|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;50281575]A powiedzcie mi prosze, ile cv tygodniowo wysylacie w jakims konkretnym zawodzie, bedac po studiach?
No bo ja sie coraz bardziej zalamuje. Ofert pracy po prostu nie ma. Szukam tylko w zawodzie, mam na to czas, ale nawet nie mam gdzie wysylac cv. Przegladam pracuj, infopraca, trojmiasto, indeed i wspiuje w wyszukiwarke google. Mam tez zapisane pare stron firm i zagladam na biezaco. Co moge wiecej zrobic? Wysylam tez na takie oferty gdzie jest potrzebny rok, dwa doswiadczenia (ja nie mam go wcale, tyle praktyki studenckie) bo a nuz zwolni sie inne stanowisko, ale dalej nie mam pomyslu co robic. [/QUOTE]Oferty pracy są, ale w tej branży rzadko się je umieszcza na portalach typu pracuj.pl. Spróbuj na portalach branżowych, zwykle mają zakładki praca, szukaj ofert bezpośrednio na stronach firm lub wysyłaj aplikację spontaniczne. Możesz również przejść się po firmach. Wybacz, ale zbytnio się nie fatygujesz przeglądając jedynie wymienione przez Ciebie portale.
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2015-02-17 o 17:53 |
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
http://olx.pl/oferta/nietypowa-praca...tml#41c3357895 mam nadzieję, że to jakiś żart...
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wtf? czekaj, dziewczyno czekaj - może któregoś dnia praca sama zapuka do twych drzwi, w końcu jesteśmy narodem wierzącym
|
|
#4174 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny siedzace w temacie: czy do zlobka to jakis staz niezbedny trzeba miec? Znalazlam ogloszenie takiej tresci:
"Możliwość uzyskania praktyki i stażu w pracy w żłobku - dla osób posiadających ukończony kurs opiekuna w żłobku, wykształcenie pedagogiczne (pedagogia opiekuńczo - wychowawcza, przedszkolna lub wczesnoszkolna), dla pielęgniarek lub położnych. Niepubliczny Żłobek Muzyczny nawiąże współpracę z wolontariuszami, którzy wzamian za pomoc w codziennnych czynnościach przy dzieciach uzyskają doświadczenie i wymagany staż pracy." i smiac mi sie chce, bo szukaja darmowego pracownika. |
|
|
|
#4175 |
|
Rozeznanie
|
Najłatwiej jest po znajomości lub przez polecenie.
Jak jest ogłoszenie na necie, to ma po 2000 wyświetleń. Ofert pracy zero. Przejrzałam i nie mam gdzie CV wysłać. Dzwoniła do mnie Pani z zaproszeniem na rozmowę, nie powiedziała nazwy instytucji finansowej, adresu, nic, tylko, tyle, że rozmowa jutro po południu. Praca nie w moim mieście. Miała mi Pani e-mail wysłać z dokładnymi danymi- adres itp, maila do tej pory nie dostałam, a dzwoniła kobieta do mnie rano. W spamie też nic nie man. Ciekawe czy mi go wyśle wogóle.
Edytowane przez uniperfect Czas edycji: 2015-02-17 o 18:02 |
|
|
|
#4176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zawód piękny, można się twórczo realizować |
|
|
|
|
#4177 |
|
Konto usunięte
|
Nie zdziwię się. Ja to lubię podłubać "męskimi" narzędziami. Jedynie bałabym się pracy z ogniem. Czytałam fora i jest ciężko ale może któraś pracownia mnie kiedyś zechce.
|
|
|
|
#4178 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym powysyłać swoje CV do pracodawców, którymi jestem zainteresowana ale aktualnie nie poszukują pracowników.
Mam pytanie czy ma to być forma podania o pracę typu ,,Zwracam się do Państwa z uprzejmą prośbą o przyjęcie mnie do pracy na stanowisku..." czy lepiej ,,Poszukuję pracy na stanowisku....Jeżeli poszukują Państwo lub..." Oczywiście plus parę słów o sobie (typu studia, ukończone kursy, znajomość języków). Która wersja według Was jest lepsza w sytuacji gdy nie ma naboru na konkretne stanowisko? |
|
|
|
#4179 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czasem myślę, czy wy potraficie czytać, ze zrozumieniem, czy tylko przyczepiacie się do jednego słówka/zdania i czekacie aby wbić szpilę... ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
Ogłoszenie robi furorę
|
||
|
|
|
#4180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może "Jestem zainteresowana możliwością pracy w Pańskiej firmie. Proszę o/Będę wdzięczna za zapoznanie się z moim życiorysem.". |
|
|
|
|
#4181 |
|
Kawaii strona mocy
|
|
|
|
|
#4182 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4183 | |
|
after hours
|
Cytat:
|
|
#4184 |
|
Konto usunięte
|
Myślę, że informacja o poszukiwaniu pracy w charakterze kogośtam (i tutaj preferowany obszar - niekoniecznie dokładnie nazwa stanowiska bo te mogą być różne; chyba że się wie, bo np. śledziło się stare ogłoszenia, jak to stanowisko nazywa się w danej firmie) i prośba o wzięcie pod uwagę CV w przypadku rekrutacji byłyby spoko.
|
|
|
|
#4185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A druga sprawa: Czy jak podajemy stanowisko a aktualnie nie prowadzą na nie rekrutacji, a planują prowadzić na inne stanowisko, któremu Nasze kompetencje odpowiadają to czy rekrutujący weźmie moją osobą pod uwagę? Boję się też, że jak napisze konkretne stanowisko to ,,zaszufladkuje" swoją osobę i zamknę sobie inne ścieżki, które również by mi odpowiadały. Edytowane przez wiktoriablack Czas edycji: 2015-02-17 o 22:29 |
|
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś mógłby rzucić okiem na moje CV? Chętnie przyjmę wszystkie uwagi, szczególnie krytyczne. Chciałabym na ocenę pod względem wizualnym i merytorycznym.
Wysłałabym je osobom, które zgodzą się na nie spojrzeć, w najbliższych dniach, bo chciałabym je sama jeszcze ocenić na świeżo. Będę wdzięczna. |
|
|
|
#4187 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4188 |
|
Rozeznanie
|
Mówią, że kandydaci nic nie warci, bo nie przychodzą na spotkania itp,ale pracodawcy jeszcze gorsi. Do tej pory e-mail nie otrzymałam. Rozmowa ma być dziś o 15. 00 . Może o 14.55 raczy mi Pani e-mail wysłać, z info o spotkaniu, adres itp. Jeszcze prosiła by po otrzymaniu e-mail potwierdzić przybycie.
|
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Macie jakieś pomysły na to jak skutecznie się przebranżowić ?
Warto wysyłać Cv jak się nie ma żadnego doświadczenia w danej branży? ![]() Powiem szczerze, że sama nie wiem co robić. Mogłabym zrobić podyp., ale obawiam się, że byłoby to za mało. Szansy na zdobycia doświadczania raczej nie mam, bo staże i praktyki odpadają. Musiałabym dostać od razy pracę inna opcja nie wchodzi niestety w grę. Mogę dalej próbować znaleźć pracę w dziedzinach w których mam doświadczenie, ale coraz częściej łapie się na tym, że czuję całkowite wypalenie i niechęć. Myślałam też o budżetówce, ale raczej mam marne szanse bez znajomości.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2015-02-18 o 09:21 |
|
|
|
#4190 |
|
Naczelna Nastolatka
|
fajne pytanie, sama bym się chętnie dowiedziała.
|
#4191 |
|
Konto usunięte
|
Do HR raczej tak z ulicy się człowiek nie wkręci raczej, za fajna praca
Wykształcenie kierunkowe, chociaż w trakcie, już byłoby jakimś punktem zaczepienia - szczególnie że to dość szerokie pojęcie, do HR jest zwykłe cała lista kierunków, które biorą pod uwagę.
|
|
|
|
#4192 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Zwrócę tylko uwagę na tę część wypowiedzi - a w ogóle już próbowałaś czy z miejsca się poddałaś? Tutaj na forum jest kilka osób, które dostały pracę w budżetówce bez znajomości, więc jednak można
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czemu HR to taka fajna praca? Mnie wydaje się dość nudna, ale może mam złe wyobrażenie? |
|
|
|
|
#4194 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzieki za rady z ta skanska, w takim razie bede sie skupiac na szukaniu czegos innego ![]() Nemme a po jakim czasie znalazlas te prace? [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;50286140]Nie wiem czy pisałaś wcześniej, jeśli tak to wybacz, ale co studiujesz? Jeżeli nie masz na kocie erasmusa, studiów prowadzonych w języku obcym lub czegokolwiek innego co wyróżniłoby twoje CV to wybacz szczerość, ale nie nastawiaj się na praktyki w Skanska. Ja mam wpisane studia bez rozróżnienia czy to dzienne czy zaoczne. Zawsze jak już przez telefon pada pytanie `ma pani w CV wpisane studia...` to zawsze zdecydowanie odpowiadam `studia nie są dla mnie przeszkodą, jeżeli dojdzie do podjęcia współpracy jest wiele możliwości aby pogodzić studia z pracą`. Podejrzewam, że gdybym miała napisane, że to dzienne to nikt by do mnie nawet nie dzwonił. [/QUOTE]studiuje inzynierie srodowiska. ![]() Cytat:
![]() Stron branzowych za bardzo nie znam (albo te ktore znam nie maja tez ofert- ale mozliwe ze znowu zle szukam, moglabys mi cos podeslac?) Szukam od max 1.5 tygodnia, takze szczerze przyznam ze sie jeszcze nie wdrożyłam, stad te wszystkie pytania. Do tej pory pracowalam jedynie na infolini, a tam nie bylo problemu ani ze znalezieniem ani z rozmowami ani z cv. Wysylalo sie aplikacje, oddzwaniali, szlo sie do pracy
Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2015-02-18 o 11:12 |
||
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale i tak wydaje mi się, że czasy tak sie zmieniają, że niedługo o pełen etat w budżetówce, czy w ogóle w firmach będzie ciężko nie tylko znajomkom. |
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, ale problem w tym, że ja mam już blisko 7 letnie doświadczenie w innej branży, na staże i praktyki nie mam raczej czasu ani funduszy, mogę zrobić podyp., ale tutaj też mam obawy, że wydam pieniądze, a pracy i tak nie dostanę. Takie błędne koło.
|
|
#4198 |
|
Rozeznanie
|
Już po całym necie krąży zdjęcie super pracy w zakładzie pogrzebowym. Ciekawe czy faktycznie ktoś jest niespełna rozumu i wymyślił w swoim zakładzie pogrzebowym taką pracę czy to dla jaj było dane.
Trzeba mieć nie równo pod sufitem by takie coś wymyślić. Cały fb już tym ogarnięty. Mój ojciec się śmieje, że jakby to była praca u nas to by poszedł z miła chęcią. Ciekawe czy by był taki odważny jak by przyszło co do czego. |
|
|
|
#4199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4200 |
|
Konto usunięte
|
Ale pisałaś o niej wczoraj i do tej pory się nie przypomniałaś tej kobiecie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

[/QUOTE]

czekaj, dziewczyno czekaj - może któregoś dnia praca sama zapuka do twych drzwi, w końcu jesteśmy narodem wierzącym
Ciekawe czy mi go wyśle wogóle.
?

Ogłoszenie robi furorę