Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-16, 14:30   #2521
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII

MAJKA teraz to już zeszło właściwie.. mam fotki z wcześniej to masakra była.. ja na rozstępy nie smaruje się.. mam jednego w kształcie strzałki z drugiej strony ale tragedii nie ma, no i nad pępkiem jednego małego.. ale ranę smaruję obecnie linomagiem bo dobrze natłuszcza.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:32   #2522
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
No wiem ze dużo, ale jak mi brak nie to TŻ pewnie nie znajdzie i będę w brudnych chodzić. Ale mi odpada sporo innych rzeczy ( podklady, wkladki kajtzxyjne, pampersy, ubrania dla dziecka, kosmetyki dla dziecka) wiec naprawdę moja torba dużą nie bedzie

Mój też by nie znalazł, ale jak położę rzeczy "na wszelki wypadek" w jednym miejscu to przywiezie co powiem
Stary 2015-02-16, 14:32   #2523
gosiak0512
Zakorzenienie

HANKA podkładów na łóżko wzięłam 10 sztuk o wymiarach 60 na 60 bo akurat jak zamawiałam to 60 na 90 nie było ani na allegro u mojego sprzedawcy ani w aptece, ale wydaje mi się że starczą bo to pod tyłek dla mnie tylko no i małej pod prześcieradło.

Stary 2015-02-16, 14:33   #2524
gossip_girl21
Zakorzenienie

Rozmawiałam z tż teraz teśc się przebudził, odzyskał częściowo przytomność bo oczy otworzył ale długo go podobno potrzymają bo jakieś zakażenie sie podobno wdało proszę o kciuki niby to uparty facet więc wierze że bd dobrze...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:33   #2525
Rina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość

a mialam wam pisac, ze moj dziadek jets po operacji, udalo sie go postawic na nogi , wiaodmo, ze sprawy juz tak nie bedzie, ale da rade powolutku chodzic wrocil juz do domu.[COLOR="Silver"]
.
super!! dobrze, że już po operacji i w domku. teraz już tylko lepiej będzie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ja na szybko - dzidziusia jest dziewczynką dalej, z TŻetm stwierdziliśmy, że chyba pozostanie Zuzanną urosła ładnie i waży około 1470 g już nie jest 2 tyg młodsza z wymiarów tylko około 5 dni, jest nietoperkiem i jest zdrowa. Ma taki śmiesznie zadarty nos, TŻet mówi, że to po mnie, ale nie wierzę ;> Na 3d słabo się dało, ale mam zwykłe ładne foto.
Przywieźli materac idziemy więc układać to, co przewieźliśmy i może dziś nam założą neta, także jakbym się nie odzywała to niestety nie mam jak ;(
no to pięknie brawa dla Malutkiej Zuzanna łądne imię w wersji Zuzanna kojarzy mi się z Opowieściami z Narnii ale Zuza, Zuzia też ładnie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50266180]tak się zastanawiam czy poprac juz takie ciuszki na 6-12 miesięcy i wsadzic do worka prozniowego, czy lepiej to pranie odłozyc na pózniej?
no i w czym pierzecie kolorowe ciuszki - nie mocno ciemne tylko np. rózowe- w proszku do bialego czy do kolorów?

ale sie dziś na mnie kobietka w poczekalni w przed ginem "uwzięła"- nagadala mi,ze ja "teoretycznie" mam pierwszenstwo jako zem w ciązy, no ale jakaś babcia jednak sie poderwala i weszla przede mna, a ta znów do mnie gada,ze powinnam korzystac ze swojego prawa, ze ona wie jak to jest blabla, az sie innej głupio chyba zrobiło i mi kazala wejśc przed sobą [/QUOTE]
ja piorę do 68 i wszystko w płynie Dzidziuś.

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Kotlety jajkowe mnie srednio zachwycily, smaczne ale nie urywa.

Napisze wam cos:
Dzis na fejsie jakas znajoma znajomej z mojego miasta ktora mieszka we francji dodała post, ze zaprosiła do siebie swoją psiapsiole i zapłaciła jej za bilet, a ta na drugi dzień pobytu przespala sie z jej facetem z którym ma 3 dzieci. I 'przyjaciolke' i faceta swego oznaczyla na tym fejsie w tym poscie, ludzie jadą od kur.ew ta laskę co sie przespala... Co o tym myślicie, dobrze ze to napisała czy nie powinna? W sumie wg mnie to dobrze zrobiła, gorzej jak pani puszczalska sobie cos zrobi. Bo ja na jej miejscu juz bym jakiegoś sznurka szukała...
hmm poziom mentalnego dziecka, a nie dorosłego wg mnie, poza tym ja w ogóle nie jestem osobą mówiącą wszystkiego wszytskim, mam dystans i potrzebuje czasu, żeby komuś o sobie opowiadać, więc takie podejście jest dla mnie niezrozumiałe.
Jak chce to niech pisze, jej sprawa. A do tanga trzeba dwojga, więc nie ma co laski oskarżać.
Poza tym sytuację i tak trzeba zawsze poznać ze wszystkich stron.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
No jasne, bo tylko kiepskie żony sa zdradzane
A co do faceta to tak to jest - facet to ogier i gosć, a dziewczyna ku.. wa Niesprawiedliwe to troche
o to to! trochę to jest mało powiedziane. Nie umiemy jeszcze traktować ludzi na równi i nie oceniać.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:39   #2526
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:

to i ja sie pochwale, ze dzis juz 35tc
[COLOR="Silver"]

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50265178]zabawne z tymi datami urodzin tatusiów i dzieci
mój ma 12 kwietnia urodziny a ja tp 13.04.
aż dziw [/QUOTE]

witaj w klubie ja też na 13.04 termin

Cytat:
A ja właśnie celuje na święta.

Ja też tak coś czuje ze będzie chciał wyjść na Wielkanoc.

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
U mnie słoneczko pieknie swieci
Zbieram się. .. muszę iść zapłacić internet i od razu na autobus na wizytę. .. ciekawe jak moja anemia i magnez :/ aż boje się wyników. ...
za wizytę i dobre wyniki!
PAVLINECKA super wieści po wizycie

Nasz Filipek jest z nami od 19.04

Edytowane przez Hanka20
Czas edycji: 2015-02-16 o 14:40
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:42   #2527
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z tż teraz teśc się przebudził, odzyskał częściowo przytomność bo oczy otworzył ale długo go podobno potrzymają bo jakieś zakażenie sie podobno wdało proszę o kciuki niby to uparty facet więc wierze że bd dobrze...
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:43   #2528
gosiak0512
Zakorzenienie

GOSSIP kciuki!

Stary 2015-02-16, 14:45   #2529
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia dla teścia!
Stary 2015-02-16, 14:50   #2530
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AniaPrzyszlaMamaLidki Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki jestem tu nową przyszłą kwietniową mamusią Ania miło mi. Pozdrawiam Was gorąco
witaj, opowiedz coś więcej o sobie, ciąży itp. itd

Cytat:
Tragedia wyszła polozna i powiedziała że Pani doktor nie wie kiedy bedzie i kazała odwołać część pacjentów... super żadna się nie ruszyła wszystkie siedzą i czekają. Jestem 5 więc zostaje mnie jeszcze powinna przyjąć a jak już to niech przepisza nas na inny termin a nie... no ale mam nerwa
masakra powinna powiedzieć, że np pacjentki do 10 miejsca na liście moga zostać, a reszta zostanie prepisana na inny termin a nie olać sprawę i dogadajcie się same
Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
no i pokarzemy się wam z Martynką
dorodny brzusio
duże t oparzenie
Cytat:

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:50   #2531
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
hehe ja tez sie denerwuje bo tyle jeszcze brak,ale nie ma co sie stresowac bo do kwietnia czas jest

hehe a do mnie przyszly 3lakiery hybrydowe i sa cudne

[/COLOR]

Moim zdaniem glupota z pisaniem takich rzeczy na fejsie

Jakie kolorki zamowilas?
Tez uważam ze nie powinna tego zamieszczać na fejsie, choć okropne świństwo jej zrobili oboje...

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość

Ja byłam u weterynarza, Czester dostał antybiotyk i saszetkę żarcia, powinno się poprawić jutro kontrola. Chętnie to zjadł zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, liczę na szybką poprawę, dziś w nocy nam 2 chodniki załatwił grrr
za czesterka. Biedna się napierzesz tych dywanów

Stary 2015-02-16, 14:52   #2532
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
W nocy coraz częściej skurcz mnie w nogi łapie, ile mogę dodatkowo magnezu wziąć ??

Mi gin powiedzial ze magnez mozna smialo lykac, trudno przedawkowac, 3x2 nawet.

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Przekroczyłam dziś magiczne +10kg.. Wiedziałam ze kiedyś to nastąpi:/

To i tak jest dobrze
U mnie podobnie, wczoraj ok.9,5kg.

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość

Jeśli poruszony ten temat, to jeszcze dołączę z pytaniem jakie wymiary bralyscie tych podkładów na łóżko? Czy 60×90 będą ok?

Ja mam wlasnie 60x90.

Cytat:
Mój też by nie znalazł, ale jak położę rzeczy "na wszelki wypadek" w jednym miejscu to przywiezie co powiem

Tez zamierzam tak zrobic. Z jednej "kupki" znajdzie to o co go poprosze. Innaczej szkoda nerwow

Cytat:
Dobra wiadomosc! Oby bylo tylko lepiej

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:53   #2533
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczynki jestem tu nową przyszłą kwietniową mamusią Ania miło mi. Pozdrawiam Was gorąco
Witaj

Stary 2015-02-16, 15:08   #2534
Rina
Rozeznanie

Cytat:
po 38 tyg. zamierzam tańczyć, bzykać się, masowac suty biegac po schodach... wszystko bd robić :P
i olej rycynowy popijać moja świadkowa tak robiła- za pierwszym razem nic nie dało, Mlody nie chciał jeszcze wychodzić, po kilku dniach znów zastosowała, ok. 15 odeszły jej wody, o 17.30 byli w drodze do szpitala, na IP miała już mocne skurcze, o 23.20 Jeremek się urodził
czy to zasługa oleju ciężko powiedzieć ale jak na pierwszy poród i tak szybko poszło.
Moja bratowa z kolei miała iść na wizytę tylko, ale jeszcze stwierdziła, że firanki powiesi powiesiła, poszła na wizytę i wróciła z Kubą- miała już rozwarcie i wizyta skończyła się w szpitalu już

Cytat:
Oooo pasuje mi to ja się urodzilam w 38 a brat w 39 nie mam nic przeciwko

Pani doktor jeszcze nie ma.... spóźni się i nie wiadomo kiefy przyjdzie świetnie. ...
Aaa usg mam dopiero 10 marca

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

I wszystkie wyniki mam super anemi nie ma magnez w normie
no to piękne wyniki!super

Cytat:
Rozumiem cie z tym rankiem. Ja tez muszę rano dojrzeć zanim się do czegoś nadam.
oj tak, jak mi ktoś/coś zakłóci tą pierwszą godzinę, to potem nastawienie musze sobie poprawiać. Ale zdecydowanie potrzebuję na początek 'wejścia w dzień'.

Cytat:
Ja ostatnio używam jakis vick do nosa i dobry jest.
Kurcze, okna muszę umyć w pokojach dziecięcych i firanki poprać
vick też jest w użyciu długo mi się to ciągnie już i mnie męczy
ja firanki wymieniam, wczoraj odebrałam podszyte od koleżanki, dziś wreszcie będą wisiały

Cytat:
Jeśli poruszony ten temat, to jeszcze dołączę z pytaniem jakie wymiary bralyscie tych podkładów na łóżko? Czy 60×90 będą ok?
myślę, że tak. Ja mam 60*60 bo takie akurat były dostępne, jak robiłam zakupy.

Cytat:
no to pięknie! teraz kciuki za poprawę

Cytat:
witaj w klubie ja też na 13.04 termin
czyli w sumie 3 jesteśmy na ten termin

Dziewczyny mam pytanie:
która z Was brała te koty minky z allegro?pamiętam, że któraś zamawiała i miała problemy nawet z przesyłką, ale nie pamiętam która.
Dotarły w końcu?jak na żywo wyglądają? mogę prosić o fotkę?!

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 15:15   #2535
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie:
która z Was brała te koty minky z allegro?pamiętam, że któraś zamawiała i miała problemy nawet z przesyłką, ale nie pamiętam która.
chyba Madzixx zamawiała
a problem z przesyłką nie był z winy sprzedającego, a poczty z tego co pamiętam

Stary 2015-02-16, 15:27   #2536
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
po 38 tyg. zamierzam tańczyć, bzykać się, masowac suty biegac po schodach... wszystko bd robić :P
Haha dobre ciekawe czy będziesz w stanie biegać tańczyć itd...

Cytat:

Pani doktor jeszcze nie ma.... spóźni się i nie wiadomo kiefy przyjdzie świetnie. ...

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Dobrze że wyniki w normie! Współczuję siedzenia i czekania w niepewności czy będziesz przyjęta, masakra!

Cytat:
HANKA podkładów na łóżko wzięłam 10 sztuk o wymiarach 60 na 60 bo akurat jak zamawiałam to 60 na 90 nie było ani na allegro u mojego sprzedawcy ani w aptece, ale wydaje mi się że starczą bo to pod tyłek dla mnie tylko no i małej pod prześcieradło.

Ok dzięki wielkie

Cytat:
będzie dobrze!

Stary 2015-02-16, 15:31   #2537
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam rabat do hmu na 25% na bieliznę i rzeczy do spania ogólnie
więc pykło by na tą piżamkę co sobie upatrzyłam
Ooo!

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
u mnie piękne słonko ale i wiatr nieprzyjemny no ale już po spacerku

Dziewczyny gratki rozpoczętych tygodni

hehe no istnieje taka możliwość ale już go nie przegadam w sumie mi tez torby wózkowe też się nie podobają, już wolę ten organizer

ja kupiłam podkłady canpola, dokupię jeszcze hartmanna a majtek jeszcze nie mam ale koleżanka polecała mi te z canpola takie bokserki jakby

super wieści no i kciuki za szybkie założenie neta

dla mnie porażka, strasznie słabo... dzieci fejsa no ale ja anty fejsbukowa ogólnie jestem także nie ogarniam takich syt

fajna ale szczerze? już widzę jak u mnie w mieście co 2ga laska będzie z nią śmigać, za dużo jej na insta a przynajmniej w tym kolorze

no pewnie tak ale mi to nie przeszkadza,biala jeszcze chyba jest

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Sonia mam podobna z pepco tylko czarną, oddalam siorce. Ładna ale wszystko z niej wypadało, bo nie zasuwana...

Ja jak tylko bede mogla to ja chce i kupie zakochalam sie

Cytat:
Pomyśl inaczej.... +10 do zaje.bist.ości

haha racja!!!
Cytat:
GOSSIP ja miałam 2 pary tych majtów i teraz dokupiłam 2 więc starczy na pewno, wcześniej po prostu przepierałam jak zaplamiłam i owijałam w ręcznik i moment były suche 10 par to jak dla mnie za dużo

MAŁA super wieści o dziadku!

MAJKA ja też po praniu i prasowaniu jeszcze selekcję robiłam i siatkę spakowałam do wyrzutki..

AGNIESZKA ja tak się załatwiłam na "majówkach 2010" byłyśmy powymieniane numerami telefonu żeby informować się która rodzi i do szpitala jedzie, wysyłając sms z porodówki do dziewczyny która miała forum poinformować usłyszałam dźwięk odbieranego smsa na korytarzu rodziłyśmy razem a potem na jednej sali leżałyśmy

KORDELKA ja planuję juz być w domu z małą w święta ale czas pokarze jak wyjdzie

GOCZEK ja takich większych rozmiarów to już nie piorę i w kartonach na strychu leżą, w komodzie mam na gotowo rozm 56/62.. a 68/74 sporo mam popranych i w szufladzie w łóżku piętrowym leżą i tetrą nakryłam bo to te "nowo" kupione więc i uprane od razu więc niech już leżą.. a ubranka prałam kolory w kolorze a białe w białym.. różowe w kolorowym

BLACK dobra agentka..

KOPERCO 200 BELLA?

obiad mam z głowy bo kopytka z wczoraj
a teraz właśnie mi teściowa talerz faworków przyniosła

pokarzę wam jak będzie wyglądał na gotowo mniej więcej kącik Martyny no ubrałam łóżeczko na próbę muszę jeszcze znaleźć uchwyty od stelaża od baldachimu bo zaglądam do kartonu a tam nie ma.. coś mi się wydaje że mąż do czegoś sobie "pożyczył" bo nawet sam się śmiał że się nie zdziwi jak w komórce na coś przyczepione na te łapki do regału.. jak nie znajdzie to kupię nowy i tyle (tak więc baldachim będzie niżej zamontowany niż na zdjęciu).. i mam pytanie.. poradźcie mi bo mam do tego kompletu też zasłonki i się zastanawiam czy nie powiesić jednej przy łóżeczku właśnie a druga po drugiej stronie by była "normalna" i tam też jest nasze łóżko.. jak myślicie? bardzo głupio to będzie wyglądało?
no i fotki Martynkowych ubranek jeszcze pieluchy tetrowe, flanelowe i kocyki zostało mi przełożyć do szuflady w łóżeczku ale to potem bo teraz mam tam przewijak i te pierdoły dla mnie do szpitala.. no i rząd sukieneczek mam u siebie w szafie

no i mąż mnie dziś zdziwił tekstem że ja tak spokojnie sobie siedzę zamiast torbę pakowac bo to już chyba czas co by na wszelki wypadek stała gotowa

sliczny kacik!!!

Cytat:

hej duperki

Cytat:
Jakie kolorki zamowilas?
Tez uważam ze nie powinna tego zamieszczać na fejsie, choć okropne świństwo jej zrobili oboje...

kochana neon raspberry , intensive pink i pink doll z semilaca sa cudne! To neony!

Bylam u kolezanki z bloku obok. I jej 7mcznego syna Marcela. Poznalysmy sie jak sie wprowadzilismy ale teraz moja ciaza jakos tak sprawila ze zaczelysmy sobie gadac itd i bylam na ince
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 15:33   #2538
gossip_girl21
Zakorzenienie

O cynamonie też słyszałam że poród przyśpiesza
ciekawe ile w tym wszystkim jest prawdy

ide ziemniaki na obiad obrać

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-02-16, 15:33   #2539
gosiak0512
Zakorzenienie

SONIA mile po poludnie fajnie

Stary 2015-02-16, 15:38   #2540
Hanka20
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za odp w sprawie wymiaru podkładów teraz wiem co brać
Zjadłam miseczkę rosołu i zaraz wybieram się na małe zakupy, kurde jak mi się nie chce nie macie pojęcia! Dziś u nas pogoda się pogorszyła jest ponuro i zimno brrr. Ale ciesze się bo wreszcie ogarnelismy szafę do końca i w pokoju zapanował względny porządek w tym tyg stawiamy łóżeczko i zacznę powoli prac ubranka i dokupywac resztę potrzebnych rzeczy.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

SONIA obejrzę później te kolorki na necie.
GOSIAK Twoje fotki tez zobaczę jak wrócę z zakupów bom na apce

Stary 2015-02-16, 15:43   #2541
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
To i tak jest dobrze
U mnie podobnie, wczoraj ok.9,5kg.

Tez zamierzam tak zrobic. Z jednej "kupki" znajdzie to o co go poprosze. Innaczej szkoda nerwow
U mnie też coś ok.9kg, pewnie jutro u gina okaże się, że wiecej
Co do odłożenia rzeczy na jedna kupkę to zgadzam sie w 100%. W innym wypadku byłby nerw na całego
Stary 2015-02-16, 15:46   #2542
gossip_girl21
Zakorzenienie

kurde brzuch mnie zaczyna boleć
mam nadzieję że nie po owocach i że nie bd latania do kibelka

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-02-16, 15:49   #2543
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki za Czestera
Dzięki

Cytat:
W takiej syt.chyba lepiej zwinąć dywany Oby psiak szybko wydobrzał

No jasne, bo tylko kiepskie żony sa zdradzane
A co do faceta to tak to jest - facet to ogier i gosć, a dziewczyna ku.. wa Niesprawiedliwe to troche
My zamykamy pokoje na noc a w dzień go pilnuję. Na chodniki to mi nie szkoda bo wrzucam w pralkę i jest ok gorzej z dywanem.

Hahah Dlatego chciałam mieć syna, faceci mają dużo łatwiejsze życie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Ja mam 2oo bella i 1 canpola jeśli chodzi o podkłady. Majty mam 2szt, wielorazowe z BabyOno.
10szt to za dużo. Toz to sama siatka, to jak się wypierze i wykreci w suchy ręcznik to można juz na tyłek zakładać bo suche.
Też mi się wydaje że 10 szt to przesada. Ja kupiłam kilka jednorazowych, już nie pamietam ile czekam na paczki, a położna nam mówiła że i tak większość w domu chodzi już w swoich majtkach.

Cytat:
pokarzę wam jak będzie wyglądał na gotowo mniej więcej kącik Martyny no ubrałam łóżeczko na próbę muszę jeszcze znaleźć uchwyty od stelaża od baldachimu bo zaglądam do kartonu a tam nie ma.. coś mi się wydaje że mąż do czegoś sobie "pożyczył" bo nawet sam się śmiał że się nie zdziwi jak w komórce na coś przyczepione na te łapki do regału.. jak nie znajdzie to kupię nowy i tyle (tak więc baldachim będzie niżej zamontowany niż na zdjęciu).. i mam pytanie.. poradźcie mi bo mam do tego kompletu też zasłonki i się zastanawiam czy nie powiesić jednej przy łóżeczku właśnie a druga po drugiej stronie by była "normalna" i tam też jest nasze łóżko.. jak myślicie? bardzo głupio to będzie wyglądało?
no i fotki Martynkowych ubranek jeszcze pieluchy tetrowe, flanelowe i kocyki zostało mi przełożyć do szuflady w łóżeczku ale to potem bo teraz mam tam przewijak i te pierdoły dla mnie do szpitala.. no i rząd sukieneczek mam u siebie w szafie

no i mąż mnie dziś zdziwił tekstem że ja tak spokojnie sobie siedzę zamiast torbę pakowac bo to już chyba czas co by na wszelki wypadek stała gotowa
Fajny kącik wszytsko gotowe, sporo ciuszków i jak pięknie poukładane już
Mąż się za Ciebie denerwuje mój to w ogóle nie wnika.

Cytat:
Dla siebie to koszula, kapcie, 3 pizamy, szlafrok ciepły, 4 staniki , poszerzacze obwodu do stanika, 4 bluzki do karmienia, 2 bluzy do karmienia, 2 legginsy, 2 alladyby, 10 skarpetek.
spoooro tego

Cytat:
Spory domek

Cytat:
kciuki

Cytat:
No bywa z Czesterkiem jakby lepiej, odkąd przyjął zastrzyki nie narobił ani razu, śpi odpoczywa

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie:
Madzia zamawiała, a ja dostałam gratis ostatnio i śliczny jest, potem wstawię

Cytat:
Bylam u kolezanki z bloku obok. I jej 7mcznego syna Marcela. Poznalysmy sie jak sie wprowadzilismy ale teraz moja ciaza jakos tak sprawila ze zaczelysmy sobie gadac itd i bylam na ince
Fajne spotkanie

W tej całej sytuacji z psem Tż mnie wkurza, bo tak to chłop fest ale jak kupkę sprzątnąć to go od razu na wymioty zbiera, podbija, mam wrażenie że jeszcze zanim poczuje. Kazałam mu się hartować bo ja wszystkich kupek małej nie będę przyjmować na siebie niech się przyzwyczaja cwaniak jeden.
Stary 2015-02-16, 15:50   #2544
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
zasuwa strasznie. tydzien za tygodniem.. ani sie nie obejrzymy a znajdziemy sie na porodowkach, mysle, ze jak juz cos sie zacznie u nas dziac to dopieor panika bedzie na forum
O tak ja jak zaczne czytać ze któraś rodzi to sama zaczne z emocji hehe
Cytat:
To tylko ja planuje szpital w święta?
Czuję że ja w święta będę rodziła, mój też raczej bedzie miał wolne to by nue musial w biegu załatwiać a tego sie boje, ze bedzie na nocce a ja nie będę wiedziała co robić :/ choć każdy mi mówi ze urodze wcześniej, chyba chcialabym teraz sama zacząć ostatnio mialam wywolywany...no i dochodzi jeszcze stres o moją kotkę bo ma termin na 6 kwietnia a to jej pierwszy poród
Cytat:
Witamy, witamy napisz coś o sobie, czy masz dzieci, kiedy termin, ile starania i czy ciąża przebiega gładko
Cytat:
po 38 tyg. zamierzam tańczyć, bzykać się, masowac suty biegac po schodach... wszystko bd robić
Hehe no to tak jak ja akurat przed świetami sie przyda, poskacze po oknach
Cytat:
O cynamonie też słyszałam że poród przyśpiesza
ciekawe ile w tym wszystkim jest prawdy

ide ziemniaki na obiad obrać
To ja o cynamonie gadalam hehe ale to czy sie sprawdza powiem za miesiąc u mnie 33 tydz ale to z moich obliczeń bo wg gin 32

A co do tej znajomej z fajnym mężem to kurcze ale musiało sie dziać...nie zazdroszcze, ale chlopu to bym chyba jaja odcięła
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 15:50   #2545
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
kurde brzuch mnie zaczyna boleć
mam nadzieję że nie po owocach i że nie bd latania do kibelka
Ale to zoladek?

My dzis znowu mamy towarzyski wieczor mamy, jedziemy do siostry na urodziny No i bedziemy dzis mieli zamontowane lustro ktore zamowilismy

jestem mamą
Stary 2015-02-16, 15:52   #2546
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
SONIA mile po poludnie fajnie

no tak. Ale M zadzwonil ze jednak dzis na silke nie idzie wiec szybko obiad ogarniam teraz

Cytat:
Dzięki dziewczyny za odp w sprawie wymiaru podkładów teraz wiem co brać
Zjadłam miseczkę rosołu i zaraz wybieram się na małe zakupy, kurde jak mi się nie chce nie macie pojęcia! Dziś u nas pogoda się pogorszyła jest ponuro i zimno brrr. Ale ciesze się bo wreszcie ogarnelismy szafę do końca i w pokoju zapanował względny porządek w tym tyg stawiamy łóżeczko i zacznę powoli prac ubranka i dokupywac resztę potrzebnych rzeczy.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

SONIA obejrzę później te kolorki na necie.
GOSIAK Twoje fotki tez zobaczę jak wrócę z zakupów bom na apce

kochana koniecznie zobacz

Cytat:
Ale to zoladek?

My dzis znowu mamy towarzyski wieczor mamy, jedziemy do siostry na urodziny No i bedziemy dzis mieli zamontowane lustro ktore zamowilismy
E no to super!!!
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 15:54   #2547
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to zoladek?
no coś takiego.... o dzidzie raczej nie chodzi....

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-02-16, 16:06   #2548
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
no coś takiego.... o dzidzie raczej nie chodzi....
Moze wypij gorzka herbate..?

W Rozmowach w toku- o odzyskaniu formy po porodzie. Co za ludzie

jestem mamą
Stary 2015-02-16, 16:06   #2549
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
no tak. Ale M zadzwonil ze jednak dzis na silke nie idzie wiec szybko obiad ogarniam teraz

E no to super!!!
najwyżej trochę poczeka

mąż zaraz półkę zawiesi
paka ciuchów mi przyszła, ale chyba jutro rozpakuję i od razu do prania

Stary 2015-02-16, 16:09   #2550
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Gratki strzału w dziesiątkę!

Ja Ci nie pomogę, bo nie kumam o co kaman z tymi zasłonkami
Fajnie, ze kącik gotowy i jaki porządeczek
Dlaczego masz lampkę nad samym łóżeczkiem? Nie bedzie Małej wybudzać?
No ja Ci dziekuje za takiego strzala:P mam nadzieje ze to Malutka przybrala (jutro wizyta):p

Cytat:

Biedna. Dobrze ze masz neta

Cytat:
U mnie też coś ok.9kg, pewnie jutro u gina okaże się, że wiecej
Co do odłożenia rzeczy na jedna kupkę to zgadzam sie w 100%. W innym wypadku byłby nerw na całego

O tak, ja tez mam zamiar przygotować "kupkę" z potrzebnymi rzeczami w razie w

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Dzięki

My zamykamy pokoje na noc a w dzień go pilnuję. Na chodniki to mi nie szkoda bo wrzucam w pralkę i jest ok gorzej z dywanem.

Hahah Dlatego chciałam mieć syna, faceci mają dużo łatwiejsze życie

Też mi się wydaje że 10 szt to przesada. Ja kupiłam kilka jednorazowych, już nie pamietam ile czekam na paczki, a położna nam mówiła że i tak większość w domu chodzi już w swoich majtkach.

Fajny kącik wszytsko gotowe, sporo ciuszków i jak pięknie poukładane już
Mąż się za Ciebie denerwuje mój to w ogóle nie wnika.

spoooro tego

Spory domek

kciuki

No bywa z Czesterkiem jakby lepiej, odkąd przyjął zastrzyki nie narobił ani razu, śpi odpoczywa

Madzia zamawiała, a ja dostałam gratis ostatnio i śliczny jest, potem wstawię

Fajne spotkanie

W tej całej sytuacji z psem Tż mnie wkurza, bo tak to chłop fest ale jak kupkę sprzątnąć to go od razu na wymioty zbiera, podbija, mam wrażenie że jeszcze zanim poczuje. Kazałam mu się hartować bo ja wszystkich kupek małej nie będę przyjmować na siebie niech się przyzwyczaja cwaniak jeden.
Ja w domu chodzilam juz w swoich majtach.

Matko dziewczyny ledwo wrocilismy do domu...tak mi się Malutka wypychala w każda stronę a potem pod zebra ze nie mogłam w aucie noga ruszyć normalnie-taki bol. Spinal mi się brzuch ale przestał. Leże a Malutka oszalała i wali aż mi brzuch lata.masakra
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości