|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXII
|
|
|
|
#3932 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
swoja drogą - to ma zadziwiająco mało lajków jak na rzeczy, które Karola wrzuca na insta. 4 tysie przy 7-10 zazwyczaj :"D |
|
|
|
|
#3933 |
|
Raczkowanie
|
Ale sobie krzwde tym konturowaniem zrobiła :/ podchodzi wręcz pod męski kontur żuchwy ;/
|
|
|
|
#3934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3935 | |
|
Kociara
|
Cytat:
ale z drugiej strony jaki można dać konstruktywny komentarz w tej sytuacji? wiadomo, że zwyciężył makijaż, który spodobał się Maxi i tyle, ciężko dyskutować z tym, że ma taki a nie inny gust. Zasady była jasne od początku, dziewczyny powinny się z tym pogodzić. Zresztą to tylko jakiś tam konkurs, śmieszy mnie ten dramatyczny ton w komentarzach - jakby co najmniej chodziło o pokój na Bliskim Wschodzie
|
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz sobie pisać i pisać - niektórzy mają to głęboko i mimo grzecznych próśb, nie potrafią zmienić koloru wypowiedzi
|
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3939 |
|
Konto usunięte
|
Nagroda za 1600 zł tym bardziej powinna należeć się amatorom. Profesjonalne wizażystki z pewnością mają podobne lub lepsze kosmetyki i na pewno stać je na to, by kupić je sobie z własnej kieszeni. Te zdolne, ale "zwykle" dziewczyny nie zawsze mogą sobie na nie pozwolić, podobnie jak na wynajęcie profesjonalnego fotografa, studia itd. Normalnie rece i cycki opadaja. Tak jak mówiłam, wygrały profesjonalne wizażystki które stać na takie kosmetyki. Nawet nie liczyłam na wygraną bo mój makijaż "raczkuje" ale uczę się, aczkolwiek cicho liczyłam, że zostaną wyróżnione amatorki które marzą o takiej wygranej bo nie stać je mna taki sprzęt no i wygrana pobudziła by je do działania. Cóż, Gratuluję wygranej zwycięzcom ![]() Wzruszylam sie, na prawde ![]() Maxi juz zapowiedziala ze kolejny konkurs bedzie nieopredko... |
|
|
|
#3940 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czytając te komentarze też otarłam łezkę. |
|
|
|
|
#3941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W jednej restauracji nie mozna bylo nosic zadnej bizuteri z wyjatkiem obraczki slubnej, jesli ktos takowa posiadal. Zadnych zegarkow, pomalowanych paznokci, nie wspominajac o odwaznym makijazu. Sa rowniez miejsca, gdzie ceni sie indywidualnosc i nie ma dress codu. Nigdy nie bylo mi dane pracowac w takim miejscu i zaznac tej swobody wiec sie nie wypowiem. |
|
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już tu wyrażałam opinię, że uważam, że takie konkursy powinny być podzielone na dwie kategorie - amatorki i wizażystki. Wtedy by nie było płaczu :P Nie chodzi o to, że komuś się coś należy, ale raczej o zapewnienie porównywalnych szans. Zakładam, że Maxi powinna umieć dostrzec piękny makijaż na niekoniecznie studyjnym i wyretuszowanym zdjęciu - pod warunkiem, że nie było ono robione kalkulatorem. Bo to prawda, że dobre zdjęcie to połowa sukcesu, kiedy ja robiłam kiedyś fotkę telefonem swojego make upu, żeby wysłać siostrze, ukazała się na zdjęciu urocza brązowa plama. A w rzeczywistości przecież tak to nie wyglądało. Gdyby wprowadziła jakieś kryterium jakościowe odnośnie zdjęć, byłoby dużo łatwiej wtedy przeprowadzić konkurs z dwiema kategoriami. Zresztą na miejscu Maxi nie organizowałabym żadnych konkursów nigdy
|
|
|
|
#3943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3944 | |||||
|
Kociara
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam czas, warto próbować ![]() Cytat:
Cytat:
wiem, wiem, zrozumiałam ale chodziło mi o tę konkretną sytuację Mi akurat Maxi nie wydaje się jakoś specjalnie zarozumiała, mistrzem w dyskusji z widzami jest dla mnie RGP ![]() |
|||||
|
|
|
#3945 | |
|
Karo
|
Cytat:
szczerze współczuję Maxi tych komentarzy i nie dziwię się decyzji nt konkursów
|
|
#3946 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Granica pomiędzy amatorką a profesjonalistką bywa mocno dyskusyjna. Zawsze będą o to kłótnie. Czy amatorem jest ten, czyja praca jest słabsza od innych? A może ten, kto użył małej ilości kosmetyków? A może ten, kto nie umiał i komu nie chciało się włożyć wysiłku w zrobienie dobrego zdjęcia? A może ten, kto zrobił zdjęcie na tle kuchni? A może ten, kto nie ma żadnej szkoły w tym kierunku (czyli na przykład Maxi )? A może ten, kto ma doświadczenie w branży poniżej roku? I tak dalej, same absurdy.
|
|
|
|
|
#3947 | |
|
Wtajemniczenie
|
jajajamajka BINGO
. na przemian z operą, ale w kanale nikomu nie chce się bawić w kreacje, za mało miejsca, za dużo kabli a i tak wszyscy patrzą się na scenę.bardzo przepraszam, mea culpa i już zmieniam Cytat:
|
|
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3949 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
więc to raczej nie moda
|
|
|
|
|
#3950 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Według tych kryteriów amatorkami są Salix i Madzik. http://4.bp.blogspot.com/-2K_hrIqrtB...0/IMG_2101.jpg http://3.bp.blogspot.com/-Cg3lRfk5VW...0/DSC_0072.jpg Czy ta druga ma szansę z tą pierwszą? Nie. Czy pojawiłyby się glosy, że Salix zrobiła za dobre zdjęcie, ma za dużo kosmetyków, nie pasuje do amatorskiego konkursu? Tak. Każda autorka za dobrej, estetycznej pracy będzie posądzona o bycie zbyt profesjonalną. [Zdjęcie Madzika pochodzi z posta o niebieskim makijażu: http://madzik230390.blogspot.com/201...w-bekicie.html Żeby nie było, że wzięłam jakieś przypadkowe.] Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2015-02-15 o 21:18 |
|
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Wg tych kryteriów obydwie są amatorkami i powinny być zakwalifikowane do kategorii "amator"
A czy byłyby głosy sprzeciwu - zapewne tak. Ale jeśli ktoś wykonuje makijaże hobbystycznie i nie wykonuje zawodu wizażysty - jest amatorem. I tak na pewno zawsze ktoś będzie miał żale.
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio przypominałam innej wizażance, która olewa temat często - także no. No i nie przepraszaj, bez przesadyzmu
a person who belives in the social, political and economic equality of the sexes" (HD!) BLOG Chow mein z orzechowym kurczakiem na ostro Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2015-02-15 o 21:24 |
|
|
|
|
#3953 |
|
Rozeznanie
|
A makijaż salix z tej strony to ten konkursowy? Jesli tak to naprawdę według was powinien byc brany pod uwagę przy wybieraniu wygranej?
|
|
|
|
#3954 |
|
Karo
|
to nie jest makijaż konkursowy
|
#3955 |
|
Raczkowanie
|
http://4.bp.blogspot.com/-U9hBNtIup6...0/IMG_2127.jpg ten jest konkursowy.
Mnie osobiście nie zachwycił jakoś, że łał. ale jak patrzę na niektóre wyróżnione prace chociażby te - https://scontent-cdg.xx.fbcdn.net/hp...76&oe=5548BB6C https://scontent-cdg.xx.fbcdn.net/hp...6b&oe=558839F0 to sobie myślę wtf No ale to kwestia gustu i nikogo nie będę przekonywać do swoich opinii.
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem za co wyroznienie
|
|
#3957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Druga dziewczyna jest przepiękna, ale biorąc pod uwagę nawet hipotetyczny argument że propozycja Salix jest za mało fantazyjno-karnawałowa, to ten jest w zasadzie makijażem dziennym.. ![]() Ale to jest konkurs rozstrzygany na podstawie gustu, więc w takim wypadku nigdy nie dogodzi się wszystkim..
|
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3959 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To jest konkurs. Trzeba nie tylko wykonac ladna prace, ale tez ja przede wszystkim ladnie zaprezentowac. ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

wiadomo, że zwyciężył makijaż, który spodobał się Maxi i tyle, ciężko dyskutować z tym, że ma taki a nie inny gust. Zasady była jasne od początku, dziewczyny powinny się z tym pogodzić. Zresztą to tylko jakiś tam konkurs, śmieszy mnie ten dramatyczny ton w komentarzach - jakby co najmniej chodziło o pokój na Bliskim Wschodzie

.