|
|
#2041 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII
Witam się w ten zimny i ponury dzień.
Wczoraj stwierdziłam,że ten kto wymyślił że ciąża to stan błogosławiony to musiał być facetem, bo ja to mam już serdecznie dość. W sobotę posprzątałam cały dom, zrobiłam pranie wczoraj też sobie nie folgowałam i nic, tylko mam przepowiadacze, a na dodatek od wczoraj boli mnie gardło, dobrze że z córką już dobrze i chociaż ona jest zdrowa. Niunia ona- kochana nie denerwuj się wszystko będzie dobrze Rossi - ja w pierwszej ciąży też nie miałam skurczy przepowiadających, więc to dla mnie też nowość, mam nadzieję że dzięki nim poród zacznie się szybciej
|
|
|
|
#2042 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
ja od rana intensywnie, od bladego świtu golenie całościowe i się naschylałam tak że brzuch mnie zaczął pobolewać i się troszkę przestraszyłam że coś się zaczyna, a później badania i wcale takie milusie gmeranie i tam nie było ![]() a do tego coś mnie zaczęło tam swędzieć, chyba drożdżaki mam wrrrrr szybciej do końca ciąży a z dobrych wiadomości to szafa przyjechała, dzisiaj będą montować
|
|
#2044 |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle to się witam
Coś Naszym Dzidziusiom, aż tak się nie śpieszy, u nas jeszcze spokojnie w porównaniu do Mam styczniowych, czy lutowych. |
|
|
|
#2045 |
|
Zadomowienie
|
A ja położyłam się spać o 5
![]() :conf used: Tak mnie kręciło w nogach, tak mnie "coś" na nerw uciskało i miałam taaaaaaaaaaką zgagę, że mimo chęci zaśnięcia oglądnęłam cały mecz i całe show all-star w nocy. Zbieram się niedługo, bo trzeba jechać wybrać nową farbę do przedpokoju
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
u mnie nawet przespana noc ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Jak tam piszecie o tych przepowiadaczach, to aż Wam zazdroszczę u mnie nic się nie dzieje....
|
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Widze, że coraz wiecej mam narzeka na samopoczucie taka niestety jest koncowka ciazy ale oby najmniej złego nastroju![]() Ja tez jak jestem zainteresowana jakąś aukcją to uaktywniam sie dopiero w ostatnich minutach, sekundach aby nie nabijac stawki, chyba większość osób tak robi. Crystal mam nadzieje, że w koncu znajdziesz wspólny front z mezem przy wychowaniu jego córki, bo w tej sytuacji według mnie to ona najbardziej na tym cierpi. Masz zdrowe podejście do jej wychowania, fajnie by było gdyby mąż zrozumiał, że krzywdzi ją swoim zachowaniem, bo prezenty i pozwolenie na wszystko nie jest rozwiązaniem.
|
#2048 |
|
Zadomowienie
|
mi już odbija, szukam już sukieneczki do chrztu dla mojej małej
|
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Wam!
Nouvelle2 mi też bez tż smutno, mimo iż nie pracuje nigdzie na wyjazdach ani w delegacjach na stałe, ale weekendy tak szybko mi mijają, a roboczy tydzień się dłuży i nie mam się do kogo przez większość dnia odezwać... Ja też miewam regularne przepowiadacze, już się tak do nich przyzwyczaiłam, że już nie zaliczam ich do kategorii bólu, więc ciekawe jak to będzie, jak mnie na serio złapie... Powodzenia na wizytach Mamusie ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Kochana, ja już od jakiegoś czasu sobie oglądam i póki co, nie znalazłam jeszcze odpowiedniej A Ty już coś masz na oku?
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
![]() U mnie noc znośna, tylko teraz nadal plamie i to takie wkurzające. Niby lekarka powiedziała, że do jutra tak być może, jeszcze przez to wszystko się zniechęcę do lamowania przed porodem, jak cały czas ma tak być ![]() A jakie macie szyjki? Moja 1,5-2cm podomiez i kanał na 1 palec- to już nie wiem co znaczy ale mam tak na karcie z ip. Z grubsza ogarnełam mieszkanie, jeszcze muszę poodkurzać i pomyć podłogi. I biore sie za projekty z pracy, cieszę się, że szef takie coś zaproponował, bo dodatkowa kasa wpadnie a chociaż dzień szybciej mija, bo o ile weekend z TZ ekspresowo to w tygodniu mi sie dluzy. Choc i tak mam lepiej niż niektóre z Was, bo na naszym osiedlu same ciężarne i co najmniej raz w tygodniu się z którąś spotykam a to na plotki, a to na spacer i czas mija. Nawet sąsiedzi przez balkon będą mieli chłopczyka w czerwcu, już się śmieje do TZ ze będzie musiał Zuzy pilnować
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#2052 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj zamawiałam jeszcze brakujące rzeczy na alledrogo i byłam w szoku gdy nagle zadzwonił jeden ze sprzedawców u którego kupowałam, że jak do konkretnej godziny wyślę mu jakie kolory/wzory chcę niektórych rzeczy to on w poniedziałek z rana je wyśle i we wtorek już je będę mieć Brakuje mi już tylko kremu do pupy (bo wymagają go do szpitala) (co polecacie???) oraz gazików. Dziś prasowanie część pierwsza i pakowanie z tego wyprawki do torby. Większe ciuszki (te od pół roku wzwyż) tylko poskładam ładnie
|
|
|
|
|
#2053 |
|
Zadomowienie
|
U mnie z szyjką okaże się jutro, do tej pory wszystko było pozamykane i o nic więcej nie dopytywałam. Ale jutro na wizycie dopytam o szczegóły, (albo lekarz sam mi o tym powie), bo mam wrażenie, że powolutku coś się zaczęło dziać
|
|
#2054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#2055 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też tak mam, a w tygodniu raczej też na nudę nie narzekam.. |
|
|
|
|
#2056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie życia z TŻtem gdyby miał pracować gdzieś na wyjeździe ![]() Ja dodatkowo mam ten plus, że mąż pracuje na zmiany tj. 6, 14 (nienawidzę jej bo się ciągnie strasznie) i 22. No ale co z tego, że pracuje 8 godzin, jak i tak większość czasu wolnego po pracy siedzi w garażu i dorabia do pensji
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nie sprawdzają ani szyjki ani rozwarcia, takie dziwne zasady mają
|
#2058 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam się przedpołudniowo
nocka przespana, wstałam tylko przed 6 na siku a później znowu spanko do 9 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na samym dole brzucha swędzi jak ch....a ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj się wizytuję więc trzymajcie kciuki
Edytowane przez irish cream Czas edycji: 2015-02-16 o 11:35 |
|||
|
|
|
#2059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2060 |
|
Raczkowanie
|
Ja też wczoraj szukałam na all czegoś do chrztu, ale te garniturki są dla mnie
|
|
|
|
#2061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2062 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
u mnie noc przespana na szczęście. Ale i tak wyglądam i czuję się jakbym co najmniej miała kaca. I powiem wam, że gdyby mi ktoś jeszcze 9 miesięcy temu powiedział, że w naszym kraju nie szanuje się kobiet w ciąży to bym nie uwierzyła. Ja byłam wychowana, że starszym, chorym, kalekim, kobietom w ciąży ustępuje się miejsca i pomaga. A w ciąży spotkało mnie więcej nieprzyjemnych sytuacji niż przyjemnych. Najgorsze są kobiety 50+. Wczoraj na przykład zrezygnowałam z pójścia do kościoła, bo już nie raz musiałam stać. A wczoraj czułam się słabo i uznałam, że w razie czego nie dam rady stać. A dzisiaj w sklepie to już w ogóle była jazda na całego. Pojechałam po coś na obiad i przy okazji pomyślałam, że może zrobię jakieś zapasy. I dlatego nie pojechałam do małego sklepu, w którym nie znają i zawsze dobrze obsługują, tylko do Stokrotki. Schyliłam się po makaron i poczułam samolot w głowie i mdłości. Poczekałam chwilkę aż mi trochę przeszło i chciałam wyjść. Przy kasach oczywiście kolejki, każdy udaje że mnie nie widzi. Zakupy wyjmowałam powoli, bo znowu mi zaczęło wirować w głowie. Gdy wyjmowałam swoje zakupy kobieta za mną też zaczęła wyjmować swoje tak, że na moje zakupy już nie było miejsca. Wypadła mi jakaś mrożonka z rąk na podłogę. I mnie tak szlag trafił, że odwróciłam się do tej baby i ją opierdzieliłam. Nawet ze mną nie dyskutowała. Jakoś dowlokłam się do auta ale już myślałam, że puszczę ![]() W domu od razu do łazienki. Jutro miałam zrobić wyniki ale sama już nigdzie się nie ruszam, bo się boję spowoduje wypadek. Jeszcze tydzień i wykurzam młodego z brzucha.
|
#2063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2064 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
He he TŻ będzie musiał mieć sąsiada na oku;P
|
|
|
|
|
#2065 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, dobrze, że dotarłaś bezpiecznie do domu |
|
|
|
|
#2067 |
|
Raczkowanie
|
żona_marcina ja już od dawna nie jeżdżę sama autem, nawet wózka w markecie nie dałabym chyba rady pchać
|
|
|
|
#2068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2069 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.

u mnie nic się nie dzieje....
taka niestety jest koncowka ciazy ale oby najmniej złego nastroju

A Ty już coś masz na oku?