|
|
#1771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII
Witam się niedzielnie z Wami dziewczynki
Nie mogłam spać w nocy, więc Was troszkę nadrobiłam ![]() Widzę, że już odliczacie dni i chciałybyście już tulić swoje maluszki- a ja dalej w czarnej dziurze jestem, bo nie możemy ruszyć z malowaniem naszej spialni dopóki nie zainstalują nam szaf wnękowych, a to dopiero 5-go marca! pokój dzieciaczka mam nadzieję, że pomalujemy za tydzień kiedy już nie będę pracować, no a potem tylko wymiana dywanów- obyśmy się wyrobili! ![]() Lesyeux- co za 'atrakcja' w Cię spotkała, dobrze, że Tobie i maluszkowi nic się nie stało!!! tout_petite_fille- hahaha, rozbroił mnie Twój TŻ tą swją paniką Mój kilka dni temu spanikował kiedy zaczęłam krzyczeć na widok pająka (był ogromny )Crystal- mleko zimne na zgagę pomaga ![]() 87marta78- jak tam po nocce? skurcze przeszły, czy przemieniły się w 'akcję właściwą'? ![]() Poza tm dziewczyny mój brzuszek też nie skacze i nie widać tego co na tych cudnych filmikach, kiedy widać każdy ruch maluszka, czasem tylko faluje kiedy maleństwo się przemieszcza Aaa, mała się chyba odwróciła, bo w czwartek miałam wizytę u położnej i twierdzi, że mała jest głowką w dół ![]() Dziś wrzuciłam pierwsze pranie malutkiej, pogodę mamy piękną, więc mam zamiar posuszyć wszystko na dworze (ewentualnie dosuszyć w domku), już się nie mogę doczekać kiedy będę mogła malutką poprzyowdziewać w te cudowności
|
#1772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pomaga tylko pozycja lezaca.Od godziny pobolewa mnie krzyz i podbrzusze. Jeszcze nieeee w tym tygodniu mamy wysprzatac mieszkanie i zrobic w koncu kacik malej. Maz z wrazenia polecial sie ogolic bo stwierdzil, ze taki zarosniety nie bedzie na porodowce cory wital. Ja mu na to, zeby sie pospieszyl bo u mnie tez z goleniem na bakier a wlosy (na glowie ) wolaja o pomste do nieba. Mam cykora dziewczyny :strach: ![]() J Co do wielkosci cyca i kp to nie ma zadnego znaczenia. Moje malenstwa sa a karmilam rok, tu chodzi o gruczoly a nie ilosc tkanki tluszczowej ![]() A odejscie wod ciezko przeoczyc, ja mialam to szczescie, ze odeszly w szpitalu, cos mi sie mokro na wkladce robilo, polozna chciala mnie zbadac i po sciagnieciu majtek chlusnelo. Stalam przerazona w kaluzy potem pojawily sie pierwsze bole jakie mialam w ciazy, rozkrecilo sie, skurcz za skurczem bez ksiazkowych coraz krotszych odstepow i za 3,5h tulilam coreczke
♥ ♥ ♥ Edytowane przez Rossi Czas edycji: 2015-02-15 o 12:06 |
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
witam
u mnie tak sobie no ale coż takie życie... ogólnie mam dość..
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Wczoraj odwiezlismy naszych gosci na lotnisko i juz czas na powrót do normalności ![]() Od poniedziałku ruszam dalej z praniem rzeczy dla naszego synka, chce mieć juz to z głowy. Na chwile obecna równo 35 tc skończony przytyłam ok 11,5 kg. Ciekawe do końca ciazy ile jeszcze nabiorę masy ![]() Gratuluje kolejnych ukończonych tygodni Któraś pisała, że boi sie ze przegapi skurcze. Nie ma takiej opcji pewnie są pojedyncze szczesciary, które nie czuły jakiegos mocnego bólu ale ogólnie kobieta wie kiedy zaczyna
|
#1775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po kazdej burzy predzej czy pozniej wychodzi slonce nie wiem dokladnie kiedy, ale sama zobaczysz za niedlugo wszystko odwroci sie o 180 stopni i bedzie pozytywnie
|
|
#1776 |
|
Zadomowienie
|
położna poradziła żeby smarować sutki miesiąc przed porodem i tak od 11 regularnie wsmarowuje sobie ziajke, ale teraz wydaje mi sie że są jeszcze wrażliwsze ;o tak jak miałam na początku ciąży, może coś tam się zaczyna dziać oby :P
|
|
#1777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli hmm tak musi być? w środę mam wizytę u mojego gina w szpitalu i zobaczę, co powie, a Ty już byłaś pytałaś o to może?
|
|
|
|
|
#1778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Kupiliśmy wczoraj łóżeczko, materacyk, przewijak i parę innych pierdół i zaczynami trochę przemeblowywać pokój, bo nie bardzo jest gdzie to wszystko upchnąć. Tż wymyślił, że na czas przyjazdu teściowej oddamy jej sypialnię, a siebie przeniesiemy do innego większego pokoju i to był strzał w 10, bo nadal będzie zagracone, ale przynajmniej wejdzie i łóżeczko i komoda i fotel do kp Także wreszcie idziemy do przodu z robotą. A ja po raz kolejny obiecuję sobie, że dzisiaj spakuję torbę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Umówiłam się dziś z koleżanką, któa ma TP za tydzień, ale napisała mi, że od rana z niej coś cieknie różowego i boli brzuch i nie wie, czy się czasem coś nie zaczyna
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1780 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje mamusie mam nadzieje ze synek urodzi sie zdrowy a waga to nic takiego ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
wymiotuje po mleku niestety ja to mam nawet rysuneczek z ostatniego usg ze dziecko jest w pozycji do wyjscia 3mam kciuki za jutrzejsze usg myslalam ze tak dziecko sie rusza ze to widac jak na tych filmikach ale chyba to rzadkosc ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1781 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja z innej beczki. Chodzi o te kupony z allegr. Jeśli coś kosztuje 49.90 to ten kupon nie obejmie tego zakupu chyba dobrze rozumiem? Było napisane, że przy zakupie powyżej 50 zł, tam jest 49.90 bez przesyłki. to liczyć z przesyłką czy bez?
|
#1782 |
|
Raczkowanie
|
Wg mnie to 50 zł za sam kupowany przedmiot, bez wysyłki
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na zdiecia cos rozowego to chyba czop albo przed czopem |
|
|
|
|
#1784 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sie wlasnie zdrzemnelam
pora o jakims obiadku pomyslec.Dzisiaj juz dostalam 3 wiadomosci z pytaniem czy juz cos mi sie zaczelo. Zmowili sie czy co? ![]() Kupon jest na allegro? To moze sleepy pig zamowie
21.01.2010 r. 27.07.2012 r. 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka TP: 25.08.2016 Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2015-02-15 o 12:53 |
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1786 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję, szukam kocyka ładnego. Chcieliśmy z minky Ale coś czytałam, pisałyscie że lepiej z bawełny kupić. Jak sądzicie?
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niunia ![]() Tz znów cos nawywijala? Nie denerwuj sie nie warto. Mnie moj wkurzył w piatek i nie chciało mi sie z nim gadać. Na szczescie po chwili było juz ok i tez troche wyluzowałam. Crystal nie sugeruj sie wagą innych dzieci z rodziny, to naprawdę indywidualna sprawa. Widzisz moj starszy synek mialemte prawie 4 kg a ten w brzuchu jeszcze do 2kg nie dobil. Ja mam tylko nadzieje, że bedzie zdrowy a kg nadrobi na moim mleku
|
|
#1788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na szybko, jestem u rodziców na obiedzie
podczytuję na telefonie, ale cytować to mi się tu nie chce jak wrócę do domu to nadrobię. Miłego dnia
|
|
#1790 |
|
Raczkowanie
|
Niektóre z Was to juz naprawde dzieli kilka chwil od przywitania na swiecie maleństwa
![]() szkrabeniek Fajna mąz Ci robił niespodzianke z okazji Walentynek, przyjezdzając wczesniej. Gratuluje wizyty udanej, synek juz duzy teraz zostało odliczanie dni.. ![]() Mi niestety nie było wczoraj dane swietowac walentynek z męzem, poniewaz cały czas jest w trasie. W przeciagu dwóch tyg w domku był tylko na 12 godz i jeszcze go z tydzien może nie byc. Wiec zazdrosze Tym które mają na codzien u swego boku Tż. Czas ucieka a tyle rzeczy do zrobienia jeszcze mamy, głownie trzeba dokonczyc szafę wnekową w pokoiku synka, zamówic wózek, złozyc łozeczko, kupic materac.. Zaczełam juz pranie i prasowanie malutkich ubranek, uporałam sie narazie z kolorem białym w rozm 56, 62, nie wiedziałam ze prasowanie moze byc takie męczące... irish cream mi położna ostatnio mówiła , ze juz moge zaczac smarowac sobie sutki profilaktycznie 2 x dziennie Maltanem np, mam go ale jeszcze nie zaczełam uzywac, zawsze zapomne.. Ja mam wanne, natomiast wiele bym dała by miec prysznic zdecydowanie bardziej wole kąpiel pod prysznicem niż , długie siedzenie w wannie.Dziewczyny napiszcie na jakiej zasadzie te kupony znizkowe z allegro działaja, z kad je moge pobrac ? wiem tylko tyle ze musi byc wartosc zakupów minimum 50 zł. Kóras z Was tu pisała kiedys dokladniej o tych kuponach ale nie doszukam sie teraz. Nie mam co prawda konta na allegro ale mam w planach zamówic kocyk minky i bede kogos znajomego prosiła wiec pomyslałam ze moze i ja bym skozystała z tej znizki.
|
#1791 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bawełniany chcialam na wiosne i lato, bo czytałam, ze przepuszcza powietrze i jest na cieplejsze dni. A minky mam gruby w sam raz na jesień i zimę i na chłodne dni. No i minky moze potem robic za mate na podłodze, bo jest bardzo mięciutki i gruby ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() Co do allegro to trzeba mieć aplikacje w telefonie Allegro i wtedy w menu jest zakładka kupony i jak sie na nią kliknie to pokazuje, ze nie masz żadnych kuponów i jest opcja pobierz kupon. Jak już masz pobrany to podczas płacenia za zakupy powyżej 50 zł on juz sam automatycznie się zaznacza, ale będzie to widać przy wybieraniu adtesu do wysyłki i opcji dostawy. Wtedy płacąc przez PayU automatycznie pobiera 10 zł mbiej. Mam nadzieję, ze w miarę jasno opisałam. Jak juz sie wejdzie w aplikacje to wszystko jest dość intuicyjne
Edytowane przez Magnifica Czas edycji: 2015-02-15 o 13:46 |
|||
|
|
|
#1793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki za wyjasnienie co do tych kuponów
|
|
#1794 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
anyolek czemu najpierw szafa, potem malowanie? Pytam, bo może rzeczywiście istnieje u Was taka zależność, ale ja na swój "chłopski" rozum wolałabym najpierw pomalować ściany, potem montować szafę Cytat:
![]() Muszę jeszcze jakiś grubszy zamówić..
|
|
|
#1795 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny ja melduję, że u mnie ani spacery ani sprzątanie ani seks nie wywołują niczego, więc pozostaje mi tylko czekać, aż Córcia zechce przyjść na świat
|
|
#1796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#1797 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Dziękuję za Odpowiedzi odnośnie poradników i sama też chętnie coś przyjmę ![]() Ale dzielnie trzymają się marcówki Chyba wszystkie doczekają terminów ![]() Ja mam bardzo dużo kocyków różnych różniastych
|
#1798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Któraś z Was miała kocyk z h&m wełniany, chyba szary, może to przeczyta i da znać jaki jest na żywo? Mam właśnie dylemat czy kupować bo tylko szary jest...
♥ ♥ ♥ Edytowane przez Rossi Czas edycji: 2015-02-15 o 15:37 |
|
|
|
|
#1799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a Malutka niech siedzi jeszcze w brzusiu - wiadomo chciałoby się przytulić , ucałować ale im dłużej tym lepiej ![]() No to super będę myśleć również o Tobie w ten dzień
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
małż mnie przegonił na spacerze chyba lekko przegiął bo nogi mi odmówiły posłuszeństwa, ale co o tam wie o ciąży
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

)

Aaa, mała się chyba odwróciła, bo w czwartek miałam wizytę u położnej i twierdzi, że mała jest głowką w dół 

po kazdej burzy predzej czy pozniej wychodzi slonce 

chyba lekko przegiął bo nogi mi odmówiły posłuszeństwa, ale co o tam wie o ciąży