Kieleckie Panny Młode część XII :) - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-16, 12:41   #3031
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80
Dot.: Kieleckie Panny Młode część XII :)

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
A jaki podkład polecasz do codziennego stosowania?

do 100 zł healthly mix a powyzej np naked z urban decay

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 13:20   #3032
karmiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasia 88 Pokaż wiadomość
I w Dworku w Masłowie też jest sala z noclegami.

Ale tam jest na min 100 osób, hak sie robi na mniej to i tak trzeba zaplacic za 100

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
karmiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 14:14   #3033
Nusia1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Mam takie pytanie juz poślubne w sumie.. myslalyscie kiedy zaczniecie starania o dziecko?
Temat rzeka Ja uwielbiam dzieci, instynkt pojawił się u mnie jakieś 2 lata temu i od tamtej pory naprawdę chciałabym mieć swoje maleństwo..Niestety M. jest innego zdania Dla niego jeszcze jest czas..jeszcze się nie wyszumieliśmy (taaa..ale z nas imprezowe bestie ) jeszcze nie zwiedziliśmy dzikich zakątków..itd.Ale mam nadzieję że w zimie już zaczniemy coś działać Ostatnio mu powiedziałam że to przedostatnia recepta na tabsy
Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
powiem Ci miko że nie raz rozmawiałam o tym z TŻ i tak naprawdę to na dziecko nigdy nie ma dobrego momentu w dzisiejszych czasach... w moim przypadku skończyć licencjat, iść do pracy, robić magisterkę w międzyczasie, żeby sie trzymać tej pracy i mieć macierzyńskie trzeba troche tam popracować (przynajmniej rok?) ja juz wtedy mam ok 26-7 lat TŻ 31...
nie chce rodzić dziecka mając 30 lat... tym bardziej że lekarz podejrzewa u mnie policystyczność jajników... a dzieciaczków chciałabym mieć 2.
jakby można bylo to moglibyśmy mieć i teraz bo oboje kochamy dzieci i marzymy o nich już teraz... ale teraz nie jest na to czas... i tak w kółko
To szybciutko Żabko uciekaj na badania, u mojej znajomej też lekarz podejrzewał policystyczność jajników, pół roku terapii i się udało.

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
My bedziemy zaczynac starania pod koniec roku . Bo bede miec problemy z zajscie w ciaze ;(

Zamowilismy wlasnie w topazie obraczki bo siedze na rynku w ck wlasnie i czekam na tz i jedziemy garnitury ogladac

moj telefon zjada literki i polskie znaki :/
Ja się tego bardzo boję. Moja mama urodziła mnie w wieku dopiero 35lat także bardzo późno jak na tamte czasy, moja ciocia nie ma dzieci a jestem w wielu przypadkach (chorobowych) szalenie do niej podobna i też się boję czy zajdę w ciążę. Plus oczywiście wiele lat hormonów..chociaż moja gin. twierdzi ze te tabsy najnowszej generacji nie robią już takiego spustoszenia w organiźmie..A 3 mieś temu miałam kryzys bo żona M. przyjaciela jest w drugiej ciąży której wcale nie chciała..Oni po prostu są szalenie zdrowi i jeden cykl wystarczy żeby "zaskoczyło"..A ja jakoś sobie wkręciłam że u nas się nie uda..
Nusia1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 14:28   #3034
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antena22 Pokaż wiadomość
Mojw suknia tez mi sie podoba.ogladam na fb suknie dziewczyn ktore chca je sprzedac i jeszcze zadna mnie nie zachwycila,wiec jest dobrze zreszta ja jak mierzylam suknie to zadna nie sprawila ze sie w niej zakochalam.po prostu to byl fason ktory chodzil mi po glowie od dawna i intuicja podpowiadala mi ze bedzie mi w nim dobrze.nie mylilam sie
Kasia88 podklad jest dostepny w Douglasie.Wiem ze jest tez druga wersja bardziej do cery mieszanej/tlustej.
Duzo pozytywnych opinii czytalam o Estee Laudere Double Wear,tylko ze on to zdecydowanie do cery tlustej i cena cos ok.200 zl.
Antena, a mogłabyś wstawić link do tej grupy? Nigdy jej nie widziałam.

A jesli chodzi o Double Wear'a to bardzo go sobie chwalę, zapłaciłam za niego coś koło 130zł. I były to najlepiej wydane pieniądze na podkład. Starczył mi na pół roku (!) codziennego używania, podczas gdy inne po 2-3 miesiącach się kończyły. A trwałość niesamowita. Teraz mam drugie opakowanie, ale używam go raczej na jakieś okazje

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
Healthy mix mnie nie powalił… A gdzie mogę kupić ten drugi podkład?

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość
Ja się tego bardzo boję. Moja mama urodziła mnie w wieku dopiero 35lat także bardzo późno jak na tamte czasy, moja ciocia nie ma dzieci a jestem w wielu przypadkach (chorobowych) szalenie do niej podobna i też się boję czy zajdę w ciążę. Plus oczywiście wiele lat hormonów..chociaż moja gin. twierdzi ze te tabsy najnowszej generacji nie robią już takiego spustoszenia w organiźmie..A 3 mieś temu miałam kryzys bo żona M. przyjaciela jest w drugiej ciąży której wcale nie chciała..Oni po prostu są szalenie zdrowi i jeden cykl wystarczy żeby "zaskoczyło"..A ja jakoś sobie wkręciłam że u nas się nie uda..
Oj ja też się boję, w sumie nie wiem czemu
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 16:38   #3035
Kasia 88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Arcykicia Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Ja się orientowałam w Twenty One, ale niestety powdzieli mi taką cenę za samo wesele, że niestety musiałam zezygnować. Ale niestety nie słysząłam, ich na żywo.[COLOR="Silver"]

A możesz powiedzieć ile Ci "zaśpiewali" ??;P

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

hahaha sory za tą odp nie wiem co ja zrobiłam :O
Powiedzieli mi 6 000 za wesele i 2500 za poprawiny
Kasia 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 16:41   #3036
Asia1029
Raczkowanie

Cytat:
Powiedzieli mi 6 000 za wesele i 2500 za poprawiny

Uuuuu........niezła kasa, ale chyba przesada
Asia1029 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 16:48   #3037
Kasia 88
Raczkowanie

Cytat:
Mojw suknia tez mi sie podoba.ogladam na fb suknie dziewczyn ktore chca je sprzedac i jeszcze zadna mnie nie zachwycila,wiec jest dobrze zreszta ja jak mierzylam suknie to zadna nie sprawila ze sie w niej zakochalam.po prostu to byl fason ktory chodzil mi po glowie od dawna i intuicja podpowiadala mi ze bedzie mi w nim dobrze.nie mylilam sie
Kasia88 podklad jest dostepny w Douglasie.Wiem ze jest tez druga wersja bardziej do cery mieszanej/tlustej.
Duzo pozytywnych opinii czytalam o Estee Laudere Double Wear,tylko ze on to zdecydowanie do cery tlustej i cena cos ok.200 zl.
Ją się właśnie nad Estee Lauder zastanawiam . Kolezanka moja używa, ma bardzo duży problem z cera że względu na trądzik dorosłych. Przezucila się z revlona i mówi że niebo a ziemia ;-)

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez karmiii Pokaż wiadomość
Ale tam jest na min 100 osób, hak sie robi na mniej to i tak trzeba zaplacic za 100

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A no to nie wiedziałam

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Asia1029 Pokaż wiadomość
Uuuuu........niezła kasa, ale chyba przesada
Uważam, że można znaleść fajny zespół za mniejsza kasę ;-)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-16, 17:06   #3038
Arcykicia
Przyczajenie

To rzeczywiście nie najtaniej;p ale spodobał mi się ten zespół tzn wokal dziewczyny, naprawdę ładnie śpiewa,przynajmniej w internecie;p Ogólnie rozbieżność cenowa między zespołami jest duża i nie wiem od czego to zależy,popularności? ... np mój brat zapłacił za zespół aż 8 tys?:O owszem fajnie wszystko na poziomie ale podobnie bawiłam sie u znajomych którzy mieli za 3,5 tys..i myśl tu co chcesz...;p

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

A i ja używam duble wear polecam ale nie na co dzień bo jest dość ciężki,szybko tak jakby zastyga na twarzy;p
Arcykicia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 17:23   #3039
mogg
Zakorzenienie

8 tys. Za zespol matko droga ;szok:
Za 5 to mozna przebierac

mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 17:48   #3040
ZakochanaZabka
Zadomowienie

daaajcie spokój a w życiu.....!!!
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 17:50   #3041
Arcykicia
Przyczajenie

Tylko ze oni z mazowieckiego są więc nie wiem może tam takie ceny;p...
Można przebierać jak ma się czas a my niestety późno dość się obudziliśmy i mają już pozajmowane terminy;p poza tym to nasz 1 ślub hehe i nie jesteśmy obyci z tym całym 'szołbizem' weselnym :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-16, 17:53   #3042
mogg
Zakorzenienie

Wiekszosc z nas nie jest obyta no raczej wszystkie dziewczyny tutaj biora 1wszy raz ślub ....
Wiesz zawsze sie cos znajdzie jak sie szuka albo ma sie pozniej slub i to co sie chce albo wczesniej i to co jest

Stary 2015-02-16, 18:01   #3043
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Cytat:
Tylko ze oni z mazowieckiego są więc nie wiem może tam takie ceny;p...
Można przebierać jak ma się czas a my niestety późno dość się obudziliśmy i mają już pozajmowane terminy;p poza tym to nasz 1 ślub hehe i nie jesteśmy obyci z tym całym 'szołbizem' weselnym :P
sierpien 2016 to jeszcze trocche czasu masz... jak dobrze poszukasz to znajdziesz
Stary 2015-02-16, 18:09   #3044
Arcykicia
Przyczajenie

O tym 1 ślubie pisałam oczywiście z nutą ironii z tym drugim zgadza się Kurcze..ale mam problem z tym zespołem..wszystko wiem co gdzie po co i jak a tego tematu jakoś ugryźć nie mogę..
Stary 2015-02-16, 18:15   #3045
ZakochanaZabka
Zadomowienie

dzwoń do zespołów, umawiaj sie na spotkania, niech Ci robią próby na żywo, inaczej nie wybierzesz, no niestety wesela dopiero na wielkanoc jakiekolwiek beda, ale dobry zespół zrobi Ci próbe, zagra piosenki jakie Ty chcesz (nie oni) i tylko tak wybierzesz metodą odrzucania
Stary 2015-02-16, 18:21   #3046
antena22
Zadomowienie

nie wiem czy mi się udało https://www.facebook.com/groups/4365...86905/?fref=ts
Stary 2015-02-16, 18:28   #3047
Arcykicia
Przyczajenie

Jak dzwoniłam np do tego zespołu "Twist" to właśnie powiedział mi że teraz mają przerwę i dopiero w kwietniu możemy umówić się na próbę;/ ich tak zachwalał właściciel lokalu w którym będę mieć wesele;p a
tak to nie mam nikogo z polecenia,jedyne co to YT itp;p
a Ty żabka widzę ślub we wrześniu,masz już te najważniejsze powiedzmy rzeczy załatwione?
Stary 2015-02-16, 18:32   #3048
mogg
Zakorzenienie

Ja mam nocnealibi
Mahon ma orion band
Miko miala dj gładkowsli chyba mu było

Stary 2015-02-16, 18:45   #3049
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Cytat:
Jak dzwoniłam np do tego zespołu "Twist" to właśnie powiedział mi że teraz mają przerwę i dopiero w kwietniu możemy umówić się na próbę;/ ich tak zachwalał właściciel lokalu w którym będę mieć wesele;p a
tak to nie mam nikogo z polecenia,jedyne co to YT itp;p
a Ty żabka widzę ślub we wrześniu,masz już te najważniejsze powiedzmy rzeczy załatwione?
ja mam juz wszystko zalatwione bo wziełam sie za to od sierpnia
ja np mam zespół z lublina w niewysokiej cenie, na 2 dni, a zapewniając im nocleg i tak wyjdzie mniej niż 5000 tys

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-16, 18:55   #3050
Arcykicia
Przyczajenie

Orion ma zajęty już termin,Dj-na poprawiny,nocne alibi właśnie zapomniałam o nich a ktoś mi ich chwalił.. Byłaś na jakiejś próbie? słyszałaś na żywo jak grają? bo na YT na filmiku słychać jak wokalista fałszuje no ale właśnie to trzeba na żywo usłyszeć żeby się przekonać

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
ja mam juz wszystko zalatwione bo wziełam sie za to od sierpnia
ja np mam zespół z lublina w niewysokiej cenie, na 2 dni, a zapewniając im nocleg i tak wyjdzie mniej niż 5000 tys
to suuper,teraz tylko kase zbierać hihi
Stary 2015-02-16, 19:02   #3051
ZakochanaZabka
Zadomowienie

nocne alibi chyba nie ma wokalistki ??....
edit: zle przeczytałam

Edytowane przez ZakochanaZabka
Czas edycji: 2015-02-16 o 19:09
Stary 2015-02-16, 19:20   #3052
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
nocne alibi chyba nie ma wokalistki ??....
edit: zle przeczytałam
tak to sami faceci :0

Dostałam menu weselene - 6 propozycji jestem mega mile zaskoczona! Super się to czyta jest z czego wybierać
Stary 2015-02-16, 20:14   #3053
mahoniowa
Zadomowienie

A ja wtrącam Wam się w temat bo się zdenerwowałam.
W kościele, w którym my będziemy mieli ślub ksiądz nam powiedział, że potrzebne jest zezwolenie od księdza z którejkolwiek z parafii narzeczonych na ślub w 'tej trzeciej', TŻ dziś poszedł do swojej parafii i nic nie załatwił
bo szanowny księżulek uparł się, że taką zgodę musi wystawić parafia panny młodej i koniec. I przekonywania, że to może być obojętnie która parafia na nic się nie zdały!! Jak mi nie da w mojej to nie wiem co...

aha, i moja 'rezerwowa świadkowa' nam dziś powiedziała, że jej na ślubie nie będzie bo tego samego dnia ma wesele kuzynki

09.05.2015

Edytowane przez mahoniowa
Czas edycji: 2015-02-16 o 20:17
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 20:21   #3054
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
W kościele, w którym my będziemy mieli ślub ksiądz nam powiedział, że potrzebne jest zezwolenie od księdza z którejkolwiek z parafii narzeczonych na ślub w 'tej trzeciej', TŻ dziś poszedł do swojej parafii i nic nie załatwił
bo szanowny księżulek uparł się, że taką zgodę musi wystawić parafia panny młodej i koniec. I przekonywania, że to może być obojętnie która parafia na nic się nie zdały!! Jak mi nie da w mojej to nie wiem co...

aha, i moja 'rezerwowa świadkowa' nam dziś powiedziała, że jej na ślubie nie będzie bo tego samego dnia ma wesele kuzynki
a może do innego księdza niech tż podejdzie ??? u mojej koleżanki zadziałało. A u Ciebie mahoń będzie problem w parafii tak ??
Stary 2015-02-16, 20:23   #3055
Kasia 88
Raczkowanie

Cytat:

Aż się nóż w kieszeni otwiera. A jakie to ma znaczenie czy zaświadczenie będzie od Ciebie czy od TŻ??
Stary 2015-02-16, 20:24   #3056
mahoniowa
Zadomowienie

to musi być zgoda od proboszcza z tego co wiem...
u mnie w kościele dziś mnie mile zaskoczyli, bo za zaświadczenie chcieli 'co łaska'..
więc w końcu nie wiem czy będzie problem.. raczej z tym, że trzeba będzie kolejny raz tam iść i jeśli to od proboszcza to może czekać będzie trzeba dłużej czy coś..

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Aż się nóż w kieszeni otwiera. A jakie to ma znaczenie czy zaświadczenie będzie od Ciebie czy od TŻ??
Wg szanownego księdza 'tradycja zobowiązuje'...

09.05.2015
Stary 2015-02-16, 20:37   #3057
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
Teściowa moja ma heatly mix, podkradnę jej trochę i zobaczę
Kusi mnie ten estee lauder, ale cena.... ;/ spróbuje zdobyć próbkę najpierw..
Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość
Temat rzeka Ja uwielbiam dzieci, instynkt pojawił się u mnie jakieś 2 lata temu i od tamtej pory naprawdę chciałabym mieć swoje maleństwo..Niestety M. jest innego zdania Dla niego jeszcze jest czas..jeszcze się nie wyszumieliśmy (taaa..ale z nas imprezowe bestie ) jeszcze nie zwiedziliśmy dzikich zakątków..itd.Ale mam nadzieję że w zimie już zaczniemy coś działać Ostatnio mu powiedziałam że to przedostatnia recepta na tabsy

To szybciutko Żabko uciekaj na badania, u mojej znajomej też lekarz podejrzewał policystyczność jajników, pół roku terapii i się udało.

Nie wkręcaj sobie takich rzeczy, myśl właśnie odwrotnie - na pewno nam się uda! Myślenie życzeniowe sporo daje.. w obie strony niestety..

Cytat:
Udało
Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
tak to sami faceci :0

Dostałam menu weselene - 6 propozycji jestem mega mile zaskoczona! Super się to czyta jest z czego wybierać
Wybieraj, przebieraj, tylko teściowej nie pokazuj :P Będziecie próbować ?

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:

Cytat:
to musi być zgoda od proboszcza z tego co wiem...
u mnie w kościele dziś mnie mile zaskoczyli, bo za zaświadczenie chcieli 'co łaska'..
więc w końcu nie wiem czy będzie problem.. raczej z tym, że trzeba będzie kolejny raz tam iść i jeśli to od proboszcza to może czekać będzie trzeba dłużej czy coś..

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Wg szanownego księdza 'tradycja zobowiązuje'...
Masakra ;/ będzie dobrze Mahoń!
A co z Twoją "pierwszą" świadkową?

26.10.2014

30.04.2015
Oluniuniunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 20:38   #3058
Millsy
Raczkowanie

A ja nawet nie wiem która to moja lub TZ parafia teraz... Ciekawie bedzie z papierkami!😄😄Hmmm
Millsy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 20:42   #3059
mahoniowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oluniuniunia Pokaż wiadomość
Masakra ;/ będzie dobrze Mahoń!
A co z Twoją "pierwszą" świadkową?
ja wiedziałam, że w końcu nam się noga powinie i papierologia nie będzie taka łatwa, szybka i bezbolesna tylko trzeba będzie się użerać z tymi księżmi...

ano może być tak, że jej nie będzie, bo nie mieszka w Pl i ma do załatwienia pewną ważną sprawę 11 maja tam u niej na miejscu.. No ale o tym dowiem się około kwietnia pewnie dopiero

Millsy z tego co wiem to jeśli nie mieszkasz w Polsce dłużej niż 3 miesiące to Twoją parafią z automatu staje się katedra.. chociaż kto wie jak to sobie wymyślą...

09.05.2015

Edytowane przez mahoniowa
Czas edycji: 2015-02-16 o 20:44
Stary 2015-02-16, 20:42   #3060
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oluniuniunia Pokaż wiadomość

Wybieraj, przebieraj, tylko teściowej nie pokazuj :P Będziecie próbować ?

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Nie wiem właśnie w sumie .. opinie maja świetne , teściowa to się dowie na końcu a nie będzie mi mówić co mamy na obiad podawać
Cytat:
Napisane przez Millsy Pokaż wiadomość
A ja nawet nie wiem która to moja lub TZ parafia teraz... Ciekawie bedzie z papierkami!😄😄Hmmm
Parafia to ta w której księdza ostatni raz przyjmowałaś
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości