Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-17, 07:55   #2131
Sarrai
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
On przyjmuje w przychodni przyszpitalnej, musiałabyś poprosić o skierowanie do niego od swojego lekarza, potem zadzwonić do przychodni i zapytać kiedy przyjmuje dr Roszkowski, przyjechać wcześnie rano, zarejestrować się i założyć kartę, a potem ustawić się w kolejce pod gabinetem.
Prywatnie jest strasznie drogo, masz rację. Ale on jak już obejrzy Cię, to Cię otoczy odpowiednią opieką na pewno.
Dziękuję za dokładną odpowiedź! Tak zrobię. Poproszę swojego lekarza o skierowanie. Jak się nie uda to pewnie i tak spróbuję prywatnie, no ale zawsze warto spróbować.

...... zapisałam się na dzisiaj na 18:45 do ginka z lux medu.. nazywa się Wojciech Rawski. Z tego co piszą na Znanym Lekarzu - lekarz miły, sympatyczny... Myślę, że może jak z nim porozmawiam to da to skierowanie... nie będę czekać na wizytę u swojego prowadzącego... a co najważniejsze - on też, oprócz lux medu, przyjmuje w tym szpitalu co Roszkowski.. proszę zatem trzymać kciukasy, by wszsystko poszło po mojej myśli

Edytowane przez Sarrai
Czas edycji: 2015-02-17 o 08:13
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 08:38   #2132
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
U mnie brzuszek konkretny na szczęście na razie bez rozstępów...
ale jak już pisałam - do tej pory zużyłam jedną butelki oliwki z rossmanna. A teraz kupiłam sobie balsam Palmersa i kurczaki ale Palmers lepiej nawilża moją skórę Jest taka mięciutka, nawilżona i napięta i koloryt jej jakby się poprawił... Po oliwce aż takiego efektu nie miałam... może warto w takim razie zmieniać te kosmetyki raz na jakiś czas?
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Co do smarowideł - ja po oliwce Rossmanowej czułam, że nawilżania za mało i zaczęłam smarować najpierw kremem (używam Isany taki w wielkim pudle okrągłym) i na to oliwkę i jest lepiej
Dziewczyny! Oliwka nie nawilża, tylko natłuszcza więc nie ma się co dziwić, że nie czujecie po niej nawilżenia MarudexuS dobrze robisz, najpierw nawilżenie, potem oliwka

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
ja dziś się ucieszyłam bo znalazłam łóżeczko dostawne do łóżka za 60zł - tylko będę musiała przemalować je hurra... a już się bałam że wydam fortunę na łóżeczko takie
pokaż

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 08:50   #2133
jesuismagnifique
Raczkowanie

niezalogowana - Zakupiłam w komisie jeszcze coś więc pokażę jak już będę miała bo mają mi dostarczyć.

Własnie myślę, że sama oliwka chyba nie zda się na wiele.

Przeziębienie mnie wzięło...wrrrr.
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 08:54   #2134
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za dokładną odpowiedź! Tak zrobię. Poproszę swojego lekarza o skierowanie. Jak się nie uda to pewnie i tak spróbuję prywatnie, no ale zawsze warto spróbować.

...... zapisałam się na dzisiaj na 18:45 do ginka z lux medu.. nazywa się Wojciech Rawski. Z tego co piszą na Znanym Lekarzu - lekarz miły, sympatyczny... Myślę, że może jak z nim porozmawiam to da to skierowanie... nie będę czekać na wizytę u swojego prowadzącego... a co najważniejsze - on też, oprócz lux medu, przyjmuje w tym szpitalu co Roszkowski.. proszę zatem trzymać kciukasy, by wszsystko poszło po mojej myśli
Trzymam kciuki
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 09:06   #2135
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Dzień dobry ! Witam się w 22tc z mega mdłościami
widzę, że trochę mam do nadrbienia

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
Dziekuje za wszystkie gratulacje! Co do weselicha to go raczej nie bedzie a bardziej obiad dla rodziny. Ale planujemy raczej tylko slub cywilny a koscielny kiedys moze i wklejam foto
gratuluję serdecznie! ale masz przecudny okres w życiu- zaręczyny, ślub, ciąża
Cytat:
Hej dziewczynki zaraz zacznę Was nadrabiać, ale wpierw napiszę o moim wczorajszym usg połówkowym.. niestety mam i dobre i złe wiadomości..

Dobre są takie, że poznałam płeć - i będziemy mieć Bartusia Moja intuicja od początku mnie nie zawiodła )) Druga dobra wiadomość jest taka, że łożysko mi się ładnie podniosło i obecnie "brak ryzyka przodowania".. więc też trochę odetchnęłam z ulgą.

No a teraz pora na złe info... Wiecie, byłam na usg 3d/4d u lekarza, który jeśli wierzyć tym, co w necie piszą - jest bardzo dokładny, wszystko sprawdza itd. No i tak samo było u mnie. Badanie trwało 40 minut. Sprawdził dokładnie wszystkie narządy. No i niestety - jest problem z budową nerki lewej u maluszka.. Są na niej liczne torbiele - największa ma 10 mm. No i teraz pytanie - co dalej? Za miesiąc mam skontrolować czy te torbiele rosną... jeśli będą się powiększać to istnieje ryzyko, że mogą zacząć naciskać na inne organy, wówczas należy przekłuć te torbiele (oczywiście jak jeszcze maleństwo jest w brzuchu) - no ale jest to wykonywane naprawdę baaaaaaaaaardzo rzadko. W końcu to operacja na płodzie... Druga opcja (z tego co czytam na forach nefrologicznych najczęstsza) - dziecko się rodzi, wszystko jest ok.. ale ta torbielowata nerka niepracuje - więc albo się ją wycina albo pozostawia taka niepracująca jeśli właśnie te torbiele nie naciskają na inne organy (są różne szkoły - kiedyś podobno się rutynowo niedziałającą nerkę wycinało, obecnie się od tego odchodzi)... Dziecko potem normalnie podobno funkcjonuje z jedną nerką (to samo mówił nam wczoraj lekarz).
Trzecia opcja - istnieje również cień szansy,że się te torbiele jeszcze przed porodem wchłoną.... no ale z tego co czytam, to się rzadko zdarza

No więc same widzicie.. nie za ciekawe te informacje.. chociaż lekarz mnie przekonywał, że nie mam powodu do zmartwień. Że druga nerka jest idealna, że ilość płynu owodniowego jest w normie, że ta torbielowata nerka również działa - że to dobry znak. Że to nie jest żadna wada typu: wada serduszka czy mózgu.. Że w najgorszym wypadku z jedną nerką się zyje bez żadnych ograniczeń...

No generalnie... zobacyzmy... pozostaje mi czekać Ale no nie załamuję się.. nie mam za bardzo na to wpływu... a stres czy zamartwianie się tylko może zaszkodzić.. Inne narządy u Bartusia są ok.. waży coś około 330 gram. W trakcie badania dostał czkawki I tak śmiesznie na boczku leżał ))
23 stycznia mam wizytę u swojego lekarza prowadzącego (bo wczoraj byłam gdize indziej na połówkowym).. powiem mu o tej wizycie, zobaczymy co on mi powie o tych nereczkach.. A za miesiąc myślę, że niezależnie pójdę jeszcze do tego gina, co wczoraj - żeby mieć w razie czego 2 niezależne diagnozy...

No a teraz mogę nadrabiać
no jest włąsnie błogosławieństwo i przekleństwo wspolcesnej medycyny. Kolega podczas rutynowego usg w wieku 31 lat dowiedział, że od urodzenia ma właśnie nerkę torbielowatą, która nigdy nie pracowała. Nigdy nie miał z tego powodu problemów (usg rutynowe, bo strasznie chudy, ale to nie od tej nerki). Nerka została usunięta i żyje tak jak żył.
Na Twoim miejscu zrobiłabym wszystko aby dostać się do Roszkowskiego (już chyba gda o tym wspominała).
Ja i tak wierzę, że wszystko będzie dobrze

Cytat:
Mi doktorek też pokazywał "i prącie i mosznę" ale ja jakoś nie mogłam dostrzec Ale niby na 100% chłopak.
nie chce nikogo straszyć, ale wczoraj koleżanka opowiedziała mi historię swojej znajomej (pani radiolog), która do 34tc żyła w przekonaniu, że ma dziewczynkę. Kilku lekarzy robiło usg i zawsze wychodziła dziewczynka, dopiero w 34tc dzieć pokazał swój dobytek

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.
Dzisiaj byłam u Endokrynologa na NFZ i kompletna porażka. Pana Profesora nie interesowały wyniki badań TSH, antyTPO, Ft4 z ostatnich miesięcy i z przed tygodnia. Dostałam skierowanie na TSH i jak przyjdę z wynikami "to wtedy będziemy myśleć" . Nie zainteresował się również lekami które biorę na tarczycę ani dawki, w zamian usłyszałam, że "pewnie jakieś leki będę brać". Najciekawszy tekst z wizyty , " mam nie jeść soli, cukru, słodyczy, zupy, owoców, pieczywa, wędliny i mięsa". Aaaa zapomniałam, jak powiedziałam, że jestem w ciąży w 20 tyg, to usłyszałam, że grozi mi nie donoszenie ciąży ( a nawet nie spojrzał do książeczki ciąży, wszystkich wyników badań- pewnie jakiś jasnowidz)
ja nie wiem co jest z tymi endokrynologami. Przyjaciolka była u nfz u endokrynologa z wynikami, ktore wskazywaly na Hashimoto. Lekarz tylko na nie spojrzal, powiedzial, ze jest zdrowa i schudnie kiedy zacznie grać w tenisa . Oczywiscie poszła prywatnie i usg potwierdziło jej "autodiagnozę" i jest na lekach.

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Ja przypuszczam, że to córka będzie może dlatego taka waga niska
Choć lekarz nie mówił, że nie w normie aczkolwiek jak zobaczyłam Twoje wagi to się zmartwiłam, że może za mało
Moja też jest leciutka- 18t1d ważyla 200g. Dzieci rosną skokowo i każde w swoim tempie. Nie kazdy moze byc taki sam. Z reszta jak Ty jestes drobna i dzieć wdał się w Ciebie, to przeciez nie będzie ważyl 4kg

Zrobiłam wczoraj badania i mimo paniki nie mam toksoplazmozy, za to morfologia "kolorowa". Dobrze, że za tydzień idę do lekarza. Mimo to hemoglobina elegancka- 12,1

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:

trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Oliwka nie nawilża, tylko natłuszcza więc nie ma się co dziwić, że nie czujecie po niej nawilżenia MarudexuS dobrze robisz, najpierw nawilżenie, potem oliwka
a mnie się nie chce smarować . Zemści się to na mnie, jak w ostatnim trymestrze przytyje 30kg i będę mieć rozstępy nawet pod oczami
możesię zmotywuję- co wybrać: Palmers, Hipp czy Tołpa? Mam bardzo suchą skórę.

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 09:15   #2136
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Bry!
Uprzejmie donoszę, ze wróciłam właśnie z usg "połówkowego" ... nie wiem czy tak powinno wyglądać to usg bo coś mało go było .. ale to chyba dlatego, że mój alien to mega tornado ...
Anyway, jestem przerażona ...
Dr coś tam mierzy .. mierzy, mruczy .. mierzy coś innego, mruczy . 21 ... 21 ...
Szuka innego miejsca, mierzy, mruczy .. 21 .. no 21, jak bym nie mierzył.
Ja zesrana pytam czy coś nie tak? coś za małe?
Niee, wręcz przeciwnie .. jak bym nie mierzył dziecko wygląda na 21 tydzień ... (a jestem w 19!)
No więc rośnie mi mały gigant ... chyba wdał się w tatusia ... jak tak dalej pójdzie to czeka mnie cc ze względu na klockowatość dziecka i moje wąskie biodra
A i przez swoją ruchliwość oczywiście nie dało się podglądnąć co tam ma między nogami
Muszę się jednak wybrać do kliniki na porządne połówkowe!

Co do smarowideł - ja po oliwce Rossmanowej czułam, że nawilżania za mało i zaczęłam smarować najpierw kremem (używam Isany taki w wielkim pudle okrągłym) i na to oliwkę i jest lepiej
ojej faktycznie duży bąbel jak o 2 tyg do przodu! ale wiesz, może teraz tak ruszyło, a potem ciut przystopuje

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Ojej, no to faktycznie Będziesz mieć wesoło, jak się zacznie rozpychać Najważniejsze, że zdrowe

Ja na razie używam zwykłego balsamu nawilżającego z Avonu. Właśnie mi się kończy. Żadnych rozstępów na razie nie widzę, ale jestem szczupła, więc pewnie mnie nie ominą
Ja też z chudych a na cyckach porobiły mi sie rozstępy... przed ciazą miałam mały biust, teraz nagle wskoczył o 3 rozmiary do góry, także wiesz, z tą chudoscia to to chyba nie ma nic do rzeczy niestet...

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
To co mam na piersiach, nie wiem czy mogę zakwalifikować jako rozstępy, ale powiem wam, że waga nie ma znaczenia... Jestem szczupła i wysoka, za to mój biust urósł do miseczki D... Skóra na brzuchu jest elastyczna i bardzo ładna, mało przytyłam. Biust to oddzielna sprawa. Nie jest to uwarunkowane genetycznie, bo moja mama takiej sytuacji nie miała. Będę to obserwować, póki co będę smarować się oliwką Hipp...
dokładnie tak jest i u mnie! takze popieram wypowiedź..

Cytat:

A ja jestem juz po pobraniu krwi i dziś na 15 mam wizytę... oby dzieć chciał sie pokazać co tam ma miedzy nóżkami...
albo nieee, oby gin chciał w ogóle zrobić usg, bo to taki buc, że szkoda gadać, dzis idę ostatni raz do niego, bo chcę skierowania na badania, a potem sie przepisuje do prywatnego...
Stary 2015-02-17, 09:27   #2137
cicha1990
Rozeznanie

ja tez z chudych a u mnie rosnie tylko brzuch i to jest dosyc spory a cycki jakie byly takie sa.. marny rozmiar A;D tzn sa pelniejsze ale rozmairu nie zmienily bo w stare staniki sie mieszcze i tak sie zastanawiam jak mi urosna w miesiac o 3 rozmiary to moj biust bedzie jednym wielkim rozstepem
a ja dzis mam na 19 wizyte dopiero buu!;/

Edytowane przez cicha1990
Czas edycji: 2015-02-17 o 09:28
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 09:36   #2138
elinka21
Zakorzenienie

Cicha polowkowe?

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 09:36   #2139
gda
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez z chudych a u mnie rosnie tylko brzuch i to jest dosyc spory a cycki jakie byly takie sa.. marny rozmiar A;D tzn sa pelniejsze ale rozmairu nie zmienily bo w stare staniki sie mieszcze i tak sie zastanawiam jak mi urosna w miesiac o 3 rozmiary to moj biust bedzie jednym wielkim rozstepem
Ja też byłam strasznym chudzielcem, a dziecko wielkie, no i skóra nie wytrzymała Biust urósł o 2 rozmiary, szczególnie po porodzie podczas nawału, wtedy najwięcej rozstępów zyskałam - byłam w takim stanie po cesarce plus zaaferowanie noworodkiem i nie smarowalam w ogóle (bałam się też smarować biust, żeby podczas karmienia synek tego nie zjadał).
Teraz już się pogodziłam z tym, że zostaną ślady po moich ciążach.
Stary 2015-02-17, 09:40   #2140
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Cicha polowkowe?
chyba tak:P niby lekarka nic mi nie mowila ze to polowkowe ale chodze prywatnie i zapewne dzis mi zrobi bo na kolejnej wizycie to bedzie za pozno juz nie pomyslalam wczesniej i nawet nie pytalam czy mozna nagrac badanie ja gapa;D ale dzis wezme pendraiva i mam nadzieje ze nagra mi badanie

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja też byłam strasznym chudzielcem, a dziecko wielkie, no i skóra nie wytrzymała Biust urósł o 2 rozmiary, szczególnie po porodzie podczas nawału, wtedy najwięcej rozstępów zyskałam - byłam w takim stanie po cesarce plus zaaferowanie noworodkiem i nie smarowalam w ogóle (bałam się też smarować biust, żeby podczas karmienia synek tego nie zjadał).
Teraz już się pogodziłam z tym, że zostaną ślady po moich ciążach.
heh no wlasnie.. a ja ogolnie tez miewam tendencje bo mimo ze chuda to i tak skads mi sie kiedys rozstepy zrobily po bokach bioder takie biale ale przywyklam.. na brzuchu poki co nic nie wyskoczylo smaruje sie ale no.. a co do biustu to wlasnie sie boje.. bo gdyby rosl powoli to spoko a poi co jak mi nic sie nie powiekszyl to sie boje ze serio masakra bedzie:/ no ale co zrobic... trzeba bedzie to przelknac
Stary 2015-02-17, 09:46   #2141
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
chyba tak:P niby lekarka nic mi nie mowila ze to polowkowe ale chodze prywatnie i zapewne dzis mi zrobi bo na kolejnej wizycie to bedzie za pozno juz nie pomyslalam wczesniej i nawet nie pytalam czy mozna nagrac badanie ja gapa;D ale dzis wezme pendraiva i mam nadzieje ze nagra mi badanie

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

heh no wlasnie.. a ja ogolnie tez miewam tendencje bo mimo ze chuda to i tak skads mi sie kiedys rozstepy zrobily po bokach bioder takie biale ale przywyklam.. na brzuchu poki co nic nie wyskoczylo smaruje sie ale no.. a co do biustu to wlasnie sie boje.. bo gdyby rosl powoli to spoko a poi co jak mi nic sie nie powiekszyl to sie boje ze serio masakra bedzie:/ no ale co zrobic... trzeba bedzie to przelknac
ja naprawdę nie wiem skąd są te rozstępy. moja siostra, lat 18, całe życie chudzelec, całez zycie uprawia sport, ma 176cm, waży 47kg i ma rozstępy! taka po prostu uroda. Ja mam na piersiach (neiwielkie) od zawsze mimo, że przed ciążą miałam malutki biust. teraz na szczęście rozstepy się jeszcze nie powiekszają (a biust urosł z 70B do 75D i szykuje sie na 75E).

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 10:00   #2142
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
ja naprawdę nie wiem skąd są te rozstępy. moja siostra, lat 18, całe życie chudzelec, całez zycie uprawia sport, ma 176cm, waży 47kg i ma rozstępy! taka po prostu uroda. Ja mam na piersiach (neiwielkie) od zawsze mimo, że przed ciążą miałam malutki biust. teraz na szczęście rozstepy się jeszcze nie powiekszają (a biust urosł z 70B do 75D i szykuje sie na 75E).
Rozstępy to też sprawa hormonalna. Podczas dojrzewania, większość dziewczyn zyskuje rozstępy na biodrach i biuście - hormony się zmieniają, przez co skóra traci kolagen, biodra się poszerzają, a biust rośnie. W ciąży znowu hormony się zmieniają i dzieje się to samo... Oczywiście trzeba mieć jeszcze tendencje, bo są szczęściary bez ani jednego rozstępu
Stary 2015-02-17, 10:05   #2143
gkatarzynka
Zadomowienie

Co do rozstępów, to mój Mąż, chudzielec na potęgę też ma rozstępy, ale zdecydowanie w inną stronę niż ja... u mnie są z góry na dół a On ma poprzecznie... wyskoczyły Mu jak zaczął mocno rosnąć pod koniec podstawówki...
Ja teraz mocno pilnuję i za radą Niezalogowanej smarują najpierw balsamem (neutrogena, bo lubię i zawsze dobrze na mnie działał) a po kilku minutach oliwką z babydreama... i wiecie co? pięknie mi się wygładzają rozstępy, które mam po ciąży z Hanią... no i nie widzę nic nowego.... a nic na nie nie pomagało po ciąży - używałam różnych specyfików, nawet niedawno i były takie siwe, a teraz ładnie bledną.

Młoda poszła dziś do przedszkola, bo pani doktor stwierdziła, że się nadaje. Mają dzisiaj bal karnawałowy a w zasadzie ostatkowy. Wybrała sukienkę, kazała sobie zrobić różdżkę z motylkami i opaskę... do tego kupiłam Jej motylkowe skrzydełka i będzie Motylkową Księżniczką.
Wczoraj szła do lekarza z myślą, że otworzy buzię i pani doktor da Jej lizaka - nawet mi pokazywała jak będzie otwierała. Po otwarciu buzi pani doktor nie zaproponowała lizaka tylko naklejkę, którą Hania chętnie wzięła a potem popatrzyła w stronę szafki i powiedziała: "a tam są lizaki" no i pani doktor stwierdziła, że za taką pamięć, to się rzeczywiście należy lizak
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 10:09   #2144
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
ojej faktycznie duży bąbel jak o 2 tyg do przodu! ale wiesz, może teraz tak ruszyło, a potem ciut przystopuje
Oby, chociaż dużej nadziei nie mam ... tatuś rodził się 4,5 kilo i ma 193cm wzrostu, dzieć pewnie się w niego wdał ...
Poza tym, od początku był do przodu .. na genetycznym tylko 5 dni a teraz już 2 tyg ...
Żadnych witamin nie będę jadła żeby go jeszcze bardziej nie upaść

Cytat:
Ja też miałam na tyłku jako nastolatka (właściwie nadal tam są ale bardzo blade) ale to dlatego, że bardzo szybko urosłam rozstępy robią się od gwałtownego rośnięcia w obie strony
Stary 2015-02-17, 10:12   #2145
Aviskowa
Zadomowienie

Dzień Dobry,
witam się już w lepszym humorku.
Dla Dziewczyn, które mają dziś wizyty, życzę samych doskonałych wiadomości.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 10:16   #2146
martynka2812
Raczkowanie

Mnie niestety nie oszczedzily w czasie dojrzewania, mam na boczkach i udach. Szczerze mowiac sa niewidoczne i sie opalaja wiec niech sobie beda. Denerwuje mnie tylko cellulit brzuch i biust na razie bez rozstepow i mam cicha nadzieje, ze mnie omina bo przed ciaza delikatnie mowiac chuda nie bylam i ta skora moze za bardzo sie nie rozciagnie

A co myslicie o wozku fyn? http://dino.sklep.pl/nowy/advanced_s...=1&keyword=fyn
Modele z zeszlego roku i tegoroczne roznia sie w zasadzie tylko kolami wiec dla mnie zadna roznica, a ten nam nawet odpowiada rozmiarami, pojemnoscia kosza, latwo sie prowadzi, w bagazniku ladnie miesci, gondola z podnoszonymi plecami i spacerowka z regulowanymi nogami+spiwor na nogi. Daszek tez mozna prawie do konca w gondoli zakryc. Cena tez nie jest jakas z kosmosu

Edytowane przez martynka2812
Czas edycji: 2015-02-17 o 10:17
martynka2812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 10:16   #2147
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Wczoraj szła do lekarza z myślą, że otworzy buzię i pani doktor da Jej lizaka - nawet mi pokazywała jak będzie otwierała. Po otwarciu buzi pani doktor nie zaproponowała lizaka tylko naklejkę, którą Hania chętnie wzięła a potem popatrzyła w stronę szafki i powiedziała: "a tam są lizaki" no i pani doktor stwierdziła, że za taką pamięć, to się rzeczywiście należy lizak
Mądra Hania umie zadbać o swoje interesy.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 10:17   #2148
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Dzień Dobry,
witam się już w lepszym humorku.
Dla Dziewczyn, które mają dziś wizyty, życzę samych doskonałych wiadomości.
mnie przeraza troche wazenie xD ciekawe ile przytylam chociaz i tak to wazenie nie jest miarodajne bo wizyty mam wieczorne tak jak dzis na 19.. pojde objedzona i jeszcze w ubraniach waza.. no ale zapewne przytylam juz z jakies 6kg..;D
Stary 2015-02-17, 10:32   #2149
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam nawet fote i nie da sie ukryc ze to chlopak bo z niczym innym nie da sie tego pomylic:P
hahah ja tez mam foto jak centralinie wszystko odstaje

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
My ostatnio wspominalismy nasze... moj maz do romantykow sie nie zalicza i wtedy pobil,wszystkie rekordy. Ktoregos zimowego dnia wrocilam z pracy i wzielam sie za przygotowywania placcuszkkow z kurczakiem,bo sie umowilismy,ze zjemy razem kolacje... no i w czasie krojenia kurczkaka On wparowal do kuchni z pierscionkiem i kleka.... ja w szoku,bo co sie dzieje,ze On szuka czegos na podlodze...z nozem w reku sie dopytuje o co mu chodzi i czego szuka...i wtedy zobaczylam piercionek....o malo go nie pocielam tym nozem...
heheheh dobrze ze z wrażenia chociaż nóż nie wypadł czy co

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Dzień Dobry.
Dzisiaj byłam u Endokrynologa na NFZ i kompletna porażka. Pana Profesora nie interesowały wyniki badań TSH, antyTPO, Ft4 z ostatnich miesięcy i z przed tygodnia. Dostałam skierowanie na TSH i jak przyjdę z wynikami "to wtedy będziemy myśleć" . Nie zainteresował się również lekami które biorę na tarczycę ani dawki, w zamian usłyszałam, że "pewnie jakieś leki będę brać". Najciekawszy tekst z wizyty , " mam nie jeść soli, cukru, słodyczy, zupy, owoców, pieczywa, wędliny i mięsa". Aaaa zapomniałam, jak powiedziałam, że jestem w ciąży w 20 tyg, to usłyszałam, że grozi mi nie donoszenie ciąży ( a nawet nie spojrzał do książeczki ciąży, wszystkich wyników badań- pewnie jakiś jasnowidz)

omg! chyba bym zatłukła ja to teraz taka wybuchowa że bym mu powiedziałą do śłuchu co za palan.t

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 10:34   #2150
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez martynka2812 Pokaż wiadomość

A co myslicie o wozku fyn? http://dino.sklep.pl/nowy/advanced_s...=1&keyword=fyn
Modele z zeszlego roku i tegoroczne roznia sie w zasadzie tylko kolami wiec dla mnie zadna roznica, a ten nam nawet odpowiada rozmiarami, pojemnoscia kosza, latwo sie prowadzi, w bagazniku ladnie miesci, gondola z podnoszonymi plecami i spacerowka z regulowanymi nogami+spiwor na nogi. Daszek tez mozna prawie do konca w gondoli zakryc. Cena tez nie jest jakas z kosmosu
O, dosyć podobny do Bebetto Holland popatrz na ten wózek ale na wersję 2015, bo starsze są trochę inne. Mnie się bardzo podoba i jest trochę tańszy
Stary 2015-02-17, 10:48   #2151
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam małe B i ledwo dobiły do średniego B ale za to jak urodziłam to miałąm takie bimbamboły że ho ho

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Co do rozstępów, to mój Mąż, chudzielec na potęgę też ma rozstępy, ale zdecydowanie w inną stronę niż ja... u mnie są z góry na dół a On ma poprzecznie... wyskoczyły Mu jak zaczął mocno rosnąć pod koniec podstawówki...
Ja teraz mocno pilnuję i za radą Niezalogowanej smarują najpierw balsamem (neutrogena, bo lubię i zawsze dobrze na mnie działał) a po kilku minutach oliwką z babydreama... i wiecie co? pięknie mi się wygładzają rozstępy, które mam po ciąży z Hanią... no i nie widzę nic nowego.... a nic na nie nie pomagało po ciąży - używałam różnych specyfików, nawet niedawno i były takie siwe, a teraz ładnie bledną.

Młoda poszła dziś do przedszkola, bo pani doktor stwierdziła, że się nadaje. Mają dzisiaj bal karnawałowy a w zasadzie ostatkowy. Wybrała sukienkę, kazała sobie zrobić różdżkę z motylkami i opaskę... do tego kupiłam Jej motylkowe skrzydełka i będzie Motylkową Księżniczką.

u nas dziś tez bal ... młoda wybrała sobie strój kota zapewne już po balu bo zaczął się o 9 mam nadzieje ze się udał

hahahahaha Hania bardzo zaradna! tak trzymać

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 10:49   #2152
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w sobotę byłam w hurtowni wózków dziecięcych i jeszcze w sklepie Świat Dziecka. I widziałam ten wózek na żywo. Co prawda ja polowałam by pomacać Jedo Bartatina - ale ona sie różni od Fyn'a jedynie zawieszeniem - Fyn ma skrętne koła. Co mogę powiedzieć? Bardzo ładnie wykonana gondola.. Taka porządna.. Ładny design i kolory. Fajna skórzana rączka. Naprawdę miła w dotyku Wózek wygląda na naprawdę porzadnie zrobiony. Do tego jest bardzo popularny, jest dużo pozytywnych opinii gdybym się decydowała na wózek ze skrętnymi kołami to bym pewnie wzięla FYN'a

Co do moich osobistych wyborów zdecydowałam się ostatecznie na Roana Maritę. Trochę mi się wydała lżejsza i taka "poręczniejsza" od Bartatiny. No i jest tańsza o te 400 złotych. Normalnie płynie się tym wózeczkiem Teraz tylko pozostaje kwestia wyboru koloru... Tż chce czarny bądź granat. A ja bym chciała coś weselszego.
Stary 2015-02-17, 11:01   #2153
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja płeć poznam na poczatku marca jeśli małe nie będzie zbyt ruchliweTakże nie jesteś ostatnia a czas baaardzo szybko leci i zanim się obejrzysz to będzie dzień twojego USG.
Powiem Wam, że odkąd lekarz w 12 tygodniu zasugerował dziewczynkę zrobiłam 3x usg i na żadnym się nie pokazał bo zawsze był pleckami
Teraz idę 28 lutego i powiem Wam, że nie nastawiam się jakoś na poznanie płci - chyba mi przeszło W sumie też byłoby fajnie mieć niespodziankę przy porodzie
Cytat:
Dzień dobry ! Witam się w 22tc z mega mdłościami

Moja też jest leciutka- 18t1d ważyla 200g. Dzieci rosną skokowo i każde w swoim tempie. Nie kazdy moze byc taki sam. Z reszta jak Ty jestes drobna i dzieć wdał się w Ciebie, to przeciez nie będzie ważyl 4kg
Oj współczuje mdłości Ja przyznam, że przez nie mój pierwszy trymestr tak źle wspominam

Dzień dobry
Dzisiaj mam wolne

Stanęłam na wagę i przez 6 tygodni przytyłam 4,7kg myślicie, że to normalne Jak u was kwestia wagowa? Bo przyznam, że obawiam się czy nie za szybko przybieram (niby mówi się, że 0,5kg powinno być na tydzień a tutaj nijak się to ma do rzeczywistości)
Stary 2015-02-17, 11:16   #2154
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Powiem Wam, że odkąd lekarz w 12 tygodniu zasugerował dziewczynkę zrobiłam 3x usg i na żadnym się nie pokazał bo zawsze był pleckami
Teraz idę 28 lutego i powiem Wam, że nie nastawiam się jakoś na poznanie płci - chyba mi przeszło W sumie też byłoby fajnie mieć niespodziankę przy porodzie

Oj współczuje mdłości Ja przyznam, że przez nie mój pierwszy trymestr tak źle wspominam

Dzień dobry
Dzisiaj mam wolne

Stanęłam na wagę i przez 6 tygodni przytyłam 4,7kg myślicie, że to normalne Jak u was kwestia wagowa? Bo przyznam, że obawiam się czy nie za szybko przybieram (niby mówi się, że 0,5kg powinno być na tydzień a tutaj nijak się to ma do rzeczywistości)
no ja sie tez wagi boje;p przed ciaza wazylam 54. w 16t waga juz pokazala 57,5 i teraz boje sie jaka sie pokaze.. cos mi sie zdaje ze przytyje sporo ponad 10kg.. ze niby ktos jak mial niedowage przed ciaza jak np u mnie to moze nawet do 18kg przytyc i to bedzie norma aaaaa!;/
Stary 2015-02-17, 11:32   #2155
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:

mój mąż ma to samo, chudy bardzo, ale za to ma prawie 2 m wzrosu i na plecach ma dużo poziomych rozstępów...

Cytat:
Mnie niestety nie oszczedzily w czasie dojrzewania, mam na boczkach i udach. Szczerze mowiac sa niewidoczne i sie opalaja wiec niech sobie beda. Denerwuje mnie tylko cellulit brzuch i biust na razie bez rozstepow i mam cicha nadzieje, ze mnie omina bo przed ciaza delikatnie mowiac chuda nie bylam i ta skora moze za bardzo sie nie rozciagnie

o ile stelaż i gondola bardzo mi się podobaja, nawet małam ten wózek zapisany, jako jedn do obejrzenia, tak spacerówka mi się nie widzi jakos... ;/

Cytat:
mnie przeraza troche wazenie xD ciekawe ile przytylam chociaz i tak to wazenie nie jest miarodajne bo wizyty mam wieczorne tak jak dzis na 19.. pojde objedzona i jeszcze w ubraniach waza.. no ale zapewne przytylam juz z jakies 6kg..;D

u mnie jeszcze na dodatek w butach ważą, a kozaki trochę tej wagi mają... ;/

Cytat:
Ja w sobotę byłam w hurtowni wózków dziecięcych i jeszcze w sklepie Świat Dziecka. I widziałam ten wózek na żywo. Co prawda ja polowałam by pomacać Jedo Bartatina - ale ona sie różni od Fyn'a jedynie zawieszeniem - Fyn ma skrętne koła. Co mogę powiedzieć? Bardzo ładnie wykonana gondola.. Taka porządna.. Ładny design i kolory. Fajna skórzana rączka. Naprawdę miła w dotyku Wózek wygląda na naprawdę porzadnie zrobiony. Do tego jest bardzo popularny, jest dużo pozytywnych opinii gdybym się decydowała na wózek ze skrętnymi kołami to bym pewnie wzięla FYN'a

Co do moich osobistych wyborów zdecydowałam się ostatecznie na Roana Maritę. Trochę mi się wydała lżejsza i taka "poręczniejsza" od Bartatiny. No i jest tańsza o te 400 złotych. Normalnie płynie się tym wózeczkiem Teraz tylko pozostaje kwestia wyboru koloru... Tż chce czarny bądź granat. A ja bym chciała coś weselszego.
bierzecie 3w1?
jak Ci się podoba spacerówka na żywo?
bo gondola jest piękna ale ta spacerówka przynajmniej na zdjeciach taka średnia mi się wydaje i to mnie hamuje przed kupnem tego wózka...
i możesz mi napisać z jakiego wzgledu decydujecie sie na wózek bez skętnych kół?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

kurde już się stresuję dzisiejszą wizytą... ;/
Stary 2015-02-17, 11:34   #2156
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
mój mąż ma to samo, chudy bardzo, ale za to ma prawie 2 m wzrosu i na plecach ma dużo poziomych rozstępów...

o ile stelaż i gondola bardzo mi się podobaja, nawet małam ten wózek zapisany, jako jedn do obejrzenia, tak spacerówka mi się nie widzi jakos... ;/

u mnie jeszcze na dodatek w butach ważą, a kozaki trochę tej wagi mają... ;/

bierzecie 3w1?
bo gondola jest piękna ale ta spacerówka przynajmniej na zdjeciach taka średnia mi się wydaje i to mnie hamuje przed kupnem tego wózka...
i możesz mi napisać z jakiego wzgledu decydujecie sie na wózek bez skętnych kół?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

nie stresuj sie! wszystko bedzie cacy ja dzis zabieram pendraiva ze wczesniej na to nie wpadlam;/ i mam nadzieje ze mi nagra mojego dzidziola
Stary 2015-02-17, 11:38   #2157
ewelina1988_20
Rozeznanie

A ja wlasnie robię pulpety w sosie pomidorowym bo mój synek uwielbia mięso z indyka
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 11:41   #2158
natetitka
Zadomowienie

Pokasowały mi się cytaty i nie pamiętam co chciałam pisać

Wczoraj napisałam do was na wizażu na kompie, przyszedł mąż, zapytał czy już dodałam i jak potwierdziłam to mnie zaprowadził do łóżka mówiąc, że nie będzie patrzył jak mi się szyjka skraca :p poleżałam chwilę i usnęłam na krótką drzemkę

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 11:49   #2159
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
W sumie może to niegłupie wózek i tak podoba mi się szary, ciuszki można kupić uniwersalne, pokój pomalować na żółto itp chociaż tak głupio bezosobowo do dziecka mówić
Ale moja mama by się ucieszyła bo chce niespodziankę mimo, że czeka chyba na wnuczkę bo ma na razie 2 wnuków tylko

Cytat:
Ja ostatnio miałam okazję się zważyć ok 4 tygodnie po genetycznym (w klinice też mnie ważyli) i tak samo, w butach i ciuchach i w sumie wyszło, że od genetycznego tylko +1kg .. a od początku też niewiele, wprawdzie nie wiem ile ważyłam ale myślę, że max +3, może +4 ..
Stary 2015-02-17, 11:59   #2160
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
bierzecie 3w1?

Najprawdopodobniej tak - 3 w 1.
Spacerówka na żywo podoba mi się średnio Tzn no wygląda tak jak na zdjeciach. Jeszcze w opcji z tym pokryciem na nóżki jako tako. No napewno są wózki z ładniejszymi spacerówkami. Tak więc no to jest, że tak powiem kwestia gustu
Na wózek bez skrętnych kół się decyduję głównie dlatego, że czytałam i słyszałam, że wózeczki ze skrętnymi kołami nawet jak są zablokowane to lubią się blokować na jakichś kamykach, patykach itd. A ja będę głównie spacerować po tego typu wertepach..... oprócz tego łatwiej mi będzie manewrować wózkiem bez skrętnych kół mając psa na smyczy miałam okazje prowadzić wózki z prostymi kołami i skrętnymi i jakoś łatwiej mi z prostymi...
Chociaż sama nie wiem czy dobrze robię no ale coś w końcu wybrać trzeba

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
A ja wlasnie robię pulpety w sosie pomidorowym bo mój synek uwielbia mięso z indyka
mniam... też bardzo lubię to danie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości