|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
A ja się już nie mogę doczekać kiedy urodzę...
![]() Jakoś nie czuję się specjalnie błogosławiona w tym stanie wręcz przeciwnie. Uwielbiam ruchy małej, te kopniaki ale chcę urodzić i mieć już mojego małego człowieczka na rękach![]() A tak poza tym to właśnie mi się mała upchała po lewej stronie, jakby chciała mi brzuch rozerwać jak w filmie obcy ![]() Po prawej stronie brzuch mięciutki a po lewej strasznie napierała ![]() A w ogóle to nachodzi mnie od jakiegoś czasu na psiaka. Zawsze tak sobie marzyłam, żeby dziecko wychowywało się przy psie. Ale wiem, że nie za bardzo możemy sobie na to pozwolić:/
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Praca i pieniadze.. jedno i drugie wazne ale przy dziecku potrzebna jest pomoc i obecnosc. Tu wole pare groszy mniej i tz w domu niz kase i radzic sobie zawsze samej. U nas tz zrezygnowal z nocy bo wygladalo to tak ze na cale dnie musialam wychodzic z dzieckiem z domu zeby mogl spac, w nocy tz w pracy i tak kilka dni i nocy nie dosc ze sama z dzieckiem to problem gdzie pojsc, ani obiadu ani nie posprzatane nic, zadna robota to byla...
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
hej, u mnie do dupy
![]() ![]() wczoraj poklocilam sie z mezem i o. super dzien.. ale zaraz jade na caly dzien do innego miasta i moze poprawie sobie humor milych walentynek
|
#3665 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
I co z kasą?
|
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby mi siostra nie powiedziala, zebym zadzwonila do banku to bym sama na to nie wpadla. Mam czekac do 7 dni czy pobierze z konta i jesli tak to zlozyc reklamacje.
|
#3668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że wciągnął pieniądze. |
||
|
|
|
#3669 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za życzenia zdrowia
nie mam go z kim zostawić... U szwagra na dole wszyscy chorzy na zapalenie oskrzeli, teściowa i siostra męża też... Biję się z myślami czy jechać czy nie... Jak nie kaszle to jest zupełnie ok, ale jak już zacznie.... ![]() Cytat:
Cytat:
I jeszcze rozumiem jak ktoś jedzie na rok dwa bo ma cel: wybudować dom czy kupić mieszkanie. Ale jak ludzie tak całe lata żyją z dala od rodziny... Nie mogłabym tak Jak już- pojechałabym razem z mężem Cytat:
Mi też te wszystkie "dozwolone" leki na razie g... dają... Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, że odzyskasz pieniądze
|
|
#3670 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=Princesika;50242787]Dzizas jaki kalafior. Poszlam do bankomatu, wyjelam 50 zl, zabralam karte i poszlam sobie bez pieniedzy [/QUOTE ]Cytat:
|
||||
|
|
|
#3671 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluje wspanailych przezyc ![]() Ja czuje ruchy bardzo wyraznie, ale moj tz jak kladzie lapke na brzuch to jeszcze nie czuje kopniaczkow Cytat:
Dziewczyny piszecie o pracy Tz - moj tez spedza duzo czasu w pracy, czasem jesr 12h, szczegolnie latem bo jest serwisantem firmy zajmujacej sie klimatyzacja, czasem ma rowniez nocki.. Tez mysle nad tym jak to bedzie jak bedziemy w trojke na swiecie. Mamy na glowie remont, kredyt, ale uwazam, ze pieniazki dzis sa a jutro nie ma, sa tez wazniejsze rzeczy dla mnie... Tz kiedys myslal zeby pojechac na jakis czas za granice, ale ja mu zawsze od poczatku naszej znajomosci mowilam, ze ja sie na takie cos nie pisze... Wydaje mi sie, ze tesknota za nim powoli by mnie dusial od srodka ...
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pracy TŻ... Przed ciąża oboje sporo wyjezdzalismy ale jakoś probowalismy to pogodzić. Moj TŻ postanowił skończyć rozpoczęte lata temu studia a ze jest tez na innym kierunku to teraz od września co weekend ma zajęcia. Jedna uczelnia jest dwie godziny drogi wiec jezdzilam z nim ale teraz to męczące. Z pracy wraca przed 18 i często jeszcze cos musi kończyć. Do tego jest przemeczony bo ciągle w rozjazdach. Staram się go wspierać ale czasem mam dość, mamy po 30 lat, dziecko w drodze i życie zdezorganizowane przez niedokończone sprawy. Te studia to taka męka, ze Wam mowie.
|
#3673 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama znam pare, on za granica (w Niemczech właśnie) ona tutaj z dzieckiem. Tęsknią za sobą przez cały czas rozłąki, a jak juz on zjeżdża na chwile do domu, to w sumie są często kłótnie, bo zapomnieli jak to jest mieszkać razem, on nie zajmuje się ich małym dzieckiem, bo praktycznie nie potrafi tego robić, bo jego przy niej nie ma...strasznie się patrzy jak szczęśliwa niegdyś para ma tyle problemów przez w zasadzie...pieniądze Cytat:
![]() Cytat:
Oby dało się to wyjaśnić!Cytat:
Wczoraj był piątek 13-tego, a my dziś w walentynki taki smutny temat |
||||
|
|
|
#3674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 40sekundach pieniądze powinny zostać wciągnięte przez bankomat, więc jesli ktoś bezpośrednio po tobie nie podszedł to będzie to tylko kwestia rozliczenia maszyny. Składaj reklamację ale uzbruj się w cierpliwość bo to może trochę potrwać zwłaszcza jeśli pobierałaś z obcego bankomatu. Dobrze, że kwota niewielka. Pomyśl sobie, że takie sytuacje nie są rzadkością ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Irmusia śmigajcie może do lekarza, teraz plaga wirusów i bakterii, lepiej zapobiec niż potem żałować że za późno. Zdrowia!
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to prawda. Mężowi juz kilka osób proponowało wyjazd, ale obydwoje nie zgodzilismy się. Jaki byłby sens wiązania się ze sobą skoro on byłby gdzie indziej. Dla mnie to nie związek. Kuzyni męża pracują zagranicą, ale nie po to by zarobić np.na budowę domu, tylko tak po prostu. Ich żony nie narzekają, ale za to jak tylko tamci przyjeżdżają na dłużej to zaczynają się kłótnie.
|
|
|
|
#3678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas z pracą jest odwrotna sytuacja. Tz jak musi zostać dłużej, to na max godzinę, poza tym jedna -dwie soboty w miesiącu. Ja nigdy nie wiem jak długo będę w pracy. czasami mogę się umówić z szefem, że przyjdę później lub wyjdę wcześniej, bo np. mam termin u lekarza. zostaję tak długo, aż zrobię, co mam zrobić. Jak mam na popołudnie, muszę zostać do zamknięcia firmy, jak jest poślizg z powodu awarii może to być nawet kilka nadgodzin. Plus od czasu do czasu sobota lub niedziela. Dlatego biorę 1,5 lub 2 lata wolnego po urodzeniu dziecka ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
jeśli tylko życie naprawdę nie zmusi brutalnie do czego innego oczywiście
|
|||
|
|
|
#3679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dokładnie
|
|
#3680 |
|
Konto usunięte
|
Nie no dziewczyny, Tż by mnie wziął do siebie, ale mamy grubasa naszego, musiałby załatwić nam jakieś lokum, żeby nas do siebie ścągnąć, to nie byłoby tak, że on tam a ja tu... Ale teraz i tak odpuszczamy na czas nieokreślony...
|
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Princesika, dwa semestry jeszcze dacie radę
to już końcówka powodzenia!Szuuu grubasa też można zapakować ze sobą Riddicka przywiozłam z Polski. Zobaczyłam fotkę i się zakochałam, nie było wyjscia
|
|
|
|
#3682 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bo nie wyjechałabym stąd bez grubasa, nikomu bym go nie dała na przechowanie, to też moja rodzina ![]() EDIT: Zeżarłam całego kebaba, popiłam pół litrem pepsi i teraz zdycham
Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2015-02-14 o 19:51 |
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzis kupilam zestaw dla malenstwa- bodziak, spiochy, czapeczka, sliniaczek i niedrapki
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko tz biedny, bo kuwetę teraz on pucuje.---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
Cytat:
super. Wstawisz fotki?Do mamy tz doszły kocyki z minky. Dobrze odszyte, ten zimowy wygląda jak cienka kołderka. Poproszę siostrę tz może mi wyśle fotki
|
|||
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
wstawie fotki jutro
ale sie obzarlam
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
My wczoraj zamówiliśmy pizzę, ale była bardzo srednia. Dlatego dalej mam na pizzę smaka ;D
|
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dziś straszego głoda. popołudniu uciełam sobie godziną drzemke i od tamtej pory ciągle jestem głodna- jem na przemian kanapki z nutellą, kaszotto z kurczakiem, milke z krakersami, teraz sie przymierzam do czipsów
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

wręcz przeciwnie. Uwielbiam ruchy małej, te kopniaki ale chcę urodzić i mieć już mojego małego człowieczka na rękach

A wiesz... nas przed wyjazdem Tżta "uchroniła" moja ciąża... miał teraz po nowym roku jechać do Norwegii... Jak czytałam o pisałaś to aż miałam gulę w gardle... 

: