Kieleckie Panny Młode część XII :) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-14, 09:25   #2971
Escorpio
Zakorzenienie

Dot.: Kieleckie Panny Młode część XII :)

Cytat:
Napisane przez monicka12 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny nasz termin to 8.10.2016. Jutro jedziemy podpisać umowę z salą weselną " Cynamon" w Tokarni wesele będzie na 50 osób, zabawa będzie do 1 w nocy , cena za osobę to 130 zł . Zastanawiamy się nad DJ Piotrem Gładkowskim (spikerem w radio Fama) ma ktoś opinie o nim czy jest spoko? i zastanawiamy się nad fotografem Studio Dwie Wieże ( z tym że chcemy samego fotografa bez kamerzysty) fajnie by było jakby któraś z Was napisała opinie na ich temat było by nam łatwiej w podjęciu decyzji )
Hej a jesteś pewna co do tego Cynamonu? Bo raz tam byłam na przyjęciu i nie wspominamy dobrze, nawet sama PMka nie była zadowolona. Po paru tygodniach na weselu była tam siostra tz z mężem i mówili że jedzenie oszukane, niedobre...
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-14, 09:43   #2972
mikonada
Zakorzenienie

Dziewczyny. Mam takie pytanie juz poślubne w sumie.. myslalyscie kiedy zaczniecie starania o dziecko?
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-14, 09:54   #2973
monicka12
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Hej a jesteś pewna co do tego Cynamonu? Bo raz tam byłam na przyjęciu i nie wspominamy dobrze, nawet sama PMka nie była zadowolona. Po paru tygodniach na weselu była tam siostra tz z mężem i mówili że jedzenie oszukane, niedobre...
Powiem Ci że nie mamy wyboru bo nigdzie nie ma sali która podjęła by się wesela na 50 osób z noclegami bo na tym nam zależy ;/
chyba że ktoś zna sale która podejmie się takiego wesela z chęcią weźmiemy
pod uwagę wszelkie propozycje
monicka12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-14, 10:21   #2974
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Mam takie pytanie juz poślubne w sumie.. myslalyscie kiedy zaczniecie starania o dziecko?
powiem Ci miko że nie raz rozmawiałam o tym z TŻ i tak naprawdę to na dziecko nigdy nie ma dobrego momentu w dzisiejszych czasach... w moim przypadku skończyć licencjat, iść do pracy, robić magisterkę w międzyczasie, żeby sie trzymać tej pracy i mieć macierzyńskie trzeba troche tam popracować (przynajmniej rok?) ja juz wtedy mam ok 26-7 lat TŻ 31...
nie chce rodzić dziecka mając 30 lat... tym bardziej że lekarz podejrzewa u mnie policystyczność jajników... a dzieciaczków chciałabym mieć 2.
jakby można bylo to moglibyśmy mieć i teraz bo oboje kochamy dzieci i marzymy o nich już teraz... ale teraz nie jest na to czas... i tak w kółko
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-14, 10:26   #2975
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Justyna, gdzie tam jest fryzjerka? Chodzi Ci o ten salon w nowym bloku? Bo innego nie kojarzę.
To salon t tych pawilonach co kiedyś były suknie ślubne i nie pani Ania tylko Kasia jak coś na PW dan namiar tel.
Cytat:
My planujemy odstawić tabletki zaraz po ślubie w sumie mam jeszcze 1.5 opakowania a potem.... niech się dzieje wola nieba i byle mieć CC
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-14, 10:38   #2976
mogg
Zakorzenienie

My bedziemy zaczynac starania pod koniec roku . Bo bede miec problemy z zajscie w ciaze ;(

Zamowilismy wlasnie w topazie obraczki bo siedze na rynku w ck wlasnie i czekam na tz i jedziemy garnitury ogladac

moj telefon zjada literki i polskie znaki :/
mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-14, 10:45   #2977
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci że nie mamy wyboru bo nigdzie nie ma sali która podjęła by się wesela na 50 osób z noclegami bo na tym nam zależy ;/
Raczej na pewno Willa Hueta, od przodu maja mniejsza salę na góra 80osób. Jeszcze chyba w WDKu, ale tam nie ma noclegów.

A co do dzieci to ja bym mogla mieć tak niedługo po ślubie, ale tż chciałby najpierw trochę zarobić. Tylko że ja też nie mam zamiaru rodzić pierwszego dziecka po 30 :/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-14, 10:56   #2978
karmiii
Rozeznanie

Cytat:
Co do tej sali to także cena jest dziwnie wysoka, 130zł za osobę do 1ej w nocy tylko... Oluniuniunia płaci 70 zł/os do 2 w nocy, z tego co pamiętam więc różnica ogromna a jeszcze jak nie mają pozytywnych opinii to może lepiej jeszcze czegoś poszukac
karmiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-14, 11:05   #2979
lyoness
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
powiem Ci miko że nie raz rozmawiałam o tym z TŻ i tak naprawdę to na dziecko nigdy nie ma dobrego momentu w dzisiejszych czasach... w moim przypadku skończyć licencjat, iść do pracy, robić magisterkę w międzyczasie, żeby sie trzymać tej pracy i mieć macierzyńskie trzeba troche tam popracować (przynajmniej rok?) ja juz wtedy mam ok 26-7 lat TŻ 31...
nie chce rodzić dziecka mając 30 lat... tym bardziej że lekarz podejrzewa u mnie policystyczność jajników... a dzieciaczków chciałabym mieć 2.
jakby można bylo to moglibyśmy mieć i teraz bo oboje kochamy dzieci i marzymy o nich już teraz... ale teraz nie jest na to czas... i tak w kółko
rozwijam temat dzidziusia, nigdy nie ma dobrego momentu a jesli juz taki przyjdzie orientujecie sie ze za dlugo czekalyscie, nie mozecie zajsc w ciaze, etc.
ja w tym roku skoncze 32 lata i do tej pory czekalam na odpowiedni moment, bo kariera byla na pierwszym miejscu; w koncu rok temu nastapil TEN moment i co...pikus, od roku sie staramy i nic... ;(
nie czekajcie, jesli chcecie dzidziusia to po prostu zacznijcie nad tym "pracowac"
lyoness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-14, 11:13   #2980
karmiii
Rozeznanie

A co do dzieci ja zawsze chciałam miec dziecko jak mi stuknie 30tka, zbyt wiele widziałam w życiu niespełnionych/niedojrzałych rodziców. Biorąc przykład mojej koleżanki pierwsze dziecko miała mając lat 23, później będąc w ciąży zaliczała przedmioty na studiach, wraz z mężem nie mieli zbyt wiele kasy więc miała dużo dodatkowego stresu, bardzo źle wspomina ten okres. Następne dziecko miała w wieku 31 i wtedy miała już ustabilizowaną pozycję w pracy, była właśnie dojrzalsza i mówi że tą ciążą naprawdę się cieszyła - nie to że któreś dziecko kocha mniej Także są plusy tego i tego z jednej strony fajnie miec młodą mamę, tak jest to w moim przypadku lubię się nią chwalic, bo wygląda ślicznie. Z drugiej strony fajnie jest miec najpierw "egoistyczne" życie dla przyjemności wraz z mężem - podróże, znajomi, realizowanie się w pracy. Chociaż wiele też zapewne zależy od nas samych i naszej mentalności, mnie np. jeszcze instynkt macierzyński nie męczy w nocy

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez lyoness Pokaż wiadomość
rozwijam temat dzidziusia, nigdy nie ma dobrego momentu a jesli juz taki przyjdzie orientujecie sie ze za dlugo czekalyscie, nie mozecie zajsc w ciaze, etc.
ja w tym roku skoncze 32 lata i do tej pory czekalam na odpowiedni moment, bo kariera byla na pierwszym miejscu; w koncu rok temu nastapil TEN moment i co...pikus, od roku sie staramy i nic... ;(
nie czekajcie, jesli chcecie dzidziusia to po prostu zacznijcie nad tym "pracowac"
No tak to jest druga strona medalu, ale znam też dziewczynę która ma 27 lat i stara się o dziecko już drugi rok... w dzisiejszych czasach niestety dużo kobiet ma z tym problem
karmiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-14, 11:16   #2981
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Jesteśmy ten sam rocznik w kwietniu skończę 32 ( a czuję sie na 18 ) dlatego będziemy sie starać od razu po ślubie bo różnie to bywa.
I w temacie, znacie fajnego gina do którego można iść właśnie z tematem starania sie/prowadzenia ciąży???
06.06.2015 II kreski
14.12.2016 II kreski

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-14, 11:19   #2982
lyoness
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karmiii Pokaż wiadomość
No tak to jest druga strona medalu, ale znam też dziewczynę która ma 27 lat i stara się o dziecko już drugi rok... w dzisiejszych czasach niestety dużo kobiet ma z tym problem

moja przyjaciolka (w moim wieku) jak sie dowiedziala jakie mamy problemy z zajsciem w ciaze tez postanowila ze nadszedl TEN moment i... po miesiacy byla w ciazy... czy jest dla nas jakas nadzieje

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Jesteśmy ten sam rocznik w kwietniu skończę 32 ( a czuję sie na 18 ) dlatego będziemy sie starać od razu po ślubie bo różnie to bywa.
I w temacie, znacie fajnego gina do którego można iść właśnie z tematem starania sie/prowadzenia ciąży???
fajnie bo myslalam ze jestem tu jedyna "babcia slubna"
powodzenia w staraniach, trzymam kciuki
ja ide do swojej gin w poniedzialek (niestety w Monachium) na pierwsze testy; mam nadzieje ze nie znajdziemy nic powaznego i doczekamy sie upragnionego dzidziusia
Stary 2015-02-14, 11:56   #2983
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
moja przyjaciolka (w moim wieku) jak sie dowiedziala jakie mamy problemy z zajsciem w ciaze tez postanowila ze nadszedl TEN moment i... po miesiacy byla w ciazy... czy jest dla nas jakas nadzieje

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

fajnie bo myslalam ze jestem tu jedyna "babcia slubna"
powodzenia w staraniach, trzymam kciuki
ja ide do swojej gin w poniedzialek (niestety w Monachium) na pierwsze testy; mam nadzieje ze nie znajdziemy nic powaznego i doczekamy sie upragnionego dzidziusia
ja Ci dam babcię

Ja właśnie ,uszę sobie fajnego lekarz w Ck poszukać
06.06.2015 II kreski
14.12.2016 II kreski
Stary 2015-02-14, 12:48   #2984
mogg
Zakorzenienie

Moja kolezabka chwalila ordynatora ze szpitala na prostej

Stary 2015-02-14, 16:24   #2985
lyoness
Raczkowanie

Pochwale sie moimi walentynkowymi wypiekami 😊 mam nadzieje ze macie udany dzien
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1423931012750.jpg (66,9 KB, 28 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-14, 18:26   #2986
antena22
Zadomowienie

Dziewczyny byłam dzisiaj na tych targach w Koronie. Niestety nie jestem zachwycona. Kilka stoisk na krzyż. Najbardziej zależało mi na stoiskach z zaproszeniami i była tylko Mega. Zaproszenia maja bardzo drogie. Najzwyklejsze zaproszenie 3,20. Zostają poszukiwania na allegro.
Co do tematu dzieci, to mieliśmy z Tż-tem plan żeby od razu po ślubie zacząć starania, ale ja niedawno zmieniłam pracę i mam umowę do końca lipca, więc trzeba było zmienić plany. Jeśli przedłużą mi umowę to zimą chcemy zacząć Ja zawsze mówiłam że będę mieć pierwsze dziecko po 30 i wykrakałam.
Stary 2015-02-14, 19:36   #2987
ZakochanaZabka
Zadomowienie

ja też zahaczyłam o te targi i szału nie było, tylko głowa mnie rozbolała jak ten zespół śpiewał....
sukien ładnych nie było ale udało mi sie 2 razy miko zobaczyć
no i dziś podpisaliśmy umowe z foto+video i to na razie tyle załatwiania, teraz juz bliżej ślubu beda jakieś, aaaaa i jeszcze na wiosne jedziemy podpisać umowę z zespołem do lublina bo na razie nam trzymają termin zapomniałam
Stary 2015-02-14, 20:32   #2988
lyoness
Raczkowanie

Gratuluje zalatwienia tylu spraw, szybka jestes I efektywna. Ja chce Wesele na wiosne 2016 i nawet nie mam sali 😂 zastanawiam sie czy sie wyrobie, ktore foto&video wybraliscie?
Stary 2015-02-14, 20:50   #2989
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Artur Kawiorski to foto a wideo też od niego bo on też sie tym zajmuje czy ktoś tam od niego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-14, 21:19   #2990
mogg
Zakorzenienie

My dzis zamowilismy obraczkj i tz zamowil garnitur ! ) jupi poszlo gładko

Stary 2015-02-15, 07:02   #2991
Asia1029
Raczkowanie

Cytat:
Miko my raczej zaraz po ślubie będziemy próbować,oby się udało

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Napisane przez antena22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam dzisiaj na tych targach w Koronie. Niestety nie jestem zachwycona. Kilka stoisk na krzyż. Najbardziej zależało mi na stoiskach z zaproszeniami i była tylko Mega. Zaproszenia maja bardzo drogie. Najzwyklejsze zaproszenie 3,20. Zostają poszukiwania na allegro.
Co do tematu dzieci, to mieliśmy z Tż-tem plan żeby od razu pod ślubie zacząć starania, ale ja niedawno zmieniłam pracę i mam umowę do końca lipca, więc trzeba było zmienić plany. Jeśli przedłużą mi umowę to zimą chcemy zacząć Ja zawsze mówiłam że będę mieć pierwsze dziecko po 30 i wykrakałam.
Ja wyciągnełam wczoraj Tż na te targi i byłam zawiedziona bo nic ciekawego nie było oglądaliśmy te zaproszenia ale kurcze nie za taką cenę

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość

Gratki Mogga gdzie zamawialiście garnitur? W ogóle to są jakieś nowe trendy w męskim stroju?
Asia1029 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-15, 07:35   #2992
mogg
Zakorzenienie

Vistula bo tylko tam pasowal garnitur idealnie hm... Granatowych jest duzo

Tz bedzie mial czarny granat - pirknie mu w nim !

Obraczki mamy biald zloto + zolte pol na pol

Stary 2015-02-15, 07:41   #2993
mikonada
Zakorzenienie

Żabko zależy o której byłaś jak w pierwszym bloku pokazowym.. to faktycznie nic fajnego nie było, prezentowała się Celia..
o 16.30 i 17.40 było Promariage (Pronuptia) to o wiele lepiej było

cóż z resztą oczekiwać po tak małej powierzchni w galerii.. mi osobiście taki event nie przypadł do gustu oprócz tego, że było to zlecenie

Co do tego dziecka i planowania, ja już rocznikowo mam 24, teoretycznie jeszcze czas, ale i tak zegar biologiczny tyka..
Najgorzej jest planować jak się nie ma pracy. Bo jak inną alternatywę znaleźć?

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Mogg gratulacje za wybory
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-15, 08:54   #2994
Yes I do
Raczkowanie

No dziewczyny powiem Wam, że się uwijacie z tymi załatwieniami
My na razie stoimy w miejscu, bo część już pozałatwiana. Ten Kościół tylko nade mną wisi ;/
Yes I do jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-15, 09:05   #2995
AneJu
Przyczajenie

Cytat:
Żabko zależy o której byłaś jak w pierwszym bloku pokazowym.. to faktycznie nic fajnego nie było, prezentowała się Celia..
o 16.30 i 17.40 było Promariage (Pronuptia) to o wiele lepiej było

cóż z resztą oczekiwać po tak małej powierzchni w galerii.. mi osobiście taki event nie przypadł do gustu oprócz tego, że było to zlecenie
To ja już nie wiem, czy się wybierać, czy nie... Ale może wpadnę tak poglądowo-dywersyjnie :P

Cytat:
Co do tego dziecka i planowania, ja już rocznikowo mam 24, teoretycznie jeszcze czas, ale i tak zegar biologiczny tyka..
Najgorzej jest planować jak się nie ma pracy. Bo jak inną alternatywę znaleźć?
Ja mam 25 lat, mój Mój ma 26 W zeszłą niedzielę rozmawialiśmy o staraniach o dziecko, co było spowodowane faktem, że ksiądz na naukach mówił, że nie ma po co czekać, że jak będzie dziecko to wszystko inne się jakoś poukłada. I na razie doszliśmy do wniosku, że zaczniemy się starać rok po ślubie. Chociaż jak coś wcześniej wyjdzie to nie będę płakać

Cytat:
Napisane przez mogg;
My jedziemy oglądać dziś obrączki do tego Pasażu przy Leclercu. Jakoś tak się Mój uparł, że tam jest tanio i dobrze:P Ale to dopiero początek poszukiwań. Mamy jeszcze jakieś zniżki do apartu i kruka, jak wszystko obejrzymy to wybierzemy

Piszecie o fotografach i filmowcach... Ja myślę o zdjęciach z fotochwila.eu i filmowaniu z wideocentrum.pl Chociaż miałam nadzieję na trochę tańsze video, ale w sumie zależy mi, żeby było ładnie i na długie lata i żebym się nie bała oglądać przy ludziach :P

Ps. Dzięki za odpowiedzi odnośnie kosmetyków i olejowania. Jak tylko znajdę fundusze zabieram się za poważną walkę z moją upartą cerą :P
AneJu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-15, 09:18   #2996
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
ja też zahaczyłam o te targi i szału nie było, tylko głowa mnie rozbolała jak ten zespół śpiewał....
sukien ładnych nie było ale udało mi sie 2 razy miko zobaczyć
no i dziś podpisaliśmy umowe z foto+video i to na razie tyle załatwiania, teraz juz bliżej ślubu beda jakieś, aaaaa i jeszcze na wiosne jedziemy podpisać umowę z zespołem do lublina bo na razie nam trzymają termin zapomniałam
Super! My cały czas zwlekamy z kamerzystą :/

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
Vistula bo tylko tam pasowal garnitur idealnie hm... Granatowych jest duzo

Tz bedzie mial czarny granat - pirknie mu w nim !

Obraczki mamy biald zloto + zolte pol na pol

Piękny kolor a jakie w końcu obrączki? Masz zdjęcie?

A nam dzisiaj mija 6 lat
Stary 2015-02-15, 10:20   #2997
ZakochanaZabka
Zadomowienie

mogg te ciemniejsze granaty bardziej do mnie przemawiają niż te chabrowe dobry wybór

miko wiesz, ja nie stałam cały czas i nie oglądałam, wiec widziałam pare sukni. tak szłam szłam i mówie do mojego, że chodz popatrzymy i akurat Ty szłaś potem pare po Tobie widziałam, dużo syrenek było z tego co zdarzyłam zauważyć. a drugi raz kiedy Cie widziałam to właśnie po 17 jak ta baba was zapowiedziała, że niby stoje dla świadków miały być...
Stary 2015-02-15, 11:52   #2998
Kasia 88
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny, dzieki za wszystkie propozycje kosztorysów

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A propos Revlon Colorstay, jest teraz w promocji w SuperPharm za 39.99, często też można go dostać za 35 zł w takiej małej drogerii na Sienkiewce, bliżej dworca
Dobra cena Revlona tylko, że mi bardzo zapycha pory i wyskakują mi dziwne rzeczy na twarzy ;/ jestem teraz na etapie poszukiwania innego podkładu i zastanawiam się nad jakimś z La Roche Possay. Byłam w douglasie, dostałam parę próbek, ale ceny mnie powalają ;/
Kasia 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-15, 11:57   #2999
lyoness
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasia 88 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, dzieki za wszystkie propozycje kosztorysów
Kasiu, tabelki wyslane
Stary 2015-02-15, 12:00   #3000
Kasia 88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Żabko suknia cudowna

Co do tematu saw palmetto bo widzę że Was zainteresował.
Tu foty https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1361046216 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1361046430
Po tym jak szybko i sporo schudłam wypadło mi sporo włosów. Dieta w miarę zbilansowana pod okiem dietetyka. Włosy to była rozpacz codziennie wypadała garść!! I tak trafiłam na ten temat na wizażu. Po 2-3 miesiącach brania tabletek na głowie pojawił sie jeżyk nowych włosów!!! Odrastały setkami i nadal odrastają. Robiłam 3 kuracje w ciągu 3 lat po 3-4 miesiące. I co jeszcze??? Włosy nie wypadają dziennie wypadnie może kilka a wcześniej wypadały garściami....
Lekarz widział tabletki, skład i dał pozwolenie na stosowanie
Zaintrygował mnie ten temat, a jaki jest koszt takich tabletek?
Kasia 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości