Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-18, 09:00   #2941
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Piję kawę, a nie mam nic słodkiego buuuuu

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość
Pisałyscie o swojej wadze , to ja wam powiem jak to u mnie wygląda. Przed ciążą miałam 60 kg. Dzień przed porodem 77 kg. Dzień po porodzie 72 kg. Dzisiaj czyli 11 dni po porodzie mam 68 kg czyli zostało mi jeszcze 8 kg do zrzucenia. Jem dietetycznie ( gotowane kurczaki , marchewka , rosolki) bo próbuje małego przystawiac do piersi. Nie jem słodyczy ( poza herbatnikami) i nie pije gazowanego . Chce na razie tak jeść bo synek jest malutki i wcześniak ale za jakiś czas będę powoli poszerzać dietę.
Mi podobnie spadało po 1 ciąży, aż stanęło po zrzuceniu 12 kg i dalej samo nie poszło
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
piękna kopułka

my dzis na SR tez uczyliśmy sie oddychania porodowego- wszem i wobec oznajmiam ze jestem przygotowana do porodu!
A ja już kurcze nie pamiętam tego oddychania tylko pamiętam, że przeponą, ale czy na skurczu czy między skurczami?
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Wiecie co zrobiłam?? Kalafior ciążowy dał o sobie znać...
Jako, że po kolacji muszę mierzyć cukier, a to wygląda tak, że bierze się taki paseczek i wkłada się go w dziurkę w glukometrze i potem na to kropelkę krwi (dla niewtajemniczonych). No to wzięłam ten paseczek i wpycham go w tę dziurkę, a glukometr się nie włącza. No to se myślę, no ładnie jeszcze sprzęt sobie popsułam jakoś. Wyjmuję i wkładam na siłę kilkukrotnie, A ja głupia wpychałam ten paseczek do dziurki od ładowania telefonu Dorobiłam się smartfono-glukometru

Cytat:
Napisane przez OliwiaAnita Pokaż wiadomość
Dziewczyny bedziecie rodzić w szpitalach , w których przyjmują wasi lekarze prowadzący ? Czy nie kierujecie się tym przy wyborze porodówki ?
Ja tak

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:02   #2942
DezireOrient
Raczkowanie

Witajcie!!😚nas długo nie było, bo tż wrócił i ciągle trzeba coś załatwić. Ale nadrabiam, wieczorami dużo się u Was dzieje, trzymajcie się dzielnie la zawsze mówię, że lepiej w terminie niż przed jeśli chodzi o jedzenie to ostatnio pozwalam sobie na wyjątkowo dużo.chociaż jakbym trochę zmniejszył mi się żołądek i jem mniej😨 mała szaleje ostro, chyba nie przeszkadza jej, że prawie miejsca już nie ma i zaczęło się wieczorne twardnienie brzuszka. Od dwóch dni, do tego bóle miesiaczkowe...jeśli chodzi o lekarza, to nie będę rodzić tam gdzie przyjmuje.Miałam Ale zmieniłam zdanie ze urodze w innym. Smacznych śniadań i miłego dnia kochane!

DezireOrient jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:04   #2943
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Piję kawę, a nie mam nic słodkiego buuuuu

Mi podobnie spadało po 1 ciąży, aż stanęło po zrzuceniu 12 kg i dalej samo nie poszło

A ja już kurcze nie pamiętam tego oddychania tylko pamiętam, że przeponą, ale czy na skurczu czy między skurczami?

Ja tak
Ja nawet nie wiem jak sie oddycha, ale chyba przy skurczu ?
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:04   #2944
ojustyna
Zadomowienie

dzieeń dobry
wy nie możecie spać, a ja nie mogę się obudzić, spanie po 8-9 godzin a ja dalej neprzytomna z piżamki nawet nie wyskakuje, dopiero na 14 SR to mam jeszcze wolne
ii melduje że zaczynamy z córcią 38 tydzień
Stary 2015-02-18, 09:05   #2945
smv
Zakorzenienie

Mordka jesteś witaj
Stary 2015-02-18, 09:05   #2946
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Was też mdli w nocy nawet? Musialam wstać i zjeść bo myślałam że się przekrece
mdli to mnie w ciągu dnia, a jak nie zjem za długo to trzęse się jak osika, taak mi chyba cukier spada
ale za to w nocy przy przekręcaniuu się z boku na bok to jakby mi koście miały się rozejść, tak pipa boli
Stary 2015-02-18, 09:06   #2947
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Dzien dobry my juz po kawce, witam w 39 tygodniu mama mia :bojesie:
Ja również nie rodze w szpitalu w którym przyjmuje moj lekarz, mam szpital pod nosem a do kolejnego musiabym dojechać ok. 20 km. A pewnie jak wody odejda to będę tak spanikowana ze dalej nie dojade
Ja rodze tam gdzie mój lekarz. Ale on teraz skończył przyjmować juz wiec nie wiem co to będzie. Ale będzie co ma być.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:07   #2948
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ja nawet nie wiem jak sie oddycha, ale chyba przy skurczu ?
coś mi świta, że na skurczu się i tak oddycha płytko, więc żeby między skurczami dotleniać malucha, to powoli przeponą

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:08   #2949
smv
Zakorzenienie

A czy u was się samo przestawilo ze oddychacie przepona? Ja teraz tylko przepona oddycham a nie piersią hehe
W nocy mnie nie mdli, ewentualnie przed snem.. Za to mdli mnie po czymkolwiek bo zjem niestety
Stary 2015-02-18, 09:10   #2950
niunia_ona
Zakorzenienie

Dziewczyny nie chce mi się nic. A jeszcze do kościoła idę potem na ktg potem na kawkę do babci bo na ur dzisiaj padne

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
coś mi świta, że na skurczu się i tak oddycha płytko, więc żeby między skurczami dotleniać malucha, to powoli przeponą
Ja to nie wiem jak oddychać nawet he he. Pójdę jak ofiarą losu do szpitala. Musze sobie na necie zobaczyć bo naprawdę wnet porodowka a ja kalafior

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:21   #2951
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Mordka jesteś witaj
Cześć
Na razie nigdzie sie nie wybieram.
Wczoraj doszła paczka z apteki to pakowałam torby i wielka paka ubrań od szwagierki ale na 2-4 lat to musiałam to przebrac. Potem obiad i kawa z siostra i jej córka w mc, no a że mieszkam obok to jeszcze przyszły do mnie. Wieczorem wzięłam sie za zmiane firan i zasłon u córki.
Wypiłam pierwsza filiżankę liści malin- dobra i zaczęłam łykać olej z wiesiołka. Choć nie wiem czy nie za późno.

Dziewczyny co bierzecie na przekaski do szpitala?
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:23   #2952
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Przyszły kocyki i podusie- są naprawdę warte swojej ceny
Zdjęcie rzeczy z Holandii zrobię jak wyschną i pościągam z suszarki, bo mnie mężuś poganiał i szybko do pralki wsadziłam
Ładniutkie

Bozena_87 masz ślicznego synka Trzymam kciuki byś jak najszybciej zabrała go do domku

Ładne macie brzuszki dziewczyny Aneta_s13 wyglądasz bosko!

Lesyeux super, że będziesz znała datę przyjścia na świat Zosi , zazdroszczę Bo ja codziennie moją proszę, żeby już wyszła a ona matki w ogóle nie słucha

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze

Sama dzisiaj wizytuję i będę się wstydzić.. Miałam zrobić badania , morfo i mocz, wczoraj rano idę do laboratorium a tam kartka "nieczynne do 10.03 " No trudno, mam nadzieję, że z☠☠☠ki nie dostanę heh...
Ja rodzę w szpitalu gdzie pracuje mój lekarz

W ogóle w nocy bolał mnie brzuch i często napięty był.. Teraz też mnie pobolewa jak na @.. I w ogóle sukces pierwsza noc bez zgagi, za to 5 razy siku

Miłego dnia Wam życzę
Stary 2015-02-18, 09:23   #2953
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
ja to o tej nieszczęsnej lewatywie myśle kiedy zrobić a ta mi tu z przekąskami a tak serio to nic nie akuje, tż doniesie jak coś to obok szpitala jest sklep całodobowy
Stary 2015-02-18, 09:25   #2954
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość
Mój na zdjęciu ma tylko body bo akurat go przewijałam i tak mi się podobał w tych bodach ze mu zdjęcie zrobiłam do tego miał jeszcze śpioszki ubrane. Ja tam daje swoje ciuszki i zawsze body + spiochy lub pajacyk. Pajacyk różnie ubierają bo niekiedy pod niego ubiora body a niekiedy bez bodów.
Czyli nie przegrzeje dziecka. Dziękuję za informację.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:26   #2955
aneta_s13
Rozeznanie

Dzień dobry Dziewczyny

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
W domu miałam tylko plasterki Compeed. Na szczęście jutro na 12:10 mam wizytę, więc mam nadzieję, że ginka mi coś doradzi... ale mam ochotę płakać
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
cześć kochane

co za dzień - umówiłam się dziś z koleżankami z pracy - na takie mini baby shower - było miło, był prezencik dla małej , bardzo fajnie było

i siedzę sobie w tej cudownej atmosferze a tu dzwonią do mnie z Luxmedu, że jutro mnie lekarz nie przyjmie - czy ja mogę za tydzień przyjść ( no dobrze, że nie za dwa , bo za dwa w środę to rodzę )

wszystko super, ale mam L4 do dziś i pytam się co ja mam zrobić w tej sytuacji , Pani nie wie...no ręce opadają. Na szczęście mojego Pana doktora nie ma tylko jutro , więc idę na wizytę w piątek....
Pochwal się prezentem I powodzenia na jutrzejszej wizycie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
TŻ właśnie się ze mnie śmieje, że zamiast brzucha mam kształtną kopułę i wyglądam, jakbym się na balik przebrała oto jak wygląda mój bebzol w pozycji leżąco-siedzącej po ćwiczeniach z oddychania - nadymany jak balon nouvelle2 przy Tobie mój wygląda na pięcioraczki
Śliczny brzuszek

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ślicznie
Ja tam śpię w bluzce jakiejś luźniejszej i majtasach, tak mi najwygodniej.

Jutro zajeżdża do mnie siostra i robimy sesję brzuszkową Kazała mi założyć sexy bieliznę . Myślicie, że bawełniane antygwałty się nadają?
Ja w koszulce i bez majtek Czekam na zdjęcia z sesji

Cytat:
Dziewczyny bedziecie rodzić w szpitalach , w których przyjmują wasi lekarze prowadzący ? Czy nie kierujecie się tym przy wyborze porodówki ?
Tak, mój lekarz pracuje w szpitalu w którym będę rodzić. Przy pierwszym synku mnie szył przy drugim nawet nie zdążyli go obudzić bo akcja szła tak szybko. Teraz licze na to, że weźmie nas na swój dyżur.

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
spróbuje się zdrzemnąć... jak wstanę to pokaże Wam co powstało tej bezzsennej nocy
Jestem bardzo ciekawa

Cytat:
Napisane przez BettyBoob Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u lekarza. Mały waży 2960 g równo w 36tc. Zastanawiam się czy to mało czy dużo? Lekarz mówi, że książkowo. Jednak boję się, że przy porodzie będzie ważył 4 kg i więcej ....

Mam pytanie do bozena_87, kruszynkaa88 , aneta_s13. Czy X-Lander X-move od X-Landera X-move Terra różni się tylko tym ciemnozielonym kolorem?[COLOR="Silver"]
Tak to ten sam wózek, różni się tylko kolorem Brawa za wagę maluszka

Cytat:
Hej. Ja jeszcze w łóżeczku. Na 11 do gina a potem może spacer?
Śniło mi sie dzisiaj, że już synka miałam, woziłam w wózku i karmiłam piersia. Miał takie czarne włosy i był taki śliczny. A potem mi sie przyśniło, że musze robić naleśniki na obiad i dzisiaj bedą z twarogiem.
Trzymam kciuki za wizytę U mnie też dzisiaj naleśniki
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:29   #2956
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ja to o tej nieszczęsnej lewatywie myśle kiedy zrobić a ta mi tu z przekąskami a tak serio to nic nie akuje, tż doniesie jak coś to obok szpitala jest sklep całodobowy
co do lewatywy to ja poprosze o nią w szpitalu.
Co do przekąsek to pewnie TŻ zajemie sie logistyką i dystrybucją....na razie nic nie kupowałam bo takie rzeczy są pochłaniane przez nas momentalnie
Stary 2015-02-18, 09:32   #2957
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
nutella

ja z tych 3 lubię tylko kasztanki ale robaków chyba tam nigdy nie widziałam

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

tout-petit-fille jak robiłaś racuchy z tego przepisu to ile Ci mniej więcej wyszło? chyba zrobię jutro na obiad

http://gotujzcukiereczkiem.blogspot....z-jabkami.html
Zrobiłamz 2 jajek, 2 szkl. mleka i z 2,5 szkl mąki i wyszły mi dwa duże talerze, z czego racuchy układałam po 2 piętra, więc myślę, że z 40szt. Nie do przejedzenia

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:34   #2958
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej ,ja też dzisiaj dołączam się do grona wyspanych mamusiek, nawet na siku nie wstawałam. Od wczoraj pobolewa mnie brzuch i dość często twardnieje mam nadzieję że już niedługo coś zacznie się dziać. Ja też nie rodzę w szpitalu w którym pracuje moja gin, stwierdziłam że jak z synkiem jest wszystko ok, ciąża jest donoszona to chcę rodzić w szpitalu w którym rodziłam córkę.
Z uwagi na to że dzisiaj post, to moja mamusia zrobi śledzika w śmietanie już nie mogę się doczekać.

EdithS- śliczny brzuszek

MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:36   #2959
kasia.
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, a czujecie czasem takie ruchy dziecka jakby trzepotanie, otrząsanie czy coś w tym stylu? Takie jakby drgania?
czułam kilka razy, troszkę w momencie się zaniepokoiłam,ale później są normalne ruchy więc się nie przejmuje

Cytat:
Idę wstawić A co do snu to ja i przed ciążą tak wcześnie wstawałam... mam nadzieje, że to zostanie mi i po porodzie ... co przy dzidziusiu się przyda

ja rodzę tam gdzie mój lekarz pracuje i następnym razem też na ewno wybiorę najpierw szpital a później lekarza prowadzącego co w nim pracuje. Rodzę w szpitalu wojewódzkim, gdzie jest bardzo dużo lekarzy, zamęt straszny dobrze jest mieć swojego który przyjdzie zapytać nawet między obchodami jak się czujesz itp

Cytat:
Cześć
Na razie nigdzie sie nie wybieram.
Wczoraj doszła paczka z apteki to pakowałam torby i wielka paka ubrań od szwagierki ale na 2-4 lat to musiałam to przebrac. Potem obiad i kawa z siostra i jej córka w mc, no a że mieszkam obok to jeszcze przyszły do mnie. Wieczorem wzięłam sie za zmiane firan i zasłon u córki.
Wypiłam pierwsza filiżankę liści malin- dobra i zaczęłam łykać olej z wiesiołka. Choć nie wiem czy nie za późno.

Ja kupię bonitki zbożowe z biedronki i nie wiem co jeszcze. Na początek na pewno coś zdrowego żeby mała dobrze trawiła.

Wczoraj zjadłam na obiad kotlety mielone i miałam taką straszliwą zgagę wieczorem i w nocy że mi się chciało wymiotować ale jakoś pospałam.

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:37   #2960
crystal25
Zakorzenienie

witajcie dzien zaczynam od herbatki z lisci malin w koncu TZ mnie nie budzil o 7 bo dzis na 5 mial do pracy i czuje sie wyspana
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:39   #2961
smv
Zakorzenienie

Właśnie zblendowalam lody z mlekiem - shake jak z mc donalds mniam heh
Stary 2015-02-18, 09:42   #2962
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, a czujecie czasem takie ruchy dziecka jakby trzepotanie, otrząsanie czy coś w tym stylu? Takie jakby drgania?
Ja czuję coś takiego wieczorem, jak już leżę w pachwinach. Coś jakby drżenie mięśni, wibracja. Nie mam pojęcia czy to ruch dziecka czy jakiś skurcz Pierwszy raz mnie dzisiaj odwiedzi położna, więc o to tez zapytam. W sumie to nie wiem do końca jak ta wizyta będzie wyglądać.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
To zapraszam na kawe

Leze sobie w salonie, tz chrapie w sypialni. Zazdroszcze mu
Ty z kawką, a ja o 5:30 śniadanie z mężem jadłam. Na szczęście potem przespałam jeszcze 1,5 godziny.
Stary 2015-02-18, 09:42   #2963
smv
Zakorzenienie

Moja to przylazi do mnie co chwila Bez zapowiedzi. Ostatnio spałam i wydzwania domofonem a jej wizyta trwa 5-10min...jakbyn wiedziała że to taki pić na wodę to bym się nie zapisywala zwłaszcza ze mam ja na głowie od 20tyg ;/
Stary 2015-02-18, 09:43   #2964
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dopiero 38 heh no ciekawe czy wytrzymasz czy przechodzisz.. Dużo dziewczynek rodzi się po terminie ale oczywiście to nie reguła .
Śniły mi się dzisiaj wojska ukraińskie i rosyjskie i ze uciekalam gdzie się dało a potem ze byłam w drużynie siatkarskiej i spotkałam koleżanki z podstawówki heh głupoty straszne
ahh te sny.... ja dzis mialam przedziwny sen, ktory jest nie mozliwy zeby takie cos sie zdarzylo ale jaka kochana sie tam w snie czulam, byl taki jeden co mnie bardzo kochal i zaginal a ja go szukalam jak glupia, i wypchnelam moja druzyne z jakiejs gory na materacu i odlecieli jeszcze sie dobrze nie obudzilam
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:44   #2965
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Ja się kieruję tym, że szpital mam 200 m od domu i nie ma złych opinii. Lokalowo podobno szału nie ma, ale to nie jest najważniejsze. Mój lekarz przyjmuje w innym mieście, więc nikt mnie tam nie będzie znać (chyba że trafię na położna, która ma mnie dzisiaj odwiedzić).
Stary 2015-02-18, 09:46   #2966
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ahh te sny.... ja dzis mialam przedziwny sen, ktory jest nie mozliwy zeby takie cos sie zdarzylo ale jaka kochana sie tam w snie czulam, byl taki jeden co mnie bardzo kochal i zaginal a ja go szukalam jak glupia, i wypchnelam moja druzyne z jakiejs gory na materacu i odlecieli jeszcze sie dobrze nie obudzilam
nieeezle
Stary 2015-02-18, 09:47   #2967
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje narazie to trzeba mnie trzasnac zebym nie rozpaczala nad soba
nie ma sprawy któreś pomogło??

EdithS, jaki brzusio przy nouvelle to my wszystkie wyglądamy jakbyśmy wieloraczki miały

Cytat:
Napisane przez asiulek
Wiecie co zrobiłam?? Kalafior ciążowy dał o sobie znać...
Jako, że po kolacji muszę mierzyć cukier, a to wygląda tak, że bierze się taki paseczek i wkłada się go w dziurkę w glukometrze i potem na to kropelkę krwi (dla niewtajemniczonych). No to wzięłam ten paseczek i wpycham go w tę dziurkę, a glukometr się nie włącza. No to se myślę, no ładnie jeszcze sprzęt sobie popsułam jakoś. Wyjmuję i wkładam na siłę kilkukrotnie, A ja głupia wpychałam ten paseczek do dziurki od ładowania telefonu Dorobiłam się smartfono-glukometru
dobra jesteś

Cytat:
Napisane przez OliwiaAneta
mój lekarz pracuje w rudzie śl., a my nie dość że słabo rudę znamy to jeszcze na razie bez samochodu jesteśmy. zresztą po co sobie życie komplikować, ja mam szpital niecałe 10min drogi pieszo od domu i tam będę rodzić już tu leżałam i mniej więcej orientuję się, co i gdzie, jak, kto, choć leżałam na ginekologii a nie na porodówce. większość położnych, z którymi się stykałam, było bardzo miłych i ordynator wydał mi się w porządku. poza tym też jest tu dobry sprzęt dla noworodków, jakby coś się działo, a nie wiem jak w rudzie.

Cytat:
Napisane przez marcia45
Dziś w planach praca, później spacer z innymi ciężarókami z osiedla, usg i kino:P
jak ja Ci zazdroszczę nie mam obok żadnej ciężarówki, ani wśród znajomych, ani na osiedlu. fajnie by było się na takie wypady wybierać od czasu do czasu

Cytat:
Napisane przez BettyBoob
Wczoraj byłam u lekarza. Mały waży 2960 g równo w 36tc. Zastanawiam się czy to mało czy dużo? Lekarz mówi, że książkowo. Jednak boję się, że przy porodzie będzie ważył 4 kg i więcej ....
piękna waga.

co do słodkiego... ja wczoraj zakończyłam dzień na 2 princessach, a dziś rozpoczęłam czekoladą mleczną i już 14kg na plusie od początku ciąży ale też nie wiem gdzie, bo wyskoczył brzuszek i trochę zaokrągliłam się w udach, a tak to nic ale też mi zrobiłyście smaka na kawę

wczoraj wieczorem przyszła paczka z tą pościelą do wózka. bardzo ładna, jedyny minus to to, że to nie bawełna czy jakaś mieszanka z bawełną tylko 100% poliester ale pocieszam się, że to tylko do wózka komplet. no nic, zobaczymy jak się sprawdzi.

TŻ ma dziś zabawny dzień. pojechał na 10 do zakładu i czeka go 8h tzw.spotkania. zbierze się 10os z kierownikiem działu na czele i będą słuchać jego wywodów a facet to taka pierdoła, że szok. a o 18 ów kierownik wpadł na pomysł, żeby poszli na piwo. najzabawniejsze, że nieobecność jest niemile widziana. normalnie człowiek by był zadowolony, ale cały dzień i wieczór z tego typu ludźmi... TŻ szedł dosłownie jak na skazanie
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:49   #2968
antoxa
Rozeznanie

Dzień dobry

Dawno nie byłam tak wyspana jak w ciągu ostatnich dwóch nocy ale może to dlatego, że mam całe łóżko dla siebie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Witam sie z ... rana?
Wlasnie tak mi cos przez sen podeszlo pod gardlo, ze az zaczelam kaszlec i pieklo okrutnie. Fuuuuj jakie straszne rzeczy sie dzieja

Az sie wybudzilam, bo musialam cos przekasic na to ohydne uczucie.
też tak kiedyś miałam.. okropne uczucie

Cytat:

Mój lekarz już nie pracuje w żadnym szpitalu, tylko ma prywatną praktykę ale będę rodzić w szpitalu w którym kiedyś był ordynatorem. Drugim plusem jest to, że moja ciocia jest siostrą oddziałową na jednym z oddziałów, a podobno jak położne zobaczą biały fartuch to są od razu jeszcze bardziej milsze

Cytat:
Właśnie zblendowalam lody z mlekiem - shake jak z mc donalds mniam heh
Mmmmmmmmmmmm ja też chcę
Stary 2015-02-18, 09:49   #2969
olasia
Zadomowienie

Ja tez rodze w szpitalu bez swojego lekarza bo moj ginka nawet juz nie ma dyzurow na porodowce. Troche zaluje no ale coz... Jestem tyle spokojna, ze znam szpital bo juz tam rodzilam i jest tam po prostu tak spokojnie. Porodow w roku jest niewiele ponad 500 co mi odpowiada

O przekaskach nie pomyslalam ale sama nie wiem co moglabym wziasc? Slodycze chyba odpadaja, moze oprocz karmelkow. Na liscie mam tylko chleb bezglutenowy (to na pozniej) i wode. Moze jakies jablka czy banany?

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:50   #2970
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
haha niezły sen to musiał być
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości