Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-16, 15:17   #2101
aga00100
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Ja również u lekarza mam zawsze wysokie ciśnienie,a mierząc sobie w domu mam normalne.chyba wszystkie się denerwujemy czy wszystko ok i dlatego zawsze troche podniesione.
aga00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 15:39   #2102
Aviskowa
Zadomowienie

Faktycznie wątek zdominowały Mamusie na Eutyroxie.
PO wspaniałej wizycie u Endo musiałam się położyć, bo nerwy mnie szarpały. Wiecie może czy w momencie wielkiego zdenerwowania można brać jakieś leki na uspokojenie ?

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
mnie od razu wysłali na holter ciśnieniowy. Okazało sie, zę ciśnienie mam nawet niskie, tylko "panikuję" w gabinecie u gin i potrafię mieć nawet 180/100
Moje ciśnienie 100/ 60. Ostatnio dostałam opr, że mam za niskie.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 15:41   #2103
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
PO wspaniałej wizycie u Endo musiałam się położyć, bo nerwy mnie szarpały. Wiecie może czy w momencie wielkiego zdenerwowania można brać jakieś leki na uspokojenie ?

rety to ja w domu mam przewaznie jakies 90/58 oO no ale ja to zawsze nisko cisnieniowiec-_-
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 16:03   #2104
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madz10 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę ja wlentynki spędziłam w .... pracy niestety... Staniki sobie już zakupiłam i jestem taaaaaka szczęśliwa bo stare mnie tak już uwierały, że nie moglam wytrzymać..
a ja po karmieniu miałam staniki jakby trochę za duże :P i teraz już nadrobiłam i robią się ciasne

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
wow. ja mam termin na 1.07 i waga młodego ok 301 g

Gratuluję wszystkich poznanych i potwierdzonych płci. U nas też potwierdził się mały mężczyzna. I ogólnie wszystko dobrze.
Ja co prawda męczę się z rwą kulszową - raz lepiej raz gorzej.

cicha1990 gratuluję zaręczyn.

Sarrai nie martw się. Dobrze, że wyszło to teraz. Masz czas, żeby się dowiedzieć, zastanowić i zaplanować pewne rzeczy.

A dla ciekawych porodu mam polecam świetny serial. Co prawda w realiach brytyjskich ale poród to poród.
"One Born Every Minute " albo w wersji polskiej "Narodziny co minutę"
na youtube tego pełno.
a tak mi przypomniałaś jeden serial, akcja dzieje się już po narodzinach dziecka, oglądałam kilka odcinków przed ciążą i dziwny mi się wydał a po urodzeniu syna przypomniałam sobie o nim i obejrzeliśmy z tż i się śmialiśmy do rozpuku, że taki prawdziwy - taka komedia o świeżo upieczonych rodzicach z Christina Applegate - Up all night, niestety tylko dwa sezony ma, widać się nie przyjął w usa

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 16:38   #2105
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość

oo chyba zaraz sobię looknę na te filmy
Ja płaczę na każdym ze wzruszenia
Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
a tak mi przypomniałaś jeden serial, akcja dzieje się już po narodzinach dziecka, oglądałam kilka odcinków przed ciążą i dziwny mi się wydał a po urodzeniu syna przypomniałam sobie o nim i obejrzeliśmy z tż i się śmialiśmy do rozpuku, że taki prawdziwy - taka komedia o świeżo upieczonych rodzicach z Christina Applegate - Up all night, niestety tylko dwa sezony ma, widać się nie przyjął w usa
Muszę koniecznie obejrzeć!

a swoją drogą, to jakaś epidemia tarczycy!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 16:57   #2106
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!

A ja znowu nie mogę spać i dokucza mi moja ciesnia nadgarstka buuuuuuu
W pierwszej ciąży mnie to dopadło, ale kilka tygodni po porodzie na szczęście ustąpiło. Teraz na razie jest spokój, ale zobaczymy co będzie jak zacznę tyć i puchnąć

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
Dziekuje za wszystkie gratulacje! Co do weselicha to go raczej nie bedzie a bardziej obiad dla rodziny. Ale planujemy raczej tylko slub cywilny a koscielny kiedys moze i wklejam foto
My też mieliśmy cywilny (jesteśmy niewierzący) i obiad dla najbliższych.

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki zaraz zacznę Was nadrabiać, ale wpierw napiszę o moim wczorajszym usg połówkowym.. niestety mam i dobre i złe wiadomości..

Dobre są takie, że poznałam płeć - i będziemy mieć Bartusia Moja intuicja od początku mnie nie zawiodła )) Druga dobra wiadomość jest taka, że łożysko mi się ładnie podniosło i obecnie "brak ryzyka przodowania".. więc też trochę odetchnęłam z ulgą.

No a teraz pora na złe info... Wiecie, byłam na usg 3d/4d u lekarza, który jeśli wierzyć tym, co w necie piszą - jest bardzo dokładny, wszystko sprawdza itd. No i tak samo było u mnie. Badanie trwało 40 minut. Sprawdził dokładnie wszystkie narządy. No i niestety - jest problem z budową nerki lewej u maluszka.. Są na niej liczne torbiele - największa ma 10 mm. No i teraz pytanie - co dalej? Za miesiąc mam skontrolować czy te torbiele rosną... jeśli będą się powiększać to istnieje ryzyko, że mogą zacząć naciskać na inne organy, wówczas należy przekłuć te torbiele (oczywiście jak jeszcze maleństwo jest w brzuchu) - no ale jest to wykonywane naprawdę baaaaaaaaaardzo rzadko. W końcu to operacja na płodzie... Druga opcja (z tego co czytam na forach nefrologicznych najczęstsza) - dziecko się rodzi, wszystko jest ok.. ale ta torbielowata nerka niepracuje - więc albo się ją wycina albo pozostawia taka niepracująca jeśli właśnie te torbiele nie naciskają na inne organy (są różne szkoły - kiedyś podobno się rutynowo niedziałającą nerkę wycinało, obecnie się od tego odchodzi)... Dziecko potem normalnie podobno funkcjonuje z jedną nerką (to samo mówił nam wczoraj lekarz).
Trzecia opcja - istnieje również cień szansy,że się te torbiele jeszcze przed porodem wchłoną.... no ale z tego co czytam, to się rzadko zdarza

No więc same widzicie.. nie za ciekawe te informacje.. chociaż lekarz mnie przekonywał, że nie mam powodu do zmartwień. Że druga nerka jest idealna, że ilość płynu owodniowego jest w normie, że ta torbielowata nerka również działa - że to dobry znak. Że to nie jest żadna wada typu: wada serduszka czy mózgu.. Że w najgorszym wypadku z jedną nerką się zyje bez żadnych ograniczeń...

No generalnie... zobacyzmy... pozostaje mi czekać Ale no nie załamuję się.. nie mam za bardzo na to wpływu... a stres czy zamartwianie się tylko może zaszkodzić.. Inne narządy u Bartusia są ok.. waży coś około 330 gram. W trakcie badania dostał czkawki I tak śmiesznie na boczku leżał ))
23 stycznia mam wizytę u swojego lekarza prowadzącego (bo wczoraj byłam gdize indziej na połówkowym).. powiem mu o tej wizycie, zobaczymy co on mi powie o tych nereczkach.. A za miesiąc myślę, że niezależnie pójdę jeszcze do tego gina, co wczoraj - żeby mieć w razie czego 2 niezależne diagnozy...

No a teraz mogę nadrabiać
U jakiego lekarza byłaś? Jeśli mogę coś doradzić, to poszłabym też na konsultację do dr Roszkowskiego, do szpitala Orłowskiego przy Czerniakowskiej.

Cytat:

Polecam picie melisy Ja tak robię jak mnie nerwy poniosą.

U nas synek chory i chyba mnie zaraził, czuję że się rozkładam
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 16:59   #2107
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
wow. ja mam termin na 1.07 i waga młodego ok 301 g
A w którym tygodniu ciąży robiłaś usg? Bo mój ważył 295g w 20tyg2d i chciałam porównać

Cicha gratuluje! Piękny pierścionek
Tak mówicie o zaręczynach, panowie jednak potrafią się postarać jak chcą Mój się oświadczył na plaży w Tunezji i w sumie pomimo, że byliśmy długo ze sobą to mnie zaskoczył
A w walentynki minęła nam 9 rocznica razem

Dziś byłam w pracy dosłownie na 4 godzinki ale pogoda okropna, nie ubrałam się odpowiednio bo po ostatnich 3 dniach myślałam, że jednak popołudniu się wypogodzi

Wczoraj zaobserwowałam z tz'em, że jak mały kopnie to już na brzuchu unoszenie widać śmieszny widok gremlina w środku

Ps. co do ciśnienia ja ostatnio często miałam 90/50 i lekarz nic nie mówił.
Stary 2015-02-16, 17:27   #2108
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Sikorka, ja robiłam w 19tc i 5 dniu no i waga 372g. Córeczki usg było w 19tc i 3 dniu i waga 317g. Urodziła sie w 38tc i ważyła 2880g, wiec szybciutko pewnie tez dlatego poszło.

Z ciśnieniem w 1 ciazy tez miałam jazdy... Zwłaszcza pod koniec, standardowo oscylowało w granicy ok 140/90 plus zawsze wysoki puls ok 80-90.
Brałam doraźnie, kiedy ciśnienie było powyżej ww dopegyt.
Na porodówce, ze strachu miałam cos ok 200 moze 220 ( nie pamietam dokładnie) na ok 100.
U mnie to z nerwów zawsze.
Dostałam w ciagu 2 h, które spędziłam od przyjazdu do szpitala, do momentu porodu chyba ze 4szt dopegytu. Pod koniec to juz 2szt naraz
Teraz mam ciśnienie ok 125/85, natomiast w gabinecie (ja na to mowię efekt białego fartucha), ok 135/85-90

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Sarrai, bardzo podoba mi sie Twoje podejście! Tak trzymać dziewczyny juz wszystko napisały, nic mądrego nie dodam, ale zaciskam kciuki, by torbiele sie wchłonęły, albo jeśli juz musza być, nie stanowiły żadnego problemu w Waszych codziennych czynnościach. No i witam Bartusia

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 18:33   #2109
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Sikorka, ja robiłam w 19tc i 5 dniu no i waga 372g. Córeczki usg było w 19tc i 3 dniu i waga 317g. Urodziła sie w 38tc i ważyła 2880g, wiec szybciutko pewnie tez dlatego poszło.
Ja przypuszczam, że to córka będzie może dlatego taka waga niska
Choć lekarz nie mówił, że nie w normie aczkolwiek jak zobaczyłam Twoje wagi to się zmartwiłam, że może za mało
Stary 2015-02-16, 18:38   #2110
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Choć lekarz nie mówił, że nie w normie aczkolwiek jak zobaczyłam Twoje wagi to się zmartwiłam, że może za mało

jakby było za mało to gin na pewno zwróciłby na to uwagę
najadłam się rodzynek i moje małe szaleje
Stary 2015-02-16, 18:48   #2111
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
jakby było za mało to gin na pewno zwróciłby na to uwagę
najadłam się rodzynek i moje małe szaleje
Pewnie tak by było 28 wizyta więc zobaczę ile "przytył/-a"
Uwielbiam
Aż się tz ze mnie śmieje, że cały czas brzuch oglądam
wczoraj chciałam nagrać ruchy na brzuchu nawet ale pomimo, że gołym okiem widoczne to na telefonie już nie zbyt wyraźny ruch
Stary 2015-02-16, 18:49   #2112
Truskawka31
Rozeznanie

Jestem zła i potwornie zmęczona. Miałam cholernie ciężki dzień w pracy. Poza tym wydaje mi się, że mam malutkie różowe smugi na piersiach. Piersiach, które zawsze bardzo lubiłam za kształt i wygląd. Jeżeli to są rozstępy, to ... już nic nie da się zrobić. Chcę mi się płakać ze złości, bezsilności i zdenerwowania zarazem...
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 18:51   #2113
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Jestem zła i potwornie zmęczona. Miałam cholernie ciężki dzień w pracy. Poza tym wydaje mi się, że mam malutkie różowe smugi na piersiach. Piersiach, które zawsze bardzo lubiłam za kształt i wygląd. Jeżeli to są rozstępy, to ... już nic nie da się zrobić. Chcę mi się płakać ze złości, bezsilności i zdenerwowania zarazem...
Ech, pamiętam ten dzień... Też uwielbiałam swoje piersi... Po ciąży i pierwszych tygodniach karmienia, na szczęście zbladły. Ale i tak zapowiedziałam, że jak już wykarmię wszystkie dzieci, to robię sobie wycinkę tej skóry z rozstępami
Stary 2015-02-16, 18:53   #2114
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
powiem Ci ze na tym etapie porownywanie wagi dzieci i wzrostu jest nie miarodajne bo dzieci teraz kazde rosnie w swoim tepie jedne szybciej drugie wolniej tak samo z waga.. dlatego jedne dzieci rodza sie z waga 2800 a inne 4400 i obie wagi sa poprawne wiec nie ma co porownywac bo kazdy maluszek bedzie inaczej wazyl wiec nie ma co sie zamartwiac i zastanawiac
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 19:05   #2115
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ech, pamiętam ten dzień... Też uwielbiałam swoje piersi... Po ciąży i pierwszych tygodniach karmienia, na szczęście zbladły. Ale i tak zapowiedziałam, że jak już wykarmię wszystkie dzieci, to robię sobie wycinkę tej skóry z rozstępami
Pocieszające jest to, że zbledną... Bardzo chciałabym, żeby stał się cud i się poprostu się wchłoną...
Stary 2015-02-16, 19:08   #2116
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
A w którym tygodniu ciąży robiłaś usg? Bo mój ważył 295g w 20tyg2d i chciałam porównać
Z tego co pamiętam to miałyśmy obie OM 24.09 (chyba, że się mylę) -tak mi coś świta. USG miałam w zeszłą środę 11.02. Wg kalendarza u gina to był 20w0d choć z kalkulatorów w necie wychodził 21tydzień
z wagi płodu wyszło, że to 19w3d. Podobno w normie

USG córeczki miałam w 23 tygodniu i wtedy ważyła 460g - wagowo tydz 22.
Urodziła się 3110 więc w normie.

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
powiem Ci ze na tym etapie porownywanie wagi dzieci i wzrostu jest nie miarodajne bo dzieci teraz kazde rosnie w swoim tepie jedne szybciej drugie wolniej tak samo z waga.. dlatego jedne dzieci rodza sie z waga 2800 a inne 4400 i obie wagi sa poprawne wiec nie ma co porownywac bo kazdy maluszek bedzie inaczej wazyl wiec nie ma co sie zamartwiac i zastanawiac
Zgadzam się całkowicie. Zwłaszcza, że to tylko waga szacunkowa.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 19:08   #2117
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość

ściskam Cie mocno, na poprawę humorku ja też byłam wściekła jak zobaczyłam rozstępy... no ale trudno, co mogłam to zrobiłam, smarowałam sie ile wlezie, a jednak... ale moze po ciąży i karmieniu choć trochę znikna
Stary 2015-02-16, 19:16   #2118
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie może czy w momencie wielkiego zdenerwowania można brać jakieś leki na uspokojenie ?
Chyba tylko meliska... ja lubię sobie czasem wypić ot tak dla smaku

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
U jakiego lekarza byłaś? Jeśli mogę coś doradzić, to poszłabym też na konsultację do dr Roszkowskiego, do szpitala Orłowskiego przy Czerniakowskiej.
Doktor u którego byłam nazywa się Salam Salti. Przyjmuje w prywatnej przychodni na ul. Targowej. Myślę, że na pewno wybiorę się na jakieś konsultacje dodatkowe, oprócz wizyt u mojego ginka prowadzącego (swoją drogą bardzo ciekawi mnie co on powie).
Tylko kurczę.. jak tam się dostać do tego Roszkowskiego? Trzeba mieć jakieś skierowanie? Czy te konsultacje to tylko prywatnie? Bo prywatnie to koszt chyba 350-400 złotych...

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Sarrai, bardzo podoba mi sie Twoje podejście! Tak trzymać dziewczyny juz wszystko napisały, nic mądrego nie dodam, ale zaciskam kciuki, by torbiele sie wchłonęły, albo jeśli juz musza być, nie stanowiły żadnego problemu w Waszych codziennych czynnościach. No i witam Bartusia
dzięki
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 19:32   #2119
Sikorka0204
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
Wiem, że to waga orientacyjna bo tam jest +/- dopisany
Ja na szczęście póki co rozstępów nie mam choć smaruje się tylko oliwką Ale powiem Wam, że przez ostatnie 2tyg brzuch mi wybiło konkretnie i choćbym nie wiem jak chciała zakamuflować to się nie da
A jak wasze brzuszki?
Stary 2015-02-16, 19:38   #2120
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Ja na szczęście póki co rozstępów nie mam choć smaruje się tylko oliwką Ale powiem Wam, że przez ostatnie 2tyg brzuch mi wybiło konkretnie i choćbym nie wiem jak chciała zakamuflować to się nie da
A jak wasze brzuszki?
U mnie brzuszek konkretny na szczęście na razie bez rozstępów...
ale jak już pisałam - do tej pory zużyłam jedną butelki oliwki z rossmanna. A teraz kupiłam sobie balsam Palmersa i kurczaki ale Palmers lepiej nawilża moją skórę Jest taka mięciutka, nawilżona i napięta i koloryt jej jakby się poprawił... Po oliwce aż takiego efektu nie miałam... może warto w takim razie zmieniać te kosmetyki raz na jakiś czas?
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 19:41   #2121
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie brzuszek konkretny na szczęście na razie bez rozstępów...
ale jak już pisałam - do tej pory zużyłam jedną butelki oliwki z rossmanna. A teraz kupiłam sobie balsam Palmersa i kurczaki ale Palmers lepiej nawilża moją skórę Jest taka mięciutka, nawilżona i napięta i koloryt jej jakby się poprawił... Po oliwce aż takiego efektu nie miałam... może warto w takim razie zmieniać te kosmetyki raz na jakiś czas?
Ja już 3 opakowanie oliwki kończę (tyle, że smaruje też nogi całe-jak szaleć to szaleć) a Palmers mam na półce i od dwóch miesięcy czeka, pomyślałam, że oliwka póki się sprawdza jest ok ale skoro piszesz, że lepiej nawilża to chyba otworzę w końcu
Stary 2015-02-16, 19:51   #2122
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Bry!
Uprzejmie donoszę, ze wróciłam właśnie z usg "połówkowego" ... nie wiem czy tak powinno wyglądać to usg bo coś mało go było .. ale to chyba dlatego, że mój alien to mega tornado ...
Anyway, jestem przerażona ...
Dr coś tam mierzy .. mierzy, mruczy .. mierzy coś innego, mruczy . 21 ... 21 ...
Szuka innego miejsca, mierzy, mruczy .. 21 .. no 21, jak bym nie mierzył.
Ja zesrana pytam czy coś nie tak? coś za małe?
Niee, wręcz przeciwnie .. jak bym nie mierzył dziecko wygląda na 21 tydzień ... (a jestem w 19!)
No więc rośnie mi mały gigant ... chyba wdał się w tatusia ... jak tak dalej pójdzie to czeka mnie cc ze względu na klockowatość dziecka i moje wąskie biodra
A i przez swoją ruchliwość oczywiście nie dało się podglądnąć co tam ma między nogami
Muszę się jednak wybrać do kliniki na porządne połówkowe!

Co do smarowideł - ja po oliwce Rossmanowej czułam, że nawilżania za mało i zaczęłam smarować najpierw kremem (używam Isany taki w wielkim pudle okrągłym) i na to oliwkę i jest lepiej

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2015-02-16 o 19:53
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 20:18   #2123
Fischerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Bry!
Uprzejmie donoszę, ze wróciłam właśnie z usg "połówkowego" ... nie wiem czy tak powinno wyglądać to usg bo coś mało go było .. ale to chyba dlatego, że mój alien to mega tornado ...
Anyway, jestem przerażona ...
Dr coś tam mierzy .. mierzy, mruczy .. mierzy coś innego, mruczy . 21 ... 21 ...
Szuka innego miejsca, mierzy, mruczy .. 21 .. no 21, jak bym nie mierzył.
Ja zesrana pytam czy coś nie tak? coś za małe?
Niee, wręcz przeciwnie .. jak bym nie mierzył dziecko wygląda na 21 tydzień ... (a jestem w 19!)
No więc rośnie mi mały gigant ... chyba wdał się w tatusia ... jak tak dalej pójdzie to czeka mnie cc ze względu na klockowatość dziecka i moje wąskie biodra
A i przez swoją ruchliwość oczywiście nie dało się podglądnąć co tam ma między nogami
Muszę się jednak wybrać do kliniki na porządne połówkowe!

Co do smarowideł - ja po oliwce Rossmanowej czułam, że nawilżania za mało i zaczęłam smarować najpierw kremem (używam Isany taki w wielkim pudle okrągłym) i na to oliwkę i jest lepiej
Ojej, no to faktycznie Będziesz mieć wesoło, jak się zacznie rozpychać Najważniejsze, że zdrowe

Ja na razie używam zwykłego balsamu nawilżającego z Avonu. Właśnie mi się kończy. Żadnych rozstępów na razie nie widzę, ale jestem szczupła, więc pewnie mnie nie ominą
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 21:08   #2124
jesuismagnifique
Raczkowanie

Marudexus no to faktycznie rośnie duża dzidzia

ja dziś się ucieszyłam bo znalazłam łóżeczko dostawne do łóżka za 60zł - tylko będę musiała przemalować je hurra... a już się bałam że wydam fortunę na łóżeczko takie
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 21:09   #2125
martynka2812
Raczkowanie

Smile Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Dzięki dziewczyny
A jak wasze brzuszki?
Mi tez przez dwa tygodnie urlopu sporo urosl, tez juz nie zakryje. Ja sie smaruje trzy razy dziennie, raz alterra migdalowa i pomaranczowa na tylek+masaz gumowa rekawica z wypustkami, balsam z aloesem, w pracy w srodku dnia irena eris dla mam a w domu jeszcze jakis
martynka2812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 21:34   #2126
Kropkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madz10 Pokaż wiadomość
Cześć Wam, ja po wizycie, płeć poznam dopiero 16 marca bo jest taka długa kolejka na usg Szkoda... mialam nadzieje ze za jakies 2 tygodnie...
Nie martw się, ja płeć poznam na poczatku marca jeśli małe nie będzie zbyt ruchliweTakże nie jesteś ostatnia a czas baaardzo szybko leci i zanim się obejrzysz to będzie dzień twojego USG.

Ja Walentynki spędziłam bardzo miło, byliśmy w kawiarni,potem na obiedzie w restauracji z winem(ale ja nie przepadam za winem) i biorę zawsze herbatę Earl Grey mniam i potem mąż zabrał mnie do kina.

Ja swoje zaręczyny wspominam bardzo miło i zabawnie. Wczesniej starałam się o wizę we wrześniu aby polecieć na 2 miesiące w odwiedziny do "jeszcze chłopaka" ale nie dostałam,mąż był bardzo zawiedziony bo nie spodziewał się odmowy.Nie sądziłam że zaręczyny będą tak szybko, mąż przyleciał 29 grudnia pod pretekstem zobaczenia polskiego Sylwestra itp.ja niczego się nie spodziewałam,w Sylwestra po 12 mąż uklęknął z pierścionkiem i na kartce miał napisane zdania po polsku(a dopiero uczył się kilka miesięcy).
W tym samym czasie tata próbował znaleźć pilot od TV aby uciszyć głos,brat nagrywał,mama była zaskoczona chyba nie bardziej niż ja.Wyszło śmiesznie bo męża polski momentami bardzo mnie rozśmieszał a potem planowanie wesela i niestety ale procedura dokumentów byłaby za długa w Polsce, nauki w kościele, zbyt kosztowna dlatego zdecydowaliśmy się na ślub w Szkocji bo moje rodzeństwo w większości pracuje w Anglii i było bliżej Kameralnie na 15 osób,msza po polsku z polskim księdzem, sesja zdjęciowa na wzgórzach i potem zabawa w gronie rodziny w wynajętym mieszkaniu z patio

Zapuszczam paznokcie dzień:2
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 22:22   #2127
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja płeć poznam na poczatku marca jeśli małe nie będzie zbyt ruchliweTakże nie jesteś ostatnia a czas baaardzo szybko leci i zanim się obejrzysz to będzie dzień twojego USG.

Ja Walentynki spędziłam bardzo miło, byliśmy w kawiarni,potem na obiedzie w restauracji z winem(ale ja nie przepadam za winem) i biorę zawsze herbatę Earl Grey mniam i potem mąż zabrał mnie do kina.

Ja swoje zaręczyny wspominam bardzo miło i zabawnie. Wczesniej starałam się o wizę we wrześniu aby polecieć na 2 miesiące w odwiedziny do "jeszcze chłopaka" ale nie dostałam,mąż był bardzo zawiedziony bo nie spodziewał się odmowy.Nie sądziłam że zaręczyny będą tak szybko, mąż przyleciał 29 grudnia pod pretekstem zobaczenia polskiego Sylwestra itp.ja niczego się nie spodziewałam,w Sylwestra po 12 mąż uklęknął z pierścionkiem i na kartce miał napisane zdania po polsku(a dopiero uczył się kilka miesięcy).

W tym samym czasie tata próbował znaleźć pilot od TV aby uciszyć głos,brat nagrywał,mama była zaskoczona chyba nie bardziej niż ja.Wyszło śmiesznie bo męża polski momentami bardzo mnie rozśmieszał a potem planowanie wesela i niestety ale procedura dokumentów byłaby za długa w Polsce, nauki w kościele, zbyt kosztowna dlatego zdecydowaliśmy się na ślub w Szkocji bo moje rodzeństwo w większości pracuje w Anglii i było bliżej Kameralnie na 15 osób,msza po polsku z polskim księdzem, sesja zdjęciowa na wzgórzach i potem zabawa w gronie rodziny w wynajętym mieszkaniu z patio

No to faktycznie miałaś super zaręczyny

A skąd jest twój m?
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 23:00   #2128
Truskawka31
Rozeznanie

To co mam na piersiach, nie wiem czy mogę zakwalifikować jako rozstępy, ale powiem wam, że waga nie ma znaczenia... Jestem szczupła i wysoka, za to mój biust urósł do miseczki D... Skóra na brzuchu jest elastyczna i bardzo ładna, mało przytyłam. Biust to oddzielna sprawa. Nie jest to uwarunkowane genetycznie, bo moja mama takiej sytuacji nie miała. Będę to obserwować, póki co będę smarować się oliwką Hipp...
Stary 2015-02-17, 00:31   #2129
Kropkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
No to faktycznie miałaś super zaręczyny

A skąd jest twój m?
Mąż jest ze Stanów

Zapuszczam paznokcie dzień:2
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 07:35   #2130
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba tylko meliska... ja lubię sobie czasem wypić ot tak dla smaku

Doktor u którego byłam nazywa się Salam Salti. Przyjmuje w prywatnej przychodni na ul. Targowej. Myślę, że na pewno wybiorę się na jakieś konsultacje dodatkowe, oprócz wizyt u mojego ginka prowadzącego (swoją drogą bardzo ciekawi mnie co on powie).
Tylko kurczę.. jak tam się dostać do tego Roszkowskiego? Trzeba mieć jakieś skierowanie? Czy te konsultacje to tylko prywatnie? Bo prywatnie to koszt chyba 350-400 złotych...

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

dzięki
On przyjmuje w przychodni przyszpitalnej, musiałabyś poprosić o skierowanie do niego od swojego lekarza, potem zadzwonić do przychodni i zapytać kiedy przyjmuje dr Roszkowski, przyjechać wcześnie rano, zarejestrować się i założyć kartę, a potem ustawić się w kolejce pod gabinetem.
Prywatnie jest strasznie drogo, masz rację. Ale on jak już obejrzy Cię, to Cię otoczy odpowiednią opieką na pewno.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości