|
|
#2101 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Ja również u lekarza mam zawsze wysokie ciśnienie,a mierząc sobie w domu mam normalne.chyba wszystkie się denerwujemy czy wszystko ok i dlatego zawsze troche podniesione.
|
|
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie wątek zdominowały Mamusie na Eutyroxie.
![]() PO wspaniałej wizycie u Endo musiałam się położyć, bo nerwy mnie szarpały. Wiecie może czy w momencie wielkiego zdenerwowania można brać jakieś leki na uspokojenie ? Moje ciśnienie 100/ 60. Ostatnio dostałam opr, że mam za niskie.
|
#2103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2104 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja płaczę na każdym ze wzruszenia
![]() Cytat:
a swoją drogą, to jakaś epidemia tarczycy! |
|
|
|
|
#2106 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tak robię jak mnie nerwy poniosą.U nas synek chory i chyba mnie zaraził, czuję że się rozkładam
|
||||
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
A w którym tygodniu ciąży robiłaś usg? Bo mój ważył 295g w 20tyg2d i chciałam porównać
![]() Cicha gratuluje! Piękny pierścionek ![]() Tak mówicie o zaręczynach, panowie jednak potrafią się postarać jak chcą Mój się oświadczył na plaży w Tunezji i w sumie pomimo, że byliśmy długo ze sobą to mnie zaskoczył![]() A w walentynki minęła nam 9 rocznica razem Dziś byłam w pracy dosłownie na 4 godzinki ale pogoda okropna, nie ubrałam się odpowiednio bo po ostatnich 3 dniach myślałam, że jednak popołudniu się wypogodzi ![]() Wczoraj zaobserwowałam z tz'em, że jak mały kopnie to już na brzuchu unoszenie widać śmieszny widok gremlina w środku![]() Ps. co do ciśnienia ja ostatnio często miałam 90/50 i lekarz nic nie mówił.
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Sikorka, ja robiłam w 19tc i 5 dniu no i waga 372g. Córeczki usg było w 19tc i 3 dniu i waga 317g. Urodziła sie w 38tc i ważyła 2880g, wiec szybciutko pewnie tez dlatego poszło.
Z ciśnieniem w 1 ciazy tez miałam jazdy... Zwłaszcza pod koniec, standardowo oscylowało w granicy ok 140/90 plus zawsze wysoki puls ok 80-90. Brałam doraźnie, kiedy ciśnienie było powyżej ww dopegyt. Na porodówce, ze strachu miałam cos ok 200 moze 220 ( nie pamietam dokładnie) na ok 100. U mnie to z nerwów zawsze. Dostałam w ciagu 2 h, które spędziłam od przyjazdu do szpitala, do momentu porodu chyba ze 4szt dopegytu. Pod koniec to juz 2szt naraz ![]() Teraz mam ciśnienie ok 125/85, natomiast w gabinecie (ja na to mowię efekt białego fartucha), ok 135/85-90 ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Sarrai, bardzo podoba mi sie Twoje podejście! Tak trzymać dziewczyny juz wszystko napisały, nic mądrego nie dodam, ale zaciskam kciuki, by torbiele sie wchłonęły, albo jeśli juz musza być, nie stanowiły żadnego problemu w Waszych codziennych czynnościach. No i witam Bartusia
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć lekarz nie mówił, że nie w normie aczkolwiek jak zobaczyłam Twoje wagi to się zmartwiłam, że może za mało
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby było za mało to gin na pewno zwróciłby na to uwagę najadłam się rodzynek i moje małe szaleje
|
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam ![]() Aż się tz ze mnie śmieje, że cały czas brzuch oglądam ![]() wczoraj chciałam nagrać ruchy na brzuchu nawet ale pomimo, że gołym okiem widoczne to na telefonie już nie zbyt wyraźny ruch
|
|
#2112 |
|
Rozeznanie
|
Jestem zła i potwornie zmęczona. Miałam cholernie ciężki dzień w pracy. Poza tym wydaje mi się, że mam malutkie różowe smugi na piersiach. Piersiach, które zawsze bardzo lubiłam za kształt i wygląd. Jeżeli to są rozstępy, to ... już nic nie da się zrobić. Chcę mi się płakać ze złości, bezsilności i zdenerwowania zarazem...
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec nie ma co porownywac bo kazdy maluszek bedzie inaczej wazyl wiec nie ma co sie zamartwiac i zastanawiac
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Rozeznanie
|
Pocieszające jest to, że zbledną... Bardzo chciałabym, żeby stał się cud i się poprostu się wchłoną...
|
|
|
|
#2116 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z wagi płodu wyszło, że to 19w3d. Podobno w normie ![]() USG córeczki miałam w 23 tygodniu i wtedy ważyła 460g - wagowo tydz 22. Urodziła się 3110 więc w normie. ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ściskam Cie mocno, na poprawę humorku ja też byłam wściekła jak zobaczyłam rozstępy... no ale trudno, co mogłam to zrobiłam, smarowałam sie ile wlezie, a jednak... ale moze po ciąży i karmieniu choć trochę znikna
|
|
|
#2118 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko kurczę.. jak tam się dostać do tego Roszkowskiego? Trzeba mieć jakieś skierowanie? Czy te konsultacje to tylko prywatnie? Bo prywatnie to koszt chyba 350-400 złotych... ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Wiem, że to waga orientacyjna bo tam jest +/- dopisany Ja na szczęście póki co rozstępów nie mam choć smaruje się tylko oliwką ![]() A jak wasze brzuszki?
|
#2120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na szczęście na razie bez rozstępów...ale jak już pisałam - do tej pory zużyłam jedną butelki oliwki z rossmanna. A teraz kupiłam sobie balsam Palmersa i kurczaki ale Palmers lepiej nawilża moją skórę Jest taka mięciutka, nawilżona i napięta i koloryt jej jakby się poprawił... Po oliwce aż takiego efektu nie miałam... może warto w takim razie zmieniać te kosmetyki raz na jakiś czas?
|
|
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
Uprzejmie donoszę, ze wróciłam właśnie z usg "połówkowego" ... nie wiem czy tak powinno wyglądać to usg bo coś mało go było .. ale to chyba dlatego, że mój alien to mega tornado ... Anyway, jestem przerażona ... Dr coś tam mierzy .. mierzy, mruczy .. mierzy coś innego, mruczy . 21 ... 21 ... Szuka innego miejsca, mierzy, mruczy .. 21 .. no 21, jak bym nie mierzył. Ja zesrana pytam czy coś nie tak? coś za małe? Niee, wręcz przeciwnie .. jak bym nie mierzył dziecko wygląda na 21 tydzień ... (a jestem w 19!) No więc rośnie mi mały gigant ... chyba wdał się w tatusia ... jak tak dalej pójdzie to czeka mnie cc ze względu na klockowatość dziecka i moje wąskie biodra A i przez swoją ruchliwość oczywiście nie dało się podglądnąć co tam ma między nogami Muszę się jednak wybrać do kliniki na porządne połówkowe! Co do smarowideł - ja po oliwce Rossmanowej czułam, że nawilżania za mało i zaczęłam smarować najpierw kremem (używam Isany taki w wielkim pudle okrągłym) i na to oliwkę i jest lepiej
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2015-02-16 o 19:53 |
|
|
|
#2123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będziesz mieć wesoło, jak się zacznie rozpychać Najważniejsze, że zdrowe Ja na razie używam zwykłego balsamu nawilżającego z Avonu. Właśnie mi się kończy. Żadnych rozstępów na razie nie widzę, ale jestem szczupła, więc pewnie mnie nie ominą |
|
|
|
|
#2124 |
|
Raczkowanie
|
Marudexus no to faktycznie rośnie duża dzidzia
![]() ja dziś się ucieszyłam bo znalazłam łóżeczko dostawne do łóżka za 60zł - tylko będę musiała przemalować je hurra... a już się bałam że wydam fortunę na łóżeczko takie
|
|
|
|
#2125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także nie jesteś ostatnia a czas baaardzo szybko leci i zanim się obejrzysz to będzie dzień twojego USG.Ja Walentynki spędziłam bardzo miło, byliśmy w kawiarni,potem na obiedzie w restauracji z winem(ale ja nie przepadam za winem) i biorę zawsze herbatę Earl Grey mniam i potem mąż zabrał mnie do kina.Ja swoje zaręczyny wspominam bardzo miło i zabawnie. Wczesniej starałam się o wizę we wrześniu aby polecieć na 2 miesiące w odwiedziny do "jeszcze chłopaka" ale nie dostałam,mąż był bardzo zawiedziony bo nie spodziewał się odmowy.Nie sądziłam że zaręczyny będą tak szybko, mąż przyleciał 29 grudnia pod pretekstem zobaczenia polskiego Sylwestra itp.ja niczego się nie spodziewałam,w Sylwestra po 12 mąż uklęknął z pierścionkiem i na kartce miał napisane zdania po polsku(a dopiero uczył się kilka miesięcy).W tym samym czasie tata próbował znaleźć pilot od TV aby uciszyć głos,brat nagrywał,mama była zaskoczona chyba nie bardziej niż ja.Wyszło śmiesznie bo męża polski momentami bardzo mnie rozśmieszał a potem planowanie wesela i niestety ale procedura dokumentów byłaby za długa w Polsce, nauki w kościele, zbyt kosztowna dlatego zdecydowaliśmy się na ślub w Szkocji bo moje rodzeństwo w większości pracuje w Anglii i było bliżej Kameralnie na 15 osób,msza po polsku z polskim księdzem, sesja zdjęciowa na wzgórzach i potem zabawa w gronie rodziny w wynajętym mieszkaniu z patio
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
|
#2127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to faktycznie miałaś super zaręczyny A skąd jest twój m?
|
|
#2128 |
|
Rozeznanie
|
To co mam na piersiach, nie wiem czy mogę zakwalifikować jako rozstępy, ale powiem wam, że waga nie ma znaczenia... Jestem szczupła i wysoka, za to mój biust urósł do miseczki D... Skóra na brzuchu jest elastyczna i bardzo ładna, mało przytyłam. Biust to oddzielna sprawa. Nie jest to uwarunkowane genetycznie, bo moja mama takiej sytuacji nie miała. Będę to obserwować, póki co będę smarować się oliwką Hipp...
|
|
|
|
#2129 |
|
Rozeznanie
|
Mąż jest ze Stanów
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prywatnie jest strasznie drogo, masz rację. Ale on jak już obejrzy Cię, to Cię otoczy odpowiednią opieką na pewno. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

g 

Moja intuicja od początku mnie nie zawiodła 

ja też byłam wściekła jak zobaczyłam rozstępy... no ale trudno, co mogłam to zrobiłam, smarowałam sie ile wlezie, a jednak... ale moze po ciąży i karmieniu choć trochę znikna
ale nie dostałam,mąż był bardzo zawiedziony bo nie spodziewał się odmowy.Nie sądziłam że zaręczyny będą tak szybko, mąż przyleciał 29 grudnia pod pretekstem zobaczenia polskiego Sylwestra itp.ja niczego się nie spodziewałam,w Sylwestra po 12 mąż uklęknął z pierścionkiem i na kartce miał napisane zdania po polsku(a dopiero uczył się kilka miesięcy).