|
|
#2281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII
Cytat:
jak dobrze ze TZ za toba staje ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- dzien dobry ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- pisalyscie o parowarze pozyczylam od mamy i tak lezy u mnie chyba go wyciagne jak zaczne kp
|
||
|
|
|
#2282 | |
|
Zadomowienie
|
Witam sie
Albo zdziadziałam albo już powoli mnie dopadnie poród... Czujew kościach, że już za moment... ![]() a samopoczucie chodzic nie moge....żygam jak kot.... poce sie jak świnia.... a cipka to jak rozerwana.... kości jakby miały siniaki.... sikam co 5min i bym spała i spała w miedzyczasie![]() Witam nowe mamusie jedna ma taki sam termin jak ja 13 marzec![]() ![]() Cytat:
A po co Ci skierowanie???
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Balabym sie wierzyc co do plci sama nie wiem wspolczuje tego bolu.... ja mam lekkie skurcze jedynie, brzuch twardy jak kamien ale to zaraz przechodzi. Czesto je myle bo w tym samym czasie tez synek lubi sie ruszac. Tez mam wszystko gotowe, ale jakby synek zechcial wyjsc to troche za wczesnie A jesli chodzi o to gdzie rodze to ja mieszkam we Francji. i rodze w klinice i bede miec zzo, nie lubie tego pisac, ale jak spytalas. ogolnie porodu sie nie boje wogole, tylko raczej naciecia i zszywania pomimo zzo. bo z tym roznie bywa, kolezanka tutaj ostatnio rodzila, i miala zzo, ale zeszlo jej po porodzie a na czas zszywania niestety nic na nia juz nie dzialalo do miejscowego i czula szycie a byla szyta dlugo, jak wiele mam, powiedziala ze to gorsze niz sam porod
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Zadomowienie
|
a ja od rana mam skurcze, dobrze że nieregularne, ale za to booolesne
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zartujesz jeszcze tam siedzicie o mamusiu...... zwariowalabym. nie zostalabym ani minuty dluzej. lepiej wynajac cos malego ale byc na swoim bez tesciow rodziny itd. wolalabym jesc sam chleb z maslem jesc kazdego dnia, zyc skromnie, ale nie pod jednym dachem z nimi :/ Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2015-02-16 o 19:12 |
|
|
|
|
#2286 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony, może akurat sie polepszy jak przyjdzie dzieciątko? A usiąść i porozmawiać na spokojnie z nią o tym co Was boli itp? Przykra sytuacja, a Twojego Tż bardzo mi szkoda
|
|
|
|
|
#2287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kiedy rodzisz ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]() a powaznie wspolczuje bolow ![]() jak bardzo cie boli gorzej niz przy bolach na miesiaczke bo ja nie odczuwam takich boli, jakas inna chyba jestem |
||
|
|
|
#2289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a podpowiedzcie mi. GBS dają na NFZ czy trzeba prywatnie robić? Bo w środę idę do przychodni do gina i się zastanawiać czy pytać, bo ogólnie w mojej przychodni gin jest dość specyficzny... Normalnie chodzę prywatnie do ginekologa, ale do przychodni też się zapisałam, bo zawsze badania darmowe
U mnie 19 kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
także znając mnie to też bym coś tam popsuła
|
|
#2291 |
|
Rozeznanie
|
Anneet jakiś horror... brak mi aż słów, jak można być takim człowiekiem..
|
|
|
|
#2292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biednemu to zawsze wiatr w oczy i ma pod górkę , ale za to zawsze później jest lepiej ![]() też jestem w nich zakochana, już nie mogę się doczekać kiedy je założę na te malutkie stópki Cytat:
![]() a ja chciałam powiedzieć, że do porodu zostało mi 16 dni
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze, ze my z tesciowa ucielismy sami kontakt, i nie zamierzamy do niego wracac, a tesciu jak to mezczyzna, swoje cos tam czasem powie jako ojciec mojego TZ i to na tyle, ale wtracac sie interesowac czy cos oprocz niedzielnego obiadu raz na jakis czas to nie w jego stylu, a u mnie jedynie mama, ale to zlota kobieta, nie wtraca sie nic a nic, nawet jak cos powie, to tak ostroznie, ale sie nigdy nie wychyla ze wie lepiej czy cos
a co do tesciowej gdybyl wam opowiedziala to byscie sie tylko zirytowaly gorzej a TZ wczesniej z nia urwal kontakt, pogodzili sie jak mnie poznal, ale to dlatego ze jego corka majac 6 lat, wypytywala o babcie no to chcial dobrze, i pozalowal a teraz tyle co o nas wie to od jego siostry bo odwiedza mame co jakis czas
|
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zabierz do szpitala chyba ze to wiekszy rozmiar ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
ja to juz niczego wole nie ruszac a przy patyczkach to sie tylko zdenerwuje bo do tego trzeba miec cierpliwosc ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- statystyki sa takie ze 80 procent kobiet rodzi ok. 10 dniu przed terminem lub wczesniej pocieszylam was? ![]() nie no smieje sie tylko bo jak sie TZ upieram i twierdze inaczej niz on to on w google i mi statystyki pokazuje wtedy, bo ja to sie kieruje tym jak widze na forach np a nie jakimis statystykami
|
||
|
|
|
#2296 |
|
Rozeznanie
|
Mi 24-ego na wizycie lekarz ma pobrać ten GBS, mam nadzieję, że nie zażyczy sobie jakiejś kwoty... ale lepiej wezmę coś do portfela...
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe czy u mnie to gbs robia. na co to
Moze prywatnie powinnam zrobic, co myslicie
|
|
|
|
#2298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja za GBS nie płacę nic - mam go w pakiecie medycznym. Anneet, współczuję teściowej... uciekałabym jak najszybciej się da. Crystal, opowiadaj
|
|
|
|
|
#2299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do maszyny do szycia to u mnie TŻ jest w tym specjalistą, ja jak najdalej od tego ustrojstwa Na skierowaniu nie ma żadnych dat kiedy mam się wstawić. To jest tylko po to, że jak zacznę rodzić żeby na 100% przyjęli mnie do tego szpitala, w którym pracuje moja ginka
|
|
|
|
|
#2300 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
ja też biorę do szpitala paczkę małych pampersów, w domu mam jeszcze mała paczkę dada jedynek i na razie to wszystko
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
współczuję Wam dziewczyny takich teściowych naprawdę...i chyba bym wolała w 1 pokoju mieszkać niż się męczyć pod jednym dachem z takimi osobami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę i wagę!!
|
|
|
#2301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja ostatnio usłyszałam od lekarza, że jestem nieefektywna dla przychodni, bo nikt za badania nie płaci przychodni, tylko za wizyty i że nie można tyle badań dawać przy jednej wizycie ![]() Cytat:
i już nie raz nerwy puszczały, szczególnie w ciąży
|
|
#2302 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy wy teraz macie wizytę u ginka co tydzień czy co dwa?
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2304 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po brzuchu miziają męża poklepują po plecach i tatą nazywają,coś kupią zaraz przywiozą a ona to widzi nawet mama coś tam podpija,że dobrze,ze się zdecydowaliśmy póki jeszcze młodzi a nie odstawili na bok,ze różnie bywa i później jak byśmy chcieli moglibyśmy nie mieć..i też już lata po weselu jesteśmy,heh i wtedy teściowa miała minę jakby ją ktoś w pysk strzelił a do tego bratowa drugiego brata za brzuch chwyciła i mówiła..noo maleńka zaraz będziesz w śród nas,ale cię wycałujemy i wy przytulamy i co najlepsze ,że niby tak by teściowa to widziała ale tak naprawdę to tak jest z nimi na co dzień nawet jak jesteśmy parę dni u moich rodziców to by nam nieba każdy uchylił a mąż aż promienieje,że szczęścia,że jest ktoś kto pragnie tego dziecka równie mocno jak my i nie może się doczekać przyjścia jej na świat Przepraszam,że tak to tu wywalam te nasze brudy ale powiem,że jakoś mi ulżyło na sercu wyżalić się komuś kto nas ani ich nie zna tak jakos inaczej to wyżalenie wyszło Dzięki za wszystkie słowa,ja idę kolację robić,umyć się i jakiś filmik oglądnąć..może uda mi się wpaść na chwilę a jak nie to do jutra Edytowane przez Anneet Czas edycji: 2015-02-16 o 19:44 |
|
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2306 |
|
Przyczajenie
|
Martwię się bo wizytę mam za 10 dni a nic nie wiem. Ostatnie usg było 2 miesiące temu. Nie wiem ile mała waży i jak jest ułożona
|
#2307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, że wszystko ok Płaciłam 20zł
|
|
|
|
|
#2308 |
|
Przyczajenie
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie o dziwo narazie wszystko minęło
|
|
#2310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale póki czuję ruchy, nic mi nie dolega to się nie martwię, i Ty też się nie martw Dowiemy się na wizytach
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

My mieszkamy razem z teściami więc mówię Wam- będzie wesoło....
a kocyk już robisz?
pozyczylam od mamy i tak lezy u mnie 
chodzic nie moge....żygam jak kot.... poce sie jak świnia.... a cipka to jak rozerwana.... kości jakby miały siniaki.... sikam co 5min i bym spała i spała w miedzyczasie

klas ki: