Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-15, 08:03   #1681
Isis23
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

u mnie walentynki tez na spokojnie.. Tż kolacje robił sobie sam bo... ja odpadłam i koło 19 zmuliło mnie tak, że przysnełam

a co do aut to mnie tez czeka wydatek.. wczoraj auto pojechało na warsztat. silnikowe sprawy....... dobrze, że TŻ jest mechanikiem to tylko za części zapłacę, ale też niestety nie mało :/

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 08:31   #1682
Suivi
Zadomowienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

U mnie walentynki również domowo Mąż zrobił sushi i graliśmy w planszówkę. Moje najlepsze walentynki

Suivi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 09:07   #1683
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
ano jedno sie psuje inne nie, niestety trafilismy na psujace sie, a nigdy nie wiadomo jak sie kupi inne jakie jest dobrze ze raz wymieniona czesc poki co nie popsula sie drugi raz.... poza tym to alfa romeo wiec wiecie a jak nie wiecie spytajcie swoich facetow :P

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

a w ramach oszczenosci kupilismy wczoraj tv w media 13 % taniej;] :haha:
Nie przesadzałabym z mitem, ze alfy się psują - mieliśmy już 3 i raczej miło je wspominam. Tż najbardziej kochał 155 i nią jeździliśmy najdłużej - w niej w sumie psuł się nam gaz i jakieś eksploatacyjne rzeczy typu klocki, sprzedaliśmy ją w rodzicom kiedy potrzebowaliśmy większego samochodu, za to 156 kochałam ja, ale bez wzajemności
Najbardziej nam się psuł ford mondeo, nie mogłam się doczekać aż go sprzedamy
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 09:18   #1684
tassia
Zakorzenienie

A ja walentynki spedzilam z przyjaciółką.... Zrobilysmy sobiebwypasiona kolacje

A wczoraj wizyta rodzinna u dentysty (350zl)

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 09:27   #1685
ParoleParole
Zakorzenienie

Ja waletynki sama z sobą spędziłam. Rano w pracy, a potem zrobiłam dobrą sałatke i wieczór i dwa filmy obejrzałam.
Stary 2015-02-15, 09:34   #1686
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

My walentynki rownież spedziliśmy w domu. Wypiliśmy winko, zjedliśmy lody i wieczoór minął. Oboje byliśmy wczoraj po pracy to szybko padliśmy spać :p

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 09:45   #1687
xxxescapismxxx
Pani Pech

Moje walentynki byly z corcia. ;-)) a dzis do siostry ciotecznej na 12 urodziny
Stary 2015-02-15, 10:04   #1688
Ilsa Lund
Zakorzenienie

My zrobiliśmy sobie krewetki z czosnkiem, chilli i pietruszką ale były już kupione wcześniej więc w sumie nie wydaliśmy Ogólnie mieliśmy oszczędzone 110 zł więc byliśmy w IKEI po pudła, wzięłam też nowe sitko a M. świeczkę mandarynkową I mamy porządeczek za darmo Rozglądałam się za tą ławą ale jej nie widziałam ale spodobała mi się kuchnia tylko nie wiem czy robią na wysokość 95-100 cm zamiast standardowego 85. My jesteśmy wysocy i w tej naszej kręgosłup boli

DSC_0403.jpg

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 10:04   #1689
_Aneta
Zakorzenienie

Podliczylam dzisiaj wydatki od 10. Ponad 2400. Mam tylko nadzieję, że wyjdziemy na 0 w tym miesiącu i nie trzeba będzie ruszać odłożonej kasy.
Stary 2015-02-15, 10:32   #1690
_czarny_kot
Zakorzenienie

_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 10:47   #1691
LustForLife
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
ja mam i bardzo chwalę. Jedyna wada-brak cd room-u
A zdradzisz jaki konkretnie masz ? Ja akurat zastanowiłam się ile razy w ciągu ostatniego roku korzystałam z napędu CD w ostatnim roku i może z raz nagrałam płytę, więc nie powinien mi przeszkadzać jego brak Dodałam jeszcze jedno wymaganie - muszę mieć matowy ekran.
LustForLife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 12:18   #1692
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
My zrobiliśmy sobie krewetki z czosnkiem, chilli i pietruszką ale były już kupione wcześniej więc w sumie nie wydaliśmy Ogólnie mieliśmy oszczędzone 110 zł więc byliśmy w IKEI po pudła, wzięłam też nowe sitko a M. świeczkę mandarynkową I mamy porządeczek za darmo Rozglądałam się za tą ławą ale jej nie widziałam ale spodobała mi się kuchnia tylko nie wiem czy robią na wysokość 95-100 cm zamiast standardowego 85. My jesteśmy wysocy i w tej naszej kręgosłup boli

Załącznik 5915867
Zdjęcia nie mogę powiekszyć, głupi telefon. Mam kuchnie z ikei, ostatnio sie co prawda seria mebli zmieniła, ale pewnie działają podobnie. Niezależnie czy masz meble z nożkami czy cokołem to maja one nóżki i jest ich kilka rodzajów, cześć ma regulacje, także sama sobie dobierasz wysokość. Nie pamietAm ile mamy, ale na pewno wyżej niż standardowo. Generalnie wszystko fajnie, korzystaliśmy z promocji - za każdy wydany tysiąc dostawało sie sto złotych zwrotu, a ze kuchnie mamy spora i sprzęt poza lodówka tez kupowaliśmy u nich to sporo tej kasy zwrócili. Generalnie za to samo co ikea studia kuchenne chciały mniej więcej 2-3 razy tyle. My wybraliśmy akurat droga opcje z szafkami typu Cargo i mnóstwem szuflad w całej kuchni - baaaardzo wygodnie, nie żałuje ani złotówki. Sprzęt ikeowy to whirlpool, 4 lata i wszystko ok. Opłaca sie składać samemu bo koszt montażu przez nich jednej szafki to chyba 50zl, wiec sporo. A ikea jak to ikea, te szafki to takie klocki lego dla dorosłych. Tych wysokich nie da sie złożyć w pojedynkę - np wstawić lodówki do środka - ale z TZtem spokojnie daliśmy radę. Trochę zabawy z wypoziomowaniem ich i łączeniem blatów i wycinaniem otworu na zlew było, ale TZ robił i rożne meble w zabudowie, a i tak zakup frezarki zwrócił sie kilkakrotnie.

Jedyna wada, to ze niby wszystko dostępne jest od ręki, a wtedy nie było- części blatów, frontów, jakiejś popularniejszej szafki - w sumie kompletowalismy to kilka razy wciąż lookajac w net - dzwoniłam z pracy do TZta czy moze wyskoczyć z pracy i szafkę nabyć, bo akurat 5 dostali, za 2 godziny dzwoniłam znów jeeeedz, bo juz sa tylko dwie!!!! A teraz fronty sa, jechaliśmy a ikee mamy 15 minut autem, dojeżdżalismy juz nie było. Odłożyć nie ma opcji w ogóle, kto pierwszy ten lepszy.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 13:27   #1693
Ojoanna29
Zakorzenienie

U nas walentynki nie wyszły tak jak zaplanowaliśmy, miało być winko i romatico, a dostałam zapalenia zatok i piliśmy colę Dostałam kwiatki, portfel i spacer po drogeriach - nabrałam co chciałam, a tż zapłacił

Chyba przestanę się bawić w wystawianie rzeczy na allegro - po raz kolejny nie dostałam wpłaty, nie mówiąc już nawet o odp na maila
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 15:07   #1694
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
U nas walentynki nie wyszły tak jak zaplanowaliśmy, miało być winko i romatico, a dostałam zapalenia zatok i piliśmy colę Dostałam kwiatki, portfel i spacer po drogeriach - nabrałam co chciałam, a tż zapłacił

Chyba przestanę się bawić w wystawianie rzeczy na allegro - po raz kolejny nie dostałam wpłaty, nie mówiąc już nawet o odp na maila
I tak sie ciesz, mój małż nie uznaje Walentynek, kupiłam mu ☠☠☠☠☠☠☠ke z tej okazji, a on strzelił focha i nawet nie otworzył prezentu. I chodził z fochem cały dzień. Ja oczywiście nic nie dostałam.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-02-15, 15:15   #1695
GrumpyCat
Wredny kotecek

Podliczyłam, że w tym miesiącu poszło (w sumie jeszcze pójdzie) 700zł na wizyty u lekarzy :/
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 16:13   #1696
kjd3
only smart shopping

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Zdjęcia nie mogę powiekszyć, głupi telefon. Mam kuchnie z ikei, ostatnio sie co prawda seria mebli zmieniła, ale pewnie działają podobnie. Niezależnie czy masz meble z nożkami czy cokołem to maja one nóżki i jest ich kilka rodzajów, cześć ma regulacje, także sama sobie dobierasz wysokość. Nie pamietAm ile mamy, ale na pewno wyżej niż standardowo. Generalnie wszystko fajnie, korzystaliśmy z promocji - za każdy wydany tysiąc dostawało sie sto złotych zwrotu, a ze kuchnie mamy spora i sprzęt poza lodówka tez kupowaliśmy u nich to sporo tej kasy zwrócili. Generalnie za to samo co ikea studia kuchenne chciały mniej więcej 2-3 razy tyle. My wybraliśmy akurat droga opcje z szafkami typu Cargo i mnóstwem szuflad w całej kuchni - baaaardzo wygodnie, nie żałuje ani złotówki.
Też mam kuchnię z Ikei, dokładnie przetestowaną, bo ma 12 lat. Wszystko nadal dobrze działa. Szczególnie polecam cargo - świetne rozwiązanie; u mnie spełnia rolę spiżarni (ma ok. 160 cm wysokości).

kjd3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 16:21   #1697
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kjd3 Pokaż wiadomość
Też mam kuchnię z Ikei, dokładnie przetestowaną, bo ma 12 lat. Wszystko nadal dobrze działa. Szczególnie polecam cargo - świetne rozwiązanie; u mnie spełnia rolę spiżarni (ma ok. 160 cm wysokości).
Tez mam spiżarnie w Cargo, ale nad nim jeszcze szafkę, w drugim niskim Cargo mam warzywniak.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-02-15, 16:24   #1698
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Podliczyłam, że w tym miesiącu poszło (w sumie jeszcze pójdzie) 700zł na wizyty u lekarzy :/
I to w naszym kraju jest chyba najbardziej przerażające, płaci się comiesięczne składki a jak człowiek zachoruje to trzeba większość rzeczy załatwić prywatnie, bo niestety nie zawsze można czekać w kilkutygodniowych albo kilkumiesięcznych kolejkach jak coś człowiekowi dolega.
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 21:03   #1699
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
I to w naszym kraju jest chyba najbardziej przerażające, płaci się comiesięczne składki a jak człowiek zachoruje to trzeba większość rzeczy załatwić prywatnie, bo niestety nie zawsze można czekać w kilkutygodniowych albo kilkumiesięcznych kolejkach jak coś człowiekowi dolega.
No... masakra..
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 21:26   #1700
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Ja priv chodzę do gina i dentysty - ale nawet za kasę to konowały. Ciężko znaleźć dobrego lekarza. Teraz poszłam do endokrynologa ze skierowaniem. Boże co za masakra była. Brak słów. Skierowanie dostałam w listopadzie. Koleżanki mi poleciły przychodnie, jak się chciałam umówić to się okazało ze mam dzwonić w grudniu żeby był termin na styczeń. Zadzwoniłam 1.12 termin na luty - no moc. Wizyta trwała 2 min bo babka mi dała skierowanie na usg tarczycy i to wszystko. Z wynikiem mam przyjść na następną wizytę, z tym że termin jest na listopad ! Więc jeżeli bym umierała to koniec. Dlatego znów trzeba iść prywatnie. Więc ja się pytam po co te składki ?
Stary 2015-02-15, 22:23   #1701
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LustForLife Pokaż wiadomość
A zdradzisz jaki konkretnie masz ? Ja akurat zastanowiłam się ile razy w ciągu ostatniego roku korzystałam z napędu CD w ostatnim roku i może z raz nagrałam płytę, więc nie powinien mi przeszkadzać jego brak Dodałam jeszcze jedno wymaganie - muszę mieć matowy ekran.
http://www.asus.com/pl/Notebooks_Ultrabooks/X501A/

ja mam taki. Bardzo dobrze się sprawdza.
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 09:40   #1702
maaddzziiaa
Zakorzenienie

Moje walentynki były... nietypowe. Do 16-tej spędziłam je w pracy, wieczorem ognisko ze znajomymi i pod wpływem %, zdecydowaliśmy się, że wyruszamy na dyskotekę Tak więc Walentynki trwały do godziny 4:00 już w niedzielę :P Od TŻ dostałam róże
maaddzziiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 12:19   #1703
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
Ja priv chodzę do gina i dentysty - ale nawet za kasę to konowały. Ciężko znaleźć dobrego lekarza. Teraz poszłam do endokrynologa ze skierowaniem. Boże co za masakra była. Brak słów. Skierowanie dostałam w listopadzie. Koleżanki mi poleciły przychodnie, jak się chciałam umówić to się okazało ze mam dzwonić w grudniu żeby był termin na styczeń. Zadzwoniłam 1.12 termin na luty - no moc. Wizyta trwała 2 min bo babka mi dała skierowanie na usg tarczycy i to wszystko. Z wynikiem mam przyjść na następną wizytę, z tym że termin jest na listopad ! Więc jeżeli bym umierała to koniec. Dlatego znów trzeba iść prywatnie. Więc ja się pytam po co te składki ?
generalnie przyznałabym rację
ale ostatnio miałam stłuczkę, nie wiem czy się w głowę uderzyłam czy nie, w sumie to nie pamiętam, ale poszłam na sor, no to mi zrobili w czwartek tomograf, w piątek rezonans, musiałam przez weekend poleżeć, czy aby wszytko jest ok. teraz czekam teraz na opis, w sumie nic mi nie jest - znaczy ja czuję się dobrze, ale zobaczymy co dalej
ale to się wszystko bardzo szybko dzieje
oprócz tego, że warunki szpitalne az się nie wypowiem, ale wydaje mi się, że i tak mi się udało
Stary 2015-02-16, 13:07   #1704
_Aneta
Zakorzenienie

A ja do gina chodzę na nfz i jestem zadowolona. Mialam do niego 2 minuty spacerkiem, przeprowadziłam się a i tak lekarza nie zmieniłam i do niego jeżdżę 20 km. Nie muszę mu przypominać o badaniach, przy każdej wizycie sprawdza ile minęło od ostatnich i pilnuje terminów. Regularnie mam usg, cytologie, próby wątrobowe. Właściwie to nie miałam nigdy wybitnie złych przejść ani z prywatnymi lekarzami ani tymi na nfz
Stary 2015-02-16, 13:49   #1705
judith8
Rozeznanie

Cytat:
I tak sie ciesz, mój małż nie uznaje Walentynek, kupiłam mu ☠☠☠☠☠☠☠ke z tej okazji, a on strzelił focha i nawet nie otworzył prezentu. I chodził z fochem cały dzień. Ja oczywiście nic nie dostałam.
my z moim ustalilismy, ze nie robimy sobie prezentow - co roku mamy taki uklad; i TZ byl ucziwy - nie dostalam nic; a ja mu kartke i kawke kopi luwak bo jest kawoszem; kawe dalam dzien wczesniej zeby nie bylo ze prezent walentynkowy

Cytat:
Tez mam spiżarnie w Cargo, ale nad nim jeszcze szafkę, w drugim niskim Cargo mam warzywniak.
a co trzymasz w cargo? bo ja warzywa trzymam w lodowce w szlarni tupperware; ziemniaki i cebule trzymam w szafce, w misce bambusowej...

Cytat:
ja w piatek mialam badania i zdiagnozowazne zmiany do natychmiastowego wyciecia (bedzie to operacja) i badanie w kierunku raka szyjki macicy - termin w szpitalach na kwiecien i to jest szybko jak mi powiedziano; prywatnie na poczatek marca i 5-6tys.
Stary 2015-02-16, 14:12   #1706
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość
ja w piatek mialam badania i zdiagnozowazne zmiany do natychmiastowego wyciecia (bedzie to operacja) i badanie w kierunku raka szyjki macicy - termin w szpitalach na kwiecien i to jest szybko jak mi powiedziano; prywatnie na poczatek marca i 5-6tys.
A to akurat dziwne może zależy od miasta ?; zarówno ja jak i Mama czekałyśmy 2 tygodnie na operację onkologiczną... trzymam kciuki za pozytywne zakończenie sprawy

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:29   #1707
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
A to akurat dziwne może zależy od miasta ?; zarówno ja jak i Mama czekałyśmy 2 tygodnie na operację onkologiczną... trzymam kciuki za pozytywne zakończenie sprawy
dziekuje, bede sie kontaktowac z lekarzem ktory ma operowac i skierowal mnie do szpitala czy ten termin jest ok - terminy ustala sekretariat

apropos oszczedzania, to ja regularnie zastanawiam sie czy nie powinnam do praxcy dojezdzac miejska komunikacje.... powstrzymuje mnie tylko fakt, ze zajeloby mi to dziennie okolo 1,5h wiecej.... wiec oszczedznosc kosztow ale nie czasu :/

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2015-02-16 o 17:16
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 17:39   #1708
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Ja też chodzę do gina na NFZ i jestem zadowolona. Ciąża była dobrze prowadzona, cały czas czuję, że jestem pod dobrą opieką i wcale nie muszę za to płacić.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 17:58   #1709
I ona
Zakorzenienie

Ja generalnie też nie mam problemu z tym że chodze do lekarzy na NFZ, nigdy nie zostałam potraktowana jakoś źle i nie odczułam że jestem gorzej traktowana bo to wizyta darmowa a nie prywatna.

Dla mnie natomiast problemem jest to, że jestem zmuszona chodzić prywatnie do specjalistów z powodu strasznych kolejek na NFZ.
Teraz w pracy mamy takie benefity że można mieć za niewielką cenę prywaną opiekę medyczną w tym 19 specjalistów za darmo i gwarancję dostania się do nich do 5 dni. Bez chwili zastanowienia się zgodziłam!
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 17:58   #1710
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem załamana - w sylwestra ukruszył mi się ząb, 2 stycznia zadzwoniłam do swojej dentystki, wizytę (prywatnie) mam za tydzień... U innych stomatologów w moim miasteczku terminy podobne

Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość
dziekuje, bede sie kontaktowac z lekarzem ktory ma operowac i skierowal mnie do szpitala czy ten termin jest ok - terminy ustala sekretariat

apropos oszczedzania, to ja regularnie zastanawiam sie czy nie powinnam do praxcy dojezdzac miejska komunikacje.... powstrzymuje mnie tylko fakt, ze zajeloby mi to dziennie okolo 1,5h wiecej.... wiec oszczedznosc kosztow ale nie czasu :/
Mam to szczęście że do pracy mam 10 min. piechotką, samochodem jechałabym niewiele krócej Coraz bardziej to doceniam
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości