|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
damn good coffee
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Moja ciotka chodziła z wózkiem ulicą, bo chodnik nie był idealnie równy (tzn wjazdy na posesję były lekko obniżone tak jak mniej więcej na tych zdjęciach, niestety lepszego nie znalazłam http://www.morawica.pl/index/wiecej/299.html ), i bała się że dziecko się obudzi
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Tak samo nie znajduję żadnego usprawiedliwienia chodzenia z wózkiem po ścieżkach rowerowych. Nie wiem czemu niektórzy uważają że skoro wózek ma kółka to można
|
|
|
|
#2432 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Wiem, że chodniki bywają śliskiem przecież nie cały czas jeżdżę samochodem. Ale lepiej chyba ryzykować poślizg niż potrącenie. A weź zwróć takiej mamie uwagę, hoho. Jak śmiesz! Ona jest z dzieckiem, czyli święta krowa i to kierowcy powinni na nią uważać. Wic polega na tym, ze nie jest to zwyczajna droga osiedlowa a po prostu średnio ruchliwa dojazdówka do głównej. Mieszkańcy mają świadomość głupoty części pieszych i po prostu uważają. Ale tą ulicą nie przejeżdżają tylko mieszkańcy osiedla. A gdy czasem zdarzy się nieszczęscie (a bywa) to oczywiście winien kierowca.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#2433 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja, wiedząc, jakie mamy cudne chodniki, kupiłam super amortyzowany wózek na czterech równych kołach. Niestety, ale wiele nowoczesnych wózków z jakimiś bajerami typu trzy koła się nie umywa. Wprawdzie już się z tego wątku dowiedziałam, że w sklepie jeżdżę z wielką krową , ale żadna dziura nigdy nie zakłóciła snu mojego dziecka Choć poziom zniszczenia chodników i tak mnie czasem zadziwia. Jednak mimo to czasem muszę iść ulicą, jak jakiś dostawca chce mieć bliżej do sklepu, śmieciarze ustawią śmietniki na środku chodnika czy budowlańcy te swoje wielkie kontenery.. Ile się już naklęłam w duchu na ludzką "życzliwość", to tylko ja wiem. Ale czego nienawidzę najbardziej, to jak samochód jadący ulicą, na której zaparkowane są po bokach samochody tak, że ja chcąc przejść na drugą stronę NIE WIDZĘ czy coś jedzie, czy nie - muszę wejść prawie na jezdnię (bez obaw, robię to sama, wózek ciągnę za sobą) pędzi i się w ogóle nie zastanawia, czy ktoś może tam stać. I są to przeważnie małe osiedlowe uliczki. Mam na swojej standardowej trasie dwa takie miejsca i jak ktoś się wtedy zatrzymuje (albo OMG mnie przepuści!) to myślę sobie w duchu, że mam dzień dziecka, bo prawie wszyscy kierowcy mają to w du.ie. |
|
|
|
|
#2434 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie to jest brak szacunku dla ludzkiego czasu. |
|
|
|
|
#2435 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2436 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak samo na chodnikach w centrum miasta, zajmuja caly chodnik ale nie idza gesiego, musza obok siebie, to nic ze toruja caly ruch
Edytowane przez 201607111040 Czas edycji: 2015-02-17 o 19:18 |
|
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Z chodzeniem jezdnią zamiast chodnikiem to chyba każda grupa społeczna tak ma, nie tylko mamuśki. Najgorsze jest to, że ludzie nie zdają sobie sprawy, że jak jest ślisko to nie zawsze dasz radę wyhamować i to pieszemu jest łatwiej uciec niż kierowcy. Ja najwięcej tego typu spotkań to miałam z babciami, chodnik jest? jest, a gdzie idzie? ulicą i to jeszcze prawą stroną -.-
Odnośnie mam nagminna sytuacja: kobieta na chodniku a wózek na krawężniku/jezdni ;/ |
|
|
|
#2438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z innej strony niektórzy, w ogóle nie pojmują idea dróżki rowerowej (zarówno rowerzyści, piesi i kierowcy). Cały czas jeżdżę rowerem do pracy i widzę kreatywność niektórych. No po prostu głowa mała co ludzie mogą wyprawiać.
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w tym miejscu zgadzam się z Lubą bo spojrzała na temat ..wielotorowo Kierowcy mają najczęściej to gdzieś, że nie zostawiają tego przepisowego 1,2m (1,3?) na chodniku dla swobodnego przemieszczenia się pieszym (również tym z wózkami). Widzę to nagminnie, codziennie wręcz, a matek z wózkami na jezdniach nie zauważam jakoś.
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-02-17 o 19:28 |
|
|
|
|
#2440 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Luba baardzo często usprawiedliwia matki bez powodu. |
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2442 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
Mam wrażenie, że niektórzy piesi myślą, że skoro oni mnie (jako kierowcę) widzą, to i ja ich widzę, co więcej, czytam im w myślach i przewiduję co zrobią Mam tu na myśli np rowerzystów zjeżdżających z chodnika na ulicę przed maskę samochodu, bez rozglądania się.
|
|
|
|
|
#2443 |
|
Konto usunięte
|
A ja znów z drugiej strony.
Zauważam, że kierowcom na małych osiedlowych uliczkach nagminnie, wręcz nagminnie nie chce się używać kierunkowskazów Miałam już wiele razy przez to niemiłe sytuacje, ale ja zawsze stosuję zasadę ograniczonego zaufania, nawet jak mam zielone światło.
|
|
|
|
#2444 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50288488]Bo to trzeba mieć dobry wózek na takie warunki
![]() [/QUOTE] No, akurat to są normalne, dobre warunki.
|
#2445 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2446 |
|
damn good coffee
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50290434]Tak, to prawda, miałam na myśli warunki, przy których dziecko realnie ma szansę się obudzić. A tych nie brakuje
[/QUOTE]Nie usprawiedliwia to chodzenia po ulicy mając obok chodnik. |
|
|
|
#2447 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50290434]Tak, to prawda, miałam na myśli warunki, przy których dziecko realnie ma szansę się obudzić. A tych nie brakuje
[/QUOTE]A nie ma realnej szansy na to ze sie dziecko obudzi jak kierowca uzyje klaksonu? Moze wtedy mamuska wyleci z buzka "nie trab bo mi dziecko obudzisz"
|
|
|
|
#2448 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do kierowcow to nie zostawiaja ani metra od pasow przy podstawowce, nie widac dzieci jak przechodza. Chociaz mam wrazenie, ze teraz matki prowadzą dzieci te 100m za reke, albo nawet zwoza autem i jest ogromny tlok na jednopasmowej uliczce. Zamiast wjechac w uliczke i zawrócić to robia to tam, gdzie akurat stoją. Szlag mnie trafia na mamuśki za kolkiem. Oczywiscie gadaja przez telefon jadac, nie patrza na pieszych, jedna ich prawie potracila, ale zeszkoczyli z pasow. Inna sie zatrzymała w poprzek obwodnicy, zeby pomachac komus. A dzisiaj jak jechalam to widziałam na skrzyżowaniu właśnie tej obwodnicy i mojej uliczki z podstawówka i domem bylo rozbite szklo i wycieraczka. Dosc czesto ostatnio jest. A, jest tez tam sciezka rowerowa, i nikt nie zsiada na pasach jadac z dziecmi, za zaslona przeciwdzwiekowa, przez skrzyzowaniem z odwodnica. Nigdy. Fakt, mają prawo wg przepisow, ale to nie zmienia faktu, ze ich nie widać, oni nie widza samochodów, aale kij, nie zwolnia nawet. A moze dziecku sie urwie lancuch, hamulce, spanikuje, jest nieobeznane i sie wladuje pod auto? |
|
|
|
|
#2449 | |
|
Konto usunięte
|
No ja nie twierdzę, że usprawiedliwia.
Cytat:
![]() Jak mi jeszcze dziecko sypiało na spacerach, to miałam nerwy na tego typu dźwięki, jak i na ujadające psy, piszczące dzieci, hulajnogi na bruku, piszczące nastolatki, rodziców, którzy musieli przywołać do porządku swoje pociechy akurat nad moim wózkiem i takie tam. Ja nie bronię mamuś chodzących po ulicy, ale głupota sięga nie tylko tych, co urodzili dzieci
|
|
|
|
|
#2450 |
|
Konto usunięte
|
Głupie pytanie moze, ale na spacer sie chodzi, żeby dziecko spalo?
|
|
|
|
#2451 |
|
ja.
|
nie, ale wiele niemowlat i ciut starszych dzieci na powietrzu zasypia.
|
|
|
|
#2452 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50290856]
Ja nie bronię mamuś chodzących po ulicy, ale głupota sięga nie tylko tych, co urodzili dzieci [/QUOTE]Prawda, ale ten watek jest miedzy innymi o nich
|
|
|
|
#2453 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2454 |
|
Naczelna Nastolatka
|
czy ja mam rozumieć, że jak ty jesteś z dzieckiem na spacerze, to wszystkie psy w okolicy mają trzymać mordy na kłódkę??
|
#2455 |
|
ja.
|
ja wolalam, jak mlody spal mi w domu, nie na spacerze, bo wtedy mialam szanse cos jeszcze zrobic
i nie szlam w przewidywanej porze drzemki.
|
|
|
|
#2456 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2457 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Az mi się klasyk z wniosków o odszkodowanie przypomniał: "niewidzialny samochód pojawił sie znikąd, uderzył w mój i zniknął" |
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;5029220 4]no ba!
[/QUOTE]Popieram a jak przejedzie karetka na sygnale, to dopiero jestem wściekła ;-) Oczywiście niech sobie jedzie, nawet musi. Tak samo rozumiem wszystkie odgłosy dnia. Niemniej jednak jestem zła jak coś mi syna gwałtownie wybudzi z drzemki i przestraszy, bo często ma po tym w nocy koszmary.
|
#2459 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50291754]A czemu nie? Ja latem chodziłam na 3-godzinne spacery i zakładałam drzemkę dziecka.[/QUOTE]
Mi chodziło o ten strach, ze się obudzi na spacerze. Bo tak mi się wydaje, ze to nie tragedia. |
|
|
|
#2460 |
|
Naczelna Nastolatka
|
serio? leziesz na spacer i jesteś zła, że są odgłosy? Ja pierdziu...
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

I w tym miejscu zgadzam się z Lubą bo spojrzała na temat ..wielotorowo
Miałam już wiele razy przez to niemiłe sytuacje, ale ja zawsze stosuję zasadę ograniczonego zaufania, nawet jak mam zielone światło.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)