Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-14, 00:10   #1501
ojustyna
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

ja bede szczesliwa jesli pocieknie jakiekolwiek mleko, a nazywac je moga i slabym i chudym i jakim tak sobie zechca

dziś kupiłam w biedronce otulacz kąpielowy z myjką dla mojej dzidzi za 8 zł!! a było ich jeszcze sporo poza tym zaszalałam i mega paka dady 2 pampersiaków zakupiona, oby córci podpasowały

mon - córka śliczna, patrze na nią i wttedy dopiero mam wyobrazenie jak mój szkrab wyglada i jaki jest juz duuzy
Stary 2015-02-14, 00:19   #1502
tout-petit-fille
Zadomowienie

Już sobie leżałam w łóżku, ale oczywiście znów zaczął się rytuał kręcenia w nogach i zgagi. Mam gdzieś takie spanie. Muszę się dobić totalnie.

mon9 jaka ona już duuża ucałuj od ciotek

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 00:25   #1503
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ja bede szczesliwa jesli pocieknie jakiekolwiek mleko, a nazywac je moga i slabym i chudym i jakim tak sobie zechca

dziś kupiłam w biedronce otulacz kąpielowy z myjką dla mojej dzidzi za 8 zł!! a było ich jeszcze sporo poza tym zaszalałam i mega paka dady 2 pampersiaków zakupiona, oby córci podpasowały

mon - córka śliczna, patrze na nią i wttedy dopiero mam wyobrazenie jak mój szkrab wyglada i jaki jest juz duuzy
Pocieknie pocieknie
Ja osobiscie absolutnie nie jestem za zmuszaniem do kp. Jesli ktos lepiej czuje sie z mm ( moim skromnym zdaniem mimo ze karmilam kp i teraz tez sprobuje to mm wygosniejsze...no sorki ale tak mysle) to uwazam ze tak powinien karmic i do niczego sie nie zmuszac.
Tylko po prostu jesli chce sie kp to nie dac sobie wmowic ze slaby pokarm...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 00:50   #1504
87marta78
Zadomowienie

Tez mi sie w ogole nie chce spac :/ czytam ksiazke i co jakis czas zerkam na tablet, co ciekawego piszecie
Mon - ale Ci cora rosnie
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 00:57   #1505
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Pocieknie pocieknie
Ja osobiscie absolutnie nie jestem za zmuszaniem do kp. Jesli ktos lepiej czuje sie z mm ( moim skromnym zdaniem mimo ze karmilam kp i teraz tez sprobuje to mm wygosniejsze...no sorki ale tak mysle) to uwazam ze tak powinien karmic i do niczego sie nie zmuszac.
Tylko po prostu jesli chce sie kp to nie dac sobie wmowic ze slaby pokarm...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zgadzam siee każda z Nas bedzie karmic tak jak bedzie uważała.
Kp to wiadome, dla dziecka cudowny posiłek. Zawsze podgrzany, zawsze pod reką i za darmo. Do tego to wysiłek dla organizmu i samej mamy by cierpliwie karmic, ale na wadze mamy kilka kg spada szybciej.

A mm to wygodaaaa, która pozwala tatusiowi równez pokarmic dzidziusia, oraz nie trzeba trzymac diety i uważac na to co sie je. Ale niestey finansowo to wydatek nie mały... i wez... traf w mleko które przypasuje dzidzi
Stary 2015-02-14, 01:26   #1506
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
2360g
jaaaa ale juz duza

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

nie mogę zasnąć....

TZ dostał ochrzan..ale taki delikatny bo nie chciałam sie denerwować... Odpłacę jutro fochem
Stary 2015-02-14, 01:45   #1507
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
2360g
to jest cud!
Stary 2015-02-14, 01:51   #1508
87marta78
Zadomowienie

Snie,gdzie jestes?????
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 06:15   #1509
ojustyna
Zadomowienie

dzisiaj wieczór jakiś spokojny, mało lunatyków
a ja o 5 pobudka na snicersa bo jakoś nie byłam sobą
Stary 2015-02-14, 08:00   #1510
smv
Zakorzenienie

Mon jaka śliczna córcia! Ach i taki maluni grubasiek pyzunie ma poliki

Witam się w 35tc aaaaaaaaa!

Źle dziś spałam ;(
Stary 2015-02-14, 08:37   #1511
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
2360g
śliczności

Mon - czy mogłabyś podać rozmiar kocyka, na którym leży Helenka? I czy Twoim zdaniem taki rozmiar będzie odpowiedni dla dziecka ok. 4 kg? Chodzi mi o to, żeby zawinąć takie dziecko jak w becik? Chciałam zamówić jeszcze jeden kocyk ocieplany na zaraz po urodzeniu i nie wiem
jaki rozmiar.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 08:54   #1512
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dzień dobry mamuśki. Ja nawet wyspana-mimo iż zasnełam dopiero koło 2 póżniej jakieś szpitale mi się śniły,skurcze itp ale słoneczko mnie obudziło i jest gites.

Miłych walentynek kochane!!!!! <3
Stary 2015-02-14, 09:18   #1513
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Aaa zdecydowaliśmy się na to mieszkanie - trochę trzeba będzie przybidowac na chwilę no jednak powoli trzeba odmalowac i tyle. Ale faaaajnie jutro was nadrobie
Joamro trzeba walczyć o ubezpieczenie z PZU. Crystal daj buzi mężowi i nie gniewaj juz się..
super, gratki i jeszcze jak ominie Was kredyt to zazdraszczam, cudowna sytuacja. Najgorsze jest płacenie dwóch czynszów podczas remontu, a Was tez to ominie, dobrze, że poczekaliście na taką okazje.

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A od kiedy można pić tę herbatkę z liści?

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Matko, moja mała mi sięga nogą prawie na plecy tak wierzga z lewej strony...
Juz możesz bo od 35 tyg.
Ja kupiłam w sklepie z ziołami z uprawy ekologicznej i mi smakuje identycznie jak pokrzywa. Więc może ten Wasz dziwny posmak to rzeczywiście od zaparzacza.

Cytat:
2360g
A jaka jest długa?

Ja kupiłam microlie nc150, ale nie miałam okazji testować.

Co do toreb mam jedną fitnesową plus walizke małą kabinową i styknie. Ubrania na wyjście przyszykowałam oddzielnie, TZ przywiezie razem z fotelikiem.

TZ spi, kot spi, Zuza też się kręci. Zaraz ogarnę kuchnie i robie walentynkowe śniadanie TZ sobie placuszków zazyczyl.
Zuza moglaby poczekac do konca remontu i kupna wózka, ale chyba nierealne

Tez mam mega ochote na piwo. Wczoraj kupilismy sok malinowy i mowie do TZ, ze napiłabym się takiego piwka z sokiem a ten się śmieje, że nie ma problemu bo teraz mamy i to i to w domu i on też się z chęcią napijeWredota

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 09:22   #1514
aaakarolina
Wtajemniczenie

dzień dobry

wszystkie tak dobrze śpią, czy już walentynki obchodzą od rana??
u mnie nocka fajna, pospałam 8 godzin z jednym wyjściem na siku więc luksus

a w ogóle to
Jesteś w 38 tygodniu ciąży
(37 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Data porodu:
7 marca 2015
(pozostało 21 dni)

mała donoszona, jeszcze wizyta we wtorek i mogę roooodziiićć
Stary 2015-02-14, 09:25   #1515
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cześć dziewczynki Co za noc, zgaga, niespokojne nogi i spacery do wc a najgorsze nad ranem- chyba ktoś mi przydomowego kota gwałcił darł się jakby dziecko ze skóry obdzierano, myślałam, że wyjdę i rozszarpię zboczuchy- no ale ok, może walentynki sobie zrobili romantyczne

Mężuś kawkę zrobił, może później wybierze się po jakiegoś kwiatuszka a wieczorem mógłby zabrać na frytki i hamburgera
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 09:33   #1516
antoxa
Rozeznanie

Dzień dobry dawno nie miałam tak przespanej nocy tylko raz byłam siku nareszcie czuję się wypoczęta w związku z tym biorę się za mycie kolejnego okna

Cytat:
2360g
Jaka ślicznotka
Stary 2015-02-14, 09:37   #1517
Lila_17
Rozeznanie

Mon ale urosła dzielna diewczynka
A tak w ogóle to witam się, oj takie poranki to ja bym mogła mieć, obudziła mnie piosenka "Jestem zakochany" piękny bukiet i śniadanie do łóżkażyć nie umierać he he, muszę mu się jakoś odwdzięczyć wieczorkiem

Kurcze tak Was poczytałam i też bym nie chciała leżeć nie wiadomo ile w szpitalu, zwłaszcza, jak mówicie, że macie rozwarcie już od kilku tygodni, a mój gin chce mnie położyć do szpitala, jak szyjka będzie miała mniej niż 1cm, a ja nie chce Chce przyjechać, jak już coś będzie się działo, a nie leżeć może tygodniami w szpitalu, ale mój lekarz mówi, że lepiej się położyć i mieć wszystko na oku...
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 09:40   #1518
Magnifica
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
U mnie mało walentynkowo. Obudziłam się w nocy z takimi mdłościami i bólem, że myślałam, że umrę. Jakby mi ktoś żołądek próbował wykręcić. Przestraszyłam się nie na żarty. Stwierdziłam, że poczekam 15 minut i jak nie przejdzie to na IP, ale przeszło. Nie wiem, czy mała tak się ułożyła, bo to raczej nie zatrucie, bo nic nie jadłam specjalnego. No i zatrucie by tak szybko nie przeszło. A mała aktywna jest od samego rana i się mega rozpycha Powiem Wam, że po tej nocnej akcji to nawet apetytu ani humoru nie mam, Wypiłam tylko dwie szklanki gorącego świeżego mleka.

I muszę się Wam pochwalić, że kupiłam na aukcji na allegro śpiworek do fotelika samochodowego z lidla. W lidlu były po 49 zł, a ja wylicytowałam za 11 zł

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość

Nie szkoda Ci kurki? Po przyjściu ze szpitala zalecane jest pranie wszystkiego co miałyśmy spakowane, ja bym wolała mieć ją ciągle pod ręką w domu
Co prawda jeszcze zbieram rzeczy do spakowania, ale przygotuję 3 torby- 1 z rzeczami dla mnie na poród (po porodzie mąż zabierze ją do domu, a przyniesie drugą), 2 z rzeczami potrzebnymi na pobyt w szpitalu, a 3 przygotowaną zostawiam na początku w domu (tam rzeczy na wyjście ze szpitala, mąż przywiezie w dniu wypisu)
Tak? A czemu trzeba wszystko prać? Tzn. ubranka nieużywane też?

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
pogodzic pogodze sie z nim, ale nie z tym co uslyszalam przez to ma przerabane na bardzo dlugo
beda zdrowiutkie nasze dzieciaczki wszystkie a porody szybkie
No to musi odcierpieć swoje i dobrze. Może następnym razem najpierw pomyśli zanim Ci coś powie

Cytat:
2360g
Cudna

Cytat:
A te otulacze były na wyprzedaży czy w normalnej ofercie? To też chyba pojadę, bo przydałyby mi się do szpitala tzn. małej by się przydały bo mamy dwa do domku, ale takie śnieżno białe i boje się, że po powrocie do domu już nie będą takie...

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
Coraz więcej chętnych na porody ja się jeszcze wstrzymam, bo u mnie dopiero koniec 34 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5044436170.jpg (38,0 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez Magnifica
Czas edycji: 2015-02-14 o 09:41
Magnifica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 09:52   #1519
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
U mnie mało walentynkowo. Obudziłam się w nocy z takimi mdłościami i bólem, że myślałam, że umrę. Jakby mi ktoś żołądek próbował wykręcić. Przestraszyłam się nie na żarty. Stwierdziłam, że poczekam 15 minut i jak nie przejdzie to na IP, ale przeszło. Nie wiem, czy mała tak się ułożyła, bo to raczej nie zatrucie, bo nic nie jadłam specjalnego. No i zatrucie by tak szybko nie przeszło. A mała aktywna jest od samego rana i się mega rozpycha Powiem Wam, że po tej nocnej akcji to nawet apetytu ani humoru nie mam, Wypiłam tylko dwie szklanki gorącego świeżego mleka.

I muszę się Wam pochwalić, że kupiłam na aukcji na allegro śpiworek do fotelika samochodowego z lidla. W lidlu były po 49 zł, a ja wylicytowałam za 11 zł

No to musi odcierpieć swoje i dobrze. Może następnym razem najpierw pomyśli zanim Ci coś powie

Cudna

A te otulacze były na wyprzedaży czy w normalnej ofercie? To też chyba pojadę, bo przydałyby mi się do szpitala tzn. małej by się przydały bo mamy dwa do domku, ale takie śnieżno białe i boje się, że po powrocie do domu już nie będą takie...

Coraz więcej chętnych na porody ja się jeszcze wstrzymam, bo u mnie dopiero koniec 34 tc
Wszystkie ubranka trzeba kochana prać, nówki sztuki też, nie wiadomo, gdzie leżały, kto je dotykał itd, dlatego wszystko powinno się wyprać i wyprasować.
Stary 2015-02-14, 09:53   #1520
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
2360g

Cytat:
dzień dobry

wszystkie tak dobrze śpią, czy już walentynki obchodzą od rana??
u mnie nocka fajna, pospałam 8 godzin z jednym wyjściem na siku więc luksus

a w ogóle to
Jesteś w 38 tygodniu ciąży
(37 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Data porodu:
7 marca 2015
(pozostało 21 dni)

Gratulacje
Cytat:
Cześć dziewczyny

Cudna

Niezły zakup
Co do prania, to ja piorę wszystko nowe też, bo nie wiem gdzie leżało ani kto to dotykał. Pokrowiec z fotelika i to co się da z gondoli też.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 09:55   #1521
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Wszystkie ubranka trzeba kochana prać, nówki sztuki też, nie wiadomo, gdzie leżały, kto je dotykał itd, dlatego wszystko powinno się wyprać i wyprasować.
Tak, że nowe ze sklepu to wiem, ale czy te które przywiozłyśmy ze szpitala (a były już uprane i uprasowane wcześniej w domu), a w szpitalu nieużywane też?
Stary 2015-02-14, 10:11   #1522
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:

na wyprzedazy, wczesniejsza cena to 20 zł, z teraz tylko 8 :P

zazdroszcze sniadania do lozka, ja to samoobsluga i niezbyt romantycznie bo sama do 20

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-02-14 o 10:12
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 10:12   #1523
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
na wyprzedazy, wczesniejsza cena to 20 zł, z teraz tylko 8 :P (
To jadę dziś do biedry
Stary 2015-02-14, 10:20   #1524
tout-petit-fille
Zadomowienie

Witam się z Wami walentynkowo

TŻ dziś od rana taaaaaki kochany.. wysprzątał mi kuchnię, pościelił łóżko gdy się myłam, teraz poleciał na chwilę do pracy, zaraz wraca i po drodze zrobi zakupy. Zamarzyły mi się bułeczki z masłem i dżemem truskawkowym

Potem ja wsiadam na chwilę do auta i jadę po łososia, bo wczoraj nie mogłam dostać ładnego, aaaaaaaaaa potem malujemy przedpokój

Zobaczymy jak ten mój niebieski się sprawdzi na ścianach. Nigdy w życiu nie posądzałabym siebie o kupienie takiego koloru na ściany. Hormony

Żeby po ciąży mi się nie zmieniło, bo nie będzie warunków na przemalowywanie ;>

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Co za noc, zgaga, niespokojne nogi i spacery do wc a najgorsze nad ranem- chyba ktoś mi przydomowego kota gwałcił darł się jakby dziecko ze skóry obdzierano, myślałam, że wyjdę i rozszarpię zboczuchy- no ale ok, może walentynki sobie zrobili romantyczne

Mężuś kawkę zrobił, może później wybierze się po jakiegoś kwiatuszka a wieczorem mógłby zabrać na frytki i hamburgera
Skąd ja to znam Wczoraj musiałam trochę pochodzić, żeby znów się położyć. No katorga z zasypianiem.

W nocy obudziłam się z ogromną zgagą, podgrzałam więc mleko, wróciłam z ciepłym kubkiem do łóżka i na półśnie wypiłam. Momentalnie pomogło

Edytowane przez tout-petit-fille
Czas edycji: 2015-02-14 o 10:21
tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 10:29   #1525
asiulek8
Wtajemniczenie

Witam dziewczyny Widzę, że niektóre już od rana mają Walentynki

A mi się tak dobrzeeeee spało pomimo wieczornych obolałych nóg i pachwin, że zwlekłam się po 9.00 z łóżka TŻ pojechał na egzamin na uczelnię, ja się trochę ogarnę i podjadę coś mu kupić. Bo może niedługo wrócić

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 10:42   #1526
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Tak, że nowe ze sklepu to wiem, ale czy te które przywiozłyśmy ze szpitala (a były już uprane i uprasowane wcześniej w domu), a w szpitalu nieużywane też?
Aaaa już rozumiem Myślę, że nie, skoro leżały sobie w torbie, to ja bym tego nie robiła i pewnie nie będę.
Stary 2015-02-14, 10:57   #1527
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
na wyprzedazy, wczesniejsza cena to 20 zł, z teraz tylko 8 :P

zazdroszcze sniadania do lozka, ja to samoobsluga i niezbyt romantycznie bo sama do 20
będę dzisiaj w biedronce to sprawdzę, może u mnie też się uchowały

u mnie śniadanko było, ale mąż zaraz wybywa do pracy i kończy o 20, więc będę sama ale za to będę miała czas na zrobienie kolacji-niespodzianki
Stary 2015-02-14, 10:58   #1528
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, a czy jest wśród was taka, która (jak ja) chciałaby już na serio rodzić?

Bo tak podczytuję i wiekszość pisze, że np. miały jakieśobjawy, ale NA SZCZĘŚCIE przeszły albo, że zaciskają nogi...

A ja jeszcze do 16.02 w miarę spokojnie wytrzymam (zacznę wtedy 39 tydz.), ale już widzę po sobie i mężu takie nerwowe oczekiwanie, jak mnie coś zaboli, o myślę, że może to to

I codziennie rano pytam synka, czy dziś jest ten dzień, który sobie wybrał a wieczorem z rozczarowaniem stwierdzam, że to nie był ten dzień :p

I tak się zastanawiam, czy każda kiedyś dochodzi do takiego stanu czy ja już mam tak dość tej diety cukrzycowej :P
JA chce już rodzić
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Aaa zdecydowaliśmy się na to mieszkanie - trochę trzeba będzie przybidowac na chwilę no jednak powoli trzeba odmalowac i tyle. Ale faaaajnie jutro was nadrobie
Joamro trzeba walczyć o ubezpieczenie z PZU. Crystal daj buzi mężowi i nie gniewaj juz się..
No to super

Cytat:
2360g
Ślicznotka!
Kiedy do domku?

Cześć Wam
Stary 2015-02-14, 11:05   #1529
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Aaaa już rozumiem Myślę, że nie, skoro leżały sobie w torbie, to ja bym tego nie robiła i pewnie nie będę.
Może źle się wyraziłam wcześniej A np rożek, w którym dzidziuś spał w szpitalu? To po przyjeździe pierzesz? Bo ja już nie chcę popadać w paranoję...

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
u mnie śniadanko było, ale mąż zaraz wybywa do pracy i kończy o 20, więc będę sama ale za to będę miała czas na zrobienie kolacji-niespodzianki
Afrodyzjaki?
Stary 2015-02-14, 11:09   #1530
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

Nie mozna mieć słabego pokarmu
Tak jej powiedziała POŁOŻNA! więc nie wiem kto kłamie i w sumie mnie to nie interesuję... napisałam tylko to co powiedziała położna.
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości