Mamusie wrześniowe 2015 cz. II - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-14, 09:13   #2761
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Wg OM mam 11t6d, wg USG 12t3d i doktor szukał dzisiaj płci i byłoby widać gdyby mały się lepiej chciał ustawić Jak będziesz mieć szczęście i ładnie się dzidzia rozkraczy albo z profilu tam na dole pokaże to się dowiesz. Jest szansa w każdym razie

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

No może przez zaskoczenie go wzięliśmy bo TŻ chciał wiedzieć no to nawet dopochwowe zrobiliśmy ale i tak się nie chciał pokazać
Fajnie ze lekarz probowal chociaz tutaj w Anglii nie ma szans by sie dowiedziec tak wczesnie bo istnieje ryzyko ze polozna popelni blad i moze jakos rodzic bedzie chcial podac ja do sadu ... chore moim zdaniem ale tak jest dlatego tez nawet jak kobieta pyta to kategorycznie odmawiaja odpowiedzi.
ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 09:24   #2762
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
Fajnie ze lekarz probowal chociaz tutaj w Anglii nie ma szans by sie dowiedziec tak wczesnie bo istnieje ryzyko ze polozna popelni blad i moze jakos rodzic bedzie chcial podac ja do sadu ... chore moim zdaniem ale tak jest dlatego tez nawet jak kobieta pyta to kategorycznie odmawiaja odpowiedzi.
No bo na tak wczesnym etapie nawet gdybyś się dowiedziała to błąd jest bardzo częsty... W tym okresie narządy płciowe są bardzo podobne i lechtaczka często przypomina peniska:p więc lekarz nawet jak coś widzi i nie jest pewien woli nie mówić. Ja to akurat rozumiem, bo jestem z tych co wolą się dowiedzieć 3 tyg później ale już z dużym prawdopodobieństwem.
Bo tak co, z euforii wiadomo już można coś pokupowac, nastawić się a tu na następnej wizycie się okazuje że był błąd. Ja byłabym rozczarowana, dlatego lekarze unikają takich sytuacji i ja to rozumiem i popieram.
Stary 2015-02-14, 09:33   #2763
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

witam w dniu Waledrinki niestety... my nie możemy :P

tak jak wspominałam wczoraj bolał mnie brzuch który zwiastuje krwawienie, no i dziś znów miałam , było to bardziej brązowe coś ale było, nie wiem o co cho, czy ten mój krwiak się oczyszcza tak że to boli a później krwawi ?
naprawde nie wiem, nie idę do lekarza bo znów powie ze wszytsko wporządku i dzidzia żyje , a co tydzień USG to lekka przesada.

poza tym jestem przeziębiona boli mne gardło i mam zapchany nos, co mam wziąć ?

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 09:35   #2764
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
No bo na tak wczesnym etapie nawet gdybyś się dowiedziała to błąd jest bardzo częsty... W tym okresie narządy płciowe są bardzo podobne i lechtaczka często przypomina peniska:p więc lekarz nawet jak coś widzi i nie jest pewien woli nie mówić. Ja to akurat rozumiem, bo jestem z tych co wolą się dowiedzieć 3 tyg później ale już z dużym prawdopodobieństwem.
Bo tak co, z euforii wiadomo już można coś pokupowac, nastawić się a tu na następnej wizycie się okazuje że był błąd. Ja byłabym rozczarowana, dlatego lekarze unikają takich sytuacji i ja to rozumiem i popieram.
Ja w sumie tez wole poczekac niz potem sie rozczarowac bo wiadomo jak bym uslyszala ze prawdopodobnie dziewczynka a wiadomo ze marzy mi sie corka to chyba mimo tego prawdopodobnie to bym liczyla ze tak jest a potem wielkie rozczarowanie mimo ze wiadomo ze nie wazne jaka plec najwazniejsze by dzidzia byla zdrowa. Ja w kazdym badz razie jestem nie cierpliwa i ide na usg w 16 tygodniu by sie dowiedziec
Stary 2015-02-14, 09:37   #2765
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość

Jak dopiero ci się zaczyna to spróbuj duże dawki witaminy C (cytrusy, kiszonki, sok z aronii, malin), syrop z czosnku, miód. Do nosa coś na bazie wody morskiej, taki sprej jak dla dzieci.
Mi niestety nie pomogło, ale u mnie przeziębienie trwało strasznie długo, i było zwyczajnie niedoleczone, za późno się zabrałam za te domowe metody. Ale jak od razu zaatakujesz swój organizm to powinno pomóc.
Stary 2015-02-14, 09:37   #2766
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Panna Izabela
:brawo: pływak jak nic

Owieczkaa
Ty jesteś w 12 tygodniu prawda? 11t5d?
Myślisz, że u mnie za 2 tygodnie w 13 tygodniu: 12t5d będzie już widać płeć?
Oby właśnie pływak rodzaju męskiego
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
U mnie tak samo. Zapomniałam nawet czym jest ból cycków.
Ja też, tylko jak mocniej ścisnę. Nawet miałam wrażenie, że zmalały. Ale od wczoraj się nie stresuję brakiem objawów, bo to wcale nie zły objaw przecież to powód do radości, że pierwsza ciąża i tak się dobrze znosi
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
owieczkaa, Sandrusia91
Mam nadzieję, że się tak jak trzeba ustawi. Ale najbardziej martwię się o to czy będzie zdrowe...

Dziewczyny mam takie pytanie... jakie majtki są najwygodniejsze? Chyba muszę wymienić tę część garderoby bo nie każde teraz mi odpowiadają:/ mam nawet ochotę kupić takie az pod pępek bo drażni mnie jak są niżej a takich mam najwięcej.
Ja też bym chciała wiedzieć jak najszybciej, żeby już mówić po imieniu do brzucha
Wszystkie tu dzieci będą zdrowe i już!!!
Cytat:
Trochę się nie dziwię - nie było by przecież takich sytuacji, gdyby jakiś rodzic nie podał do sądu. Ale to muszą być głupi rodzice, rozumiem może kolor ciucha nie taki, czy kolor ścian, ale można zrobić neutralne w razie czego, a ciąganie po sądach to jak pretensja, że się nie ma tego "właściwego" dziecka. Pretensje do ojca, to on odpowiada za płeć mi by było przykro gdyby moi rodzice z czymś takim poszli do sądu, bo to tak jakby tego dziecka nie chcieli.

Macie jakiś pomysł na walentynkowy obiad bez kurczaka? Chciałam zrobić coś wyjątkowego, co jednak ja będę mogła zjeść...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 09:37   #2767
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w sumie tez wole poczekac niz potem sie rozczarowac bo wiadomo jak bym uslyszala ze prawdopodobnie dziewczynka a wiadomo ze marzy mi sie corka to chyba mimo tego prawdopodobnie to bym liczyla ze tak jest a potem wielkie rozczarowanie mimo ze wiadomo ze nie wazne jaka plec najwazniejsze by dzidzia byla zdrowa. Ja w kazdym badz razie jestem nie cierpliwa i ide na usg w 16 tygodniu by sie dowiedziec
A kiedy można się już dowiedzieć, w którym tygodniu?
Stary 2015-02-14, 09:40   #2768
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
witam w dniu Waledrinki niestety... my nie możemy :P

Akkzzii ja mam tak juz od tygodnia psikam sobie woda morska do nosa pije duzo herbaty z miodem o cytryna i robie inhalacje

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
A kiedy można się już dowiedzieć, w którym tygodniu?
Nie wiem dokladnie ale u mnie powiedzieli ze w 16 tyg juz na 100 procent poznaja to tez pewnie zalezy od sprzetu jaki ginekolodzy maja. Wiadomo ze dzidzia moze sie obrucic i bedzie problem by zauwazyc ale tu wtedy kaza pic dotykaja po brzuszku zeby dziecko sie przemiescilo i raczej sie udaje.
Stary 2015-02-14, 09:42   #2769
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Trochę się nie dziwię - nie było by przecież takich sytuacji, gdyby jakiś rodzic nie podał do sądu. Ale to muszą być głupi rodzice, rozumiem może kolor ciucha nie taki, czy kolor ścian, ale można zrobić neutralne w razie czego, a ciąganie po sądach to jak pretensja, że się nie ma tego "właściwego" dziecka. Pretensje do ojca, to on odpowiada za płeć mi by było przykro gdyby moi rodzice z czymś takim poszli do sądu, bo to tak jakby tego dziecka nie chcieli.

Macie jakiś pomysł na walentynkowy obiad bez kurczaka? Chciałam zrobić coś wyjątkowego, co jednak ja będę mogła zjeść...

Ja w ogóle zamierzam większość rzeczy kupować w neutralnych kolorach, nie dość, że to bardziej praktyczne to jeszcze nie podoba mi sie takie upupianie niemowlaka od razu i wkładanie go w róż czy niebieski śliczne są jasne, pastelowe kolory, beże, brązy.

A nie możesz jeść kurczaka? Może zrób tartę? Ze szpinakiem, albo z porem. Albo makaron carbonara
Stary 2015-02-14, 09:46   #2770
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
Ja w ogóle zamierzam większość rzeczy kupować w neutralnych kolorach, nie dość, że to bardziej praktyczne to jeszcze nie podoba mi sie takie upupianie niemowlaka od razu i wkładanie go w róż czy niebieski śliczne są jasne, pastelowe kolory, beże, brązy.

A nie możesz jeść kurczaka? Może zrób tartę? Ze szpinakiem, albo z porem. Albo makaron carbonara
Ja osobiscie tez nie lubie tego podzialu na rozowy niebieski i poniewaz roz wydaje mi sie byc taki przechodzony i pospolity to z pewnoscia jesli bedziemy mieli coreczke to bedziemy sie starac unikac tego koloru. Na pewno jakis tam ciuszek rozowy by sie znalazl ale raczej mysle ze bylyby to odcie ie czerwieni pomaranczy i kolor zolty.

A co do walentynkowego obiadu czy tez kolacji chetnie podczytam Wasze pomysly ja nie mam pojecia co zrobic na normalny obiad a co dopiero walentynkowy

Edytowane przez ania_2019
Czas edycji: 2015-02-14 o 09:47
Stary 2015-02-14, 09:46   #2771
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dobry

My dziś sprzątaniowo-zakupowo a wieczorem na przebieraną imprezkę

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 09:54   #2772
ridja devojka
Zakorzenienie

Ja chcę zrobić dzisiaj takie serniczki, ale jestem średnia w pieczeniu i w słodkościach. Nie wydaje wam się mało tego białka? Będzie się to trzymało?
Stary 2015-02-14, 09:58   #2773
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

U nas na pewno pościel, wózek, przewijak, rożek itd - będą beżowe. Ciuchy też takie, i białe... Ale dziewczynka na pewno będzie miała coś różowego, żółtego, a chłopiec brązy, zielenie i niebieskie. Po prostu nie widzi mi się malutka dziewczynka w ciemnym brazie czy niebieskim body, albo chłopiec w czerwieni czy pomarańczy nie sugeruję się tym, że róż i niebieski, tylko tym, co mi wizualnie pasuje

Tż nie lubi szpinaku, a spaghetti było niedawno

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-02-14, 09:59   #2774
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
Ja chcę zrobić dzisiaj takie serniczki, ale jestem średnia w pieczeniu i w słodkościach. Nie wydaje wam się mało tego białka? Będzie się to trzymało?
Super wygladaja ja mysle ze co do skladnikow wsyzstko ok. Zrobilabym sama ale nie mam takiej blaszki a w samych papierkach pewnie sie wszystko rozejdzie i ciastka owsiane tez mi sie nie rzucily w oczy ale to to akurat jakos dalabym rade zastapic. Ale pomysl super
Stary 2015-02-14, 10:05   #2775
malaja86
Rozeznanie

Walentynki, walentynki a ja jestem złą żoną. Nie miałam jak wyjść do sklepu bo najpierw szpital a potem leżeć w domu.
I leżę, może wstanę zrobić muffinki serduszka czekoladowe jak mi mąż pozwoli wstać z łóżka.
Stary 2015-02-14, 10:07   #2776
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Walentynki, walentynki a ja jestem złą żoną. Nie miałam jak wyjść do sklepu bo najpierw szpital a potem leżeć w domu.
I leżę, może wstanę zrobić muffinki serduszka czekoladowe jak mi mąż pozwoli wstać z łóżka.
Ja jeszcze nie zona a juz tez zla prezentu nie mam pomyslu na obiad czy kolacje rowniez tz wroci za pewne do domu z bukietem kwiatow a ja hm ... nie mam pojecia
Stary 2015-02-14, 10:13   #2777
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Ja jeszcze nie zona a juz tez zla prezentu nie mam pomyslu na obiad czy kolacje rowniez tz wroci za pewne do domu z bukietem kwiatow a ja hm ... nie mam pojecia
ja nie mam cisnienia na waletytnki i nie bede nic robic, pozatym od dwoch dni chodze zła wiec zero we mnie miłosci

wymianki
Stary 2015-02-14, 10:15   #2778
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Dobry

My dziś sprzątaniowo-zakupowo a wieczorem na przebieraną imprezkę
Jaki temat imprezy? Dowolne przebranie? Fajny pomysł, my nigdy nie byliśmy na takiej imprezie.

Ja na kolację planuje brokuły zapiekane z serem i szynką, miały być brokuły i kalafior ale kalafior kosztował 8zł za szt, więc będą same brokuły. Chyba że Tż wymyśli żeby zjeść na mieście. Chociaż to głównie dla mnie kolacja bo mam ochotę na brokuły a Tż nie przepada, no ale trudno.

Ja się dowiedziałam jakoś w 15-16 tyg i się sprawdziło, także jeśli się dzieciak nie odwróci i sprzęt będzie odpowiedni to zamierzam jakoś koło tego się dowiedzieć
Stary 2015-02-14, 10:18   #2779
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Super wygladaja ja mysle ze co do skladnikow wsyzstko ok. Zrobilabym sama ale nie mam takiej blaszki a w samych papierkach pewnie sie wszystko rozejdzie i ciastka owsiane tez mi sie nie rzucily w oczy ale to to akurat jakos dalabym rade zastapic. Ale pomysl super
Ja mam herbatniki zamiast. A papilotki bez formy rzeczywiście się rozważają na boki.
Jak nie ze szpinakiem to może z brokułami, porem?

Mi do malutkich dzieci pasują po prostu jasne i delikatne kolory

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Jaki temat imprezy? Dowolne przebranie? Fajny pomysł, my nigdy nie byliśmy na takiej imprezie.

Ja na kolację planuje brokuły zapiekane z serem i szynką, miały być brokuły i kalafior ale kalafior kosztował 8zł za szt, więc będą same brokuły. Chyba że Tż wymyśli żeby zjeść na mieście. Chociaż to głównie dla mnie kolacja bo mam ochotę na brokuły a Tż nie przepada, no ale trudno.

Ja się dowiedziałam jakoś w 15-16 tyg i się sprawdziło, także jeśli się dzieciak nie odwróci i sprzęt będzie odpowiedni to zamierzam jakoś koło tego się dowiedzieć
Bo ja mam teraz wizytę w 10tc a następna będzie pewnie za miesiąc czyli w 14. Ciekawe czy będzie widać

Stary 2015-02-14, 10:24   #2780
czarownica_tea
Zakorzenienie

PartyGirl- no w tym problem. Hasło przewodnie dno. I weź sie tu przebierz

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 11:24   #2781
misiskuku
Zadomowienie

A mój Tż na walentynki (których nigdy nie obchodziliśmy) ma zrobić kolację - zażyczyłam sobie - kisel a prezent dostałam bardzo praktyczny - szczoteczkę elektryczną, bo już gadałam o tym od dawna. A tulipany przywiózł mi Tata
Wieczorem oglądamy film
Stary 2015-02-14, 11:25   #2782
Doorisska
Rozeznanie

A ja siedzę sama... Tż pracuje do 23
Stary 2015-02-14, 11:52   #2783
ridja devojka
Zakorzenienie

Mój do 20.30 około. Bo w końcu zakończyły się strajki i jego firma od dziś pracuje strasznie się ciesze, będzie jakaś wypłata

Stary 2015-02-14, 12:50   #2784
mamcia092015
Raczkowanie

Hej
A ja mam wyrzuty sumienia leze id rana plackiem na kanapie Maz z dzieckiem a w domu Pani nam sprzata!! Szok takuch rzeczy jeszcze u nas nie bylo ale coż i tak bywa...
A mezowi juz wczesniej kupilam pyszne czekoladki... i sama je zjadam!!
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 12:51   #2785
TusiaeM
Zakorzenienie

Gratuluje udanych wizyt i pływaków, a Tobie Owieczko jeszcze super wyników Moja wizyta w czwartek
A powiedz mi jeszcze czy dostałaś w formie papierowej te wyniki usg?

My też sobie prezenty robimy cały rok, ale dla mnie każda dodatkowa okazja do świętowania jest dobra i zawsze świętujemy Walentynki. Dziś TŻ powiedział, że ja mam nic nie robić on zrobi kolacja, a ja mam cały dzień siedzieć w sypialni Aż mi głupio i chciałam chociaż coś upiec, ale powiedział, że dzisiaj kuchnia jest jego

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 13:12   #2786
truskafffka91
Wtajemniczenie

A mi mój TŻ powiedział, że juz duuuuzy dostałam prezent i dostane go we wrześniu

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Moja wizyta pierwsza w poniedziałek
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 13:16   #2787
mysza007
Zakorzenienie

Witajcie

Ja dzisiaj skontaktowałam sie z moim ginem w zwiazku z tymi moimi napadami glodu przy jedzeniu i najprawdopodobniej to hipoglikemia reaktywna

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

po jedzeniu mialo byc

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 13:16   #2788
ania_2019
Rozeznanie

A moj tz wrocil z pracy z bukietem pieknych czerwonych roz i duzym opakowaniem ferrero (uwielbiam) ja zrobie jakas kolacyjke kapiel film i lozko
Stary 2015-02-14, 13:18   #2789
Panna Izabela
Zakorzenienie

Ja mam takiego kochanego męża!!! Wstałam z łóżka, on był już w pracy. Na podłodze miałam kartkę, na której napisał Dzień dobry i życzył mi miłego dnia itp. Posprzątał mieszkanie, a ja to miałam dziś robić, zostało mi tylko pranie i obiad. jak go znam to pewnie jeszcze dziś coś dostanę, np jakieś kwiatki <3
A obiad wymyśliłam zwyczajny. Bardzo rzadko są u nas zwykłe domowe obiadki, więc dla tż to będzie święto więc będzie pieczony schab w przyprawach, ziemniaki gotowane z koperkiem, i fasolka z bułką tartą. A na kolację sałatkę zrobię jak tż kupi składniki. Pewnie pójdziemy gdzieś na spacer...

Mam pytanko z ciążowej dziedziny: te rajstopy ciążowe, to mają duży luz na brzuchu? Nie chciałabym żeby miały miejsce na 8 miesięczny brzuch, skoro ja mam całkiem płaski...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-02-14, 13:31   #2790
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja mam takiego kochanego męża!!! Wstałam z łóżka, on był już w pracy. Na podłodze miałam kartkę, na której napisał Dzień dobry i życzył mi miłego dnia itp. Posprzątał mieszkanie, a ja to miałam dziś robić, zostało mi tylko pranie i obiad. jak go znam to pewnie jeszcze dziś coś dostanę, np jakieś kwiatki <3
A obiad wymyśliłam zwyczajny. Bardzo rzadko są u nas zwykłe domowe obiadki, więc dla tż to będzie święto więc będzie pieczony schab w przyprawach, ziemniaki gotowane z koperkiem, i fasolka z bułką tartą. A na kolację sałatkę zrobię jak tż kupi składniki. Pewnie pójdziemy gdzieś na spacer...

Mam pytanko z ciążowej dziedziny: te rajstopy ciążowe, to mają duży luz na brzuchu? Nie chciałabym żeby miały miejsce na 8 miesięczny brzuch, skoro ja mam całkiem płaski...

tak was czytam i rozumiem kwiaty jakieś inne, ale żeby aż tak
że niby twoj mąż przed wyjściem do pracy posprzątał mieszkanie czy co ?

ja chyba obracam się w kręgu innych mężczyzn, niestety nie spotkałam się jeszcze z czymś takim jak niektóre z was opisują, oczywiście jest to piękne ale chyba tylko na filmach tak się dzieje

wymianki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości