Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-17, 17:48   #4171
lazada
Zadomowienie

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;50281575]A powiedzcie mi prosze, ile cv tygodniowo wysylacie w jakims konkretnym zawodzie, bedac po studiach?
No bo ja sie coraz bardziej zalamuje. Ofert pracy po prostu nie ma. Szukam tylko w zawodzie, mam na to czas, ale nawet nie mam gdzie wysylac cv. Przegladam pracuj, infopraca, trojmiasto, indeed i wspiuje w wyszukiwarke google. Mam tez zapisane pare stron firm i zagladam na biezaco.
Co moge wiecej zrobic?
Wysylam tez na takie oferty gdzie jest potrzebny rok, dwa doswiadczenia (ja nie mam go wcale, tyle praktyki studenckie) bo a nuz zwolni sie inne stanowisko, ale dalej nie mam pomyslu co robic. [/QUOTE]

Oferty pracy są, ale w tej branży rzadko się je umieszcza na portalach typu pracuj.pl. Spróbuj na portalach branżowych, zwykle mają zakładki praca, szukaj ofert bezpośrednio na stronach firm lub wysyłaj aplikację spontaniczne. Możesz również przejść się po firmach. Wybacz, ale zbytnio się nie fatygujesz przeglądając jedynie wymienione przez Ciebie portale.

Edytowane przez lazada
Czas edycji: 2015-02-17 o 17:53
lazada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 17:49   #4172
MissCath
Zakorzenienie

http://olx.pl/oferta/nietypowa-praca...tml#41c3357895 mam nadzieję, że to jakiś żart...
MissCath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 17:49   #4173
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jabluszko9 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście, ofert typowo w zawodzie jest niewiele. Ciężko jest szukać przez internet. Ja swego czasu pisałam maile do biur, które nie robiły rekrutacji - bez odzewu. Moim zdaniem w zawodzie ofert może się trafić dwa razy w miesiącu, a może i być jedna na pół roku...jeśli możesz czekać, to czekaj. Niczego nie przyspieszysz.
a jak jest łatwiej? bo moim zdaniem właśnie przez internet jest najłatwiej.

wtf? czekaj, dziewczyno czekaj - może któregoś dnia praca sama zapuka do twych drzwi, w końcu jesteśmy narodem wierzącym
Stary 2015-02-17, 17:53   #4174
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Dziewczyny siedzace w temacie: czy do zlobka to jakis staz niezbedny trzeba miec? Znalazlam ogloszenie takiej tresci:
"Możliwość uzyskania praktyki i stażu w pracy w żłobku - dla osób posiadających ukończony kurs opiekuna w żłobku, wykształcenie pedagogiczne (pedagogia opiekuńczo - wychowawcza, przedszkolna lub wczesnoszkolna), dla pielęgniarek lub położnych.
Niepubliczny Żłobek Muzyczny nawiąże współpracę z wolontariuszami, którzy wzamian za pomoc w codziennnych czynnościach przy dzieciach uzyskają doświadczenie i wymagany staż pracy."
i smiac mi sie chce, bo szukaja darmowego pracownika.
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 18:00   #4175
uniperfect
Rozeznanie

Najłatwiej jest po znajomości lub przez polecenie. Jak jest ogłoszenie na necie, to ma po 2000 wyświetleń. Ofert pracy zero. Przejrzałam i nie mam gdzie CV wysłać.
Dzwoniła do mnie Pani z zaproszeniem na rozmowę, nie powiedziała nazwy instytucji finansowej, adresu, nic, tylko, tyle, że rozmowa jutro po południu. Praca nie w moim mieście. Miała mi Pani e-mail wysłać z dokładnymi danymi- adres itp, maila do tej pory nie dostałam, a dzwoniła kobieta do mnie rano. W spamie też nic nie man. Ciekawe czy mi go wyśle wogóle.

Edytowane przez uniperfect
Czas edycji: 2015-02-17 o 18:02
uniperfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 18:01   #4176
nelciak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Ja ostatnio też prawie nie wysyłam. Nie ma sensownych ofert. Albo gastronomia od której uciekam, albo jakieś inne, które mnie nie interesują. Pełno też typu avon, call center. Ciężko o coś dla mnie. Wydaje mi się, że w zeszłym roku o podobnej porze wysyłałam więcej cv.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Oprócz typowej pracy w urzędzie próbuję dostać się na praktyki w pracowni złotniczej. Jakoś od dawna chodziło mi po głowie by spełnić jedno z moich ukrytych pragnień, by się wypróbować. Kto wie, może gdzieś mnie przyjmą i odkryję nowe powołanie ?
Znam 1 rodzinną pracownię złotniczą. Nie zdziw się, że warsztat złotniczy przypomina trochę warsztat kowala Ale zawód piękny, można się twórczo realizować
nelciak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 18:11   #4177
201607111004
Konto usunięte

Nie zdziwię się. Ja to lubię podłubać "męskimi" narzędziami. Jedynie bałabym się pracy z ogniem. Czytałam fora i jest ciężko ale może któraś pracownia mnie kiedyś zechce.
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 21:35   #4178
wiktoriablack
Raczkowanie

Chciałabym powysyłać swoje CV do pracodawców, którymi jestem zainteresowana ale aktualnie nie poszukują pracowników.

Mam pytanie czy ma to być forma podania o pracę typu ,,Zwracam się do Państwa z uprzejmą prośbą o przyjęcie mnie do pracy na stanowisku..."
czy lepiej
,,Poszukuję pracy na stanowisku....Jeżeli poszukują Państwo lub..."

Oczywiście plus parę słów o sobie (typu studia, ukończone kursy, znajomość języków).

Która wersja według Was jest lepsza w sytuacji gdy nie ma naboru na konkretne stanowisko?
wiktoriablack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 21:58   #4179
d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
a jak jest łatwiej? bo moim zdaniem właśnie przez internet jest najłatwiej.

wtf? czekaj, dziewczyno czekaj - może któregoś dnia praca sama zapuka do twych drzwi, w końcu jesteśmy narodem wierzącym
Ale o co Ci chodzi? Dziewczyna napisała, że może czekać, że szuka pracy w zawodzie. Więc odpisałam, że niczego nie przyspieszy - a jak ma przyspieszyć? Codziennie może się "modlić" żeby pojawiały się ogłoszenia z branży. Nic więcej nie może zrobić tylko czekać - jeśli chce prace w zawodzie.
Czasem myślę, czy wy potraficie czytać, ze zrozumieniem, czy tylko przyczepiacie się do jednego słówka/zdania i czekacie aby wbić szpilę...

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
http://olx.pl/oferta/nietypowa-praca...tml#41c3357895 mam nadzieję, że to jakiś żart...
Widziałam na mistrzach, na kwejku Ogłoszenie robi furorę
d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 21:58   #4180
nelciak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiktoriablack Pokaż wiadomość
Chciałabym powysyłać swoje CV do pracodawców, którymi jestem zainteresowana ale aktualnie nie poszukują pracowników.

Mam pytanie czy ma to być forma podania o pracę typu ,,Zwracam się do Państwa z uprzejmą prośbą o przyjęcie mnie do pracy na stanowisku..."
czy lepiej

Oczywiście plus parę słów o sobie (typu studia, ukończone kursy, znajomość języków).

Która wersja według Was jest lepsza w sytuacji gdy nie ma naboru na konkretne stanowisko?
Moim zdaniem prośba o przyjęcie brzmi kiepsko.
Może "Jestem zainteresowana możliwością pracy w Pańskiej firmie. Proszę o/Będę wdzięczna za zapoznanie się z moim życiorysem.".
nelciak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 22:02   #4181
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Napisane przez nelciak Pokaż wiadomość
Może "Jestem zainteresowana możliwością pracy w Pańskiej firmie. Proszę o/Będę wdzięczna za zapoznanie się z moim życiorysem.".
Najlepsza wersja
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 22:04   #4182
d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd
Konto usunięte

Cytat:

czy lepiej

Ja pisałam coś w stylu "Piszę do Państwa z zapytaniem...obecnie szukam pracy...wiem, że nie prowadzicie Państwo obecnie rekrutacji...ale pozwolę sobie zostawić CV" - to takie urywki, na szybko.
d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 22:08   #4183
Ayo22
after hours

Cytat:
Napisane przez nelciak Pokaż wiadomość
zdecydowanie słabo z prośbą. Koniecznie dopisz pracą na jakim stanowisku jesteś zainteresowana - sama dostaję kilka maili w miesiącu właśnie takich bez rekrutacji, ale tylko raz się zdarzyło, że ktoś napisał, jakim stanowiskiem jest zainteresowany.. - rzecznik prasowy. już pomjając, że w ogóle takiego stanowiska nie ma w firmie..
Stary 2015-02-17, 22:22   #4184
201606270916
Konto usunięte

Myślę, że informacja o poszukiwaniu pracy w charakterze kogośtam (i tutaj preferowany obszar - niekoniecznie dokładnie nazwa stanowiska bo te mogą być różne; chyba że się wie, bo np. śledziło się stare ogłoszenia, jak to stanowisko nazywa się w danej firmie) i prośba o wzięcie pod uwagę CV w przypadku rekrutacji byłyby spoko.
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 22:27   #4185
wiktoriablack
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayo22 Pokaż wiadomość
zdecydowanie słabo z prośbą. Koniecznie dopisz pracą na jakim stanowisku jesteś zainteresowana - sama dostaję kilka maili w miesiącu właśnie takich bez rekrutacji, ale tylko raz się zdarzyło, że ktoś napisał, jakim stanowiskiem jest zainteresowany.. - rzecznik prasowy. już pomjając, że w ogóle takiego stanowiska nie ma w firmie..
Właśnie nie w każdej firmie struktura wygląda tak samo i czasami boję się, że jak podam stanowisko a tam jego nie będzie to się ośmieszę.

A druga sprawa: Czy jak podajemy stanowisko a aktualnie nie prowadzą na nie rekrutacji, a planują prowadzić na inne stanowisko, któremu Nasze kompetencje odpowiadają to czy rekrutujący weźmie moją osobą pod uwagę?

Boję się też, że jak napisze konkretne stanowisko to ,,zaszufladkuje" swoją osobę i zamknę sobie inne ścieżki, które również by mi odpowiadały.

Edytowane przez wiktoriablack
Czas edycji: 2015-02-17 o 22:29
wiktoriablack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 23:04   #4186

Czy ktoś mógłby rzucić okiem na moje CV? Chętnie przyjmę wszystkie uwagi, szczególnie krytyczne. Chciałabym na ocenę pod względem wizualnym i merytorycznym.

Wysłałabym je osobom, które zgodzą się na nie spojrzeć, w najbliższych dniach, bo chciałabym je sama jeszcze ocenić na świeżo.
Będę wdzięczna.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 23:13   #4187
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nemme Pokaż wiadomość
Eee tam, ja nie miałam ani erasmusa, ani studiów w języku obcym, tylko oceny swoje im wysyłałam i dostałam się na praktyki, ale zrezygnowałam słysząc o ich przebiegu i tego, że chcieli mnie wysłać 800 km dalej
Ale i tak nie polecam, może fajnie wyglądają w CV bo Skanska to och i ach, ale wolałabym praktyki w bardziej spokojnym miejscu.
Może ich to zainteresowało bo nikt więcej nie wysyła swoich ocen (no chyba, że wymagają, nie wiem bo nie kandydowałam) albo po prostu były bardzo dobre. Ja podałam przypadki osób, które były na tych praktykach i czemu `zawdzięczają` ten wątpliwy zaszczyt. Zapomniałam jeszcze o osobie, która przez rok była ich darmowym parobkiem tzn była ambasadorem.

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Właśnie nie w każdej firmie struktura wygląda tak samo i czasami boję się, że jak podam stanowisko a tam jego nie będzie to się ośmieszę.

A druga sprawa: Czy jak podajemy stanowisko a aktualnie nie prowadzą na nie rekrutacji, a planują prowadzić na inne stanowisko, któremu Nasze kompetencje odpowiadają to czy rekrutujący weźmie moją osobą pod uwagę?

Boję się też, że jak napisze konkretne stanowisko to ,,zaszufladkuje" swoją osobę i zamknę sobie inne ścieżki, które również by mi odpowiadały.
To napisz, że interesuje cię praca jako X bądź pokrewne stanowisko, albo że interesuje cię praca w dziale X.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 08:55   #4188
uniperfect
Rozeznanie

Mówią, że kandydaci nic nie warci, bo nie przychodzą na spotkania itp,ale pracodawcy jeszcze gorsi. Do tej pory e-mail nie otrzymałam. Rozmowa ma być dziś o 15. 00 . Może o 14.55 raczy mi Pani e-mail wysłać, z info o spotkaniu, adres itp. Jeszcze prosiła by po otrzymaniu e-mail potwierdzić przybycie. Ale od początku ta rozmowa wydałam mi się dziwna. Pani mówiła, że szukają do korporacji finansowej ( zwykła instytucja finansowa, tylko tak ładnie ją nazwała) kandydatów na różne stanowiska. Mówiła, że będę mieć rozmowę z jej dyrektorką , która także kierownika szuka. Na koniec Pani dodała , że nie wie na jakie stanowisko będę mieć rozmowę.
Stary 2015-02-18, 09:13   #4189
niv_
Zakorzenienie

Macie jakieś pomysły na to jak skutecznie się przebranżowić ? Warto wysyłać Cv jak się nie ma żadnego doświadczenia w danej branży?

Powiem szczerze, że sama nie wiem co robić. Szukam nowej pracy, poważnie się zastanawiam nad pracą w HR, ale nie mam żadnego doświadczenia w tym obszarze ani kierunkowego wykształcenia.

Mogłabym zrobić podyp., ale obawiam się, że byłoby to za mało.

Szansy na zdobycia doświadczania raczej nie mam, bo staże i praktyki odpadają. Musiałabym dostać od razy pracę inna opcja nie wchodzi niestety w grę.

Mogę dalej próbować znaleźć pracę w dziedzinach w których mam doświadczenie, ale coraz częściej łapie się na tym, że czuję całkowite wypalenie i niechęć.

Myślałam też o budżetówce, ale raczej mam marne szanse bez znajomości.

Edytowane przez niv_
Czas edycji: 2015-02-18 o 09:21
niv_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:15   #4190
zakonna
Naczelna Nastolatka

fajne pytanie, sama bym się chętnie dowiedziała.
Stary 2015-02-18, 10:41   #4191
201606270916
Konto usunięte

Do HR raczej tak z ulicy się człowiek nie wkręci raczej, za fajna praca Wykształcenie kierunkowe, chociaż w trakcie, już byłoby jakimś punktem zaczepienia - szczególnie że to dość szerokie pojęcie, do HR jest zwykłe cała lista kierunków, które biorą pod uwagę.
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 10:45   #4192
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Myślałam też o budżetówce, ale raczej mam marne szanse bez znajomości.
Zwrócę tylko uwagę na tę część wypowiedzi - a w ogóle już próbowałaś czy z miejsca się poddałaś? Tutaj na forum jest kilka osób, które dostały pracę w budżetówce bez znajomości, więc jednak można

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez uniperfect Pokaż wiadomość
Mówią, że kandydaci nic nie warci, bo nie przychodzą na spotkania itp,ale pracodawcy jeszcze gorsi. Do tej pory e-mail nie otrzymałam. Rozmowa ma być dziś o 15. 00 . Może o 14.55 raczy mi Pani e-mail wysłać, z info o spotkaniu, adres itp. Jeszcze prosiła by po otrzymaniu e-mail potwierdzić przybycie. Ale od początku ta rozmowa wydałam mi się dziwna. Pani mówiła, że szukają do korporacji finansowej ( zwykła instytucja finansowa, tylko tak ładnie ją nazwała) kandydatów na różne stanowiska. Mówiła, że będę mieć rozmowę z jej dyrektorką , która także kierownika szuka. Na koniec Pani dodała , że nie wie na jakie stanowisko będę mieć rozmowę.
Ok, mało profesjonalne z jej strony, ale nie mogłabyś po prostu do niej zadzwonić i przypomnieć?
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:00   #4193
Tolvaj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Do HR raczej tak z ulicy się człowiek nie wkręci raczej, za fajna praca Wykształcenie kierunkowe, chociaż w trakcie, już byłoby jakimś punktem zaczepienia - szczególnie że to dość szerokie pojęcie, do HR jest zwykłe cała lista kierunków, które biorą pod uwagę.
No nie wiem, do korporacji dość łatwo się dostać, jeśli zna się jakiś język, to zazwyczaj nie ma innych wymagań.
Czemu HR to taka fajna praca? Mnie wydaje się dość nudna, ale może mam złe wyobrażenie?
Tolvaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:07   #4194
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nemme Pokaż wiadomość
Widzę, że chyba masz kierunek jakiś typowo "budowlany" (projektowanie w Cadzie itp.). Ja wiem, że studia dzienne bardzo przeszkadzają w podjęciu pracy w zawodzie (na inżynierskich próbowałam, ale nikt nie oddzwaniał). Proponuję znaleźć teraz na wakacje praktyki 3-miesięczne - tylko nie odbywaj ich w Skanska.
Oni nie dają żadnej gwarancji zatrudnienia, wykorzystują przeraźliwie na tych letnich praktykach. Zaznaczasz niby, że chcesz odbywać praktyki w swoim województwie, ale później się okazuje, że chcą Cię wysłać na drugi koniec kraju i zapewniają tylko zakwaterowanie! (ja u nich zrezygnowałam z praktyk, kiedy powiedzieli, że potrzebują kogoś w zachodnio-pomorskim - zakwaterowanie w jakichś barakach i kasę na jedzenie i wszystko inne trzeba mieć swoją). Moja koleżanka była i źle to wspomina - czasami praca była 10 godzin dziennie, czasami w soboty, robiłaś wszystko a nic nie dostałaś w zamian. I na całą Polskę zatrudniają po 2-3 osoby, na kilkaset które przyjmują na praktyki.

Ja znalazłam pracę w biurze projektowym, łatwo nie było, ale da radę, nie ma co się poddawać I zrezygnowałam ze studiów dziennych i od października idę na zaoczne magisterskie. I mam nadzieję, że dam radę i wszystko się uda.
No wlasnie, najbardziej bym chyba chciala w biurze projektowym.
Dzieki za rady z ta skanska, w takim razie bede sie skupiac na szukaniu czegos innego
Nemme a po jakim czasie znalazlas te prace?

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;50286140]Nie wiem czy pisałaś wcześniej, jeśli tak to wybacz, ale co studiujesz?

Jeżeli nie masz na kocie erasmusa, studiów prowadzonych w języku obcym lub czegokolwiek innego co wyróżniłoby twoje CV to wybacz szczerość, ale nie nastawiaj się na praktyki w Skanska.

Ja mam wpisane studia bez rozróżnienia czy to dzienne czy zaoczne. Zawsze jak już przez telefon pada pytanie `ma pani w CV wpisane studia...` to zawsze zdecydowanie odpowiadam `studia nie są dla mnie przeszkodą, jeżeli dojdzie do podjęcia współpracy jest wiele możliwości aby pogodzić studia z pracą`. Podejrzewam, że gdybym miała napisane, że to dzienne to nikt by do mnie nawet nie dzwonił. [/QUOTE]
studiuje inzynierie srodowiska.
Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
Oferty pracy są, ale w tej branży rzadko się je umieszcza na portalach typu pracuj.pl. Spróbuj na portalach branżowych, zwykle mają zakładki praca, szukaj ofert bezpośrednio na stronach firm lub wysyłaj aplikację spontaniczne. Możesz również przejść się po firmach. Wybacz, ale zbytnio się nie fatygujesz przeglądając jedynie wymienione przez Ciebie portale.
Szukalam bezposrednio na stronach firm, ale czesto nawet nie ma zakladki praca. Te co maja pozapisywalam, ale ofert zadnych. Przekopie internet dokladniej.
Stron branzowych za bardzo nie znam (albo te ktore znam nie maja tez ofert- ale mozliwe ze znowu zle szukam, moglabys mi cos podeslac?)
Szukam od max 1.5 tygodnia, takze szczerze przyznam ze sie jeszcze nie wdrożyłam, stad te wszystkie pytania.

Do tej pory pracowalam jedynie na infolini, a tam nie bylo problemu ani ze znalezieniem ani z rozmowami ani z cv. Wysylalo sie aplikacje, oddzwaniali, szlo sie do pracy

Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Czas edycji: 2015-02-18 o 11:12
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:09   #4195
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Zwrócę tylko uwagę na tę część wypowiedzi - a w ogóle już próbowałaś czy z miejsca się poddałaś? Tutaj na forum jest kilka osób, które dostały pracę w budżetówce bez znajomości, więc jednak można

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Ok, mało profesjonalne z jej strony, ale nie mogłabyś po prostu do niej zadzwonić i przypomnieć?
Nie chce mi się już za bardzo na ten temat rozpisywać / napisałam już co nie co we wcześniejszych wątkach i nie chce mi się już powtarzać/ w skrócie - pracowałam kilka lat w administracji publicznej i zrezygnowałam, cały czas miałam albo umowę zlecenie albo zastępstwo, stałe etaty były tylko dla znajomków. Potem próbowałam się dostać do UM i SP w swoim mieście, w jednym usłyszałam, że po moich studiach nie przyjmują do pracy, w drugim gdzie próbowała mnie wkręcić koleżanka nie miałam szans, bo jej kolega miał za słabe plecy, a praktycznie każdy pracownik polecał kogoś z rodziny lub przyjaciół jak było wolne miejsce. Następnie wysyłałam cv do różnych instytucji, w kilku różnych województwach, na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy zostałam zaproszona na testy choć spełniałam wszystkie wymogi formalne. U mnie to tak wyglądało, u innych może inaczej - ilu ludzi tyle historii. W każdym razie ja się poddałam i chyba teraz też nie będę brać udziały w konkursach, bo szkoda mojego czasu.
Stary 2015-02-18, 11:12   #4196
dryda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
...cały czas miałam albo umowę zlecenie albo zastępstwo, stałe etaty były tylko dla znajomków. Potem próbowałam się dostać do UM i SP w swoim mieście, w jednym usłyszałam, że po moich studiach nie przyjmują do pracy, w drugim gdzie próbowała mnie wkręcić koleżanka nie miałam szans, bo jej kolega miał za słabe plecy, a praktycznie każdy pracownik polecał kogoś z rodziny lub przyjaciół jak było wolne miejsce.....
Przykre to "znajomkowanie"...
Ale i tak wydaje mi się, że czasy tak sie zmieniają, że niedługo o pełen etat w budżetówce, czy w ogóle w firmach będzie ciężko nie tylko znajomkom.
dryda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 11:13   #4197
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Ok, ale problem w tym, że ja mam już blisko 7 letnie doświadczenie w innej branży, na staże i praktyki nie mam raczej czasu ani funduszy, mogę zrobić podyp., ale tutaj też mam obawy, że wydam pieniądze, a pracy i tak nie dostanę. Takie błędne koło.
Stary 2015-02-18, 11:27   #4198
uniperfect
Rozeznanie

Już po całym necie krąży zdjęcie super pracy w zakładzie pogrzebowym. Ciekawe czy faktycznie ktoś jest niespełna rozumu i wymyślił w swoim zakładzie pogrzebowym taką pracę czy to dla jaj było dane. Trzeba mieć nie równo pod sufitem by takie coś wymyślić. Cały fb już tym ogarnięty. Mój ojciec się śmieje, że jakby to była praca u nas to by poszedł z miła chęcią. Ciekawe czy by był taki odważny jak by przyszło co do czego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg praca-zakład.jpg (65,4 KB, 37 załadowań)
Stary 2015-02-18, 11:30   #4199
uniperfect
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość

Ta praca nie u mnie w mieście, więc już bym nie zdążyła dojechać na nią.
Stary 2015-02-18, 11:33   #4200
201607111004
Konto usunięte

Ale pisałaś o niej wczoraj i do tej pory się nie przypomniałaś tej kobiecie?
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości