Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II (lista w pierwszym poście) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-09, 23:33   #1591
9ae544c8ed618748ef1b3bf710ce6405c703bba9_5d8e948b3a8b4
Konto usunięte

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Nie moderuję wątków, jestem taki samym użytkownikiem forum jak Ty także uwaga nie na miejscu...
Wymagał takiego komentarza ponieważ potem stu innych użytkowników wejdzie i co przez Ciebie przeczyta? A przeczyta to, że iperfumy to chyba maja podróby . Zamawiałaś tam, wszystko było OK a teraz od razu takie wątpliwości? Można nie wiedzieć jak wyglądają flakony w różnych pojemnościach ale wystarczy o to zapytać a nie, że od razy wątpisz w to czy tam sprzedają oryginalne wody
Jeśli ktoś jest ciekawy opinii o perfumeriach to na pewno po moim jednym komentarzu nie stwierdzi: "Tam nie kupuję, bo to podróby" tylko doczyta całą resztę. No wybacz, że nie zapytałam o moje wątpliwości w sposób jaki Tobie odpowiada, nie każdy musi myśleć tak jak Ty. Kończę tą dyskusję, bo robimy niepotrzebny ot tylko dlatego, że doczepiłaś się mojego sposobu zapytania.
9ae544c8ed618748ef1b3bf710ce6405c703bba9_5d8e948b3a8b4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 00:18   #1592
karolinaaa3
Raczkowanie

Słuchajcie a na iperfumy jest jakas wysylka gratisowa? Bo jestem na cenniku i wszystkie maja przypisane GRATIS a jak składam zamówienie to jednak liczą koszty wysylki normalnie, o co tu chodzi?
karolinaaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 07:18   #1593
Asiuuuuula
Zakorzenienie

[1=9ae544c8ed618748ef1b3bf 710ce6405c703bba9_5d8e948 b3a8b4;50175185]Jeśli ktoś jest ciekawy opinii o perfumeriach to na pewno po moim jednym komentarzu nie stwierdzi: "Tam nie kupuję, bo to podróby" tylko doczyta całą resztę. No wybacz, że nie zapytałam o moje wątpliwości w sposób jaki Tobie odpowiada, nie każdy musi myśleć tak jak Ty. Kończę tą dyskusję, bo robimy niepotrzebny ot tylko dlatego, że doczepiłaś się mojego sposobu zapytania.[/QUOTE]
Wcale nie o to chodziło ... kupujesz tam od lat i nie masz zastrzeżeń, tej wody nawet nie kupiłaś a na podstawie zdjęcia z netu zaczynasz mieć wątpliwości czy tam sprzedają oryginały. Jak nadal uważasz, że wszystko tu OK to rzeczywiście rozmowa bez sensu.

Cytat:
Napisane przez karolinaaa3 Pokaż wiadomość
Słuchajcie a na iperfumy jest jakas wysylka gratisowa? Bo jestem na cenniku i wszystkie maja przypisane GRATIS a jak składam zamówienie to jednak liczą koszty wysylki normalnie, o co tu chodzi?
Nigdy nie miałam przesyłki gratisowej, wydaje mi się, że chodzi tu o to, że do każdego zamówienia dodawany jest jakiś upominek gratis, jakaś próbka chociaż rzeczywiście można to tak zrozumieć czytając regulamin . Nawet za odbiór osobisty zawsze płacę
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 08:32   #1594
wgn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wgn Pokaż wiadomość
Daj
Spróbuję tam zajrzeć osobiście ale dopiero w poniedziałek.
Cytat:
Napisane przez NeverGoodEnough18 Pokaż wiadomość
Odebrałam przed chwilą przesyłkę z madame24.pl i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona . Perfumy baardzo pancernie zabezpieczone folią, kupiłam 2 Lolity L Lempickiej z 2010 płyn jest niebieściutki, naprawdę dawno nie byłam tak zadowolona . Aa i dostałam 5 % rabatu na kolejne zakupy .
Wczoraj odwiedziłam drogerię madame24.pl - i to co obejrzałam i powąchałam wyglądało naprawdę dobrze , mają głownie testery ale produktów też sporo w tym kilka limitowanek różnych. Ceny nie najgorsze więc można brać.
A, i nie wszystko mają na stronie niestety, trzeba dzwonić i pytać.

Edytowane przez wgn
Czas edycji: 2015-02-10 o 08:36 Powód: uzupełnienie
wgn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 09:44   #1595
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Oj no nie wiem moim zdaniem da się podrobić próbke, choćby własnie w tych "odlewkach" kupiłam na allegro własnie taką i niestety nie dość że śmierdziała to wietrzała w mgnieniu oka
Ale chodzi Ci o próbkę producenta czy odlewkę zrobioną własnoręcznie?

Bo próbek producenta sie nie podrabia. Po co podrabiać coś, co ma w zamierzeniu być rozdawane za darmo a w najgorszym wypadku kosztuje kilka złotych? Za dużo zabawy, za duży koszt, za mały przychód z tego wszystkiego.
Co do odlewki to fakt - tam można wlać cokolwiek. Ale ja pisałam o próbkach kupowanych na allegro. Kupuję "jak leci", nie sprawdzając czy sprzedawca jest wiarygodny i nigdy nie dostałam nic podejrzanego.

Cytat:
Napisane przez Kaataarzynaa1 Pokaż wiadomość
Kuki mogłabyś podesłać linka do karty na e-glamour z próbkami? Ja nie moge znaleźć

mam też inne pytanie- czy oprócz quality jest jakaś perfumeria z niszowymi perfumami, w której znajde próbki?

Wpisujesz po prostu "odlewka"
http://www.e-glamour.pl/search.php?text=odlewka

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 09:50   #1596
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Wcale nie o to chodziło ... kupujesz tam od lat i nie masz zastrzeżeń, tej wody nawet nie kupiłaś a na podstawie zdjęcia z netu zaczynasz mieć wątpliwości czy tam sprzedają oryginały. Jak nadal uważasz, że wszystko tu OK to rzeczywiście rozmowa bez sensu.
Otoz to
Stary 2015-02-10, 09:56   #1597
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
To jest rodzaj płatności a nie sposób dostawy. Nie płacisz dodatkowo za wybrany sposób płatności. W sensie, że nie naliczą Ci dodatkowych kosztów za transfer pieniędzy. Co jest dziwne bo zazwyczaj nikt takich kosztów nie dolicza no ale tak wynika z tabelki.

Swoją droga jakie te iperfumy łaskawe odbiór osobisty platny ale za to nie doliczą mi nic na przelewie kasy

Stary 2015-02-10, 11:39   #1598
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Stary 2015-02-13, 20:16   #1599
kasia-zuzia
Zadomowienie

Chciałabym polecić perfumerię orpe.pl - wiem, że była już o niej mowa w wątku, ale dodam od siebie: błyskawiczna przesyłka, informacje co się z nią dzieje dostawałam na bieżąco, próbka gratis no i oczywiście zamówione perfumy oryginalne
Stary 2015-02-14, 10:56   #1600
patrraa
Raczkowanie

Podbijam jeszcze raz zapytanie o perfumymax. Czy któraś z Was zamawiała tam, może polecić? Będę wdzięczna za opinie.
patrraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 11:39   #1601
aleksjaaa
Rozeznanie

a te próbki na e-glamour to sa z atomizerem? wiekszosc z nich to 1,5ml, na zdjeciu jest atomizer, ale wszedzie ten sam wiec mam watpliwosci
aleksjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 11:44   #1602
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksjaaa Pokaż wiadomość
a te próbki na e-glamour to sa z atomizerem? wiekszosc z nich to 1,5ml, na zdjeciu jest atomizer, ale wszedzie ten sam wiec mam watpliwosci
Te ich "odlewki"? Tak to właśnie taki czarny pojemniczek z atomizerem. Wszystkie wyglądają identycznie ale mają metkę z nazwą perfum.

Stary 2015-02-15, 20:03   #1603
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Przebrnęłam właśnie przez wątek i uaktualniłam 1. post
Stary 2015-02-16, 11:28   #1604
Malinkna1986
Wtajemniczenie

Ja i tak nieufnie podchodze do zamawiania przez internet perfum. Niby oryginalne, niby takie same a jakoś krócej trzymają, pracowałam kiedyś w perfumerii i wiele dziewczyn przychodziło ze swoimi flakonikami sprawdzić czy są podobne do oryginalnych a też zamawiały na "zaufanych" stronach.
Malinkna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 12:09   #1605
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinkna1986 Pokaż wiadomość
Ja i tak nieufnie podchodze do zamawiania przez internet perfum. Niby oryginalne, niby takie same a jakoś krócej trzymają, pracowałam kiedyś w perfumerii i wiele dziewczyn przychodziło ze swoimi flakonikami sprawdzić czy są podobne do oryginalnych a też zamawiały na "zaufanych" stronach.
Nie są niby oryginalne tylko są ORYGINALNE a przychodziły bo dużo jest niedowiarków i dopatrują się na siłę, no bo jak tyle taniej to musi być podróba przecież, prawda?
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 14:00   #1606
stokrotenka18
Zakorzenienie

Ja polecam iperfumy kupowałam w piatek i są takie jak chciałam, jestem zadowolona. Odbierałam w punkcie obsługi także zaoszczędziłam na kurierze. Minus taki że punkty takie są dwa: Warszawa i Kraków

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 14:05   #1607
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Przebrnęłam właśnie przez wątek i uaktualniłam 1. post
Nareszcie!

dziekuje, mysle ze to ogromne ulatwienie dla wszystkich
Stary 2015-02-17, 17:26   #1608
201610170910
Konto usunięte

Dziewczyny, chcę zamówić na perfumesco Lolitę Lempicką i Euphorie i tak widzę, że Lolita ma tester w dobrej cenie, więc chciałabym ten tester wziąć. Nigdy nie zamawiałam testerów i stąd moje pytanie czy zapach lub jego trwałość różni się czymkolwiek od zapachu z 'normalnej' butelki perfum?
201610170910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 17:34   #1609
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frumoasa Domnisoara Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chcę zamówić na perfumesco Lolitę Lempicką i Euphorie i tak widzę, że Lolita ma tester w dobrej cenie, więc chciałabym ten tester wziąć. Nigdy nie zamawiałam testerów i stąd moje pytanie czy zapach lub jego trwałość różni się czymkolwiek od zapachu z 'normalnej' butelki perfum?
Oczywiście, że nie.

Stary 2015-02-17, 18:22   #1610
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że nie.
Dzięki Wolałam się upewnić, bo jak już pisałam, nigdy nie zamawiałam testerów
201610170910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 19:14   #1611
susp
Raczkowanie

Hej

Na fanpage'u Perfumesco jest masa negatywnych recenzji ze względu na wysyłkę, a raczej jej brak i duże opóźnienia. Zastanawiam się czy było to spowodowane Świętami i przeprowadzką głównej siedziby, czy może to jakaś grubsza sprawa. Mam pytanie do Was - czy robiliście już zamówienia w Perfumesco w tym roku, a jeśli tak to czy przesyłka dotarła bezproblemowo? Chcę zrobić zamówienie, ale nie wiem czy ryzykować i martwić się, że będą jakieś opóźnienia.

susp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 06:57   #1612
201701121500
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez susp Pokaż wiadomość
Hej

Na fanpage'u Perfumesco jest masa negatywnych recenzji ze względu na wysyłkę, a raczej jej brak i duże opóźnienia. Zastanawiam się czy było to spowodowane Świętami i przeprowadzką głównej siedziby, czy może to jakaś grubsza sprawa. Mam pytanie do Was - czy robiliście już zamówienia w Perfumesco w tym roku, a jeśli tak to czy przesyłka dotarła bezproblemowo? Chcę zrobić zamówienie, ale nie wiem czy ryzykować i martwić się, że będą jakieś opóźnienia.
Wczoraj dostalam od nich paczke (do paczkomatu) a zamawialam w niedziele.

Edytowane przez 201701121500
Czas edycji: 2015-02-18 o 06:59
201701121500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 16:56   #1613
agnieszka1970
Zadomowienie

W Perfumesco robiłam mnóstwo zamówień - w tym roku 3 - nigdy nie miałam żadnych opóźnień w realizacji i wysyłce, niezależnie od formy przesyłki.
W okresie poświątecznym faktycznie był zwłoka, ale na stronie głównej zamieszczono informacje o dłuższej przerwie, więc tego nie wliczam. Jeśli ktoś się zdecydował na zakup, to chyba miał jasność, że jeśli sklep jest zamknięty to wysyłki w tym czasie nie będzie

Edytowane przez agnieszka1970
Czas edycji: 2015-02-18 o 16:57
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:55   #1614
susp
Raczkowanie

Dzięki!

Zamówienie zrobione

susp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 20:45   #1615
rudzia77
Zadomowienie

Chyba ktoś w e-glamour ma rozdwojenie jaźni
http://www.e-glamour.pl/product-pol-...rfumowana.html
Stary 2015-02-19, 12:54   #1616
Marek40
Przyczajenie

Witam Panie, ciekawy i potrzebny wątek dotyczący oryginalności perfum. Od wczoraj nie potrafię się cieszyć z produktu zakupionego w e-glamour.pl. To Versace Pour Homme, http://www.e-glamour.pl/product-pol-...toaletowa.html Szukałem informacji na necie jak zweryfikować oryginalność perfum ale nie ma nic szczególnego na ten temat. Podam kilka faktów: psik na papierek wczoraj o 14:00 dziś o 7:00 zapach niewyczuwalny. Rano spryskanie ciała i szyii (8-10 psiknięć) trwałość ok. 2h. Proszę o podpowiedź jak upewnić się co do oryginalności produktu... Zanim zamieszczę opinie o perfumerii chcę być pewien, że nikogo nie oczernię. Z góry dziękuję pozdrawiam
Marek40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 13:09   #1617
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marek40 Pokaż wiadomość
Witam Panie, ciekawy i potrzebny wątek dotyczący oryginalności perfum. Od wczoraj nie potrafię się cieszyć z produktu zakupionego w e-glamour.pl. To Versace Pour Homme, http://www.e-glamour.pl/product-pol-...toaletowa.html Szukałem informacji na necie jak zweryfikować oryginalność perfum ale nie ma nic szczególnego na ten temat. Podam kilka faktów: psik na papierek wczoraj o 14:00 dziś o 7:00 zapach niewyczuwalny. Rano spryskanie ciała i szyii (8-10 psiknięć) trwałość ok. 2h. Proszę o podpowiedź jak upewnić się co do oryginalności produktu... Zanim zamieszczę opinie o perfumerii chcę być pewien, że nikogo nie oczernię. Z góry dziękuję pozdrawiam

E-glamour sprzedaje oryginały.

Czy swoje obawy co do nieoryginalności produktu opierasz jedynie na fakcie, że są nietrwałe? A testowałeś je przed zakupem?
Wiesz, że zapach markowy =/= trwały?

Stary 2015-02-19, 13:25   #1618
Marek40
Przyczajenie

Nie chce posądzać o sprzedaż podróbek nikogo. Twierdzę, że są nietrwałe na podstawie np testu na papierze, próbka z Sephory pachniała 3 dni. Może zdjęcia perfum coś pozwolą wyjaśnić? Kupiłem je akurat w tej perfumerii na podstawie min opinii, dlatego chcę wierzyć, że są oryginalne, próbuję jednak dociec czemu zapach jest tak mało trwały...

Edytowane przez Marek40
Czas edycji: 2015-02-19 o 13:26
Stary 2015-02-19, 13:31   #1619
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marek40 Pokaż wiadomość
Nie chce posądzać o sprzedaż podróbek nikogo. Twierdzę, że są nietrwałe na podstawie np testu na papierze, próbka z Sephory pachniała 3 dni. Może zdjęcia perfum coś pozwolą wyjaśnić?
W sensie papierek psiknięty w Sephorze pachniał 3 dni a na Twojej skórze pachnie 2 godziny? Wiesz, że to jest zupełnie niemiarodajne? Papierki potrafią pachnieć tygodniami a trwałość na skórze to kwestia indywidualna.

Zdjęcia możesz wrzucić aczkolwiek niewiele Ci to da bo masz oryginał.

Perfumy mogły być poddane reformulacji (wtedy często tracą na mocy czy trwałości), mogą być stare i zwietrzałe albo źle przechowywane.
Sprawdź datę produkcji np tu: http://checkcosmetic.net/

Przejdź się jeszcze raz do Sephory, jeszcze raz przetestuj i ewentualnie składaj reklamację w sklepie.

Stary 2015-02-19, 13:39   #1620
Marek40
Przyczajenie

Pisałem, że robiłem "test papierka", nie czytasz uważnie. A co do zdjęć sądziłem, że ktoś po szczegółach bo np. ma w domu flakon będzie w stanie poprawnie zweryfikować. Jutro będę w Sephorze to z pewnością porównam oba zapachy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości