|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Hej dziewczyny!
![]() ![]() Mój Tż pojechał gadać w sprawie drugiej pracy... Teraz pracuje do 18, a jeśli przyjmie tą drugą to będzie pracował do 21 + co któryś weekend na kilka godzin (mecze), jest mi smutno, wczoraj aż płakałam jak o tym mówił... |
|
|
|
#3632 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dlatego ciekawa jestem jak przyjdzie.Cytat:
![]() Tz pojechał po gazetę, dzisiaj są ogłoszenia z mieszkaniami. Może coś się uda ciekawego znaleźć. Wesołych Walentynek Dziewczyny!!!! |
||||
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tj. napisała Marei robi to dla Was, wiadomo. Ale ciężko widzieć plusy kiedy niedługo będzie dziecko:| A w starej pracy jest mu źle? mycha super Cudowne uczucie widzieć jak się dzieć przebija![]() Wrr...zamęczy mnie ten katar. Z tego wszystkiego to sama chyba zaraz sobie przyłożę odkurzacz do nosa
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezla imprezka musiala byc w brzuchu.
|
|
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż też dużo pracuje, ale wiem że robi to dla nas. Często wraca późnym wieczorem. Mamy dom na wykończeniu i chcemy jak najszybciej się wyprowadzić, żeby nie płacić za wynajem. Niestety teraz są takie czasy, że ludzie sporo czasu spędzają w pracy. Z tego co widzę na osiedlu większość osób wraca do domu między 19 a 20. Nie mówiąc już o osobach pracujących zagranicą, którzy widzą rodzinę raz na miesiąc...
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-02-14 o 10:05 |
|
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy to normalne, że mi się brzuch zmniejszył?
![]() Wczoraj mierzyłam obwód i jak miesiąc temu Wam napisałam, że mam 104 (?) tak teraz mam 95. Zresztą nawet z tż'tem widzimy, że jest jakby mniejszy. Nie wiem jak wagowo bo nie mam wagi w domu.
|
#3638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Te nasze chłopaki to na koniec chyba przypakują
![]() Cytat:
Cytat:
Współczuję, bo też nie lubię siedzieć sama, a jak jeszcze jest malutkie dziecko to już w ogóle. Dzięki dziewczyny za gratulacje
Edytowane przez siacha_ck Czas edycji: 2015-02-14 o 10:12 |
||
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Moze ci troche opadl na dol i dlatego.? Niewiem.
|
|
|
|
#3641 |
|
Konto usunięte
|
Marei przeprowadzacie się?
![]() Tzn. on już propozycję dostał, tylko sam musi się zdecydować, bo chcą go... Rozmawialiśmy długo o tym, fakt, dodatkowa kasa się przyda, ale nie będzie go wtedy kiedy będę go najbardziej potrzebowała... A nie będzie mógł sobie wyjść w każdej chwili tak jak ze szpitala, bo będzie fizjoterapeutą naszej drużyny w ekstralidze w rugby... Sama nie wiem ![]() Rybko no właśnie, to jest mega przykre, bo ja też wiem, że on robi to dla nas, dla mnie... Mówił wczoraj, że chce dać mi wszystko... Ale ja wiem, że on jest dla mnie wszystkim... Siacha no wtedy już by było na stałe... On oprócz szpitala ma swoich pacjentów i jeszcze teraz to... Ale z drugiej strony potem dobrze wpisać sobie w CV takie stanowisko... No Tż też mówił, że na koniec przypakują i mówił dzisiaj "Ćwicz Konradku jak tata na siłowni" ![]() Masija, a może dzieciaczek inaczej się ułożył? Jk wcześniej leżał? Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2015-02-14 o 10:16 |
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niee, właśnie nie Jest raczej na tej samej wysokości![]() Cytat:
Kurcze ciężka sytuacja. A jeżeli chodzi o zarobki to jest to widoczna i odczuwalna różnica? Niee, że ile ale jeżeli to jest kwota która nie robi większej różnicy to... może nie ma sensu? Tym bardziej, że obecności przy Tobie i dziecku nie da się zmierzyć ani obliczyć![]() W zasadzie mój tż też wraca na 19 teraz. Jest mi ciężko bo strasznie za nim tęsknię. W miarę dobrze zarabia no ale.. wiecie jak to jest. Jeszcze jak przychodzi to siada do projektów, na weekendach też go często nie ma więc na razie nasze życie razem to bardzo delikatne skrawki kiedy cieszymy się sobą. Obecnie ma trochę więcej luzu ale już niedługo... Nie wiem jak leżała bo szaleje cały czas, jak nie z lewej to z prawej, jak nie u góry to na bożenie![]() Nie stresuję się tym bo czytałam, że to podobno nic strasznego i żeby też się nie sugerować za bardzo obwodami brzucha. No ale tak wolałam Was zapytać
|
|
#3644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() u mnie też może nie wszystko ale z kurtkami to oszaleli chyba Cytat:
![]() masija - nie wiem czym to może być spowodowane ale nie ma się czym martwić....brzuch przecież nie tylko rośnie ale zmienia kształt więc to też ma wpływ ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- witam się w 24 tc ![]() wczoraj przyszli znajomi i poszliśmy ostatecznie spać po 2 ale jest taka piękna pogoda dzisiaj, że nie miałam problemów żeby wstać...zastanawiałyście się nad jakąś kurtką wiosenna
|
||||
|
|
|
#3645 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
EDIT: A zacząć miałby już zaraz, jak tylko okres wypowiedzenia skończy się ostatniemu fizjo. - naszemu koledze... ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Nie, bo się mieszczę jeszcze we wszystko, na wiosnę jak już przestanę to zacznę myśleć, ale może będzie taka ciepła wiosna, że sweter wystarczy? Albo od mamy pożyczę, ona rozmiar 40 nosi Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2015-02-14 o 10:41 |
|
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam parkę z zeszłej wiosny i płaszczyk na zimniejsze dni. W płaszczyku przeszyję sobie guzik, a kurtę będę nosić rozpiętą.
Nie kupuję nic specjalnego, chyba że coś trafię w ekstra cenie.
|
#3648 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
My z Leo dalej chorzy jesteśmy... ![]() Umówiłam młodego do pediatry na poniedziałek, bo się boję, że zapalenia płuc dostanie- brzydko kaszle ![]() Ale.. jedziemy dziś do mojej najlepszej koleżanki z pracy i nie mogę tego odpuścić... Bo nie widziałyśmy się już ponad 3 miesiace i ciężko nam się umówić. Ona też w ciąży- tp na koniec maja.Mam nadzieję, ze jutro nie będę tego żałować ![]() Cytat:
Cytat:
Choć teraz w ciązy mniej, bo jednak po 2-3 godzinach czuję się zmęczona.Cytat:
Jeżeli TŻ będzie z Wami spędzał poranki i zaczynał pracę popołudniu to super- wiadomo każdy pracuje i nie ma go ileś tam godzin. Ale jeśli to mają być całe dnie do 21 to moim zdaniem to nie jest życie... Są rzeczy, chwile, ważne momenty, których nie da się kupić za pieniądze. Wiem, że teraz sporo mężczyzn pracuje non stop, ale widzę jak ich kobiety się męczą. Same zajmują się dziećmi, organizacją domowego życia i na dobrą sprawę są zdane tylko na siebie w tych codziennych obowiązkach. Moim zdaniem w byciu rodziną chodzi o coś więcej niż tylko o zapewnienie utrzymania. Dlatego jeśli to ma być praca całymi dniami do późnego wieczora, to zastanówcie się nad tym jeszcze Cytat:
|
|
#3649 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny nie wiecie gdzie poza małymi sklepikami dostanę cukierki GEISHA? Mam takiego smaka na nie (coś się dzieje bo nie lubię słodyczy!!!), że zaraz zniosę jajo!!!
![]() Irmusia właśnie cały czas mam to na uwadze, sama Tżtowi o tym wczoraj mówiłam
|
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
muszę o tym pomyśleć
![]() Cytat:
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka ładna pogoda a mnie coś głowa boli |
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia81 zdrowia dla Was!
![]() Co to za cukierki?
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
u nas to samo... Brakuje mi spacerów, ale albo jest brzydki, albo jesteśmy chorzy
|
#3654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam siostry i właśnie jest taki cieńszy bo wyrobiony![]() Nie, nie martwię się ale wolałam Was dopytać ![]() Co do kurtki to ja już niestety muszę myśleć bo rosnę, rosnę i nawet przeszycie guzików nic u mnie nie da ![]() Kurtkę i płaszcz mam mocno dopasowane. Na wczesną wiosnę mam płaszcz od mamy. A na później planuję chyba kupić taki: http://allegro.pl/najlepsza-cena-fla...046608215.html przyda się nie tylko na ciążę ![]() Cytat:
Pomyśl sobie, że zawsze też wpadnie coś z macierzyńskiego ![]() Cytat:
A musisz małego brać? ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- U mnie też cieplutki, wyszłabym gdzieś ale nie.. nie mogę
|
|
#3655 |
|
Konto usunięte
|
No ja też nie jestem za... Zobaczę jak Tż wróci z treningu tych rugbystów, bo pojechał przed 9 popatrzeć jak ta praca wygląda dokładnie (bo jak tak kojarzę rugby to chyba jest tam co robić
), najwyżej jeśli będzie bardzo chciał to niech idzie popracować miesiąc, dwa i może sam zobaczy, że to nie jest dobry pomysł...Wkurza mnie, że po tych jego studiach (w sumie naszych bo ja choć przerwałam to licencjat też mam ) to trzeba zapie...ć jak dziki osioł, żeby cokolwiek mieć...A zresztą, pewnie po większości kierunków tak jest :/Irmusia, kurujcie się
Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2015-02-14 o 11:13 |
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Wynająć
![]() Cytat:
Kiedyś jechałam z Pl autokarem, to było popołudnie, facet bawił się jeszcze z córką i ciągle miał założone okulary przeciwsłoneczne, a przecież nie było już słońca. Potem się pożegnał z małą, z żoną i dojechaliśmy. jak wsiadał zdjął okulary i jak zobaczyłam jego czerwone oczy, ten grymaz bólu wyrysowany na twarzy prawie sama się popłakałam. Tak samo jak wracaliśmy kiedyś na święta samochodem i zatrzymaliśmy się w jednym z pierwszych zjazdów po polskiej stronie. Zawsze dużo tam ludzi, bo ceny bardzo niskie, wygląd jak jadłodajnia, ale całkiem smacznie. Wyobraźcie sobie tych zmęczonych pracą mężczyzn, czekających aż zobaczą swoje rodziny czasem nawet po kilku miesiącach rozłąki. Zapakowane prezentami samochody, a oni sami zniszczeni życiem na konserwach i najtańszych produktach z lidla czy netto. Czasami nawet jedli w ciszy, każdy myślał już tylko o domu. Poznałam kilku takich tutaj, tz w starej pracy miał sporo Polaków. I ten szok, kiedy widziałam jak byle jak żyją, żeby odłożyć każdego centa, które potem żony w Polsce wydawały na drogie ubrania i tusze diora... Masija mi też jakby... zmalał... a waga się nie zmieniła. Ja też wszystkie dopasowane w talii, na jesień/wiosnę mam chyba z 6 trenczy i w żadnym się nie zapnę :/ kurtki mam luźne, ale nie aż tak i coś będę musiała kupić... |
|
|
|
|
#3657 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A wiesz... nas przed wyjazdem Tżta "uchroniła" moja ciąża... miał teraz po nowym roku jechać do Norwegii... Jak czytałam o pisałaś to aż miałam gulę w gardle...
|
|
|
|
|
#3658 |
|
Raczkowanie
|
Witam Walentynkowo, ja niestety chora, zaczęło się od Kuby, miał katar i załapałam, mimo domowych specyfików i cudów które można nam jeść nie udało się na tym skończyć. Gardło mi bardzo dokuczało więc poszłam do lekarza, stwierdziła że nie ma opcji muszę wziąść antybiotyk ( strasznie mi z tym źle mimo że lekki ale chciałam się uchronić przed takim rozwiązaniem). Teraz mnie męczy kaszel, i żałuję że wcześniej nie poszlak do lekarza może aż tak by mi nie dokuczało...ehhh Wasze wózki super, ja dalej nie wiem co u nas z tym, mamy Jedo fyn - bardzo lubiłam ten wózek bo wszędzie się sprawdził u nas, nie zawiódł nigdy ale tapicerka w środku już jednak nie za ładna.
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Marei tak to święta prawda, życie jest zbyt krótkie żeby to pieniądze nim rządziły. Mój TŻ mógł dużo czasu być ze mną po porodzie i teraz, i bardzo się z tego cieszę bo każda chwila z dzieckiem jest ważna dla nas i dla niego. Mimo tego mam teraz napięte relacje z siostrą przez to, ale nie żałuję i cieszę się że wybrał nas a nie pieniądze. Nigdy nie wiemy co będzie jutro a tego co jest dzisiaj nigdy nie nadrobimy
|
#3659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ooj dużo zdrówka dla was rany, właśnie sobie uświadomiłam że wczoraj zaczął sie 6 miesiąc...... jakoś mnie to wzruszyło ![]() ja zauważyłam że jak wstane rano, umyje sie ,zjem śniadanie i znów sie na chwilke położe to mała sie budzi zaczyna gimnatyke - tak sie dzieje już od kilku dni- teraz już po śniadaniu celowo sie kłade żeby poczuć małą chodakowską strasznie mnie ostatnio wzrusza ta ciąża i to co sie dzieje ze mną i małą. to wszystko jest takie piękne i niesamowite
Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-02-14 o 11:46 |
|||
|
|
|
#3660 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

06.09.2014 

[COLOR="Silver"]
może nie wszystko ale z kurtkami to oszaleli chyba
ale jest taka piękna pogoda dzisiaj, że nie miałam problemów żeby wstać...
Nie kupuję nic specjalnego, chyba że coś trafię w ekstra cenie.

rosi: