|
|
#2191 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
Właśnie zjadłam dwie kremówki, jedną kupiłam dla siebie a drugą dla Tż jak wróci z pracy. Ale nie mogłam się oprzeć, pokusa była silniejsza :P Wczoraj na obiad zrobiłam mielone z ziemniaczkami i sałatą, dzisiaj w menu tarta ze szpinakiem i pieczarkami. |
|
|
|
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
A ja za sprawą mojej mamy objadłam się faworkami. Spokojnie w ilości dwucyfrowej na pierwsze posiedzenie zjadłam, jeszcze kilka mam ale już mi zbrzydły
nawet mój synek skosztował bo podałam mu by sobie cukier puder liznął a on zaraz odgryzł kawałek choruszek jest znowu i po drugiej drzemce bardzo markotny, tylko by się tulił do mamy
|
#2193 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupuję te tabletki które są w promocji (finish, somat, fairy). Napewno nie polecam tabletek z biedronki (chyba glossima albo jakoś tak), przynajmniej ja nie byłam z nich zadowolona. Soli i nablyszczacza nie używam bo mam tabletki all in one.
|
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Palinka ja tak samo jak Stysia kupuje to co w promocji, teraz mam ludwika i chyba wiecej nie kupie nie polecam
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Podobno tabletki dobre sa tez z lidla nie kupowalismy jeszcze ale przetestujemy
|
|
#2195 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też mama dziś faworki robiła,dużżżo ich wciagnełam ale juz mam dość na szczęście.
U nas teraz dużo spraw się nagromadziło,chyba firmę Tż zamkniemy a ja otworzę bo poczytałam o podatku i jak wyjedzie za granice to z dochodem łączonym bysmy do skarbówki musieli za dużo oddać.Także czeka mnie latanie po urzędach i załatwianie wszystkiego znowu.wieczorem jedziemy do księgowej się wszystkiego dowiedzieć konkretnie. W związku z tym szukanie wózków i innych dziecięcych rzeczy na razie odłożone ale jeszcze jest tyle czasu że dam rade ![]() AAA i zapomniałabym,lodówka jednak popsuta,dzwoniłam dziś do mechanika przyjechał pooglądał i kazał mi ja rozmrozić!!!!i zapłaciłam za to 50zł Jak nie pomoże to przyjedzie i będzie grubsza naprawa.Ale czytałam instrukcje i nic nie pisze o rozmrażaniu bo ma jakiś system że samo się wszystko robi, więc nie wiem czy to coś pomoże.
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Też fajny
ale jak patrzę na wymiary to ma mniejszą budkę od Hollanda, no ale pewnie zmacam oba jak będę miała okazję
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
ale
Ogólnie na wizycie wszystko ok, zbadał mnie, zrobił usg, ale na tak dupnym sprzęcie że szoook... normalny jest w naprawie i mają jakiś stary rzęch w zastępstwie
|
|
#2198 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
|
|
#2200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to tak naprawde nie zobaczylas maluszka;/ no ale wazne ze serduszko bije i maluszek sie dobrze rozwija.. a 3 marca juz zobaczysz brzdaca!
|
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
ja to jestem dziwna ale te uniwersalne wcale mi sie nie podobają, a przynajmniej te, które ja widzę.. ale chyba jednak jutro na lumpy ruszę..
Edytowane przez agunineczka Czas edycji: 2015-02-17 o 17:07 |
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
To nie do końca tak, firmy reklamują system no-frost że niby nie trzeba rozmrażać ale to nie prawda, raz na jakiś czas trzeba. System po prostu redukuje osadzanie się lodu ale lodówka wymaga raz na jakiś czas rozmrożenia.
|
#2206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choć u nas przypuszczenia są to ja czekam na bardziej pewne info może dlatego też, że liczę, że się pani przejrzała i jednak będzie dziewczynka
|
|
#2207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- A ja z kolei jestem dziwna w innej sprawie. Jakos trudno jest mi uwierzyć w dziewczynke. Bardzo chciałam dziewczynke. Ale od lat ciagle slyszalam, ze na pewno sami chłopcy beda. I teraz aż boje sie głośno cieszyć. Juz kilka osób mi mówiło, ze to jeszcze moze sie okazać, ze jednak chłopiec. Chociaz ufam mojej ginekolog. Ona ma świetny sprzęt i specjalizuje sie w USG. Z całego województwa przyjeżdżają do niej dziewczyny na USG. I ona juz w 11 tygodniu podejrzewają dziewczynke, bo była widoczna długa kość łonowa. Pozniej w 13 tez jej cis tak mignęło. I teraz w 17 sprawdzała długo i powiedziała, ze dziewczynka na 100%. |
|
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja widziałam masę ubranek np zielonych i były bardzo ładne choć fakt faktem trzeba się nachodzić i naszukać. No ale przecież potwierdzenie płci też nie zawsze się sprawdza![]() wolałabym nie wiedzieć niż mieć "obiecaną" dziewczynkę a podczas porodu dowiedzieć się, że to chłopak
|
|
#2209 |
|
Rozeznanie
|
bo tak naprawde latwiej pokazac chloipaka na 100%
bo widac czy cos tam jest czy nie a u dziewczynki jesli maluch sie wierci to np jesli lekarz nie jest pewny to np sisior mogl sie schowac ale jesli ktos oglada dokladnie i widzi krok maluszka to raczej nie da sie pomylic..
|
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio rozmawiałam z koleżanką bo u niej w rodzinie urodził się chłopiec, który miał być dziewczynką i jego siostra była zrozpaczona mówiła, że rodzice kupili inne dziecko
|
|
#2211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wtedy to nie wiem co bym lekarzowi zrobila;>
|
|
|
|
|
#2213 |
|
Zadomowienie
|
Coś podejrzewam, ze takie sytuacje zdarzają sie, gdy lekarz na słaby sprzęt albo nie zna sie na USG. Bo to, ze ktoś jest dobrym ginekologiem, to niebod razu znaczy, ze jest dobry w badaniach USG.
|
|
|
|
#2214 |
|
Rozeznanie
|
Dobra dziewczynki to i ja ide sie do konca ogarnac i na wizyte! Czymajcie kciukasy!
|
|
|
|
#2215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
oby Twoja wizyta była bardziej owocna niż moja
|
|
|
#2216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż jak ja szukałam ginekologa to naprawdę ciężko znaleźć takiego którego wszyscy polecą a na nfz to już chyba graniczy z cudem. Zresztą coś na ten temat wiem bo ja już bezpłodna byłam wg niektórych ![]() Inny mi powiedział w 17tc, że niema szans by płeć dziecka ustalić (miał beznadziejne usg)... Cytat:
|
|
#2217 | |||
|
Wtajemniczenie
|
mó już duży
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2218 | |||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Sikorka0204;5028137 3]Powiem Wam, że odkąd lekarz w 12 tygodniu zasugerował dziewczynkę zrobiłam 3x usg i na żadnym się nie pokazał bo zawsze był pleckami
![]() Teraz idę 28 lutego i powiem Wam, że nie nastawiam się jakoś na poznanie płci - chyba mi przeszło W sumie też byłoby fajnie mieć niespodziankę przy porodzie Ja w pierwszej ciąży nie chciałam znać płci, wszyscy w rodzinie wiedzieli bo ja wyszłam z gabinetu a siostra została spytac lekarza i umówiłyśmy się że ani słowa ma mi nie mówić i wytrzymała chociaż było bardzo ciężko. Spotkałam się z różnymi opiniami że chce poczekać do porodu z płcią,niektórzy rozumieli niektórzy byli wręcz napastliwi mówiąc że "przecież teraz jest USG dokładne ,jest okazja to dlaczego czekać" bla bla Ale po przebudzeniu po cesarce i oprzytomnieniu jak zobaczyłam męża trzymającego Liliankę i przez łzy mówiącego" mamy dziewczynkę" było warto czekać hehe. Teraz chce wiedzieć ze względu na ubranka![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chętnie spróbuję Ja wczoraj pierwszy raz z mężem robiłam pączki bo dziś jest Tłusty wtorek i zajadają się pączkami/donatami itp.
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|||
|
|
|
#2219 |
|
Zadomowienie
|
Trzymamy kciuki. Daj znać po wizycie.
|
#2220 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja chodzie na nfz i badanie ginekologiczne mam za kazdym razem, ale ja myslalam, ze to z powodu moich plamien, zeby sprawdzic czy jest wszystko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
ale szybko zleci i bedziesz miec kolejna wizyte ![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

nawet mój synek skoszt
choruszek jest znowu i po drugiej drzemce bardzo markotny, tylko by się tulił do mamy

Jak nie pomoże to przyjedzie i będzie grubsza naprawa.Ale czytałam instrukcje i nic nie pisze o rozmrażaniu bo ma jakiś system że samo się wszystko robi, więc nie wiem czy to coś pomoże.

oby Twoja wizyta była bardziej owocna niż moja 

Ja wczoraj pierwszy raz z mężem robiłam pączki bo dziś jest Tłusty wtorek i zajadają się pączkami/donatami itp.

ale szybko zleci i bedziesz miec kolejna wizyte