|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Hejo,
moje walentynki do d... Tż mnie wkurza i mam już dość wszystkiego ![]() kaska87, bojatoja, jo_asiek- myślałam że tylko ja mam takiego łobuza w domu. Często brakuje mi już do niego siły chociaż staram się tak jak boja tłumaczyć to on za 3 minuty znów broi i przeważnie kończy się to rykiem bo się uderzy itp. Spacery są od dawna porażka bo tak jak Sebuś Ewaci to mój w wózku posiedzi max 5 minut a potem biega albo chce na ręce a wózek jest be- chyba go sprzedam w końcu. Czy wasze łobuziaki na spacerach też idą w drugą stronę i nie oglądają się czy mama za nimi idzie albo mają w nosie że mama się oddala? Bo Wika nie rusza jak próbuje go wołać i odchodzę na kilka metrów- nadal robi swoje.
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl ale kuchareczka
mój za to ma fazę na "donoszenie" ), jak spadł śnieg to lepił z babcią bałwana, ja wróciłam z pracy on podbiegł pod okno kazał się na ręce wziąć i mi pokazuje "bałwa" (bałwan ) także nic się przede mną nie ukryje- mam szpiega a z gorszych rzeczy to podbiega do szafek pokazuje "mama nie! nie! nie!" i kiwa paluszkiem, ale i tak otwiera także ja się nagadam on wie, że nie może, ale patrząc na Ciebie spod byka- czy widzisz i go opieprzysz powoli otwiera a jak ruszasz w jego stronę to ucieka i zaciesz Lula ojej biedny kiedy wracacie?też myślę, że dziewczynki są ostrożniejsze ale mój Ancymon to broi za trzech Nephelim mój dzisiaj pierwszy raz nie po naszym ogrodzie szedł ze mną do biedronki, ale... mamy taki plecaczek ze szmyczką i go trzymałam, wiem że wiele z Was się oburzy, że go jak pieska prowadzam, ale jak coś to zapraszam na spacer bez tego- nie da się ![]() tylko mamy pieska i faktycznie ładnie szedł i nie rzucał się na ulicęhttp://allegro.pl/skip-hop-plecak-ze...082020238.html
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2015-02-15 o 18:22 |
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do powrotu to bardzo chce we wtorek za tydzień ale jeszcze nie mamy paszportu jutro dzwonie pytać kiedy mogę odebrać bo mi zależy jak najszybciej
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
ale się rozpisałam
idę kąpać Ancymonka
|
#3455 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz dopiero 11 lutego poszły papiery o pesel i ze dwa tygodnie muszę czekać. Wkurza mnie to bo jednak co urząd to inne obyczaje a teraz mam głupie pytanie w paszpocie teraz będziemy musieli używać adresu meldunkowego w pl czy nie? Mam zamiar młodego wymeldowac w lipcu / sierpniu a paszport będę wyrabiać jakoś w marcu bo ten nam się kończy w kwietniu.
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, powiedzcie mi- opryszczka na ustach jest groźna przy ewentualnej ciąży?
czy to chodzi o taką na piczy (?) ja po antybiotykach i mam popękane kąciki ust, nawet nie mogę japki otwierać mocniej jak jem czy coś bo pęka smaruję linomagiem i tydzień już się męczę nie wiem co na to można? moja mama mówi, że wit. B smarować? teraz czytam, że to zajady a nie opryszczka
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2015-02-15 o 19:04 |
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz w domu szpiega bo on ma praworządność we krwi po tacie ![]() ![]() to może taki etap z tym donoszeniem, bo Tuśka też tak robi ![]() ![]() Ostatnio testowała dziadka ![]() WYciągała mu płyty ze stojaczka- Najpierw jedną, on jej mówił,że nie, na co ona machała paluszkiem, że nie nie, odłożyła jedną płytę i wyjęła następną, patrząc na dziadka przenikliwie z uśmieszkiem i sprawdzając co on na to. I tak kilka razy z rzędu.Dziadek mówił jej spokojnie, ale w końcu stracił cierpliwość i już mniej uprzejmie powiedział,żeby to zostawiła i poszła się pobawić swoimi zabawkami. Na to ona rzuciła płytę na podłogę ( a mój tata na punkcie płyt jest przeczulony ), pobiegła do nas do kuchni, stanęła z taką miną pełną złości i pogardy, zmarszczyłą czoło, pokazała na pokój gdzie siedział dziadek i powiedziała "Dziadzia be" w taki sposób nam doniosła o nieuprzejmości dziadka![]() także mają z Mikim podobne zachowania, fajnie
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
kaśka przy ewentualnej ciąży?
![]() z tego co piszesz, to obstawiam zajady a nie opryszczkę. Witamina B pomaga. Co do opryszczki, to ja w ciąży miałam i się naczytałam setki artykułów, nawet do gina dzwoniłam spanikowana. Mówił, że jeśli opryszczka na ustach/w nosie pojawia się już któryś raz z rzędu (tzn, występowała też przed ciążą), to nic złego się dziać nie powinno z maluszkiem. Gorzej podobno jest z tą drugą opryszczką, jeśli ma się ją po raz pierwszy właśnie w ciąży. |
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem, że bez recepty? dzięki
ehh a najgorsze jest to, że chyba mam teraz coś z krtanią do wtorku muszę być w pracy bo muszę dopiąć jedną sprzedaż i idę do lekarza- muszę w końcu porządnie się wyleżeć
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tego co wiem to w ciąży jest grożna ta na dole. Natomiast na pewno uważaj z całowaniem Mikiego, tzn. w ogóle tego nie rób.
|
|
#3465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczęła chodzić, a po kilku dniach przestała Po około 2 tygodniach zaczęła śmigać Julcio pewnie też tak będzie miał ![]() Cytat:
![]() Misia jak miałam co chwilę nawały aż do 9 miesiąca ja to mogłabym wykarmić całą okolicę maluszków ![]() Cytat:
ale tylko na ustach używałam plastrów compeed, a to o czym piszesz, to zajady i wit b pomaga
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
Szymek też niezły ancymon, podchodzi do telewizora, patrzy na mnie, pokazuje palcem, że nie wolno, po czym oczywiście próbuje wyciągnąć kabel i bujać tv, a jak ja mu pokazuję palcem i mówię, że nie wolno, to podbiega i na siłę próbuje mi zgiąć palca albo go ugryźć
Edytowane przez jo_asiek Czas edycji: 2015-02-15 o 19:20 |
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl już doczytałam i Bajka mi potwierdziła, że to zajady- jutro kupię wit. b w maści
![]() opryszczki w takim razie (jeśli wierzyć obrazkom w google ) nigdy nie miałam na ustach a tym bardziej na piczy ![]() jo_asiek mój tylko u moich rodziców wyłącza tv bo mają guzik z przodu a my i teściowa z tyłu/boku
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2015-02-15 o 19:21 |
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3469 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl nieeee
tełoretycznie przeca napisałam
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
to ja teoretycznie uznaję,że się staracie lub po prostu nie zabezpieczacie
![]() ![]() no to w sumie jak my ![]() Tak w ogóle to biorę Euthyrox:/ Ja też nigdy nie miała opryszczki, zajadu ani zimna (czy jak to się nazywa). WIęc nawet nie wiem o co kaman
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka opryszczka może być groźna jeśli pojawiła sieci Ciebie pierwszy raz.
Motyl, 25 go idziemy imunologa. Zobaczymy co powie. Ja : ) zaraz napisze jakie badania miała robione. Logoasia nie chce Cię stras z c absolutnie. Pytam tyko. Nasz pediatra mówi, że od zapalenia płuc/antybiotyku muszą minąć minimum 6 tygodni. Wydaje mi się to rozsądne. A Marcin jednak poważniej chorował |
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka, zajady to tak jak dziewczyny piszą wit B. Jeśli po 2 tygodniach nic Ci nie przejdzie to poproś lekarza o maść z antybiotykiem. Ja się z tym szitem męczyłam chyba 3 miesiace i okazalo sie ze jakas bakteria mi w to wlazla i po maści przeszlo chyba w tydzien.
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Morfologia
Crp Immunogluboliny: A E G to wysxlo obniżone M W kierunku zakazen: Paleczkami bordtella Mykoplazmy Chlamydia Panel alergenów Wziewnych. |
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Teoretycznie trzymam więc kciuki
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
A czemu robiliście te badania wszystkie? Choruje Wam często? |
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Ja : ) marzec zeszłego roku szpital zapalenie płuc. Październik to samo. Grudzień zapalenie oskrzeli x2 styczeń zapalenie oskrzeli udało się bez antybiotyku bo szybko zaczęłam inhalacje robić. Koniec stycznia szpital z zapaleniem płuc
Miało którejś z Was dziecko refluks? |
|
|
|
#3477 |
|
dryfuję słowami
|
kaskaaa ta, faktycznie jak pieska, bo mu tu mamy laleczki z porcelany a nie dzieci i nie wiemy jak to wygląda.
ja juz tu kiedys pisalam, ze jak wychodzę z młodym bez wózka to jest bieganie bez celu po psich kupach. No ucieka, ale nie znam dziecka, które w tym wieku by nie uciekało. W wózku jest różnie, ale główie dlatego, że ostatnio częściej wychodziłam bez wózka i poczuł wolność. I identycznie jak Gorgulek, jesli idziemy bez wózka, to klucz do jednej kieszeni, telefon do drugiej i bieganie po parku za blokiem. Potrafią Wasze dzieci skakać? Mam na myśli tak dosłownie, a nie tylko uginanie nóg w kolanach. W kącika ust to zajady, ale czytałam, że opryszcza raczej na piczy jest szkodliwa. Na ustach tylko wtedy gdy ma się ją pierwszy raz.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2015-02-15 o 19:58 |
|
|
|
#3478 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaka dawka? ja póki co nadal thyrosan w marcu wizyta Cytat:
póki co znalazłam domowe sposoby- miód- a jutro kupię maść Cytat:
Cytat:
![]() uważaj bo Ci ścierpną ) by przy takim Ancymonie dohardkorzyć sobie drugie dziecko? w ogóle małż miał mieć wolne, ale no poszedł na 17:00 i nie wiem kiedy wróci także mam wieczór dla Was
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2015-02-15 o 19:52 |
||||
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, pewnie taka już uroda Majeczki. Bedzie starsza to pewnie samo minie. Moja siostra tez bardzo duzo chorowała jak była malutka a później samo przeszlo. |
|
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Passion ale Majusia Wam choruje bidunia
idę coś zjeść
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

), jak spadł śnieg to lepił z babcią bałwana, ja wróciłam z pracy on podbiegł pod okno kazał się na ręce wziąć i mi pokazuje "bałwa" (bałwan
także ja się nagadam on wie, że nie może, ale patrząc na Ciebie spod byka- czy widzisz i go opieprzysz
powoli otwiera a jak ruszasz w jego stronę to ucieka i zaciesz
i faktycznie ładnie szedł i nie rzucał się na ulicę
a teraz mam głupie pytanie w paszpocie teraz będziemy musieli używać adresu meldunkowego w pl czy nie? Mam zamiar młodego wymeldowac w lipcu / sierpniu a paszport będę wyrabiać jakoś w marcu bo ten nam się kończy w kwietniu.

czy to chodzi o taką na piczy (?)
nie wiem co na to można? moja mama mówi, że wit. B smarować?
rosi: nie wiem co na to można? moja mama mówi, że wit. B smarować? 

ehh a najgorsze jest to, że chyba mam teraz coś z krtanią
do wtorku muszę być w pracy bo muszę dopiąć jedną sprzedaż i idę do lekarza- muszę w końcu porządnie się wyleżeć

a my i teściowa z tyłu/boku
póki co znalazłam domowe sposoby- miód- a jutro kupię maść