Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-17, 21:13   #2821
lesyeux
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
witajcie bylam z tz u laryngologa znów 150 zł poszło, w piątek ja znów stówke na gina...ech. dobrze ze koniec miesiaca bo jakos tak ciezko bez tych korepetycji kurde.

dzis sie okropnie czuje, bola mnie zebra, zoladek, coagle mnie ciagnie na rzyguchy;/ ble..

Lesy a to Ty sama se brwi nie zrobisz/??
jaaa??? ja to mam mini rzęsy i brwi ledwo co :P jedynie ratuje mnie henna. a sama wyskubać sobie nie potrafię, brak jakiejkolwiek fantazji by wyregulować i nadać czemuś kształt czego prawie nie ma po za tym w domu nie mam nawet pęsety bo umarłabym wyrywając sobie włosek za włoskiem. ja zawsze u kosmetyczki woskiem ciach ciach henna i po sprawie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Omg! Trafilam na liste zaginionych mam :/
Przepraszam za moja nieobecnosc... remont mnie wessal... nadal trwa tak nawiasem.

Chcialam tylko napisac, ze u mnie ok. Jestem jeszcze w dwupaku. Termin mam za 3 tygodnie. W brzuchu siedzi dziewcznka. Nie jest za duza co mnie troszke martwi ( pierwszy synek wazyl 4kilo ), wierci sie niemilosiernie. Ciaza juz mi ciazy ale niech jeszcze posiedzi malutka w brzuszku bo juz tylko tygodnie dziela nas od przeprowadzki.

Mam nadzieje mamuski, ze dobrze sie czujecie i jestescie zdrowe. Obiecuje zagladac juz czesciej.

Dopisano: Gratuluje mamusiom, ktorych dzieciaczki sa juz na swiecie. Mam nadzieje, ze sa zdrowe. Zycze wszystkiego dobrego!
witaj dobrze, ze wszystko u Ciebie ok. zaglądaj w miarę możliwości częściej do Nas. i uporania sie z remontem życzę

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
hahahaaha, nawet zapisalam na pulpicie zeby sie TZ pozalic....
Ukochana moze nie, ale to bylo kiedy schudlam tyle ile sobie wymarzylam wtedy a teraz nawet paczek w sklepie wyglada seksowniej i bardziej kuszaco niz ja bo nie dosc ze przytylam po tym czasie 10 kg to jeszcze ciazowe 16 a jeszcze nie urodzilam

bedzie moja! ale ja chce juz
Kochana na odchowalni będę wraz z Tobą skakać, biegać, itp. by zrzucic nagromadzony balast
będziemy dupki jak ta lala

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Crystal pochwal sie zdjeciami przed ciaza

Pokaze wam fenomen, chuda i gruba stope Załącznik 5918123
hehe dobre

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
słyszałam, że ogólnie dużo łatwiej ściąga się elektrycznym niż recznym ale może nie będzie tak źle i dam radę recznym, który pożyczyłam
Ty taka obrotna nasza Marcowa mamusia itp. ze na pewno ręcznym będziesz śmigać lepiej niżby elektryczny miał być

Cytat:
Luksja, jest cała gama zapachowa taka wypaśna
nawet kiedyś o zapachu szampana widziałam taki płyn

tout-petit-fille, nusiekowa, marta za udane wizyty

Idę zjeśc rogala z serkiem śmietankowym i gorący kubek tajska z makar0onem omomomom
Stary 2015-02-17, 21:17   #2822
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
jedz jedz, kochana bo znikniesz nam ja swoje zjadlam a synek i tak wszystko zwrocil i na kolacje tez
ja sie boje ze gniote synka, no ale ja sie tak budze jesli spie na lewym boku masakra.....
ale az na tyle cm to przebarwienie, dziwne a jak spodni nie nosisz na codzien to tym bardziej nie powinnas nic miec dziwne rzeczy nam sie dzieja w ciazy
dlatego mi to na jakąś zmianę barwnikową wygląda. ym bardziej, ze ja często chodzę nie w moich dżinsach sprzed ciąży (tak, jeszcze się w jedne wciskam, bo to biodrówki ) tylko w ciążówkach a one w zasadzie nawet nie są aż tak opinające, żeby się szew odbił. i co?? i te kredki na obu udach po str wewnętrznej nie znikają. a właśnie mają taką jasnobrązową barwę jak przebarwienia.
spoko, zniknięcie mi nie grozi ale naprawdę momentami nie mogę patrzeć na jedzenie i tylko się zmuszam, bo muszę jeść. bleh!
eee jak do tej pory małego nie zgniotłaś to pewnie już nie zgnieciesz, więc się nie martw. ale i tak się dziwię, jak Ty to robisz masz jakiś dołek wykopany w materacu czy co??

Cytat:
Napisane przez asiulek
Michiru - obie moje, bez podstępu
to rzeczywiście jesteś jakimś fenomenem?? jesteś w ogóle w stanie normalnie w butach chodzić??

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille
My też już po wizycie. Nie robiliśmy pomiarów, lekarz sprawdził serdusio i pooglądaliśmy malutką. Leży sobie główką w dół, nogi rozwalone jedna w lewą, druga w prawą, ręce to samo. Na pełnym luzie
Nie pokazała buźki, bo leży zwrócona w stronę kręgosłupa. Ale to już tak nie dużo zostało, że nie muszę widzieć twarzyczki na USG. Zobaczę na żywo W zamian za buźkę widzieliśmy w 3D dowód na to, że jest dziewczynką Ale też na początku nie chciała pokazać, bo zasłaniała sobie rączką

Jestem pozamykana, ilość wód płodowych w normie, łożysko jest w II stopniu dojrzałości. Czyli wszystko ok.

Miałam również wykonany posiew na GBS, za kilka dni mam dowiadywać się czy są wyniki.

A kolejna wizyta 10 marca.
Chyba że zaczną się skurcze co 2 min, wtedy mam dzwonić i spotykamy się w szpitalu

jak ja Wam zazdroszczę, dziewczyny, że cokolwiek wiecie
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 21:23   #2823
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Luksja, jest cała gama zapachowa taka wypaśna

Michiru - obie moje, bez podstępu
O, to muszę poszukać

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 21:27   #2824
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
mon teraz zasysa jak odkurzacz, dzięęęęęęęęękuje ci baardzo
Ależ nie ma za co i plecam od razu zaopatrzyć sie w dobre i dopasowane , większe lejki
Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
zrobię w obcisłej bluzce i będziecie mogly porównać ;p
Piękny brzuszek

U nas w szpitalu tez sa serduszka WOŚP na sprzętach

Zona Marcina
Chyba ty pytałaś o nasz kocyk? Ja mam kocyk niemowlaka z lamillou i Zeby trzymał sie jako rożek to trzeba go zawiązywać dodatkowo
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 21:27   #2825
mama_kasia88
Raczkowanie

hej Witam po paru dniach.... Remont i pzygotowania pochneły nas po całości... ale w tydzień ogarneliśmy się praktycznie ze wszystkim babcia duuużo pomogła I tkaim o to sposobem kącik małej gotowy ciuszki poprane i poprasowane (swoją droga... wyszło nam z ręcznikami, prześcieradełkami 8 pralek!!)

ostatnio cyztałam 49 stronę... a tu 97? ojoj.... spooro

Wizytę miałam wczoraj... mała w 35t2d waży orientacyjnie.... 3300... jestem przerażona bo naprawdę chciałam spróbować rodzić naturalnie, ale jak będzie tak dalej rosnać to cc nie uniknione.... są maluchy które w tym tygodniu miały podobną wage??

Idę poczytć, chociaż trochę nadrobię.

przepraszam ze tak znowu znikam na kilka dni i pojawiam się jakby nigdy nic.... licze że wybaczycie i zrozumiecie a tęskniłam za czytaniem co u Was, heh jakby nie było wiele nas łaczy....

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 21:29   #2826
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Mnue krecenie nie meczy, mam take duze,ciezkie kolo z wypustkami i moge caly dzien krecic
tez powinnam sobie takie sprawic

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

EdithS wstawilas dzis piekny filmik rano, i pokazalam wlasnie TZ,
na koniec ogladania szybko sie odwrocil do swojego komputera, i widzialam jak mu polecialy lzy..... przepiekne to
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 21:31   #2827
mon9
Zakorzenienie

Ale piszecie dużo nie sposób was nadrobić!
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 21:34   #2828
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
dlatego mi to na jakąś zmianę barwnikową wygląda. ym bardziej, ze ja często chodzę nie w moich dżinsach sprzed ciąży (tak, jeszcze się w jedne wciskam, bo to biodrówki ) tylko w ciążówkach a one w zasadzie nawet nie są aż tak opinające, żeby się szew odbił. i co?? i te kredki na obu udach po str wewnętrznej nie znikają. a właśnie mają taką jasnobrązową barwę jak przebarwienia.
spoko, zniknięcie mi nie grozi ale naprawdę momentami nie mogę patrzeć na jedzenie i tylko się zmuszam, bo muszę jeść. bleh!
eee jak do tej pory małego nie zgniotłaś to pewnie już nie zgnieciesz, więc się nie martw. ale i tak się dziwię, jak Ty to robisz masz jakiś dołek wykopany w materacu czy co??

to rzeczywiście jesteś jakimś fenomenem?? jesteś w ogóle w stanie normalnie w butach chodzić??

jak ja Wam zazdroszczę, dziewczyny, że cokolwiek wiecie

ja tez nie wiem jak materac mam normalny srednio twardy synek sie nie buntuje to chyba mu tak dobrze
A my sie dowiemy jak nam skurcze przyjda
to moze przez hormony ci to wyszlo? napewno zejdzie po porodzie
Ja tak kiedys mialam przez spodnie ale kilka godzin i nic nie widzialam.
ja jestem twoim przeciwienstwem, mam chec na cos, zjesc, i jak widze np swoj ulubiony jogurt czy truskawki to mam taka chcice ze nie wiem, ale zjem i zaraz wymiotuje

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
jaaa??? ja to mam mini rzęsy i brwi ledwo co :P jedynie ratuje mnie henna. a sama wyskubać sobie nie potrafię, brak jakiejkolwiek fantazji by wyregulować i nadać czemuś kształt czego prawie nie ma po za tym w domu nie mam nawet pęsety bo umarłabym wyrywając sobie włosek za włoskiem. ja zawsze u kosmetyczki woskiem ciach ciach henna i po sprawie

witaj dobrze, ze wszystko u Ciebie ok. zaglądaj w miarę możliwości częściej do Nas. i uporania sie z remontem życzę

Kochana na odchowalni będę wraz z Tobą skakać, biegać, itp. by zrzucic nagromadzony balast
będziemy dupki jak ta lala

hehe dobre

Ty taka obrotna nasza Marcowa mamusia itp. ze na pewno ręcznym będziesz śmigać lepiej niżby elektryczny miał być

nawet kiedyś o zapachu szampana widziałam taki płyn

tout-petit-fille, nusiekowa, marta za udane wizyty

Idę zjeśc rogala z serkiem śmietankowym i gorący kubek tajska z makar0onem omomomom

smacznego!
Nie moge sie doczekac tego watku, bedzie sie dzialo tylko pewnie polowy z nas wiekszej nie bedzie juz na wizazu ze wzgledu na brak czasu
Stary 2015-02-17, 21:35   #2829
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
jaki biceps ty laska jestes nie gadaj modle sie kazdego dnia zeby synek ladnie rosl i porod przebiegl prawidlowo, nawet jak musi byc niech bedzie ciezki porod, ale niech wszystko pojdzie jak trzeba

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

u mnie juz cieplo jest moj TZ bez kurtki do pracy jezdzi, a ja zakladam taka jesienna chociaz kupilam typowa zimowa ciazowke to rzadko ja ubieram ale tak zeby z maluszkiem wyjsc to dla niego chyba zimno bedzie bardzo

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

wytrzymamy a pozniej bedzie z gorki a ja jestem ciekawa czy te wszystkie dolegliwosci mijaja z dnia na dzien po porodzie czy jeszcze sie utrzymuja jak to jest czy od tego tez jest ten polog, oprocz spraw z macica i krwawieniem
wymalowana i szczesliwa powtorzyc sto razy zapisac w calym zeszycie tak jest
Zobaczysz że ciocia Niunia ma rację ze z upływem czasu osiągniesz to czego pragniesz.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 21:35   #2830
debraM
Wtajemniczenie

Dziewczyny Wyskoczyła mi opryszczka, a do terminu 10 dni Wiecie może co jak w trakcie porodu ma się opryszczkę? Nawet buziaka nie dam dziecku

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 21:37   #2831
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ale piszecie dużo nie sposób was nadrobić!

kawy zbozowej do poczytania
Stary 2015-02-17, 21:37   #2832
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ależ nie ma za co i plecam od razu zaopatrzyć sie w dobre i dopasowane , większe lejki

Piękny brzuszek

U nas w szpitalu tez sa serduszka WOŚP na sprzętach

Zona Marcina
Chyba ty pytałaś o nasz kocyk? Ja mam kocyk niemowlaka z lamillou i Zeby trzymał sie jako rożek to trzeba go zawiązywać dodatkowo
Dzięki. Kurde jutro dzień zabiegany blee nie lubie. Jeszcze do kościoła bo środa popielcowa..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-17, 21:37   #2833
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

(
Jak jest zimno w grę wchodzą tylko EMU, a tak to adidasy.

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
O, to muszę poszukać
W Rossmanie są.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 21:38   #2834
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
hej Witam po paru dniach.... Remont i pzygotowania pochneły nas po całości... ale w tydzień ogarneliśmy się praktycznie ze wszystkim babcia duuużo pomogła I tkaim o to sposobem kącik małej gotowy ciuszki poprane i poprasowane (swoją droga... wyszło nam z ręcznikami, prześcieradełkami 8 pralek!!)

Wizytę miałam wczoraj... mała w 35t2d waży orientacyjnie.... 3300... jestem przerażona bo naprawdę chciałam spróbować rodzić naturalnie, ale jak będzie tak dalej rosnać to cc nie uniknione.... są maluchy które w tym tygodniu miały podobną wage??

przepraszam ze tak znowu znikam na kilka dni i pojawiam się jakby nigdy nic.... licze że wybaczycie i zrozumiecie a tęskniłam za czytaniem co u Was, heh jakby nie było wiele nas łaczy....

Mi tez sporo prania wyszlo dzis wstawilam ostatnie, z tych dodatkowych toreb co jeszcze mi wcisneli dla synka zeby przejrzec
ale duze malenstwo bedzie
Stary 2015-02-17, 21:39   #2835
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Gratulacje dziewczyny wizyt!

My też już po wizycie. Nie robiliśmy pomiarów, lekarz sprawdził serdusio i pooglądaliśmy malutką. Leży sobie główką w dół, nogi rozwalone jedna w lewą, druga w prawą, ręce to samo. Na pełnym luzie
Nie pokazała buźki, bo leży zwrócona w stronę kręgosłupa. Ale to już tak nie dużo zostało, że nie muszę widzieć twarzyczki na USG. Zobaczę na żywo W zamian za buźkę widzieliśmy w 3D dowód na to, że jest dziewczynką Ale też na początku nie chciała pokazać, bo zasłaniała sobie rączką

Jestem pozamykana, ilość wód płodowych w normie, łożysko jest w II stopniu dojrzałości. Czyli wszystko ok.

Miałam również wykonany posiew na GBS, za kilka dni mam dowiadywać się czy są wyniki.

Chyba że zaczną się skurcze co 2 min, wtedy mam dzwonić i spotykamy się w szpitalu

nusiekowa ładna waga synka

lesyeux no to czekamy na datę narodzin Zosieńki
aaakarolina kilogramy przyszły, bo dzidzia rośnie. Skoro po Tobie tak nie widać, to olej totalnie Szybko dzidzia z Ciebie wyciągnie po narodzinach.
I nie denerwuj się na wizytę. Najważniejsze, że wszystko OK
Super ze wszystko ok. Ciesze się

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-17, 21:40   #2836
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

W Rossmanie są.
kurcze.... a mnie moje adidasy cisna, przez to ze nogi tak spuchly, o tenisowkach moge zapomniec, adidasy i balerinki za male sie zrobily i glownie to te emu nosze

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Zobaczysz że ciocia Niunia ma rację ze z upływem czasu osiągniesz to czego pragniesz.
dziekuje
Stary 2015-02-17, 21:41   #2837
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez nie wiem jak materac mam normalny srednio twardy synek sie nie buntuje to chyba mu tak dobrze
to moze przez hormony ci to wyszlo? napewno zejdzie po porodzie
Ja tak kiedys mialam przez spodnie ale kilka godzin i nic nie widzialam.
ja jestem twoim przeciwienstwem, mam chec na cos, zjesc, i jak widze np swoj ulubiony jogurt czy truskawki to mam taka chcice ze nie wiem, ale zjem i zaraz wymiotuje

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

smacznego!
Nie moge sie doczekac tego watku, bedzie sie dzialo tylko pewnie polowy z nas wiekszej nie bedzie juz na wizazu ze wzgledu na brak czasu
ja na szczęście nie wymiotuję, jak mi się uda coś zjeść. współczuję Ci, bo ja miałam podobne problemy co Ty aż do końca 4 miesiąca właściwie. teraz mi się po prostu jadłowstręt załączył, który jednak nie dotyczy czekolady i lodów :P

Cytat:
Napisane przez crystal
a wiesz, że podejrzewam, że tak może być?? ew. nie wytrzymam i pójdę na IP, daleko nie mam jak można tak ciężarną urządzić na tym etapie ciąży, żeby nie wiedziała jak duży jest dzidziuś i jak ułożony?? i to na wizytach prywatnych??

Cytat:
Napisane przez mama_ kasia88

3300 to rzeczywiście dużo, ale nie martw się na zapas, bo i duże dzieci rodzą się naturalnie

Edytowane przez Michiru
Czas edycji: 2015-02-17 o 21:46
Stary 2015-02-17, 21:42   #2838
smv
Zakorzenienie

Dobranoc dziewczynki ;*

Mordka się coś nie odzywa...
Stary 2015-02-17, 21:42   #2839
niunia_ona
Zakorzenienie

Dzis padam idę spać

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-17, 21:45   #2840
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wyskoczyła mi opryszczka, a do terminu 10 dni Wiecie może co jak w trakcie porodu ma się opryszczkę? Nawet buziaka nie dam dziecku
Leczyłam w zeszłym tygodniu, polecam Ci preparat Sonol po 4 dniach zeszło tylko działaj szybciutko, zanim zacnie się rozwijać

Crystal jaka laska z Ciebie, na pewno wrócisz do takiej figury
Stary 2015-02-17, 21:45   #2841
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

W Rossmanie są.
muszę kupić

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 21:46   #2842
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
nie bardzo pomogę, bo nigdy nie miałam do czynienia z opryszczką. Ale może idź do apteki po jakąś maść? albo do internisty, żeby coś Ci pomógł. Trzymam kciuki, aby szybko Ci zeszła ta opryszczka
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 21:49   #2843
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
ja na szczęście nie wymiotuję, jak mi się uda coś zjeść. współczuję Ci, bo ja miałam podobne problemy co Ty aż do końca 4 miesiąca właściwie. teraz mi się po prostu jadłowstręt załączył, który jednak nie dotyczy czekolady i lodów :P
To całe szczęście, że czekoladę i lody mogłaś jeść
Stary 2015-02-17, 21:51   #2844
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

a wiesz, że podejrzewam, że tak może być?? ew. nie wytrzymam i pójdę na IP, daleko nie mam

3300 to rzeczywiście dużo, ale nie martw się na zapas, bo i duże dzieci rodzą się naturalnie
a ja tak prawie 9 miesiecy uwielbiam to poprostu
ja mam 10 minut ale nie spieszy mi sie tam isc, znaczy sie tyle zeby zdazyc na zzo bo jak sie nie pospiesze to mi powiedza ze za pozno

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
To całe szczęście, że czekoladę i lody mogłaś jeść
zapomnialam dopisac , jak dobrze ze mozesz jesc czekolade i lody, wiecej ci do szczescie nie trzeba
Stary 2015-02-17, 21:52   #2845
aroli
Zadomowienie

Cytat:
dlatego mi się właśnie wydaje, że to jakieś przebarwienie, bo przecież po dniu czy dwóch nie noszenia spodni to by znikło
Możliwe, że to przebarwienie powstało właśnie przez szef spodni np. ucisk, obtarcie i już tak zostało, ja mam to jakoś od połowy grudnia...
Mam bladą kreskę na brzuchu, może druga zrobiła się na udzie

Cytat:
Też mam teraz opryszczkę już jakiś 3 raz w ciąży. Musisz uważać żeby nie przenieść jej na narządy rodne i niestety ale absolutnie zero kontaktu z dzieckiem tzn. myć ręce przed dotknięciem dziecka i nie wolno całować

Ja po wizycie, małego nie ważyła, tylko zmierzyła brzuszek i wyszło jej że od ostatnich pomiarów przybrał proporcjonalnie, będzie miał ok 3200/3300 g
U mnie wszystko ok, nic nie zapowiada wcześniejszego porodu.
Według gin ciąża idealna, wszystkie wyniki super także nie umawiał kolejnej wizyty, gdyby coś się działo to do szpitala, a jak nie to zgłosić się na izbę przyjęć w terminie czyli 28 marca żeby zrobili KTG, wcześniej nie trzeba. Dostałam jeszcze skierowania na krew i mocz do wykonania w połowie marca- o ile dotrwam

za pozostałe wizyty

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 21:53   #2846
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Crystal pochwal sie zdjeciami przed ciaza

Pokaze wam fenomen, chuda i gruba stope Załącznik 5918123
ojoj współczuję tego spuchnięcia, ale jeszcze chwila, po porodzie zejdzie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Gratulacje dziewczyny wizyt!

nusiekowa ładna waga synka

lesyeux no to czekamy na datę narodzin Zosieńki
aaakarolina kilogramy przyszły, bo dzidzia rośnie. Skoro po Tobie tak nie widać, to olej totalnie Szybko dzidzia z Ciebie wyciągnie po narodzinach.
I nie denerwuj się na wizytę. Najważniejsze, że wszystko OK
za wizytę! super, że wszystko ok!
ja też następna wizyta 10 marca ale liczę, że już nie dotrwam jednak...

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
ja tam też sobie sama nie zrobię i właśnie jutro idę do kosmetyczki, to chociaż się będę lepiej czuła jak zrobię

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość

za wizytę! ładna już waga i pamiętaj, że może być trochę inna, to tylko orientacyjne pomiary...
i pochwal się koniecznie kącikiem!!

Cytat:
szybko kup coś i działaj to zdążysz wyleczyć przed terminem!!

a ja znowu pospałam ponad 2 godziny i pewnie nie będę mogła spać w nocy coś mi się poprzestawiał rytm dnia...
Stary 2015-02-17, 21:53   #2847
bozena_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Ale on jest piękny A powiedz czy wszystkie dzieciaczki są tak ubrane w szpitalu jak Twój tzn. tylko body? Bo ja jestem na etapie szykowania rzeczy do szpitala i planowałam body+ śpiochy lub pajacyki czyli rączki i nóżki zakryte. Może to za ciepło?
Mój na zdjęciu ma tylko body bo akurat go przewijałam i tak mi się podobał w tych bodach ze mu zdjęcie zrobiłam do tego miał jeszcze śpioszki ubrane. Ja tam daje swoje ciuszki i zawsze body + spiochy lub pajacyk. Pajacyk różnie ubierają bo niekiedy pod niego ubiora body a niekiedy bez bodów.
Stary 2015-02-17, 21:54   #2848
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
a ja tak prawie 9 miesiecy uwielbiam to poprostu
ja mam 10 minut ale nie spieszy mi sie tam isc, znaczy sie tyle zeby zdazyc na zzo bo jak sie nie pospiesze to mi powiedza ze za pozno

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

zapomnialam dopisac , jak dobrze ze mozesz jesc czekolade i lody, wiecej ci do szczescie nie trzeba
ja mam mniej niż 10min a tak w ogóle to miałam się dziś do nich dobić i się umówić na zwiedzanie, ale przez Was zapomniałam
Stary 2015-02-17, 21:54   #2849
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Leczyłam w zeszłym tygodniu, polecam Ci preparat Sonol po 4 dniach zeszło tylko działaj szybciutko, zanim zacnie się rozwijać

Crystal jaka laska z Ciebie, na pewno wrócisz do takiej figury
dziekuje, mam nadzieje bo ponad 20 kg to moj synek mi napewno nie dal w prezencie
Stary 2015-02-17, 21:54   #2850
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość

Ja po wizycie, małego nie ważyła, tylko zmierzyła brzuszek i wyszło jej że od ostatnich pomiarów przybrał proporcjonalnie, będzie miał ok 3200/3300 g
U mnie wszystko ok, nic nie zapowiada wcześniejszego porodu.
Według gin ciąża idealna, wszystkie wyniki super także nie umawiał kolejnej wizyty, gdyby coś się działo to do szpitala, a jak nie to zgłosić się na izbę przyjęć w terminie czyli 28 marca żeby zrobili KTG, wcześniej nie trzeba. Dostałam jeszcze skierowania na krew i mocz do wykonania w połowie marca- o ile dotrwam

za pozostałe wizyty
za wizytę!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości