Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-17, 10:00   #2581
antoxa
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość
Cześć ciocie Zobaczcie jaki duży już jestem Ale jeszcze w szpitalnym łóżeczku Wszystko ze mną jest w porządku ale lekarz chce mnie poobserwować .
Ojeju jaki przystojniak życzę wytrwałości a już niedługo będziecie razem w domu

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny.
Zmykam teraz się przepakować..
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość

A i jeszcze mam pytanie - bierzecie jeszcze jakieś witaminy?

Skończyły mi się Omega med Optima (żelazo, jod, kwas foliowy, wit. D) i nie wiem, czy jest sens kupować kolejne opakowanie. Mam kwas DHA, biorę tardeferon i magnez.
Ja oprócz kwasu foliowego i jodu (tylko w 1 trymestrze), żelazo (tylko miesiąc brałam) i magnezu nie biorę żadnych innych witamin. Pytałam dwa razy o to mojego lekarza i za każdym razem twierdził, że branie witamin w ciąży nie jest potrzebne bo wszystkie potrzebne witaminy są w jedzeniu, które spożywamy i nie ma co przesadzać z nimi. Wyniki mam dobre a dziecko dobrze się rozwija
Stary 2015-02-17, 10:00   #2582
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
nawet gdzies zdiecie na dysku mam bo moj TZ to sobie tak przekalkulowal ile kosztuje jedna pizza a jego sily i koszt produktow i stwierdzil ze woli pizze albo kebaba a tu dziwne to troche ale to fajnie jak dla ludzi, ze koszt pizzy albo kebaba to tyle samo co jeden obiad a jeszcze zrobic trzeba
Pokaż pokaż xd ja to znowu wydalam w biedrze 40 zł o losie. Coś czuje ze nie starczy nam kasy do końca miesiąca

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 10:03   #2583
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Ale mi nie dobrze masakra nie wiem co to
Jeśli jeszcze dostaniesz biegunki i będziesz czuła się do du....y, to zgodnie z tym co pisze w moich notatkach ZACZYNA SIĘ

Ewentualnie coś z ciśnieniem, mi ostatnio strasznie spada i wtedy boli mnie głowa, mam mdłości i zawroty.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 10:05   #2584
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Pokaż pokaż xd ja to znowu wydalam w biedrze 40 zł o losie. Coś czuje ze nie starczy nam kasy do końca miesiąca
Ja wczoraj wydałam w sklepie 120 zł a miałam tylko kilka rzeczy w koszyku u nas jest ten plus, że ja mam wypłatę na koniec miesiąca a mąż 10 więc się uzupełniamy
Stary 2015-02-17, 10:05   #2585
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli jeszcze dostaniesz biegunki i będziesz czuła się do du....y, to zgodnie z tym co pisze w moich notatkach ZACZYNA SIĘ

Ewentualnie coś z ciśnieniem, mi ostatnio strasznie spada i wtedy boli mnie głowa, mam mdłości i zawroty.
Ej ze ja jeszcze musze bigos zrobić he he a nie teraz rodzic xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-17, 10:05   #2586
MeninaMimada
Przyczajenie

Drogie Mamy,
Mam do Was ogromną prośbę i wierzę, że mi pomożecie..Z góry przepraszam za spam
Jestem położną i studentką II roku studiów magisterskich na kierunku Położnictwo Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego obecnie piszę pracę magisterską o lękach u ciężarnych oraz kobiet w połogu...stąd moja prośba do Was..czy mogłabym prosić o wypełnienie dwóch anonimowych ankiet(jednej teraz,a drugiej po porodzie)? Będę bardzo wdzięczna za pomoc...PS. Panie które zdecydują się wziąć udział w badaniu proszę o kontakt poprzez np komentarz lub prywatną wiadomość,żebym wiedziała do kogo mam się zgłosić w sprawie drugiej ankiety....Z góry dziękuję za poświęcony czas i jeszcze raz przepraszam za spam...pozdrawiam wszystkie Mamy i trzymam za Was kciuki

https://docs.google.com/forms/d/1m_7...F9rx8/viewform
MeninaMimada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 10:06   #2587
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wydałam w sklepie 120 zł a miałam tylko kilka rzeczy w koszyku u nas jest ten plus, że ja mam wypłatę na koniec miesiąca a mąż 10 więc się uzupełniamy
My mamy tak samo. Dopiero 17 ty a z kasa ciężko wszystko przez ten remont

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-17, 10:08   #2588
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas też ten miesiąc mega słaby ale dobrze, że krótki i już niedługo moja wypłata
Stary 2015-02-17, 10:09   #2589
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Ja oprócz kwasu foliowego i jodu (tylko w 1 trymestrze), żelazo (tylko miesiąc brałam) i magnezu nie biorę żadnych innych witamin. Pytałam dwa razy o to mojego lekarza i za każdym razem twierdził, że branie witamin w ciąży nie jest potrzebne bo wszystkie potrzebne witaminy są w jedzeniu, które spożywamy i nie ma co przesadzać z nimi. Wyniki mam dobre a dziecko dobrze się rozwija
Mój lekarz zawsze mnie pyta, czy biorę witaminy i jakie. I tak się nauczyłam brać. Ale już chyba odpuszczę, bo i tak staram się zdrowo odżywiać.

Spojrzałam w lustro i się przeraziłam. Blada cera, podkrążone oczy, czerwony nos, wysuszone usta... Na porodówkę wezmę kosmetyki do makijażu bo jak mi mąż porobi zdjęć w takim stanie to chyba potem ich nikomu nie pokażę

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 10:09   #2590
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam. Zostało mi magiczne 13 dni xd
niunia trzymasz się

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

Witam się z Wami po przerwie. Nie urodziłam, ale skurcze mam cały czas i w zaleceniu mam leżakować, żeby chociaż wytrzymać do 1 marca. Nospa,magnez g... dają i tak mam skurcze, więc nie wiem co z tego będzie. Naszczęście rozwarcia brak więc lekarz mnie uspokaja.

KTG miałam robione w szpitalu i dzieki temu nauczyłam się odróżniać wypinanie małej od skurczy. Lekarze mówili, że jak sie ich nie czuje, a się rysują na zapisie tzn że dobrze (mam na myśli ciąże jeszcze niedonoszoną)
To teraz leż jak najwięcej i wytrwałości do 1 marca

Cytat:
Cześć ciocie Zobaczcie jaki duży już jestem Ale jeszcze w szpitalnym łóżeczku Wszystko ze mną jest w porządku ale lekarz chce mnie poobserwować .
Aaaaaaaaa jaki słodziaaaaak, i wydaje się taki dłuugi Najważniejsze że zdrowiutki

Cytat:

A i jeszcze mam pytanie - bierzecie jeszcze jakieś witaminy?
Ja mam jeszcze dwa opakowania Femibionu i nadal biorę

Powiem wam, że dzisiaj była idealna noc... Nie dość, że położyłam się ciut wcześniej to ani razu na siusiu nie wstawałam w nocy (przynajmniej nie pamiętam ) i wstałam przed 9.00. Caluteńką noc przespałam. Za to teraz z minuty na minutę czuję się coraz gorzej... Jestem głodna strasznie, od kilku dni mogłabym tylko jeść i jeść, a muszę się pilnować

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 10:13   #2591
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Teraz macie ten plus, że macie ładnie i jesteście na swoim a koniec miesiąca tuż tuż bo do wypłaty 10 dni

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Mój lekarz zawsze mnie pyta, czy biorę witaminy i jakie. I tak się nauczyłam brać. Ale już chyba odpuszczę, bo i tak staram się zdrowo odżywiać.

Spojrzałam w lustro i się przeraziłam. Blada cera, podkrążone oczy, czerwony nos, wysuszone usta... Na porodówkę wezmę kosmetyki do makijażu bo jak mi mąż porobi zdjęć w takim stanie to chyba potem ich nikomu nie pokażę
Co lekarz to inna opinia i bądź tu człowieku mądry
Stary 2015-02-17, 10:18   #2592
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
No to my je he
jak slicznie ostatnio sie pokazywalas jak brzuszek byl maly
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 10:18   #2593
kasia.
Rozeznanie

Cytat:
Leżałam z dziewczyną, która miała 160/100 i czekała na poród naturalny.
No to by się mniej więcej zgadzało z tym co napisałam

Cytat:
No to my je he
eee nie taki mały brzucho wcale

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 10:20   #2594
tout-petit-fille
Zadomowienie

Dziewczyny muszę przyznać, że uwielbiam l'eclerca!
Mimo, że nawet (jak np. dziś) jadę po kaszę, marchewki, jabłka, ser, wodę i "EwentualnieCośJeszcz e", zawsze zostawiam ponad stówę, to dziś machnęłam na to ręką i nie kalkulowałam co ja bym za to malutkiej mogła kupić, a wydałam na żarcie.

Stałam w kolejce po brzuszki łososia. Kolejka dość znaczna i sami starsi państwo. Nagle kierowniczka podeszła do lady, zawołała jedną z ekspedientek, która natychmiast podeszła do mnie i powiedziała, że teraz kobieta w ciąży. Szooook i jak miło

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ale on cudny i te oczka Trzymam kciuki, żebyście szybko mogli wrócić do domku.

A ja wstałam i się denerwuje od rana. Na usg gdy lekarz stwoierdził, że mała jest spora wyszło dużo wód płodowych, jak byłam na ip z plamieniem lekarka tez mi usg robiła i wyszło afi 22, mówiła, że duzo i trzeba kontrolować, ale że niebezpiecznie się robi przy afi27. A teraz czytam, że norma to afi do 20 i ze wielowodzie moze oznaczac wady wrodzone płodu nawet zespół Downa. Wiedziałam, że ta ciąża coś za bezproblemowo przebiega Dobrze, że jutro usg, po co to czytałam
Niccccccc nie będzie złego dla malucha! Nie może być przecież i tak ciągle trzeba myśleć. W internecie często są błędne informacje. Lepiej się tym nie sugeruj, zaufaj lekarzowi. I myśl ciągle pozytywnie.

Cytat:
No fizycznie się czuję w miarę dobrze , blizna już powoli przestaje boleć, chociaż normalnie siedzieć jeszcze nie potrafię. Ale psychicznie już wysiadam. Z dzieckiem w szpitalu być nie mogę , odwiedziny tylko od 12.00 do 15.00 i codziennie dojeżdżamy 70 km do szpitala. Całe szczęście że akurat w tą stronę mamy autostradę bo inaczej to jechalibyśmy chyba z 2 godziny a tak w 40 min. Powiem Wam że o tej 15.00 jak mam odejść od łóżeczka to mi serce pęka. Dobre jest chociaż to że w tych godzinach co tam jestem to sama go karmię, przewijam , przytulam .
Mały ma wszystkie wyniki dobre, żadnych bakteri, krew też w porządku, żółtaczka już ustępuje. Wczoraj pobrałam mu mocz do badania i dzisiaj mają być wyniki.
Powiem Wam że tyle się naoglądałam w tym szpitalu, tyle dzieci malutkich tam leży ( to mój już jest duży ). Połowa dzieciaczków jest w inkubatorach. Cały oddział , sprzęt do badań i inkubatory są oznaczone serduszkiem Owsiaka . Nie rozumiem ludzi którzy twierdzą że on robi coś złego zbierając co roku te pieniądze. Nie życzę tego nikomu ale wydaje mi się że takim ludziom otworzą się oczy dopiero wtedy kiedy zobaczą swoje maleńkie dziecko leżące w takim inkubatorze i ten właśnie inkubator uratuje mu życie.
To jest jakaś katorga, jeśli tylko 3 godziny możecie spędzać z dzieckiem i to jeszcze nie wspólnie. Trochę nienormalny szpital..

A co do Owsiaka to popieram w 100% nawet, jeśli jakąś część kasy brałby jako wynagrodzenie dla siebie i ekipy. Interesuje mnie jedynie efekt końcowy, a ten jest taki, jak opisałaś..

Cytat:
kochana, kontroluj jak sie da, ale nie wpadaj tez w stres nie czytaj przede wszystkim w internecie, bo google inaczej mowi niz lekarze.
ja to wogole nie mialam badanych wod, nie wiem moze u nas takiego badania nie robia wogole ale ostatnio pytalam o wody to lekarz tylko powiedzial ile jest okolo w czasie ciazy ale zbadac to nie zbadal
a wogole podpisywalam dokument ze usg daje tylko 65 procent pewnosci co do wszystkich pomiarow badan itd. ze jestem tego swiadoma i to wcale nie tak duzo. nie czytaj 3mam kciuki za usg jutro
Ja również nie miałam badanych wód. Jeśli lekarz nic nie mówi na ten temat to uznaję, ze jest OK.

Cytat:
No ma chudziutkie nóżki, ale jak wróci do domku i będzie na mleczku mamusi to szybko nabierze wagi. Rozmiar 56 jest na niego o wiele za duży, 50 nie chcę kupować bo w dniu porodu miał 49 cm i zaraz mi z tego wyrośnie a 52 ciężko dostać i nie wiem w co mam go ubierać :/
I pewnie, nie kupuj mniejszych. Zaraz będzie z Tobą w domku i szybko go podtuczysz

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Witam się z wami szykując się do szpitala. Jeszcze nie do porodu,ale nie wiem co mnie czeka. Muszę się zgłosić przez ciśnienie. Leki niestety nie pomagają i leżenie też nie
Alunia trzymam kciuki... W razie wu napisz do nouvelle sms co i jak.

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Bozena sliczny twoj slodziak, jeszcze chwilę i będziesz go tulić w domu
U mnie noc przeplatana sikaniem i bolem podbrzuaza plus obowiązkowo sen o porodzie okropny byl bo rodzilam 21 godzin
Mi się całą noc śniły porody nas wszystkich. Już nawet tego nie opisywałam, bo sen był jakiś ciężki i pogmatwany
A my nie miałyśmy twarzy, tylko jakby nasze avatary wizażowe

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 10:20   #2595
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
znajde dzis i pokaze mam milion zdiec i wszystko nie poukladane robie dosc czesto zdiecia
starczy niunia makaron z serem codziennie i dacie rade
Stary 2015-02-17, 10:21   #2596
asiulek8
Wtajemniczenie

niunia - ślicznie, taki długi mi się wydaje Twój brzuszek. Mój to taki szpiczasty do przodu bardzo

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-02-17, 10:22   #2597
tout-petit-fille
Zadomowienie

niunia nie taki malutki ten brzuś )

Co do witamin ja biorę Femibion Natal 2 Plus. Teraz biorę co drugi dzień, więc do porodu powinno mi akurat wystarczyć.
Po porodzie będę się faszerować zdrowym jedzeniem.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 10:24   #2598
asiulek8
Wtajemniczenie

A nie pochwaliłam się Wam, jak bylismy na Grey'u w Walentynki stalismy w meeeega kolejce po popcorn i podszedł do mnie kierownik chyba i mówi, żebym poszła za nim. Otworzył zamkniętą kasę i nas obsłużył hehe tak miło mi się zrobiło. A tak to byśmy stali bite 20 minut na pewno.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-02-17, 10:24   #2599
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja sie dziś wyspałam za wszystkie czasy a o 11.30 idę do koleżanki na ploty i pobawić się z jej 2,5 letnim synkiem Rodziła w tym samym szpitalu, w którym ja chce rodzić, więc może trochę podpytam o wrażenia

Widzę, że idziesz na całość

Ja nigdy tabletek nie brałam, ale zastanawiam się nad implantem antykoncepcyjnym pod skórę. Można go używać podczas kp i w przeciwieństwie do tabletek anty ma tylko jeden hormon, więc mniej szkodzi.

Współczuję poronienia kochana, ale z synkiem na pewno będzie wszystko ok A martwić się już będziemy wciąż potem czy się najadło, a za parę lat z kim się przyjaźni, w kim się kocha, gdzie wychodzi...

Jaki cudowny Ucałuj maluszka od cioć wizażowych

Wiem, zobaczymy jak to będzie po porodzie. Oj ja już się nie mogę doczekać, aż schudnę

żeby wszystko było dobrze

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Ja tylko Prenatal i Magnellę

ja nie biore witamin, bo zapominam ale jak robilam krew to wyniki sa ok ja juz z TZ rozmawiam o tym co bedzie jak przyprowadzi do domu dziewczyne pierwsza itd. a to przeciez tak daleko
Tak ide na calosc ja sie nie piepr****

znowu o chudnieciu mowicie o jezusku.... ja chce na diete.... juz wczoraj sie rozmarzylam jaka sukienke sobie ladna kupie jak schudne i co trzeba kupic za sprzet do odchudzania bo TZ to by sie ruch przydal bo on duzo pali, a ciezko bedzie pojsc na silownie jak TZ pracuje to tez zmeczony zebym go zostawiala kazdego dnia z malenstwem i ze rower pojdzie w ruch a do pologu zdrowe odzywianie ale nie glodzenie bo bede kp ojej..... ja chce na diete :pro si:
Stary 2015-02-17, 10:24   #2600
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
niunia nie taki malutki ten brzuś )

Co do witamin ja biorę Femibion Natal 2 Plus. Teraz biorę co drugi dzień, więc do porodu powinno mi akurat wystarczyć.
Po porodzie będę się faszerować zdrowym jedzeniem.
zrobię w obcisłej bluzce i będziecie mogly porównać ;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-17, 10:25   #2601
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
mon teraz zasysa jak odkurzacz, dzięęęęęęęęękuje ci baardzo

Stary 2015-02-17, 10:26   #2602
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
jak slicznie ostatnio sie pokazywalas jak brzuszek byl maly
teraz mnie wywalilo ale dziwne ze dziecko takie male ;p
ale po porodzie zobaczymy jakie male bedzie moze wieksze niz mi mówia lekarze;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-17, 10:26   #2603
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A nie pochwaliłam się Wam, jak bylismy na Grey'u w Walentynki stalismy w meeeega kolejce po popcorn i podszedł do mnie kierownik chyba i mówi, żebym poszła za nim. Otworzył zamkniętą kasę i nas obsłużył hehe tak miło mi się zrobiło. A tak to byśmy stali bite 20 minut na pewno.

super szkoda ze tak malo takich ludzi....
Stary 2015-02-17, 10:27   #2604
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
no dobrze ze takie sytuacje sie zdarzaja , mnie ost w biedronie tez pani przepuscila z tym moim brzuchem heheh

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-17, 10:27   #2605
kruszynkaa88
Rozeznanie

Witam się
Dziewczyny co za noc- no już chyba się nie wyśpię, pierwszy raz byłam zła za nieprzespaną noc Ale poświęcę się tak do końca, kiedyś odeśpię wszystko i za wszystkie czasy

Piękna pogoda w końcu u nas Dzisiaj śledzik- wybiera się któraś na party? My nie- my dziś SR

Kurcze paczuszka z Holandii jeszcze nie doszła, pewnie dojdzie jak kierowca busa będzie jechał do biura a tak bardzo chciałam do 14 poprać wszystko aby jutro na spokojnie sobie poprasować i poukładać te ubranka...

Ale o 7 dzwonił kurier i idą kocyki Na pewno się pochwalę jak przyjdą

Trzymam kciuki za wizytowe i szpitalne dziewczynki! Najważniejsze to się nie zamartwiać

Mnie coś od wczoraj bardzo często brzuch się spina- i czasem nie wiem czy to maluszek mój czy skurcze...

My po porodzie gumeczki i stosunek przerywany, a witaminki biorę i będę brać Pregna Plus
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 10:28   #2606
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Super, dobrze ze są jeszcze tacy życzliwi ludzie

Niunia urosło Ci sie ładnie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 10:29   #2607
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Jednak istnieją dobre ludzie Ale niestety, tylko faceci potrafią być wyrozumiali, a nawet nie wiedzą jak się czujemy
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 10:30   #2608
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Witam się
Dziewczyny co za noc- no już chyba się nie wyśpię, pierwszy raz byłam zła za nieprzespaną noc Ale poświęcę się tak do końca, kiedyś odeśpię wszystko i za wszystkie czasy

Piękna pogoda w końcu u nas Dzisiaj śledzik- wybiera się któraś na party? My nie- my dziś SR

Kurcze paczuszka z Holandii jeszcze nie doszła, pewnie dojdzie jak kierowca busa będzie jechał do biura a tak bardzo chciałam do 14 poprać wszystko aby jutro na spokojnie sobie poprasować i poukładać te ubranka...

Ale o 7 dzwonił kurier i idą kocyki Na pewno się pochwalę jak przyjdą

Trzymam kciuki za wizytowe i szpitalne dziewczynki! Najważniejsze to się nie zamartwiać

Mnie coś od wczoraj bardzo często brzuch się spina- i czasem nie wiem czy to maluszek mój czy skurcze...

My po porodzie gumeczki i stosunek przerywany, a witaminki biorę i będę brać Pregna Plus
ja już się przyzwyczailam ze nie spie;/ bedzie mala to tym bardziej bedzie ciezko spac;p
musze z tz pogadac ze jakies obowiazki do niego beda nalezec a nie wszystko jaaa..;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-17, 10:30   #2609
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę przyznać, że uwielbiam l'eclerca!
Mimo, że nawet (jak np. dziś) jadę po kaszę, marchewki, jabłka, ser, wodę i "EwentualnieCośJeszcz e", zawsze zostawiam ponad stówę, to dziś machnęłam na to ręką i nie kalkulowałam co ja bym za to malutkiej mogła kupić, a wydałam na żarcie.

Stałam w kolejce po brzuszki łososia. Kolejka dość znaczna i sami starsi państwo. Nagle kierowniczka podeszła do lady, zawołała jedną z ekspedientek, która natychmiast podeszła do mnie i powiedziała, że teraz kobieta w ciąży. Szooook i jak miło

Niccccccc nie będzie złego dla malucha! Nie może być przecież i tak ciągle trzeba myśleć. W internecie często są błędne informacje. Lepiej się tym nie sugeruj, zaufaj lekarzowi. I myśl ciągle pozytywnie.

To jest jakaś katorga, jeśli tylko 3 godziny możecie spędzać z dzieckiem i to jeszcze nie wspólnie. Trochę nienormalny szpital..

A co do Owsiaka to popieram w 100% nawet, jeśli jakąś część kasy brałby jako wynagrodzenie dla siebie i ekipy. Interesuje mnie jedynie efekt końcowy, a ten jest taki, jak opisałaś..

Ja również nie miałam badanych wód. Jeśli lekarz nic nie mówi na ten temat to uznaję, ze jest OK.

I pewnie, nie kupuj mniejszych. Zaraz będzie z Tobą w domku i szybko go podtuczysz

Alunia trzymam kciuki... W razie wu napisz do nouvelle sms co i jak.

Mi się całą noc śniły porody nas wszystkich. Już nawet tego nie opisywałam, bo sen był jakiś ciężki i pogmatwany
A my nie miałyśmy twarzy, tylko jakby nasze avatary wizażowe

nienawidze leclerca burdel jest w nim jak nie wiem u nas
Raz sie tylko skusilam i wiecej tam nie jezdze
milo z jej strony , ja mowie, wiecej takich ludzi! kurcze, tez jak wydaje na zakupy to sobie mysle co bym za to mogla jeszcze kupic synkowi ale przeciez on juz wszystko co potrzebne ma
wierze ze te badanie wod nie jest potrzebne wg lekarza i tak jak piszesz ze jest ok
Stary 2015-02-17, 10:31   #2610
niunia_ona
Zakorzenienie

patrzę na fotkę ale mam biceps;p hahah;d
bozena piękne malenstwo

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości