Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-15, 11:14   #2131
soniuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII

Ja masterchefa na discovery life

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Mi sie cross bardziej podobal,ale polecam go czytac po greyu dopiero
Lubie takie ksiazki ogolem,luzne

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Trzeba isc make up zrobic. Dzisiaj wychodze do biedronki haha
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 11:20   #2132
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Jeszcze mojej koleżance pies zginął - brat tego, którego miałam na parę dni. Ktoś je musiał wypuścić, bo bramka nie otwiera się tak łatwo, a suka jest gruba i leniwa, wróciła tylko ona, po 12 godzinach! nieobecności, tak padnięta, że spała do 10 ;(

jeszcze zapomniałam, że mam USG jutro i brzuchol oliwką nasmarowałam jej no...
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 11:25   #2133
cashmere
Zakorzenienie

Dobry!

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
No dziadkowie Mikolaja,pewnie nasi Dziadkowie.
Masakra.
Moze moja siostra-w co szczerze z M watpimy ale moja przyjaciolka z mezem na pewno-bedzie chrzestna malego-ona mi akurat nie przeszkadza ani teoche,moze caly dzien byc,ale juz brat Marcina z dziewczyna bedzie mi bardziej przeszkadzac.

Ogolem to pierwsze dziecko w rodzinie i boje sie ze ciagle bedzie ktos przylazil i chcial Mikolaja nosic itd,a to bedzie moje dziecko i ja nie bede miala czasu sie z nim tulic itd... KTOS MNIE ROZUMIE?

o jak dobrze imprezowiczu

o biala kapusta musi byc fajnie, fajna przekaska :-D
Ja mleko pije zazwyczaj.

Ale pospalam!

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

ja najpierw ksiazke czytalam i pozniej wlaczylismy film i ja nie wiedzialam skad ale mowie do M ze ja znam ten film,ze ogladalam haha a potem sie skapnelam ze ja ksiazke czytalam
Wiec wczoraj tez juz nie ogladalam

No rozumiem. Ale dziewczyny co maja dzieci, mowily ze goscie ponoc wcale sie tak nie wyrywaja do noszenia
I ja mysle, ze goscie beda jednak sie zapowiadac, wiec w razie czego bedziemy mowic ze chetnie sie spotkamy ale w pozniejszym terminie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Siema dziewczynki
Ja już ponad godzine temu wstałam, poszłam zobaczyć jak pies i dalej słabo , ma buegunkę buu moze go do jakiegoś weta dzis zabierzemy. Siedzimy sobie z Czesterem w pokoju córuni, wygodnie w fotelu Pierwszy raz tak siedzę ale milusio tu jest Posprzątałam go wczoraj żeby się chwalić :P: Dużo komplementów dostało nasze mieszkanie, żarcie zreztą też - miód na moje uszy no i ja że tylko w brzuch mi poszło Goście siedzieli do wpółdo 4 i to z chęcią zostania jeszcze, ale jakoś się udało - współczuje sąsiadom, aż strach dziś wychodzić - te donośne męskie głosy Ahhhh
Powoli Was nadrabiam- tylko zdjęć nie widzę
Sonia gratuluje kolejnego miesiąca
Madzia niezły prezent
No to parapetowa widac udana Koniec serii imprez?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 11:26   #2134
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Jeszcze mojej koleżance pies zginął - brat tego, którego miałam na parę dni. Ktoś je musiał wypuścić, bo bramka nie otwiera się tak łatwo, a suka jest gruba i leniwa, wróciła tylko ona, po 12 godzinach! nieobecności, tak padnięta, że spała do 10 ;(

Przed samym usg nie wolno smarowac takze wyluzuj.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 11:28   #2135
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

Ja smaruje zawsze wieczorem a nastepnego dnia usg. W dniu usg tez smaruje ale juz balsamem.
Ja na noc oliwka,rano elancyl
Stary 2015-02-15, 11:37   #2136
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Ja też się spodziewam ze rozstępy się pojawią ale jak będzie to się okaże. Ostatnio częściej swędzi mnie skóra na brzuchu i obawiam się ze to juz pierwsze oznaki...

A u mnie trwa od 3 godzin skręcanie szafy, ale juz bliżej niż dalej także mega romantycznie jest, bo sąsiad przyszedł i razem z Tż skrecaja.

No taka właśnie ala dzinsowa. Niestety jak Tż założył okazało się ze trochę przyciasnawa wiec będę musiała oddać lub wymienić choć L nie było już wiec kapa.
Super dzień miałaś
ja dziś kazałam się M obejrzeć na okoliczność rozstępów na tyłku ale stwierdził że brak (celulit mu zasłania)

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
U nas poswietowane, teraz zagonilam meza do roboty i sklada lozeczko a ja nadzoruje sytuacje z kanapy i wcinam jego czekoladki juz prawie wszystkie zjadlam ale sa pyycha

Bird-gratki fotelika
Fotki wszystkie oblukam jak bede na lapku.

Co do zgagi to ja nie mam prawie, raz czy dwa mialam uff
A spimy na takich profilowanych poduszkach z Ikei, sa raczej z tych plaskich.

Cashmere-pytalas o rolety rzymskie, fajnie, nowoczesnie wygladaja i sa bardzo wygodne ale jednak teskni mi sie za zaslonami, ktore daja efekt przytulnego wnetrza
zazdro że nie masz zgagi!!

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Mój tak zareagował jak mu sie pokazałam w takiej obcisłej sukience bo pępek-guziczek wystawał co mi też sie nie podoboło co prawda albo jak założyłam pasek nad brzuszek żeby go podkreślić. Załóż to w czym dobrze sie czujesz.
Ja w obcisłych rzeczach czuję się b.dobrze w workowatych grubo

Teraz mi uświadomiłaś, że ja tez sie oglądam od pasa w górę, a co tam z tyłu - to kto wie

Opróżniłam 2 duże szuflady w komodzie i już jedna zapełniona popranymi ciuszkami. Jutro kolejną pralkę nastawię i tak stopniowo będę prała. Narazie wzięłam sie za ciuszki po synku, nówki na koniec. Niektóre ubranka r.68 są mniejsze niż 62, chyba się sprały.
super że powoli do przodu z ubrankami. Potem co raz ciężej się robi

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
widze ze mamy podobny swiatopoglad
ja juz uprzedzilam wszystkich, ze nie chce zadnych odwiedzin w szpitalu, jedynie dziakdi moga jednego dnia na chwile zajrzec, zobaczyc malego. rodfzenstwo dopieor po powrocie do domu i to wtedy jak juz sami sie z malym oswoimi i ogarniemy to jakos a niech mi ktos sprobuje wpasc wczesniej niezapowiedziany..

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

no to na co jeszcze czekasz? ewpradszaj sie i szalej!
gorzej jak to impreza dwuosobowa
Cytat:
Haha nie chyba grube melo
Zapewne swiezo po kapieli w pizamie,skarpetkach,wilgo tnych wlosaxh i ledwo w drzwiach sie mieszczaca byliby przezachwyceni wrecz
Hahaha.

Dzwonimy z Kaperkiem do Tatusia i idziemy spac

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

U nas na pewno beda odwiedzac,ja nie chce nawet rodzicow widziec :/
Nimi tez sie trzeba zajac. Co innego tez moja mama a rodzice M.
Moja mama rozumie ze to ja bede musiala sie z dzieckiem poznac,tesciowa niby tez ale znajac zycie tesc wpadnie i bedzie mi Mikolaja "wyrywal" z rak
Ja tam nie rozumiem Waszego nie brania na ręce-ale nie muszę Jeśli Malutka tylko nie będzie spała to mi to zupełnie nie przeszkadza.
A w szpitalu to pewnie jedni i drudzy dziadkowie M z Młodym no i może jeszcze moja sis z mężem.

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
SA świeże, jak zaczniesz smarowac to nie będzie ich mocno widać.Spokojnie
Ja rano maziam się elancylem, wieczorem oliwka z rossmana.

a probowalaś biała kapustę?świeża, na surowo. Mi ten patent maz przyniósł z pracy od kolegi, który miał problemy ze zgaga. Na mnie dziala mleka nie mogę, migdały nie zawsze mi podchodzą, a kapusta jest dla mnie neutralna i daje efekt.

Dziewczynki sliczne kwiatki macie walentynkowe jako ze my walentynek sensu stricto nie obchodzimy, jeśli juz to przed nimi lub po nich;-) to wczoraj dostalam sloneczniki-kocham a dziś każde z nas miało udane zakupy maz ma nowe spodnie i zaliczył zakupy w swojej ulubionej Juli, ja mam staniki plus co nieco dla Mlodego (chustki pod szyje z h&m, wanienka, przescieradli i kocyk- nie mogłam się mu oprzeć, wzór wybierał tatuś, mnie urzekl materiał bo jest cudny w dotyku, jest biały w niebieskie, granatowe,'brązowe gwiazdki. Drugi w kolorowe kropki wzięliśmy dla małej Lili).
ja nie Sonia, ale też mnie zgaga męczy to chętnie spróbuje z kapustą bo b. lubię świeżą. Fajnie że zakupy udane!!
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 11:38   #2137
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Dzień dobry piękne sloneczko świeci wiec pora na mnie aby wstać śniadanko i coś rozruszac się trzeba.
a u mnie szaro-buro, mlgiście i zimno

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Jak dobrze ze do nas wszyscy goscie sie zapowiadają jak ktos bedzie sie wpraszal to napiszemy ze na razie nie przyjmujemy gosci i tyle...
A gdyby mi tak ktos zlazl to o kawie i cieście mógłby zapomniec :-P

Moja tesciowa ostatnio 2 razy przyszla bez zapowiedzi. Mam podejrzenie że chce mnie przyzwyczaic wlasnie i przylazic jak sie pawel urodzi. Teraz jak przyjdzie to każe tz powiedziec ze śpię i za każdym razem bede tak robic... Może dotrze.
aż taka przebiegła bestia?

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
O matko, niech ktoś u mnie wyłączy slonce:banghead:
ja chce, daj daj daj!!!

Cytat:
Siema dziewczynki
Ja już ponad godzine temu wstałam, poszłam zobaczyć jak pies i dalej słabo , ma buegunkę buu moze go do jakiegoś weta dzis zabierzemy. Siedzimy sobie z Czesterem w pokoju córuni, wygodnie w fotelu Pierwszy raz tak siedzę ale milusio tu jest Posprzątałam go wczoraj żeby się chwalić :P: Dużo komplementów dostało nasze mieszkanie, żarcie zreztą też - miód na moje uszy no i ja że tylko w brzuch mi poszło Goście siedzieli do wpółdo 4 i to z chęcią zostania jeszcze, ale jakoś się udało - współczuje sąsiadom, aż strach dziś wychodzić - te donośne męskie głosy Ahhhh
Madzia niezły prezent
fajnie że udane imprezki, no i na pewno kilka cm nad ziemią za to że mieszkanie się podobało

My się dziś lenimy-a co ZGaga mi wczoraj przeszła po spaghetti zrobionym przez M

wczoraj kupiłam sobie wszystkie potrzebne akcesoria do wyrobu domowych świeczek (w końcu!!). Zamierzałam się z tym od kilku dobrych miesięcy. ZObaczymy czy mi się spodoba,ale jestem prawie pewna że tak.

No i kupiłam w końcu kawairkę na indukcję bo mamy tej kawy mielonej/w ziarnach od cholery a nikt tego nie pije bo z fusami to słabo się pije, goście też nie chcą.

A dzis o 0:00 będą nowe kupony na allegro tak mowi moja appka
Stary 2015-02-15, 11:46   #2138
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

o a ja czytałam, że oliwką 3 dni przed usg nie można się smarować...

Ale dzidziuchna nóżkami przebiera - pewnie malutka nie wyspana, biedulka... Kurde czuję się taka zmęczona, nie wiem, co zrobić ze sobą, co za dzień do niczego....
Stary 2015-02-15, 11:46   #2139
soniuska
Zakorzenienie

Koperco ja nie mam nic przeciwko,bo beda go non stop nosic,tylko obawiam sie ze beda pielgrzymki ludu i ja sie synem nie bede mogla nic zajmowac i nauczyc zajmowac bo w kolko ktos bedzie i go bedzie chcial i wtedy to chyba wybychne. Wszyscy beda przylazic,ja bede z kawa latac ledwo chodzac i zyjac a oni sobie beda jak krolowie siedziec.
Wolalabym zeby przyszli do szpitala,a potem dali nam 2-3tyg na oswojenie sie. Zreszta ja bede sama w domu,bo M na tym zleceniu to nie bedzie mial ojcowskiego:/ o beda swieczuszki
Ja juz mam kupon na 10zl. Od 15.02 sa.

Pytanie: jak M teraz dostanie ta umowe zlecenie to nie ma ojcowskiego,ale jak juz go przyjma np w maju na umowe o prace to nabiera prawo do ojcowskiego? Bo mozna do roku zycia dziecka wykorzystac i wtedy po szkolce by wzial...?
Stary 2015-02-15, 11:52   #2140
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII

Odpiszę tak bardziej ogólnie
A nam Mąż dał wczoraj po bukiecie tulipanów - czerwone dla mnie , żółte dla córeczki :😍 Szukał piwoni, które nierealne jest teraz znaleźć i tyle razy mu mówiłam, że te kwiaty to chcę na rocznicę ślubu dostawać miałam z nich bukiet ślubny i je uwielbiam
Ślub mieliśmy w 2 lipca i tragiczną deszczową pogodę heh no ale co zrobisz wpływu na pogodę się nie ma.

Ja wolę w obcisłych kieckach chodzić, zgrabniejsza się czuję wtedy tylko piłkę widać , a w szerokich wyglądam jak grubas a przed ciążą lubiłam takie szerokie też.
Mi nie przeszkadza jak brzucha dotykają znajomi rodzina. Dla mnie jest miło że się interesują naszym szczęściem wczoraj to wogole się przytulali co niektórzy wstawieni panowie hehe a dziewczyny nie mogły się napatrzeć jak mała kopała , była bardzo aktywna, chyba imprezowiczka będzie ahh
Co do odwiedek to też niechcę za szybko, wolę już mieć wszystko opanowane, ale nie wuem ile czadu zejdzie. Ale nie wyobrażam sobie żebym rodzeństwu miała pokazać córeczkę po miesiącu? Wtf będę chciała się pochwalić jak najprędzej U nas rodzeństwo i rodzice to w szpitalu chętnie przyjmę, a potem tak samo mogą wpadać.

My firanek nigdzie nie mamy. W salonie mamy rolety dzien noc i same zaslony, a w reszcie pokoi żaluzje drewniane i u małej zasłonki, coś w kuchni muszę jeszcze uczepić, ale jakoś koncepcji brak. Swoją drogą znajomi pytali czy braliśmy projektanta do wystroju😛 znowu się chwałę Grrrr

Dziewczyny a czy Wy też macie takie brązowe cycki? Moje są jakby opalone całe hehe

Gossip współczuje sytuacji ... :przytula:

Sylwia nie zazdroszczę, ale smaruj i może dobrze będzie

Cashmere tak koniec imprez!!! Cóż za szczęście nie chodzi o zmęczenie bo ja tam spoko się czuję, tylko niechce mi się już tego szykowania, a i zawsze lekki stresik jest czy wszystko dobrze wyjdzie

Majka współczuje chorowity ten Twoj synuś, oby mu szybko przeszło. Dzieki za info o kuponach, ja kurde 2 razy zamawiałam ostatnio na allegro i zapomniałam o tym kuponie, moze dzis cos zdążę jeszcze wybrać.

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-02-15 o 11:59
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 11:53   #2141
gosiak0512
Zakorzenienie

SONIA gratki 8! Ojcowski moze do 1 urodzin wykorzystac

Ja do kina sie teraz nie nadaje wiec pewnie obejrzymy greya w domu

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 11:54   #2142
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Koperco ja nie mam nic przeciwko,bo beda go non stop nosic,tylko obawiam sie ze beda pielgrzymki ludu i ja sie synem nie bede mogla nic zajmowac i nauczyc zajmowac bo w kolko ktos bedzie i go bedzie chcial i wtedy to chyba wybychne. Wszyscy beda przylazic,ja bede z kawa latac ledwo chodzac i zyjac a oni sobie beda jak krolowie siedziec.
Wolalabym zeby przyszli do szpitala,a potem dali nam 2-3tyg na oswojenie sie. Zreszta ja bede sama w domu,bo M na tym zleceniu to nie bedzie mial ojcowskiego:/ o beda swieczuszki
Ja juz mam kupon na 10zl. Od 15.02 sa

Pytanie: jak M teraz dostanie ta umowe zlecenie to nie ma ojcowskiego,ale jak juz go przyjma np w maju na umowe o prace to nabiera prawo do ojcowskiego? Bo mozna do roku zycia dziecka wykorzystac i wtedy po szkolce by wzial...?
to pewnie dni mi się pomyliły z tymi kuponami.
CO do ojcowskiego nie wiem czy to przypadkiem w dniu urodzenia dziecka M musi być na umowę o pracę. Ale pewna nie jestem.

A co do zajmowania się to wszystko zależy od Ciebie. Ja np. oleję kawusie, ciasta itp.

Znajomi/ rodzina wie gdzie jest kawa/mleko/cukier/herbata. Ciastka jak będą chcieli (czy ciasto) mają sobie przywieźć. Ja nie mam zamiaru skakać w okół nikogo innego niż synka i Malutkiej. I albo sie dostosują albo wiecej nie przyjdą-trudno.
Stary 2015-02-15, 11:55   #2143
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Ja tam nie rozumiem Waszego nie brania na ręce-ale nie muszę Jeśli Malutka tylko nie będzie spała to mi to zupełnie nie przeszkadza.
A w szpitalu to pewnie jedni i drudzy dziadkowie M z Młodym no i może jeszcze moja sis z mężem.
!
Hmm.. Czy ja wspominalam o braniu na rece ? Nie. Pisałam o odwiedzinach w szpitalu i zaraz po wyjściu z niego, którego sobie nie zycze :P

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 11:56   #2144
gosiak0512
Zakorzenienie

Ja tam nie jestem za pielgrzymkami do szpitala bo nie ma co ogladac jak dla mnie. Czlowiek wymeczony po porodzie a i dziec ma nowe warunki mieszkaniowe do oswojenia. Do domu nam tylko rodzice zajrza i moja sis ale otwarcie powiedziane maja ze bez psow przyjezdzaja i nic oprocz kawy czy herbaty to nie dostana.

Stary 2015-02-15, 11:57   #2145
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Ja masterchefa na discovery life

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Mi sie cross bardziej podobal,ale polecam go czytac po greyu dopiero
Lubie takie ksiazki ogolem,luzne

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Crossa tylko pół przeczytałam mnie w ogóle nie powaliła troche za bardzo hmm.. perwersyjna, ? Za dużo przekleństw i w ogóle za batdzo brutalna ooo

Cytat:

Widziałam na fejsie. Soniuska to chyba polubila... biedny psiak oby nic mu sie nie stało...
Cytat:
o a ja czytałam, że oliwką 3 dni przed usg nie można się smarować...

Ale dzidziuchna nóżkami przebiera - pewnie malutka nie wyspana, biedulka... Kurde czuję się taka zmęczona, nie wiem, co zrobić ze sobą, co za dzień do niczego....
Też tak czytałam i jak wiem że mam mieć usg to dwa dni przed brzucha nie smaruje

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 11:58   #2146
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny a czy Wy też macie takie brązowe cycki? Moje są jakby opalone całe hehe
U mnie bardziej wyglądają jak plamy takie ogromne na całe cycki prawie hehe, albo zbiorowisko piegów. I żeby było smieszniej pachy też mi jakos ściemniały...
Stary 2015-02-15, 12:01   #2147
gosiak0512
Zakorzenienie

VIOLKA u mnie lalo od rana tak samo! Po 16 przestalo a o 18 sladu po deszczu nie bylo i piekne slonce i to normalne ze brodawki sie brazowe robia

Stary 2015-02-15, 12:02   #2148
violka848
Zakorzenienie

Pavlinecka to ja mam podobnie , takie piegowate tak pigment chyba nam się rozkłada, czy tam melanina
Stary 2015-02-15, 12:04   #2149
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
to pewnie dni mi się pomyliły z tymi kuponami.
CO do ojcowskiego nie wiem czy to przypadkiem w dniu urodzenia dziecka M musi być na umowę o pracę. Ale pewna nie jestem.

A co do zajmowania się to wszystko zależy od Ciebie. Ja np. oleję kawusie, ciasta itp.

Znajomi/ rodzina wie gdzie jest kawa/mleko/cukier/herbata. Ciastka jak będą chcieli (czy ciasto) mają sobie przywieźć. Ja nie mam zamiaru skakać w okół nikogo innego niż synka i Malutkiej. I albo sie dostosują albo wiecej nie przyjdą-trudno.
Mam taki sam zamiar już powiem że jak ktoś chce odwiedzić nas to jak mały będzie miał miesiąc lub ze trzy tygodnie... przez pierwsze dwa tygi nie mam zamiaru wychodzić z łóżka jak ktoś przyjdzie to albo bedzoe siedział sam albo jak bedzie moja mama to z nią

Stary 2015-02-15, 12:07   #2150
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII

Gosiak ale to nie brodawki, tylko całe cycki 😮
A u nas lało caluchny dzień, taki peszek i w dodatku kościół był remontowany i śluby były pod grotą na podwórku, co było moim marzeniem ale jak deszcz to kapliczka nam została taka niezbyt atrakcyjna no ale cóż odbyło się
Stary 2015-02-15, 12:13   #2151
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Kordelka - dlaczego nie lubisz słońca? Przecież wtedy chce się żyć

Madzixx - czekam
W h&m jest teraz jakaś zniżka - im większe zakupy tym większy rabat di 20% ale więcej nic nie piszą wiec nie wiem jakie dokładnie zasady
obczaje to dam znać
mam kartę podarunkową to wykorzystam jak coś ciekawego upatrzę

Cytat:
Siema dziewczynki
Madzia niezły prezent
fajnie, że parapetówka udana a co dobrego do jedzonka zrobiłaś?
dzięki

Cytat:
Ja bym chciała przeczytać tego Greya.
Mam kupon na all wazny do dziś i chyba tę farbę tablicową zamówię. Jest juz kolejny kupon do pobrania
nie wiem jaka to farba tablicowa, ale w lidlu mają być farby magnetyczne

Cytat:
hehe
mi do biedronki się nie opłaca robić, bo mam pod blokiem zaraz

Cytat:

nie wiedziałam, że nie można smarować przed usg
ja normalnie smaruję przed każdym tyle, że balsamem i wszystko ok było

Cytat:
Odpiszę tak bardziej ogólnie
A nam Mąż dał wczoraj po bukiecie tulipanów - czerwone dla mnie , żółte dla córeczki :😍 Szukał piwoni, które nierealne jest teraz znaleźć i tyle razy mu mówiłam, że te kwiaty to chcę na rocznicę ślubu dostawać miałam z nich bukiet ślubny i je uwielbiam
Ślub mieliśmy w 2 lipca i tragiczną deszczową pogodę heh no ale co zrobisz wpływu na pogodę się nie ma.

Ja wolę w obcisłych kieckach chodzić, zgrabniejsza się czuję wtedy tylko piłkę widać , a w szerokich wyglądam jak grubas a przed ciążą lubiłam takie szerokie też.
Mi nie przeszkadza jak brzucha dotykają znajomi rodzina. Dla mnie jest miło że się interesują naszym szczęściem wczoraj to wogole się przytulali co niektórzy wstawieni panowie hehe a dziewczyny nie mogły się napatrzeć jak mała kopała , była bardzo aktywna, chyba imprezowiczka będzie ahh
Co do odwiedek to też niechcę za szybko, wolę już mieć wszystko opanowane, ale nie wuem ile czadu zejdzie. Ale nie wyobrażam sobie żebym rodzeństwu miała pokazać córeczkę po miesiącu? Wtf będę chciała się pochwalić jak najprędzej U nas rodzeństwo i rodzice to w szpitalu chętnie przyjmę, a potem tak samo mogą wpadać.

My firanek nigdzie nie mamy. W salonie mamy rolety dzien noc i same zaslony, a w reszcie pokoi żaluzje drewniane i u małej zasłonki, coś w kuchni muszę jeszcze uczepić, ale jakoś koncepcji brak. Swoją drogą znajomi pytali czy braliśmy projektanta do wystroju😛 znowu się chwałę Grrrr

ale słodko, że córuni też dał
piona z piwoniami-też je miałam w bukiecie ślubnym i też je uwielbiam ślub mieliśmy w majówkę i też lało do południa ale potem na szczęscie przestało..
ja w szerokich ubraniach też wyglądam jak grubas, przed ciążą lubiłam coś luźniejszego np górę ale pod warunkiem, że dół był obcisły np rurki. Ale zazwyczaj wszystko dopasowane nosiłam.
co do cycków to moje nie są brązowe, takie same, jedynie sutki jakby większe
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 12:14   #2152
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Pavlinecka to ja mam podobnie , takie piegowate tak pigment chyba nam się rozkłada, czy tam melanina
trochę strasznie to wygląda, ale myślę, że zejdzie... Ja się śmieje, że to celownik dla dzidzi jest

Znalazłam całe płótno do malowania naciągnięte na ramę... ale na to weny też nie mam. Ach, chyba przesiedzę dzień bezczynnie na allegro

Już po zjedzeniu tych truskawek jakoś mi lepiej, ale do TŻeta się nie odezwę chyba do końca tygodnia, burak cholerny. Albo dopóki materaca nie będzie trzeba wnieść.
Stary 2015-02-15, 12:15   #2153
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Mam taki sam zamiar już powiem że jak ktoś chce odwiedzić nas to jak mały będzie miał miesiąc lub ze trzy tygodnie... przez pierwsze dwa tygi nie mam zamiaru wychodzić z łóżka jak ktoś przyjdzie to albo bedzoe siedział sam albo jak bedzie moja mama to z nią
myślisz, że będzie z nami tak źle, że w łóźku będziemy leżec? nie dam rady tak, nie lubię
mam nadzieje, ze szybko się ogarnę. Moja szwagierka tydzień po cc już robiła zakupy w lidlu
Stary 2015-02-15, 12:16   #2154
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość

Widziałam na fejsie. Soniuska to chyba polubila... biedny psiak oby nic mu sie nie stało...

Też tak czytałam i jak wiem że mam mieć usg to dwa dni przed brzucha nie smaruje
A ja zapomniałam no...
A o psinkę się martwię, bo my mamy zaraz za osiedlem lasy dosyć rozległe, może poczuł zwierza i pobiegł a później nie umiał wrócić Koleżanka właśnie go w tych lasach szuka, mam nadzieję, że sama się nie zgubi...
Stary 2015-02-15, 12:18   #2155
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
myślisz, że będzie z nami tak źle, że w łóźku będziemy leżec? nie dam rady tak, nie lubię
mam nadzieje, ze szybko się ogarnę. Moja szwagierka tydzień po cc już robiła zakupy w lidlu
Bede spała przez dwa tygodnie bo spioch jestem może że mały będzie grzeczny i da mamie vzas na odpoczynek to wtedy pewnie szybko wstane :P

Stary 2015-02-15, 12:18   #2156
madzixx88
Zakorzenienie

Sylwia-podpytaj teścia przy okazji co zrobić, żeby kanarek chciał wejść do basenu, może ma jakiś patent..kurcze już 2 dzień a on się nie kąpie..dziwne to, moje poprzednie ptaki były od początku nauczone i pluskały się az miło. A ten tylko głowę myje w podajniku na wodę i do basenu nie wskakuje :/ dzięki
Stary 2015-02-15, 12:29   #2157
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
trochę strasznie to wygląda, ale myślę, że zejdzie... Ja się śmieje, że to celownik dla dzidzi jest

Znalazłam całe płótno do malowania naciągnięte na ramę... ale na to weny też nie mam. Ach, chyba przesiedzę dzień bezczynnie na allegro

Już po zjedzeniu tych truskawek jakoś mi lepiej, ale do TŻeta się nie odezwę chyba do końca tygodnia, burak cholerny. Albo dopóki materaca nie będzie trzeba wnieść.
A co się stało? Cos chyba ominelam.

Malutka się tlucze po brzuchu

Chyba wciągane grapefruta. Radio gra a ja książkę czytam. Lubie takie leniwe dni z chłopakami
Stary 2015-02-15, 12:40   #2158
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
A co się stało? Cos chyba ominelam.

Malutka się tlucze po brzuchu

Chyba wciągane grapefruta. Radio gra a ja książkę czytam. Lubie takie leniwe dni z chłopakami
Nie nie, po prostu nie chce mi się pisać, bo mi się ciśnienie podnosi, tatuś od 7 boleści brrrr.....;>

Ale będę pocieszona, bo koleżanka będzie na mnie ćwiczyć makijaż do szkoły

Chciałam kupić pościel od Makaszki i bym się nacieła na czytanie bez zrozumienia :P Bo myślałam, że cena obejmuje pościel + ochraniacz, a tam sama pościel... To z niewyspania
Stary 2015-02-15, 12:42   #2159
madzixx88
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10959900_10152636929286931_3652865626901976424_n.jpg (39,5 KB, 26 załadowań)
Stary 2015-02-15, 12:44   #2160
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem na apce co tam jest?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości