Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-16, 19:58   #2311
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Mały waży 3175g, przepływy ok, ogólnie wszystko ok. Mam już skierowanie do szpitala gdyby coś się działo. Gdyby jednak nic nie postępowało w kwestii porodu 25.II i 4.III mam się zgłosić na KTG. W środę idę pobrać GBS. Dziewczyny ile płaciłyście za badanie GBS?
za wizyte
jaki duzy juz

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 20:07   #2312
maniamaniusia1987
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Ja ostatnią wizytę z USG miałam 30-ego grudnia, a teraz 24 mam mieć wizytę i ciekawa jestem czy zrobi- powinien...
Ale póki czuję ruchy, nic mi nie dolega to się nie martwię, i Ty też się nie martw Dowiemy się na wizytach
Dzięki już mi lepiej
Stary 2015-02-16, 20:07   #2313
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Kochana my z mężem po 3 latach od ślubu zdecydowaliśmy się na maleństwo i po zrobieniu 2 testu i idąc go potwierdzić u gin i wyszło maleństwo już w macicy na usg,mówiąc to jego mamie pierwsze jej słowa do męża brzmiały tak..ty wiesz co ty mówisz? ja pijąc herbatę myślałam,że się utopię w tym łyku i mój mąż miał minę jakby ktoś go w pysk strzelił i co przez pierwsze 3 miesiące mojej ciąży ona o byle gówno krzyczała na mnie podpijała jakieś podteksty nawet od świń i małp wyzywała ciągle na złość robiła,coś tam chowała przede mną,nawet pranie osobno szybko robiła najczęściej jak ja już szłam z naszym to tekst,że ona teraz robi,czy lało czy a ja byłam czy nie byłam w domu to naszego prania nie wzięła a co więcej nawet psa labradora z kojca na sad puszczała mimo,ze nasze pranie wisiało ..mąż kłębek nerwów z pracy jak przychodził to mnie tylko na łóżku zaryczaną widział,,już były myśli przeprowadzki a raczej powrotu do moich rodziców,ale robotnicy przyszli z dachem robić więc doiliśmy do wniosku,że nie damy tej satysfakcji jej,że niby uciekamy przed dokładaniem się do niego a jak się nic nie zmieni to powiemy,że ta kasę pożyczamy i się wyprowadzamy,bo z nią się nie da żyć tym bardziej jak dziecko nie chciane przez nią będzie z nami..ile kłamstw obelg się słyszało z jej ust masakra przy robotnikach nawet nie patrzyła tylko swoje na mnie i mój już miał dość nie patrzył tak samo jak ona i na nią przy wszystkich,ja początki ciąży nie spędzałam w łazience lecz w łóżko bo ciągle mi się w głowie kręciło i głowa pęka to mi krakała,że urodzę chore dziecko i na pewno mam zagrożoną ciąże skoro w łóżku leżę..z czasem poprawiało się ale mąż z jej ust usłyszał jeszcze,że mimo wszystko bezmyślnie i bez głowy zrobił już dziecko a oboje mamy po 27 lat.jej pierwszy syn w wieku 30 lat miał dziecko i zaraz drugie i co i te dzieci własnie ciągle są u nas czy oni są w domu czy nie..teraz coś coraz lepiej jak już brzuch urósł i widzi jakie mamy wsparcie u mojej rodziny jak tam wszyscy się cieszą,ale ja wciąż rozważam powrót do moich rodziców jesteśmy w jednym pokoju z lodówką bo przy robotnikach od dachu zostaliśmy perfidnie wywaleni z lodówki.. Powiem wam,że w tamtych chwilach jeszcze nigdy nie widziałam tak załamanego mężczyznę ciągle z załzawionymi oczami a z wagi tak szybko spadał,że w ciągu tyg na dzień tracił po 3/4 kg masakra jeszcze moja mama za granicą była i nie miałam komu się wygadać..także kochana nie wiem co gorsze to że teściowa chce swoje coś niby doradzić niż wiedzieć,że od początku twoje dziecko przez nią jest nie chciane
aaaaaaaaaaaa jaki dramat, wg jak tak można , dziwni ludzie naprawdę co się słyszy... aż nie mam słów.. współczuję...

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-16, 20:10   #2314
Alunia79
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny.
W niedzielę w netto całkiem atrakcyjna promocja.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10959761_10206142277258343_2277167145521123464_n.jpg (47,2 KB, 16 załadowań)
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 20:20   #2315
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
EdithS nie ma się co przejmować Madrosciami tesciowki
Ksylwia - gratuluję...

Niunia - przesuwasz się kochana na 6 miejsce jak EdithS zacznie rodzic hehe
ooo jakaś loteria ;pp

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
o rany jaka śliczna - ale Ty jesteś zdolna a kocyk już robisz?

ja się pochwalę bucikami do kompletu - produkcja moja mama

wygląda na to , że lepiej żyć bez ślubu jakiegokolwiek niż z cywilnym, bo wtedy księża mniej mają do powiedzenia....
piękne buciki , na tel byłam nie widziałam
słodkie!!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-16, 20:24   #2316
aneta_s13
Rozeznanie

Dziewczyny kilka z Was pisało o chęci zakupu lustrzanek w najbliższym czasie, zdecydowałyście się na konkretne modele?
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 20:29   #2317
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Ja już po wizycie. Mały waży 3175g, przepływy ok, ogólnie wszystko ok. Mam już skierowanie do szpitala gdyby coś się działo. Gdyby jednak nic nie postępowało w kwestii porodu 25.II i 4.III mam się zgłosić na KTG. W środę idę pobrać GBS. Dziewczyny ile płaciłyście za badanie GBS?
Ja płaciłam 15zł Gratuluję udanej wizyty!

Dzięki dziewczyny za poranne słowa otuchy ucieszyłam się, gdy w miarę upływu dnia było lepiej, pomyślałam, faktycznie przepowiadacze. Niestety zaczął się wieczór a wraz z nim bóle krzyża i podbrzusza tej nocy zaczęły się o 3-4 a dzisiaj już o 20'tej. Ja się boję, nie chcę jeszcze rodzić!!! Znowu nieprzespana noc, byle nie na porodówce Mam nadzieję, że u Was lepsze samopoczucie.
Stary 2015-02-16, 20:29   #2318
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
a ja od rana mam skurcze, dobrze że nieregularne, ale za to booolesne
Kochana ;* oby az tak nie bolały.
ja niestety nie wiem co to przepowiadacz.

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
to kiedy rodzisz
czując się tak jak dzisiaj, mogę juz zaraz tylko ani wody ani skurczybyków nie ma

Cytat:
statystyki sa takie ze 80 procent kobiet rodzi ok. 10 dniu przed terminem lub wczesniej pocieszylam was?
nie no smieje sie tylko bo jak sie TZ upieram i twierdze inaczej niz on to on w google i mi statystyki pokazuje wtedy, bo ja to sie kieruje tym jak widze na forach np a nie jakimis statystykami
hehe znam wiele osób, które w tych statystykach zajmują miejsce

Cytat:
ciekawe czy u mnie to gbs robia. na co to Moze prywatnie powinnam zrobic, co myslicie
Ja też nie mam tego GBS zrobionego.
Istnieje też opcja, że w szpitalu zwalczyć to coś, jak GBS dodatni. ale oni nie robią badania tylko aplikują coś w dupke lub pipke ( umknęło mi ) i ponoć mega piecze jakby tyłek rozrywało i to chroni dziecko, przed dodatnim GBS jak rodząca mama akurat ma a nie ma czasy tego spr badaniem labolatoryjnie, to aplikują ten antybiotyk by ochronić dziecko.

Pytałam koleżanki, która nie zdążyła tego GBS zrobić bo w 35 tc odeszły jej wody.

Cytat:

Na skierowaniu nie ma żadnych dat kiedy mam się wstawić. To jest tylko po to, że jak zacznę rodzić żeby na 100% przyjęli mnie do tego szpitala, w którym pracuje moja ginka

Ok. rozumiem po co Ci teraz skierowanie

Cytat:
Napisane przez maniamaniusia1987 Pokaż wiadomość
Martwię się bo wizytę mam za 10 dni a nic nie wiem. Ostatnie usg było 2 miesiące temu. Nie wiem ile mała waży i jak jest ułożona
Udaj się, do dr na dniach co Ci szkodzi przeciez Cię nie wygoni
Stary 2015-02-16, 20:34   #2319
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Początkowo zastanawiałam się czy zapisać się w wątku marcowych czy lutowych mam bo termin z o. m. to 6 marca, a z usg to 26 lutego. Staś jednak zaplanował wszystko po swojemu.
Zostałam pierwszy raz mamą 22 stycznia o 9.55

Ok. 22.00 zaczęły sączyć mi się wody, o 23 pojechałam sama do szpitala, byłam w innym mieście by dopilnować mieszkania rodziców. Pojechalam więc do szpitala tak jak stałam z torebką Ubrano mnie w szpitalną gustowną koszulę, zostałam zbadana i okazało się, że mam już rozwarcie na 4cm, dostałam sterydy na płucka dla malucha, położono mnie na patologii i podpięto ktg. Tak kwitłam do 8.00, kiedy to skurcze miałam praktycznie co chwilę, pełne rozwarcie. Tych kilka godzin będąc przykutą do łóżka wspominam najgorzej. Później już bajka - 20 min na trakcie porodowym i przyszedł na świat Staś. Mimo, że 34 tydzień to dostał 10 pkt, ale jak to wcześniak trafił do inkubatora.

Po 3 dniach mnie wypisano, synek został na neonatologii i to był najcięższy dla mnie dzień. Ryczałam jak głupia bo wróciłam do domu bez dziecka. Jednak po 2 tygodniach wypisano i jego i już ponad tydzień jesteśmy w domku razem. Jest super. Maluszek ważył 2200 i mierzył 47 cm. Dzisiaj waży już 2500 i zmienia się z dnia na dzień.

Czyli zostałam styczniową mamusią
gratulacje;D

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-16, 20:34   #2320
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za poranne słowa otuchy ucieszyłam się, gdy w miarę upływu dnia było lepiej, pomyślałam, faktycznie przepowiadacze. Niestety zaczął się wieczór a wraz z nim bóle krzyża i podbrzusza tej nocy zaczęły się o 3-4 a dzisiaj już o 20'tej. Ja się boję, nie chcę jeszcze rodzić!!! Znowu nieprzespana noc, byle nie na porodówce Mam nadzieję, że u Was lepsze samopoczucie.
Może to tylko przepowiadacze?
Stary 2015-02-16, 20:35   #2321
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Ja się boję, nie chcę jeszcze rodzić!!! Znowu nieprzespana noc, byle nie na porodówce Mam nadzieję, że u Was lepsze samopoczucie.
głowa do góry! co ma być to będzie . widzę, ze u Ciebie się rozkreciło

Trzymam kciuki, by poszło po Twojej myśli
Stary 2015-02-16, 20:38   #2322
tout-petit-fille
Zadomowienie

Anneet, EdithS ...................o mój boże..................... .
Twoja sytuacja Anneet jest zdecydowanie cięższa, bo mieszkacie razem z tą przebiegłą czarownicą.. jednakże współczuję Wam obu straszliwie

W głowie mam milion bluzgów na te obie PANIE, ale nie wypada. Wstyd.

Niech się obie cholery doigrają od losu za swoje zachowanie

Dobrze, że Wasi mężczyźni są tak kochani, że trzymają z Wami, a nie (jak to czasem bywa) podtrzymują zdanie nieudolnych mamusiek.

Cytat:
Ja piorę w płynie Lovella akurat przez jakiś czas była promocja na nie w Biedro. Płynu do płukania nie używam.
U mnie w biedrze jeszcze stoi trochę tych Lovelli. Też ich z resztą używam
_________________________ __________________

A zdjęciem korytarza na pewno się pochwalę- wybraliśmy ten kolor pudrowy. Jednak niebieski użyjemy u teściów, bo będą robić remont łazienki i prosili o pomoc w wymyśleniu aranżacji

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 20:39   #2323
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
wierze ze wszystko bedzie dobrze a to tylko zwykla waga i nic wiecej Wiecie, czasami nie moge uwierzyc ze jestem taka szczesciara ze cala ciaze przenosilam dobrze, synek zdrowy i nic a nic zadnych problemow, bo znajac mojego pecha, to zawsze cos bylo nie tak, jak mialo byc cos dobrego, jak z czegos bylam szczesliwa z TZ, zawsze sie nie udawalo....
edithS masz skracajaca sie szyjke moze szybciej kto wie napewno juz niedlugo, juz polowa lutego minela
aż nie dowiary że już połowa lutego a tak się dzielnie trzymamy ;p
jutro już 17 ty, ja już wszystko w domu robię bo ciąża donoszona także się nie obawiam;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-16, 20:42   #2324
tout-petit-fille
Zadomowienie

Hottie07 jakie piękne buciki
Łezka się w oku kręci jak wyobrażam sobie Twoją dumną mamę, która dla wnusi dzierga te śliczne buciczki

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
aż nie dowiary że już połowa lutego a tak się dzielnie trzymamy ;p
jutro już 17 ty, ja już wszystko w domu robię bo ciąża donoszona także się nie obawiam;p
to jest prawda- natura wyselekcjonowała na marcowe mamy silne bestie

Stary 2015-02-16, 20:43   #2325
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maniamaniusia1987 Pokaż wiadomość
Jestem w 37 tygodniu i dziś w nocy miałam bolesne skurcze (bóle) brzucha jakby miesiączkowe. Też tak miałyście?
oj miewam takie ;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-16, 20:48   #2326
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Olać księży. My też jeszcze bez ślubu i się tym nie przejmujemy.
Za normalne podejście

My byliśmy ze sobą 7 lat kiedy zaszłam w ciążę. Byliśmy również zaręczeni i planowaliśmy Ślub na 2013 rok. W ciążę zaszłam w kwietniu ale powiedzieliśmy Naszym rodzicom dopiero w Lipcu po mojej obronie. Z mojej strony nie było żadnych problemów, ale rodzice Tż zaczęli szaleć - dziecko bez ślubu ??? jak tak można ??? co ludzie powiedzą !!! . W sierpniu wzięliśmy Ślub Cywilny a w październiku kościelny . W 3 miesiące zorganizowaliśmy wszystko sami ... Ile było nerwów tylko My wiemy. Biorąc Ślub byłam w 6 m-cu ciąży. Dwa tygodnie po Ślubie trafiłam do szpitala - straciliśmy Synka. Nawet nie chcę wiedzieć ile byłoby gadania gdyby nie było Ślubu. Pewnie ludzie by gadali że bez ślubu to dlatego dzieciątko umarło Uważam, że to wszystko było za szybko. Mogliśmy poczekać - czasu nie cofnę, nie żałuję Ślubu bo poślubiłam Najcudowniejszego Mężczyznę na świecie, chodzi mi tylko o to że nic by się nie stało gdyby Ślub był w 2013 roku tak jak to planowaliśmy na początku. Zabrakło mi asertywności...

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 20:48   #2327
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
głowa do góry! co ma być to będzie . widzę, ze u Ciebie się rozkreciło

Trzymam kciuki, by poszło po Twojej myśli
Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Może to tylko przepowiadacze?
Tylko czemu ten ból jest ciągły :why: co jakiś czas się nasila w środku nocy do rana na b.mocny miesiączkowy i puszcza... przynajmniej dziś w nocy tak było ale już czuję, że się zanosi na to samo...

Anneet, EdithS współczuję takich teściówek, kurcze ile nerwów i stresu! Właśnie dlatego wolimy nasze małe jednopokojowe mieszkanie ... ale teraz szwagierka z mężem poszli na swoje i teściu zapowiedział, że remontuje nam ich pokój never, ever!

Szkarbinek bardzo mi przykro, że straciliście dziecko nienawidzę takiego napierania na ślub bo "co ludzie powiedzą"

Edytowane przez Rossi
Czas edycji: 2015-02-16 o 20:55
Rossi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 20:50   #2328
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Za normalne podejście

My byliśmy ze sobą 7 lat kiedy zaszłam w ciążę. Byliśmy również zaręczeni i planowaliśmy Ślub na 2013 rok. W ciążę zaszłam w kwietniu ale powiedzieliśmy Naszym rodzicom dopiero w Lipcu po mojej obronie. Z mojej strony nie było żadnych problemów, ale rodzice Tż zaczęli szaleć - dziecko bez ślubu ??? jak tak można ??? co ludzie powiedzą !!! . W sierpniu wzięliśmy Ślub Cywilny a w październiku kościelny . W 3 miesiące zorganizowaliśmy wszystko sami ... Ile było nerwów tylko My wiemy. Biorąc Ślub byłam w 6 m-cu ciąży. Dwa tygodnie po Ślubie trafiłam do szpitala - straciliśmy Synka. Nawet nie chcę wiedzieć ile byłoby gadania gdyby nie było Ślubu. Pewnie ludzie by gadali że bez ślubu to dlatego dzieciątko umarło Uważam, że to wszystko było za szybko. Mogliśmy poczekać - czasu nie cofnę, nie żałuję Ślubu bo poślubiłam Najcudowniejszego Mężczyznę na świecie, chodzi mi tylko o to że nic by się nie stało gdyby Ślub był w 2013 roku tak jak to planowaliśmy na początku. Zabrakło mi asertywności...
oj to ciężka sytuacja, ale grunt to mieć swoje zdanie i robić po swojemu a nie jak innym się podoba, to nasze życie ,nikt nie ma prawa układać go za nas. ja ślub chcę oczywiście no ale funduszy nie mamy tak byśmy już po slubie byli , ale rodzice tez nam nie pomagaja takze jest jak jest, nie zaluje to napewno...

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-16, 20:51   #2329
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Za normalne podejście

Eh..

Dlatego NIGDY nie róbmy czegoś z przymusu.
To nasze życia, nasze decyzje. Ja nauczyłam tego TŻ, bo sama tak uważam od dawna i według tego postępuję. Przysięgam, że mam innych w bo równie dobrze to ja bym mogła im coś kazać zrobić, a tak na prawdę jakim prawem?? Każdy żyje na swój rachunek.

Stary 2015-02-16, 20:53   #2330
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
mi pasuje miec malego pulpecika
cos mi w glowie siedzi ze jak ponizej 3 kg to za malo jest
mam to samo , moja to nawet do 3 kg nie dobije.. tez sie martwilam ale lekarz mowi ze nie mam sobie nic do glowy brac.. i takie dzieci sie rodza i sa zdrowe. nie ma co sie nakrecac , wazne by zdrowe byly..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-16, 20:56   #2331
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Za normalne podejście

Straszne... Chyba żadna kobieta po takiej stracie nie chce tego słuchać.

Czasem człowiek ulega presji, co do ślubu, bo już nie chce słuchać gadania, ale to w końcu każdego indywidualna sprawa.

Cytat:
Tylko czemu ten ból jest ciągły :why: co jakiś czas się nasila w środku nocy do rana na b.mocny miesiączkowy i puszcza... przynajmniej dziś w nocy tak było ale już czuję, że się zanosi na to samo...
Podobno bóle porodowe nie mijają i jak się już zaczną to już to, więc jeśli mija to chyba jeszcze nie to? może podejdź jutro do lekarza się upewnić?
Stary 2015-02-16, 20:57   #2332
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
chrzest na Wielkanoc to szybko my planujemy w ostatnią niedzielę kwietnia bo to przed długim weekendem to może się zjadą siostry jak wezmą 4 dni wolnego
my planujemy w weekend majowy

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-16, 20:57   #2333
Tepsa
Zakorzenienie

Niunia u mnie tez ciaza donoszona i szaleje z porzadkamiale cos czuję ze sie rozpakuje po terminie wiec tylko tyle ze będzie czysto
Stary 2015-02-16, 20:58   #2334
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
haaa a my za to za restauracje płacić nie będziemy, mamy sponsorów - rodziców do wyprawki się nie dokładali to za imprezkę chrzcinową płacą chociaż tyle dobrego, ja im już nawet knajpke znalazłam, ładna chwalona i podobno chrzciny od 55 zł/os tylko ile w tym prawdy ? hahaha
zazdroszczę sponsorów super my niestety wszystko sami musimy , teraz zostało dwa tyg a my spłukani już w sumie , bo jeszcze czynsz będzie trzeba zapłacić i mało co zostanie , no ale trzeba dać radę , bo wiadomo lodówka pusta trzebało coś kupić to kasa poszła , dobrze ze jeszcze można tanio w biedronce kupić , mają ciekawe promocje co naprawdę się opłaca
zawsze coś taniej;p
teraz żyjemy sobie sami na swój rachunek, ta cisza , nie do opisania tak pięknie :p
w końcu nikt nie słucha co robimy i mogę jęczeć ile chce heheh gdy się kochamy;p
ten luzik to jest toooo

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-16, 20:59   #2335
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
my planujemy w weekend majowy
Ale fajnie!!!w Maju jest tak cieplo i muszę pomysl sprzedac tz owi
Stary 2015-02-16, 21:01   #2336
ewka5891
Zakorzenienie

Hej, dopiero mam czas, aby cos napisać

Dzisiaj duzo czasu spędziliśmy na dworzu, pogoda była cudna.
Zaliczylam dentyste i mam juz ząbki z głowy

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ja tez zamierzam przerzucić się na gotowanie na parze. kilka dni temu w ramach prezentu ślubnego dostaliśmy taki sprzęt do gotowania na parze, nawet naczynie na zupy jest będę eksperymentować, bo nigdy z czymś takim nie miałam
do czynienia
Ja lubię zrobic dla siebie i synka cos na parze ale Tz nie przepada za takim 'zdrowym' jedzeniem

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
ja ostatnio w domu mówiłam, że dieta matki karmiącej jest podobna do tej cukrzycowej to my już mamy zaprawę i najgorsze w polubieniu jej za sobą - da się przeżyć dla maluszka wszystko

ja Jelpa - zarówno proszku jak i płynu do płukania - ostatnio kupiłam też odplamiacz - podobno dobry
Wiesz to chyba zależy duzo od dziecka. Ja nie stosowalam żadnej diety matki karmiacej i synek nie miał żadnych problemów brzuszkowych itp.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 21:01   #2337
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Niunia u mnie tez ciaza donoszona i szaleje z porzadkamiale cos czuję ze sie rozpakuje po terminie wiec tylko tyle ze będzie czysto
Zawsze jakiś plus
Stary 2015-02-16, 21:02   #2338
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
tez chce rodzic krotko ale se moge chciec chyba co nie
Ja mieso jem, ale bardzo malo odrzuca mnie czesto, i przed ciaza tez jak sobie cos ubzduralam to dlugo nie jadlam nic
a co do diety to nie moge sie jej doczekac nawet z czekoladek zrezygnuje byle tylko schudnac i ujedrnic swojego tlusciocha po 9 miesiacach
damy radę kochana
ja to narazie o diecie nie myślę ważne maleństwo bym miała całą studnie mleka by ją nakarmić heheheh

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Nic ja idę gotować obiadek mężusiowi dziś zupka ogórkowa za mną chodzi i taką też zrobię i może w końcu leń mnie opuści i coś zrobię a pogoda nam się zepsuła i ponuro za oknem do zobaczenia może później papa
my dzisiaj pierwszy obiad zupa rosół

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-16, 21:08   #2339
crystal25
Zakorzenienie

zjadlam ryz i kurczaka w sosie curry, synek mi daje popalic, szkoda ze tak rzadko ale bardzo sie ciesze i juz moge was nadrabiac a w miedzy czasie zaciagnelam TZ
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 21:09   #2340
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Moj przyjechal zjesc pogadac i pojechal znow i wroci wieczorem a ja przez ten czas posprzatam, pobawie sie z corka TZ, a wogole jakas zmeczona juz jestem a to dopiero poludnie i znow naczynia musze umyc a dopiero co umylam
zmywanie jest straszne , ciągle można zmywać bo ciągle coś się brudzi;p
a mam dość stania w kuchni wolę sobie fikować z tż a nie tam

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości