|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Picaso - no problemo
z przyjemnoscia ci uszyje. szylam tak na oko, jak mi sie zdawalo ze bedzie dobrze, bo na sr mielismy fizjoterapeutke i mowia na co zwrocic uwage, stwierdzilam ze zamiast podkladac kocyki po bokach i miedzy nozki sprobuje uszyc cos gotowego na podstawie tego co zalecala. nie widzialam takiej nigdzie wiec i wzoru brak, bede na swoim brzdacu patrzec co zmienic, wiec jak cos bedzie juz z pojeciem gin pilnuje, to prawda. Czuje sie zaopiekowana ale i przez te jego skrupulatnosc i uczulanie mnie jednoczesnie podminowana, bo wszystkiego kazal mi pilnowac. Ruszam dupine, trza torbe ogarnac, pranie jakies i siebie. Najs dej laseczki |
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
zdrówka dla Was!
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:![]() (aaaa!) piękna waga ![]() Kubek, czekam na relację żłobkową Perse, jakby coś się działo, na bank byś zauważyła. także spoko Renia, trudno jest napisać: kup jeszcze 3 sztuki tego a tego. nie zgadniesz np. lubiłam bluzy z kapturami. akurat na wiosnę - bez czapki a coś na głowie ![]() (sezonowość dziecka ma znaczenie )Wczoraj gin mi dał antybiotyk na ten katar... ale jeszcze nic a nic nie lepiej. Olcia waży 2200. Kawał babska ![]() no i doktorek 8.03 zaczyna urlop. wczoraj mi tłumaczył, że to tylko tydzień itp. G. ma teorię, że na bank mnie rozwiąże przed 8ym... aaa! a T. kąpie się codziennie. Różnie z zapałem, ale generalnie lubi. Kąpiel to "Pływamy!". teraz jest etap: "Siam". on sam, bo "Oła nie siama" ją on będzie kąpał
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
A no Panka racje pisze
wszyscy mi w kolo mowili "duzo pieluch tetrowych zawsze sie przydają" tom kupila cos szt 15 używalam krotko szt 5 reszta nietknięta a co do kaptura to Wiki strasznie sie pocil w glowke i kark a z kapturem przy skorze jeszcze gorzej.... do dzis z resztą zwlaszcza w czasie snu miewa włosy mokre - taki typ
|
#4895 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śpiochów do tej pory prawie nie używamy, wolę spodenki lub półśpiochy. pajace na noc, ale dopiero jak zimniej zaczynało być. tak samo body z długim rękawkiem. koszulki z krótkim rękawem kompletny niewypał, a dostaliśmy ich całe mnóstwo. leżą z metkami, pewnie puszczę na allegro. tak samo jeansy. co cholerę niemowlakowi jeansy? też pójdą z metkami na allegro. fajnie jest mieć jakiś dresik bawełniany bez kaptura. z kapturem też jedna bluza. u nas np. te body zakładane się nie sprawdziły, szybciej i łatwiej było nam przez głowę. tż to w ogóle wariacji dostawał bo nie wiedział, które napy łączyć Cytat:
Cytat:
a powiedz jak zaczęłaś eliminować pierś? dawałaś mm? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jak już blisko Cytat:
dla Oli! niech jeszcze siedzi w brzuszku. tapicerka wyprana? Michaś oddał łóżeczko?
|
|
#4896 |
|
Konto usunięte
|
Ja koszulki z krótkim zakładam Artkowi na body teraz po domu. Może za grubo go ubieram, ale chyba nie narzeka
|
|
|
|
#4897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w twoim tc mój mały całkiem podobnie ważył. Tyle przybrał na koniec, dosłownie co usg, nawet w którkim odstępie czasu ma coraz więcej, a to o 500, a to o 400, wiec nie mam złudzeń że będzie mniejszy. taki el pakero mały. Twój Michaś jest cudowny, taki mądry chłopczyk i bardzo dużo rozumie! ![]() bedzie super starszym bratem renia dobrze laski mówią, nie ma sensu kupować teraz tyle ile wydaje Ci się żee wszystkiego potrzebne, na początek tylko po troszku i sobie potem doprecyzujesz co Ci pasuje a co nie i w to bedziesz inwestowac, bo tak to szkoda ze nawet nie założy. A może jeszcze dostaniesz od kogoś i wtedy to już w ogóle... ![]() sama już nie wiem gdzie usłyszałam to zdanie, ale kierowałam się nim przy wyprawce: "zastanów się co tak naprawdę będzie potrzebne dziecku, a co tobie". i dzięki temu skreśliłam dużo rzeczy z wyprawki, które faktycznie miały być taką trochę fanaberią. A druga fajna strona takiego podejścia to luz, bo nie stresuję się, że czegoś nie mam, bo wiem, że jeśli okaże się potrzebne to się skoczy (albo tż wyśle ) i już. Niby jest troche rzeczy których mi brakuje jak widzę co tam laski kupują, ale cieszę się że nie czuję przymusu posiadania bo a nuż się przyda. Cycki mam, ubrać w co mam, wyrko ma, wózek ma, kilka kosmetyków narazie babydreama (jak podpasują to nie będę go przyzwyczajać do emolientów etc) i pampy. o, proszki wczoraj kupiliśmy w tesco na promce, choc człek dopiero się uczy co to znaczy dobra promka z produktów dla potomka także nie wiem czy nie daliśmy się zrobić w bambuko ![]() w tesco lovela za 43,9zł / 5 kg, |
|
|
|
|
#4898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4899 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no dla mnie było przesadą ilość z list... a kolorowe dokupiłam ![]() hehe, no właśnie. mój był/jest dresiarzem. jak mu zakładałam "do zdjęcia", to od razu był armagedon w peluszce ![]() czyściciel ma przyjść jak chłop będzie w domu... powinnam zamówić a wciąż odwlekam ![]() Póki co Michał zostaje w łóżeczku, a Ola będzie mieć kołyskę od kuzynki. Zobaczymy jak to się w praniu sprawdzi... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50282226]Ja koszulki z krótkim zakładam Artkowi na body teraz po domu. Może za grubo go ubieram, ale chyba nie narzeka [/QUOTE]też Michał tak nosi (bo on ma dwie ukochane koszulki zkrótkim rękawkiem... na okrągło by w nich chodził), ale Krzyś młodszy. Przy Maluszku też nie widziałam sensu bluzki z krótkim rękawem.Cytat:
, ależ mądre podejście. jakie dorosłe... (czy ja kiedyś dorosnę????) Cytat:
|
|
|
#4900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrząc z perspektywy udało mi się nie kupić zbyt wielu zbędnych rzeczy. "dla siebie" kupiłam pluszaka z bijącym serduszkiem, ale bardzo długo go używaliśmy, więc nie żałuję. niepotrzebnie nakupowałam różnego rodzaju kremów na pupę, wszystkie leżą w szufladzie. może z czasem zużyję, albo komuś sprezentuje. nie sprawdził się u nas detektor oddechu. ja jakoś nie bardzo umiałam się z nim odnaleźć, więc jak chcesz to mogę Ci sprezentować. mam Snuza halo. proszek jak najbardziej w promocji. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50282226]Ja koszulki z krótkim zakładam Artkowi na body teraz po domu. Może za grubo go ubieram, ale chyba nie narzeka [/QUOTE]tak jak napisała Panika. Krzysiowi w wieku miesiąca nie widziałam sensu nakładania koszulki na body. za rok może inaczej sprawa będzie wyglądać, ale te koszulki co ma są na 62. Cytat:
ostatnio zamówiłam u koleżanek spodnie misiowe. zakochana jestem. mają podtaczane ściągacze więc długo nam posłużą. a buźka misia jest na tyłeczku, więc jak czołga się, co robi ostatnio non stop, wygląda świetnie.
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Ja J. zawsze lubilam w dzinsach. Jak maly mial takie miekkie, a teraz to juz praktycznie tylko w dzinsach i sztruksach z domu wychodzi. W domu najlepiej sie sprawdzaja takie cieniutkie spodnie, pizamowe, dresy bardzo rzadko.
|
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
świetny motyw z powtórzonym misiem na czapce
(mam fioła na punkcie ciuszków z la mamy... podobny myk spodenkowy - tylko obniżony krok. T. wyglądał w nich fatalnie... wymieniłam na bluzę świetny kolor, fajne szycie, porządna tkanina panie w żłobie nie czują finezji zawsze przychodzi w bluzie na drugą stronę ![]() ale Oli już portaszki kupiłam w listopadzie
|
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyn boli mnie cała pierś, jakby ktoś mnie pobił. to nie zastój bo jest miękka, ale boli przeokrutnie. chyba mam stan podgorączkowy. to jakieś zapalenie?
|
|
#4904 | ||
|
Zadomowienie
|
Perse dobrze,że usg nie wykazało nic groźnego.
A wagą z usg to się nie przejmuj. Ponoć w kwestii porodu sn, to nie waga istotna a obwód główki. Cytat:
oby jej przybywało jak najwięcej! OMG -toż to 2/3tygodnie by były a dopiero test robiłaś!Cytat:
![]() E. ma dużo jeansów, sztruksów i chętnie jej zakładam. Więc to zależy co kto lubi. Koszuli z krótkim rękawem nosiła w lecie założone na body bez rękawów, teraz zakładam podobnie jak Perse na body z długim rękawem. Rena co wyprawki to np. u nas totalnie nie sprawdziły się kaftaniki - nie znosiłam tego zapinać na jakieś tam sznurki, nie trzymało to pieluszki. Najwięcej to chyba bodziaki wszelkiego typu były na topie. A zakładanie przez głowę szybko opanujesz. |
||
|
|
|
#4905 | |
|
Wtajemniczenie
|
ożesz, całe pisont gorszy na kg przepłaciłam..
następnym razem będę się przyglądać w biedrze ![]() Cytat:
ej świetne są te gatki Agatka szukała ostatnio czegoś takiego i z czapeczką, te są świetne! zrób Krzysiowi zdjęcie od tyłu, plis ![]() Agatkaaaaaaaaaaaaaaaaaa! gdzie jesteś? zobacz jakie Basia wyczaiła! |
|
|
|
|
#4906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
później zrobię zdjęcie od tyłu. z Agatką już obgadałam te spodnie
|
|
#4907 |
|
Zadomowienie
|
Zlobek super.
Jestesmy na tak ![]() Od poniedziałku bedzie chodził tam T. Najpierw na godzinkę, pozniej będziemy stopniowo to wydłużać. Oby sie udało! Docelowo chcemy go zostawiać od 10:30 do 15:30. Świetne kobiety prowadzą tez zlobek, dzieciaki tez fajne, uśmiechnięte, zadowolone. Tylko mało książeczek. Właściwie w tej najmłodszej brupie nie widziałam w pokoju żadnej ksiazeczki. chce zrobic T książeczkowa wyprawkę w Arosie, bo on bez ksiazeczek rady nie da. Chce jakies niedrogie i całokartonowe. Polecicie cos? Z domowymi nie chce sie żegnać, z wyjątkiem tych kartonowych rozkładanek. W domu sie ńie interesowl, ale moze w żłobie z innymi dziecmi bedzie oglądał? |
|
|
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4909 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(oczywiście tych z piosenki, ale na szczęście przenosi to na grunt obrazkowy).
|
|
|
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
https://lamama.sklep.pl/produkt/turkusowa-z-kapturem/ (mamy dziką, dziką zieleń
)uffff! kamień z serca!!!! a wyprawka książeczkowa - może polska klasyka? dla mnie te z wydawnictwa Skrzat nie są zachwycające graficznie, a T. uwielbia. Tak jak "Klasyka wierszyka" z wyd. Liwona. no i cena bardzo przyjemna
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Wiki tez byl swego czasu fanem kaczek
teraz koty sa na tapecie, ma swojego paskudnego pluszowego kotka "Kłopotka" ktorego koniecznie do żłobka bierze i w szafce na niego czeka Kot Garfild tez jest fajny (tż mu kolorowanki z nim wydrukowal i młody sie dzis uparł ze 2 szt totalnie juz zarysowanego garfielda musi do "zobka" wziąć Tym samym w szafce poza 3szt majtek, spodni i koszulek jest kurtka, buty, pluszowy kot, 2 kartki zarysowanego papieru, plastikowe kółko i patyk - nie pytajcie jak to upchałam
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
natalia co u Ciebie? jak Miki?
|
#4913 |
|
Konto usunięte
|
Zarąbisty przepis, zrobię, choć nie liczę na Artusiowy aplauz
![]() |
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znalazłam gina który zajmuje sie pesserami różnego rodzaju.Dzwoniłam do niego mówił że przy wypadaniu pesser trzeba dobrać indywidualnie.Przyjmuje w srody i piątki po południu u mnie w mieście.Tylko cholera w tym tygodniu tż i moja mama pracują na popołudnia i nie ma mi kto z Domisiem zostać,a w przyszłym tygodniu ja pracuje na popołudnie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4915 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Oleńka idzie na masę niech rośnie duża ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ufff udało się odzyskać kaskę z poprzedniego?Cytat:
----------------------------------------------------------------------------- dzięki dziewczyny za rady oczywiście nie chcę za bardzo szaleć z ciuszkami, bo wydaje mi się, że i tak w lato będziemy się nosić w bodziakach i ewentualnie pajacach...poza tym sklep z ciuszkami niedaleko, wszystko praktycznie na miejscu więc jakby coś to się dokupi jeszcze się boję czegokolwiek kupować - kiedy Wy zaczęłyście szykować wyprawkę przy pierwszym dziecku??? póki co odkładam kaskę a później coś będziemy kupować...strach ogromny - choć myślałam, że nie będzie...
|
|
#4916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że lekarz trzyma rękę na pulsie i wszystko ma pod kontrolą ![]() Jeeej jak ja się cieszę, że zaraz będziesz tulić Młodego Zdrówka ![]() Cytat:
dla Olki Ale mi ekspresem leci Twoja ciąża, przecież 8 to już tuż, tuż! Uwielbiam Torresa - ja bym chciała mieć takiego starszego brata Zdrówka ![]() Cytat:
![]() A my mamy paskudną ciemieniuchę jak tylko zauważyłam, że coś zaczyna się dziać, zaczęłam kurację oliwką ale
|
|
#4917 |
|
Konto usunięte
|
Jojla, podaj mi adres, ja mam ten krem i go użyłam może ze 2 razy, Artkowi się ciemieniucha już dawno straciła. Chętnie oddam
[zaraz zerknę jak tylko się Artek obudzi, jak tam z terminami, ale on był w zeszłym roku kupowany i powinien być OK ]
|
|
|
|
#4918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Domisiowi na ciemieniuche pomogła dopiero robiona masc na recepte.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#4919 |
|
Konto usunięte
|
Jojla, wg tej strony krem jest ważny do maja 2017
Więc jeśli chcesz, podaj adres, jutro rano wyślę |
|
|
|
#4920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wcześniej się bałam cokolwiek kupić. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

z przyjemnoscia ci uszyje. szylam tak na oko, jak mi sie zdawalo ze bedzie dobrze, bo na sr mielismy fizjoterapeutke i mowia na co zwrocic uwage, stwierdzilam ze zamiast podkladac kocyki po bokach i miedzy nozki sprobuje uszyc cos gotowego na podstawie tego co zalecala. nie widzialam takiej nigdzie wiec i wzoru brak, bede na swoim brzdacu patrzec co zmienic, wiec jak cos bedzie juz z pojeciem
gin pilnuje, to prawda. Czuje sie zaopiekowana ale i przez te jego skrupulatnosc i uczulanie mnie jednoczesnie podminowana, bo wszystkiego kazal mi pilnowac. Ruszam dupine, trza torbe ogarnac, pranie jakies i siebie. 

klask i:

body z długimi zakrytymi nóżkami+odkryte ramiona - 3szt edit: (a to śpiochy
)
teraz zamawiałam we wtorek, mija tydzień a jedyną informację jaką dostałam to parę dni temu, że zamówienie w trakcie realizacji 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a dopiero test robiłaś!