Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-17, 12:01   #2161
agunineczka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Sarrai kurcze ja raczej też będę spacerować po takich syfiastych drogach/chodnikach..
i są właśnie różne opinie co do kół sama nie wiem a widziałaś może gdzieś opcje roan marity żeby kupić samą gondolę i stelaż? bo jak w necie szukałam to wszędzie raczej 2w1 lub 3w1...
Stary 2015-02-17, 12:05   #2162
Harrods
Zadomowienie

Rewelacyjnym wózkiem na wertepy i drogi syfiaste jest Mutsy Urban Rider. Ma on bardzo duze koła pompowane i skrętna tylną oś (z możliwością zablokowania). Polecam, jeździ po każdym terenie swietnie!
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:14   #2163
martynka2812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
O, dosyć podobny do Bebetto Holland popatrz na ten wózek ale na wersję 2015, bo starsze są trochę inne. Mnie się bardzo podoba i jest trochę tańszy
No tez jest niezly, wezme go pod uwage w piatek pojedziemy do tutka w markach i sie jeszcze rozejrze. Patrzylam tez na allegro i wpadly mi w oko dwa modele, jak znajde linka u siebie na mailu to wkleje, bo i kolory maja ladne, czaje sie na jakus turkus albo morski.

Mam:
http://allegro.pl/mega-zestaw-wozek-...tml#tabsAnchor

http://allegro.pl/okazja-nano-alu-te...957344895.html

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Ja w sobotę byłam w hurtowni wózków dziecięcych i jeszcze w sklepie Świat Dziecka. I widziałam ten wózek na żywo. Co prawda ja polowałam by pomacać Jedo Bartatina - ale ona sie różni od Fyn'a jedynie zawieszeniem - Fyn ma skrętne koła. Co mogę powiedzieć? Bardzo ładnie wykonana gondola.. Taka porządna.. Ładny design i kolory. Fajna skórzana rączka. Naprawdę miła w dotyku Wózek wygląda na naprawdę porzadnie zrobiony. Do tego jest bardzo popularny, jest dużo pozytywnych opinii gdybym się decydowała na wózek ze skrętnymi kołami to bym pewnie wzięla FYN'a

Co do moich osobistych wyborów zdecydowałam się ostatecznie na Roana Maritę. Trochę mi się wydała lżejsza i taka "poręczniejsza" od Bartatiny. No i jest tańsza o te 400 złotych. Normalnie płynie się tym wózeczkiem Teraz tylko pozostaje kwestia wyboru koloru... Tż chce czarny bądź granat. A ja bym chciała coś weselszego.
No wlasnie tez bylismy w swiecie dziecka i fyn przykul nasza uwage. Roan marita jakos mi sie nie widzi, za duze ma kola jak dla mnie wlasnie tez bedziemy sie rozgladac bo w tej sytuacji miloby bylo troche zaoszczedzic i zamiast milion monet wydac na wozek kupic wzamian cos jeszcze my mamy o tyle szczescia, ze nie musimy tachac calego wozka na gore, stelaz bedzie zostawal na dole wiec nie musi byc jak najlzejszy

[QUOTE=agunineczka;5028189 3]

o ile stelaż i gondola bardzo mi się podobaja, nawet małam ten wózek zapisany, jako jedn do obejrzenia, tak spacerówka mi się nie widzi jakos... ;/

bierzecie 3w1?
[COLOR="Silver"]

A czemu, tak po prostu nie w Twoim guscie czy widzisz w nim cos niepraktycznego?

Tak, 3w1 najbardziej ekonomicznie

Edytowane przez martynka2812
Czas edycji: 2015-02-17 o 12:25
martynka2812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:20   #2164
agunineczka
Zakorzenienie

[QUOTE=martynka2812;502827 14]No tez jest niezly, wezme go pod uwage w piatek pojedziemy do tutka w markach i sie jeszcze rozejrze. Patrzylam tez na allegro i wpadly mi w oko dwa modele, jak znajde linka u siebie na mailu to wkleje, bo i kolory maja ladne, czaje sie na jakus turkus albo morski.

Mam:

No wlasnie tez bylismy w swiecie dziecka i fyn przykul nasza uwage. Roan marita jakos mi sie nie widzi, za duze ma kola jak dla mnie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość

o ile stelaż i gondola bardzo mi się podobaja, nawet małam ten wózek zapisany, jako jedn do obejrzenia, tak spacerówka mi się nie widzi jakos... ;/

bierzecie 3w1?
[COLOR="Silver"]

A czemu, tak po prostu nie w Twoim guscie czy widzisz w nim cos niepraktycznego?

Tak, 3w1 najbardziej ekonomicznie
nie nie użytkowo ponoć jest super
wizualnie mi tylko nie podchodzi ta spacerówka ale ja to z tych osób które wiecznie wybrzydzaja i doczepiaja sie pierdół
Stary 2015-02-17, 12:24   #2165
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez martynka2812 Pokaż wiadomość
No tez jest niezly, wezme go pod uwage w piatek pojedziemy do tutka w markach i sie jeszcze rozejrze. Patrzylam tez na allegro i wpadly mi w oko dwa modele, jak znajde linka u siebie na mailu to wkleje, bo i kolory maja ladne, czaje sie na jakus turkus albo morski.

Mam:

O też w podobnym stylu, i kolory ładne
Ja na razie na to Bebetto nastawiona, ono wprawdzie ma takie smętne kolory ale szary jest ładny, raz, że uniwersalny dwa - tak elegancko wygląda no i j ednak cenę ma dosyć przystępną. Tylko jeszcze nie wiem czy chcę 2w1 czy 3w1
Stary 2015-02-17, 12:25   #2166
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na razie na to Bebetto nastawiona, ono wprawdzie ma takie smętne kolory ale szary jest ładny, raz, że uniwersalny dwa - tak elegancko wygląda no i j ednak cenę ma dosyć przystępną. Tylko jeszcze nie wiem czy chcę 2w1 czy 3w1
Tez jestem na bebetto nastawiona i tez szary kolor

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:34   #2167
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie może to niegłupie wózek i tak podoba mi się szary, ciuszki można kupić uniwersalne, pokój pomalować na żółto itp chociaż tak głupio bezosobowo do dziecka mówić
Ale moja mama by się ucieszyła bo chce niespodziankę mimo, że czeka chyba na wnuczkę bo ma na razie 2 wnuków tylko

Ja ostatnio miałam okazję się zważyć ok 4 tygodnie po genetycznym (w klinice też mnie ważyli) i tak samo, w butach i ciuchach i w sumie wyszło, że od genetycznego tylko +1kg .. a od początku też niewiele, wprawdzie nie wiem ile ważyłam ale myślę, że max +3, może +4 ..
No to niewiele przybrałaś
Po mnie aż tak nie widać i trochę zaskoczona jestem tym tempem (choć nie chodzę w ciuchach z przed ciąży więc może dlatego nie czuje)
My z mężem nazwaliśmy maleństwo "Ktosiu" skoro nie chce się ujawnić Jakoś mi to nie przeszkadza
Stary 2015-02-17, 12:37   #2168
martynka2812
Raczkowanie

Cytat:

nie nie użytkowo ponoć jest super
wizualnie mi tylko nie podchodzi ta spacerówka ale ja to z tych osób które wiecznie wybrzydzaja i doczepiaja sie pierdół
A no to dobrze, bo myslalam, ze moze dopatrzylas sie w jego budowie jakiejs wady, a to, ze kazdy ma inny gust to dobrze, przynajmniej nie jest nudno spoko, ja tez lubie sie poczepiac, czasem cos przez ledwo widoczny detal skreslam

Cytat:
Szare tez mi sie podobaja, sa uniwersalne i w razie czego jak nie dopiore to nie bedzie tak widac jak na jasnym kolorze. Chociaz ja to lubie kolory zywe i intensywne i choc kolor to sprawa drugorzedna to pewnie znajac siebie bede sie sklaniac ku kolorowym
Stary 2015-02-17, 12:38   #2169
anuszka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość

Wczoraj szła do lekarza z myślą, że otworzy buzię i pani doktor da Jej lizaka - nawet mi pokazywała jak będzie otwierała. Po otwarciu buzi pani doktor nie zaproponowała lizaka tylko naklejkę, którą Hania chętnie wzięła a potem popatrzyła w stronę szafki i powiedziała: "a tam są lizaki" no i pani doktor stwierdziła, że za taką pamięć, to się rzeczywiście należy lizak
od malego walczy o swoje

Cytat:
Napisane przez martynka2812 Pokaż wiadomość
Mnie niestety nie oszczedzily w czasie dojrzewania, mam na boczkach i udach. Szczerze mowiac sa niewidoczne i sie opalaja wiec niech sobie beda. Denerwuje mnie tylko cellulit brzuch i biust na razie bez rozstepow i mam cicha nadzieje, ze mnie omina bo przed ciaza delikatnie mowiac chuda nie bylam i ta skora moze za bardzo sie nie rozciagnie
Mam to samo + na piersiach troche sie rozstepow rzucilo po karmieniu a cellulit mnie dobija i chcialabym sie go pozbyc jak najszybciej

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
mnie przeraza troche wazenie xD ciekawe ile przytylam chociaz i tak to wazenie nie jest miarodajne bo wizyty mam wieczorne tak jak dzis na 19.. pojde objedzona i jeszcze w ubraniach waza.. no ale zapewne przytylam juz z jakies 6kg..;D
U mnie tez w ciuchach waza, do tego w butach ale zawsze ja patrze ile wykazalo i podaje lekarzowi wage zawsze o 0,5 kg mniej

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ja mam małe B i ledwo dobiły do średniego B ale za to jak urodziłam to miałąm takie bimbamboły że ho ho [COLOR="Silver"]
Po porodzie tez mi mega urosly, ale cieszylam sie jedynie 1,5 miesiaca (bo tylko tyle karmilam ) a pozniej nie dosc ze zmalay to jeszcze powietrze z nich zeszlo

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość

Stanęłam na wagę i przez 6 tygodni przytyłam 4,7kg myślicie, że to normalne Jak u was kwestia wagowa? Bo przyznam, że obawiam się czy nie za szybko przybieram (niby mówi się, że 0,5kg powinno być na tydzień a tutaj nijak się to ma do rzeczywistości)
Widocznie tak mialo byc i mysle ze to normalne ja z kolei w pierwszych 3 miesiacach duzo przytylam, a teraz poki co 1 kg na miesiac. W pierwszej ciazy od 22 do 26 tyg. przytylam 5 kg, widocznie taka nasza natura ze tak szybko przybieramy na wadze
anuszka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:38   #2170
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Sarrai kurcze ja raczej też będę spacerować po takich syfiastych drogach/chodnikach..
i są właśnie różne opinie co do kół sama nie wiem a widziałaś może gdzieś opcje roan marity żeby kupić samą gondolę i stelaż? bo jak w necie szukałam to wszędzie raczej 2w1 lub 3w1...
niestety takiej opcji, żeby kupić samą gondolę i stelaż to nie widziałam.

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Rewelacyjnym wózkiem na wertepy i drogi syfiaste jest Mutsy Urban Rider. Ma on bardzo duze koła pompowane i skrętna tylną oś (z możliwością zablokowania). Polecam, jeździ po każdym terenie swietnie!
Też fajny i widzę, że w okolicy też sporo jeździ. Koła ma mega. Ale nowy jest za drogi.. A w końcu u nas będzie tak, że teściowa finansuje wózek no i ona powiedziała, że kupuje tylko nowy
No to ta marita u mnie pod względem użytkowości i ceny wygrywa.

Martynka2812 widzę, żeś z Marek. To w sumie niedaleko od centrum M1 jest taka niewielka hurtownia art. dziecięcych - tomi.pl (ich stronka internetowa). Ja tam byłam w sobotę własnie. Będę tam zamawiać tę swoją Maritę bo najtaniej wychodzi i dodatkowo łóżeczko, bo cenę mają również b. dobrą.
Też tam mają trochę wózeczków do obejrzenia Takich bardziej przystępnych cenowo (bo w tym Świecie Dziecka to bardziej takie wózki od 3 tys. w górę były )
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:43   #2171
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ja mam małe B i ledwo dobiły do średniego B ale za to jak urodziłam to miałąm takie bimbamboły że ho ho

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

u nas dziś tez bal ... młoda wybrała sobie strój kota zapewne już po balu bo zaczął się o 9 mam nadzieje ze się udał

hahahahaha Hania bardzo zaradna! tak trzymać
A dziś jest Dzień Kota o ile dobrze kojarzę... więc strój w sam raz. U nas już też po balu bo miał być do obiadu a obiad o 12. Teraz Młoda pewnie przysypia albo szaleje na leżaczku i przeszkadza innym dzieciom
Cytat:
Najprawdopodobniej tak - 3 w 1.
Spacerówka na żywo podoba mi się średnio Tzn no wygląda tak jak na zdjeciach. Jeszcze w opcji z tym pokryciem na nóżki jako tako. No napewno są wózki z ładniejszymi spacerówkami. Tak więc no to jest, że tak powiem kwestia gustu
Na wózek bez skrętnych kół się decyduję głównie dlatego, że czytałam i słyszałam, że wózeczki ze skrętnymi kołami nawet jak są zablokowane to lubią się blokować na jakichś kamykach, patykach itd. A ja będę głównie spacerować po tego typu wertepach..... oprócz tego łatwiej mi będzie manewrować wózkiem bez skrętnych kół mając psa na smyczy miałam okazje prowadzić wózki z prostymi kołami i skrętnymi i jakoś łatwiej mi z prostymi...
Chociaż sama nie wiem czy dobrze robię no ale coś w końcu wybrać trzeba

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

mniam... też bardzo lubię to danie
Co do skrętnych kół, to ja mam ze skrętnymi, ale nie lubiłam jak się skręcały i zawsze były zablokowane (nic się nie działo na kamykach i w lesie, itd) ale za to mój Mąż zawsze na spacerze odblokowywał, bo twierdził, że tak Mu lepiej...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:43   #2172
agunineczka
Zakorzenienie

No właśnie samej gondoli nigdzie nie ma.. ech i moje marzenie o miętowo białym wózku sie nie spełni... buuuu
Stary 2015-02-17, 12:47   #2173
Stysia11
Raczkowanie

Ja kupiłam używany wózek baby design lupo comfort w kolorze granatowym(w razie gdyby jednak urodziła się dziewczynka tez będzie pasował ;-) . Kupiłam go ze względu na "dość lekka" gondole ok 3,5kg (bo mieszkam na 4 piętrze bez windy, stelaż zostawię na dole a maleństwo w gondoli będę dźwigala na górę) i sposób jej odpinania ze stelaża - jedna ręką trzymam za uchwyt w daszku, a druga ręką odpinam z tyłu gondoli.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1424173349154.jpg (55,4 KB, 10 załadowań)
Stysia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:54   #2174
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Też zdecydowałam się na bebetto, ale 2w1. Fotelik kupię osobno razem z baza isofix.

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:55   #2175
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
ja mam wózek z kołami 14 cali, pompowanymi, nieskrętne i jestem bardzo zadowolona, mogę wszędzie z nim łazić a lubię gdzieś po polnej drodze spacerować, po plaży dawał radę. Przez chwilę jak dałam na reklamację stelaż to pożyczyłan spacerówkę i miała skrętne koła, bardzo źle mi się jeździło. Były małe i mowy nie było o przejściu po zaśnieżonym chodniku jeszcze mam tak, że czasem jak wracam ze spacerów to idę pod wiatr. Teraz taki zimny i ostry to wolę małego tyłem prowadzić, z tymi dużymi jedzie się elegancko a z tymi skrętnymi to mimo, że zablokowane to nie szło ujechać.

Sama spacerówka nie satysfakcjonuje mnie jeśli chodzi o wygląd ale funkcjonalnie jest boska i niechętnie przesiądę się na jakąś lekką spacerówkę wiosną

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:56   #2176
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stysia11 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam używany wózek baby design lupo comfort w kolorze granatowym(w razie gdyby jednak urodziła się dziewczynka tez będzie pasował ;-) . Kupiłam go ze względu na "dość lekka" gondole ok 3,5kg (bo mieszkam na 4 piętrze bez windy, stelaż zostawię na dole a maleństwo w gondoli będę dźwigala na górę) i sposób jej odpinania ze stelaża - jedna ręką trzymam za uchwyt w daszku, a druga ręką odpinam z tyłu gondoli.
oo a ja się czaje na bd dotty
jak się prowadzi ten wózeczek?
Stary 2015-02-17, 12:59   #2177
Fischerka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Ja jeśli chodzi o wózek to też póki co wiem, że chciałabym granatowy. Bardzo lubię ten kolor, jest dla mnie bardziej elegancki, niż czerń, a pasować będzie i do chłopca i do dziewczynki. Chociaż dziś o 18.30 wizyta i mam nadzieję, że lekarz nadal będzie obstawiał dziewczynkę i że wszystko jest w porządku. Jak dam radę to jeszcze po powrocie napiszę, co i jak
Trzymajcie kciuki, bo mam stresa

P.S. W klubie wrzuciłam zdjęcie brzucha
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 13:26   #2178
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Też zdecydowałam się na bebetto, ale 2w1. Fotelik kupię osobno razem z baza isofix.
A jaki model?
Stary 2015-02-17, 13:27   #2179
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki model?
Ja silvia

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 13:29   #2180
anuszka88
Raczkowanie

Trzymam za dzisiejsze wizyty
anuszka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 13:44   #2181
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
A jaki model?
Silvia w kolorze 230 ( graffit) i biały stelaz.

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 13:49   #2182
martynka2812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anuszka88 Pokaż wiadomość

Mam to samo + na piersiach troche sie rozstepow rzucilo po karmieniu a cellulit mnie dobija i chcialabym sie go pozbyc jak najszybciej
Mi troche pomaga codzienny masaz z olejkiem taka gumowa rekawica ale wiadomo, bez cwiczen calkiem sie go nie pozbede. Dlatego jak sie wygoje po porodzie od razu na silke

Cytat:
A w końcu u nas będzie tak, że teściowa finansuje wózek no i ona powiedziała, że kupuje tylko nowy
No to ta marita u mnie pod względem użytkowości i ceny wygrywa.

Martynka2812 widzę, żeś z Marek. To w sumie niedaleko od centrum M1 jest taka niewielka hurtownia art. dziecięcych - tomi.pl (ich stronka internetowa). Ja tam byłam w sobotę własnie. Będę tam zamawiać tę swoją Maritę bo najtaniej wychodzi i dodatkowo łóżeczko, bo cenę mają również b. dobrą.
Też tam mają trochę wózeczków do obejrzenia Takich bardziej przystępnych cenowo (bo w tym Świecie Dziecka to bardziej takie wózki od 3 tys. w górę były )
U nas tez mama kupuje. Powiedziala, ze natak wyczekanego wnuka pieniedzy zalowac nie bedzie i nawet nie ma mowy o uzywanym w ogole moja mama tak sie cieszy, ze dziwie sie, ze ani jednej rzeczy jeszcze nie kupila. Ale sama mowi, ze nie chce kusic losu i poczeka jeszcze z zakupami Dlatego tez nie chce, zeby wozek kosztowal zbyt duzo. Daj spokoj, niektore tyle tam kosztowaly, ze za cene jednego wozka mozna caly pokoj dzieciecy wyszykowac dzieki, dobrze wiedziec, ze jest jeszcze jedna taka hurtownia w Markach, na pewno zajrzymy
Stary 2015-02-17, 13:54   #2183
Tea80
Raczkowanie

I już po wizycie , wszystko ok, synek mały bo na 19t.5dz. waży 230 gr.Byliśmy z córką i to pierwszy i ostatni raz , nudziła się przy badaniu i kombinowała , tak mnie rozśmieszała ,że musiał mąż z nią wyjść bo nie można było badania dokończyć. Dostaliśmy filmik z badania , więc mamy pamiątkę. Jedno mnie zastanawia , czy Wy macie na wizytach też badanie ginekologiczne? Ja nie miałam jeszcze ani razu , a to już przecież połowa ciąży , nie wiem może nie jest konieczne , zawsze mam tylko usg. Spytam za miesiąc gina.
Tea80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 14:00   #2184
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tea80 Pokaż wiadomość
I już po wizycie , wszystko ok, synek mały bo na 19t.5dz. waży 230 gr.Byliśmy z córką i to pierwszy i ostatni raz , nudziła się przy badaniu i kombinowała , tak mnie rozśmieszała ,że musiał mąż z nią wyjść bo nie można było badania dokończyć. Dostaliśmy filmik z badania , więc mamy pamiątkę. Jedno mnie zastanawia , czy Wy macie na wizytach też badanie ginekologiczne? Ja nie miałam jeszcze ani razu , a to już przecież połowa ciąży , nie wiem może nie jest konieczne , zawsze mam tylko usg. Spytam za miesiąc gina.

super że wszystko dobrze z synkiem!
ja mam na każdej wizycie badanie na fotelu..

a co do córci ile ma latek? cieszy sie że będzie rodzeństwo?
Stary 2015-02-17, 14:01   #2185
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze, że wszystko ok
Ja prywatnie mam za każdym razem a na nfz tak co drugą/trzecią wizytę
Mówią mi wtedy czy wszystko ok i sprawdzają szyjkę (chyba powinni badać ginekologicznie bo z tego co wiem czasem się szyjka skraca)
Stary 2015-02-17, 14:03   #2186
Tea80
Raczkowanie

Cytat:
super że wszystko dobrze z synkiem!
ja mam na każdej wizycie badanie na fotelu..

a co do córci ile ma latek? cieszy sie że będzie rodzeństwo?

Córka ma 5 lat , cieszy się ale tak spokojnie , a na badaniu zła była że dzidzia nie jest kolorowa i się szybko znudziła.
No właśnie dziwne to ,że nie miałam jeszcze w ogóle badania na fotelu , zapytam o to nast.razem.
Tea80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 14:12   #2187
Stysia11
Raczkowanie

Cytat:
oo a ja się czaje na bd dotty
jak się prowadzi ten wózeczek?
Póki co jeszcze czekam aż przyjdzie, ale z tego co jeździłam nim po sklepie to bardzo fajnie. Kilka skrętne, można prowadzić jedna ręką. Wszystko fajnie odpinane i zapinane. Zobaczymy jak się będzie spisywał z maleństwem w środku ;-)
Opinie na bardzo dobre ten wózek, myślę że będziemy zadowolone z wyboru jeśli się zdecydujesz na ten wózek :-D
Stysia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 14:32   #2188
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Córka ma 5 lat , cieszy się ale tak spokojnie , a na badaniu zła była że dzidzia nie jest kolorowa i się szybko znudziła.
No właśnie dziwne to ,że nie miałam jeszcze w ogóle badania na fotelu , zapytam o to nast.razem.
no taaaak, na tym obrazie z usg często dorosłym cieżko jest cos, tam dojrzeć, a co dopiero pięciolatce..

Cytat:
Napisane przez Stysia11 Pokaż wiadomość
Póki co jeszcze czekam aż przyjdzie, ale z tego co jeździłam nim po sklepie to bardzo fajnie. Kilka skrętne, można prowadzić jedna ręką. Wszystko fajnie odpinane i zapinane. Zobaczymy jak się będzie spisywał z maleństwem w środku ;-)
Opinie na bardzo dobre ten wózek, myślę że będziemy zadowolone z wyboru jeśli się zdecydujesz na ten wózek :-D
no właśnie te opinie są bardzo zachęcające

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

idę do gina , trzymajcie kciuki
Stary 2015-02-17, 14:32   #2189
PalinKa_88
Rozeznanie

Kochane dziewczynki, jak zwykle proszę Was o poradę
Tym razem temat zupełnie nie ciążowy :P

Jako, że staliśmy się posiadaczami naszej pierwszej zmywarki, chciałam się dowiedzieć jakich tabletek, soli używacie?
Jest tego tak strasznie dużo, że nie wiadomo co wybrać, a nie chciałabym kupować bubli.

Z góry dzięki
Stary 2015-02-17, 14:34   #2190
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
ogolnie ja mam co miesiac. szyjki tu nie sprawdzi czy sie skraca czy nie jedynie moze powiedziec czy jest twarda. U mnie zawsze bada palcami i mowi ze ladnie twarda a podczas usg robi mi krotkie dopochwowo i wtedy mierzy szyjke dlugosc

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:

idę do gina , trzymajcie kciuki
trzymamy!
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości