|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3062 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze sa lateksowe. Hilding robi dobre materace i maja tez jakis dla dzieci chyba hypoalergiczny ( przetestowalam osobiscie..tzn syn
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ja juz sama nie wiem w większości łóżek jest juz w zestawie materac. . Kasperka może mi podpowie jakie ty być kupiła ? Wgl pytanie mam folio forte do 12 tyg a mi się dziś zaczął 13 tc ale tabletek jeszcze man trochę brać do końca czy wziąść juz te drugie ? Mam te dla mamusiek a do z .
---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- W ogóle to dzień dobry . Hehe witam się śniadaniowo. Coś cicho tu o dziwo
|
#3064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hejo ![]() Mnie dziś w nocy bolał brzuch takim rwacym bólem, jak rano podnioslam syna to też mnie tak mozno rwalo z prawej strony brzucha
|
|
#3065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niedobrze,ze Cie bolalo...ale brzuch na dole? Ja juz zauwazylam taka prawidlowosc,ze jesli w nocy sie przebudze to koniec. Nie moge dlugo zasnac,bo tez mnie brzuch boli. Ciagnie. Zadna pozycja wtedy nie jest dobra. U nas szpital w domu...Maly zlapal wirusa(wczoraj udalo nam sie wbic do lek), ja tez( znowu!). Nawet dobrze sie z poprzedniego nie wyleczylam. Jutro TZ idzie do pracy,a my zostajemy sami. Nie wiem jak wytrwamy do tej 17 kiedy wraca. Mam nadzieje,ze Najmlodszemu nie szkodze :/ ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Co do lozeczka to ja wychodze z zalozenia,ze lozeczko jakie by nie bylo bedzie ok(wazne aby stabilne,wygodnie jakby mialo 3 poziomy..albo przynajmniej dwa) najwazniejszy jest materac.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już chce do domu. Jestem tu tak wykończona, Bartek na wszystko wchodzi, przez co co chwile go dźwigam i praktycznie codziennie boli mnie brzuch
we wtorek idę na usg piersi i usg ciążowe, zobaczę jak się maluszek miewa i może dowiem się jaka płeć
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Noo te lateksowe 80 euro tyle prawie co łóżko . Drogo jakbym osobno wszystko kupowała drożej mi.o wiele wyjdzie niż w komplecie. . Musze to przemyśleć . Póki co mam czas . Współczuję chorób zwłaszcza tobie Mravka obyś cie szybko wyzdrowieli
|
#3068 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Nie chce zapeszać ale chyba syrop z czosnku miodu i cytryny zadziałał. Dzisiaj obudziłam sie jak nowo narodzona zobaczymy w ciagu dnia.
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Super oby tak dalej
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety nie mam pojecia o materacach ![]() Wczoraj bylismy co prawda w sklepie dla dzieci, ale wozki ogladalismy i zaden mi sie nie podobal...Ten, ktory chcialam zobaczyc na zywo stal co prawda w sklepie, ale ta raczka do prowadzenia tak sie ruszala, ze chyba zwariowalabym z takim wozkiem ![]() Dalej nie mam pomyslu jaki wozek kupimy
|
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Aha hmm no ja kupie chyba w necie . Tu stacjonarnie za drogo jest . A mamy jeden sklep dziecięcy tulko w mieście
|
#3072 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w ten słoneczny dzien
![]() Mdłości nie opuszczają... Czy to sie kiedys skończy? To juz 46 dni leżenia w łóżku no stop. Czuje ze nie wytrzymuje psychicznie
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Coś ostatnio brak weny do pisania .
|
#3074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Przezywalam to samo... i wydwalo mi sie, ze to sie nie skonczy.Nawet juz 2 trymestr mialam zaczety, a mdlosci nadal byly. Teraz juz odeszly w zapomnienie |
||
|
|
|
#3075 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 15tc
Cytat:
i dopiero co śniadanie zjadłam ![]() Cytat:
![]() A z brzuszkiem już lepiej? Cytat:
ja się tu użalam ze swoją głową ale Ty to masz dopiero przekichane a coś Ci dolega? Czy po prostu ot tak Edytowane przez dd1dd Czas edycji: 2015-02-15 o 09:43 |
|||
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam parę na oku na ebay takie do 200 euro ładne . Na Facebook pytałam wiele mam chwali np baby lux wpisz w ebay albp pascal .maja dużo fajnych kolorów do wyboru na żywo widziałam tez u mnie w mieście z takimi wózkami zasuwaly mamusie.
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie w piękny słoneczny dzień
![]() I zdrówka życzę... Taka pogoda, szybko przeziębić się można. Wypoczywajcie
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie te pogody są niebezpieczne niestety
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- A to ci nie pomogę ew zobacz czy u was te wózki są jak masz fajny sklep w mieście to pewnie masz szansę pomacac i zobaczyć . Mówię u nas gówno jest w tym sklepie . Dtozyzna tylko.
|
#3080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie męczy od połowy grudnia i też już ne wytrzymuje psychicznie. Mam dość wszystkiego i przestałam wierzyć że będzie lepiej. Lekarz mnie ostatnio pocieszył że niektórym dopiero po porodzie przechodzi. A jak leżałam w szpitalu to było pare dziewczyn z silnymi wymiotami po 20 tyg ciąży. |
|
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz bylam i ogladalam, ale pojedziemy jeszcze raz ![]() Zawsze znajde cos, co mi sie nie podoba, jest niepraktyczne itd
|
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Skąd ja to znam haha dlatego mój mąż ze mną po sklepach nie łazi . Bo się za długo zastanawiam
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co na tym ebay mam wpisać? No blondynka jestem albo linka dasz? Bo wpisujei mi buty wyskakuja i inne dziadostwa
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Witam !
My dzisiaj ostatni dzien laby, jutro do domu trzeba wracać... Idziemy wykorzystać ostatni dzien swobody ! dd1dd jak kochana witasz sie w 15tc skoro masz termin dzien po mnie a ja zaczynam jutro 15tc ? albo ja cos zle liczę (chociaz mam aplikacje która liczy tak jak ja!) albo nie wiem...Miłego dnia
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie z komórki nie wiem jak linka dać . Hehe zaraz zobaczę
Na ebay kombi kinderwagen baby lux. Albo Pascal . Ew Lux 4 Kids tez wyświetli są wersje z fotelikiem do auta tez lub bez. Do 200 euro moim zdaniem fajne są.
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2015-02-15 o 10:14 |
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja cały czas myślałam i miałam nadzieję, że mój mi się oświadczy wczoraj, bo był taki tajemniczy, że musi gdzieś pojechać itp- czekam wczoraj a tu nic.. i w końcu mu powiedziałam, że na to czekam a on, że nie umiał się na żaden zdecydować, a byle jaki nie może być.. Potem pojechaliśmy do lidla to mi kupił różę i rafaello. Ola mnie boli brzuch, tzn podbrzusze od poniedziałku. Tak jakbym się oberwała, teraz troche przechodzi, ale czasami nieźle dokucza. Zapomniałam o to na wizycie zapytać My dziś zaczynamy 16 tydzień
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się podobają wózki w tym stylu: http://allegro.pl/3w1-polski-wozek-t...999133916.html http://allegro.pl/nowy-wozek-coral-3...050898502.html http://allegro.pl/krasnal-wozek-bava...090985785.html i wybiorę coś w tym stylu. Z córcią miałam bardzo drogą jak dla mnie wersję Xlandera w granicach 3000zł i owszem zadowolona bylam bo był wygodny, można było go sterowac 1 ręką, w góry idealny, amortyzatory, koła... wszystko rewelacja. Minusem była waga wózka, mieszkaliśmy na 2gim piętrze bez windy. Dobrze że piwnica w bloku byly czyste i zadbane i można było bez problemu wózek znieść... Ale co się nadźwigałam ![]() Teraz twierdzę że wózek powinien byc jedynie lekki, ma mi się podobać i powinien być wygodny dla dziecka. I taki wybiorę.
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a byliśmy razem już 7 lat
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj zaczęłam 16 tydzień. Ale ten czas leci!
Dzisiaj mam dzień lenia, Wojtek pojechał na narty na Słowację a ja miałam pisać pracę... No i jest 11, napisałam tyle ile planowałam i mogę iść spać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.

jak ktoś ma wilgoci dużo w mieszkaniu tak to może się skończyć,czy też jak dziecko umoczy itp.

zobaczymy w ciagu dnia.

ja się tu użalam ze swoją głową ale Ty to masz dopiero przekichane
a coś Ci dolega? Czy po prostu ot tak 

ala: