprzedawczyni taka oburzona "ale ten to drogi jest!!" No myślałam, ze babie w zeby strzelę. Co kogo to obchodzi ile ja mam kasy ??!! Oczywiscie w aptekach to juz jest nagminne zachowanie te ich zamienniki... Zawsze mnie to wkurza bo to moja sprawa ile ja chce wydawać na dane produkty i to mi idzie po kieszeni a nie sprzedawcy ...
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
t nów na kanapie usnął, córcia już też spać poszła i co ja niby biedna brzuchem mam robić?z tymi zamiennikami to oni mają obowiązek poinformować że takowe są i zaproponować. Ale w warzywniaku o żadnych zamiennikach nie słyszałam że trzeba proponować .... Zrobiłam pyszną kolację tz śpi nie wie co traci wrzucę wam z wrażenia
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale gdy ide po zwykły paracetamol np to nie musi mi zaraz wciskać NAJTAŃSZEGO zamiennika. Tak samo syrop na kaszel czy cos takiego. Poza tym co innego poinformować a co innego wciskać na sile... Mi sie to bardzo nie podoba i wkurzam sie prawie za każdym razem będąc w aptece...
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więcej nie zaproponuje ci nic ale serio ja też się szybko irytuje jak idę po coś a mi podawać chcą coś innego
|
|
#2997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Płci lekarka nie chciała mówić, bo jak twierdzi-nie chce zrobić nadziei a się okaże, że się pomyliła. Co do TSH to była zdziwiona, że tak wzrosło i że Ft3 i 4 są idealne, a to takie wysokie. Skontaktowała się przy mnie ze znajomym endokrynologiem i on też powiedział, że jest to dziwne i mam jeszcze raz TSH powtórzyć i iść do endo. Najważniejsze, że dzidzia się dobrze czuje
Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-02-13 o 21:40 |
||
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to super ![]() powtórzysz badanie może się okazać że coś źle wyszło będzie dobrze
|
|
#2999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje wizyty no i najważniejsze ze wszystko ok ! Ja tez mam/miałam (mam nadzieje ze spadło ale na badania ide we wtorek) TSH podwyższone a ft3, ft4 idealnie. Tzn kiedys to mi wszystko skakalo jak oszalałe ale teraz jedynie mam problemu z tym TSH... No bo anty tpo to juz w ogole inny temat ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
No temu to chętnie .. Bardziej przemądrzałej osoby nie widziałam !
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wy kiedy wracacie ??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

a ja jeszcze nie mam na tyle sił, żeby się przepychać tam z babami...

mamy jechac na jakas kolacje ale co to bedzie za kolacja jak jutro o 13 pogrzeb kolegi

maż leży w łożku cały dzień i ledwo żyje. Pierwszy raz cos tak bardzo go rozłożyło. Zanoszę mu tylko co trzeba i staramy sie do siebie nawet nie zbliżać.. Oby jutro było lepiej.. Mieliśmy takie fajne plany walentynkowe

) praktycznie nówki nie rdzewki za 15 zł. Takie zakupy to ja lubię. Mężowi t-shirt nike, nowy z oryginalną metką za 15 zł.