Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-16, 22:31   #2431
kasia_adm
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Moje pierwsze Ktg mam mieć na kolejnej wizycie 37+2. Lekarz ma u siebie, nie muszę szukać nigdzie.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 22:31   #2432
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy wam lekarze wypisują jakieś skierowania czy coś na KTG które robią w szpitalu? Bo mój ginekolog nic nie mówił, że mam robić ani nie dał żadnego skierowania?
Może pojadę powiem, że mnie to tu pobolewa to tam i mi zrobią?
kurcze mi nikt na KTG nie dał skierowanie, gdyby nie to, że byłam wtedy na IP to bym nie miała do tej pory zrobionego....

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
ja przepowiadaczy też nie mam (chyba, że nie umiem rozróżnić)
ból miesiączkowy też miałam ostatnio pomiędzy wizytami, więc to może wtedy? nie ma co gdybać- do środy nie daleko to się wszystkiego dowiesz
dokładnie, co ma być to będzie, boję się tylko odejścia wód, ale nie ze względu na skurcze czy coś tylko ze względu na to , że mam ten GBS dodatki i nie chciałabym żeby małej się coś stało....
Stary 2015-02-16, 22:31   #2433
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Ja płaciłam 15zł Gratuluję udanej wizyty!

Dzięki dziewczyny za poranne słowa otuchy ucieszyłam się, gdy w miarę upływu dnia było lepiej, pomyślałam, faktycznie przepowiadacze. Niestety zaczął się wieczór a wraz z nim bóle krzyża i podbrzusza tej nocy zaczęły się o 3-4 a dzisiaj już o 20'tej. Ja się boję, nie chcę jeszcze rodzić!!! Znowu nieprzespana noc, byle nie na porodówce Mam nadzieję, że u Was lepsze samopoczucie.
Nie bój sie, bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
mam to samo , moja to nawet do 3 kg nie dobije.. tez sie martwilam ale lekarz mowi ze nie mam sobie nic do glowy brac.. i takie dzieci sie rodza i sa zdrowe. nie ma co sie nakrecac , wazne by zdrowe byly..
No i to podejście mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Niunia u mnie tez ciaza donoszona i szaleje z porzadkamiale cos czuję ze sie rozpakuje po terminie wiec tylko tyle ze będzie czysto
Hehe, zawsze to jakiś plus

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
juz mam nowa porcje naczyn ehhh..... ja chce zmywarke kiedys mialam jaka frajda nie musialam prawie naczyn myc ale tu miejsca nie ma nawet , a tam wbudowana mielismy

tyle naczyn jest, bo dwa razy dziennie gotuje a TZ nie nawidzi myc naczyn, hahahahaha kiedys chcialam zeby umyl to powiedzial ze okna umyje lazienke umyje, posciel zmieni, podloge odkurzy tylko nie naczynia
U nas w domu na szczescie panuje zasada, że jedna osoba gotuje a druga zmywa. Choc oczywiście i tak wiecej czasu spędzam przy zlewie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Dobra Kochane boję się. Jak ktoś m jak miłość ogląda to zakapuje - Kasia ta co w ciąży jest ma końcówkę marca ma umrzeć w serialu i syn się ma nazywać Szymon - a jak to jakiś znak? Ja te z końca marca syn i Szymon .. Aaaaaaaaa!

Co to za wkręty jeszcze nie słyszałam, aby ktoś utozsamial sie z bohaterką serialu. To tylko film a Ty niedługo bedziesz tulić swojego synka i nie ma innej opcji!

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
wiesz.. podobno z teściową rodzi się najszybciej)

Ja jednak wole sie pomeczyc

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Kochane, ja już chce rodzić Mała tak mnie dzisiaj ciśnie główką, jakby już się szykowała do wyjścia Jutro ktg więc ciekawe co tam wyjdzie, cały czas mam przepowiadacze, praktycznie całe dnie teraz, nawet jak leżę.
Jak znam życie, to że ja już bym tak bardzo chciała to wyjdzie tak, że przenoszę i będę jedną z ostatnich

Niedługo na bank sie ruszy i bedziesz miała poród z głowy.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 22:34   #2434
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez maniamaniusia1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy teraz macie wizytę u ginka co tydzień czy co dwa?
Co tydzień.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 22:35   #2435
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Kochane, ja już chce rodzić Mała tak mnie dzisiaj ciśnie główką, jakby już się szykowała do wyjścia Jutro ktg więc ciekawe co tam wyjdzie, cały czas mam przepowiadacze, praktycznie całe dnie teraz, nawet jak leżę.
Jak znam życie, to że ja już bym tak bardzo chciała to wyjdzie tak, że przenoszę i będę jedną z ostatnich
W pierwszym momencie myslalam ze napisalas ze rodzisz hehee. A napisałaś ze chcesz rodzic. No te bole są okropne jak tak ciśnie na dol m ale damy rade

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 22:35   #2436
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

U nas w domu na szczescie panuje zasada, że jedna osoba gotuje a druga zmywa. Choc oczywiście i tak wiecej czasu spędzam przy zlewie

Co to za wkręty jeszcze nie słyszałam, aby ktoś utozsamial sie z bohaterką serialu. To tylko film a Ty niedługo bedziesz tulić swojego synka i nie ma innej opcji!

zazdroszcze tej zasady ale TZ to pewnie wolalby codziennie gotowac zeby tylko nie musiec zmywac no i on pracuje, to ja nic nie mowie, myje te naczynia przynajmniej jak mu powiem to schowa wszystkie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 22:37   #2437
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

O musze to wprowadzić do naszego mieszkania. A nie wszystko ja no. Boje się po porodzie jak ja wszystko ogarnę dom dziecko ja TZ. Boże siły mi zeslij he he

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-16, 22:38   #2438
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
No nic, przejadę się do niego i zapytam co i jak, bo ostatnio właśnie zapomniałam

Boli mnie brzuch, ale nie wiem od czego. Czy chce mi się jeść, czy to coś innego

luzna - właśnie tak kombinowałam żeby ściemnić trochę. W sumie jakieś skurcze mam w nocy to za bardzo bym nie kłamała
w sumie tyle nam ściągają na służbę zdrowia, że to ich obowiązek zrobić ciężarnej KTG a przynajmniej będziesz spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
kurcze mi nikt na KTG nie dał skierowanie, gdyby nie to, że byłam wtedy na IP to bym nie miała do tej pory zrobionego....

dokładnie, co ma być to będzie, boję się tylko odejścia wód, ale nie ze względu na skurcze czy coś tylko ze względu na to , że mam ten GBS dodatki i nie chciałabym żeby małej się coś stało....
nie bój się- najważniejsze, że wiesz że GBS jest dodatni i od razu podadzą Ci antybiotyk, więc Emilce nic złego nie grozi gorzej jakbyś nie wiedziała, że wynik jest dodatni
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 22:41   #2439
antoxa
Rozeznanie

Ja też nie miałam jeszcze ktg ale w czwartek mam wizytę to okaże się co dalej.

A co do częstotliwości wizyt to od października mam co dwa - trzy tygodnie.
Stary 2015-02-16, 22:41   #2440
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
nie moglam dluzej wytrzymac
prawda jest ze przed ciaza lamowalam sobie codziennie, pozniej nie moglismy bralam antybiotyki kilka miesiecy, a jak sie okazalo ze moge to on jakas ochote stracil no i ja zaczelam sobie wkrecac nie wiadomo co.... ale powiedzialam dzis zeby sie czasem nie zdziwil jak po ciazy to ja strace ochote juz na stale dzis byl dzien rozmow wiele wyjasnilismy wiec celibat sie skonczyl ;P
Bardzo dobrze, że sobie wyjasniliscie wszystko żeby TŻ zrozumiał tak na serio i już Cię nie wkurzał
Stary 2015-02-16, 22:45   #2441
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze, że sobie wyjasniliscie wszystko żeby TŻ zrozumiał tak na serio i już Cię nie wkurzał
jak mnie wkurzy to go chyba z domu wyrzuce nastepnym razem
Stary 2015-02-16, 22:46   #2442
niunia_ona
Zakorzenienie

Boje się kurcze ze po porodzie czasem by nie wpaść bo nie chce narazie drugiego dziecka. A tabletek nie chce brać bo się boję. Ze woda będzie mi się zatrzymywac i wg ze potem jak będę chciała mieć drugie ze się już może nie dać. Tym bardziej ze choruje na niedoczynność tarczycy

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-16, 22:47   #2443
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Co tydzień.
ooo, tak często masz?? bo mamy ten sam termin, a ja teraz wizytę mam 28 lutego, czyli co miesiąc- jak zawsze

ksylwia ogromne gratulacje

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 22:48   #2444
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Anneet jakiś horror... brak mi aż słów, jak można być takim człowiekiem..
Cytat:
Napisane przez maniamaniusia1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy teraz macie wizytę u ginka co tydzień czy co dwa?
Horror to ył teraz jest nieco milej,ale mimo to się martwię jak dam sobie radę na samym początku jak wrócę ze szpitala,bo mój mężuś tak łatwo nie dostanie urlopu w pracy a ja ani siostry nie mam bo samych braci,a bratowa która by mi pomogła jest za granią,dziewczyny braci do szkoły chodzą a mamusia też musiał jechać za granicę bo jakby nie pojechała teraz to po pracy miałaby i się boję,że będę musiała teściową prosić o pomoc a jak pisałam tej szwagierki dzieci u nas siedzą i nie są wale posłuszne to 2 urwisy a jednak maleństwo spokój potrzebuje
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 22:48   #2445
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Dziękuję Zrobiłam tylko jedną czapeczkę Jakaś się "drażliwa" zrobiłam w ciąży i co robię to pruję, bo mi się wydaje, że nie tak. Robiłam dużo przed ciążą, ale poszło na prezenty Od kilku dni jestem na chorobowym i mam dużo czasu, więc pewnie coś porobię

Czekamy na foto
Jaka slodka.

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
serdeczne gratulacjeklas ki:

A mój tż właśnie wrócił z pracy i zaczął opowiadać, jak mu minął dzień słowami: Kochanie, muszę Ci coś opowiedzieć tylko się proszę nie denerwuj... No to na samą myśl już się spięłam. I myślę sobie, kurcze coś się stało... A tż parsknął śmiechem i mówi, że rozmawiał z mamą przez telefon. No to już czekałam na nowe rady lub złote myśli zadzwoniła mu powiedzieć, że ma nie być obecny przy porodzie, bo to jest nienormalne i obrzydliwe i nie będzie mógł już na mnie spojrzeć, jeśli będzie widział poród, bo ona wie co mówi Na szczęście tż sam z siebie chce być ze mną przy porodzie, nawet dość często o tym opowiada, że postara się mnie wspierać. A tu zobaczcie, jakie wsparcie płynie od mojej teściowej, żadne. Dzwoni tylko i wiecznie ma nadzieję na wdrożenie swoich racji w naszym małżeństwie. Ciekawe skąd wie, jak mężczyzna traktuje kobietę po porodzie skoro ani teść ani jej zięć nie byli obecni przy swoich ciężarnych. Pewnie naczytała się znowu swoich głupich gazet typu Klaudia i próbuje siać mądrości. Tż jej powiedział, że to nasza decyzja i skończył rozmowę. Ale normalnie i tak mnie wkurzyła...a na koniec powiedziała do tż: No tylko nie leć od razu do żony się spowiadać, co ja Ci mówię...

Sorki dziewczyny za wywód, musiałam dać upust emocjom wiem, że to przykre co napiszę, ale nie chcę jej widzieć po porodzie jak najdłużej się da...
Nie ma jak madrosci tesciowej, przeciez tz w kazdej chwili moze wyjsc, jak nie bedzie dawal rade.

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Teściowe mają rady... Moja ciągle gada o karmieniu cyckiem i że ona miała gorączkę i przestała karmić, a nam na SR babki mówiły aby nadal karmić piersią, chyba, że gorączka się trzyma i trzyma z jakimiś innymi objawami to do lekarza i on zdecyduje. I te słowa powiedział jej mój mąż, a ona że nie wolno i swoje mądrości (zresztą ona co do chorób to jest straszna, co chwile sobie coś wymyśla i gada wszystko co usłyszy), na co mój ukochany jej powiedział: "Mamo od razu Ci mówię, nawet nie warz się wtrącać do Kasi i jej karmienia i jej decyzji!" My mieszkamy razem z teściami więc mówię Wam- będzie wesoło....
Dobrze jej tz powiedzial.

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
o rany jaka śliczna - ale Ty jesteś zdolna a kocyk już robisz?

ja się pochwalę bucikami do kompletu - produkcja moja mama
Utalentowana mama.

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Kochana my z mężem po 3 latach od ślubu zdecydowaliśmy się na maleństwo i po zrobieniu 2 testu i idąc go potwierdzić u gin i wyszło maleństwo już w macicy na usg,mówiąc to jego mamie pierwsze jej słowa do męża brzmiały tak..ty wiesz co ty mówisz? ja pijąc herbatę myślałam,że się utopię w tym łyku i mój mąż miał minę jakby ktoś go w pysk strzelił i co przez pierwsze 3 miesiące mojej ciąży ona o byle gówno krzyczała na mnie podpijała jakieś podteksty nawet od świń i małp wyzywała ciągle na złość robiła,coś tam chowała przede mną,nawet pranie osobno szybko robiła najczęściej jak ja już szłam z naszym to tekst,że ona teraz robi,czy lało czy a ja byłam czy nie byłam w domu to naszego prania nie wzięła a co więcej nawet psa labradora z kojca na sad puszczała mimo,ze nasze pranie wisiało ..mąż kłębek nerwów z pracy jak przychodził to mnie tylko na łóżku zaryczaną widział,,już były myśli przeprowadzki a raczej powrotu do moich rodziców,ale robotnicy przyszli z dachem robić więc doiliśmy do wniosku,że nie damy tej satysfakcji jej,że niby uciekamy przed dokładaniem się do niego a jak się nic nie zmieni to powiemy,że ta kasę pożyczamy i się wyprowadzamy,bo z nią się nie da żyć tym bardziej jak dziecko nie chciane przez nią będzie z nami..ile kłamstw obelg się słyszało z jej ust masakra przy robotnikach nawet nie patrzyła tylko swoje na mnie i mój już miał dość nie patrzył tak samo jak ona i na nią przy wszystkich,ja początki ciąży nie spędzałam w łazience lecz w łóżko bo ciągle mi się w głowie kręciło i głowa pęka to mi krakała,że urodzę chore dziecko i na pewno mam zagrożoną ciąże skoro w łóżku leżę..z czasem poprawiało się ale mąż z jej ust usłyszał jeszcze,że mimo wszystko bezmyślnie i bez głowy zrobił już dziecko a oboje mamy po 27 lat.jej pierwszy syn w wieku 30 lat miał dziecko i zaraz drugie i co i te dzieci własnie ciągle są u nas czy oni są w domu czy nie..teraz coś coraz lepiej jak już brzuch urósł i widzi jakie mamy wsparcie u mojej rodziny jak tam wszyscy się cieszą,ale ja wciąż rozważam powrót do moich rodziców jesteśmy w jednym pokoju z lodówką bo przy robotnikach od dachu zostaliśmy perfidnie wywaleni z lodówki.. Powiem wam,że w tamtych chwilach jeszcze nigdy nie widziałam tak załamanego mężczyznę ciągle z załzawionymi oczami a z wagi tak szybko spadał,że w ciągu tyg na dzień tracił po 3/4 kg masakra jeszcze moja mama za granicą była i nie miałam komu się wygadać..także kochana nie wiem co gorsze to że teściowa chce swoje coś niby doradzić niż wiedzieć,że od początku twoje dziecko przez nią jest nie chciane
Masakra, strasznie toksyczna kobieta. Dobrze, ze chociaz macie wsparcie od Twojej rodziny.

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Mały waży 3175g, przepływy ok, ogólnie wszystko ok. Mam już skierowanie do szpitala gdyby coś się działo. Gdyby jednak nic nie postępowało w kwestii porodu 25.II i 4.III mam się zgłosić na KTG. W środę idę pobrać GBS. Dziewczyny ile płaciłyście za badanie GBS?
Gratulacje. Ja chodze na nfz, wiec chyba bede miala darmowe.

Cytat:
[/COLOR]
kurcze wy cierpicie a ja sie podcieszam jak to czytam ze sypac sie zaczynamy
a powaznie wspolczuje bolow
jak bardzo cie boli gorzej niz przy bolach na miesiaczke bo ja nie odczuwam takich boli, jakas inna chyba jestem jedynie brzuch mi kamienieje, ale to jakos nie ze czesto. i przestaje po jakims czasie co lekarz mowil ze to sa skurcze i ja je tak odczuwam.
Ja mam takie same skurcze, ze tylko brzuch twardnienie. Zdecydowanie sie rozni od wypinania sie dziecka.

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Ja płaciłam 15zł Gratuluję udanej wizyty!

Dzięki dziewczyny za poranne słowa otuchy ucieszyłam się, gdy w miarę upływu dnia było lepiej, pomyślałam, faktycznie przepowiadacze. Niestety zaczął się wieczór a wraz z nim bóle krzyża i podbrzusza tej nocy zaczęły się o 3-4 a dzisiaj już o 20'tej. Ja się boję, nie chcę jeszcze rodzić!!! Znowu nieprzespana noc, byle nie na porodówce Mam nadzieję, że u Was lepsze samopoczucie.
Bierzesz nospe i magnez? Lez duzo, moze jeszcze przejdzie.

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

Ja też nie mam tego GBS zrobionego.
Istnieje też opcja, że w szpitalu zwalczyć to coś, jak GBS dodatni. ale oni nie robią badania tylko aplikują coś w dupke lub pipke ( umknęło mi ) i ponoć mega piecze jakby tyłek rozrywało i to chroni dziecko, przed dodatnim GBS jak rodząca mama akurat ma a nie ma czasy tego spr badaniem labolatoryjnie, to aplikują ten antybiotyk by ochronić dziecko.
Serio? Ja myslalam, ze ten antybiotyk daja w kroplowce.

Michiru,

Szkrabeniek, wspolczuje straty, teraz na 100% bedzie wszystko ok. Nas tez bardzo namawiali na koscielny, ale nie dalam sie przekonac.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 22:54   #2446
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Horror to ył teraz jest nieco milej,ale mimo to się martwię jak dam sobie radę na samym początku jak wrócę ze szpitala,bo mój mężuś tak łatwo nie dostanie urlopu w pracy a ja ani siostry nie mam bo samych braci,a bratowa która by mi pomogła jest za granią,dziewczyny braci do szkoły chodzą a mamusia też musiał jechać za granicę bo jakby nie pojechała teraz to po pracy miałaby i się boję,że będę musiała teściową prosić o pomoc a jak pisałam tej szwagierki dzieci u nas siedzą i nie są wale posłuszne to 2 urwisy a jednak maleństwo spokój potrzebuje
Dasz sobie rade, zobaczysz.
Jak urodziłam synka, to Tz był ze mną tylko 2 dni. Początki były ciezki ale jakos daliśmy rade. Tz rano robił mi śniadanie a ja tylko robiłam cos ciepłego do picia. Obiady tez w miarę ogarnelismy a
Potem ja nuz dawalam rade z wszystkim
W Twojej sytuacji w zyciu nie poszlabym w prośbę do takiej teściowej.

Synek

Stary 2015-02-16, 22:55   #2447
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
na twoim miejscu zamknelabym sie w pokoju i zakaz wchodzenia. a takiej tesciowej nigdy bym nie powierzyla swojego dziecka. wszedzie z dzieckiem bym poszla. Ja tu gdzie mieszkam nie mam komu powierzyc maluszka, wiec jestem zdana na siebie i TZ, jednak on za jakis czas i tak zacznie znow wyjezdzac bo taka ma prace. wiec zostane sama z malenstwem.
Stary 2015-02-16, 22:55   #2448
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Za normalne podejście

My byliśmy ze sobą 7 lat kiedy zaszłam w ciążę. Byliśmy również zaręczeni i planowaliśmy Ślub na 2013 rok. W ciążę zaszłam w kwietniu ale powiedzieliśmy Naszym rodzicom dopiero w Lipcu po mojej obronie. Z mojej strony nie było żadnych problemów, ale rodzice Tż zaczęli szaleć - dziecko bez ślubu ??? jak tak można ??? co ludzie powiedzą !!! . W sierpniu wzięliśmy Ślub Cywilny a w październiku kościelny . W 3 miesiące zorganizowaliśmy wszystko sami ... Ile było nerwów tylko My wiemy. Biorąc Ślub byłam w 6 m-cu ciąży. Dwa tygodnie po Ślubie trafiłam do szpitala - straciliśmy Synka. Nawet nie chcę wiedzieć ile byłoby gadania gdyby nie było Ślubu. Pewnie ludzie by gadali że bez ślubu to dlatego dzieciątko umarło Uważam, że to wszystko było za szybko. Mogliśmy poczekać - czasu nie cofnę, nie żałuję Ślubu bo poślubiłam Najcudowniejszego Mężczyznę na świecie, chodzi mi tylko o to że nic by się nie stało gdyby Ślub był w 2013 roku tak jak to planowaliśmy na początku. Zabrakło mi asertywności...
Tak mi przykro z powodu utraty synka ..ja nie rozumiem tych ludzi co narzekają zawsze coś znajdą,zamiast się cieszyć,że będzie dzieciątko i rodzinka sie powiększy..w końcu im więcej tym lepiej bo jest da kogo żyć
Stary 2015-02-16, 23:00   #2449
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Boje się kurcze ze po porodzie czasem by nie wpaść bo nie chce narazie drugiego dziecka. A tabletek nie chce brać bo się boję. Ze woda będzie mi się zatrzymywac i wg ze potem jak będę chciała mieć drugie ze się już może nie dać. Tym bardziej ze choruje na niedoczynność tarczycy

nie boj sie ja przez pol roku bylam bez tabletek za nim chcielismy sie starac o malenstwo poczytajcie troche o tym wcale nie tak latwo wpasc ale TZ tez musi wiedziec co jak kiedy. no i sa jeszcze prezerwatywy, ale my nigdy nie uzywalismy napewno jeszcze zajdziesz w druga ciaze spokojnie narazie o tym nie mysl jesli nie chcecie jeszcze tak szybko ja do tabletek juz nigdy nie wroce.
myslalam o zalozeniu spirali po porodzie na dwa lata.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Jaka slodka.

Nie ma jak madrosci tesciowej, przeciez tz w kazdej chwili moze wyjsc, jak nie bedzie dawal rade.

Dobrze jej tz powiedzial.

Utalentowana mama.

Masakra, strasznie toksyczna kobieta. Dobrze, ze chociaz macie wsparcie od Twojej rodziny.

Gratulacje. Ja chodze na nfz, wiec chyba bede miala darmowe.

Ja mam takie same skurcze, ze tylko brzuch twardnienie. Zdecydowanie sie rozni od wypinania sie dziecka.

Bierzesz nospe i magnez? Lez duzo, moze jeszcze przejdzie.

Serio? Ja myslalam, ze ten antybiotyk daja w kroplowce.

Michiru,

Szkrabeniek, wspolczuje straty, teraz na 100% bedzie wszystko ok. Nas tez bardzo namawiali na koscielny, ale nie dalam sie przekonac.

czyli to sa skurcze. czy to inny rodzaj skurczy czy jak , ze nie odczuwam specjalnie jakiegos bolu przy tym?
Stary 2015-02-16, 23:01   #2450
smv
Zakorzenienie

Szkrabeniek przykra historia ;(
. A ja dzisiaj mam dzień placzki - co chwila płaczę nawet teraz jak tutaj pisze to mam łzy. Nie wiem czemu ale tak jest. Mam już dość siedzenia w domu, gotowania, sprzątania, zmywania. Juz dziś TŻ opieprzylam ze nic zmyje nawet tylko dzien e dzień kubek mu zostawia po kawie, potem po soku a później herbacie. Do tego z porannej herbaty kolejny a ja znów stoję i myje. Nie radzę sobie z czynnościami juz. W sklepie patrzą na mnie z politowaniem bo siez kołysze z boku na bok a i tak mnie rwie niesamowicie w kroku. Przepraszam ze tak dziś o sobie ale musiałam gdzieś to napisać ;( dobrej nocki mamusie ;*
Stary 2015-02-16, 23:04   #2451
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
nie boj sie ja przez pol roku bylam bez tabletek za nim chcielismy sie starac o malenstwo poczytajcie troche o tym wcale nie tak latwo wpasc ale TZ tez musi wiedziec co jak kiedy. no i sa jeszcze prezerwatywy, ale my nigdy nie uzywalismy napewno jeszcze zajdziesz w druga ciaze spokojnie narazie o tym nie mysl jesli nie chcecie jeszcze tak szybko ja do tabletek juz nigdy nie wroce.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

czyli to sa skurcze. czy to inny rodzaj skurczy czy jak , ze nie odczuwam specjalnie jakiegos bolu przy tym?
Ja to się boję. A tabletki to dla mnie zło.. Bo wtedy woda się zatrzymuje w organizmie a gumki to taka nie Wygoda. A TZ mowi ze wtedy bez seksu. Zastanawiam się czy czegoś nie bierze he he

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-16, 23:04   #2452
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Szkrabeniek przykra historia ;(
. A ja dzisiaj mam dzień placzki - co chwila płaczę nawet teraz jak tutaj pisze to mam łzy. Nie wiem czemu ale tak jest. Mam już dość siedzenia w domu, gotowania, sprzątania, zmywania. Juz dziś TŻ opieprzylam ze nic zmyje nawet tylko dzien e dzień kubek mu zostawia po kawie, potem po soku a później herbacie. Do tego z porannej herbaty kolejny a ja znów stoję i myje. Nie radzę sobie z czynnościami juz. W sklepie patrzą na mnie z politowaniem bo siez kołysze z boku na bok a i tak mnie rwie niesamowicie w kroku. Przepraszam ze tak dziś o sobie ale musiałam gdzieś to napisać ;( dobrej nocki mamusie ;*
ostatni miesiac jest najgorszy! kazdy mi to mowi, a nawet mowic nie musi, bo sama to widze po sobie, mam dosc, placze tez bez powodu, albo z bele czego.... bedzie dobrze kochana jeszcze troche i koniec
a TZ dobrze ze powiedzialas moze zacznie troche pomagac dzieki temu
Stary 2015-02-16, 23:08   #2453
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to się boję. A tabletki to dla mnie zło.. Bo wtedy woda się zatrzymuje w organizmie a gumki to taka nie Wygoda. A TZ mowi ze wtedy bez seksu. Zastanawiam się czy czegoś nie bierze he he
a nie myslalas o spirali? Z prezerwatywami u nas odpada bo TZ powiedzial ze jak ma takie cos zalozyc to on nie chce wogole tabletki to dla mnie tez zlo. mialam duze problemy po tabletkach, wiecej ich nie chce.
No ale jakby postudiowal w internecie to by sie przestal bac i wiedzialby ze zajscie w ciaze bez zabezpieczen to sa takie same szanse jak zajscie w ciaze biorac tabletki czy gumki, tylko musialby wiedziec kiedy przestac i dla mezczyzny to tez ciezko przerywac w ''te dni'' chyba ze jestes super plodna
Stary 2015-02-16, 23:10   #2454
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:

Skurcze Braxtona-Hicksa, one sa bezbolesne.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 23:13   #2455
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Skurcze Braxtona-Hicksa, one sa bezbolesne.
to juz sama nie wiem czytalam o tych skurczach, ale wiele mamus widze ze pisze jak ma skurcze to odczuwaja bol, to sama nie wiem jaka roznica jest w tych skurczach braxtona, bo je mozna miec juz od 20 ktoregos tygodnia, a jaka roznica jest w tych przed samym porodem, ze takie bolesniejsze sie zrobily.
Stary 2015-02-16, 23:13   #2456
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
a nie myslalas o spirali? Z prezerwatywami u nas odpada bo TZ powiedzial ze jak ma takie cos zalozyc to on nie chce wogole tabletki to dla mnie tez zlo. mialam duze problemy po tabletkach, wiecej ich nie chce.
No ale jakby postudiowal w internecie to by sie przestal bac i wiedzialby ze zajscie w ciaze bez zabezpieczen to sa takie same szanse jak zajscie w ciaze biorac tabletki czy gumki, tylko musialby wiedziec kiedy przestac i dla mezczyzny to tez ciezko przerywac w ''te dni'' chyba ze jestes super plodna
He he. Musze pomyśleć co tu dobrego wymyslec. Bo co to za życie bez seksu he he. A jak wg nie będzie zabezpieczenia to ja już widzę jedna dobra imprezka i bum bo nawet gumki nie było bo TZ twierdzi ze wg bez seksu he he. No napewno. Jakoś ciężko sobie wyobrazić by facet nie chciał długi czas no nie . Nic trzeba powoli iść spać

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-16, 23:15   #2457
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
wspolczuje ci bardzo sytuacji. ja po moim mezu widze jaki jest szczesliwy w mojej rodzinie, fakt ze widzimy sie rzadko bo tez w innym kraju mieszkaja, ale traktuja go jak swoja rodzina, sa za nim, martwia sie o niego, staja za nim jak sie poklocimy co mi nie na reke, no ale grunt ze on sie czuje wspaniale, i to jak moja rodzina traktuje jego corke, jak swoja wlasna wnuczke a nie dziecko z byla kobieta a nie ze mna.... w swojej rodzinie to tylko slyszy, ze jest taki czy taki, ze jak moze miec taka prace bez studiow, bo ma dobra, zawsze wszystko jest nie tak, nigdy jeszcze dobrego slowa nie uslyszal. i czuje sie taki odepchniety, ze nie raz po rozmowie z tata, widzialam ze mial lzy w oczach. ja ogolnie uciekam od takich ludzi. trzymam sie z boku. a jak moge omijam z daleka, nie rozmawiam itd. mieszkamy sami, ale jak jedziemy do tesciow na obiad, to rzadko rozmawiam, raczej slucham, ale potrafie sie wtracic i powiedziec co mysle jak mnie cos zaboli, np. takie traktowanie mojego meza wlasnie. Kiedys nawet sie spytalam czy moze oni nie chca sie z nami widywac ze tak mowia a nie inaczej? To sie im bardzo glupio zrobilo.
bedzie dobrze kochana, poczekajcie jak bedzie malenstwo i zobaczycie z jednej pensji ciezko sie zyje, ale za jakis czas mozesz pojsc do pracy, i mozecie cos malego wynajac, a moze do twojej mamy pojsc zamieszkac i oplacac na pol wszystko
To masz podobnie jak ja,mojego też traktują tak jakby to był ich syn a nie zięć z czego się cieszę bardzo i widzę,że mój też szczęśliwy z tego powodu..ale tak samo jak się pokłócimy bronią jego.Mojemu też wiecznie maja do powiedzenia ale teściowie najbardziej teściowa,zawsze gada a Tomuś (jego brat) to z książek uczył się z domem robić i sam cały wyremontował a Tomuś to a Tomuś tamto,a ja na to ,że za to mój sam potrafi auto wymalować i jak mu to ładnie wychodzi i sam z autem zrobi mimo,ze nie jest mechanikiem a Tomek mechanik a do mechanika chodzi z autem,teraz też jak zrobił nam z pokojem to tak tu źle pomalowane bo jakiś zaciek tu panela coś wyżej a tu czemu tak znać łączenia a czemu te meble a te nie dacie tu a te tu,,to sam powiedział i ja się trzymałam,żeby u Tomka zobaczyła jak on położył panele jakie ma szpary i ściany a meble układamy jak nam się podoba bo my tu jesteśmy a co do lodówki to nam mówiła,żebyśmy wynieśli z pokoju i na dół dali,to ja na to po co skoro już się do niej przyzwyczailiśmy a po za tym nie będziemy tyle po schodach latać to na śniadanie to na obiad to kolacja i jeszcze pomiędzy,teraz ja w ciąży i tak dosyć się nalatam po tych schodach potem będzie dziecko i co przyjdzie mi lecieć do lodówki a młodzi będą i co mam dziecko zostawić przy tych łobuzach? i już było podgadane na temat lodówki
Stary 2015-02-16, 23:17   #2458
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
He he. Musze pomyśleć co tu dobrego wymyslec. Bo co to za życie bez seksu he he. A jak wg nie będzie zabezpieczenia to ja już widzę jedna dobra imprezka i bum bo nawet gumki nie było bo TZ twierdzi ze wg bez seksu he he. No napewno. Jakoś ciężko sobie wyobrazić by facet nie chciał długi czas no nie . Nic trzeba powoli iść spać
tez w to nie wierze
my tak o lamowaniu, wiec ja do tz mowie co chwile o lamowaniu, ze moze jednak nieeeeeee d..... juz dzis bylo i on zmeczony a ja od tygodnia jakos tak odczuwam dziwnie wielka chec
Stary 2015-02-16, 23:18   #2459
ewka5891
Zakorzenienie

Niunia a myślałas o plastrach albo implancie?
Ja na początku wezmę tabletki a potem pomyśle o czyms na dłuższy czas, za gumkami tez nie przepadam.

Smv współczuje samopoczucia, u mnie jest bardziej bojowy nastrój

Synek

Stary 2015-02-16, 23:20   #2460
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
tez w to nie wierze
my tak o lamowaniu, wiec ja do tz mowie co chwile o lamowaniu, ze moze jednak nieeeeeee d..... juz dzis bylo i on zmeczony a ja od tygodnia jakos tak odczuwam dziwnie wielka chec
Ja też mam wielką chęć ostatnio he he xd

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Niunia a myślałas o plastrach albo implancie?
Ja na początku wezmę tabletki a potem pomyśle o czyms na dłuższy czas, za gumkami tez nie przepadam.

Smv współczuje samopoczucia, u mnie jest bardziej bojowy nastrój
Dla mnie te metody to do mnie jakoś nie przemawiają he he. Teraz mój tz napisał ze to żart był ze wg bez seksu he he he

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości