|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II
Cytat:
No wybacz, że nie zapytałam o moje wątpliwości w sposób jaki Tobie odpowiada, nie każdy musi myśleć tak jak Ty. Kończę tą dyskusję, bo robimy niepotrzebny ot tylko dlatego, że doczepiłaś się mojego sposobu zapytania.
|
|
|
|
|
#1592 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie a na iperfumy jest jakas wysylka gratisowa? Bo jestem na cenniku i wszystkie maja przypisane GRATIS a jak składam zamówienie to jednak liczą koszty wysylki normalnie, o co tu chodzi?
|
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9ae544c8ed618748ef1b3bf 710ce6405c703bba9_5d8e948 b3a8b4;50175185]Jeśli ktoś jest ciekawy opinii o perfumeriach to na pewno po moim jednym komentarzu nie stwierdzi: "Tam nie kupuję, bo to podróby" tylko doczyta całą resztę.
No wybacz, że nie zapytałam o moje wątpliwości w sposób jaki Tobie odpowiada, nie każdy musi myśleć tak jak Ty. Kończę tą dyskusję, bo robimy niepotrzebny ot tylko dlatego, że doczepiłaś się mojego sposobu zapytania.[/QUOTE]Wcale nie o to chodziło Cytat:
. Nawet za odbiór osobisty zawsze płacę
|
|
|
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, i nie wszystko mają na stronie niestety, trzeba dzwonić i pytać.
Wymiana perfumowa - czerwiec 2021 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281859 Edytowane przez wgn Czas edycji: 2015-02-10 o 08:36 Powód: uzupełnienie |
|
|
|
|
#1595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo próbek producenta sie nie podrabia. Po co podrabiać coś, co ma w zamierzeniu być rozdawane za darmo a w najgorszym wypadku kosztuje kilka złotych? Za dużo zabawy, za duży koszt, za mały przychód z tego wszystkiego. Co do odlewki to fakt - tam można wlać cokolwiek. Ale ja pisałam o próbkach kupowanych na allegro. Kupuję "jak leci", nie sprawdzając czy sprzedawca jest wiarygodny i nigdy nie dostałam nic podejrzanego. Cytat:
Wpisujesz po prostu "odlewka" http://www.e-glamour.pl/search.php?text=odlewka
|
|
#1596 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
|
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją droga jakie te iperfumy łaskawe
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1599 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabym polecić perfumerię orpe.pl - wiem, że była już o niej mowa w wątku, ale dodam od siebie: błyskawiczna przesyłka, informacje co się z nią dzieje dostawałam na bieżąco, próbka gratis no i oczywiście zamówione perfumy oryginalne
|
#1600 |
|
Raczkowanie
|
Podbijam jeszcze raz zapytanie o perfumymax. Czy któraś z Was zamawiała tam, może polecić? Będę wdzięczna za opinie.
|
|
|
|
#1601 |
|
Rozeznanie
|
a te próbki na e-glamour to sa z atomizerem? wiekszosc z nich to 1,5ml, na zdjeciu jest atomizer, ale wszedzie ten sam wiec mam watpliwosci
|
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Te ich "odlewki"? Tak to właśnie taki czarny pojemniczek z atomizerem. Wszystkie wyglądają identycznie ale mają metkę z nazwą perfum.
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Przebrnęłam właśnie przez wątek i uaktualniłam 1. post
|
#1604 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja i tak nieufnie podchodze do zamawiania przez internet perfum. Niby oryginalne, niby takie same a jakoś krócej trzymają, pracowałam kiedyś w perfumerii i wiele dziewczyn przychodziło ze swoimi flakonikami sprawdzić czy są podobne do oryginalnych a też zamawiały na "zaufanych" stronach.
|
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam iperfumy
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie!
dziekuje, mysle ze to ogromne ulatwienie dla wszystkich
|
#1608 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, chcę zamówić na perfumesco Lolitę Lempicką i Euphorie i tak widzę, że Lolita ma tester w dobrej cenie, więc chciałabym ten tester wziąć. Nigdy nie zamawiałam testerów i stąd moje pytanie czy zapach lub jego trwałość różni się czymkolwiek od zapachu z 'normalnej' butelki perfum?
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1610 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1611 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Na fanpage'u Perfumesco jest masa negatywnych recenzji ze względu na wysyłkę, a raczej jej brak i duże opóźnienia. Zastanawiam się czy było to spowodowane Świętami i przeprowadzką głównej siedziby, czy może to jakaś grubsza sprawa. Mam pytanie do Was - czy robiliście już zamówienia w Perfumesco w tym roku, a jeśli tak to czy przesyłka dotarła bezproblemowo? Chcę zrobić zamówienie, ale nie wiem czy ryzykować i martwić się, że będą jakieś opóźnienia.
|
#1612 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201701121500 Czas edycji: 2015-02-18 o 06:59 |
|
|
|
|
#1613 |
|
Zadomowienie
|
W Perfumesco robiłam mnóstwo zamówień - w tym roku 3 - nigdy nie miałam żadnych opóźnień w realizacji i wysyłce, niezależnie od formy przesyłki.
W okresie poświątecznym faktycznie był zwłoka, ale na stronie głównej zamieszczono informacje o dłuższej przerwie, więc tego nie wliczam. Jeśli ktoś się zdecydował na zakup, to chyba miał jasność, że jeśli sklep jest zamknięty to wysyłki w tym czasie nie będzie
"Wybierz jedno dobre słowo, rozłóż je jak żagiel. Przywołaj myślami dobry wiatr i pozwól mu się prowadzić w drodze do celu." Edytowane przez agnieszka1970 Czas edycji: 2015-02-18 o 16:57 |
|
|
|
#1614 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki!
Zamówienie zrobione
|
#1615 |
|
Zadomowienie
|
Chyba ktoś w e-glamour ma rozdwojenie jaźni
![]() http://www.e-glamour.pl/product-pol-...rfumowana.html
|
#1616 |
|
Przyczajenie
|
Witam Panie, ciekawy i potrzebny wątek dotyczący oryginalności perfum. Od wczoraj nie potrafię się cieszyć z produktu zakupionego w e-glamour.pl. To Versace Pour Homme, http://www.e-glamour.pl/product-pol-...toaletowa.html Szukałem informacji na necie jak zweryfikować oryginalność perfum ale nie ma nic szczególnego na ten temat. Podam kilka faktów: psik na papierek wczoraj o 14:00 dziś o 7:00 zapach niewyczuwalny. Rano spryskanie ciała i szyii (8-10 psiknięć) trwałość ok. 2h. Proszę o podpowiedź jak upewnić się co do oryginalności produktu... Zanim zamieszczę opinie o perfumerii chcę być pewien, że nikogo nie oczernię. Z góry dziękuję pozdrawiam
|
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E-glamour sprzedaje oryginały. Czy swoje obawy co do nieoryginalności produktu opierasz jedynie na fakcie, że są nietrwałe? A testowałeś je przed zakupem? Wiesz, że zapach markowy =/= trwały?
|
|
#1618 |
|
Przyczajenie
|
Nie chce posądzać o sprzedaż podróbek nikogo. Twierdzę, że są nietrwałe na podstawie np testu na papierze, próbka z Sephory pachniała 3 dni. Może zdjęcia perfum coś pozwolą wyjaśnić? Kupiłem je akurat w tej perfumerii na podstawie min opinii, dlatego chcę wierzyć, że są oryginalne, próbuję jednak dociec czemu zapach jest tak mało trwały...
Edytowane przez Marek40 Czas edycji: 2015-02-19 o 13:26 |
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjęcia możesz wrzucić aczkolwiek niewiele Ci to da bo masz oryginał. Perfumy mogły być poddane reformulacji (wtedy często tracą na mocy czy trwałości), mogą być stare i zwietrzałe albo źle przechowywane. Sprawdź datę produkcji np tu: http://checkcosmetic.net/ Przejdź się jeszcze raz do Sephory, jeszcze raz przetestuj i ewentualnie składaj reklamację w sklepie.
|
|
#1620 |
|
Przyczajenie
|
Pisałem, że robiłem "test papierka", nie czytasz uważnie. A co do zdjęć sądziłem, że ktoś po szczegółach bo np. ma w domu flakon będzie w stanie poprawnie zweryfikować. Jutro będę w Sephorze to z pewnością porównam oba zapachy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

. Zamawiałaś tam, wszystko było OK a teraz od razu takie wątpliwości? Można nie wiedzieć jak wyglądają flakony w różnych pojemnościach ale wystarczy o to zapytać a nie, że od razy wątpisz w to czy tam sprzedają oryginalne wody 
No wybacz, że nie zapytałam o moje wątpliwości w sposób jaki Tobie odpowiada, nie każdy musi myśleć tak jak Ty.
Kończę tą dyskusję, bo robimy niepotrzebny ot tylko dlatego, że doczepiłaś się mojego sposobu zapytania.

Ja nie moge znaleźć