|
|
#2701 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII
Cytat:
już nic nie czytaj i się nie zamartwiaj. trzeba wierzyć, że lekarka wie co mówiAlunia jak Ci nie życzę, żeby na pewno ominęła Cię cc, najważniejsze, zęby maleństwo urodziło się zdrowe![]() Cytat:
o kupować klejne opakowanie na pewno Ci się opłaca, bo w czasie karmienia piersią też trzeba utrzymywać odpowiednią ilość witamin w organiźmieniunia, piękny brzuszek Cytat:
branie witamin w ciąży mija się z celem, jeśli ma się wyniki w porządku, ale nie jak ma się niedobory, bo pożywienie wszystkiego nie zapewnia w 100% z resztą w ciazy z witaminami bardzo trudno przesadzić, bo zapotrzebowanie jest bardzo duże, a z odżywianiem się bywa różnie.Cytat:
to chyba muszę zacząć robić zakupy w "eklerku" zamiast w biedrze ![]() nouvelle, trochę Cię to trzyma ![]() Cytat:
![]() kruszynkaa, ale ładne nusiekowa, mi tez lekarz nic do tej pory nie wspominał na temat planu porodu, ale podobno to dobra rzecz. spisuje na kartce, jak byś chciała, żeby Twój poród wyglądał, na co się godzisz, a na co nie, i dajesz go położnej przed porodem. to nie jest to nic sztywnego i nie będę się tego trzymać, jakby zdarzyło się coś nagłego, bo to wtedy trzeba działać, żeby dziecku i matce nic się nie stało a nie zastanawiać się jak matce wygodniej, ale to taka lista życzeń. w ostatnim M jak Mama jest na ten temat Cytat:
bo to rzeczywiście nieprzyjemne, tyle lat w firmie, tyle człowiek poswięcił, naprawcował się, a jak się zaszło w ciążę to zawsze problemy, brak zrozumienia, niedocenienie. wiesz, ja się trochę nie dziwię, zdziwiłoby mnie gdybyś awans dostała akurat teraz, bo wiesz, jednak idziesz na macierzyński i i tak Cię nie będzie, więc co i mz tego, ze Cię akurat teraz awansują. ale jednak człowiekowi się przykro robi. z drugiej strony, być może po macierzyńskim, jak już będziesz, to w końcu i awans dostaniesz?? wiesz, co się odwlecze to nie ucieczeja dalej nie wiem, jak to u mnie z robotą będzie. pewnie na swoje stanowisko bym nie wróciła. zresztą, co ja się zastanawiam. na awans nie liczę, a nie będę w stanie wrócić do pracy na 12h z małym dzieckiem ![]() co do specyfików na laktację to ja kupować nie planuję. zresztą mam się o tyle dobrze, że od kilku lat zamiast czarnej herbaty pijam rooibosa, a on podobno też wspomaga laktację
|
||||||
|
|
|
#2702 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba WIELORYBIE mi lekarz magnez kazał odstawić jak skończę 37 tc czyli odstawiłam jak było 37 tyg 0 dni bo powiedział, że wtedy już magnez nie ma sensu Cytat:
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|||
|
|
|
#2703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2704 |
|
Zadomowienie
|
Ja robiłam w ostatni weekend stycznia urodziny męża na 11 osób, ale zapowiedziałam już mu dużo wcześniej, że dzień wcześniej, w piątek ma wziąć wolne i pomagać w przygotowaniach i tak było.
|
|
|
|
#2705 |
|
Zadomowienie
|
bozena_87 ślicznego masz synka
trzymam kciuki, aby jak najszybciej lekarz wypisał go do domu
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 Edytowane przez luzna25 Czas edycji: 2015-02-17 o 14:27 |
|
|
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jeżeli coś Was swędzi, niepokoi, leci, itp. szorować do lekarza.
Nie zje Nas a będziemy spokojniejsze Idę suszyć włosy i jadę spr co tam w mojej pipce się powyrabiało .Buziaki
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie cały czas, ale bardzo często. i też u mnie jest ten problem, że to może być jakieś powikłanie ciążowe, a nie musi, z racji tego, ze mnie bardzo duże rzeczy uczula. ale mimo wszystko, skoro mu to zgłaszam to mógłby się zainteresować bardziej. nie mam po co wracać do niego po skierowanie, bo on nie ma podpisanej umowy z NFZ i wszystkie badania zlecone przez niego opłacam z własnej kieszeni. ale żeby je zrobić to muszę wiedzieć, co to za badanie.
|
|
|
|
#2708 | |||
|
Rozeznanie
|
Rona, podziwiam Cię! Nie mam pojęcia jak dajesz radę spać. Mi ostatnio znowu brzuszek podrósł i coraz gorzej śpię, bo tak ciężko przewracać się z boku na bok. Na plecach 10s. nie wytrzymam, bo wszystko uciska. Marzę o spaniu na brzuchu
I tak jak wcześniej wystarczyła jedna pobudka na siku, tak ostatnio mam dwie, a dzisiaj aż 3- możliwe, że mały tak schodzi i coraz bardziej napiera?A czy któraś z Was ma non stop twardy brzuch? Nic mnie nie boli, ale zamiast piłki noszę kamień... muszę jutro o to zapytać gin. Cytat:
Obyście szybko mogli z nim wrócić do domu. Życzę dużo sił, bierz przykład z Mon![]() Cytat:
ciekawe po czym to widać ale jakby nie patrzeć, trafił Ci się gin ekspert![]() Cytat:
Trzymam kciuki by u Ciebie znikły tak jako jak linia na brzuchu ![]() O i wiecie co? Zmieniam gina na samym końcu ciąży, bo i tak jego opieka nie była zbytnio zaangażowana, a do tego chyba liczył na kasę za L4. Ostatnio byłam na niego zła za te L4 z nakazem leżenia wypisane na 2tyg., wczoraj się skończyło, więc potrzebowałam następnego, a kazał mi po przedłużenie iść do lekarza rodzinnego. I co? I rodzinny może wypisać tylko na kilka dni (niby że jakąś infekcję mam). Dobrze, że wcześniej udało się zapisać do lekarki w szpitalu, gdzie chcę rodzić, jutro do niej idę. Edytowane przez martunka88 Czas edycji: 2015-02-17 o 14:28 |
|||
|
|
|
#2709 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Novuelle, aż niemożliwe, że masz taki mały brzuszek Przytyłaś coś w ogóle? ![]() Niunia, za to Twój w końcu urósł Bozena, ślicznego macie synka! Przystojniak Mały Piszecie, że Wam niedobrze... to dobrze, bo i mi też, więc to normalne
3190g, 55cm ![]() ![]() Edytowane przez debraM Czas edycji: 2015-02-17 o 14:31 |
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam z synkiem na spacerze i placu zabaw ale to juz nie te czasy, kiedy mogłam z nim wariować. Nie mam juz tyle siły. Na szczescie z Tztem ma wiecej zabawy.
Cytat:
|
|
#2711 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaa alee się najadłam!! chwilę przed wizytą, brawo dla mnie
![]() ![]() i jeszcze dwójki dziś nie było to chyba sobie odejmę 2 kg z wagi u lekarza
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi o magnezie i tych laktacyjnych dziwactwach
wczytałam się w skład tej mojej herbatki i chyba zacznę pić ja od dzisiaj, na pewno nie zaszkodzi, najwyżej nic nie pomoże.Cytat:
także mam cicha nadzieje na finalne 9 ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- A w ogóle to dziś mam pierwszy dzień od niepamiętnych czasów, kiedy faktycznie caly czas leżę. Wstaje tylko na siku i posiłki przygotowane przez mamę. Wieczorem tylko się ogarnę jako tako, bo do moich rodziców przychodzą przyjaciele i chce trochę z nimi posiedzieć mama chciała robić babkę piwna, ale po mojej interwencji będą muffiny ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2716 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny, przepraszam że się nie udzielam, ale na nic nie mam siły. Córcia w domu, byłam z nią dzisiaj u pediatry, bo od wczoraj brzydko kaszle i ma katar. Na szczęście to tylko przeziębienie i obyło się bez antybiotyków,ale kazał przytrzymać ją w domu. Do tego TŻ przywiózł mi z pracy od kolegów 30 PIT-ów do rozliczenia i tak siedzę i dziargam, ale troszkę grosza wpadnie. Wieczorkiem troszkę Was czytam na telefonie ale nie mam siły odpisywać,zresztą na telefonie strasznie ciężko to wychodzi.
Niunia i nouvella piękne macie brzuszki. Zmykam. buźki.
|
#2717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No pięknie wyglądacie Ja cały dzień próbuję was nadrobić w wolnych chwilach i co przerzucam strony to ciągle 6 mi brak Ale Byłam dziś po skierowanie do okulisty, zawiozłam chłopców do szkoły i zaliczyłam farbowanie u fryzjera co by się Tymek mamy nie przestraszył i nie cofnął przy porodzie |
|
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi nic na twarzy jeszcze się nie pojawiło, żadnych nowych znamion nie mam. ta kreska na brzuchu nawet jest b.jasna. za to na udach, w miejscu gdzie biegnie szew od spodni coś mi się pojawiło, i ciężko mi stwierdzić, czy to zmiana barwnikowa, czy ten szew mi się odbił. w każdym razie jest i nie znika. ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- aneta, pięknie wyglądasz |
|
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Aneta cudnie wygladasz, jak nastolatka
![]() Podoba mi sie kolor tych kafelek
|
#2720 | |
|
Zadomowienie
|
Ogarnęłam się przed wizytą i zachciało mi się krótkich, letnich spodenek. Wygrzebałam z szafy jeansowe spodenki, których oczywiście w pasie nie dopnę, bo mają wyższy stan, ale jedna rzecz mnie przeraziła- w wakacje były w nogach prawie obcisłe, a teraz jakoś wiszą.. i wcale mi się to nie podoba, bo to znaczy, że schudłam nie wiadomo czemu.
Niby wyniki krwi są OK, jem nawet za dużo, skąd to w takim razie ![]() Najgorzej, że po ciąży też się chudnie, a ja nie chcę wyglądać jak szkieletor Dlatego cieszcie się, że macie ciałko do stracenia. ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
Super figura i śliczny brzuś! I szczerze zazdroszczę aparatu- mnie dopiera czeka zakup
|
|
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
kasia Hej, dobrze, że u Was wszystko ok
bozena_87 macie PIĘKNEGO SYNUSIA marcia45 Kochana trzymam kciuki za jutrzejsze usg i nie czytaj już niczego w internecie, niepotrzebnie siebie tylko martwisz, a ja wierzę, że jutro okaże się, że jest wszystko w jak najlepszym porządku crystal25 to ładnie tak od rana dbasz o tż ![]() Zrobiłam aż tyle, żeby miał na te pierwsze tygodnie, bo nie wiem jak się będę czuła i ile czasu mi zajmie dochodzenie do siebie, a tak będzie mi wygodnie, że mięsko już gotowe, wystarczy rozmrozić tż umie gotować, ale ja chciałam chociaż na jakiś uniknąć codziennego smażenia i pieczenia mięsa, bo mnie ten zapach w ciąży odrzuca i wiecznie bym wietrzyła mieszkanieAlunia79 trzymaj się dzielnie, jesteśmy z Tobą niunia_ona no ślicznie, wreszcie brzusio widać kruszynka88 śliczny ten zestawik nouelle2 szok, to 9 miesiąc ciąży??? Zazdroszczę, nie masz czego zrzucać po porodzie. Ja odstawiłam magnez już jakieś 3 tyg temu. żona_marcina przykro mi Kochana, że dotyka Cię ta sytuacja zawodowa. Niestety taka jest brutalna rzeczywistość, sprawiedliwość, umiejętności czy wkład pracy nijak się mają w wielu miejscach pracy, o ile już nie we wszystkich, do rzeczywistości. U mnie w pracy jest tak samo... też tego doświadczyłam, poświęciłam się naprawdę, dokształcałam, nie mówiąc już o nadgodzinach i udziale w projektach, by pokazać zaangażowanie, a koniec końców awans dostała osoba, która od początku wiedziała z kim "dobrze" żyć w firmie... Już się z tym pogodziłam i obiecałam sobie, że nigdy więcej praca nie będzie ważniejsza niż moje życie prywatne i rodzina. lesyeux daj znać co tam ginka stwierdziła aneta_s13 cudnie wyglądasz! Gdzie Ty masz te kg, tylko w brzuszku! Gratuluję udanych wizyt i powodzenia na dzisiejeszych!!!!!!!!!
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Aneta świetnie wyglądasz
Cytat:
bo jednak z cyfrówki wychodzą dużo gorsze
|
|
|
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
Słyszałyście może o tym, aby kwas chlebowy sprzyjał laktacji (a konkretnie słód jęczmienny, który się w nim znajduje)?
Szukam informacji czy to prawda, bo kwas chlebowy jest zdrowy, pewnie ohydny w smaku, ale jeśli przy okazji sprzyja laktacji, to może warto pić
|
|
#2724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jak zaczna byc bolesne ![]() dobrze juz bedzie musi syneczek zadowolony widze jak sie pogodzilismy czuje go czesciej ;P---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
ohydny to malo powiedziane tego sie nie da wypic serio ale nic nie wiem o tym i laktacji |
||
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o niego, albo i o siebie bo tyle czasu nie moglam ja nie mam glowy zeby tyle zrobic jednoczesnie, a lodowki tez duzej nie mam, moj TZ sam sobie bedzie musial poradzic
|
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Tout-petit-fille główny składnik to właśnie ekstrakt slodu jęczmiennego
|
|
|
|
#2728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na udach tez mam drobne plamy, ale sama nie wiem czy to rozstepy beda czy plamy to sa, ciezko mi stwierdzic W Polsce za duzo lekow ludzie kupuja wg mnie a zeby isc do innego lekarza to trzeba miec skierowanie od rodzinnego i ciezko o nie bo lekarzowi sie nie wmowi jesli nic sie nie dzieje ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
jaka mamusia piekna no no |
||
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do całej walki o laktacje zamierzam się porządnie przygotowac na wszelkie możliwe sposoby
ani moja mama, ani siostra nie miały pokarmu (aczkolwiek mama raczej na tle nerwowym), wiec chyba u nas w rodzinie jest z tym problem. A ja CHCĘ i juz mam herbatkę, femaltiker, nakładki na sutki, porządny krem na sutki (lansinoh) i laktator. Zobaczymy czy ten arsenał coś pomoże. Jedynie laktator mam średni, bo ręczny z Aventu. Ale jak będzie trzeba, to kupię ten popularny model modeli
|
|
|
|
#2730 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Kochane.
![]() W koncu udalo mi sie Was nadrobic, szalejecie! ![]() My planujemy chrzcic w poniedzialek wielkanocny, bo chrzestny przyjezdza na swieta z zza granicy. Poza tym wole to zrobic zanim sie przeprowadzimy. planuje dac ksiedzu co laska czyli 50 zl badz gora 100 zl. Jak bedzie robil problem to ochrzcze gdzies indziej, a jemu otwarcie powiem, ze przy 2 malych dzieci sie nie przelewa ![]() martunka w sumie ja ledwo daje rade. Odliczam te ostatnie 10 dni. Mam dosc ciazy, kosci lonowe bola okropnie i brzuch tez, skurcze mam czesto i bola.dobrze, ze to juz koncowka!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

Dobrze, że jutro usg, po co to czytałam
już nic nie czytaj i się nie zamartwiaj. trzeba wierzyć, że lekarka wie co mówi
jak Ci nie życzę, żeby na pewno ominęła Cię cc, najważniejsze, zęby maleństwo urodziło się zdrowe
o kupować klejne opakowanie na pewno Ci się opłaca, bo w czasie karmienia piersią też trzeba utrzymywać odpowiednią ilość witamin w organiźmie
branie witamin w ciąży mija się z celem, jeśli ma się wyniki w porządku, ale nie jak ma się niedobory, bo pożywienie wszystkiego nie zapewnia w 100% z resztą w ciazy z witaminami bardzo trudno przesadzić, bo zapotrzebowanie jest bardzo duże, a z odżywianiem się bywa różnie.
to chyba muszę zacząć robić zakupy w "eklerku" zamiast w biedrze 

z całą pewnością, przy następnej ciąży wybiorę innego prowadzącego.

syneczek zadowolony widze jak sie pogodzilismy czuje go czesciej 
Alicja i Piotruś