|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
Ja na śniadanie dziś zaszaleję. Od początku ciąży mam meeega wstręt do wędlin. I od grudnia ani gramika wędliny nie zjadłam. Na osiedlu nie mam dobrego sklepu z wędlinami, najbliżej jest Frac ale po samą wędline nie chce mi się tam lecieć. A dziś coś mnie natknęło ... A po drodze z przedszkola Lewiatan tylko i wiecie... te fioletowo, różowe świecące na zielono wędliny po 9,99zł za kg Wpadłam i mówię poproszę najdroższą szynkę 10 plasterków. Babka na mnie z byka, ja z bananem bo okazało się że mają szynkę za 39zł kg i wyglądem nawet tą szynkę przypomina ... Ukroiłam mi i pyta czy nie chcę najdroższego kurczaka bo w promocji za 11,99zł
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jem wędlinę ale tylko ze "sprawdzonego" źrodła (czyt. Ze sklepów, z ktorych wydają mi sie najbardziej ok)... Ostatnio w krakowskim kredensie kupowałam takie po ponad 50zl/kg ale smak od razu inny :P co prawda i tak nie wiem co w niej jest no ale...
Teraz poprzywozilam sobie wędliny z Austrii... Aż sie ślinie na sama myśl ale dzisiaj frankfuterki i koniec ![]() Jem śniadanie i dzwonię... Wdech...wydech...
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale we Fracu są pyszne też, i jest ,,swojski,, dział, Nawet po 70 zł i droższe i serio wyglądem i smakiem jak te robione przez tatusia
|
|
#3396 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zgadza się basen i jakuzzi to siedlisko bakterii, jeśli jesteśmy podatne na infekcje intymne to najlepiej omijać, w ciąży ph w pochwie jest nieco wyższe i tym bardziej mamy skłonność do infekcji. Cytat:
Zazdroszczę, mnie odrzuciło od wędlin i innych mięs, tylko salami może być i na nabiale żyję
Edytowane przez dinusia08 Czas edycji: 2015-02-17 o 08:51 |
||
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
No teraz to juz w ogole chyba sie poplacze...
Dzwonię, pytam a ona mi mowi, ze akurat przyszedł dzisiaj wynik i dr życzy sobie osobiście przekazać wyniki jesli wizyta jest w tak krótkim odstępie czasu (wizyta w czwartek)... I jesli do dnia dzisiejszego nie otrzymałam żadnego meila... Mowi, ze wiedza, ze wyniki na pewno sa ale dr zabrał do gabinetu i dowiem sie wszystkiego w czwartek... Pytam czy to oznacza, ze sa zle czy dobre a ona mowi, ze dr osobiście bedzie w czwartek rozmawiać i omawiać...
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
majka nie pochwalę się, bo coś mi siada aparat w telefonie... ale wyszły bardzo ładne
Miały być kolorowe albo pastele, ale generalnie fiu-bździu, a stanęło na klasycznej czerwieni i napatrzeć się nie mogę ![]() Papusia, super ![]() fiona, kurcze, gdzie Ty masz taki fajny lumpek? No i gratuluję Gwiazdki ![]() sandeo, zdrówka Mirabelka, z gryką jest śliska sprawa, bo lubią się w niej zalęgnąć robaczki... no i problem jest z wysuszeniem, jak maluch ulewa czy nasika. Ja zdecydowanie polecam lateks (chociaż drogi) albo pianka+lateks ![]() Piękne koszule asienka, bardzo ładne łóżeczko, ale jeśli mogę coś doradzić, proponuję kupić samo łóżeczko, ewentualnie łóżeczko plus materac, bo większość rzeczy z zestawu totalnie Ci się nie przyda A to co się przyda taniej kupisz osobno.mms, sprawdź tylko, czy Ci fotelik z wózkiem pasuje A w ogóle wóz fajny - totalnie nie w moim stylu, ale mega wygodny dla dziecia. Podobny trochę do Marity, która jest hitem wśród moich znajomych ![]() Mój się nie dał przekonać Za to od taty dostałam śliczny wisiorek, który praktycznie cały czas nosze ![]() dinusia cześć Zrobiłaś "comeing out", to będziesz miała przechlapane No i witam Wrocławiankę A w którym szpitalu pracujesz?Dinusia, czemu rodzinny nie? Ja rodziłam synka z mężem i szczerze mówiąc, gdyby nie on, to było by bardzo, ale to baaardzo trudno. Doczytałam. I zgadzam się w 100% wszystko zależy od faceta i jego nastawienia - nic na siłę. ale jestem zdania, ze warto spróbować - zawsze, kiedy poczuje, ze go to przerasta, może wyjść i poczekać na Malucha na korytarzu ![]() roxana, spokojnie ankaa gratuluję wizyty ![]() Lulla kciuki mocne ![]() beaciorq
|
|
|
|
#3399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
vea7 również witam wrocławiankę szpiatal Kamieńskiego
Edytowane przez dinusia08 Czas edycji: 2015-02-17 o 09:04 |
|
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że to zabrzmi teraz banalnie, ale spróbuj się nie denerwować... może te pielęgniarki (?), panie z recepcji, czy ktokolwiek nie są upoważnione do podawania wyniku, tym bardziej telefonicznie? Ja ostatnio jak leżałam w szpitalu, to miałam na sali dziewczynę, której też robili badania(tylko dotyczyły czegoś innego). I jak wynik przyszedł, to pielęgniarki nie powiedziały jej jaki jest (mimo, że był taki jak chciała żeby był) tylko biedna musiała czekać aż ordynatorka skończy wszystkie operacje i zabiegi i poproszono ją do gabinetu... to są dwa różne badania i dwa różne "przypadki", ale może w Twoim jest tak samo
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedziała jasno, ze dobre wyniki przychodzą na meila...
Nie nakręcam sie tylko wcale nie łatwo otrzymuje sie takie wiadomosci, ze cos moze byc nie tak... Wiem, ze to prawdopodobieństwo ale przeziernosc karkowa tez juz wyszła zawyżona wiec stad mój strach. Na inne badania i tak sie nie zgodzę wiec jesli faktycznie wyszło spore prawdopodobieństwo to bede tylko sie modlić do konca ciazy bo żadnych inwazyjnych badan nie pozwolę sobie zrobic...
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj już wtorek, więc do czwartku niedaleko
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
To mnie jakos podtrzymuje... Na szczęście wizyta z samego rana wiec przetrwać dzis i jutro..
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tymi wynikami na maila to nawet jakby wyslali to nie wiem czy sama bylabys w stanie je odczytac... Wiem, ze straszne jest takie czekanie, ale musisz teraz byc silna i odczekac do wizyty Jeszcze tylko dzisiejszy dzien i jutro Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-17 o 09:10 Powód: Blad |
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam do niego nr i pewnie bym dzwoniła gdybym miała z tydzien czekac... Ale do czwartku jakos muszę dać rade... Dziekuje za wsparcie
|
|
#3407 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
roxanu lu - kurczę no wierzę,że sie stresujesz kochana
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie dlatego jestem taka skołowana... Tu dziwnie z przeziernoscia, tutaj z wynikami nie wiadomo co i jak... Ogólnie jestem zawsze pozytywnie nastawiona do wszystkiego i w tej sytuacji rowniez wierze i czuje to, ze bedzie dobrze ! Natomiast no takie niedomowienia, dziwne sytuacje no i to juz długie czekanie to człowieka gdzies tam dobija...
|
|
#3410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Mój mąż sam chciał uczestniczyć w porodzie, ale nie chciał przecinać pępowiny. Jak przyszło co do czego to pierwszy był do jej odcięcia , jak wyszła główka, a on stał koło moich nóg i mnie motywował do parcia, to zerknął na krocze.... ten widok prześladował go przez długi czas po porodzie. Teraz ani ja, ani on nie chcemy porodu rodzinnego( będzie do momentu, aż zaczną się parte i wychodzi z sali). Cytat:
![]() Mnie też odrzuciło od mięsa i wędlin, więc zobaczymy czy u Ciebie to też zwiastun dziewczynki chociaż wiadomo, że u każdej z nas jest inaczej ![]() Chcesz rodzić w szpitalu w którym pracujesz? Ja to bym nie chciała Cytat:
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-02-17 o 09:20 |
|||
|
|
|
#3411 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sto tam gdzie jest podwyższone ryzyko okazuje się później, że jest wszystko dobrze, bo wiele kobiet robi dodatkowe badania i w nich wychodzi ok. Mam znajomą u której wyszło podwyższone ryzyko tak się wystraszyła, że wysłała dodatkowe badania aż do Stanów i przysłali jej, że wszystko dobrze. Twój lekarz na wizycie wszystko Ci wyjaśni, nie denerwuj się dbaj o dzidziusia |
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tłumacze sobie, ze to tylko i wyłącznie dlatego tak jest, ze juz za chwile wizyta... Dlatego nie było juz sensu wysylac a tak jak mówicie - przynajmniej bede miała wszystko wyjaśnione... W brak chęci pielęgniarki i położnej (bo zawsze jest jedna położna i jedna pielęgniarka na zmianie) nie wierze bo każde wyniki zawsze o czasie wysyłają... Ide sie czymś zając, mam tyle roboty w domu, ze nie wiem w co ręce wsadzić ...
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziekuje za wszystkie dobre słowa
Lece ogarniać ! Odezwe sie pozniej
|
#3415 |
|
Zadomowienie
|
ROXANA jeśli w jakis sposób uda mi sie ciebie pocieszyc to powiem ci, ze nawet jak przychodzą wyniki z laboratorium to panie z recepcji cxy nawet pielegniarki nie beda wiedzialy o co chodzi bo taki ilosciowy wynik musi zostać jeszcxe dodatkowo obliczony przez lekarza i skonfrontowany z wynikami usg. Na tej podstawie oblicza sie ostateczne prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych. Wiec podejrzewam ze lekarz w tym wlasnie momencie tym sie zajmuje i przekaze ci wiadomosc na wizycie. Nie sadze zeby latał i rozpowiadal w recepcji jaki wyszedł ci wynik bo przeciez mamy ochronę danych osobowych i nawet trzeba specjalny formularz podpisać jezeli chcesz upoważnić kogos z rodziny.
Jestem z tobą myślami
|
|
|
|
#3416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie wzrok mu tam uciekł a szkoda gdyby nie to, to pewnie poród by wspominal dobrze. Ja też się balam,że mój zerknie ale byl caly czas obok głowy. W jednym momencie jak szedl do umywalki namoczyć okład musiał przejśc obok moich nóg i normalnie patrzyłma czy nie zerknie ale twardo patrzył sie na podłogę przechodząc uff kochana mówisz,że sny na odwrót? mi się śniło już 5 razy,że urodziłam chłopca, dziewczynka ani razu..
|
|
#3417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też miałam taka myśl żeby nie rodzić u siebie, ale mam lekarza prowadzącego z mojego szpitala, i nie jestem zdrowa a oni znają moją historię choroby i czuję się bezpiecznie, w innym miejscu musiałabym tłumaczyć wszystko od nowa. Dziś mam wizytę, a usg najprawdopodobniej w czwartek, ale na płeć muszę jeszcze trochę poczekać, jutro będzie 15 tygodni. Edytowane przez dinusia08 Czas edycji: 2015-02-17 o 09:37 |
|
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze Ważne żebyś się nie stresowała. Bo dzidzia poczuje Twój stres. Trzymam kciuki mooocno
|
|
#3419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak u Was ![]() Bardzo dobrze, że nie zerknął, bo mój właśnie jakoś odruchowo to zrobił, a na pewno nie był to miły widok. Cytat:
|
|
#3420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na kiedy masz termin bo jakoś mi umknęło
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

i wiecie... te fioletowo, różowe świecące na zielono wędliny po 9,99zł za kg 

wiem, że to zabrzmi teraz banalnie, ale spróbuj się nie denerwować... może te pielęgniarki (?), panie z recepcji, czy ktokolwiek nie są upoważnione do podawania wyniku, tym bardziej telefonicznie? Ja ostatnio jak leżałam w szpitalu, to miałam na sali dziewczynę, której też robili badania(tylko dotyczyły czegoś innego). I jak wynik przyszedł, to pielęgniarki nie powiedziały jej jaki jest (mimo, że był taki jak chciała żeby był) tylko biedna musiała czekać aż ordynatorka skończy wszystkie operacje i zabiegi i poproszono ją do gabinetu... to są dwa różne badania i dwa różne "przypadki", ale może w Twoim jest tak samo 

, jak wyszła główka, a on stał koło moich nóg i mnie motywował do parcia, to zerknął na krocze.... ten widok prześladował go przez długi czas po porodzie.