|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Dzięki dziewczyny za Wasze odpowiedzi bo dzięki temu czuję i rozumiem, że jednak nie jest ze mną aż tak coś nie halo.
oczarowana Czuję właśnie to samo, mam takie wyrzuty sumienia, że nawet nie wiem czy kocham to dziecko - chore wiem, ale nie czuję tego po prostu. Może rzeczywiście dopiero jak odczujemy pierwsze ruchy to coś w nas sie obudzi? Ten instynkt macierzyński? Co do zapachów to ja mam tak w swojej własnej kuchni. Mam stare meble, które maja swój specyficzny zapach. I ten zapach mnie odrzuca. Muszę ciągle wietrzyć. Płuca i mózg to nie wylecą, ale możesz mieć same odruchy wymiotne i albo żółć wyleci, albo nic. Bądź co bądź to odruch nie jest przyjemny czy z wylatywaniem czegoś czy nie. Danaeee84 Nie podoba mi się to, że Ciebie tak ciągle boli ta głowa ![]() ![]()
![]() |
#3152 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Polecam poszukać dobrego dentysty na NFZ, bo w ciąży przysługuje np. Zdejmowanie kamienia co 6 miesięcy, refundowane jest leczenie kanałowe. No a najważniejsze, to by sprawdzić czy nie ma stanów zapalnych. Mnie się przed ciążą udało na szczęście wyleczyć zęby, bo do tego potrzebny było zdjęcie rentgenowskie. Cytat:
Pewnie coś poczujemy do tych istotek jak je poczujemy, będą bardziej namacalne. A miłość do dziecka,z tego co mówią dzieciate koleżanki to pojawia się po urodzeniu i często też nie od razu, tylko stopniowo. Cytat:
Zawsze coś praca, pieniądze, milion spraw do załatwienia. Tż łatwiej bo to nie w ich ciele rozpoczyna się rewolucja, nie oni muszą urodzić. Jak powiedzieliśmy mojemu bratu o ciąży, to ten pogratulował tż-owi |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fasolkę z bułką tartą miałam w sobotę, a dziś pieczone udka (tylko taki kurczak mi podejdzie), kopytka i brokuły. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My w marcu zmieniamy mieszkanie na małą klitkę, ale na szczęście łóżeczko się zmieści. Reszta to będzie "upychana" i składana gdzie się da (np wózek). Obyśmy się przeprowadzali po porodzie na wieś.... ![]() Cytat:
![]() Można iść za free - ja sprawdziłam u swojego i faktycznie jest taka opcja. Może jestem dziwna, ale czuję lekką więź z dzieckiem. Tzn nie wiem, czy to na pewno więź. Nie denerwuje mniejsze to, że chcesz mi się ciągle spać, choć na to narzekam to wiem, że tak ma być, mam takie wrażenie, że jest tam mój maluch i właśnie sobie pływa np. Może to przez tż, który to przeżywa i codziennie rusza mój brzuch, gada do niego i codziennie rozmawiamy o naszym brzdącu ![]() I nie wiem, czy dobrze przeczytałam, ale któraś z Was ma się za starą matke??? Moja mama urodziła w wieku 42 lat 3 dziecko, mojej koleżanki mama też tyle samo lat! Ja chcę następne urodzić za 3 lata, a jak nas będzie stać, to trzecie koło 30. Ale to tylko plany, natura już mi pokazała, gdzie te plany mogę wsadzić ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3155 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
niska <50 graniczna 50-60 wysoka >60 Czyli faktycznie jaka powinna być żeby było dobrze?
![]() |
#3156 |
Zakorzenienie
|
Panna Izabela- nie, nie jesteś dziwna i nie jesteś sama. Ja też czuje więź z dzieckiem w brzuchu. Może to nie jest tak że mam wyrzut endorfin za każdym razem kiedy pomyśle że jestem w ciąży bardziej czuje obecność tej istoty w brzuchu. Nie fizyczna tylko emocjonalna. Myśle że każda z nas miała, ma i bedzie mieć inaczej. Bo ciąża każdej z nas jest inna. Dla nas ta jest cudem i śmiejecie sie lub nie ale ja ja na swój sposób celebruje. I otwarcie powiem że lubię być w ciąży.
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#3157 |
Zakorzenienie
|
ja mam non stop wzdęcia.
rano czuje się normalna lekka , a teraz np. czuje się nadęta twarda i zagazowana, .
#3158 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też uważam, że nie jesteś dziwna. Ja na przykład mam tak, że jak ciągle chodzę senna i wymęczona życiem to w myślach przeklinam ciążę jako taką, ale jak sobie uzmysłowię, że mieszka u mnie taki mały Bąbelek- Gabrysia albo Gabryś to mi się płakać chce, a czasem sobie nawet łezkę uronię (ze szczęście, że nas taki cud spotkał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja to w ogóle mam od ostatniego usg tak, że nie wstydzę się chwalić ciążą. Moja mama to ciągle upomina, żeby jeszcze temu czy tamtemu nie mówić, w razie czego. Ale dla mnie nie ma w tym nic wstydliwego, strata dziecka to też nie wstyd. Jasne, że nikt się nie chce tym chwalić, jak coś jest nie tak, ale czasem mam wrażenie, że gdyby nie inni ludzie to każda z nas by nie miała żadnych oporów przed mówieniem tego niemal każdemu ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz jeszcze w brzuch mi bulgocze, coś się przelewa i pufa, chyba jakieś przemeblowanie tam się odbywa z okazji, że od jutra 10tc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też bierze tacierzyński i może jakiś urlop od razu. Cytat:
![]() A co do więzi. Obie moje szwagierki były rok temu w ciąży. Jedna od początku zwariowała na punkcie dziecka i cały czas gadała o swojej ciąży i kupowała masę rzeczy a druga była wiecznie wkurzona - mówiła, że ciąża to nic fajnego, że wszystko ją boli, nie umiała się przyzwyczaić do zmian w ciele itp. Mówiła, że nie czuje instynktu. I co? Obie urodziły i obie się zakochały w swoich córkach, a ta która nie była zachwycona ciążą jest znów w ciąży ![]() Ja nie czuję więzi, czuję troskę, myślę o tym płodziku, ale nie kocham go, jest dla mnie abstrakcyjny. Myślę, że większość uczuć przychodzi z czasem ![]()
![]() |
#3162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że nic przyjemnego, ale skąd wzięło się to ukrywanie? Ja to czuję, że gdyby nie to gadanie mojej mamy to już dawno bym polubiła na fb jakieś strony dla przyszłych matek (tak dla przykładu), a nie podczytywała je co jakiś czas, jak jakąś znajdę ![]() Żeby nie było, nie generalizuję, sama mam tak dopiero od ostatniego usg. Dzisiaj poznam chłopaka starszej o 6 lat kuzynki ![]() Nie mam w co się ubrać na takie wyjścia (posiadówa z sokiem, może jakieś gry dla chłopaków albo będą grać w.kręgle oprócz mnie i dziewczyny brata), więc skazana jestem na dżinsy i wkladaną bluzę. A kiedyś tak się stroiłam... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
ale ja miałam pod ręką espumisan i brałam bo też się z tym borykałam i przechodziło a teraz siedzę i cierpię.
#3164 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywałam. Byłam dzisiaj w szpitalu... Od wczoraj miałam taki ból.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jezu jestem taka zmęczona, jakbym weszła na k2.
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam dziś na wizycie, badania wyszły ok, widziałam maleństwo <3 główka i nóżki były, coś pięknego ![]() Ale dziś mam ciężki dzień bo zmarł mój 15 letni pies;( moje słoneczko, był ze mną od małego... ehh ;( aż mnie głowa boli od tych nowin.
![]() |
#3169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I współczuję straty ukochanego psa, trzymaj się Dobrze, że pojechałaś do szpitala. Uważaj na siebie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluję wizyty i dzidzi aktywnej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() ps. w porzo ta twoja położna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
Oczarowana dzięki za słowa otuchy, masz rację to tak jak śmieć kogoś bliskiego... muszę to przetrawic i się z tym pogodzić, ale to pewnie potrwa.
#3173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() trzymaj się dzielnie wiem co to znaczy taka strata ;(
![]() |
#3174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie wiem, jak to boli, bo mój pierwszy i jak na razie jedyny psiak jeszcze, żyje. Ale boję się bardzo tego dnia, psiaki to wyjątkowe istoty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Raczkowanie
|
nie martw się! ja dzidzię planowałam i bardzo chcieliśmy.. w sumie staraliśmy się 2 miesiące po poronieniu i się udało..
a teraz mam milion myśli.. czy to dobra decyzja itp.. czy może mogliśmy poczekać. więzi nie czuję, może prędzej jak zacznę "rosnąć" bo ja nawet szczególnych objawów nie mam.. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() A mi wyskoczyła opryszczka na ustach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wierzę,że zwierzęta mają duszę (tak też twierdzi Ojciec Leon Knabit-napisał piękną książkę o tym). Ja to chcę iść po śmierci do nieba, ale do nieba w którym będą moje psiurki kochane. Przypomniała mi się piękna przypowieść: W wypadku giną własciciel i jego pies. Odpływają ich dusze w zaświaty,stają u progu magicznej bramy,pukają,pytają się grzecznie czy mogą wejść. Słyszą:" tu z psami nie wpuszczamy". Odchodzą w otchłań. Tułają sie tak w niebycie,tułają aż nagle dochodzą do kolejnej bramy,pukają,pytają się czy mogą razem wejść. "Ależ oczywiście,serdecznie zapraszamy do nieba". Własciciel mówi: " my już chyba tam byliśmy ale nas nie wpuszczono". Hola,hola...tam to nie było niebo-do raju wchodzą tylko ci,którzy kochali i szanowali zwierzęta ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 |
Wtajemniczenie
|
Pół dnia spędziłam na czytaniu tego wątku żeby chociaż trochę być w temacie.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak się nasze urodzi też będziemy alfami i omegami bo tu się doświadczenie liczy. Cytat:
![]() Też uważam że nigdy nie ma idealnego czasu na dziecko. Zawsze trzeba z czegoś zrezygnować żeby dostać coś w zamian. Z gratulowaniem facetom też to zauważyłam. Jakby akt seksualny był heroicznym wysiłkiem za który należy im gratulować, co za niesprawiedliwość! Cytat:
![]() Cytat:
Te normy masz podane naprawdę wysokie, ale to dobrze bo zobaczysz się ze specjalistą i on dokładnie zinterpretuje wyniki bo to w przypadku tokso jest baaaardzo trudne. Cytat:
![]() Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-02-17 o 19:59 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zadomowienie
|
A podobno opryszczka w ciąży jest niebezpieczna. Oczywiście jeśli w ciąży się ma ją pierwszy raz.
![]() ![]() http://s6.suwaczek.com/201104274865.png ![]() ![]() http://s10.suwaczek.com/201508161756.png Edytowane przez Sandrusia91 Czas edycji: 2015-02-17 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.