Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-15, 21:55   #1981
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
nie chce mi się.... nie mam weny...

nouvelle, zdrówka

nusiekowa, miejsce w szpitalu się znajdzie tylko im się nie pojawiaj za wcześnie, będą musieli Cię przyjąć

ja nie robię ani masażu krocza, ani sutków (sutków to nawet w planach nie mam, o kroczu pewnie zapomnę...). mam ostatnio do tego wszystkiego taki stosunek, ze nawet jakby mi rozstępy zaczęły wychodzić to bym tylko ramionami wzruszyła

jasne, że skargę napisać. co to za różnica czy ona ten 37 tydzień ma skończony czy nie?? co, do końca 36 tygodnia ciąży i dziecka i ogólnie ciężarówki nie uznają czy jak?? już nie przesadzajmy, że 36tc plus kilka dni to byłby znów taki wcześniak, tym bardziej, jak dziewczyna przychodzi z gorączką, a nie bólami porodowymi. powinni się nią zająć.

crystal, Twoje wczorajsze "nie mam co na siebie włożyć, we wszystkim wyglądam brzydko i nieatrakcyjnie" przeszło dziś na mnie jeszcze trochę to już zupełnie w nic się nie wcisnę.

niunia, będzie dobrze mała zdąży dobić do jakieś normalnej wagi, ma jeszcze trochę czasu, a właśnie pod koniec ciąży dzieciaczki najszybciej przybierają na wadzie

nic z tego dobrego nie wyniknie, bo to nie Ty powinnaś wychodzić na tą złą. w końcu to on jest ojcem, powinien postawić granice, bo inaczej jego pociecha wyrośnie na rozkapryszoną pannicę, z którą coraz ciężej będzie się żyło niektórzy rodzice, po rozwodzie, starają się coś dziecku cały czas wynagradzać zamiast wychowywać i chyba Twój TŻ też tak robi. ale w tej sytuacji powinniscie mieć wspólny front przed małą i to nie tylko dla jej dobra, ale i dla dobra waszego związku. dziwię się, ze Twój TŻ tego nie rozumie
dziękuje za miłe słowa
ja już mam dość tego stresu z ciążą że czy aby napewno jest z małą wszystko ok, tym bardziej że była to ciąża blizniacza..
temu tak to na mnie wszystko działa.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 21:56   #1982
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
a to co? komuś się coś popie***liło? tu ciężarówki a nie naagie wdowy!!

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Bo chyba najgorsze jest to, że macie z TŻ odmienne zdania. Jak on pozwala, a Ty zabraniasz to automatycznie robisz się ta zła. A ona jest za mała, żeby zrozumieć, że Ty nie chcesz dla niej źle. TŻ powinien stanąć po Twojej stronie.

Ja się obawiam, że moje czekolady też tam nie znikną wraz z porodem, ale jeszcze trochę się łudzę

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Ja tam zamierzam się na razie obżerać, a potem się będę martwic

Ale dziewczyna musi być bardzo zdesperowana, bo pisała nawet w wątku o witaminie C
z ta czekolada same bedziemy musialy powalczyc chociaz moze zdarzy sie cud
Ja to juz nie wiem jak z nim rozmawiac, czy tak czy siak zawsze jest zle......
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 22:00   #1983
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

z ta czekolada same bedziemy musialy powalczyc chociaz moze zdarzy sie cud
mi się odechciewa aż z moim tż gadać bo on chwilę rozumie a za dzień dwa jest to samo...

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-15, 22:04   #1984
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
mi się odechciewa aż z moim tż gadać bo on chwilę rozumie a za dzień dwa jest to samo...
Dla facetów chyba dobre są rozwiązania na chwile. Przytakną i mają chwilę wolnego od naszego gadania...
Stary 2015-02-15, 22:05   #1985
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
nie chce mi się.... nie mam weny...

nouvelle, zdrówka

nusiekowa, miejsce w szpitalu się znajdzie tylko im się nie pojawiaj za wcześnie, będą musieli Cię przyjąć

ja nie robię ani masażu krocza, ani sutków (sutków to nawet w planach nie mam, o kroczu pewnie zapomnę...). mam ostatnio do tego wszystkiego taki stosunek, ze nawet jakby mi rozstępy zaczęły wychodzić to bym tylko ramionami wzruszyła

jasne, że skargę napisać. co to za różnica czy ona ten 37 tydzień ma skończony czy nie?? co, do końca 36 tygodnia ciąży i dziecka i ogólnie ciężarówki nie uznają czy jak?? już nie przesadzajmy, że 36tc plus kilka dni to byłby znów taki wcześniak, tym bardziej, jak dziewczyna przychodzi z gorączką, a nie bólami porodowymi. powinni się nią zająć.

crystal, Twoje wczorajsze "nie mam co na siebie włożyć, we wszystkim wyglądam brzydko i nieatrakcyjnie" przeszło dziś na mnie jeszcze trochę to już zupełnie w nic się nie wcisnę.

niunia, będzie dobrze mała zdąży dobić do jakieś normalnej wagi, ma jeszcze trochę czasu, a właśnie pod koniec ciąży dzieciaczki najszybciej przybierają na wadzie

nic z tego dobrego nie wyniknie, bo to nie Ty powinnaś wychodzić na tą złą. w końcu to on jest ojcem, powinien postawić granice, bo inaczej jego pociecha wyrośnie na rozkapryszoną pannicę, z którą coraz ciężej będzie się żyło niektórzy rodzice, po rozwodzie, starają się coś dziecku cały czas wynagradzać zamiast wychowywać i chyba Twój TŻ też tak robi. ale w tej sytuacji powinniscie mieć wspólny front przed małą i to nie tylko dla jej dobra, ale i dla dobra waszego związku. dziwię się, ze Twój TŻ tego nie rozumie

nie chcesz rozstepow nie pisz tak ja swoich nie nawidze to malo powiedziane sa przeokropne.....
zaloz dresy to bardzo rozsadne, ja je z powrotem zalozylam
Juz jest rozkapryszona, i rozpieszczona i chyba tylko ja to widze i TZ rodzina, ale nikt inny
On nigdy nie byl po slubie, i rozstal sie z nia kiedy jeszcze byla w ciazy. No ale on nie widzi nic zlego w tym co robi..... Ja tez czasami powiem,zeby ja zabral tam czy tam, no bo fakt nie ma jej na codzien. Ale gdzie jest wychowanie jego corki w tym wszystkim Ja juz mam czasami dosc, i mam chec nie byc tutaj kiedy oni sa razem.... ale przemilcze to oczywisce.... ale taka jest prawda......
Ja jestem zla bo za duzo wymagam, bo jej matka nawet dziecku wlosow nie czesze ani zebow nie kaze myc, nie wspomne o zmianie bielizny i innych rzeczach...... wiec ja kiedy o cos prosze, albo mowie ze ma zrobic to czy tamto, to jestem ta zla..... i nawet jesli TZ powie jej to samo, to od razu jej stosunek do mnie sie bardzo zmienia, a z TZ zaczynam sie klocic. Ale jak jestem mila, bo daje slodycze bo pozwalam to przeciez jestem kochana..... Nie wiem moze to ja jestem jakas dziwna Nie wspomne ze ma 9 lat i chce na rece co chwile jak male dziecko, nawet w sklepie. Moze i dzieci nie mam jeszcze, ale jak widze cos co mi przeszkadza to to mowie. TZ moze sobie wyobraza ze jestem ostrzejsza dla niej bo to nie moje dziecko, ale tak nie jest. O to tez sa czesto klotnie a w d..... szkoda gadac o tym.
Stary 2015-02-15, 22:06   #1986
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje za miłe słowa
ja już mam dość tego stresu z ciążą że czy aby napewno jest z małą wszystko ok, tym bardziej że była to ciąża blizniacza..
temu tak to na mnie wszystko działa.
teraz to juz się naprawdę nie stresuj. wiem, że to nie jest łatwe, ale jesteś na samej końcówce, a takie zamartwianie się nic dobrego nie przyniesie, tylko może co najwyżej jeszcze zaszkodzić. jeszcze kilka dni i Twoja mała będzie już na świecie już teraz ma prawie 2600g, nim się obejrzysz będzie miała na pewno 2800, a to już jest normalna waga, z którą rodzą się zdrowe dzieci
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 22:10   #1987
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaz jeden dzien Moj to sie broni jak nie wiem, wszystko obroci , obydwoje mamy silne charaktery
Stary 2015-02-15, 22:11   #1988
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
teraz to juz się naprawdę nie stresuj. wiem, że to nie jest łatwe, ale jesteś na samej końcówce, a takie zamartwianie się nic dobrego nie przyniesie, tylko może co najwyżej jeszcze zaszkodzić. jeszcze kilka dni i Twoja mała będzie już na świecie już teraz ma prawie 2600g, nim się obejrzysz będzie miała na pewno 2800, a to już jest normalna waga, z którą rodzą się zdrowe dzieci
no mam taką nadzieję że bedzie zdrowa
coraz blizej a coraz wieksza nerwowka..
ale wierzę że będzie ok.. dobrze ze jesteście

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-15, 22:12   #1989
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Dla facetów chyba dobre są rozwiązania na chwile. Przytakną i mają chwilę wolnego od naszego gadania...
najsmieszniejsze jest to, ze godzine pozniej on zdziwiony ze siedze jakas bez humoru, no nie, puszcze w nie pamiec, i bede chodzic zadowolona
Stary 2015-02-15, 22:14   #1990
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
a jutro to ja zrobie rybke w panierce chyba albo kotlety schabowe
domowe najlepsze a nie tam kupne co racja to racja

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------i

Mnie swedzi bez przerwy, ale to tylko w tym miejscu gdzie sa rozstepy a male one nie sa, i sama nie wiem czy one sie powiekszaja czy jak. bo pokrzywka to chyba w innych miejscach tez moze byc

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

kochana tesciowa czytalam o tym wczoraj

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

nie ma odchudzania bedziemy sie odchudzac po ja juz dalam sobie spokoj, i tak nie jem za duzo, czesto wymiotuje a tyle kg mam a zaczynalam z nadwaga ze i tak patrzec na siebie nie moge wiec co mi zostalo jesc slodycze ;P
prawie codziennie czasami zapomne no to nie zrobie a to chyba nie dobrze ale ja uwielbiam peelingi
Pokrzywka ciążowa jest właśnie na brzuchu i często tam, gdzie rozstępy.
Stary 2015-02-15, 22:14   #1991
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaz jeden dzien Moj to sie broni jak nie wiem, wszystko obroci , obydwoje mamy silne charaktery
no ja tez uparta , ale on to o 10 razy większy uparciuch niż jaaa.
i zawsze ja jakoś zmierzam do porozumienia przewaznie bo on to jak wejdę na ambicję to już koniec strzelać tylko...

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-15, 22:16   #1992
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
No średnio z tymi ziemniakami

Włączyłam sobie na telefonie kołysanki i położyłam telefon na brzuchu, ale młoda szalała, chyba jej się nie podobało
Ja ostatnio uśpiłam małą (i Tż przy okazji) kołysankami z tabletu.
Musiałam coś z nią zrobić, bo wariowała za bardzo i nie mogłam wyleżeć.

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ważne, że sprawdzone i wszystko jest ok! a waga nie jest zła, widziałam w innych wątkach, że dziewczyny rodziły zdrowe, silne dzieci poniżej 3 kg, po prostu taka jej uroda.
Ciekawe ile moja ma, dowiem się we wtorek już ale nie sądzę żeby miała więcej...

aaaa ale kusicie!! ale nie mam jabłek daj przepis to jutro zrobię

idę poleżeć do wanny pospałam 2 godziny, to pewnie nocka będzie ciężka
Zrobiłam z tego przepisu:
http://gotujzcukiereczkiem.blogspot....z-jabkami.html

Ja też miałam w planach pospać, bo dziś znów all-star weekend od 1:30 Ale nie było mi dane więc jutro odeśpię.

Cytat:
wkurza mnie TZ. jak zwykle chodzi o jego corke.... do dawania czekolady to pierwszy jest, a jak nie chce zjesc obiadu to ja jestem ta zla bo jej kaze... bo to juz nie mc donalds, i czekolada..... a do tego widze ze inaczej ona do mnie podchodzi jak juz nie jestem dla niej taka milutka....bo jej cos kaze, albo mowie ze wystarczy ogladania tv, ze moze ksiazke swoja poczytac.... to nic ze ponad pol dnia oglada, i TZ to nie przeszkadza...... mam dosc czasami.... a do tego nie przeszlo mi po ostatnim co powiedzial.... no to se pomarudzilam.....

jestem taka nerwowa ze chyba moglabym brac rozwod i sie wyprowadzic
Bardzo dobrze napisała Michiru, ja się pod tym podpisuję.

Nie możecie tak walczyć z TŻ, najpierw powinnaś z nim porządnie porozmawiać i uświadomić go co za krzywdę robi dzieciakowi. Jak mała zobaczy, że trzymacie z TŻ, najpierw dozna szoku, po jakimś czasie zacznie Cię słuchać.

Z resztą.. ona ma JUŻ 9 lat, więc dużo rozumie.

Im szybciej wytrenujesz Tż, tym łatwiej Ci będzie z Waszym dzieckiem

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 22:18   #1993
aaakarolina
Wtajemniczenie

właśnie wcinam bułeczkę z serkiem typu włoskiego+ konfitura truskawkowa popijam ciepłą herbatką a na "deser" mam koktajl truskawka-banan-mango

crystal- współczuję sytuacji. Taka mała rada, porozmawiaj z TŻtem już teraz jak będziecie wychowywać wspólne dziecko, bo wtedy już musicie mieć wspólny front i jedno zdanie. Inaczej zawsze Ty będziesz ta zła

dziewczyny mam pytanie- idę jutro na badania krwi i moczu. Co zrobić jak wstane na siku tak 5.30-6?? chciałam iść do laboratorium tak najwcześniej o 8...
Stary 2015-02-15, 22:21   #1994
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
nie chcesz rozstepow nie pisz tak ja swoich nie nawidze to malo powiedziane sa przeokropne.....
zaloz dresy to bardzo rozsadne, ja je z powrotem zalozylam
Juz jest rozkapryszona, i rozpieszczona i chyba tylko ja to widze i TZ rodzina, ale nikt inny
On nigdy nie byl po slubie, i rozstal sie z nia kiedy jeszcze byla w ciazy. No ale on nie widzi nic zlego w tym co robi..... Ja tez czasami powiem,zeby ja zabral tam czy tam, no bo fakt nie ma jej na codzien. Ale gdzie jest wychowanie jego corki w tym wszystkim Ja juz mam czasami dosc, i mam chec nie byc tutaj kiedy oni sa razem.... ale przemilcze to oczywisce.... ale taka jest prawda......
Ja jestem zla bo za duzo wymagam, bo jej matka nawet dziecku wlosow nie czesze ani zebow nie kaze myc, nie wspomne o zmianie bielizny i innych rzeczach...... wiec ja kiedy o cos prosze, albo mowie ze ma zrobic to czy tamto, to jestem ta zla..... i nawet jesli TZ powie jej to samo, to od razu jej stosunek do mnie sie bardzo zmienia, a z TZ zaczynam sie klocic. Ale jak jestem mila, bo daje slodycze bo pozwalam to przeciez jestem kochana..... Nie wiem moze to ja jestem jakas dziwna Nie wspomne ze ma 9 lat i chce na rece co chwile jak male dziecko, nawet w sklepie. Moze i dzieci nie mam jeszcze, ale jak widze cos co mi przeszkadza to to mowie. TZ moze sobie wyobraza ze jestem ostrzejsza dla niej bo to nie moje dziecko, ale tak nie jest. O to tez sa czesto klotnie a w d..... szkoda gadac o tym.
nie jesteś dziwna. jesteś po prostu macochą, a ta funkcja niestety ma to do siebie, że często jest prze...kichane. dziewczynka nie ma nikogo, kto by ją wychowywał i jest jej już tak wygodnie. robi co chce i rodzice spełniają jej zachcianki. Ty od niej czegoś wymagasz, oprócz sprawiania jej przyjemności, więc ona się buntuje i strzela focha, bo jakim prawem. a jak teraz TŻ od święta stanie po twojej stronie to będzie winić Ciebie, że tatusia przeciwko niej buntujesz. smutne, ale prawdziwe. nie dziwie się, że często masz już dość, bo ja nie wiem czy bym to wytrzymała. Twój TŻ powinien w końcu zrozumieć, ze jest ojcem przede wszystkim od wychowywania, a nie pozwalania na wszystko w imię wynagrodzenia dziecku życia w rozbitej rodzinie. mała zrozumie, że nie chcesz dla niej źle pewnie dopiero za wiele lat, jak jej się okres nastoletniego buntu skończy albo jak będzie miała 20kilka lat i trochę oleju w głowie.

nie mam dresów w domu :/ a rozstępów nie chcę, ale mam tak dość, tak wy****ne na wszystko, że pewnie bym się na początku w ogóle nie przejęła. nie czuję się gruba i nieatrakcyjna, nie o to chodzi, ale mega zmęczona tym wszystkim. tego i tamtego mi nie wolno, tego i tamtego już nie jestem w stanie zrobić. założenie butów to katorga, a przejście alejką tych 7min, jakie mnie dzielą np. od szpitala krokiem nie-wlokącym-się powoduje bóle w skurcze. nie mam ochoty jeszcze rodzić, bo to zdecydowanie za wcześnie, ale ciąży jako takiej mam po dziurki w nosie.
Stary 2015-02-15, 22:21   #1995
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Pokrzywka ciążowa jest właśnie na brzuchu i często tam, gdzie rozstępy.
dziekuje wlasnie o tym czytam mysle ze jak mi nie przejdzie to zadzwonie do swojego ginekologa
Stary 2015-02-15, 22:22   #1996
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
no mam taką nadzieję że bedzie zdrowa
coraz blizej a coraz wieksza nerwowka..
ale wierzę że będzie ok.. dobrze ze jesteście
za to nam płacisz :P
Stary 2015-02-15, 22:22   #1997
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no ja tez uparta , ale on to o 10 razy większy uparciuch niż jaaa.
i zawsze ja jakoś zmierzam do porozumienia przewaznie bo on to jak wejdę na ambicję to już koniec strzelać tylko...
z moim wogole sie rozmawiac nie da Bo on zaraz mysli ze to wrog, ze cos jest przeciwko niemu
Stary 2015-02-15, 22:26   #1998
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie wcinam bułeczkę z serkiem typu włoskiego+ konfitura truskawkowa popijam ciepłą herbatką a na "deser" mam koktajl truskawka-banan-mango

crystal- współczuję sytuacji. Taka mała rada, porozmawiaj z TŻtem już teraz jak będziecie wychowywać wspólne dziecko, bo wtedy już musicie mieć wspólny front i jedno zdanie. Inaczej zawsze Ty będziesz ta zła

dziewczyny mam pytanie- idę jutro na badania krwi i moczu. Co zrobić jak wstane na siku tak 5.30-6?? chciałam iść do laboratorium tak najwcześniej o 8...
idź normalnie. jeśli coś będzie nie tak albo będziesz miała infekcję to tak czy owak wyjdzie. myślę, ze lekarza, przeglądając wyniki, jest świadomy tego, ze na tym etapie ciąży sika się co godzinę

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
z moim wogole sie rozmawiac nie da Bo on zaraz mysli ze to wrog, ze cos jest przeciwko niemu
podeślij go do mnie. ja go urobię na masło. tym bardziej, że wpadłam w bojowy nastrój nie będzie zmiłuj.
Stary 2015-02-15, 22:27   #1999
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
idź normalnie. jeśli coś będzie nie tak albo będziesz miała infekcję to tak czy owak wyjdzie. myślę, ze lekarza, przeglądając wyniki, jest świadomy tego, ze na tym etapie ciąży sika się co godzinę

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

podeślij go do mnie. ja go urobię na masło. tym bardziej, że wpadłam w bojowy nastrój nie będzie zmiłuj.
haha na masło;p padlam

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-15, 22:32   #2000
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Wstaw pojemnik do lodówki i wyjmij przed wyjściem z domu do laboratorium.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 22:41   #2001
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
do lodówki? pierwsze słysze
Stary 2015-02-15, 22:45   #2002
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
do lodówki? pierwsze słysze
Informacja ze strony Synevo:
Pojemnik z pobraną próbką moczu zamknij szczelnie i jak najszybciej dostarcz do Laboratorium. Jeśli nie możesz tego zrobić od razu, umieść naczynie w lodówce i przynieś je do zbadania jak tylko będziesz mógł. W przypadku badania na posiew próbka nie może pozostawać w lodówce dłużej niż 2 godziny.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 22:50   #2003
Anneet
Raczkowanie

Dory wieczór

od wczoraj nie byłam u was i dziś tyle czytania,ale klikacie nie do nadążenia za wami..nam póki co lisek daje pospać nie odwiedził nas w nocy ciekawe jak dzisiaj będzie?..po kościołku o 10 wyruszyliśmy do mojej rodziny na obiadzik,a mała piruety cały dzień tworzy.. kurcze katar mnie meczył 3 tyg dop od paru dni był spokój i kurcze znów od nowa co jest no? a jutro w planach mam wietrzenie pościeli,wózka i materacu dla małej,2 prania zrobić pościel zmienić a jak tu po polu przy minusowej temp latać z katarem?i na dodatek ząb mnie zaczął boleć,dzisiejsza noc będzie z gryzieniem czosnku i po przytulaskach męża tak z innej beczki dziewczyny polecam fajną komedię Welcome to the Jungle (2013) dziś do kolacyjki oglądałam ze swoim

Powiedzcie mi,czy wy też macie już obawę dzwonić do kogoś czy pisać smsy,że po drugiej stronie tela już myślą,że na porodówkę jedziecie a jak nie zadzwonicie a co dopiero od razu nie odbierzecie tel to jest to samo?

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Hmm nie słyszałam o tym..ale ja zazwyczaj siusiałam koło 2 w nocy i wyniki zawsze miałam dobre,raz mi sie nawet zdarzyło o 7 rano a zaniosłam na 9:30 i jakoś nie były inne czy złe
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 22:52   #2004
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Informacja ze strony Synevo:
Pojemnik z pobraną próbką moczu zamknij szczelnie i jak najszybciej dostarcz do Laboratorium. Jeśli nie możesz tego zrobić od razu, umieść naczynie w lodówce i przynieś je do zbadania jak tylko będziesz mógł. W przypadku badania na posiew próbka nie może pozostawać w lodówce dłużej niż 2 godziny.
u mnie to chyba nie obowiązuje, bo w gabinecie gdzie pobierają i przyjmują próbki, mocz stawiają sobie normalnie jeden na drugim, bez żadnych chłodziarek czy lodówek, więc nie widze sensu żebym miała ja to robić
ale ja z podlasia, polska "be" i tu moze byc lekkie zacofanie

zmykam spać, dobranoc mamusie

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-02-15 o 22:57
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 23:06   #2005
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
dziekuje wlasnie o tym czytam mysle ze jak mi nie przejdzie to zadzwonie do swojego ginekologa
Moj lekarz jest bardzo uczulonu na wszystko co swedzi i zawsze o to pyta a potem to miejsce oglada. Wiec zadzwon moze lepiej i powiedz.

Moj mąż wpadł w jakąś fascynacje brzuszkiem jak przychodzi kladzie sie kolo mnie i odkrywa brzucholka i oglada, smyra i cieszy sie jak dziecko

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Ja czasami siusiam do pojemnika kolo 6 a na badania jade kolo 8, ale w lodowce nie trzymam

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 23:08   #2006
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Mieliśmy iśc na spacer po obiedzie a zamiast tego 3 godz spaliśmy. Mały coś dzisiaj leniwy jest albo w nocy nadrobi.

Masażu krocza nie robie. Może jak olejek dotrze.... Ale chyba mi sie nie chce.

Sutki hartuje myjką pod prysznicem. Trę i szoruję. Sa twarde i odstające. Przy karmieniu córki 1,5 roku ani razu maści nie używałam i nigdy nie popękały.

Oho, królewicz się jednak wyciąga. Też mnie dzisiaj w pi....e kłuje, że aż podskakuje.

Ide pobuszowac na all.
podziwiam za to szorowanie sutków, ja nie mam odwagi, bo takie mam wrażliwe, że na dworze jak dłużej jestem to normalnie bolą mnie od niższej temp. jakby ktoś mi je zamrażał a potem ciął żyletką...

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Potworna zgaga + anginowy ból gardła to jest masakryczne uczucie, zaraz zwariuje... lesyeux Ty pisałaś, że chcesz kupić mleczko na zgage, ja dziś Gaviscon kupiłam i trochę pomaga. Tylko smak okrutny, dla mnie to połączenie rozpuszczonej pasty do zębów i gnojownika
zdrówka Kochana, nienawidzę angin, oby Ci szybko przeszło

Cytat:
jestem
byłam na IP , bo miałam na majtkach dużą plamę , myślałam że to wody no ale lekarz mówił że to nie wody.
młoda jest bardzo mała 2577
kto wie jaka jest prawda ... bo co lekarz mnie bada to inaczej w tym szpitalu..
wody są na granicy ale są w normie jeszcze. w środę na ktg mam się zgłosić , a w piątek na usg..
ja już mam dość dziewczyny tego stresu całegoo
dobrze, że możesz być spokojna i wszystko jest dobrze, a waga Julki jest moim zdaniem dobra, położna mi mówiła, że dzieciaczki z wagą 2500kg świetnie sobie radzą na tym świecie a Twoja Julka jeszcze podrośnie przez najbliższe dni

Crystal25, niunia_ona ściskam mocno, by humory złe zniknęły i żebyście nie musiały już się denerwować przez tż.

nusiekowa życzę Ci porodu w tym szpitalu, w którym zamierzasz rodzić

no i zjadłam przez Was kanapkę z nutellą właśnie tż już chrapie, a mi się w ogóle spać nie chce...
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 23:26   #2007
87marta78
Zadomowienie

Ale jestem zla!!!! I to na sama siebie!! Tak sie zaczytalam,ze zapomnialam o aukcji na allegro i jak na zlosc ktos mnie przelicytowal wkurza mnie takie cos, ze ja staram sie zazwyczaj pilnowac aukcji, przez kilka dni nie ma nikogo chetnego oprocz mnie, a gdy juz sie konczy aukcja pojawia sie zawsze ktos i zdazy w ostatniej chwili mnie przebic (((
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 23:28   #2008
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Ale jestem zla!!!! I to na sama siebie!! Tak sie zaczytalam,ze zapomnialam o aukcji na allegro i jak na zlosc ktos mnie przelicytowal wkurza mnie takie cos, ze ja staram sie zazwyczaj pilnowac aukcji, przez kilka dni nie ma nikogo chetnego oprocz mnie, a gdy juz sie konczy aukcja pojawia sie zawsze ktos i zdazy w ostatniej chwili mnie przebic (((

EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 23:30   #2009
87marta78
Zadomowienie

Ehhhhh ( nic, trzeba przezyc.nastepna aukcje pilnuje do konca.
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 00:30   #2010
Magiusa
Zakorzenienie

Nie nadrabiam bo jestem ciagle chora i to chyba coraz gorzej ale rzucilo mi sie w oczy ze na allegro ktoras aukcje przegrala bo ktos w ost.chwili ja przebil
Kochana dopoki jak oni nie skorzystasz z provramu to nie wygrasz nigdy. Jest cos takiego jak snajper. Tam ustawiasz cene max jaka chcesz dac. Ustawiasz by np.10 sek przed koncem aukcji przebilo ost. Oferte i wygrana twoja. Inaczej to recznie w zyciu nie wygrasz.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości